فهرست مطالب

پژوهش نامه نظم و امنیت انتظامی - سال شانزدهم شماره 3 (پیاپی 63، پاییز 1402)

پژوهش نامه نظم و امنیت انتظامی
سال شانزدهم شماره 3 (پیاپی 63، پاییز 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/09/27
  • تعداد عناوین: 6
|
  • سیاوش ایمنی قشلاق*، سیروس حسن زاده، صدرا دربانی صفحات 1-28
    زمینه و هدف

    احساس امنیت از شرایط اولیه سفر و گردشگری است و در دنیای بی ثبات و رقابتی امروز به عنوان یک مزیت رقابتی برای انتخاب مقصد در صنعت گردشگری به شمار می رود. به همین منظور، این پژوهش به شناسایی و تحلیل عوامل موثر بر احساس امنیت گردشگران در شهر ری پرداخته است.

    روش

    پژوهش از نوع کاربردی و توصیفی- تحلیلی است که به صورت پیمایشی انجام شده است. جامعه آماری شامل گردشگرانی است که در سال 1397 از شهر ری بازدید کردند. حجم نمونه برابر با 384 نفر است. داده ها و اطلاعات با پرسش نامه محقق ساخته جمع آوری شدند. تحلیل داده ها با استفاده از تکنیک های چندمتغیره در نرم افزار اس پی اس اس انجام شده است.

    یافته ها

    یافته ها نشان می دهد عوامل محیطی همچون محیط و فضای حرم و محیط شهری پیرامون؛ عوامل اجتماعی مانند حضور و عملکرد پلیس و عملکرد و نقش رسانه ها و عوامل فردی مانند جنسیت و طبقه اجتماعی، در احساس امنیت تاثیرگذار هستند.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان می دهد احساس امنیت گردشگران شهر ری در محوطه و داخل حرم بسیار بالا و در نقاط شهری اطراف حرم در سطح متوسط است. احساس امنیت در بین زنان و مردان، تفاوت معناداری ندارد. گردشگران عملکرد پلیس را در سطح بالا و عملکرد رسانه ها را در سطح ضعیف ارزیابی کردند. برای ارتقاء احساس امنیت گردشگران باید ضمن توجه لازم و کافی به محیط پیرامونی حرم، از توان و ظرفیت رسانه های عمومی و شبکه های اجتماعی برای آگاهی بخشی و فرهنگ سازی در بین جامعه میزبان و گردشگران به نحو مطلوبی استفاده شود.

    کلیدواژگان: احساس امنیت گردشگران، مقاصد گردشگری، پلیس، رسانه، شهرری
  • عبدالرحمن میرزاخانی* صفحات 29-58
    زمینه و هدف

    نظم اجتماعی در تقابل با هرج ومرج یا بی نظمی اجتماعی است و به وضعیت باثبات جامعه گفته می شود که در آن ساختار اجتماعی موجود توسط اعضای آن پذیرفته و حفظ می شود. وجود برخی ناهنجاری ها ازجمله سرقت، نظم اجتماعی را با چالش مواجه می سازد. هدف از پژوهش کنونی، ارایه الگوواره نظم اجتماعی در پرتو پیشگیری از سرقت خودرو در شهر تهران است.

    روش

    در پژوهش کنونی، با استفاده از رویکرد کیفی و راهبرد استفهامی به مطالعه سرقت خودرو و راه های پیشگیری از آن پرداخته شد. شرکت کنندگان در مصاحبه، کارکنان پلیس های پیشگیری و آگاهی تهران بزرگ بودند که دارای بیش از بیست سال سابقه کار بودند. با نخبگان این تحقیق درباره پدیده سرقت خودرو در شهر تهران، مصاحبه انجام شد. داده های پژوهش با نمونه گیری هدفمند و نظری و مصاحبه با 16 نفر از روسای کلانتری و کارآگاهان برجسته در حوزه مقابله با سرقت خودرو، به دست آمده است. خروجی مصاحبه ها در بسته های شرایط (علی، زمینه ای و مداخله گر)، تعامل ها (فرایندها)، پیامدها و راه کارهای مبتنی بر الگوی گرندد تیوری دسته بندی شد. به عبارتی برای تحلیل داده ها از نظریه زمینه ای استفاده شد.

