فهرست مطالب

بیماری های پستان ایران - سال شانزدهم شماره 4 (پیاپی 63، زمستان 1402)

فصلنامه بیماری های پستان ایران
سال شانزدهم شماره 4 (پیاپی 63، زمستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/10/30
  • تعداد عناوین: 7
|
  • محمدرضا روشنازاده، مجتبی رشیدی، آرش ثنایی، حسین عزیزی داریونی، امیرنادر امامی رضوی، مریم عادلی پور* صفحات 4-20
    مقدمه

    سرطان پستان شایع ترین سرطان در بین زنان در سراسر جهان است که عوامل مولکولی متعددی در آن دخیل هستند. اعضای خانواده پروتیین موتیف سه جانبه (TRIM) در انواع مختلف سرطان نقش دارند، اگرچه تاثیر این عوامل در سرطان پستان به خوبی مشخص نیست. گزارش شده است که TRIM14 و TRIM29 در برخی سرطان ها بیش ازحد بیان گردیده و ممکن است نقش انکوژنی داشته باشند. این مطالعه با هدف بررسی بیان TRIM14 و TRIM29 در نمونه های بافت سرطانی نسبت به نمونه های بافت غیر سرطانی پستان و تعیین ارتباط آن ها با ویژگی های بالینی و پاتولوژیک سرطان پستان انجام گرفت.

    روش بررسی

    40 جفت نمونه، شامل بافت توموری و غیر توموری مجاور مربوط به بیماران مبتلا به سرطان پستان از بانک تومور بیمارستان امام خمینی تهران دریافت شد. بیان نسبی ژن های  TRIM14 و TRIM29 از طریق qRT-PCR با استفاده از پرایمرهای اختصاصی در نمونه ها تعیین شد. مقایسه بیان این دو ژن در بین مراحل، درجات و حالت های تهاجمی مختلف سرطان پستان به کمک آزمون ANOVA انجام شد.

    یافته ها

    TRIM14 و TRIM29 در نمونه های تومور پستان به ترتیب به 58/5 و 72/3 برابر افزایش بیان داشتند. بیان TRIM14 و TRIM29با اندازه، مرحله و تهاجم تومور، همبستگی مثبت نشان داد. علیرغم همبستگی مثبت TRIM29 با درجه تومور، هیچ ارتباطی میان TRIM14 و این فاکتور پاتولوژیک مشاهده نشد. همچنین وجود همبستگی بین بیان TRIM14 و TRIM29 اثبات نگردید.

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج این مطالعه، ما TRIM14 و TRIM29 را به عنوان تومورمارکرهای بالقوه برای تشخیص سرطان پستان پیشنهاد می کنیم.

    کلیدواژگان: سرطان پستان، Tripartite-motif protein، Tumor stage
  • شیدا الوندی آشیانی، پریسا محمدی نژاد* صفحات 21-33
    مقدمه

    افزایش غلظت استروژن و مواجهه طولانی مدت با آن، خطر ابتلا به سرطان پستان را افزایش می دهد. تغییر بیان گیرنده استروژن α، به عنوان واسطه کلیدی پاسخ به استروژن در بافت پستان، در استعداد ابتلا به سرطان پستان نقش دارد. بر همین اساس در مطالعه حاضر نقش چندشکلی عملکردی ER-NE T>C در ناحیه تنظیمی ژن ESR1 با خطر ابتلا به سرطان پستان بررسی شد.

    روش بررسی

    در این مطالعه مورد-شاهدی، پس از استخراج ژنوم از نمونه خون 200 بیمار مبتلا به سرطان پستان و 172 فرد سالم، ژنوتیپ چندشکلی rs9478245 برای هر داوطلب با تکنیک PCR-RFLP تعیین گردید. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون رگرسیون لجستیک با سطح معناداری p<0.05 تجزیه و تحلیل گردید.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که آلل C)001/0 P=، 70/2 - 27/1CI=، 85/1(OR= و ژنوتیپ های TC (009/0 p=، 99/2- 16/1 CI=، 86/1 OR=) و CC (04/0 p=، 15/7 - 01/1 CI=، 68/2OR=) چندشکلی rs9478245 به عنوان فاکتور خطر، ابتلا به سرطان پستان را افزایش می دهند.

