فهرست مطالب

نشریه مطالعات مدیریت شهری
پیاپی 21 (بهار 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/03/01
  • تعداد عناوین: 7
|
  • اسدالله نقدی، شکیبا کولیوند* صفحات 1-20
    مقدمه و هدف پژوهش

     اغلب شهرهای مهم و تاریخی ایران، به سبب نوع اقلیم و به خصوص نوع مصالح استفاده شده و به علت عدم رعایت اصول و استاندارهای طراحی شهری و شهرسازی، با پدیده بافت های فرسوده مواجه اند. هرگونه برنامه ریزی و اقدام در بافت های فرسوده شهری، به دلیل خصوصیات متمایز اقتصادی، اجتماعی، کالبدی، حقوقی و زیست محیطی این پهنه ها، دقت و ظرافت خاص خود را می‎طلبد، بنابراین برنامه‎ریزی مردم محور و مشارکت پایدار مردمی در این خصوص اهمیت ویژه ای دارد. از طرفی، بهسازی و نوسازی این بافت ها، دغدغه های اساسی مورد توجه مدیران و برنامه ریزان شهری در سطوح ملی و محلی است و چالشی اساسی فراروی توسعه پایدار شهری به حساب می آید. شهر کرمانشاه، از جمله شهرهایی است که از مشکلات بافت فرسوده رنج می برد، از میان این محلات می توان به محدوده ی خیابان مدرس اشاره نمود. پژوهش حاضر، ضمن بررسی طرح های شهرسازی در این محدوده، به شناخت میزان و نحوه مشارکت مردم می پردازد.

    روش پژوهش

    روش پژوهش حاضر «تحلیلی- توصیفی» می باشد و باتوجه به ماهیت پژوهش، داده‎ها ازطریق مطالعات میدانی با تکنیک مصاحبه و مشاهده عینی گردآوری شده اند، بدین سبب 50 مصاحبه در بین شهروندان، کارشناسان و مدیران شهری انجام گرفت.

    یافته ها

    یافته ها حاکی از آن است که 70 درصد پاسخگویان دارای سن بالای 40 سال میباشند، سطح تحصیلات آنها پایین و اکثر خانوارها در گروه های درآمدی متوسط رو پایین قرار دارند. در افراد مورد بررسی، میزان هویت محله ای در حد متوسط می باشد. در میان راه های جلب مشارکت اجتماعی شهروندان، نظرسنجی، آموزش و اطلاع رسانی و رسانه های گروهی از مهم ترین راه ها انتخاب گردید؛ هم چنین 67 درصد پاسخگویان دریافت وام را به عنوان بهترین قدم به منظور بهسازی شهری در این محدوده عنوان کردند.

    نتیجه گیری

     نتایج نشان می دهد که نه تنها انگیزه های مردمی برای مشارکت اجتماعی، (به دلیل ریسک اقتصادی بالا و تسهیلات پایین) کم می باشد؛ بلکه سازمان های مربوطه در مورد انجام شدن این طرح ها نظراتی مغایر با هم دارند؛ لذا چاره-اندیشی برای رفع این مشکلات ضروری است.

    کلیدواژگان: بافت فرسوده، بهسازی شهری، مشارکت اجتماعی، هویت محله ای، کرمانشاه
  • جمیله توکلی نیا، حسین رئیسی*، پرویز آقایی صفحات 21-34
    مقدمه و هدف پژوهش

    رشد روزافزون شهرنشینی و ظهور فضای کلانشهری اغلب جریانهای اقتصادی و اجتماعی بین المللی و  ملی را متوجه این فضاها نموده است. این رشد علاوه بر بازدهی های اقتصادی و نقاط مثبت آن باعث به وجود آمدن مشکلات متعددی از جمله در حوزه حمل و نقل و ترافیک شده است. یکی از راه حل هایی که محققان شهری در پاسخگویی به مشکلات پیش آمده پیشنهاد داده اند، احداث زیرگذرهای شهری است. در چند سال گذشته نیز در محدوده چهار راه ولیعصر تهران مشکلات ناشی از رفت و آمد و ازدحام سواره و پیاده به بالاترین میزان خود رسید به گونه ای که ترافیک و دسترسی ها را با مشکل روبرو ساخت. در واقع، ساخت زیرگذر چهارراه ولیعصر، پاسخی به مشکلات به وجود آمده بود. این پژوهش نیز با هدف سنجش میزان کارایی زیرگذر چهار راه ولیعصر و ارتباط آن با پایداری تدوین شده است.