    یافته ها

    براساس داده ها، چهار مفهوم شامل شرایط (علی، زمینه ای و مداخله گر)، تعامل ها (فرایندها)، پیامدها و راه کارها به دست آمد که به 31 مقوله اصلی تقلیل داده شدند. سپس مقولات اصلی در قالب الگوواره قرار داده و تشریح شد.

    نتیجه گیری

    سرقت خودرو همچون برخی از سرقت ها، بر روح و روان مالباختگان و افراد جامعه، تاثیر منفی زیادی دارد و سهم آن در کاهش احساس امنیت نسبتا بالاست. اجرای راه کارهای پیشگیرانه از سرقت خودرو باید به عنوان یک راهبرد در هماهنگی با اجزاء جامعه و به منظور پیشگیری از ورود خدشه به تبلور نظم اجتماعی، مورد توجه قرار گیرد.

    کلیدواژگان: نظم، نظم اجتماعی، سرقت، سرقت خودرو، الگوواره، تهران
  • نادر هاشم زاده اقدم*، جابر هاشم زاده اقدم صفحات 59-82
    زمینه و هدف
    قانون گریزی، یک تهدید جدی علیه امنیت عمومی است. قانون گریزی، وظیفه حکومت و اجتماع در حفاظت از شهروندان، سازمان ها و نهادها بر ضد تهدیداتی است که درباره امنیت مالی و جانی شان به وقوع می پیوندد. این پژوهش با هدف بررسی تاثیر تعهد اجتماعی بر قانون گریزی با میانجی گری رفتار اخلاقی انجام شده است.
    روش
    پژوهش کنونی به روش توصیفی- پیمایشی و با نمونه آماری 265 نفری از دانشگاه آزاد اسلامی تبریز در سال 1398 به وقوع پیوسته است. برای جمع آوری اطلاعات میدانی از ابزار پرسش نامه و برای تحلیل داده ها از دو نرم افزار اس پی اس اس[1] و پی ال اس[1]بهره گیری شده است .
    یافته ها
    جامعه باید براساس ظرفیت های نهفته در سلول های خود (افراد) کنترل شوند. با بررسی تعهد اجتماعی و رفتار اخلاقی افراد در پیش بینی قانون گریزی به این نتیجه دست یافتیم که هر چقدر در یک جامعه، افراد از تعهد اجتماعی (شامل قانون پذیری، مسیولیت پذیری، عام گرایی و تعامل اجتماعی) و رفتار اخلاقی بالایی برخوردار باشند، به تناسب تبیین واریانس گزارش شده در نتایج، میزان قانون گریزی کاهش یافته و افراد به صورت خودکنترلی عمل می کنند. این اتفاق در وهله اول، پدیده ای انضباطی و پیشگیری از قانون گریزی بوده و در وهله دوم یک فرهنگ سازی بسیار قوی اجتماعی تلقی می شود که افراد درنتیجه قانون و مسیولیت پذیری، عام گرایی و تعامل اجتماعی، ابراز رفتار اخلاقی نموده و به صورت مستقیم و غیرمستقیم از دو بعد تعهد اجتماعی و رفتار اخلاقی نسبت به قانون گریزی، مهار می شوند.
    نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش، نقش تعهد اجتماعی و بروز رفتار اخلاقی را در رابطه با کنترل قانون گریزی برجسته کرده و گامی موثر در فرهنگ سازی خودکنترلی جامعه با تقویت تعهد اجتماعی و ملاحظات رفتار اخلاقی برداشته است. نتایج پژوهشگران به استفاده از ظرفیت های نهفته در سلول های جامعه (افراد) و بسیج عموم درراستای خودکنترلی نسبت به پیشگیری از جرم تاکید دارد.
    کلیدواژگان: قانون گریزی، تعهد اجتماعی، رفتار اخلاقی، پیشگیری از جرم، ظرفیت های اجتماعی
  • رضا طلایی* صفحات 83-108
    زمینه و هدف

    رسانه های جمعی با کارکرد های مشخص و تعیین کننده خود، جایگاه ویژه ای در جامعه یافته اند.  رسانه های جمعی با تاکید بر سواد رسانه ای و آموزش رسانه ای می توانند، نقش موثری در تحکیم حاکمیت، اعتمادسازی مردم به حاکمیت و نیز افزایش پارامترهای امنیت پایدار را به صورت عینی و ذهنی در جامعه ایجاد کنند. رسانه های جمعی دارای کارکردهای متفاوت و متعددی هستند. هدف از انجام این پژوهش، بررسی تاکتیک های آموزش و آگاهسازی رسانه های جمعی بر امنیت پایدار جمهوری اسلامی ایران می باشد.