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد چندشکلی rs9478245 استعداد ابتلا به سرطان پستان را تحت تاثیر قرار می دهد به طوری که آلل C به صورت غالب، خطر ابتلا به سرطان پستان را افزایش می دهد که ممکن است ناشی از نقش عملکردی این چندشکلی بر بیان ژن ESR1 باشد.

    کلیدواژگان: چندشکلی rs9478245، گیرنده استروژن، سرطان پستان
  • اکرم سجادیان*، اکرم مطهری نسب، لیلا حیدری، دنیا فرخی، شهپر حقیقت، الهه هاشمی صفحات 34-49
    مقدمه

    در زنان مبتلا به سرطان پستان شیوع اضطراب و افسردگی بعد از تشخیص تقریبا دو برابر جمعیت عمومی است که موجب تشدید بار بیماری بر این افراد است. بنابراین مداخلات روانشناختی برای کاهش این عوارض لازم است. هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر مشاوره معنادرمانی با و بدون یوگا بر اضطراب، افسردگی و شادکامی در بهبودیافتگان سرطان پستان می باشد.

    روش بررسی

    این پژوهش یک کارآزمایی بالینی تصادفی شاهد دار در 90 نفر از مبتلایان به سرطان پستان بود که درمان های مرسوم را تمام و در سال 1400الی 1402 به کلینیک پیگیری پژوهشکده معتمد مراجعه کرده بودند. شرکت کنندگان، نمره افسردگی بالاتر از 11 داشته و با رضایت آگاهانه وارد مطالعه شدند. افراد به طور تصادفی، 45 نفر در گروه مداخله، و 44 نفر در گروه عدم مداخله جایگزین شدند و مشاوره معنا درمانی با یوگا یا معنا درمانی به تنهایی دریافت کردند. قبل و بعد از مداخلات، پرسشنامه های اضطراب و افسردگی بک و شادکامی آکسفورد را پر کردند. تغییرات نمرات افسردگی و اضطراب و شادکامی بین دو گروه در طول مدت مطالعه مورد مقایسه و بررسی قرار گرفت.

    یافته ها

    به طورکلی شرکت کنندگان در بازه سنی 51-49 بودند. در هر دو گروه، اغلب متاهل، خانه دار و دارای تحصیلات دیپلم بودند و اکثرا در مرحله II بیماری سرطان پستان بودند. نتایج نشان داد پس از مداخلات، در هردو گروه افسردگی و اضطراب کاهش و شادکامی افزایش یافت (0001/0˂p). همچنین بررسی ها نشان داد افزایش شادکامی بین گروه ها پس از مداخله نسبت به دو متغیر دیگر به طور معنی داری بالاتر بود (026/0˂p).

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج، معنادرمانی همراه با یوگا و به تنهایی به طور معناداری اثرات مفیدی بر کاهش اضطراب و افسردگی و افزایش شادکامی در بیماران مبتلا به سرطان پستان نشان دادند. بنابراین توصیه می شود مداخلات روانشناختی به عنوان درمان تکمیلی و به مدت طولانی تری انجام شود تا بتوان نتایج پایدار افزایش شادکامی و کاهش اضطراب و افسردگی را مشاهده کرد.

    کلیدواژگان: سرطان پستان، افسردگی، اضطراب، شادکامی، یوگا، معنادرمانی
  • محبوبه فریدی*، فرح لطفی کاشانی، شهرام وزیری صفحات 50-68
    مقدمه

    بافتار فرهنگی بر چگونگی سازگاری روانشناختی با بیماری سرطان پستان در زنان اثر می گذارد. این مطالعه با هدف به دست آوردن درک عمیق از تجربیات زندگی زنان با در نظر گرفتن نقش فرهنگ بر شکل گیری تجربیات مواجهه با سرطان پستان انجام گرفت.

