فهرست مطالب

فصلنامه نقش جهان - مطالعات نظری و فناوری های نوین معماری و شهرسازی
سال دهم شماره 4 (پیاپی 32، زمستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/12/18
  • تعداد عناوین: 7
|
  • مهدی حقیقت بین*، رعنا امیری صفحات 239-253
    اهداف

    هدف کلی پژوهش حاضر، خوانش زمینه های معنوی معاد در احیای منظر یادمانی و روایتگر گورستان های متروک درون شهری براساس آموزه های قرآنی و روایات ایمه معصومین است.

    ابزار و روش ها:

     این پژوهش با استفاده از روش توصیفی- تحلیلی انجام شده و از شیوه های کتابخانه ای و میدانی به وسیله مشاهده و پرسش از جامعه آماری متخصصان دینی و حرفه ای رشته معماری منظر با استفاده از پرسشنامه ساختاریافته، به منظور جمع آوری اطلاعات استفاده کرده است.

    یافته ها:

     رابطه مکان، منظر و جایگاه مولفه های معنایی در خوانش و ادراک منظر با محوریت گورستان و به صورت خاص مساله معاد به عنوان اصلی ترین مولفه معنایی در منظر گورستان شناسایی شده است. مساله معاد مطابق با تفاسیر قرآن کریم و احادیث و نظر فلاسفه، عارفان تشریح شده و چگونگی استفاده از رمزگان های عینی و ذهنی معاد مطابق آیات قرآنی در منظر گورستان های متروک درون شهری بررسی شده است.

    نتیجه گیری: 

    نتایج نشان داد که منظرسازی عینی و ذهنی از معاد در آیات قرآن کریم هر کدام به نحوی حاوی مفاهیم و رمزگان های مختلفی هستند که تاثیرات گوناگونی بر مخاطبان می گذارند و بنابراین استفاده صحیح از آنها در احیای مناظر گورستان های متروک درون شهری می تواند سبب ادراک هر چه بهتر و بیشتر روایتگری و یادآوری این مناظر از معاد در ذهن مخاطبین باشد و در پی آن، سبب ارتباط بیشتر مخاطبان با منظر این مکان ها شود.

    کلیدواژگان: قرآن، روایات ائمه معصوم(ع)، گورستان، خوانش منظر
  • احسان رونق، مهدی زندیه* صفحات 255-263
    اهداف

    معماری معاصر کشورهای اسلامی به عنوان یکی از فصول مشترک این کشورها، همواره کمبود گفتمان بین رویکردهای سنتی و مدرن برای خلق فضا در طراحی را احساس کرده است. بنابراین معماری امروز در فرآیند طراحی در جست وجوی خلاقیت بوده تا این کمبود را جبران کند. بهره گیری از رویکرد دیجیتال در باز تعریف این فرآیند می تواند کمک شایانی را انجام دهد. تزیینات در معماری اسلامی علاوه بر زیبایی، القای مفاهیمی چون نظم و وحدت وجودی است که در قالب نقوش هندسی و انتزاعی دیده می شود. همچنین در آموزه های اسلامی و قرآن مجید به مفهومی همچون وحدت در کثرت بسیار اشاره شده است. باز تعریف این مفهوم با رویکرد دیجیتال در تزیینات معماری اسلامی می تواند گفتمانی جدید بین رویکرد سنتی و مدرن باشد. این پژوهش بر آن است که نقش رویکرد دیجیتال در تجلی تزیینات معماری اسلامی در طراحی را با الهام از آموزه های قرآن مجید را مورد بررسی قرار دهد.

    روش ها: 

    روش تحقیق به کار گرفته شده در این پژوهش "استدلال منطقی"، با استفاده از تدابیر "تحلیلی- توصیفی"، با رویکردی کیفی است.

    یافته ها:

     رویکرد دیجیتال بر مبنای روش جز به کل و تمرکز روی سه عرصه الگوسازی، الگوریتم- کد و ساخت دیجیتال به باز تعریف تزیینات معماری اسلامی می پردازد و با تغییر پارامترهای اولیه الگوهای جدیدتری نیز تولید می کند.

    نتیجه گیری: 

    عرصه های رویکرد دیجیتال می تواند آموزه های اسلامی همچون وحدت در کثرت را با مبانی ریاضی به صورت هندسی در تزیینات معماری اسلامی طراحی و تولید کنند.

