فهرست مطالب

مجله علمی پزشکی جندی شاپور
سال بیستم شماره 6 (پیاپی 135، بهمن و اسفند 1400)

  • ویژه نامه
  • تاریخ انتشار: 1401/03/17
  • تعداد عناوین: 9
|
  • مهران پیوسته *، شهنام عسکرپور، شقایق شرافتمند، مزدک طغیانی دولت آبادی صفحات 612-619
    زمینه و هدف

     فتق اینگوینال غیر مستقیم در کودکان به دلیل باز ماندن پروسسوس واژینالیس و ورود احشاء به داخل آن ایجاد م یشود. فتق مستقیم در کودکان بسیار نادر است. این مطالعه برای مقایسه میزان عوارض و عود پس از عمل جراحی هرنی اینگوینال به روش باز و لاپاراسکوپی در اطفال بستری در بخش جراحی انجام شد.

    روش بررسی

    در این مطالعه مورد-شاهدی، جمعیت موردمطالعه اطفال بستری شده در بیمارستان امام خمینی)ره(و ابوذر طی سا لهای 1397 تا 1399 بودند که تحت جراحی به رو شهای لاپاراسکوپیک و باز قرار گرفتند. داد ه ها با فهرستی که براساس متغیرهای جنس، سن، میزان عفونت، سمت درگیر، میزان هیدروسل، طول اسکار، میزان تورم تستیس و میزان و عود تنظیم شده بود، استخراج شد.

    یافته ها

    در این مطالعه 261 بیمار مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان داد بین زمان جراحی در دو روش جراحی، اختلاف آماری معناداری وجود دارد و زمان جراحی در روش جراحی باز ب هطور معناداری کمتر از زمان جراحی در روش جراحی لاپاراسکوپی م یباشد) 001 / .)P>0 بین وضعیت عود و نوع روش جراحی ارتباط آماری معناداری وجود دارد) 021 / .(P=0

    نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه نشان داد میانگین زمان، طول اسکار و میانگین سن بیمار در روش جراحی لاپاراسکوپی بیشتر از روش جراحی باز م یباشد. در هر دو روش جراحی هرنی اینگوینال، بیماران بدون عود و بیماران با سمت درگیری سمت راست بیشترین فراوانی را داشتند. هر دو روش جراحی، روشی ایمن است که م یتوان با توجه به شرایط بیمار نوع جراحی را انتخاب کرد. پیشنهاد م یشود مطالعات بالینی بیشتری برای ارزیابی و مقایسه این دو روش جراحی انجام شود.

    کلیدواژگان: کودکان، فتق اینگوینال، جراحی باز، جراحی لاپاروسکوپی
  • نوید سلیمی*، ایرج نظری، سید مسعود موسوی صفحات 620-626
    مقدمه

    هدف از انجام مطالعه بررسی تاثیر داروی سیلوستازول بر نتایج حاصل از آنژیوپلاستی شریانی زیر زانو بود

    روش کار

    مطالعه به صورت کار آزمایی بالینی تصادفی کنترل شده بر روی 50 بیمار کاندید بالون آنژیوپلاستی زیر زانو انجام شد. بیماران در دو گروه 25 نفری به صورت تصادفی در دو گروه مصرف کننده پلاویکس به تنهایی (گروه A) و گروه مصرف کننده پلاویکس و سیلوستازول (گروه B) وارد مطالعه شدند و طی دوره 3 ماهه از نظر حفظ اندام، نیاز به درمان اندوواسکولار مجدد ، بهبود علایم بالینی و زخم ایسکمیک و میزان بروز عوارض مورد بررسی قرار گرفتند

    نتایج

    بیماران دو گروه از لحاظ مشخصات دموگرافیک و بالینی با یکدیگر تفاوت معنادار نداشتند (05/0<P) تعداد بیماران با بهبود علایم شامل بهبود درد حین استراحت و لنگش در گروه B به طور معنادار بیشتر بود (05/0>P) میزان نیاز به مداخله جراحی در گروه A بیشتر از گروه B بود اما تفاوت معنادار نبود (05/0<P)

    نتیجه گیری

    اگرچه استفاده از داروی سیلوستازول پس از بالون آنژیوپلاستی زیر زانو در بیماران با ایسکمی اندام تحتانی تاثیر مثبتی در بهبود علایم این بیماران شامل کاهش درد حین استراحت و لنگش متناوب داشت. اما سیلوستازول تاثیر مثبتی بر حفظ اندام، بهبود زخم ایسکمیک و نیاز به اینترونشن مجدد نشان نداد. همچنین نتایج مطالعه حاضر نشان داد که از نظر میزان بروز عوارض قلبی و خونریزی گوارشی در مصرف کنندگان سیلوستازول با گروه شاهد تفاوت قابل توجهی وجود نداشت.

