فهرست مطالب

مهندسی پزشکی زیستی - سال دهم شماره 2 (تابستان 1395)

فصلنامه مهندسی پزشکی زیستی
سال دهم شماره 2 (تابستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/06/28
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مقاله کامل پژوهشی
  • فاطمه پورحسن زاده، سید حجت سبزپوشان، علی محمد علیزاده، ابراهیم عصمتی صفحات 99-112
    سرطان پس از بیماری های قلبی و تصادفات، سومین عامل اصلی مرگ در ایران است. مدل های ریاضی و محاسباتی، کمک بزرگی به مطالعه پدیده های مرتبط با رشد سرطان می کنند. این مدل ها، حتی می توانند به بهبود درمان های فعلی و معرفی روش های درمانی جدید، منجر شوند. در این مقاله، با استفاده از مفهوم اتوماتای سلولی و با تکیه بر اثر ریزمحیط اطراف تومور، مدلی چند مقیاسه از رشد سرطان معرفی شد. دو شبکه مربعی مجزا، شامل شبکه متابولیک و شبکه سلولی، در نظر گرفته شد. شبکه سلولی دارای چهار حالت سلولی سرطانی تکثیر شونده، سرطانی غیر تکثیر شونده، نکروتیک و سلول سالم می باشد. تغییر حالت سلول ها و رشد تومور، در این شبکه انجام می شود. تولید، مصرف و انتشار مواد غذایی، شامل اکسیژن، گلوکز و مواد زائد، شامل اسید لاکتیک، در شبکه متابولیک انجام می شود. در این تحقیق، قوانین تغییر حالات هر سلول با استفاده از مدلی تصادفی و بر مبنای سطح غلظت مواد غذایی و زائد، تعیین شده است. در این مقاله، علاوه بر نمایش گرافیکی دو بعدی رشد تومور، پارامترهای کسر رشد و کسر نکروتیک، به عنوان خروجی های مدل، در نظر گرفته شده اند. تغییرات سطح مواد غذایی و زائد در شبکه متابولیک و اثر اسیدیته محیط بر رشد تومور، در این مقاله گزارش شده است. مدل پیشنهادی در این مقاله، با استفاده از داده های تجربی in vivoاعتبار سنجی شده است. نتایج، حاکی از توانایی مدل برای شبیه سازی رشد تومور در شرایط خواسته شده می باشد.
    کلیدواژگان: رشد تومور، مدل سازی چند مقیاسه، اتوماتای سلولی ترکیبی، ریزمحیط اطراف تومور
  • مهران اشرفی، فرزان قالیچی، بهنام میرزاکوچکی صفحات 113-121
    امروزه، استفاده از ایمپلنت های دندانی در افراد مبتلا به پوکی استخوان در حال افزایش است. پوکی استخوان می تواند تاثیر مهمی در عدم موفقیت وسایل استئوسنتز، پروتزها و ایمپلنت های دندانی داشته باشد. استفاده از بیفسفنات ها، با کاهش سوخت وساز استخوان بر بازسازی استخوان تاثیر می گذارد. این اثر می تواند به افزایش استخوان سازی منجر شود. استفاده از این ماده می تواند راه کاری برای افزایش چگالی استخوان در بیماران مبتلا به پوکی استخوان باشد. در این مطالعه، اثر غلظت های مختلف دارورسانی بیفسفنات ها بر بازسازی استخوان بررسی می شود. با توسعه مدل بازسازی استخوان و در نظر گرفتن تاثیر غلظت دارو در جذب استخوان، می توان آن را برای بررسی تاثیر دارورسانی بکار برد. برای این منظور، از 5، 10 و 20 میلی گرم آلندرونات برای هر ایمپلنت و نمونه کنترل بدون دارو و برای مدت 360 روز شبیه سازی انجام شد. با مقایسه نتایج به دست آمده با نمونه کنترل، کاهش تنش و افزایش چگالی و در نتیجه افزایش مدول الاستیسیته استخوان با بالا رفتن مقدار دوز دارو مشاهده شد.
