فهرست مطالب

پژوهشنامه مدیریت ورزشی و رفتار حرکتی - پیاپی 29 (بهار و تابستان 1398)

پژوهشنامه مدیریت ورزشی و رفتار حرکتی
پیاپی 29 (بهار و تابستان 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/01/01
  • تعداد عناوین: 15
|
  • ولی الله کاشانی*، هاجر شیری صفحات 1-15
    مقدمه و هدف

    هدف از پژوهش حاضر تعیین روایی و پایایی نسخه فارسی مقیاس هدف پیشرفت ورزش ‏های نوجوانان بود.

    روش‏ شناسی

    262 کودک و نوجوان 9 تا 14 ساله در رشته‏های مختلف ورزشی بطور تصادفی انتخاب شده و نسخه فارسی مقیاس هدف پیشرفت ورزش‏ های نوجوانان را تکمیل کردند. ابتدا با استفاده از روش ترجمه باز ترجمه، روایی صوری و صحت ترجمه نسخه فارسی پرسش‏نامه تایید شد. سپس جهت تعیین روایی سازه پرسش‏نامه از تحلیل عامل‎تاییدی، برای تعیین همسانی ‏درونی از ضریب آلفای کرونباخ و برای پایایی زمانی سوالات از همبستگی درون طبقه ‏ای استفاده شد.

    یافته‎ها

    مدل مقیاس هدف پیشرفت ورزش ‏های‏ نوجوانان از برازش مطلوبی برخوردار بود و یافته ‏ها از ساختار دو عاملی (تکلیف‏ گرایی و خودگرایی) و 12 سوالی مقیاس حمایت نمود. همسانی درونی کل مقیاس و خرده‏ مقیاس ‏های تکلیف‏ گرایی و خودگرایی به ترتیب 81/0، 79/0 و 77/0 صدم بود و پایایی زمانی کل مقیاس و خرده ‏مقیاس‏ های تکلیف‏ گرایی و خودگرایی به ترتیب 75/0، 65 /0و 70/ 0 صدم بدست آمد.

    نتیجه ‏گیری

    بنابراین از نسخه فارسی مقیاس هدف پیشرفت ورزش‏ های نوجوانان می‏توان به عنوان ابزاری روا و پایا جهت ارزیابی هدف پیشرفت نوجوانان 9 تا 14 ساله در محیط ‏های ورزشی استفاده کرد.

    کلیدواژگان: تکلیف‏گرایی، خودگرایی، روایی سازه، همسانی درونی، پایایی زمانی
  • معصومه کلاته سیفری*، وحید حسینی، مسعود فریدونی صفحات 17-28
    مقدمه و هدف

    مفهوم بازاریابی درونی یک رویکرد نسبتا تازه ای است که توسط محققان مورد تحقیق قرار می گیرد و سازمان ها خود را با آن مطابقت می دهند تا کیفیت محصولات و خدمات خود را افزایش دهند و عملکرد بهتری داشته باشند. هدف از تحقیق حاضر آزمون تاثیر بازاریابی درونی بر کیفیت خدمات ارایه شده در اداره کل ورزش و جوانان استان گلستان بود.

    روش شناسی

    تحقیق حاضر از نوع همبستگی و از حیث هدف، کاربردی بود که با رویکردی کمی انجام شد. جامعه آماری تحقیق کلیه کارکنان اداره کل ورزش و جوانان استان بودند (110 نفر). از آنجا که تعداد کارکنان محدود می باشد، جامعه برابر نمونه در نظر گرفته شد. جهت گردآوری اطلاعات از دو پرسشنامه سرو کوال توسط پاراسورامان و همکاران (1985) و پرسشنامه بازاریابی درونی برگرفته از مطالعه مونی و فورمن (1995) استفاده شد. سطح معنی داری برای آزمون ها (05/0≤p) در نظر گرفته شد.

    نتایج

    نتایج آزمون مدل مفهومی تحقیق نشان داد که بازاریابی درونی بر کیفیت خدمات در اداره کل ورزش و جوانان استان گلستان تاثیر دارد (05/0≤p). مدیران بایستی از کارکنان در تدوین چشم انداز یاری بگیرند و چشم اندازی را ترسیم کنند که در خور سازمان و مورد توافق اکثریت باشد. همچنین با توسعه آموزش و مهارت کارکنان و سیستم پاداش دهی مبتنی بر شایستگی، کارکنان را در جهت بهبود عملکردشان حمایت نماید.

    کلیدواژگان: بازاریابی داخلی، کیفیت خدمات، مدل سروکوال، بازاریابی ورزشی
  • ابراهیم همت*، غلامحسین ناظم زادگان، حیدر فولادیان زاده، جواد خیابانی صفحات 29-37

     میزبانی یا بازی در خانه یک مزیت بوده و امتیازات دیگری از جمله برتری تیم های میزبان را می تواند به همراه آورد. هدف از اجرای پژوهش حاضر تعیین تاثیر امتیاز میزبانی بر عمل کرد تیم های حاضر در لیگ برتر فوتبال ایران طی دوره ی ده ساله بود. به این منظور اطلاعات مربوط به تعداد برد، مساوی، باخت، گل های زده و خورده، کارت های زرد دریافتی 33 تیم در بازی های خانگی و خارج خانه جمع آوری و با استفاده از روش پولارد امتیاز میزبانی محاسبه شد. با توجه به یکسان نبودن میزان حضور تیم ها، در لیگ برتر، ملاک شرکت تیم ها در این پژوهش، حضور حداقل چهار دوره در لیگ بود. نتایج نشان دهنده تاثیر امتیاز میزبانی بر عمل کرد تیم ها در مسابقات خانگی بود (00/0=p، 1=fd، 1/83=κ2). از طرف دیگر تعداد گل های زده در بازی های خانگی به طور معنا داری بیشتر از بازی های خارج خانه بود (31/10t ، 3880df= ، 000/0=p). این موضوع در مورد گل های خورده نیز صادق بود (59/11=، 3864d=f، 000/0p=t). هم چنین طی دوره ده ساله تیم ها در شرایط میزبانی تعداد کارت های زرد کمتری را نسبت به تیم های میهمان کسب کردند (1/4t= ، 3627df= ، 000/0p=).