    روش پژوهش

     روش پژوهش بصورت توصیفی-تحلیلی و از لحاظ هدف کاربردی-توسعه ای می باشد. داده ها به دو صورت کتابخانه ای و میدانی (پرسشنامه) گردآوری شده اند. اطلاعات پرسشنامه وارد نرم افزار spss شده و در تحلیل آن علاوه بر آمار توصیفی، از آزمون های آماری پیرسون و تحلیل واریانس استفاده شده است.

    یافته ها

     نتایج پژوهش حاکی از آن است که میزان کارایی زیرگذر چهار راه ولیعصر بالاتر از حد متوسط است.در هفت شاخص مطرح شده، میانگین ها بالاتر از 3 می باشد و بیشترین میانگین مربوط به ایمنی و امنیت با مقدار 3.8 می باشد. در ادامه ارتباط میان کارایی و پایداری با ضریب 0.395 مثبت و معنی دار بدست آمده است. همچنین بر اساس جدول آنالیز واریانس، رابطه رگرسیونی بین شاخص های کارایی و پایداری وجود دارد. زیرا p- مقدار از 05/0 کمتر است.

    نتیجه گیری

    زیرگذر چهار راه ولیعصر را می توان به عنوان یک پروژه موفق شهری محسوب نمود هر چند با کاستی هایی همراه است و شاید مهم ترین چالش این باشد که چرا باید شهروندان از زیرزمین عبور کنند و خودروها از بالای زمین؟. اما به ناچار این پروژه در پاسخ به مشکلات بوجود آمده احداث شده است و تاکنون نسبتا موفق عمل کرده است. در نهایت نیز  جهت کارایی بیشتر پیشنهاداتی مانند ایجاد بالابر های مجهزتر برای استفاده معلولان و گروه های خاص جهت افزایش کارایی زیرگذر چهار راه ولیعصر پیشنهاد شده است.

    کلیدواژگان: کارایی، پایداری، زیرگذر شهری، چهار راه ولیعصر
  • جلال عظیمی آملی، سوسن سوداگر* صفحات 35-45
    مقدمه و هدف پژوهش

    حضور ومشارکت شهروندان در اداره امور شهر از اصول تحقق پذیری توسعه پایدارمحسوب میشود.مشارکت مردم از اصیل ترین شیوه های رشد ملی بشمار می رود. تجربه شوق انگیز و محلی در اداره امور جمعی، رغبت مردم را برای پرداختن به کارهای بزرگ ملی تحریک می کند.

    روش پژوهش

    روش تحقیق در این مقاله توصیفی_تحلیلی به روش پیمایشی که با استفاده از ابزار پرسش نامه براساس طیف لیکرت تنطیم شده است.جامعه آماری این پژوهش شهروندان شهر نورکه تعداد آنها برابر با 20812 نفر می باشد. از فرمول کوکران حجم نمونه 321 نفر برآورد شد.

    یافته ها

     نتایج از آزمون تی تک نمونه ای نشان می دهد میانگین مشارکت شهروندان درابعاد اقتصادی 25/3 درصد، میانگین مشارکت شهروندان در ابعاد توسعه فرهنگی_اجتماعی 93،2 درصد، میانگین مشارکت شهروندان درابعادتوسعه زیست محیطی 54،3 درصد، میانگین مشارکت شهروندان درابعاد توسعه سیاسی 2،3 درصد، میانگین مشارکت شهروندان در توسعه پایدار شهر نور64،3 درصد است.در آزمون اسپیرمن سطح معنی داری 5/0 برای پذیرش فرضیات که به این معنی است تا 95% رابطه معنی داری بین دو متغیر وجود دارد.ضریب اسپیرمن نیز 0،190 می باشد.