    روش

    روش تحقیق در این پژوهش از لحاظ هدف کاربردی و از نظر روش توصیفی پیمایشی است. جامعه آماری این تحقیق شامل 100 نفر از صاحبنظران امور رسانه ای یکی از سازمان های امنیتی است. در این تحقیق به منظور اتقان بیشتر و تعمیم پذیری نتایج و یافته های پژوهش، حجم نمونه به صورت تمام شمار انتخاب گردید و از طریق پرسشنامه محقق ساخته تهیه و در اختیار صاحبنظران و نخبگان قرار گرفت.

    یافته ها

    داده های این پژوهش که مبتنی بر 14 شاخص بود که گزاره های: نیازسنجی آموزشی؛ استفاده از روش های ادراکی و فهمی در آموزش و آگاهسازی؛ تاثیر تقدم و تاخر پیام؛ ایجاد و ارتقای انگیزه و علاقه در مخاطبان؛ و نیز تنوع در تکرار آموزش و آگاهسازی رسانه ای، به عنوان مهم ترین تاکتیک های آموزش و آگاهسازی رسانه های جمعی بر امنیت پایدار جمهوری اسلامی ایران، تلقی می گردند.

    نتیجه گیری

    مبتنی بر نتایج این پژوهش بایستی اذعان نمود که متولیان تامین امنیت در جامعه، می بایست ابتدا نسبت به نیازسنجی آموزشی اقدام نمایند و با توجه به کارکرد دوسویه رسانه های جمعی، بهره گیری بهینه از تاکتیک های آموزش و آگاهسازی، نقش مهمی در نوع کارکرد مثبت یا منفی خواهد داشت.

    کلیدواژگان: رسانه، رسانه های جمعی، امنیت، آموزش و آگاهسازی
  • ابراهیم نوری، احمدرضا کیانی*، اسماعیل صدری، علی شیخ الاسلامی صفحات 109-138
    زمینه و هدف

    فعالیت های پلیس به عنوان یک حرفه مخاطره آمیز، مستعد ابتلای کارکنان به فرسودگی شغلی است که یکی از علل کاهش عملکرد سازمانی است. این پژوهش به منظور بررسی نقش عوامل روان شناختی در فرسودگی شغلی در سازمان پلیس انجام شده است.

    روش شناسی: 

    این پژوهش با توجه به اهداف، جزو تحقیقات توصیفی به روش همبستگی می باشد. جامعه آماری این پژوهش شامل کارکنان پلیس شاغل در رده های ستادی شهر تهران در سال 1401 است. به این منظور از بین کارکنان، تعداد 350 نفر نمونه به صورت تصادفی خوشه ای انتخاب شدند و با پرسش نامه های فرسودگی شغلی ماسلاچ، تاب آوری کانر، هوش هیجانی شیرینگ و استرس شغلی، ارزیابی شدند.

    یافته ها

    یافته های تحلیل الگوی معادلات ساختاری نشان داد که بین استرس و فرسودگی شغلی، رابطه مثبت و مستقیم وجود دارد (05/3= نمره آزمون تی و معنی داری 002/0=)؛ بین تاب آوری و استرس، رابطه منفی وجود دارد (43/6= نمره آزمون تی و معنی داری 000/0=)؛ بین تاب آوری و فرسودگی، رابطه منفی وجود دارد (46/5= نمره آزمون تی و معنی داری 000/0=)؛ بین هوش هیجانی با استرس، رابطه منفی وجود دارد (15/4= نمره آزمون تی و معنی داری 000/0=) و بین هوش هیجانی با فرسودگی، رابطه منفی وجود دارد (82/2= نمره آزمون تی و معنی داری 005/0=). نتایج آزمون بوت استرپینگ نشان داد که استرس شغلی بین تاب آوری و فرسودگی شغلی کارکنان، نقش میانجی دارد و همچنین استرس شغلی بین هوش هیجانی و فرسودگی شغلی کارکنان، نقش میانجی دارد.

    نتیجه گیری

    اجرای برنامه های توسعه ای در ارتقاء عوامل روان شناختی پلیس و استفاده از راهبردهای مشخص و موثر برای توسعه و هدایت کارکنان، می تواند گام بزرگی درراستای کاهش فرسودگی باشد.