    کلیدواژگان: امتیاز میزبانی، لیگ برتر، ایران، برد
  • امیر دانا*، فاطمه رحیمی زاده صفحات 39-61
    مقدمه و هدف

    تحلیل رفتگی بعنوان عاملی دخیل در افت عملکرد و سلامت روانشناختی ورزشکاران محسوب می شود که در شکل گیری آن ممکن است ویژگی های روان شناختی متعددی نقش داشته باشند. برای شناخت سازوکارهای شکل گیری تحلیل رفتگی، پژوهش حاضر ارتباط کمال گرایی مثبت و منفی با تحلیل رفتگی ورزشکاران هنرهای رزمی را بررسی کرده است.

    روش شناسی

    در این مطالعه مقطعی-همبستگی، 107 رزمی کار (58 مرد و 49 زن، میانگین سن 24 سال)، مقیاس کمال گرایی مثبت و منفی و پرسشنامه تحلیل رفتگی ورزشکار را تکمیل کردند و داده های حاصله با بکارگیری ضریب همبستگی پیرسون و مدل رگرسیون چندمتغیره در سطح اطمینان 95 درصد تحلیل شدند.

    یافته ها

    سطوح کمال گرایی مثبت و منفی شرکت کنندگان به ترتیب در حد بالا و متوسط و سطوح تحلیل رفتگی در حد متوسط به پایین قرار داشت. ابعاد و سطح کلی تحلیل رفتگی با کمال گرایی مثبت به صورت منفی و با کمال گرایی منفی به صورت مثبت در ارتباط معنادار بودند. کمال گرایی مثبت و منفی به ترتیب 27/6، 16/4، 11/4 و 23/5 درصد از تغییرات کاهش احساس پیشرفت، واماندگی جسمی/هیجانی، ناارزنده سازی و سطح کلی تحلیل رفتگی را بطور معنادار تبیین کردند.

    نتیجه گیری

    کمال گرایی مثبت و منفی با قابلیت همسان و بطور متمایز، اثرات کاهنده و افزاینده ای بر تحلیل رفتگی ورزشکاران هنرهای رزمی دارند.

    کلیدواژگان: کمال گرایی، تحلیل رفتگی ورزشکار، هنرهای رزمی
  • معصومه شجاعی*، مهدیه قره لر، حسن محمدزاده صفحات 63-75
    مقدمه و هدف

    اثر کانون توجه بر اجرا و یادگیری به ویژگی های تکلیف بستگی دارد. بنابراین تحقیق حاضر با هدف بررسی اثر کانون توجه و پیچیدگی مهارت بر اجرا و یادگیری ضربه بیلیارد انجام شد.

    روش شناسی

    شرکت کننده ها 48 دختر دانشجوی داوطلب در دامنه سنی 23-19 سال بودند که به طور تصادفی در دو گروه مهارت ساده و پیچیده جایگزین و هر گروه بر اساس پیش آزمون در دو زیر گروه کانون توجه درونی و بیرونی همسان سازی شدند. پس از 8 جلسه تمرین، آزمون های اکتساب، یادداری (بعد از 2 و 10 روز) و انتقال انجام شد. دقت ضربات بر اساس فاصله برخورد توپ از گودال امتیازگذاری شد.

    یافته ها

    نتایج آزمون فریدمن، اکتساب و یادداری کوتاه مدت معنی داری را برای تمام گروه ها، یادداری تاخیری معنی-داری را برای مهارت پیچیده و انتقال معنی داری را برای گروه توجه درونی تکلیف پیچیده نشان داد .05/0p

    نتیجه گیری

    نتایج این تحقیق اثر متقابل توجه و پیچیدگی مهارت بر اجرا و یادگیری حرکتی را مورد تردید قرار داد.

    کلیدواژگان: پیچیدگی، دستورالعمل توجهی، مهارت مجرد، یادگیری حرکتی
  • رضا نیکبخش، شهرام علم، مصطفی افشاری*، محسن کوثری پور صفحات 77-95

    امروزه سازمان ها برای موفقیت خود ناگزیر به پیاده سازی اصول ساختاری منسجم و توسعه سلامت و دانش می باشند. ازاین رو پژوهش حاضر باهدف بررسی تدوین مدل سیستم مدیریت سایبرنتیک، سلامت سازمانی و یادگیری در فدراسیون های ورزشی ایران تدوین گردیده است. روش تحقیق همبستگی بوده و به شکل میدانی صورت گرفته است. جامعه پژوهش کلیه کارکنان فدراسیون های ورزشی ایران می باشند. روش نمونه گیری در این تحقیق با توجه به حجم جامعه طبقه ای تصادفی انتخاب گردید (234 =N). بر این اساس 15 فدراسیون به طور تصادفی انتخاب گردید. در ادامه با توجه به ابزار تحقیق از روش نمونه گیری کل شمار برای یافتن حجم نمونه در فدراسیون های مذبور استفاده گردید که 192 پرسشنامه درنهایت دریافت گردید. برای گردآوری اطلاعات از پرسشنامه مدیریت سایبرنتیک(89/0 =a) و فرایند و فرهنگ یادگیری قربانی زاده (1389) (92/0 =a) و پرسشنامه سلامت سازمانی لایدن و کلینگل (91/0 =a) استفاده گردید. نتایج نشان داد که مدیریت سایبرنتیک دارای اثر مستقیم بر سلامت سازمانی و فرایند یادگیری و اثر غیر مستقیم بر فرهنگ سازمانی دارد. با توجه به نتایج به دست آمده لزوم توجه ویژه به اخلاقیات، توسعه و آموزش فناوری های نوین، ایجاد جریان اطلاعات و رهبری راهگشا در جهت ارتقاء بهره وری مضاعف سازمان های ورزشی امری مهم در رسیدن به اهداف و استراتژی های سازمان می باشد.