    روش بررسی

    این پژوهش با استفاده از طرح پدیدارشناسی کیفی با هدف درک عمیق تر تجربیات زنان مبتلا انجام شد. جامعه آماری این پژوهش شامل زنان ایرانی مبتلا به سرطان پستان که به مراکز آموزشی و انکولوژی دانشگاه های علوم پزشکی کشور جهت انجام فرآیند درمانی مراجعه کرده بودند و در گروه مجازی سرطان پستان تهران عضو بودند. داده ها از طریق نمونه گیری هدفمند و به روش گلوله برفی و با استفاده از مصاحبه های نیمه ساختاریافته و عمیق با 11 زن در مراحل 1و2و3 سرطان پستان در محدوده سنی 29 تا 51 سال انجام شد. راهنمای مصاحبه سوالات نیمه ساختار یافته بود.

    یافته ها

     مفاهیم مهم پدیدار شده که نشات گرفته از عوامل فرهنگی اثرگذار بر سازگاری با سرطان پستان بود. چالش هایی که زنان مبتلا به سرطان پستان با آن روبرو بودند: شامل ترس افراد از بیماری سرطان محدودیت های مالی و شغلی، تغییر در ایفایی نقش مادرانگی، نگرانی های درک شده از پیش بینی ناپذیر بودن شرایط اجتماعی، همدری های ناسالم نزدیکان و افراد جامعه و تابو بودن بیماری سرطان و راهبرد هایی که برای فایق آمدن بر شرایط تهدید کننده بیماری استفاده می شد: اتکا به معنویات، حمایت اداراک شده، حفظ توانایی های فردی، برون ریزی هیجانات.

    نتیجه گیری

    شکل گیری تجربیات افراد و تعامل با سرطان پستان، تحت تاثیر فرهنگی است که افراد در آن زندگی. مداخلاتی که به لحاظ فرهنگی متناسب با نیازهای جمعیت باشد می تواند بواسطه زبان مشترک (فرهنگ) اثر بخش تر واقع شود.

    کلیدواژگان: فرهنگ، سرطان پستان، زنان ایرانی، مطالعه پدیدار شناختی
  • حامد فقیهی، هانیه دهمرده* صفحات 69-81
    مقدمه

    ابتلا به سرطان پستان می تواند منجر به کاهش امید افراد شود و زندگی آنان را تحت تاثیر قرار دهد ازاین رو برنامه ریزی برای حفظ یا ارتقای امید در این بیماران با آموزش هایی متمرکز بر شفقت به خود، ضروری به نظر می رسد. لذا پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر اجرای برنامه خودشفقتی بر امید بیماران زن مبتلا به سرطان پستان انجام شد.

    روش بررسی

    در مطالعه مداخله ای حاضر، 60 بیمار زن مبتلا به سرطان پستان شهر زاهدان در سال  1402به روش در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی سازی بلوکی در دو گروه 30 نفره مداخله و کنترل قرار گرفتند. جهت بیماران گروه مداخله، 8 جلسه برنامه آموزشی خودشفقتی اجرا گردید. قبل و 3 ماه پس از اجرای مداخله، امید بیماران با استفاده از پرسشنامه امید اسنایدر اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از آزمون های آماری تی مستقل، تی زوج و کای اسکویر تحت نرم افزار آماری SPSS21 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    نتایج آزمون تی مستقل سه ماه بعد از مداخله آموزشی اختلاف آماری معنی داری برای میانگین نمره کل امید، تفکر عاملی و تفکر راهبردی بین دو گروه کنترل و مداخله نشان داد (001/0=P). از طرفی آزمون تی زوجی نشان دهنده ی افزایش معنی دار میانگین نمره کل امید و مولفه های تفکر عاملی و تفکر راهبردی سه ماه بعد از اتمام مداخله آموزشی در گروه مداخله است (001/0=P).

    نتیجه گیری

    یافته های پژوهش حاضر حاکی از تاثیر مثبت برنامه خودشفقتی بر امید بیماران مبتلا به سرطان پستان توسط پرستاران است. لذا می توان برنامه آموزشی- ارتباطی مذکور را که شیوه ای آسان، ارزان قیمت، قابل اجرا، ایمن و موثر است را جهت ارتقای امید بیماران بعد تشخیص سرطان پستان بکار بست. با توجه به محدودیت های مطالعه حاضر، اجرای تحقیقات بیشتری در این خصوص پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: سرطان پستان، خودشفقتی، امید
  • سارا زلفعلی پورملکی، هادی اسمخانی اکبری نژاد* صفحات 82-97
    مقدمه

    مواجهه با سرطان پستان بر روابط زوجین تاثیر مخربی می گذارد. هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر زوج درمانی هیجان مدار بر دلزدگی زناشویی و صمیمیت جنسی زوجین دارای همسر مبتلا به سرطان پستان بود.