    نتیجه گیری

    یافته ها نشان می دهد شهروندان برای مشارکت در ابعاد توسعه پایدار تمایل نسبی دارند که در بعضی گویه ها پایین و در بعضی گویه ها بالاتراست. باید برای به حداکثر رساندن این نوع مشارکت اقداماتی نظیر ایجاد انگیزش، ارتقا سطح آموزشی و فرهنگی، ایجاد بستر و شرایط مناسب برای مشارکت و ابزار های نظر سنجی برای ارایه نظرات و پیشنهادات شهروندان طراحی کرد

    کلیدواژگان: مشارکت، شهروندی، توسعه پایدار، شهر نور
  • حسن اسماعیل زاده، ولی الله چراغی، آرمان مسلمی* صفحات 47-63
    مقدمه و هدف پژوهش

     پژوهش بررسی تطبیقی مدیریت شهری و خود مختاری هنجاری در جهان تلاشی است برای معرفی الگوها، ساختار و وظایف نهاد های محلی در کشور های مختلف در چارچوب نظام سیاسی و قانون اساسی این کشورها و می تواند دریچه ای به الگوگیری از تجارب جهانی نیز تلقی شود.این پژوهش ضمن ارایه گونه بندی سیاسی کشورها به معرفی 5 کشور جهان و ساختارهای حاکم بر اداره امور آنها و نیز جایگاه مدیریت شهری می پردازد.

    روش پژوهش

    در تدوین این پژوهش عمدتا از مطالعات اسنادی استفاده شده است.در واقع موضوعات، تقسیم وظایف و تفکیک ساختارها و تعریف نقش ها و مسولیت در سطوح مختلف از کشورهای نمونه و واکاوی و تحلیل قوانین و مقررات پایه از مصادیق بررسی اسنادی این پژوهش تلقی می شود.

    یافته ها

    در کلیه کشورهای مطالعه شده، به طور نسبی امور محلی و مدیریت شهری در قالب یک سیستم ویژه و نسبتا مستقل و دارای نقش محلی و تفکیک شده با امور ملی انجام می شود.در قالب تعریف نظام محلی اداره امور در کشورها، شهرداری ها پایه و اساس این نظام تلقی شده و در اداره امور محلی از استقلال نسبی برخوردار هستند، ولی این استقلال تا جایی پیش می رود که ناقض قوانین اساسی و سایر قوانین کشور نباشد.

    نتیجه گیری

    بررسی وضعیت تشکیل و استقرار نهادهای محلی برای اداره امور شهرها از منظر قانونی و بنیادهای حقوقی نشان می دهد که در قانون اساسی بیشتر کشورها در قالب فصل یا بندهای مشخصی به وضعیت نهادهای محلی پرداخنه شده است.اصول کلان نحوه تشکیل و ساختار اجرایی آنها و الزام حاکمیت به تشکیل آنها در قالب سطح بندی های مشخص از وجوه مشترک بررسی قانون اساسی کشورهای مورد مطالعه در زمینه نهادهای محلی است.

    کلیدواژگان: مدیریت شهری، حکومت محلی، خود مختاری هنجاری، عدم تمرکز
  • علیرضا سلیمانی، احمد آفتاب*، شبنم صدق کار صفحات 65-80
    مقدمه و هدف پژوهش

     روند سریع گسترش شهرهای ایران بدون پیش بینی و استقرار ترتیبات نهادی و قانونی لازم برای کنترل و هدایت توسعه و ارایه خدمات متناسب در کل منطقه موجب بروز مشکلات و چالش های محتوایی متعدد، همچون گسترش سکونتگاه های غیر رسمی، تخریب محیط زیست و... شده است. در چنین شرایطی گذار از حکومت شهری به صورت متمرکز و سلسله مراتبی، به سوی حکمروایی مطلوب، غیرمتمرکز و مردم سالار امری اجتنا ناپذیر است. لذا بکارگیری رویکرد حکمروایی خوب و متناسب با بافت فرهنگی، سیاسی و اقتصادی کشورمان، به عنوان رویکردی که کشور را بیش از پیش در مسیر توسعه ی پایدار هدایت خواهد کرد، ضرورتی بسیار پیدا کرده است. در این راستا هدف پژوهش حاضر، تحلیل و بررسی میزان تحقق پذیری حکمروایی خوب شهری در مدیریت شهری شهر ارومیه می باشد.