    کلیدواژگان: شناسایی عملکرد، انتقال اطلاعات، کارکنان یادگیرنده، مدیریت سایبرنتیک
  • جواد ممشلی*، سمیه جدیدی، حمید رضا قزلسفلو، ابراهیم علی دست قهفرخی، فرزاد مهکویی صفحات 97-112

    وجود تعارض در سازمان های امروزی امری شایع است که نیازمند برخورداری از مهارت انسانی بهینه جهت مدیریت کارای تعارض می باشد. هدف از تحقیق حاضر ارتباط بین ویژگی های شخصیتی دبیران تربیت بدنی و سبک های مدیریت حل تعارض می باشد. جامعه آماری شامل کلیه دبیران تربیت بدنی منطقه سه شیراز می باشد (225=N) که از بین آنها تعداد 138 n=نفر به صورت تصادفی انتخاب شدند . ابزار گردآوری داده ها شامل پرسشنامه ویژگی های فردی و پرسشنامه ویژگی های شخصیتی نیو (1992) و پرسشنامه مدیریت تعارض پوتنام و ویلسون (1987) بود. برای تجزیه و تحلیل داده ها پس از اطمینان از توزیع طبیعی داده ها (K-S)، 05/0

    کلیدواژگان: برون گرایی، دبیرتربیت بدنی، راه حل گرایی، شخصیت، مدیریت تعارض
  • حمیدرضا صفری جعفرلو*، محمدحسن عبداللهی، امیر قنبرپور صفحات 113-125

    هدف از تحقیق حاضر مطالعه اثر پنج عامل بزرگ شخصیت بر انگیزه مشارکت ورزشی، در دانشجویان دانشگاه شیرازبود. جامعه آماری این تحقیق شامل کلیه دانشجویان دانشگاه شیراز بودکه 377 نفر به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. بمنظور گرد آوری داده های تحقیق از پرسشنامه های پنج عامل بزرگ شخصیت نیو (1994) در قالب 46 گویه؛ وانگیزه مشارکت در ورزش لانسدال و همکاران (2008) در قالب 36 گویه؛ استفاده شد. با توجه به نتایج حاصل از مدل یابی معادلات ساختاری، ابزارهای تحقیق از پایایی و روایی تشخیصی قابل قبولی برخوردار بودند. برای تجزیه و تحلیل داده ها و شناسایی اثرات متغیرهای تحقیق از مدل یابی معادلات ساختاری ونرم افزار Smart PLS استفاده شد. نتایج حاصل از آزمون مدل تحقیق نشان داد که اثر پنج عامل بزرگ شخصیت شامل برونگرایی (29/0=β، 50/7=t)؛ گشودگی در تجربه (16/0=β، 04/5=t)؛ روانژندی (33/0=β، 76/2=t)؛ توافق پذیری (42/0=β، 56/8=t)؛ و وظیفه مداری (26/0=β، 70/3=t) بر انگیزه مشارکت در ورزش دانشجویان، اثری معنی دار و مثبت است. همچنین نتایج نشان داد که پنج عامل بزرگ شخصیت در مجموع 87 درصد از تغییرات متغیر انگیزه مشارکت در ورزش را تبیین می کنند. با توجه به اثر ویژگی های شخصیتی بر انگیزه مشارکت ورزشی می توان گفت که توجه به ویژگیهای شخصیتی دانشجویان در فرآیند برنامه ریزی ورزشی می تواند مشارکت در ورزش دانشجویان را افزایش دهد.

    کلیدواژگان: شخصیت، انگیزه، مشارکت ورزشی، دانشجویان، دانشگاه شیراز
  • مجتبی حسن نژاد*، علی زارعی، فریده اشرف گنجوئی صفحات 127-139
    مقدمه و هدف

    مهارت های ارتباطی و مذاکره اثربخش مدیران سازمان های مختلف خصوصا سازمان های ورزشی نقش مهمی در کارایی ارتباط و در نتیجه تسهیل دستیابی به اهداف سازمان می گردد. هدف تحقیق تحلیل رابطه بین کاربست مهارت های ارتباطی و سبک های مذاکره در بین کارشناسان تربیت بدنی آموزشگاه های ادارات آموزش و پرورش ایران است.

    روش شناسی تحقیق

    این پژوهش از نوع کاربردی و به روش تحلیلی- همبستگی انجام شد. نمونه تحقیق 217 نفر از کارشناسان تربیت بدنی بود . جهت جمع آوری داده های مورد نیاز از پرسشنامه مهارتهای ارتباطی بارتون (1993) و پرسشنامه سبک های مذاکره پیر (1989) استفاده شد.

    یافته های تحقیق

    نتایج نشان داد بین مهارت های ارتباطی و مذاکره رابطه معنی داری وجود دارد. بین سبک های تحلیلی و شهودی با مهارت شنودی رابطه معنی داری دیده نشد. سبک واقع گرایی الویت اول کارشناسان تحت بررسی در بین سبک های مذاکره بود و بالاترین رتبه بین مهارت های ارتباطی به مهارت بازخورد تعلق داشت.

    نتیجه گیری

    اکثر منابع مربوط به حوزه بحث رفتار سازمانی، مهارت ارتباطی به عنوان یکی از مهارت های مورد نیاز و ضروری مدیران در سازمان مطرح شده و با توجه به نتایج بدست آمده ، جهت دستیابی به سطح مطلوب و سبک مناسب مذاکره، بهبود وضعیت مهارت های ارتباطی کارشناسان باید مورد توجه بیشتر قرار گیرد.