    کلیدواژگان: ایسکمی اندام تحتانی، آنژیوپلاستی شریانی زیر زانو، سیلوستازول
  • لیلی مهاچرزاده*، احمد خالق نژادطبری، امیررضا مشاری، مهدی صرافی، امیرحسین حسینی صفحات 628-639
    مقدمه

    بسیاری از بیماران مبتلا به کولیت اولسرو،کنترل بیماری از طریق روش های طبی امکانپذیر است،اما در برخی موارد،انجام جراحی اندیکاسیون میابد.تاکنون،مطالعه ای جامع در خصوص پیامدهای ناشی از جراحی در کودکان مبتلا به کولیت اولسرو،در ایران منتشر نشده است و مطالعه حاضر،با همین هدف انجام شد.

    روش کار

    کلیه کودکان مبتلا به بیماری کولیت اولسرو،با اندیکاسیون جراحی بستری در بیمارستان مفید طی ده سال،وارد مطالعه شدند.اطلاعات مربوط به ویژگیهای دموگرافیک،اندیکاسیونهای جراحی،طول مدت درمان طبی،نوع پروسیجر جراحی،عوارض ناشی از جراحی،مورد ارزیابی قرار گرفتند.

    نتایج

    21 بیمار که در طی این سال ها،تحت جراحی قرار گرفتند،وارد مطالعه شدند.میانگین سنی بیماران برابر65.5 ± 12.11 سال بود.9.42%مذکر بودند.از لحاظ اندیکاسیونهای جراحی،آنمی در 100%،خونریزی روده ای 3.33%،FTT در 3.14%،دفع مکرر در5.9% و دردهای شدید کولیکی شکم3.14% تعیین شد.از لحاظ عوارض زودرس جراحی،پرفوراسیون روده در 8./4%،پریتونیت در 8.4%،عفونت زخم8.23%،آبسه های لگنی3.14%،ترومبوز ورید عمقی8.4%،انسداد روده5.9%،پاوچیت5.9%و فیشر آنال8.4%گزارش شد.موارد نیاز به لاپاروتومی مجدد برای بهبود عوارض جراحی اولیه8.23%ثبت شد.میانگین مدت پیگیری بیماران از لحاظ پیامدهای جراحی برابر24.4 ± 79.6سال بود.در طی این مدت، بهبودی وضعیت عملکردی گوارشی در100% بیماران گزارش شد.عوارض بلند مدت جراحی،8.23%با عارضه تاخیری فیستول مواجه شدند.بی اختیاری مدفوعی،8.4% گزارش شد.بقای عاری از عوارض بلند مدت جراحی طی5 و10سال بعد از جراحی به ترتیب برابر3.92% و4.56%برآورد گردید.

    نتیجه گیری

    درمان جراحی در کودکان مبتلا به کولیت اولسرو کاندید جراحی،با پیامد مطلوب و عوارض کوتاه و بلند مدت قابل اصلاح همراه است.

    کلیدواژگان: ببماری التهابی روده، کودکان، کولیت اولسرو
  • ندا سییتانی کرم پور*، اردشیر ارضی صفحات 640-650
    مقدمه و هدف

    پارکینسون یک بیماری شایع نورودژنراتیو است که با مرور زمان علایم آن شدیدتر می شود. در حال حاضر درمان های ارایه شده برای این بیماری تنها به کاهش پیشرفت و کاهش علایم آن کمک کرده و باعث توقف کامل سیر بیماری نمی شود. با توجه به اثرات نوروپروتکتیو و آنتی اکسیدان سینامیک اسید، این مطالعه با هدف بررسی اثر محافظتی مورین بر شبه پارکینسونیسم ناشی ازروتنون در موش صحرایی انجام شد.