    روش بررسی

    روش انجام پژوهش مداخله ای بود. جامعه آماری پژوهش را کلیه زنان مبتلا به سرطان پستان شهر تبریز و همسران آن ها که در بازه زمانی چهار ماهه از خرداد تا پایان شهریور 1401 به بیمارستان الزهرا تبریز مراجعه کرده بودند تشکیل داد که تعدادشان 711 نفر بود. پس از اجرای پرسش نامه های 21 سوالی دلزدگی زناشویی پاینز (2003) و 30 سوالی صمیمیت جنسی باگاروزی (2001) در بین 220 زوج که مایل به شرکت در پژوهش حاضر بودند، 140 زوج که در این پرسشنامه ها به ترتیب یک انحراف معیار بالاتر و پایین تر از میانگین نمره کسب کردند، 16 زوج با رعایت ملاک های ورود به مطالعه و با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب، و به صورت تصادفی بلوکی  به دو گروه مداخله (8 زوج) و گواه (8 زوج) تقسیم شدند. گروه مداخله زوج درمانی هیجان مدار را در 10 جلسه 5/1 ساعته (دو و نیم ماه، هفته ای یک جلسه) به صورت گروهی، طبق برنامه درمانی جانسون دریافت کردند، و گروه گواه هیچ درمانی را دریافت نکردند. هر دو گروه، پیش، پس و 4 ماه پس از مداخله به پرسشنامه های  پاسخ دادند. تجزیه و تحلیل یافته ها از طریق آزمون تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر انجام گرفت.

    یافته ها

    در پیش آزمون، میانگین و انحراف معیار گروه مداخله برای دلزدگی زناشویی 68/5±06/106 و برای صمیمیت جنسی 41/4±5/72، و در گروه گواه برای دلزدگی زناشویی 92/4±25/108 و برای صمیمیت جنسی 30/4±81/73 بود (05/0<p). زوج درمانی هیجان مدار (دلزدگی زناشویی 54/5±19/101 و صمیمیت جنسی 08/4±56/78) در مقایسه با گروه گواه (دلزدگی زناشویی 02/4±75/108 و صمیمیت جنسی 29/4±50/73) دلزدگی زناشویی و صمیمیت جنسی زوجین دارای همسر مبتلا به سرطان پستان را در پس آزمون به ترتیب کاهش و افزایش داده است (001/0>p). در مرحله پیگیری، اثر زوج درمانی هیجان مدار بر دلزدگی زناشویی 63/5±38/101 و صمیمیت جنسی 94/4±44/78 ماندگار بود (001/0>p).

    نتیجه گیری

    براساس یافته های این پژوهش می توان نتیجه گرفت که زوج درمانی هیجان مدار موجب کاهش دلزدگی زناشویی و افزایش صمیمیت جنسی زوجین دارای همسر مبتلا به سرطان پستان شده است.

    کلیدواژگان: زوج درمانی هیجان مدار، دلزدگی زناشویی، صمیمیت جنسی، سرطان پستان
  • علی خضریان، علی شجاعیان* صفحات 98-115
    مقدمه

    سرطان پستان یکی از دلایل اصلی مرگ و میر ناشی از سرطان در زنان در سراسر جهان است. استفاده از لیپوترانسفر اتولوگ به نحو فزاینده ای برای بازسازی پستان مورد توجه قرار گرفته است. با داده های در حال ظهور در مورد کارایی بخش عروقی استرومایی (SVF) در ایمنی انکولوژیک و میزان بقا، بسیاری از مطالعات بر روی بهبود حفظ حجم پیوند چربی با این ماده متمرکز شده اند، اما سوالاتی در مورد ایمنی و اثربخشی آن باقی می ماند. این مطالعه با هدف تعیین مزایا و معایب SVF در پیوند چربی به ویژه در حفظ آن انجام شد.