    کلیدواژگان: مهارت های ارتباطی، سبک های مذاکره، کارشناسان تربیت بدنی
  • الهام عبدالغنی دهکردی، رخساره بادامی* صفحات 141-155
    مقدمه و هدف

    پژوهش ها در مورد فراگیری مهارت ورزشی، نقش حیاتی تمرین را در حرفه ای شدن پررنگ کرده است. هدف از پژوهش حاضر، بررسی تاریخچه تمرینی ووشو کاران سطوح مختلف رقابتی بوده است.

    روش شناسی

    در این تحقیق 50 مدال آور ووشو (30مدال آور در سطح کشوری و 20 مدال آور در سطح استانی) به صورت دردسترس و هدفمند انتخاب شدند. با استفاده از پرسشنامه پیشینه تکامل ورزشی ورزشکاران هوپ وود (2013)، سن شروع و میزان تمرینات ووشو، تمرینات سایر ورزشها، تمرینات آمادگی جسمانی و آمادگی ذهنی و روانی ووشوکاران و میزان حمایت اجتماعی ثبت شد. داده های بدست آمده با آزمون تی مستقل، آزمون کوواریانس و ضریب فی تحلیل شد.

    یافته ها

    یافته های این مطالعه نشان داد که تنها تفاوت مدال آوران استانی و کشوری در میزان تمرین سنجیده، میزان بازی سنجیده، تمرین بدنسازی و تمرین مهارتهای روانی از سن 16 سال به بالا بوده است.

    بحث و نتیجه گیری

    بر اساس نتایج این تحقیق به نظر می رسد که لازم نیست در سنین کودکی به بازی و تمرین سنجیده ورزش-هایی (ورزش ووشو) که در آنها اوج عملکرد ورزشی دیر است پرداخت.

    کلیدواژگان: خبرگی، مدل تکاملی مشارکت ورزشی، تمرین سنجیده، ووشو
  • محسن احمدی* صفحات 155-172
    مقدمه و هدف

    از پژوهش حاضر مقایسه ابعاد عدالت در بین دانشجویان پسر عضو تیم های ورزشی گروهی و انفرادی دانشگاهی می باشد.

    روش شناسی

    جامعه پژوهش عبارت بودند از دانشجویان عضو تیم های ورزشی دانشگاه دولتی که هفت دانشگاه با جمعیت 2200 نفر و ب ه طور هدفمند به عنوان نمونه انتخاب شدند. و از بین تیم های موجود دو تیم ورزشی گروهی (فوتبال 109بازیکن و والیبال 97 بازیکن) و دو تیم ورزشی انفرادی (کشتی62 کشتی گیر و رزمی 57 رزمی کار) به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شدند. روش پژوهش برمبنای هدف جزو تحقیقات کاربردی و به لحاظ روش توصیفی مقایسه ای است که به شکل میدانی اجرا می شود. اطلاعات با پرسش نامه دوبعدی محقق ساخته بدست امده است، که به صورت ازمایشی برروی دانشجویان دانشگاه سیستان و بلوچستان اجرا شده و دارای پایایی (78/0) است و روایی ان توسط 30 نفر متخصصین مدیریت و مدیریت ورزشی مورد تایید قرار گرفته است.

    یافته ها

    نتایج پژوهش نشان داد که تنها در بعد عدالت توزیعی در بین دو دسته ورزش های گروهی و انفرادی تفاوت معنی دار وجود دارد. همچنین عدالت در بعد رویه ای در ورزش های انفرادی بیشتر از ورزش های گروهی می باشد. مولفه های عدالت رویه ای، مراوده ای، حق مدار و توزیعی به ترتیب بیشترین نقش را در شاخص عدالت دارد.، و بین دو وضعیت موجود و مطلوب در همه ابعاد عدالت اختلاف معنی داری در بین ورزشکاران رشته های گروهی و انفرادی وجود دارد.

    نتیجه گیری

    بین وضعیت موجود عدالت با وضعیت مطلوب در همه ابعاد اختلاف داریم، ضمن ا اصلاح رویه های قانونی به نظر دانشجویان موجب عدالت در جامعه می گردد

    کلیدواژگان: عدالت توزیعی، عدالت رویه ای، عدالت مراوده ای، عدالت حق مدار، ورزش دانشجویی
  • عادله عظیمی دلارستاقی*، اختر اصغری، سید محمدحسین رضوی صفحات 173-194
    مقدمه و هدف

    هدف از پژوهش حاضر، بررسی میزان رضایتمندی گردشگران ساحلی از کیفیت خدمات تفریحی- ورزشی در نوار ساحلی دریای مازندران می باشد.روش شناسی: روش تحقیق مورد استفاده در این پژوهش توصیفی و از نوع زمینه یابی بود که در نحوه جمع آوری اطلاعات آن از روش میدانی استفاده شد. جامعه آماری مورد نظر را کلیه گردشگران محدوده ساحلی دریای خزر در استان مازندران تشکیل می دادند که تعداد نمونه بر اساس جدول تعیین حجم نمونه مورگان و همکاران حداقل (384=N) تعیین گردید که این تعداد با استفاده از نموته گیری خوشه ای- تصادفی انتخاب شدند. جهت گردآوری داده ها از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد که پایایی درونی آن از طریق ضریب آلفای کرونباخ به میزان 84/0 محاسبه و تایید گردید. جهت تجزیه و تحلیل اطلاعات و آزمون فرضیه های تحقیق نیز از آزمون پارامتریک t تک نمونه و آزمون ناپارامتریک توزیع دو جمله ای در سطح معناداری 05/0≤P استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج آزمون پارامتریک t تک نمونه برای متغیرهای کیفیت خدمات رفاهی (52/9-=t)، کیفیت خدمات تفریحی (36/8-=t) و کیفیت خدمات بهداشتی-درمانی (83/10-=t) همگی در سطح معنی داری 05/0≤P و نتایج آزمون ناپارامتریک توزیع دو جمله ای برای متغیرهای کیفیت خدمات ورزشی، کیفیت خدمات امنیتی و کیفیت خدمات نیروهای انسانی متخصص و آموزش دیده همگی در سطح معنی داری 05/0≤ P نشان می دهد که گردشگران نوار ساحلی دریای مازندران، کیفیت خدمات ارایه شده در تمامی مولفه های مذکور را در سطح پایین تر از متوسط ارزیابی نموده و از وضعیت موجود اظهار نارضایتی داشته اند.