    روش کار

    در مطالعه حاضر 40 سر موش صحرایی نر با محدوده وزنی g 200-160انتخاب و به طور تصادفی در 5 گروه (8=n) تقسیم شده و به ترتیب زیر تحت تجویز قرار گرفتند: گروه 1دریافت کننده سرم فیزیولوژی به طریق صفاقی با دوز ml/kg 5، گروه 2 موش های دریافت کننده LDOPA به صورت صفاقی با دوز mg/kg 10 وگروه 3 و 4 و 5 دریافت کننده سینامیک اسید با دوزهای به ترتیب mg/kg50 و100 و 200 در طول 19 روز به فاصله زمانی 48 ساعت از طریق صفاقی . همه گروه ها روتنون را با دوز ml/kg3 صورت داخل صفاقی دریافت نمودند . سفتی عضلانی به روش مورپورگو ، میزان کاتالپسی توسط آزمون ریرینگ و میزان مالون دی آلدهید (MDA) مورد سنجش و ارزشیابی قرار گرفتند.

    نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه نشان داد که اثربخش بودن سینامیک اسید در بهبود سفتی عضلانی و کاهش ضعف عضلانی در موش صحرایی دریافت کننده سینامیک اسید وابسته به دوز است. همچنین این مطالعه نشان دهنده اثربخشی دوزهای مختلف سینامیک اسید در کاهش میزان MDA می باشد.

    کلیدواژگان: شبه پارکینسون، سینامیک اسید، سفتی عضلانی، مالون دی آلدهید، موش صحرایی
  • ماشاالله خانه مسجدی، لیلا بصیر، مهرناز نوراله* صفحات 652-662
    مقدمه

    به منظور شناخت بیشتر تاثیر الگوهای صورتی بر جذابیت لبخند،مطالعه حاضر با هدف تعیین رابطه ی بین ایندکس صورتی و نمایش لثه ای،نمایش دندانی و ایندکس لبخند در افراد35-20 ساله در شهر اهواز در سال1399 انجام شد.

    روش کار

    جامعه آماری این پژوهش اپیدمیولوژیک تحلیلی شامل48 زن و48 مرد بود. ابزار جمع آوری اطلاعات2 فتوگراف از نماهای فرونتال، و close up لبخند بود که با استفاده از برنامه اتوکد،میزان دیده شدن ثنایا،میزان نمایش لثه ای،ارتفاع صورت،عرض صورت،عرض لبخند و فاصله بین لب ها اندازه گیری و ارتباط آنها با شاخص صورتی و لبخند بررسی گردید. برای تجزیه و تحلیل داده ها از تست های آماری توصیفی و تحلیلی) مجذور کای، t زوجی و ANOVA) استفاده گردید.(P<0.05)

    یافته ها

    درمیانگین اندازه گیری با استفاده از دو روش مستقیم (اندازه گیری مستقیم بر روی صورت) واندازه گیری غیر مستقیم بر روی تصویر دیجیتالی تفاوت معناداری وجود نداشت (p=0.458).الگوی صورتی در مردها به طور معنا داری بیشتر از نرمال بود (p<0.001). از نظر نمایش لثه ای و دندانی اثر ایندکس صورت و جنس معنی دار بود (p<0/001). از نظر شاخص لبخند اثر جنس معنی دار نبود ولی اثر ایندکس صورت معنادار بود (p<0.001).

    نتیجه گیری

    ایندکس صورتی بر تمام عوامل موثر بر لبخند تاثیرگذار است. لذا در طراحی و مکانیک درمان ارتودنسی لازم است توجه بیشتری به آن شود تا لبخند جذابتری به دست آمده و بیمار رضایتمندی بیشتری از درمان ارتودنسی داشته باشد.واژگان کلیدی: جذابیت لبخند، درمان ارتودنسی، کیفیت زندگی، مال اکلوژن، ایندکس صورتی

    کلیدواژگان: جذابیت لبخند، درمان ارتودنسی، کیفیت زندگی، مال اکلوژن، ایندکس صورتی
  • روح الله رضایی*، مهدی خیامی، اکبر قلاوند، سحر نوروزی، مهسا طالشی، سمیه نرسی صفحات 664-678
    زمینه و هدف

    هایپرلوردوزیس یکی از ناهنجاری های ستون فقرات می باشد. هدف از پژوهش حاضر، بررسی اثر خستگی ناشی از دویدن وامانده ساز بر تعادل ایستا و پویا در زنان مبتلا به هایپرلوردوزیس بود.