    روش پژوهش

     روش تحقیق توصیفی تحلیلی بکارگرفته شده در این پژوهش از نوع کاربردی می باشد. جامعه آماری پژوهش، مناطق چهارگانه شهر ارومیه بوده و 384 نفر به عنوان حجم نمونه و با استفاده از مدل کوکران انتخاب شده اند شاخص های کارآیی، مشارکت، پاسخگویی، شفافیت، قانونمندی، اطلاع رسانی وعدالت از طریق مشاهدات میدانی و پرسشنامه گردآوری شده و جهت پردازش اطلاعات از نرم افزار  SPSS و مدل SWOT استفاده شده است.

    یافته ها

     از میان مولفه های تاثیرگذار، شاخص اثربخشی و کارآیی دارای بیشترین و شاخص اطلاع رسانی کم ترین تاثیر را در تحقق حکمرانی خوب شهری در ارومیه داشته است. و در بین گویه های شاخص کارآیی، پایین بودن سطح کیفیت معابر شهری دارای بالاترین رتبه می باشد میانگین رتبه ی عوامل درونی (نقاط قوت و ضعف) 25/2 بوده و میانگین رتبه ی عوامل بیرونی (نقاط فرصت و تهدید) 75/2 می باشد و بنا به ماتریس عوامل داخلی و خارجی (IE)، راهبردهای اقتضایی برای محدوده پیشنهاد گردید.

    نتیجه گیری

     نتایج حاصل از پژوهش نشان می دهد که تحقق حکمروایی خوب شهری در ارومیه در گرو تمرکززدایی، تصمیم سازی و واگذاری اختیارات توام با پاسخ گویی مناسب؛ بسط و توسعه ی نهادهای مدنی و ایجاد زمینه جهت مشارکت های مردمی؛ توجه و تاکید بر رعایت اصول شهروندی با بسترسازی فرهنگی و... می باشد

    کلیدواژگان: حکمرانی خوب شهری، مدیریت شهری، مشارکت، شهر ارومیه
  • محمدرضا آستن* صفحات 81-91
    مقدمه و هدف پژوهش

     در جهان پر رقابت امروز اگر بخواهیم بهره وری سازمان محل کار خود را افزایش دهیم باید با نیروی انسانی کمتر، سرمایه کمتر، زمان کمتر، فضای کمتر و به طور کلی با منابع کمتر، تولید بیشتری داشته باشیم. مطالعه حاضر با هدف بررسی عوامل موثر در بهره وری نیروی انسانی شاغل در شهرداری مرکز حوزه معاونت مالی و اداری انجام یافته است.

    روش پژوهش

     در این تحقیق ترکیبی از روش اسنادی پیمایشی بکار رفته و با استفاده از پرسشنامه ای 79 سوالی اطلاعات لازم جمع آوری شده است. جامعه آماری این تحقیق را کارکنان شاغل در حوزه معاونت مالی و اداری شهرداری شهر تبریز (شهرداری مرکز) تشکیل می دهند که طبق آمار ارایه شده از طرف معاونت مالی تعداد آنها 100 نفر می باشد. داده های جمع آوری شده بعد از استخراج و کد گذاری با استفاده از نرم افزار آماری Spss مورد تحلیل قرار گرفته است.

    یافته ها

     یافته ها حاکی از این است که متغیرهای استفاده بهینه از منابع، خلاقیت و نوآوری، تعهد سازمانی و عوامل محیطی به ترتیب با میانگین نمرات 6/3، 4/3، 3/3 و 1/3 از 5 دارای بیشترین مقادیر در بین متغیرهای مستقل هستند و کمترین میانگین نمره نیز متعلق به متغیر سنجش بازخورد می باشد که میانگین نمره متغیر مذکور 7/2 از 5 شده است.