    بحث و نتیجه گیری

    کمبود در کمیت و کیفیت خدمات رسانی به گردشگران ساحلی، موجب کاهش مراجعات گردشگران به اینگونه فضاها خواهد شد. بنابراین ایجاد امکانات و تسهیلات متنوع در سواحل با هدف بهبود کیفیت خدمات می تواند منجر به بهبود زیر ساخت های شهری و در نهایت سبب ارتقاء سطح رضایتمندی گردشگران گردد.

    کلیدواژگان: کیفیت خدمات، رضایتمندی، نوار ساحلی، گردشگر
  • صمد ایزدی*، زهرا ثقفیان، مصطفی عزیزی شمامی صفحات 195-212
    مقدمه و هدف

    پایه و اساس برنامه ریزی و طراحی آموزشی، نیازسنجی است. پژوهش حاضر نیز با هدف نیازسنجی آموزشی معلمان تربیت بدنی استان مازندران انجام شد.

    روش شناسی

    در این پژوهش از روش آمیخته کیفی و کمی استفاده شد. در بخش کیفی نمونه ای هدفمند متشکل از 20 نفر متخصصان به عنوان مطلعین کلیدی انتخاب شدند. بر مبنای یافته های حاصل از مرحله کیفی، پرسشنامه 47 گویه ای طراحی شد و بعد از بررسی روایی و پایایی آن (آلفای کرونباخ 983/0)، نهایتا بر روی نمونه ای متشکل از 228 نفر از معلمان تربیت بدنی مدارس استان مازندران اجرا شد

    یافته ها

    یافته ها در بخش کیفی پژوهش نشان می دهد معلمان تربیت بدنی استان مازندران در حیطه های مرتبط با 1. مدیریت و رهبری؛ 2. یاددهی و یادگیری؛ 3. شایستگی های تخصصی 4. اخلاق و حقوق و 5. فناوری و پژوهش، نیاز به آموزش دارند. همچنین از نظر معلمان شرکت کننده در تحقیق وجود نیاز آموزشی در تمامی حیطه ها و اولویت نیازها نیز به ترتیب فوق در سطح (0.05=p) معنادار بود.

    نتیجه گیری

    معلمان تربیت بدنی استان مازندران، در حیطه های مورد بررسی نیاز آموزشی دارند و می توان گفت معلمان آموزش متناسب دریافت نمی کنند و یا آموزش دریافت شده آنان، کافی نیست.

    کلیدواژگان: نیازسنجی آموزشی، معلمان تربیت بدنی، استان مازندران
  • طاهره رحیمی، سعید ارشم* صفحات 213-224
    مقدمه و هدف

    هدف از این تحقیق، تعیین اثر یک برنامه منتخب حرکتی بر مهارت های بینایی-حرکتی کودکان 6-3 سال کم شنوای عمیق با کاشت حلزون بود.

    روش شناسی

    شرکت کنندگان به صورت هدفمند از مرکز توانبخشی پژواک در تهران انتخاب و با توجه به نمرات آزمون بینایی-حرکتی گاردنر به دو گروه آزمایش (ده نفر) و کنترل (دوازده نفر) تقسیم شدند. از دو گروه پیش آزمون مهارت های بینایی-حرکتی (TVMSR) به عمل آمد. در گروه آزمایش برنامه اسپارک به مدت هشت هفته، هفته ای سه جلسه به مدت 45 دقیقه اجرا شد. بعد از اتمام زمان مداخله از هر دو گروه پس آزمون گرفته شد. از آزمون آماری تحلیل کوواریانس برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد (=0/05α).

    یافته ها

    تفاوت بین گروه های کنترل و آزمایش در نمرات مهارت های بینایی-حرکتی پیش از برنامه مداخله معنی دار نبود اما، این تفاوت بعد از اجرای برنامه معنی دار شد. همچنین تاثیر برنامه اسپارک بر مهارت بینایی-فضایی (P=0.002)، تجزیه و تحلیل بینایی(P=0.010) و یکپارچگی بینایی-حرکتی (P=0.002) معنی دار بود.

    نتیجه گیری

    به طور کلی می توان نتیجه گیری کرد که برنامه منتخب حرکتی اسپارک به دلیل فرصت تمرینی مناسب ممکن است منجر به بهبود مهارت های بینایی-حرکتی کودکان کم شنوای عمیق با کاشت حلزون شود.

    کلیدواژگان: آزمون مهارت های بینایی-حرکتی گاردنر، برنامه حرکتی، کاشت حلزون، کم شنوایی عمیق، مهارت های بینایی- حرکتی
  • محسن شهریاری*، سیده ناهید شتاب بوشهری، سید حسین مرعشیان صفحات 225-239
|
  • Vli Ollah Kashani *, Hajar Shiri Pages 1-15
    Background& Purpose

    The purpose of this study was to determining validity and reliability of the Persian version of AGSYS.

    Methodology

    262 children in between the ages of 9 and 14 years in different sport fields were chosen by random sampling and completed the Persian version of the AGSYS. First, with use of translation-back translation methods, face validity and translate accuracy of Persian version of questionnaire was confirmed. Confirmatory factor analysis was used for validation of structure of questionnaire, Cronbach alpha coefficient was used for internal consistency of questionnaire, and intra-class correlation coefficient was used to study temporal reliability of items.