    کلیدواژگان: پوکی استخوان، دارورسانی، ایمپلنت دندانی، استخوان آلوئولار، بازسازی استخوان
  • امین رضا نقره آبادی، محمد حسین حیدرشناس، رضا باهوش کازرونی صفحات 123-136
    مدل ریاضی دوبعدی میکرو بایوحسگر ساندویچی با لایه های حفره دار و انتخابی، ارائه و تحلیل شده است. مدل بایوحسگر حاضر شامل حفره هایی در ابعاد میکرو یا نانومتر است، که به صورت کامل یا بخشی از آن ها توسط آنزیم پر شده است. این مدل بر اساس سیستم معادلات واکنش- نفوذ، ارائه شده است. معادلات حاکم بر بایوحسگر ساندویچی حفره دار با در نظر گرفتن واکنش آنزیمی میکائیلیس- منتن، استخراج شده است و جملات غیر خطی مربوط به این اثر در نظر گرفته شد. با استخراج معادلات حاکم، تاثیر هندسه حفره و سطح آنزیم در آن، بر پاسخ بایوحسگر بررسی شد. در ادامه، معادلات با معرفی پارامترهای بی بعد مناسب در حالت کلی بی بعد شده ارائه شدند. سپس، معادلات حاکم به همراه شرایط مرزی آن ها، با استفاده از کد المان محدود در دو بعد حل شد. برای این منظور، سه هندسه متفاوت استوانه ایی، مخروطی بالارونده و مخروطی پایین رونده برای حفره ها در نظر گرفته شد و تاثیر این هندسه ها بر پاسخگویی بایوحسگر، در سطوح مختلف آنزیم مطالعه شد. پاسخ بایوحسگر، بر اساس تغییرات سطح آنزیم و تغییرات شیب مخروط استخراج شد. در بایوحسگر، با افزایش سطح آنزیم برای هرسه هندسه، جریان خروجی از بایوحسگر افزایش می یابد. در شرایط یکسان، حساسیت شناسایی آنزیم برای هندسه مخروطی بالارونده، از دو هندسه دیگر بیشتر است و با کاهش شیب مخروط، این حساسیت بیشتر می شود. در خواص آنزیمی یکسان، بایوحسگری با عدد بایوحسگر بزرگ تر، حساسیت بیشتری دارد. در نهایت، با ارائه و محاسبه جریان بی بعد در بایوحسگر، مفهومی با عنوان جریان بی بعد کاهیده، برای مقایسه میان کارآیی بایوحسگرها معرفی شد.
    کلیدواژگان: مدل سازی، شبیه سازی، بایوحسگر، جریان بی بعد کاهیده
  • مریم باقری باغان، وحید آزادزاده، علی محمد لطیف صفحات 137-148
    تشخیص بیماری از روی زبان، روشی رایج در طب سنتی چینی است. در این مقاله، روش غیر تهاجمی تصویر برداری از زبان، که پاپیلاهای سطح آن در اثر ابتلا به بیماری دیابت تغییر شکل می دهند، برای شناسایی بیماری دیابت استفاده می شود. تصاویر استفاده شده، از کلینیک تخصصی پارسیان شهر مشهد تهیه شد. در این نمونه برداری، افراد مبتلا به دیابت، سالم و مشکوک به دیابت با هر دو جنسیت در گروه های سنی مختلف آزمایش شدند. بعد از تصویر برداری، ناحیه زبان با استفاده از دو مدل مبتنی بر کانتور فعال، بخش بندی شد؛ سپس، ویژگی های محلی توسعه یافته، ویژگی آماری بافت و گشتاورهای رنگ در فضاهای رنگی مختلف از ناحیه بخش بندی شده استخراج می شود. پس از استخراج ویژگی با استفاده از دسته بندی ماشین یادگیر بیشینه، افراد دیابتی، سالم و مشکوک شناسایی می شوند. در روش پینشهادی، دقت 7/97 درصد برای پایگاه داده تهیه شده به دست آمد. نتایج آزمایش ها، کارآمدی روش ارائه شده را در دقت تشخیص و سرعت پاسخ دهی مناسب نسبت به سایر روش های غیر تهاجمی نشان می دهد.