    کلیدواژگان: طراحی دیجیتال، معماری اسلامی، وحدت در کثرت، هندسه، الگوریتم
  • فیاض اسلامی* صفحات 265-275
    اهداف

    "معماری دفاعی" مفهوم جدیدی در دانش معماری به شمار می آید. کلیدواژه نوینی که ابعاد و ریشه های نظری آن مشخص نیست. نیاز روزافزون کشورها به رعایت اصول و مبانی "پدافند غیرعامل" در فرآیند طراحی و ساخت پروژه های معماری، ضرورت توجه هر چه بیشتر به چیستی، چرایی، چگونگی و ابعاد معماری دفاعی را بیشتر نمایان می سازد. مطالعه حاضر می کوشد تا با بررسی نصوص دینی و هندسه معرفتی قرآن مجید، نسبت به تبیین مفهوم معماری دفاعی اقدام نماید.

    ابزار و روش ها: 

    پژوهش حاضر براساس پارادایم آزادپژوهی، راهبرد استدلال منطقی، روش توصیفی، تکنیک مقایسه مفهومی و تاکتیک های تفسیری و تاویلی، به تحلیل مفاهیم عمیق قرآن مجید می پردازد.

    یافته ها: 

    نتایج بیانکننده آن است که معماری دفاعی ریشه ای عمیق و سترگ در فقه ممتاز شیعه و نگاه علمای بزرگ شیعه به نصوص دینی و هندسه معرفتی قرآن مجید دارد. موضوعی که نه تنها بر اهمیت آن تاکید می ورزد، یک "معمار متعهد" را وادار می سازد تا براساس بایسته های پدافند غیرعامل و چارچوب های معماری دفاعی، به هدایت فرآیند طراحی و ساخت پروژه های معماری بپردازد.

    نتیجه گیری: 

    دستاورد گویای آن است که ریشه های معماری دفاعی در نصوص دینی و هندسه معرفتی قرآن مجید را می توان در قالب های مطرح شده مورد بازشناسی و تحلیل قرار داد: معماری دفاعی یک معماری دینی و آیینی؛ رعایت اصول و مبانی پدافند غیرعامل بخشی از وظایف ذاتی معمار متعهد؛ رسالت معماری به عنوان فضای امن برای مخاطب، ضرورت رویکرد کل نگر و نگاه همه جانبه است.

    کلیدواژگان: معماری دفاعی، پدافند غیرعامل، نصوص دینی، قرآن مجید
  • ندا خاکسار*، مجید صالحی نیا، سید مجتبی میرحسینی صفحات 277-286
    اهداف

    سلسله مراتب نوری موضوعی فرعی اما بسیار تاثیرگذار در ادراک فضا و خلق تجربه ای ناب در معماری است. سلسله مراتب نوری به درجه بندی نور در فضای معماری اشاره دارد. درجه بندی نور، اولویت های محتویات فضا را مشخص و رتبه بندی می کند و بدین گونه چشم مخاطب را در فضا هدایت می نماید. این موضوع در معماری ایرانی- اسلامی نیز بسیار اهمیت داشته و در ساخت بناها به شیوه های گوناگون از این عامل برای ایجاد فضای خوشایند بهره گرفته می شده است.

    ابزار و روش ها:

     به منظور شناسایی عواملی که به ایجاد سلسله مراتب نوری کمک می کردند، از متخصصین حوزه معماری ایرانی- اسلامی به روش دلفی نظرسنجی شد تا در درجه اول عوامل سازنده و سپس نقش آنها را به طور دقیق به عنوان عامل بنیادی، اصلی یا مکمل شناسایی کنند. همچنین در انتها از متخصصین خواسته شد که نقش عوامل را در ایجاد سلسله مراتب نوری با طیف لیکرت 5درجه ای رتبه بندی نمایند و نتایج با آزمون ویلکاکسون تحلیل شدند.

    یافته ها:

     عوامل سازنده سلسله مراتب نوری به سه دسته "عناصر نورگیر" (بازشو معمولی و بازشو مشبک)، "ارتباط با واسطه با فضای بیرون" و "تزیینات" قابل تقسیم هستند.