    Results

    The Persian version of the AGSYS has appropriate fit index and the results supported 2-factor (Task and Ego Orientation) and 12 - item structure of the initial of scale. Internal consistency for whole of scale and subscales Task and Ego Orientation were equal to 0.81, 0.79 and 0.77 respectively and temporal reliability for whole of scale and subscales were equal to 0.75, 0.65 and 0.70.

    Conclusion

    Therefore The Persian version of AGSYS can be characterized as a valid and reliable tool to evaluate the Achievement Goal of children in between the ages of 9 and 14 years in sport situations.

    Keywords: Task Orientation, Ego Orientation, Factorial Validity, Internal consistency, Temporal reliability
  • Masome Kalate Seyfari*, Vahide Hoseyni, Maside Fereydini Pages 17-28
    Background and Purpose

    The concept of Internal Marketing (IM) is a relatively new approach that has been investigated by researchers and adopted by companies in order to enhance the quality of their products and services and to achieve a better performance. The aim of this study was the relationship between internal marketing and service quality in sport and youth organization in Golestan province.

    Methodology

    This study was correlational and was applied quantitative approaches. The population of the study were all experts of the sport and youth organization in Golestan province (n=110). Since the number of staff is limited, the sample was considered equal. Two questionnaires include Servqual (Parasuraman et al , 1985) and internal marketing ( Mooney and Forman,1995) was used.

    Results

    The significance level for all tests were considered p≤0.05. Test results showed that the concept of internal marketing has positive relationship with the quality of service in sport and youth organization in Golestan province p≤0.05. Managers should help employees develop their vision and laid out a vision that is worthy of organization and consensus. As well as development of training and staff skills and competency-based reward system, personnel support to improve performance

    Keywords: quality of service, internal marketing, Servqual, sport marketing
  • Gholamhossen Nazemazdegan, Ebrahime Hemmat*, Heydar Foladiyanzadeh, Javade Khiyabani Pages 29-37

    Being host or playing at home is a benefit and can bring other privileges such as victory of the host. The purpose of this study is to determine the influence of host privileges on the performance of teams existing in Premier Iranian League during a 10 year old period. For this purpose, data about the number of winnings, draws, loses, received goals and scored goals, yellow cards received by the 33 teams at home and away from home competitions are collected; and Polard method was used to determine host privileges. Due to the fact that the number of presence of all teams in Premier League. Due to the lack of uniformity in the presence of teams in the Premier League, the criterion for participate teams in this study was the presence of at least four courses in the league. Results indicated that advantage of hosting in the performance of teams which included in the Premier Iranian League (chi-square= 83.13, df = 1, p = 0.000). On the other hand, the number of the goals at home were significantly more than those scored at away (1p = 0.000, d = 3880, t = 10.3). This is also true in the case of received goals (p = 0.000 .d = 3864 t = 11/95). During the ten-year period, the host teams received fewer numbers of yellow cards than the guests (t = 4.1, df =3627, p = 0.000).

    Keywords: host privilege, Premier league, Iran, Victory
  • Fatemeh Rahimizadeh Pages 39-61
    Background & Purpose

    Burnout is considered as a detrimental factor in athletes’ performance and psychological health in which its formation, several psychological traits may play a role. To identify formation mechanisms of burnout, the present research studied the relationship of positive and negative perfectionism with burnout in martial arts athletes.

    Methodology

    In this cross-sectional-correlational study, 107 athletes (58 males and 49 females, mean of age 24 years) completed the Positive and Negative Perfectionism Scale and Athlete Burnout Questionnaire, and collected data were analyzed using Pearson correlation coefficient and multivariate regression model at 95 percent confidence level.

    Results

    Participants reported high and moderate levels of positive and negative perfectionism, respectively, and moderate to low level of burnout. The dimensions and total level of burnout were related negatively to positive perfectionism and positively to negative perfectionism. Positive and negative perfectionism explained 27.6%, 16.4%, 11.4%, and 23.5% of variance in reduced sense of accomplishment, emotional and physical exhaustion, devaluation, and total level of burnout, respectively.

    Conclusion

    With similar predictive abilities but in different directions, positive and negative perfectionism have decreasing and enhancing effects on athletes’ burnout in martial arts.

    Keywords: Perfectionism, Athlete Burnout, Martial Arts
  • Masoumeh Shojaei *, Mahdieh Gharehlar, Hasan Mohammad Zadeh Pages 63-75
    Background and  purpose

    The effect of focus of attention on performance and learning is dependent on task characteristics. Thus, the purpose of the present study was to investigate the effects of focus of attention and skill complexity on performance and learning of billiard shot.

    Methodology

    Participants were 48 volunteer female students in age range 19-23 yr. who were assigned randomly into simple and complex skill groups and each group were matched to internal and external focus subgroups based on pretest. After 8 practice sessions, acquisition, retention (after 2 and 10 days), and transfer tests were performed. Shots accuracy was scored based on distance of ball contact from pocket.

    Results

    The results of Friedman test were indicated significant acquisition and short-term retention for all groups, significant delayed retention for complex skill, and significant transfer for internal focus complex task group .

    Conclusion

    The results of the present study doubted and questioned the interaction of attention and complexity on motor performance and learning.