    روش بررسی

    جستجوی ما برای تحقیقات منتشر شده بین سال های 2000 تا 2022 با استفاده از چندین پایگاه داده بین المللی از جمله Scopus، PubMed، Web of Science و Google Scholar انجام شد. ما همچنین شواهد اضافی را از مقالات منتشر شده مرتبط بررسی کردیم.

    یافته ها

    جداسازی SVF از سلول های بنیادی مزانشیمی مشتق از چربی (ADSCs) آسان تر است، اما حاوی ترکیبی ناهمگن از سلول ها است. SVF ممکن است از طریق ترویج رگ زایی توسط سلول های اندوتلیال/پیش ساز و تعدیل ایمنی توسط ADSCها عمل کند. گرافت های چربی با SVF باعث بهبود حفظ حجم در مدل های حیوانی می شود. داده های بالینی محدود از افزایش حجم پستان با SVF بدون افزایش عود سرطان پشتیبانی می کند اما جداسازی بهینه SVF و نسبت سلولی نیاز به مطالعه بیشتر دارد.

    نتیجه گیری

    SVF نویدبخش بهبود نتایج پیوند چربی در بازسازی پستان است. با این وجود مطالعات بالینی بیشتری در مورد ایمنی انکولوژیک و ملاحظات فنی ضروری است.

    کلیدواژگان: سرطان پستان، بازسازی پستان، بخش عروقی استرومایی، سلول های بنیادی، پیش ساز مشتق از چربی، پزشکی بازساختی
|
  • Mohammadreza Roshanazadeh, Mojtaba Rashidi, Arash Sanaei, Hossein Azizi Dariuni, Amirnader Emami Razavi, Maryam Adelipour* Pages 4-20
    Introduction

    Various members of the Tripartite-motif protein family contribute to different types of cancer, although the role of these factors in breast cancer is unclear. TRIM14 and TRIM29 have been reported to be overexpressed and play oncogenic roles in specific cancers.

    Methods

    A total of 40 pairs of tumor tissues and adjacent normal tissues of breast cancer patients were obtained. Relative gene expression of TRIM14 and TRIM29 were determined through quantitative reverse transcriptase polymerase chain reaction (qRT-PCR)  using specific primers.

    Results

    TRIM14 and TRIM29 were both overexpressed in breast tumor samples. The expression of TRIM14 was associated with tumor size, stage, and invasiveness. Nonetheless, no association was found between TRIM14 and the grade of the tumor. Also, TRIM29 gene expression was positively correlated with tumor size, stage, grade, and invasiveness. No correlation was found between the expression of TRIM14 and TRIM29.

    Conclusion

    Based on our results, we propose TRIM14 and TRIM29 as potential tumor markers in breast cancer.

    Keywords: Breast cancer, Tripartite-motif protein, Staging, Tripartite-motif Protein, Tumor grade
  • Sheida Alvandi Ashiani, Parisa Mohamadynejad* Pages 21-33
    Introduction

    A change in the expression of estrogen receptor α, as a key mediator of the response to estrogen in breast tissue, plays a role in the susceptibility to breast cancer. In the present study, the relationship between ER-NE T>C functional polymorphism (rs9478245) in the regulatory region of the ESR1 gene and the risk of breast cancer was investigated.

    Methods

    In this case-control study, the rs9478245 polymorphic genotype was determined by PCR-RFLP technique in 200 breast cancer patients and 172 healthy individuals. The collected data were analyzed in SPSS23 software using a logistic regression test with a significance level of p < 0.05.

    Results

    The results showed that allele C, as well as TC and CC genotypes of rs9478245 polymorphism, significantly increase the risk of breast cancer.

    Conclusion

    It seems that the ER-NE T>C functional polymorphism affects the susceptibility to breast cancer so that the C allele as a dominant allele increases the risk of breast cancer.

    Keywords: rs9478245 Polymorphism, Breast Cancer, Estrogen Receptor
  • Akram Sajadian*, Akram Motaharinasab, Leyla Heydari, Donia Farokhi, Shahpar Haghighat, Elahe Hashemi Pages 34-49
    Introduction

    The prevalence of depression and anxiety, or a combination of both, in women following a diagnosis of breast cancer is twice more than that in the general female population. Consequently, numerous psychological interventions have been implemented to manage these conditions. The present study aimed to assess the effectiveness of logotherapy, either alone or in conjunction with yoga, on the levels of anxiety, depression, and happiness in survivors of breast cancer.