    کلیدواژگان: دیابت، روش غیر تهاجمی، پردازش تصویر، ویژگی های محلی، ویژگی های بافت، گشتاورهای رنگ، ماشین یادگیر بیشینه
  • رسول باغبانی، محمد حسن مرادی صفحات 149-160
    در این مقاله، ایده جدیدی برای طراحی سنسور بیوامپدانس الکتریکی مناسب و به شکل فورسپس نمونه برداری برای اندازه گیری خواص الکتریکی، یعنی رسانندگی و گذردهی بافت های داخلی بدن، پیشنهاد شده است. برای طراحی آن، ابتدا رابطه خواص الکتریکی بافت با جریان و ولتاژ در بافت گوه شکل داخل دهانه فورسپس بیوامپدانس، با تعیین پاسخ معادله لاپلاس به روش منابع جریان تصویر، به دست آمد. سپس برای ارزیابی فورسپس بیوامپدانس طراحی شده، مدل سازی به روش المان محدود و با استفاده از داده های تجربی به دست آمده برای بافت های مختلف توسط محققین، انجام شد. نتایج مدل سازی نشان داد که ولتاژ به دست آمده برای تمام نقاط بافت داخل دهانه فورسپس بیوامپدانس در فرکانس های مختلف 50 هرتز تا 5 مگاهرتز، با مقادیر به دست آمده به روش تحلیلی مطابقت دارد. در ادامه برای بررسی تاثیر زاویه دهانه فورسپس، اندازه گیری ها به ازای زوایای مختلف دهانه فورسپس انجام شد و مشخص شد که هر چقدر زاویه دهانه کوچک تر باشد، اندازه گیری دقیق تر خواهد بود. اندازه گیری ها با تغییر حجم و شکل بافت نیز انجام شدند و مشخص شد که فورسپس بیوامپدانس طراحی شده، حساسیتی به تغییر حجم و شکل بافت نداشته و مقاوم است. برای تایید عملی، با ساخت آزمایشگاهی فورسپس بیوامپدانس و استفاده از امپدانس آنالایزر، رسانندگی محلول سالین در پهنای باند فرکانسی 50 کیلوهرتز تا 1 مگاهرتز و در غلظت های مختلف اندازه گیری شد. برای بررسی صحت مقادیر اندازه گیری شده، روش واندرپو پیاده سازی شد و رسانندگی الکتریکی محلول سالین، دوباره با این روش اندازه گیری شد. نتایج، نشان دهنده صحت اندازه گیری رسانندگی محلول سالین با فورسپس بیوامپدانس پیشنهادی بود. از ویژگی های این فورسپس بیوامپدانس، می توان به قابلیت اندازه گیری غیرتهاجمی خواص الکتریکی بافت های داخل بدن در مدت زمان کوتاه و ثابت نگه داشتن بافت هنگام اندازه گیری اشاره کرد.
    کلیدواژگان: منابع جریان تصویر، مدل گوه بافت، فورسپس بیوامپدانس الکتریکی، رسانندگی الکتریکی، محلول سالین
  • حسن عباسی، زهرا کاوه وش صفحات 161-174
    در این مقاله، الگوریتمی جدید بر مبنای حسگری فشرده برای بازسازی تصویر در سیستم تصویربرداری مقطع نگاری کامپیوتری (CT) ارائه شده است. هدف اصلی، کاهش زمان اسکن در تصویربرداری CT و بنابراین دوز اشعه تابشی، بدون کاهش کیفیت تصویر است. برای بهبود کیفیت تصویر بازسازی شده توسط تعداد نمونه های کم دریافتی، تابع هزینه جدیدی شامل ترکیب بهینه ای از ضرایب تبدیل موجک و ضرایب تبدیل کسینوسی و واریانس مجموع، ارائه شده است. کیفیت تصاویر به دست آمده با تصاویر حاصل از تکنیک های پیشین حسگری فشرده، بر اساس معیارهای متوسط مربعات خطا (MSE)، بیشینه نسبت سیگنال به نویز (PSNR) و تشابه ساختار (SSIM)، به صورت کمی مقایسه شده است. نتایج، نشان دهنده آن است که روش پیشنهادی قادر به تولید تصاویر با کیفیت بالاتر و حفظ بهتر لبه، در عین کاهش مصنوعات تصویر با استفاده از تعداد زوایای دید محدود، است. این نتایج، بهبود قابل ملاحظه ای نسبت به نتایج الگوریتم های فشرده سازی پیشین از دیدگاه کیفیت تصویر بازسازی شده دارند.