    مواد و روش ها

    در تحقیق نیمه تجربی حاضر 30 زن با انحنای ستون فقرات کمری بیشتر از 40 درجه در گروه های تجربی کنترل وارد شدند. میزان لوردوز کمری با خط کش منعطف و تعادل ایستا و پویا، میزان تغییرات جابه جایی و مسافت مرکز فشار پا (COP)، با چشمان باز روی سطح سخت با دستگاه بایودکس در دو شرایط قبل از خستگی (3تکرار) و پس از خستگی (3تکرار)، اندازه گیری شد. برای اجرای برنامه خستگی تا حد واماندگی از آزمون سایمون استفاده شد.

    نتایج

    خستگی ناشی از دویدن تا سرحد واماندگی، تاثیر معناداری بر تعادل ایستا و پویا (جابه جایی COP) داشت. ایجاد خستگی با پروتکل سایمون در جهت های سخت آزمون تعادل پویا (قدامی، قدامی خارجی و خارجی) نسبت به قبل از پروتکل خستگی تفاوت معنی داری در تعادل پویا بر روی آزمودنی ها داشت.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج می توان گفت که خستگی با کاهش کنترل پاسچر موجب کاهش تعادل در زنان مبتلا به هایپرلوردوزیس کمری می شود.

    کلیدواژگان: خستگی، تعادل، هایپرلوردوزیس
  • علی حبیبی کیا، آرش دباغی، محمدامین جواهری *، مهدی صباغیان صفحات 680-689
    زمینه و هدف

     امروزه اغلب سیست مهای تصویربرداری دیجیتال انواع مختلفی از تکنی کهای پردازش تصویر را در دسترس قرار م یدهند. با توجه به اهمیت دقت این تصویربرداری و کاربرد گسترده آن، در این مطالعه به بررسی تاثیر تغییر کنتراست در تشخیص شکستگی عمودی ریشه در رادیوگرافی دیجیتال معمولی م یپردازیم.

    روش بررسی

    در این مطالعه آزمایشگاهی 24 دندان ت کریشه انسانی به صورت باکولینگوالی برش داده شدند.تصاویر دیجیتالی قبل و بعد از ایجاد سیستم شکستگی عمودی ریشه القایی تهیه شد. تصایر با سه کنتراست کم، متوسط و زیاد توسط دو رادیولوژیست بررسی شدند. داده ها با استفاده از آزمون کاپا و مکنمار در نر مافزار SPSS مورد آزمون قرار گرفت. صحت کلی با استفاده از آنالی زهای تحت منحنی مشخصه عملکرد سیستم محاسبه شد.

    یافته ها

    بیشترین حساسیت و اختصاصیت و صحت کلی مربوط به تصاویر با درجه کنتراست متوسط است)به ترتیب 83 / 95 ، 100 و 98 درصد در مشاهد هگر اول و 100 و 100 و 100 درصد در مشاهد هگر دوم(. در حالت کنتراست کم و زیاد جهت تشخیص شکستگی عمودی ریشه، تفاوت معنادار آماری با واقعیت وجود ندارد) 001 / .)P<0

    نتیجه گیری

    کنتراست متوسط م یتواند به عنوان یک فیلتر پردازش در تشخیص شکستگی عمودی ریشه به کار رود.

    کلیدواژگان: شکستگی عمودی ریشه، رادیوگرافی دیجیتال، تغییرات کنتراست
  • حجت الله یوسفی منش*، محمود جهانگیرنژاد، مهری غفوریان برجردنیا، زهرا حسینی، مریم سیدطبیب صفحات 690-696
    زمینه و هدف

    پریودنتیت مزمن از شایعترین بیماریهای پریودنتالی است. در دوران بارداری به دلیل تغییراتی که در میزان هورمونها رخ میدهد، تغییراتی در بافت لثه ای و بیومارکرها ایجاد میشود. اینترلوکین6 از فاکتورهای پیش التهابی می باشدواز آنجایی که بارداری و پریودنتیت می توانند سبب تغییرات بیومارکرها می شود لذا در این مطالعه به ارزیابی وضعیت بارداری وپریودنتال و مقایسه تغییرات بیومارکربزاقی اینترلوکین 6 به روش ELISAدرگروه های مورد ارزیابی پرداخته شد.