    کلیدواژگان: فرسودگی شغلی، تاب آوری، استرس شغلی، عوامل روان شاختی
  • مجید پیروز*، محمد احمدآبادی، علی کریمی خوزانی صفحات 139-168
    زمینه و هدف

    در تمدن اسلامی- ایرانی که در سال های اخیر، دستیابی به آن اهمیتی ویژه یافته است، شاهد ظهور تحولاتی شگرف در عرصه های گوناگون خواهیم بود. در این میان، نقش و جایگاه پلیس نیز مشمول این تحولات است. امروزه پلیس جامعه محور به عنوان وضعیتی ایده آل و آرمانی در سطح جهانی به تصویر کشیده می شود. بنیان های نظری تمدن اسلامی- ایرانی در کنار تجربه عملی پلیس در سال های پس از پیروزی انقلاب اسلامی، گویای ظرفیت های فراخ فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران در حوزه جامعه محوری است. این پژوهش به مروری بر این ظرفیت ها می پردازد.

    روش

    این مقاله، پژوهشی کیفی و از منظر روش، توصیفی- تفسیری بوده و در آن از روش اسنادی و مطالعه کتابخانه ای برای جمع آوری داده ها استفاده شده است.

    یافته ها

    تاملی در بنیان های نظری و معرفتی تمدن اسلامی- ایرانی (شامل شش گانه معنویت و خدامحوری، خردگرایی، علم گرایی، انسان گرایی اسلامی، آزادی و عدالت) و تاثیرات آنها بر شکل گیری ساحت های چهارگانه تمدن مزبور (یعنی هویت و فرهنگ، اجتماع، اقتصاد و سیاست) نشان از ظرفیت بالای مشارکت ورزی فردی و اجتماعی دارد. به علاوه مروری بر تحولاتی که پلیس از صدر انقلاب اسلامی تا به امروز از سر گذرانده، حکایت از آن دارد که می توان شاهد افق گشایی های قابل انتظاری از پلیس جامعه محور در تمدن اسلامی- ایرانی بود.

    نتایج

    رویکرد جامعه محوری پلیس که ضامن تحقق امنیت پایدار با مشارکت اجتماعی و پیشگیری اجتماعی است، ظرفیت ها و قابلیت های بسیاری در پیکره اندیشه و منطق حاکم بر تمدن اسلامی- ایرانی دارد که موجب می شود تا بهره گیری از آن توسط پلیس، ممکن و مجاز باشد. پس می توان از ظرفیت مثبت و سازنده رویکرد جامعه محور برای تقویت عملکرد پلیس در جامعه و تمدنی آرمانی اسلامی- ایرانی استفاده کرد.

    روش

    این مقاله پژوهشی کیفی و از منظر روش توصیفی- تفسیری بوده و در آن از روش اسنادی و مطالعه کتابخانه ای برای جمع آوری داده ها استفاده شده است.

    یافته ها و نتایج

    تاملی در بنیان های نظری و معرفتی موعود اسلامی- ایرانی (شامل شش گانه معنویت و خدا محوری، خرد گرایی، علم گرایی، انسان گرایی اسلامی، آزادی، و عدالت) و تاثیرات آنها بر شکل گیری ساحت های چهارگانه تمدن مزبور (یعنی هویت و فرهنگ، اجتماع، اقتصاد، و سیاست) نشان از ظرفیت بالای مشارکت ورزی فردی و اجتماعی دارد. به علاوه مروری بر تحولاتی که پلیس از صدر انقلاب اسلامی تا به امروز از سر گذرانده، حکایت از آن دارد که می توان شاهد افق گشایی های قابل انتظاری از پلیس جامعه محور در تمدن اسلامی- ایرانی بود.

    کلیدواژگان: پلیس، جامعه محوری، تمدن اسلامی- ایرانی، مشارکت، جمهوری اسلامی ایران، فراجا
|
  • Siavash Imeni Gheshlagh *, Sirous Hassanzadeh, Sadra Darbani Pages 1-28
    Background and Aim

     The feeling of security is one of the basic conditions of travel and tourism, and in today's unstable and competitive world, it is considered as a competitive advantage for choosing a destination in the tourism industry. For this purpose, this research has identified and analyzed the factors affecting tourists' sense of security in the Rey city.