    کلیدواژگان: توموگرافی کامپیوتری، حسگری فشرده، واریانس مجموع، تبدیل موجک، تبدیل کسینوسی
  • سعید بهرامی، محمود نوروزی صفحات 175-186
    افزایش بیماری های قلبی-عروقی سبب شده است که محققان، بیشتر از پیش به بررسی جریان در عروق خونی بپردازند. در این مقاله، اثر الاستیسیته دیواره شریان بر پارامترهای همودینامیکی با در نظر گرفتن تعامل خون و دیواره رگ بررسی شد. تنش برشی روی دیواره در زمان های متفاوت، تغییر می کند و به تنهایی قادر به بیان گرفتگی عروق نمی باشد؛ از این رو شاخص برش نوسانی، تنش برشی را بدون در نظر گرفتن میانگین زمانی بردار تنش برشی بیان می کند. در این مطالعه، یک مدل سه بعدی از دوشاخه شدن کرونر چپ همراه با چهار مدل دیواره، در نظر گرفته شد. نتایج در یک جریان ضربانی از سیال غیرنیوتنی به روش کوپلینگ دو طرفه و با استفاده از روش اویلر-لاگرانژی اختیاری محاسبه شد. مشاهدات حاکی از کاهش 13 درصدی پروفیل های سرعت در محل دو شاخه شدن است، که در مدل هایپرالاستیک به بیشترین میزان اختلاف می رسد. همچنین با افزایش سفتی در دیواره، پروفیل های سرعت و نوسانات تنش برشی روی دیواره افزایش یافت. تنش برشی متوسط در مدل صلب، اختلاف 28 درصدی را در مقایسه با مدل هایپرالاستیک نشان داد. مقایسه این نتایج با اطلاعات بالینی نشان داد که مناطقی با تنش برشی متوسط 1.10 Pa و کمتر از آن، در حضور شاخص برش نوسانی بیشتر از 0.3، می تواند از مناطق پر خطر در تشکیل پلاک های آترواسکلروز، به ویژه در ناحیه خلفی بعد از انشعاب، باشد؛ در حالی که در مدل هایپرالاستیک نسبت به دیگر مدل ها، نتایج بهتری مشاهده شد.
    کلیدواژگان: تعامل سیال- سازه، پارامترهای همودینامیکی، غیرنیوتنی، کرونر چپ
  • یادداشت کوتاه پژوهشی
  • مرضیه علیرضایی علویجه، علی مالکی صفحات 187-196
    سیستم واسط مغز- کامپیوتر مبتنی بر پتانسیل های برانگیخته بینایی حالت ماندگار، به دلیل مزایایی چون سادگی راه اندازی و استفاده از سیستم، صحت کافی و همچنین نرخ تبادل اطلاعات قابل قبول، مورد توجه قرار گرفته است. علاوه بر این مزایا، برای داشتن سیستمی که در دنیای واقعی قابل استفاده بوده و قابلیت کاربرد برخط را داشته باشد، زمان پردازش کوتاه نیز معیاری مهم است. در این مقاله، با ارائه روشی بر مبنای استفاده از معیار همبستگی، فرکانس تحریک در SSVEP بازشناسی شده است. روش پیشنهادی در دو مرحله برون خط و برخط انجام می شود. در مرحله برون خط، روش CCA استاندارد، بین ثبت SSVEP فرد و سیگنال های مرجع سینوسی- کسینوسی اجرا شده و برای ساخت سیگنال های الگو از وزن های به وجود آورنده بیشینه همبستگی استفاده می شود. در مرحله برخط، با محاسبه همبستگی برای سیگنال آزمایش و سیگنال های الگو و استفاده از بزرگ ترین مقدار همبستگی، فرکانس متناسب با آن به عنوان فرکانس تحریک تعیین می شود. نتایج شبیه سازی، صحت بازشناسی فرکانس بیشتر و در عین حال، زمان محاسبات کمتر روش پیشنهادی را نسبت به روش CCA استاندارد، نشان می دهند.
    کلیدواژگان: واسط مغز، کامپیوتر، پتانسیل های برانگیخته بینایی حالت ماندگار، تحلیل همبستگی متعارف
|
  • Fateme Pourhasan Zade, Seyed Hojat Sabzpoushan, Ali Mohammad Alizade, Ebrahim Esmati Pages 99-112
    Cancer is the third leading cause of death in Iran after cardiac diseases and car accidents. Mathematical and computational models are great help to better understand cancer related phenomena. It may even improve common therapies or introduce new therapies. In this paper, a new multiscale cellular automata model of tumor growth based on the tumor micro-environment is introduced. Two separate square lattices are presumed for metabolic and cellular spaces. One of the following four states can be devoted to each cell in the cellular lattice: proliferating cancer, non- proliferating cancer, necrotic, and normal cells. Changing the cell's state and tumor growth is discussed in this lattice. However, production/consumption, and the diffusion of nutrients (oxygen and glucose) and also waste products including lactic acid are studied in the metabolic lattice. In this study, we determined the stochastic rules of altering the states of each cell based on the concentration rates of nutrients and lactic acid. The growth fraction and necrotic fraction were used as output parameters beside a 2-D graphical display of growth. The changes in the level of nutrients in the metabolic lattice and the effect of acidity on the growth of tumor have been reported in this paper. Our simulations faithfully reproduce the in vivo experimental observations reported for cholangiocarcinoma.