    نتیجه گیری

     از آزمون های همبستگی بین متغیرها به منظور ارزیابی میزان تاثیرگذاری هر کدام از متغیرهای مستقل بر روی متغیر وابسته استفاده شده که نتیجه این آزمون نشان می دهد که رضایت شغلی، خلاقیت و نوآوری، مشروعیت مدیریت از نظر کارکنان، استفاده بهینه از منابع، حمایت سازمانی، سنجش بازخورد و شرایط محیطی دارای تاثیر مثبت و معنی دار بر بهره وری نیروی انسانی می باشند.

    کلیدواژگان: بهره وری نیروی کار، شاخصهای A.C.H.I.E.V.E، شهرداری تبریز
  • سعید ملکی*، سجاد منفرد صفحات 93-106
    مقدمه و هدف پژوهش

     شهرداری نهادی است در محدوده شهر که برای پاسخگویی به نیازهای گوناگون شهروندان تشکیل شده است. این سازمان بر طبق قانون وظایف متعدد و متنوعی را بر عهده دارد. هدف این تحقیق بررسی اهمیت و رتبه بندی وظایف شهرداری ها در ایران و همچنین الویت بندی آن ها بر اساس دیدگاه کارشناسان است.

    روش پژوهش

    تحقیق حاضر از نوع نظری - کاربردی و از لحاظ روش مطالعه، توصیفی- تحلیلی می باشد .در این تحقیق ابتدا با بررسی وظایف نهاد شهرداری در ایران و با توجه به نظرات کارشناسان، مولفه ها و معرفه های مناسب استخراج شده است. سپس چند کارشناس به این مولفه ها و معرفه ها امتیاز داده اند. در نهایت با استفاده از الگوی تاپسیس این مولفه ها و معرفه ها مورد ارزیابی قرار گرفته است.

    یافته ها

    تحلیل ها نشان می دهد که مولفه خدمات شهری بر سایر مولفه ها ارجحیت دارد. بعد از مولفه خدمات شهری ، مولفه عمران شهری قرار دارد. مولفه های اجتماعی- فرهنگی و نظارت نیز در رتبه های بعدی قرار گرفته اند. این امر اهمیت مولفه های خدمات شهری و عمران شهری را نسبت به سایر مولفه ها نشان می دهد.

    نتیجه گیری

     با توجه به نظرات کارشناسان و خروجی مدل تاپسیس، در مجموع می توان گفت که با توجه به قوانین موجود در زمینه وظایف شهرداری ها و همچنین انتظارات شهروندان از این نهاد، باید عمده توان شهرداری ها بر حوزه های خدمات شهری و وظایف عمرانی و همچنین افزایش کیفیت خدمات دهی در این حوزه ها متمرکز گردد.

    کلیدواژگان: وظایف شهرداری، رتبه بندی، تاپسیس، ایران
|
  • Asadollah Naghdi, Shakiba Koolivand * Pages 1-20
    Introduction and Objective

    The most of Iranian historical and main cities have big problems in those worn out urban textures. With some reasons such as climate, type of materials, the lack of urbanism rules and standards in urban designing are faced with difficulty. Due to the any action planning and urban plans, need to remarks distinguished from economic, social, physical, legal and environmental points. In Kermanshah city suffered by old texture like Modras Street.

    Method

    this study method was analytic-descriptive is due to the nature of the study required, data collected through field studies with observation and interview techniques have been used. Thus 50 interviews among citizens, experts and urban managers were conducted.

    Findings

    The Findings indicate that 70 percent of respondents over 40 years of age, low education levels and the majority of households located on lower middle income groups. In studied individuals the local identity is moderate. Among the ways of citizen participation, surveys, training, and notification and Mass Media of the most important ways was selected; 67 percent of respondents Stated 'Getting a loan' as the best step into the urban renewal in this area.

    Results

    results of this study suggest that not only motivates to participate is necessary (due to high financial risk and lower facility) is low level but also there is opposite organizations views concerned about doing projects.

    Keywords: worn out urban textures, urban renewal, Citizens' social Participation, local identity, Kermanshah
  • Jamileh Tavakolinia, Hossein Raesi *, Parviz Aghaei Pages 21-34
    Introduction and purpose

    Urbanization growth and the emergence of the metropolitan phenomenon caused several problems which include the transportation system and traffic. One solution to the above-mentioned problems proposed by urban researchers has been the construction of underpasses in cities. In the past few years, in Valiasr intersection areas in Tehran, similar problems of traffic congestion have been prevalent, making transportation and travelling difficult. Indeed, the construction of Valiasr underpasses wiped out some of the problems. The present study aimed to assess the effectiveness of this underpass and its relationship to sustainability.