    نتیجه گیری: 

    متخصصین معتقد به تاثیر چشمگیر "بازشو معمولی" به عنوان "عامل بنیادین" در سلسله مراتب نوری هستند. همچنین "بازشو مشبک" و "فضای معماری" به عنوان عوامل کنترلگر نور، هر دو به عنوان "عامل اصلی" و تزیینات به عنوان "عامل مکمل" برای شناسایی عوامل موثر در سلسله مراتب نوری قابل شناسایی هستند.

    کلیدواژگان: سلسله مراتب نوری، درجه بندی نور، ادراک، معماری ایرانی- اسلامی
  • امیر بهرامی پناه*، آنوشا کیا صفحات 287-293
    اهداف

    معماری اسلامی و ایرانی آیینه ای است قرآنی که می توان آراء، اندیشه ها و مبانی نظری مردم مسلمان ایران را در آن مشاهده نمود. هدف اصلی این مقاله معرفی و تبیین معماری اسلامی و ایرانی با تاکید بر دوران صفویه به عنوان عصر طلایی معماری ایرانی، به مثابه جایگاه مهمی برای مفهوم پردازی مفاهیم قرآنی است. هدف کاربردی پژوهش، معرفی «نور معنوی» به عنوان یک معنی متعالی و ترسیم کیفیت حضور آن در معماری اسلامی و ایرانی در عصر صفوی است.

    روش ها:

     پارادایم پژوهش تفسیری با گرایش عملی «نوتفسیرگرایی» است که در انجام پژوهش با راهبرد «استدلال منطقی» با رویکرد ترکیبی و روش تحقیق توصیفی همراه می شود. دوران طلایی معماری ایرانی، یعنی دوران صفوی، به عنوان نمونه مطالعه انتخاب شده است.

    یافته ها:

     دستاورد حاصل از تحلیل و بررسی مدارک موجود، نشان می دهد که «نور» در فرهنگ قرآنی، نص قرآن مجید و سایر نصوص دینی، تفاسیر ارزشمند فقهای شیعه، دارای مفهومی عمیق و بسیار سترگ است. درک معماری اسلامی و ایرانی در عصر صفوی، بدون درک «حکمت متعالیه»، و جایگاه «نور مادی» در کنار «نور معنوی» در آن مقدور نیست.

    نتیجه گیری:

     نتایج بر جایگاه بسیار مهم و اساسی تعریف معنوی از نور یا «نور معنوی» در کنار درک طبیعی از نور یا «نور فیزیکی» اشاره می ورزد. نگاه به آثار ارزشمند مفسران قرآن مجید، متفکران معاصر جهان اسلام و متون کهن بیش از هر چیز بر تاثیر ایده ای و راهگشای «نور معنوی» در تعریف معماری اسلامی و ایرانی دلالت دارد.

    کلیدواژگان: عصر طلایی صفوی، فناوری، حکمت متعالیه، معماری اسلامی ایرانی، نصوص دینی
  • رویا صدیقی، سیامک پناهی*، منوچهر فروتن، سید موسی دیباج صفحات 295-303
    اهداف

    این پژوهش به شناخت عوامل موثر در تفسیر یا خوانش معماری اسلامی بر مبنای حکمت متعالیه می پردازد. وجودشناسی محیط زندگی بشری به انسان ها امکان کشف مجدد عالم را به مثابه تمامیتی متعین از ذات وجود متحقق، فراهم می آورد و از آنجا که زیربنای حکمت متعالیه را علم وجود تشکیل می دهد، لذا خوانش معماری بر مبنای حکمت متعالیه برای یافتن آنچه موجب جاودانگی در عرصه معماری است، کمک می کند.

    روش ها: 

    روش تحقیق پژوهش، روش توصیفی-تحلیلی به صورت استدلال منطقی با رویکرد کیفی است. برای چارچوب تحلیل از ارکان بینامتنیت فرهنگ اعم از باورها، ارزش ها، جفرافیا و آداب و رسوم استفاده شده است.

    یافته ها: 

    یافته های تحقیق بر اهمیت و جایگاه عوامل موثر در تفسیر یا خوانش معماری اسلامی بر مبنای حکمت متعالیه بر شناخت و کاربرد هرچه بیشتر آن دلالت دارد.