    روش بررسی

    این مطالعه یک مطالعه مورد شاهد بوده که شامل 80 زن بود که متشکل از 40 زن دارای پریودنتیت مزمن جنرالیزه و 40 زن فاقد بیماری پریودنتال بودند که در دوگروه باردار و غیرباردارمیزان بیومارکربزاقی اینترلوکین 6 با روش ELISAبررسی شد. برای تجزیه تحلیل داده های آماری از آزمون Kruskal-Wallis و Mann-Whitney U استفاده شد و حد معنی داری P≤0.05 در نظر گرفته شد .

    یافته ها

    بیشترین میزان غلظت بزاقی اینترلوکین 6 مربوط به زنان باردار دارای بیماری پریودنتیت مزمن جنرالیزه بود وکمترین میزان مربوط به زنان غیرباردار فاقد بیماری پریودنتال بود. میزان غلظت بزاقی اینترلوکین 6 در گروه های دارای بیماری پریودنتال با گروه های فاقد بیماری پریودنتال دارای تفاوت آماری معنی دار بود (P=0.04) .همچنین میزان غلظت بزاقی در بزاق زنان باردار دارای بیماری پریودنتال با زنان باردار و غیر باردارفاقد بیماری پریودنتال دارای تفاوت آماری معنی داری بود(P<0.05).

    نتیجه گیری

    میزان غلظت بزاقی IL6 در گروه های دارای بیماری پریودنتال افزایش می یابد ودر زنان باردار این میزان بیشتر از زنان غیرباردار می باشد.

    کلیدواژگان: پریودنتیت مزمن، اینترلوکین 6، بارداری، بزاق
  • شاهین گوهرپی*، امیر شیرین، محمد مهرآور، شهلا زاهدنژاد، عباس فاتحی، امیرحسین کهلایی صفحات 698-708
    مقدمه

    آسیب لیگامان صلیبی قدامی یک آسیب تخریب کننده است که با شیوع بالایی در بین ورزشکاران اتفاق می افتد. همچنین قدرت عضلانی از نظر تست های ایزوکینتیکی، زمانی که در دسترس باشد، در سرعت 180 درجه بر ثانیه بررسی گردد. هدف از این مطالعه با توجه به ویژگی های بارز دستگاه ایزوکینتیک و آزمون های معتبر بالینی بررسی ارتباط بین نتایج اندازه گیری شده از دستگاه دینامومتری ایزوکینتیک با آزمون بالینی LEFT؛ جهت آگاهی از وضعیت اندام عمل شده بوده و اینکه آیا آزمون های بالینی که در مطالعات آمده می تواند معیار مناسبی برای بازگشت به زمین ورزش بر اساس شاخص های دینامومتری ایزوکینتیک باشد؟

    مواد و روش ها

    افراد شرکت کننده در این طرح شامل 23 ورزشکار حرفه ای مرد بوده که بین 12 تا 14 ماه از جراحی بازسازی رباط صلیبی قدامی آن ها گذشته بود. LEFT یکی از تست های عملکردی جهت سنجش ورزشکاران برای بازگشت به ورزش است. jست های ایزوکینتیک با استفاده از دستگاهBiodex advantage software (V.4X) ساخت کشور آمریکا و طبق پروتکل دستگاه انجام میگردید. حرکات فلکشن و اکستنشن زانو در سرعت های زاویه ای 60 و 180 و 240 درجه بر ثانیه بررسی میشدند.

    نتایج

    با توجه به آنالیزهای انجام شده چه به روش پیرسون و اسپیرمن و چه به روش های ارتباط خطی و همچنین رگرسیون انجام گرفته می توان تا حدی با اطمینان بیان کرد که هیچ رابطه خطی بین عدم تقارن و متغیر های دینامومتری و تست عملکردی LEFT وجود ندارد

    کلیدواژگان: آزمون دینامومتری ایزوکینتیک، آزمون عملکردی اندام تحتانی، بازسازی رباط متقاطع قدامی، بازگشت به ورزش
|
  • Mehran Peyvaste *, Shahnam Askarpour, Shaghayegh Sherafatmand, Mazdak Toghyani Dolatabadi Pages 612-619
    Background and Objectives

     Indirect inguinal hernias in children are due to the opening of the vaginal process and the entry of viscera into it. We conducted this study to compare the rate of complications and recurrence after open and laparoscopic hernia surgery.

    Subjects and Methods

     This case-control study included the patients who underwent surgery by laparoscopic and open methods from 2018 to 2020. The study data were extracted from a checklist based on sex, age, infection rate, side effect, hydrocele rate, scar length, testicular swelling rate, and recurrence rate.