    Method

    The study is applied and descriptive-analytical, and it is conducted as a survey. The sample size is 384 persons, and the statistical population of visitors who visited the city of Rey in 1397. A questionnaire created by the researcher was used to collect data and information. Multivariate approaches in SPSS statistical software were used to analyze the data.

    Findings

    Environmental factors such as the shrine's environment and space, as well as the surrounding urban environment; social factors such as police presence and performance, as well as media performance and role; and individual factors such as gender and social class all have an impact on a person's sense of security.
    Results and

    Conclusion

    The results suggest that tourists in Rey city have a very high sense of security in the surroundings and inside the shrine and a moderate sense of security in the urban districts surrounding the shrine. Men and women had nearly identical feelings of safety. Tourists gave the police a high rating and the media a low rating. The strength and ability of public media and social networks should be used to increase awareness and develop a culture among the host community and visitors to generate a sense of security among tourists while paying essential and appropriate attention to the environment around the shrine.

    Keywords: security, sense of security, tourism destination, Police, media, Share Rey
  • Abdulrahman Mirzakhani * Pages 29-58
    Context and purpose

    social order is opposed to social chaos or disorder and refers to the stable state of society in which the existing social structure is accepted and maintained by its members. The existence of some anomalies, including theft, challenges the social order. The purpose of this research is to present a paradigmatic model of social order in the light of car theft prevention in Tehran.

    Method

    In the current research, using a qualitative approach and a questioning strategy, car theft and ways to prevent it were studied. The participants in the interview were selected from the employees of the Prevention and Awareness Police of Greater Tehran who had more than twenty years of service and at least five years of service in the Prevention and Awareness Police in Greater Tehran. Elites were interviewed in this research about the phenomenon of car theft in Tehran. The research data was obtained by purposeful and theoretical sampling and interviews with 16 police chiefs and prominent detectives in the field of dealing with car theft. The output of the interviews was categorized into packages of conditions (causal, contextual, intervening), interactions (processes), consequences and solutions based on the Grand Theory model. In other words, contextual theory was used to analyze the data.

    Findings

    According to the data, four concepts including conditions (causal, contextual, intervening), interactions (processes), consequences and solutions were obtained, which were reduced to 31 main categories. Then, the main categories were placed in the form of a paradigm model and explained.

    Conclusion

    Car theft, like some thefts, has a great negative effect on the morale and psyche of the property losers and people in society, and its contribution to reducing the sense of security is relatively high. The implementation of preventive measures against car theft should be considered as a strategy in the coordination of the society's components, in order to prevent damage to the crystallization of social order.

    Keywords: Order, Social Order, Theft, car theft, Paradigm Model, Tehran
  • Nader Hashemzadeh Aghdam *, Jaber Hashemzadeh Aghdam Pages 59-82
    Background and Aim
    law evasion is a serious threat to public security, and it is the duty of the government and society to safeguard citizens, organizations and institutions against threats to their financial and life security. The present study is aimed to evaluate the effect of social commitment on escaping law with the mediating role of moral behavior.
    Method
    This is a descriptive- survey research with a statistical sample of 265 people from Islamic Azad University of Tabriz in 2019. The field data were collected using a questionnaire and SPSS and PLS software is used for data analysis.
    findings
    We found that the society should be controlled based on the latent potentials in individuals. By examining the social commitment and moral behavior of people in predicting law evasion, it was concluded that the higher the social commitment (e.g. rule of law, responsibility, universality and social interaction) and moral behavior, the lower law evasion and people act as self-controlled based on determining the reported variance in the results. First, this event is a disciplinary phenomenon and prevention of law evasion, and second, it is considered a very strong social norm that people express moral behavior as a result of law and responsibility, universality and social interaction and are controlled directly and indirectly from two dimensions of social commitment and moral behavior towards law evasion.
    Results
    The results of this study highlighted the role of social commitment and the occurrence of moral behavior regarding the control of law evasion and took an effective step in enhancing self-control of society by strengthening social commitment and moral behavior considerations. Also, the results of the researchers of this study showed the emphasis on using latent potentials of the individuals in society to enhance self-control toward crime prevention.
    Keywords: Social potentials, Crime Prevention, social commitment, moral behavior, Law Evasion
  • Reza Talaie * Pages 83-108
    Background and Aim

    Mass media with their specific and determining functions, have found a special place in society.By emphasizing media literacy and media education, the mass media can play an effective role in consolidating governance, building people's trust in governance, and increasing the parameters of sustainable security objectively and subjectively in society. Mass media have many different functions.The purpose of this study is to investigate the tactics of mass media education and awareness on the sustainable security of the Islamic Republic of Iran.