    Keywords: attentional instruction, complexity, discrete skill, motor learning
  • Reza Nikbakhsh, Shahram Elm, Mostafa Afshari, *Mohsen Kosaripour Pages 77-95

    Nowadays, the organizations have to apply coherent structural principles and to promote health and knowledge to achieve success. So, the purpose of the present study was to develop a structural model of CM, organizational health and learning in Iran sport federations. The present study was a field research using correlation test. The population was all the Iranian sport federations’ staff. They were selected in a stratified random manner according to the population size (N=234). Thus 15 federations were selected randomly. Krejcie and Morgan sampling methods were used to find the sample size of mentioned federations and 192 questionnaires remained eventually. Cybernetic Management (α= 0/89) and learning questionnaire was used which developed by Qorbanizadeh (2010) (α= 0/92), also Organizational Health questionnaire (OHI) which developed by Lynden and Klingele either (α= 0/91). The results showed that Cybernetic Management has direct effect on organizational health and organizational learning process and has indirect effect on organizational learning culture. According to these results it is crucial to pay special attention to ethic, and to develop & train modern technologies, and to create an information flow and effective leadership to enhance the efficiency of sport organizations in order to achieve organization’s goals and strategies.

    Keywords: performance recognition, information transfer, learning stafs, Cybernetic Management
  • Javad Mamashli *, Hamidreza Ghezelsofloo, Ebrahim Alidost Ghahfaroghi, Farzad Mahkoei Pages 97-112

    Conflict is common phonemium in today`s organizations that require optimum of human skills for efficient management of conflict. The main purpose of this study was relationship between physical education teachers personality traites and conflict management styles. The statistical population consisted all Shiraz P.E teachers (N=225) that n=138 P.E teachers were selected randomly. The demographic characteristics, Neo (1992) personality traits questionnaire and Putnam and Wilson (1987) conflict management questionnaire were used. After concieved about data normality (K-S) (P>0.05, Z=0.0872). To analyze the data, descriptive statistics, Pearson's correlation and regression analysis were used. The results showed that there was direct and significant relation between openness and resolving conflict styles (r= 0.49, sig=0.003). Also there was a significant relationship between neuroticism and avoidance style (r= 0.36 , sig= 0.042) and negative correlation was observed with resolving conflict style (r= - 0.32 , sig= 0.002). But Extroversion had no meaningful relation with any of conflict management styles (p> 0.05). The results of regression test showed that P.E teachers personality traits have significant and direct impact on the conflict management styles (R= 0.47, sig= 0.001). Therefore, this study recommends that considering to difference in personality characteristics of P.E teachers and their familiarity with the conflict management styles had a significant role in creating a favorable learning environment that is free from any destructive conflicts.

    Keywords: Character, Conflict Management, Extraversion, Physical Education Teacher, Solution-oriented
  • HamidReza Safari Jafarloo*, MohammadHassan Abdollahi, Amir Ghanborpour Nosrati Pages 113-125

    The purpose of this research was to study the effects of big five personality traits on Motivation to participate in sport among students of Shiraz University. Statistical Society of the study was students of Shiraz University and sample population is 377 students. For this purpose, Five Factor Inventory Questionnaire (Neo, 1994) and Behavioral Regulation in Sport Questionnaire (BRSQ; Lonsdale, Hodge, & Rose, 2008) was used. Based on the result of structural equation modeling, research instruments had the acceptable reliability and Diagnostic Validity. For data analysis and identification the effect of research variables, Structural equation modeling used to Smart PLS Software was used. Findings showed, the effect of big five personality traits includes extraversion (t=7/50, β=0/29),openness to experience (t=5/04, β=0/16), neuroticism (t=2/76, β=0/33), agreeableness (t=8/56, β=0/42), and conscientiousness (t=3/70, β=0/26) was significant and positive effect on Motivation to participate in sport among students of Shiraz University. also result showed that big five model of personality in sum explain %87 of variation of Motivation to participate in sport. According to the effect of personality traits on Motivation to participate in sport, It can be said that attention to personality traits in process of sport programming can increase participation in sport of students.

    Keywords: personality, motivation, participate in sport, Student, Shiraz University
  • Mojtaba Hassannejad * Pages 127-139
    Background & Purpose

    Effective communication and negotiation skills, especially managers of sports organizations an important role in the efficient relationship and thus facilitate the achievement of the objectives of the organization. The aim of study was to analyze the relationship between the application of communication skills and negotiation styles between school physical education experts in Iran.

    Methodology

    This study applied a Analytical- correlation method was used. The sample was 217 experts. To collect the required data communication skills questionnaire Barton (1993) and questionnaire negotiating style Pier (1989) was used.

    Results

    There is a significant relationship between communication skills and negotiation. Analytical style and intuitive with listening skills significant relationship was found. factual style experts under the first priority was negotiating style and the highest level of communication skills skills belonged feedback.Conclusio: Most of the discussion related to the field of organizational behavior, communication skills as one of the essential skills required of managers in the organization and according to the results, in order to achieve the desired level and style of negotiation, improvement of communication skills experts should be considered further.

    Keywords: Communication skills, negotiation style, physical education experts
  • Elham Abdolghani Dehkordi, Rokhsareh Badami* Pages 141-155
    Introduction and goal

     researchs about learning sports skills, play a vital role in professional practice has highlighted. The goal of current research is to compare history of expertise exercise practices between national and provincial wushu medalists.

    Methodology

    To this end, 50 wushu medalists (30 medalists at the country level and 20 medalists at the provincial level) were selected using available and purposive sampling methods. The age of beginning and the amount of wushu exercises, other sports exercises, physical fitness exercises and mental and psychological fitness exercises of wushu practitioners and the amount of social support were recorded using the Hopwood (2013) developmental history of athletes questionnaire. The obtained data were analyzed using independent t-test, ANCOVA, and the phi coefficient.

    Results

    The findings of this study showed that the only difference was observed between the provincial and national medalists in terms of the amount of using wushu private training programs, bodybuilding and mental skills private training programs has been the age of 16 years.

    Conclusion

    The results of this study showed that it is not necessary at an early age to do play and deliberate practice in sports that peak performance is late.