    Results

     A total of 261 patients were examined. The results showed a statistically significant difference between the time of surgery in both surgical methods (Z=-9.903, P<0.001). Also, there is a significant statistical relationship between recurrence and surgical procedure (P=0.021). None of the patients in the study had an infection, hydrocele, or testicular swelling after surgery.

    Conclusion

    Both methods are safe and can be selected according to the patient's condition. It is recommended that further clinical studies be performed to evaluate and compare these two surgical procedures.

    Keywords: Children, Inguinal hernia, Open surgery, Laparoscopic surgery
  • Navid Salimi *, Iraj Nazari, Seyed Masoud Moosavi Pages 620-626
    Introduction

    The study aim was evaluation of cilostazol effects on results of balloon angioplasty for infrapopliteal artery disease

    Method

    This randomized controlled clinical trial study was performed on 50 patients undergoing below the knee balloon angioplasty . Patients were randomly assigned into two groups of plavix alone (Group A) and plavix and cilostazol (Group B) and during the 3 month period , limb salvage , need for endovascular re-treatment , improvement of clinical symptoms and incidence of adverse effects were compared

    Results

    There was no significant difference between the two groups in terms of demographic and clinical characteristics (P >0.05). Significant improvement of symptoms were observed in group B including improvement of rest pain and intermittent claudication within 3 months after treatment (P <0.05). Need for surgical intervention in group A was higher than group B in three months after treatment but there was no significant difference (P >0.05). None of the patients had reported heart failure within three months of treatment.

    Conclusion

    Although cilostazol administration after below the knee balloon angioplasty in patients with lower limb ischemia has a positive effect on improvement of symptoms such as improvement of rest pain and intermittent claudication But cilostazol did not show a positive effect on limb salvage, ischemic wound healing, and need for reintervention. The results of this study also showed that there was no significant difference in cilostazol users with cardiac complications and gastrointestinal bleeding.

    Keywords: Lower Limb Ischemia, Below the knee Angioplasty, Cilostazol
  • Leily Mohajerzadeh *, Ahmad Khaleghnejad Tabari, Amirreza Moshari, Mehdi Sarafi, Amirhossein Hosseini Pages 628-639
    Introduction

    In many patients with ulcerative colitis,control of the disease is possible through medical methods, but in some cases,surgery is indicated.So far,no comprehensive study on the consequences of surgery in children with ulcerative colitis has been published in Iran. present study was conducted for the same purpose.

    Methods

    All children with ulcerative colitis admitted in Mofid Children Hospital with indication for surgery for ten years were included in the study.Information on demographic characteristics,surgical indications, duration of medical treatment,type of surgical procedure,complications of surgery, were evaluated.

    Results

    21patients who underwent surgery during these years were included in the study. The mean age of patients was 11.12 ± 5.65 years. 42.9% were male. In terms of surgical indications, anemia in 100%, Intestinal bleeding in 33.3%, FTT in 14.3%, recurrent defecation in 9.5% and severe colic abdominal pain in14.3%.In terms of early surgical complications,intestinal perforation in4.8%, peritonitis 4.8%,wound infection23.8%, pelvic abscesses14.3%, deep vein thrombosis4.8%,intestinal obstruction9.5%, Pouchitis 9.5% and anal fissure 4.8% were reported.23.8% of patients underwent redo laparotomy for improvement surgical complications.The mean follow-up period of patients in terms of surgical outcomes was 6.79 ± 4.24years. During this period, improvement in gastrointestinal function was reported in 100% of patients. Long-term complications of surgery include , delayed fistulas were reported in 23.8% of cases. Fecal incontinence was reported at 4.8%. Long-term complication-free survival at 5 and 10 years after surgery was estimated to be 92.3% and 56.4%, respectively.

    Conclusion

    Surgical treatment in children with ulcerative colitis,candidate for surgery,accompanies with favorable outcomes and correctable short and long-term complications.

    Keywords: Inflammatory bowel disease, children, Ulcerative colitis
  • Neda Sistani Karampour *, Ardeshir Arzi Pages 640-650
    Background and Objective

    Parkinson’s disease (PD) is a common neurodegenerative disease characterized by progressive loss of midbrain dopaminergic neurons with multifactorial etiologies including age, genetic and environmental factors. The current treatments of the disorder only help reduce symptoms but not stop the disease progression. Morin has been shown to exert neuroprotective and anti-oxidant effects in different models of neurodegenerative diseases. This study aims to investigate the effects of morin on pseudo-parkinsonism induced by perphenazine in rats.