    Methodology

    The research method in this research is applied in terms of purpose and survey in terms of descriptive method. The statistical population of this research includes 100 media experts from one of the security organizations.In this study, in order to be more convincing and generalizable research results and findings, the sample size was selected as a whole.

    Findings and Conclusion

    The data of this study, which was based on 14 indicators, were prepared through a researcher-made questionnaire and provided to experts and elites.Findings and results showed that the propositions: educational needs assessment; Use of perceptual and comprehension methods in education and awareness; The effect of message precedence and delay; Creating and promoting motivation and interest in the audience; Also, diversity in the repetition of media education and awareness are considered as the most important tactics of mass media education and awareness on the sustainable security of the Islamic Republic of Iran.

    Keywords: Media, mass media, Security, Education, Awareness
  • Ebrahim Nuri, Ahmadreza Kiani *, Esmail Sadri, Ali Shekhaleslami Pages 109-138
    Background and purpose

    Police activities as a risky profession are susceptible to employee burnout, which is one of the causes of reducing organizational performance. This research has been done in order to determine the role of psychological factors in job burnout in the police organization

    Method

    According to the objectives, this research is part of descriptive research using the correlation method. The statistical population is all the employees who are busy working in the headquarters ranks in the city of Tehran in 1401. For this purpose, a sample of 350 people were randomly selected from among the employees and were evaluated with job burnout, resilience, emotional intelligence, job stress questionnaires.

    Results

    The findings of structural equation model analysis showed that there is a positive and direct relationship between stress and job burnout (t=3.05 and p=0.002); There is a negative relationship between resilience and stress (t=6.43 and p=0.000); There is a negative relationship between resilience and burnout (t=5.46 and p=0.000); There is a negative relationship between emotional intelligence and stress (t=4.15 and p=0.000) and there is a negative relationship between emotional intelligence and burnout (t=2.82 and p=0.005). The results of the bootstrapping test showed that job stress has a mediating role between resilience and employee burnout (p<0.05) and also job stress has a mediating role between emotional intelligence and employee burnout (p<0.05).

    Discussion

    The implementation of development programs in improving the psychological factors of the police and the use of specific and effective strategies for the development and guidance of employees can be a big step in reducing burnout.

    Keywords: burnout, Resilience, Job Stress, psychological factors, police organization
  • Majid Piruz *, Mohammad Ahmadabadi, Ali Karimi Khozani Pages 139-168
    Background and Purpose

    In the Islamic-Iranian civilization, the achievement of which has gained special importance in recent years, we will witness the emergence of tremendous developments in various fields. Meanwhile, the role and position of the police is also included in these developments. Today, community-oriented police is portrayed as an ideal and ideal situation at the global level. The theoretical foundations of the Islamic-Iranian civilization, along with the practical experience of the police in the years after the victory of the Islamic Revolution, are indicative of the broad capabilities of the police command of the Islamic Republic of Iran in the community-oriented field. This research reviews these capacities.

    Method

    This article is a qualitative research and from the point of view of the method, it is descriptive-interpretive and in it, documentary method and library study are used to collect data.

    Findings

    A reflection on the theoretical and epistemological foundations of Islamic-Iranian civilization (including the six principles of spirituality and God-centeredness, rationalism, scientism, Islamic humanism, freedom and justice) and their effects on the form Taking the four areas of the mentioned civilization (i.e. identity and culture, society, economy and politics) shows the high capacity of individual and social participation. In addition, a review of the changes that the police has gone through since the beginning of the Islamic Revolution until today, indicates that we can witness the expected horizons of the community-oriented police in the Islamic-Iranian civilization.

    Results

    The community-oriented approach of the police, which guarantees the realization of sustainable security with social participation and social prevention, has many capacities and capabilities in the body of thought and logic governing Islamic-Iranian civilization, which makes it possible to take advantage of It is possible and allowed by the police. Therefore, it is possible to use the positive and constructive capacity of the community-centered approach to strengthen the performance of the police in the ideal Islamic-Iranian society and civilization.

    Keywords: Police, community-oriented, Islamic-Iranian civilization, Participation, Islamic Republic of Iran, I.R.I.Police