    Keywords: Expertise, Developmental Model Of Sport Participation, Intentional exercise, Wushu
  • Pages 155-172
    Introduction and Objectives

    The present study compares the dimensions of justice between male and female college students in group and individual sports teams.

    Methodology

    The research population consisted of students from the sports teams of the state university, seven universities with a population of 2,200 and were purposefully selected as samples, and among their teams, two social sport teams (109 football players and 109 volleyball players) and two individual sports teams (62 wrestlers and 57 martial arts wrestlers) were selected as the sample. The research method is based on the purpose of applied research and in terms of the descriptive comparative method that runs in the field. The data was collected by a researcher-made two-dimensional questionnaire, which was conducted as a test on the students of Sistan and Baluchistan University and has reliability (0.78), and its validity was confirmed by 12 sports management and management experts.

    Results

    The results show there is difference, with regards to distribution justice between individual and social team’s sports. In addition it showed that interaction justice is more tangible in individual sports, and there is a meaningful difference in all dimensions between singular and social sport teams.

    Conclusion

    There is a difference between the present situation of justice and the ideal situation in all. In addition, correcting legal procedures, in the opinion of students, leads to justice in society.

    Keywords: Distributive justice, procedure justice, interactional justice, right justice. Student athlete
  • Akhtar Asghari, MohammadHossein Razavi, Adeleh Azimi* Pages 173-194
    Objective

    the purpose of present research was to measure coastal tourist satisfaction level using recreation-sport service quality parameters in the Caspian Sea shoreline.

    Methodology

    It is a descriptive survey done as a field study. The research population included the tourists in the coastal zone of Mazandaran province. The sample was estimated about 384 tourists based on Morgan table. The sampling was cluster random one. The instrument was a structured questionnaire and internal reliability was 0.84 calculated by Cronbach's α coefficient. To analyze data and test the hypotheses, the one sample t-test and binominal test were used at the significance level of under 0.05.

    Results

    The results of one sample t-test showed that the welfare service quality (t= -9.52), the recreation service quality (t= -8.36), and hygiene service quality (t = - 10.83) were evaluated lower than moderate level and the tourists were not satisfied with them. Moreover, the results of binominal test showed that the sport service quality, safety service quality, and human force quality service were lower than moderate level.

    Discussion

    The shortage in quantity and quality of service quality towards coastal tourists leads to decrease the number of tourists. Therefore, building the various coastal facilities to leverage the service quality can cause to promote the civil infrastructures and finally the coastal tourist satisfaction.

    Keywords: service quality, satisfaction, Shoreline, Tourist
  • Samad Izadi *, Zahra Saghafian, Mostafa Azizi Shomami Pages 195-212
    Background & Purpose

    The basis for educational planning and designing is the needs assessment. This research was conducted with purpose of studying educational needs assessment of physical education teachers in Mazandaran province.

    Methodology

    In this research, mix methods qualitative and quantitative were used. A purposive sample of 20 informants was selected. Based on qualitative findings, an initial 47 items questionnaire was designed. After reviewing its validity and reliability (α=0/983), finally was conducted on a sample of 228 teachers from Mazandaran province schools.

    Results

    Finding in qualitative part are presented as follows: Such indicators as need for training Physical Education Teachers: 1.related to management and leadership; 2.related to teaching and learning; 3.related to professional competencies; 4. related to ethics and law; and 5. related to technology and research; Also, according to the teachers, there are educational needs in all and priority needs were significant at the level (p = 0.05).

    Conclusion

    physical Education Teachers of Mazandaran Province have educational needs in the considered indicators. And can be said teachers do not receive appropriate training or their training is not enough.

    Keywords: Educational Needs Assessment, Physical Education Teachers, Mazandaran province
  • Tahere Rahimi, Saeed Arsham * Pages 213-224
    Background& Purpose

    The purpose of this study was to determine the effect of a selected motor program on visual-motor skills of children (3 to 6 years) with profound hearing loss and a cochlear implant.

    Methodology

    Participants were selected purposefully from a rehabilitation center in Tehran and divided into two groups experiment (n=10) and control (n=12) according to their scores on Gardner’s Test of Visual-Motor Skills. Visual-motor skill pretest was taken from two control and experimental groups by the test of visual motor skills revised (TVMSR). The experiment group subjects contributed in the SPARK program for 8 weeks, three sessions per week with 45 minutes in each session.

    Results

    A posttest was taken of both groups after completion the course of intervention program. Analyze of Covariance test were conducted for data analysis (α = 0.05). Results showed that there was no significant difference between groups for TVMSR score before the intervention program but, it was significant after program course. However, effect of the program on visual spatial skill (P=0.002), visual analysis skills (P=0.010) and visual motor integration (P=0.002) was significant.

    Conclusion

    In conclusion, appropriate training opportunities may lead to improvement on visual-motor skills in children with profound hearing loss and a cochlear implant.

    Keywords: Gardner’s Test of Visual- motor skill, Motor Program, Cochlear Implant, Profound Hearing Loss, Visual- Motor Skills
  • Mohsen Shahryari*, S.Nahid Shetab Boushehri, S.Hossien Maraashian Pages 225-239
    Background & Purpose

    The purpose of this study is to make a comparison of Influence of feedback after successful unsuccessful attempts on learning the skills needed for shot put on shoulder about the retarded boys in Ahwaz city.

    Methodology

    The statistical data includes the retarded boys with 9-12 years old, that 45 persons of this study were chosen by a available method. After process of pretest, they were placed randomly into three groups. To make analysis of data in process of pretest, the method of one way variance and in process of attainment, analyzing of multiplex variance via measurement on factor of blocks to determine the differences between intergroup and within- the -group is used.

    Results

    The results show, there is no much difference between the participants of all three groups in pretest (p=0.35). also result in the acquisition and retention of a significant difference between the three groups (P

    Keywords: Feedback, Mentally retarded, Successful efforts, Skill shotput, Learning