    Method

    In an experimental study 40 male rats (weight range: 160-200 g) were randomly divided into 5 equal groups (n= 8). In group 1 (Reutononcy 3 mg/kg 48h and in 19 days) group 2 LDOPA (10mg/kg 48h 19days) group 3 (Reutcnonc 3mg/kg 48 h cinamicacid 50mg/kg 48h) group 4 (Reutcnonc 3mg/kg 48h and cinaminacid 100mg/kg 48h) group 5 (Reutcnonc 3mg/kg 48h and cinaminacid 200mg/kg 48h) in 19 days.In all groups The muscle stiffness, using Morpurgo method, rate of catalepsy using Rcaring test, and the amount of Malondialdehyde were avaluoted.

    Conclusion

    The results of study reported the effectiveness of cinamicacid on improving muscle stiffness and muscle weakness, which it was dose dependent, so that cinamicacid at higher doses was more effective in improving these two complications. Moreover, the results reported the effect of different doses of cinamicacid on the reduction of MDA.

    Keywords: Pseudo Parkinson, cinamicacid, Muscle Stiffness, Malondialdehyde, Rat
  • Mashaallah Khanemasjedi, Leila Basir, Mehrnaz Nourollah * Pages 652-662
    objective

    In order to better understand the effect of facial patterns on smile attractiveness,the present study was conducted to determine the relationship between facial index and 3 characteristics of smile,namely gingival display, dental show and smile index in 20-35 years old in Ahvaz in 1399.

    methods

    The statistical population of this analytical epidemiological study included 96 people (48 females and 48 males).Data were collected using 2photographs of frontal view and close up of smile. Using AutoCAD program, the amount of dental show, gingival display, facial height, facial width, smile width, and distance between lips were measured. Descriptive and analytical statistical tests and Chi-square, paired t-test and ANOVA) were used to analyze the data(P <0.05).

    Results

    There was no significant difference between the mean of the measurement using two direct methods(direct measurement on the face) and indirect measurement on the digital image(p = 0.458).The facial pattern in men was significantly long face(p<0.001).In terms of gingival display and dental show .the effect of facial and gender index was significant(p <0.001).In terms of smile index, the effect of gender was not significant but the effect of facial index was significant(p <0.001).

    Conclusion

    According to the results, the facial index has an impact on all the affecting factors of the smile.Therefore, it is necessary to pay extra attention to this index in treatment planning and mechanics of orthodontics to obtaine a more attractive smile and for the patient to be more satisfied.Keywords: smile attractiveness, orthodontic treatment, quality of life, malocclusion, facial index

    Keywords: smile attractiveness, Orthodontic treatment, Quality of Life, Malocclusion, Facial Index
  • Rooholah Rezaee, *, Mehdi Khayami, Akbar Ghalavand, Sahar Noroozi, Mahsa Taleshi, Somayeh Nersi Pages 664-678
    Introduction

    Hyperlordosis is one of the spinal abnormalities. The aim of this study was to investigate the effect of fatigue caused by strenuous running on static and dynamic balance in women with hyperlordosis.

    Materials and Methods

    In the present quasi-experimental study, 30 women with lumbar spine curvature greater than 40 degrees were included in the experimental control groups. To measure lumbar lordosis from a flexible ruler and to assess static and dynamic balance, displacement changes and center of pressure (COP) distance, with the eyes open on a hard surface using a biodex device in two pre-fatigue conditions (3 repetitions) and after fatigue (3 repetitions) were performed. The experimental group was affected only by the independent variable of muscle fatigue. Simon test was used to perform the fatigue program to the point of exhaustion.

    Results

    Fatigue due to running to the point of exhaustion had a significant effect on static and dynamic balance (COP displacement). Fatigue with Simon protocol in the difficult directions of dynamic balance test (anterior, anterior-external and external) compared to before the fatigue protocol had a significant difference in dynamic balance on the subjects.

    Conclusion

    According to the results, it can be said that fatigue reduces balance in women with lumbar hyperlordosis by reducing postural control.