    Method

    The research adopted descriptive-analytical methodology with the aim of being practical and developmental. Data were collected in two ways: library research and field studies. Field data were based on a sample size of 200 questionnaires. The garnered data were entered into SPSS software. For the analysis, in addition to descriptive statistics, Pearson test and ANOVA were used

    Findings

    The obtained results showed that the performance was above average and the underpass in intersection of Valiasr with 7 indicators of traffic. Furthermore, the relationship between performance and sustainability was shown to be meaningful and significant (P>. 05). This also shows the regression relationship between indicators of performance and sustainability in one way ANOVA table

    Conclusion

    Valiasr Intersection underpass can be considered as a successful urban project though there are some defects, the most important of which is why fellow citizens pass underground while automobiles move over the ground. However, this project was an inevitable response to existing problems and has been successful so far. Finally, in order to increase the efficiency of the underpass, some suggestions such as constructing elevators for the disabled or special individuals have been made

    Keywords: Efficiency, Sustainability, urban underpass, Valiasr intersection
  • Jalal Azimi Amoli, Susan Sodagar * Pages 35-45
    Introduction And Objective

    The presence and participation of citizens in the affairs of the principles for the development of national growth Are people is one of the most original ways. Exciting experience and local public administration, people's willingness to practice stimulates the Grand National.

    Method

    The research method is descriptive survey method using a questionnaire based on Likert scale has been set Cochran formula, the sample size was 321 people.

    Findings

    One-sample t-test results showed that the average citizen economic aspects of 3.25 percent, average participation of citizens in the development of Cultural Social percent, 2.93 average participation of citizens in environmental Life 3،54 of the average citizen participation aspects of political development3.02 , 3.64 of the average citizen participation in sustainable development. In light of the significant level of 0.05 to accept Spearman test the hypothesis that means up to 95% correlation between two variables Spearman coefficient is0،190 also.

    Conclusion

    The results indicate that the relative willingness of citizens to participate in aspects of sustainable development that are lower in some items and some items are obtained. Have to maximize this type of partnership measures such as motivation, promoting education and culture, creating the perfect conditions for participation and survey tool designed to provide feedback and suggestions citizens

    Keywords: participation, citizenship, Sustainable development, the City of Light
  • Hassan Esmailzadeh, ValiAllah Cheraghi, Arman Moslemi * Pages 47-63
    Introduction and Objective

    the investigation of civil management and normative autonomy in the world is an effort to introduce the patterns, structure and duties of local entities and different countries in the framework of constitution and political regime in these countries. This can be treated as a gate to modeling the global experiences. In this research, as well as the presentation of political classification of countries, five countries and the governing structures of administration and the position of civil management in these countries are addresses.

    Method

    documentary studies have been used in development of this research. In fact, the instances of documentary investigation of this research are the subjects, duty division and structure differentiation, and rule and responsibility definition in various levels of sample countries, as well as analysis of basic laws and provisions.

    Findings

    In all countries studied, relatively local affairs and urban management in the form of a specific and relatively independent, and the role of local and national affairs are separated. So that the central government has fully recognized In the definition of local government administration in the country, municipalities are considered the foundation of the system and the local administration have relative independence But this independence is so far not in violation of the constitutions and laws of the country.

    Conclusion

    investigating the status of creation and establishment of local entities for administrating cities from the legal and legal foundations show that in the constitution of most of the countries there are certain chapters or articles which address the status of local entities. The common aspects of exploring the constitution of studied countries on local entities are macro fundamentals of the method of creation and administrative structure of these countries, as well as the necessity of governing their creation in the form of predefined ratings.