    Keywords: tumor growth, multiscale modeling, Cellular Automata, tumor microenvironment
  • Mehran Ashrafi, Farzan Ghalichi, Behnam Mirzakouchaki Pages 113-121
    Nowadays, the use of dental implants in people with osteoporosis is increasing. The consequences of osteoporosis can be important to the success of osteosynthesis devices, prosthetics and dental implants. Using bisphosphonates, which with impressing bone remodeling and decreasing bone catabolic activity lead to increase bone formation can be used as a solution to increase bone density in patients with osteoporosis, which normally osteoporosis is considered as a risk to the acceptance of dental implants by alveolar bone. This study examines the effect of different concentrations of bisphosphonates on bone remodeling. By improving bone remodeling model and taking into account the drug concentration effect on bone resorption, drug effect will be considered. For this purpose, 5, 10 and 20 mg of alendronate per implant and control sample are simulated for a period of 360 days. By comparing the results with control sample, with increasing the drug dose, decrease in bone stress, increase in bone density and thus increase in young's modulus was observed.
    Keywords: osteoporosis, drug delivery, dental implant, alveolar, bone remodeling
  • Aminreza Noghrehabadi, Mohammadhosein Heidarshenas, Reza Bahoosh Kazerooni Pages 123-136
    A two-dimensional-in-space mathematical model of amperometric micro biosensors with selective and perforated membranes has been proposed and analyzed. The model involves the geometry of micro or nano meter holes partially or fully filled with an enzyme. The model is based on a system of the reaction-diffusion equations containing a nonlinear term related to the Michaelis-Menten enzymatic reaction. In this study, in order to generate general equation, first, dimensionless parameters are introduced and then by replacing them into governing equation are converted to dimensionless equations.The general equations have been solved numerically in 2D space.. Using numerical simulation of the biosensor action, the influence of the geometry of the holes as well as of the filling level of the enzyme in the holes on the biosensor response was investigated. For this purpose three different geometries including cylindrical, upright circular and downright circular cone for cavities are considered and the impact of these geometries on the response of the biosensor in different levels of enzyme are obtained. Biosensor's respond based on rate of enzyme level variations to slope of the cone variations are determined. In the biosensor, as the level of enzyme rises in all three geometries, the biosensor output current increases. Under the same conditions, the sensitivity of biosensor in upright circular cone is more than the other two geometries and increases with a decrease in conical gradient. As long as the enzymatic properties are the same, the more biosensor's number, the more sensitivity.Moreover, a concept known as reduced dimensionless current is introduced by providing and calculating dimensionless current in the biosensor.
    Keywords: Modelling, Simulation, Biosensor, Dimensionless reduced current
  • Maryam Bagheri Baghan, Vahid Azadzadeh, Ali Mohammad Latif Pages 137-148
    It is a common approach to diagnose a disease based on the tongue in Traditional Chinese Medicine. In this paper, a noninvasive imaging of tongue whose surface papilla change in diabetics is used to detect the disease. The required images have been provided by Parsian specialized clinic of Mashhad. In the sampling procedure, the diabetics, healthy individuals and those suspected of diabetes with both sexes and different age groups were considered. After imaging, tongue region was segmented based on two active contour models; then extended local binary patterns features, statistical features of the tongue texture, Color Moments in different color spaces were extracted from the segmented region. After feature extraction, diabetics, healthy and suspected of diabetes were detected using extreme learning machine classification. The proposed method obtained a precision of 97.7% for the current database. Experimental results show the efficiency and responding time of the proposed method compared to other noninvasive methods.