    نتیجه گیری:

     فرآیند حاصل از این پژوهش به این نتیجه دست یافته است که تفسیر معماری با استفاده از فلسفه ملاصدرا از مسیر شناخت معمار، زمینه های فهم و پیش ادراک های او برگرفته از مرتبه وجودی شخص که با حرکت جوهری به سوی کمال در ماهیت زمان و نسبیت آن است و در ابعاد غریزی، فطری و ارادی متاثر از بینامتنیت فرهنگ در همه ارکانش (باورها، ارزش ها، جفرافیا، آداب و رسوم) میسر می شود.

    کلیدواژگان: معماری ایرانی، حکمت متعالیه، وجودشناسی، طراحی معماری، بینامتنیت
  • مهدی حمزه نژاد*، مهدیه امیرآبادی فراهانی صفحات 305-316
    اهداف

    مساله اصلی پژوهش، شناخت معیار های اصالت سنجی مساجد معاصر بر اساس شاخصه های بدست آمده است. شناخت اصالت ها به منظور اصلاح روند توسعه مساجد و الگوسازی برای طرح مساجد آتی یا طرح توسعه آنها است.

    روش ها: 

    روش پژوهش بخش شناسایی و استخراج شاخص ها، استدلال و تحلیل مصادیق با استفاده از نظرات گروه متمرکز کارشناسان و امتیازگیری بر اساس شاخصه ها است.

    یافته ها: 

    شاخصه های اصالت مساجد، در دو بعد محتوایی و کالبدی و شاخصه های محتوایی، همچون استفاده از نماد های آشنای تاریخی و عناصر طبیعت (نور و آب) و همچنین احترام به اجتماع و خلوت انسانی و ابعادی نمادین الهی فضا برای بیان ماهیت قدسی مساجد تنظیم شدند. شاخصه‎ های کالبدی از سیاست گذاری کلی سازه و کالبد در صداقت ظاهر و باطن کار تا تزیینات و روسازی کاذب سنتی آغاز می شود و تا انتخاب الگوی سازگاری اقلیمی، الگوی زیبایی شناسی سنتی، جدید یا ترکیبی و الگوی کاربری و نوع دقیق سازه را شامل می شود. در هیچ یک از این موارد نباید متعصبانه نسبت به برتری گذشته یا امروز نسبت به هم قضاوت کرد، بلکه معیار سودمندی جامع آن در بهره مندی روحی و جسمی مخاطب است.

    نتیجه گیری: 

    تحلیل ها نشان دهنده تمایزات و اشتراکات عوامل اصالت مسجد هستند. مساجدی که در وجه محتوایی در کلیات طرح مسجد، بروز کالبدی بیشتری داشته، اصالت بیشتری داشته اند. مساجدی که از بعد محتوایی بر نماد ها تاکید داشته اند، ولی در کالبد، ضعف تجلی محتوا داشته اند، در رده متوسط جای گرفته اند. همچنین صرف رویکرد های معماری پایدار، تاکید بر دگرگونی فرم های نمادین و ساختارشکنی در طرح بدون توجه به ابعاد محتوایی، سبب افزایش اصالت نشده است.

    کلیدواژگان: معماری اسلامی، سازگاری اقلیمی، معماری معاصر، مسجد، تزیینات
|
  • M. Haghighat Bin*, R. Amiri Pages 239-253
    Aims

    The overall purpose of the current study is to read the spiritual contexts of the resurrection in the revival of the monumental and narrative perspective of abandoned in inner-city cemeteries. It has emphasized on the Quranic teachings and narrations of the infallible Imams in this study.

    Instruments & Methods

    This study has been conducted a descriptive-analytical method and using Library and field method (Question from the professional experts in the fieldes of religious and landscape architecture) to gather information. The issue of resurrection has been explained in accordance with the interpretations of the Holy Quran and Hadiths and the views of philosophers, mystics. Reviewed Also how to use the objective and mental codes of resurrection according to Quranic verses in the perspective of abandoned cemeteries in the city.

    Findings

    The relationship among the locationchr('39')s components, landscape, and semantics in the historic cemeteries landscape reading and perception is the most important finding in this study. The findings emphasize resurrection in accordance with the interpretations of the Holy Quran and hadiths and the views of philosophers, mystics.

    Conclusion

    The conclusion shows, in reviving the abandoned inner-city cemeteries landscapes, the concept of resurrection can lead citizens and visitors to a better understanding of death narration and its remembrance in the minds. It will also help to connect them more with landscape and reinforce place attachment.