    Methods

    This randomized clinical trial study focused on breast cancer patients who completed their treatment and entered the study after providing informed consent. Participants were randomly assigned to either the logotherapy group, with or without the inclusion of yoga, for eight weeks. At both the baseline and end of the study, participants completed the Beck Depression Inventory, the Beck Anxiety Inventory, and the Oxford Happiness Inventory questionnaires. The alterations in outcome scores were then compared between the two groups within the study.

    Results

    A total of  89 patients aged 49-51 years, all diagnosed with depression, successfully completed all sessions of the intervention. The majority of these participants were married housewives with a diploma-level education, and most were diagnosed with stage II breast cancer. The results indicated that following yoga and logotherapy interventions in both groups, there was a significant reduction in the mean levels of depression and anxiety (P<0.001), alongside a significant increase in the mean happiness score (P<0.001). Furthermore, the research demonstrated that while the reduction in anxiety and depression following the interventions in the logotherapy and yoga group was not significant, the increase in happiness was significant, in comparison with the other two variables (anxiety and depression) (P˂0.026).

    Conclusion

    As evidenced by the obtained results, logotherapy sessions alone or in combination with yoga showed significant beneficial effects on reducing anxiety and depression and increasing happiness in breast cancer patients. Therefore, it is recommended to incorporate these psychological interventions (logotherapy sessions, both with and without yoga) as a complementary form of treatment.

    Keywords: Anxiety, Breast cancer, Depression, Happiness, Logotherapy, Yoga
  • Mahbobubeh Faridi*, Farah Lotfi Kashani, Shahram Vaziri Pages 50-68
    Introduction

    The impact of cultural context on the psychological adaptation of women to breast cancer (BC) has been recognized as significant. Consequently, the primary objective of this study was to gain insight into women's life experiences, taking into account the role of culture in forming BC-related experiences.

    Methods

    This research was conducted with a qualitative phenomenological design to detect the experiences of women living with BC. The statistical population of this research included Iranian women with BC who referred to educational and oncology centers affiliated with the medical sciences universities in Iran and were members of the Tehran BC virtual group. The samples were selected using purposeful and snowball sampling methods. The required data were collected by holding semi-structured and in-depth interviews with 11 women in stages 1, 2, and 3 of BC in the age range of 29 to 51 years. The interview guide was semi-structured questions.

    Results

    The main concepts indicating cultural factors affecting BC adaptation were extracted. In this regard, the challenges of women with BC were as follows: fear of cancer, financial and occupational problems, changes in motherhood role, perceived concerns about the unpredictability of social conditions, unhealthy sympathy from relatives and community members, and the issue of cancer as a taboo. Moreover, some strategies were adopted to cope with the threatening conditions of this disease: Spirituality, perceived support, maintaining individual abilities, and emotional expression.

    Conclusion

    Individuals' culture affects the formation of their experiences and adaptation to BC. Interventions culturally tailored to individuals’ needs can play a more effective role by using a common language (i.e., culture).

    Keywords: Culture, Breast cancer (BC), Iranian women, Phenomenological study
  • Hamed Faghihi, Hanie Dahmardeh* Pages 69-81
    Introduction

    Breast cancer can lead to a decrease in people's hope and affect their lives; therefore, planning to maintain or improve hope in these patients with training focused on self-compassion seems necessary. Therefore, the present study aimed to assess the effect of self-compassion program implementation on the hope of female patients with breast cancer.

    Methods

    In this quasi-experimental study, 60 female patients with breast cancer in Zahedan in 2023 were selected via the available method and were randomly assigned to two groups of 30 cases: intervention and control. For patients in the intervention group, eight sessions of a self-compassion training program were held. Before and three months after the implementation of the intervention, patients' hope was measured using Snyder's hope questionnaire. The data were analyzed in SPSS (version 21) software using independent t, paired t, and chi-square statistical tests.