    Keywords: Diabetes, Noninvasive method, Image processing, Local features, Texture features, Color Moments, Extreme learning machine
  • Rasool Baghbani, Mohammad Hasan Moradi Pages 149-160
    In this paper a new idea is suggested for designing an appropriate bio-impedance sensor in the form of a biopsy forceps to measure the electrical properties of the tissues inside the body. First, by analytically solving the Laplace equation for wedge-shaped tissue in the mouth of the forceps, the relationship between electric potential (results from excitation current) in different points on the tissue surface and the electrical properties of the tissue are obtained. Then, to evaluate the designed bio-impedance forceps using the finite element method and the experimental data obtained for different tissues by Gabriel et al., modeling and simulation were done and it was found that the voltages obtained for all of the tissues inside the mouth of the forceps at different frequencies from 50 Hz to 5 MHz, are consistent with that of the analytical method. To investigate the influence of the opening angle of the forceps, measurements were done at different angles and it was found that for small opening angles, measurements are more accurate. Also, electrical properties were measured by changing the size and shape of the tissue and it was found that the designed forceps is non-sensitive and robust to the changes of the volume and shape of the tissue. A prototype of the designed bio-impedance forceps was fabricated. The forceps was experimentally validated by measuring conductivity of the Phosphate Buffered Saline (PBS) solution with different concentrations at frequency range of 50KHz to 1MHz using an impedance analyzer system. To examine the accuracy of measured conductivity values, the Van Der Pauw method was implemented and electrical conductivity of the PBS was measured again. Results showed that measured conductivities by means of the bio-impedance forceps were accurate with an error less than 4%.
    Keywords: electrical bio-impedance forceps, electrical conductivity, image current sources, wedge-shaped tissue, PBS solution
  • Hassan Abbasi, Zahra Kavehvash Pages 161-174
    A novel computerized tomographic (CT) imaging structure based on the theory of compressed sensing (CS) is proposed. The main goal is to mitigate the CT imaging time and thus x-ray radiation dosage without compromising the image quality. In this study, we propose to use a novel dictionary in compressed sensing algorithm. Our dictionary is an optimal combination of Wavelet Transform (WT), Discrete Cosine Transform (DCT), and Total Variation (TV) transform. We utilize three quality assessment metrics including mean square error (MSE), peak signal to noise ratio (PSNR) and structural similarity (SSIM) indices to quantitatively evaluate the reconstructed images. The results show that the proposed method can generate high quality images with less artifacts while preserving edges when fewer number of view angles are used for reconstruction in a CT imaging system. This is in comparison with those results obtained from other reconstruction algorithms in view of the reconstructed image quality.
    Keywords: Computerized Tomography, Compressed Sensing, Total Variation, Wavelet Transform, Cosine Transform
  • Saeed Bahrami, Mahmood Norouzi Pages 175-186
    Increasing the cardiovascular disease had led to the researchers to investigate the blood flow more than before. In this article the effects of artery elasticity on hemodynamic parameters with concerning the interaction between blood and the vessel’s wall had been investigated. The wall shear stress had changed with different times and cannot send the congestion of the vessels. From this point the oscillatory shear index had been said the shear stress without the time average. In this study a 3D model from the left coronary bifurcation with 4 models of wall had been investigated. The result from a pulsatile flow from a non-newtonian flow with the method of two ways coupling by using the method of arbitrary Lagrangian–Eulerian had been calculated. The observation had showed a 13 percent decreasing in the profile of velocities at the bifurcation place in that in the hyperelastic model had the highest subtraction. Also by increasing the toughness of the wall the velocity profile and oscillator shear stress were increased. The average shear stress in the model of rigid had showed the 28 percent difference in comparison with the hyperelastic model. By comparing the results with clinical data showed that, the places with average shear stress 1.10 pa and less than that with presenting the oscillatory shear index is more than 0.3 that can be a potential dangerous places in forming atherosclerosis oscillatory shear index plaque especially in the posterior after the bifurcation. Meanwhile in the hyperelastic model the results are more precise than the other models.
    Keywords: Fluid Structure Interaction, Hemodynamic Parameters, Non-Newtonian, Left Coronary
  • Marzieh Alirezaei Alavijeh, Ali Maleki Pages 187-196
    Brain-computer interface system based on Steady-state visual evoked potentials is taken into consideration due to advantages such as simplicity of installation and use of the system, enough accurate and acceptable Information transfer rate. In addition to these benefits, short processing time is also an important criterion to have a system that is applicable in real life and have the ability to use online. In this paper, a method based on standard CCA have been present for recognition of stimulus frequency. The proposed method is performed in two stages, offline and online. In the offline stage, the standard CCA is applied to the SSVEP and sin-cos reference signals. After that, template signals are constructed using weights that generate maximum correlation. In online stage, cross correlation between test signal and each template signals are calculated and the stimulus frequency is recognized. The greater accuracy of frequency recognition and less calculation time at the same time are shown by stimulation result.
    Keywords: Brain- computer interface, Steady, state visual evoked potentials, Canonical correlation analysis