    Keywords: Quran, Narrations of the Infallible Imams, Cemetery, Landscape Reading
  • E. Ronagh, M. Zandieh* Pages 255-263
    Aims

    Contemporary architecture of Islamic countries as one of the common seasons of these countries, has always felt the lack of discourse between traditional and modern approaches to creating space in the design. So todaychr('39')s architecture has always been looking for creativity in the design process to make up for this shortage. Using the digital approach to redefining the process can help. In addition to beauty, decorations in Islamic architecture are the induction of concepts such as order and existential unity that are seen in the form of geometric and abstract motifs. Also, in Islamic teachings and the Holy Quran, a concept such as unity in multiplicity has been mentioned a lot. Redefining this concept with a digital approach to Islamic architecture decorations could be a new discourse between a traditional and a modern approach. In This study examine the role of digital approach in the manifestation of Islamic architectural decoration in the design process inspired by the teachings of the Holy Quran.

    Methods

    The research method that used in this study is "logical reasoning", using "analytical-descriptive" approaches with a qualitative approach.

    Findings

    The digital approach based on Bottom to Up method and focusing on the three areas of patterning and generative pattern, algorithm-coding, and digital fabrication redefine Islamic architectural decorations by changing the basic parameters and produces new patterns.

    Conclusion

    The fields of digital approach can design and produce Islamic teachings such as unity in multiplicity with geometric mathematical foundations in Islamic architectural decoration.

    Keywords: Digital Design, Islamic Architecture, Unity in Multiplicity, Geometry, Algorithm
  • F. Eslami* Pages 265-275
    Aims

    Nowadays more than ever, the vocabulary of “defense architecture” is going to be a popular term in academic and professional era. It is the “passive defense” terminology which is going to be an acquainted phenomenon in academic atmosphere. This manuscript is going to explain the general framework of defense architecture through its roots in the “Islamic principles”, the “Shiite acclaimed jurisprudents” and the holy “Quran”.

    Instruments & Methods

    The emancipatory paradigm is selected to fulfill the research besides logical argumentation research strategy, descriptive research method, comparative research technics, and interpretive tactics to understand deep meaning of the holy Quran.

    Findings

    The results show that “defense architecture” and “passive defense” enjoy a deep root in the “Islamic principles”, the “Shiite acclaimed jurisprudents” and the holy “Quran”.

    Conclusion

    The results might be concluded in a leading phenomenon that might be summarized in the scientific term of “defense architecture” under the umbrella of “passive defense”. The Islamic principles, the Shiite acclaimed jurisprudents and the holy Quran emphasize on a conceptual framework to understand defense architecture. The most outcomes might be summarized in: 1- Interaction of “Islamic architecture” and defense architecture, 2- The committed architects have to fulfill their obligations and respect defense architecture and passive defense guidelines, 3- Respect architecture mission to prepare a secure and healthy shelter for mankind, 4- The necessity of holistic perspective and multi-objective approach.

    Keywords: Defense Architecture, Passive Defense, Shiite Acclaimed Jurisprudents, The Holy Quran
  • N. Khaksar*, M. Salehinia, S.M. Mirhosseini Pages 277-286
    Aims

    Light hierarchy is a secondary but highly influential issue in the perception of space and forming a unique experience in architecture. Light hierarchy is due to a light gradation which presents the priority of space content and leads the users into the space around him. This is a significant subject in Iranian-Islamic architecture that is considered in constructing a pleasant building in various ways.

    Instruments & Methods

    To identify the factors contributing to the Light hierarchy, experts in the field of Iranian-Islamic architecture were surveyed by the Delphi method to identify the factors and their role as fundamental, main or complementary factors. To be specific, experts were also asked to rate the role of factors in the creation of light hierarchies with a Likert scale of 5 degrees. Wilcoxon test was used to analyze data at the last part.

    Findings

    The factors were divided into three categories: “Lighting Elements” (such as normal opening and lattice opening), “Intermediate communication with outer space”, and “Decorating”.

    Conclusions

    Experts believed that the “normal opening” had a significant effect on the “fundamental factor” in creating a light hierarchy. In addition, “lattice opening” and “architectural spaces” were identified as the “main factor” factors controlling the light, and decorations as the “complementary factor” influence the light hierarchy.