    Keywords: fatigue, Balance, Hyperlordosis
  • Ali Habibi kia, Arash Dabaghi, Mohammadamin Javaheri *, Mehdi Sabaghian Pages 680-689
    Background and Objectives

    Most digital imaging systems today offer a variety of image processing techniques. Due to the importance of the accuracy of this imaging and its widespread use in this study we investigate the effect of contrast change in the diagnosis of vertical root fracture in conventional digital radiography.

    Subjects and Methods

    In this in vitro study 24 human single-rooted teeth induced vertical root fracture with underwent variable refrigerant flow (Vrf). Digital images were prepared before and after inductionvrf. Images with three low, medium and high contrasts were examined by two radiologists.Data were tested using kappa and MacNemar tests in SPSS software. Overall accuracy was calculated using Roc curve analyzes.

    Results

    The highest sensitivity specificity and overall accuracy are related to images with moderate contrast (95.83%, 100% and 98% in the first observer and 100%, 100% and 100% in the second observer, respectively). In cases of low and high contrast to detect vertical root fracture, there is no statistically significant difference with reality (P<0/001).

    Conclusion

    Medium contrast can be used as a processing filter in the detection of vertical root fractures.

    Keywords: vertical root fracture, Digital Radiography, Contrast Alternation
  • Hojatollah Yousefimanesh *, Mahmoud Jahangirnejad, Mehri Ghafourian Boroujerdnia, Zahra Hosseini, Maryam Seyedtabib Pages 690-696
    Background and Objective

    Chronic periodontitis is one of the most common periodontal diseases. During pregnancy, changes in gingival tissue and biomarkers occur due to changes in hormone levels. Interleukin-6 is a pro-inflammatory factor, as pregnancy and periodontitis can cause changes in biomarkers, therefore in this study, the status of pregnancy and periodontitis was evaluated and a comparison of salivary biomarker changes of interleukin 6 was performed by ELISA method in the evaluated groups.

    Materials and Methods

    This study was a case-control study that included 80 women consisting of 40 women with generalized chronic periodontitis and 40 women without periodontal disease that in both pregnant and non-pregnant groups, the level of salivary biomarker interleukin 6 was evaluated by ELISA. The Kruskal-Wallis and Mann-Whitney U tests were used to analyze the statistical data and a significance limit of P≤0.05 was considered.

    Results

    The highest salivary concentration of interleukin 6 was related to pregnant women with chronic generalized periodontitis and the lowest was observed in non-pregnant women without periodontal disease. The salivary concentration of interleukin 6 in the groups with periodontal disease was significantly different from the groups without periodontal disease (P = 0.04). Also, salivary concentration in saliva of pregnant women with periodontal disease was statistically significant with pregnant and non-pregnant women without periodontal disease (P <0.05).

    Conclusion

    Salivary IL6 concentrations increase in groups with periodontal disease and in pregnant women this rate is higher than non-pregnant women.

    Keywords: CHRONIC PERIODONTITIS, Interleukin 6, Pregnancy, Saliva
  • Shahin Goharpey *, Amir Shirin, Mohammad Mehravar, Shahla Zahednejad, Abbas Fatehi, Amirhossein Kahlaii Pages 698-708
    Introduction

    there are many functional tests for assessment athletes after ACL reconstruction for return to sport. One of the most useful of these tests is LEFT. Isokinetic dynamometry is reliable and good indicator for assessment of the athletes to return to sport. Purpose of this study is regarding the dominant features of isokinetic dynamometry and reliable clinical tests for assessing relationship between isokinetic dynamometry results with LEFT clinical test.Subject and

    method

    23 athletes with age mean 25.34±3.71 was passed 12-14 months after their ACL reconstruction voluntarily participated in this study. At the first athletes were assessed for confidence of their ACL health and deformity of their lower limbs. In test stage athletes first complete isokinetic dynamometry tests and then perform LEFT test.

    Results

    the results of the study showed that there is no correlation between isokinetic parameters asymmetry include: H/Q ratio, knee extensor and flexor peak torque, time to extensor and flexor peak torque, time of doing dynamometry tests in flexion and extension and also total work that were done in flexion and extension in 60, 180, 240 degrees per seconds speeds and LEFT test time performance.

    Conclusion

    time of doing LEFT test with isokinetic dynamometry parameters have no correlation and LEFT test is not the reliable test for assessment of recurrent injury probability.

    Keywords: dynamometery isokinetic test, Lower Extremity Functional Test, Anterior Cruciate Ligament reconstruction, Return to Sport