    Keywords: Urban Management, Local government, normative autonomy, lack of counteraction (decentratizaluisn)
  • Alireza Soleimani, Ahmad Aftab *, Shabnam Sedghkar Pages 65-80
    Introduction and Objective

    The rapid pace of expansion in Iran Without anticipating and establishment guide the development and provision of appropriate services in the region caused numerous content challenges, such as the expansion of informal settlements, environmental degradation. In such circumstances, the transition from centralized and hierarchical urban governance to good governance, decentralization and democratization is inevitable. Therefore, Good governance approach and appropriate cultural context, our countries political and economic, as an approach that has increasingly sustainable development path will lead, it has become a necessity. In this context, the aim of this study was to analyze the implementation of good governance is Urmia city urban management.

    Method

    Analytical-descriptive research method used in this study can be applied, The study population the four areas of Urmia city, and 384 as the sample size and the use of Cochran model have been selected. Efficiency, participation, accountability, transparency, rule of law, notification and justice Indicators that through field observations and questionnaires were collected, and  for data processing  SPSS software and SWOT model is used.

    Findings

    Among the components of an impact, effectiveness and efficiency indicators have the most and the least impact on the realization of good governance index notification is a city of Urmia. And between of the Variables of performance indicators, low quality of urban streets has the highest rank. Average grade internal factors (strengths and weaknesses) 2.5 and average grade of external factors (the opportunities and threats) is 2.75. And the internal and external factors matrix (IE), contingency strategies for proposed range.

    Conclusion

    The results show that the achievement of good governance in Urmia city depends on decentralization, decision-making and authority with appropriate response; the development of civil institutions and prepare the ground for popular participation, Attention and emphasis on the principles of citizenship and cultural infrastructure, etc.

    Keywords: good urban governance, Urban Management, partnership, the city of Urmia
  • Mohammadreza Astan * Pages 81-91
    Introduction and Objective

    In today's competitive world, if we want to increase the productivity  of work place, we must have more production with less manpower, less money, less time, less space and generally with fewer resources . This study aimed to assess factors affecting productivity of human resources working in the Municipal Center Administration and Finance department has been calculated.

    Method

    In this study combination of documentary and survey method has been used and necessary information has been gathered using a questionnaire with 79 questions. statistical society is municipality employers in fund and economical department (center of Tabriz   municipality) which are 100 persons. Data is analyzed by SPSS.

    Results

    The results indicate that variables include, efficient use of resources, creativity and innovation, organizational commitment and environmental factors with the mean score of 3.6, 3.4, 3.3 and 3.1 of the 5 have highest values among independent variables in this study. The lowest score among independent variables is owned by the feedback sensing variable, with an average score of 2.7 from 5.

    Conclusion

    The correlation test used between variables in order to assess the effectiveness of each of the independent variables on the dependent variable .Results of this test showed strong and significant correlation between independent variables such as Job satisfaction, creativity and innovation, legitimacy in terms of staff management, efficient use of resources, organizational support, feedback measurement and   environmental conditions on productivity of labor force.

    Keywords: Labor Productivity, A.C.H.I.E.V.E. factors, Financial & Administrative department of Tabriz municipality
  • Saeed Maleki *, Sajad Monfared Pages 93-106
    Introduction

    Municipality is an organization in City that is formed to responding the diverse needs of Citizens. This Organization has the responsibility Multiple and varied tasks Accordance to the law. The purpose of this study is Investigate the importance and ranking of Municipality tasks in Iran and prioritize them with expert's opinion.

    Methodology

    The type of present research is theoretical – Applied and Research Methodology is Descriptive – analytical. Firstly, Components and Definiteness suitable is Extracted by investigating the tasks of Municipality in Iran and Experts opinion. Then few experts have rated to this components and Definiteness. Finally, this this components and Definiteness have been evaluated with using TOPSIS model.

    Results

    The analysis shows that the utilities Factor is preferred on other Factors. The civil constructional factor has been in the next rank. Also Socio-cultural and monitoring factors are next ranks. This shows the Important of utilities and civil constructional factors as compared to other factors.

    Conclusion

    According to expert opinions and the output TOPSIS model, In general it can be said, that according to the existing laws in the field of municipal tasks and also citizen expectations, to be concentrated the Major power of municipalities on urban services and Construction tasks fields and also increasing the quality of service in this fields.

    Keywords: Municipality tasks, Ranking, topsis model, Iran