    Results

    The t-test demonstrated a significant increase in the mean total score of hope and components of agentive thinking and strategic thinking three months after the completion of the educational intervention in the intervention group (P=0.001). Moreover, the independent t-test results three months after the educational intervention pointed to a statistically significant difference between the control and intervention groups in the mean total score of hope, agentive thinking, and strategic thinking (P=0.001).

    Conclusion

    The findings of the present study indicated the positive effect of the self-compassion program on the hope of breast cancer patients. Therefore, the mentioned educational communication program, which is an easy, inexpensive, applicable, safe, and effective method, can be used to boost hope among patients after breast cancer diagnosis.

    Keywords: Breast Cancer, Self-Compassion, Hope
  • Sara Zolfali Pormaleki, Hadi Smkhani Akbarinejhad* Pages 82-97
    Introduction

    Breast cancer has a destructive effect on the couple relationship. The aim of this study is to investigate the effectiveness of emotion- focused couple therapy (EFCT) on marital burnout and sexual intimacy in couples with a wife suffering from breast cancer.

    Methods

    The research method was interventional. The statistical population of the study consisted of all women suffering from breast cancer in Tabriz and their spouses who visited Al-Zahra Hospital in Tabriz in the period of four months from June to the end of 2023, i.e. 711 people. After administering the 21-question questionnaire on marital burnout by Pines (2003) and the 30-question questionnaire on sexual intimacy by Bagaroozi (2001) to 220 couples who were willing to participate in the present study, 140 couples were one standard deviation above or below the average score in these questionnaires, 16 couples were selected according to the criteria for participation in the study and using the available sampling method and were randomly divided into two intervention groups (8 couples) and control groups (8 couples). The intervention group received EFCT in 10 sessions of 1.5 hours (two and a half months, one session per week) as a group, according to Johnson's treatment plan; however, the control group received no intervention. Data were analyzed using repeated-measures analysis of variance.

    Results

    The mean ± SD scores for marital burnout and sexual intimacy were 106.06±5.68 and 72.81±4.41 in the experimental group and 108.25±4.92 and 73.81±4.30 in the control group, respectively (P>0.05). EFCT significantly reduced marital burnout (101.19±5.54) and increased sexual intimacy (78.56±4.08) in couples with spouses with breast cancer compared to the control group (marital burnout: 108.75±4.02 & sexual intimacy: 73.50±4.29) (p<0.001). In the follow-up phase, the effect of EFCT on marital burnout (101.38±5.63) and sexual intimacy (78.44±4.94)  was lasting (p<0.001).

    Conclusion

    The results of this study suggest that emotion- focused  couples therapy reduced marital boredom and increased sexual intimacy in couples with a spouse suffering from breast cancer.

    Keywords: Emotion- focused Couple Therapy, Marital Burnout, Sexual Intimacy, Breast Cancer
  • Ali Khezrian, Ali Shojaeian* Pages 98-115
    Introduction

    Breast cancer is among the main reasons for most cancer-associated loss of life in women worldwide. The use of autologous lipotransfer has become increasingly popular for breast reconstruction. With the emerging data on the efficacy of stromal vascular fraction (SVF) in oncological safety and survival rates, although many studies have focused on improving the preservation of fat graft volume with this material, questions regarding safety and efficacy still remain. The present study aimed to determine the advantages and disadvantages of SVF in fat grafting, especially in its preservation.

    Materials and Methods

    Our search was conducted on published research between 2000 and 2022 using several international databases, including Scopus, PubMed, Web of Science, and Google Scholar. We also reviewed additional evidence from relevant published articles.

    Results

    Although the SVF is easier to isolate than adipose-derived mesenchymal stem cells (ADSCs), it contains a heterogeneous mix of cells. The SVF may act through angiogenesis promotion by endothelial/progenitor cells and immunomodulation by ADSCs. The SVF-enhanced fat grafts improve volume retention in animal models. Although limited clinical data supports improved breast augmentation with SVF without increased cancer recurrence, optimal SVF isolation and cell ratios require further research. 

    Conclusion

     Based on the obtained findings, although SVF shows promise to improve fat grafting outcomes in breast reconstruction, more clinical studies on oncologic safety and technical considerations are warranted.

    Keywords: Adipose-derived stem, progenitor cells, Breast cancer, Breast reconstruction, Regenerative medicine, Stromal Vascular Fraction