    Keywords: Light Hierarchy, Light Gradation, Perception, Iranian-Islamic Architecture
  • A. Bahramipanah*, A. Kia Pages 287-293
    Aims

    Islamic architecture is a mirror in which the pure reflections and spiritual principles of a nation crystalized clearly. As one of the greatest eras in the Islamic-Iranian architecture periods, the Safavid era is known as a leading period regarding "transcendental wisdom". The manuscriptchr('39')s main goal is to show that the Safavid erachr('39')s architecture is a brilliant sample to understand the holy light idea based on the holy Quran.

    Methods

    The research paradigm is built on interpretation with an emphasis on new-interpretivism. The research strategy is "logical argumentation," and the research method is descriptive. For the case study, the Safavid era as the most brilliant part of Persian art and architecture has been selected by purpose.

    Findings

    The research and analytic approach to the research documents show that "light" has strong roots in Quranic culture, Quranic verses, other religious scripts, and Shiite Juris-productions. The results show that understanding Islamic-Iranian architecture is impossible without understanding the theory of transcendental wisdom in the Safavid era.

    Conclusion

    The conclusion of the paper emphasizes the significance of the light. It highlights the metaphor of divinity in the Safavid erachr('39')s art and architecture, especially the idea of the "holy light" and the "physical light". The conclusion shows the role of the idea of the holy light in defining Islamic-Iranian architecture based on the point of view of the holy Quran, Islamic scholars, and Islamic scriptures narratives.

    Keywords: Golden Safavid Era, Technology, Transcendental Wisdom, Islamic-Iranian Architecture, Religious Scripts
  • R. Sedighi, S. Panahi*, M. Foroutan, S.M. Dibadj Pages 295-303
    Aims

    This study presents the factors influencing the interpretation or reading of Islamic architecture based on transcendent wisdom. The existence cognition of the human living environment allows humans to discover the universe again as definite integrity of the essence of existence. Since the foundation of transcendent wisdom is the science of existence, it helps to read architecture based on transcendent wisdom to find what makes eternity in architecture.

    Methods

    The research method is descriptive-analytical in a logical argument through a qualitative approach. The research frame was established on the intertextuality pillars such as beliefs, values, geography, and customs.

    Finding

    The research finding emphasizes the importance of effective factors in interpretation or reading the Islamic architectural based on transcendent wisdom to read Islamic architecture.

    Conclusion

    The process of this research has concluded that the architectural interpretation using Mulla Sadrachr('39')s philosophy from the path of recognizing the architect, the fields of understanding and pre-perception of him is taken from the existential level of a human who is substance theory towards meridian in time essence and its relativity and in the instinctual, innate, and voluntary dimensions, influenced by the intertextuality of culture, which is possible in all its pillars (beliefs, values, geography, customs).

    Keywords: Persian Architecture, Transcendent Wisdom, Existence Cognition, Architectural Design, Intertextuality
  • M. Hamzehnejad*, M. Amirabadi Farahani Pages 305-316
    Aims

    The main aim of the research is to recognize the criteria of the authenticity of contemporary mosques based on the obtained criteria. Recognizing the originality to improve the development process of mosques and modeling for the design of future mosques or their development plan.

    Methods

    The research method is the identification and extraction of indicators, reasoning, and analysis of examples using the opinions of a focused group of experts, and scoring based on indicators.

    Findings

    The characteristics of the authenticity of the mosques were set in two dimensions, content and body. Content characteristics, such as the use of familiar historical symbols and elements of nature (light and water) as well as respect for community and human privacy and the symbolic divine dimensions of the space to express the sacred nature of mosques. It includes the user pattern and the exact type of structure. In none of these cases should one judge the superiority of the past or today with prejudice, but rather the criterion of its comprehensive usefulness in the mental and physical benefit of the audience.

    Conclusion

    The analyses show the differences and commonalities of the factors of the authenticity of the mosque. Mosques that had more body manifestation in content aspect at the general of the design of the mosque, were more original. But mosques that have emphasized symbols in terms of content, and they had a weak manifestation of content in the body, were in the middle category. Also, merely sustainable architecture, emphasizing the transformation of symbolic forms and deconstruction in the design, regardless of the content dimensions, has not increased the originality.

    Keywords: Islamic Architecture, Climate Adaptation, Contemporary Architecture, Mosques, Ornament