فهرست مطالب

فصلنامه مطالعات بین رشته ای دانش راهبردی
پیاپی 52 (پاییز 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/11/21
  • تعداد عناوین: 9
|
  • محمد اکرمی نیا*، بهروز امجدیان صفحات 7-24

    شبکه های اجتماعی مجازی تاثیرات گوناگونی بر کاربران دارند. این پژوهش به تاثیرات شبکه های اجتماعی مجازی بر عملکرد سازمانی کارکنان یک نیروی نظامی پرداخته است. هدف اصلی این پژوهش شناخت و تبیین تاثیرات شبکه های اجتماعی مجازی بر عملکرد سازمانی کارکنان یک نیروی نظامی است. سوال اصلی تحقیق عبارت است از: تاثیرات شبکه های اجتماعی مجازی بر عملکرد سازمانی کارکنان یک نیروی نظامی چیست؟ تحقیق از نوع کاربردی است، روش های انجام تحقیق توصیفی و موردی زمینه ای است. جامعه آماری تحقیق عبارت است از اسناد و مدارک مرتبط با موضوع پژوهش و همچنین صاحب نظران و کارشناسان حوزه های مدیریت و فضای مجازی در داخل و خارج از آجا که حداقل دارای مدرک تحصیلی دکتری و بیست وپنج سال سابقه خدمت هستند. حجم جامعه آماری حدود 250 نفر برآورد و براساس فرمول کوکران حجم جامعه نمونه 72 نفر تعیین شده است. در این تحقیق از دو روش میدانی و کتابخانه ای برای گردآوری اطلاعات استفاده شده است. اطلاعات مورد نیاز به روش های کیفی(اسناد و مدارک و مصاحبه با هشت نفر از صاحبنظران) و کمی (پرسشنامه) جمع آوری شده و با رویکرد آمیخته مورد تجزیه وتحلیل قرارگرفته است. نتایج تحقیق نشان می دهد شبکه های اجتماعی مجازی با «افزایش ارتباطات و تعاملات سازمانی» و «ارتقای آگاهی و آموزش سازمانی کارکنان» بر عملکرد سازمانی کارکنان یک نیروی نظامی تاثیر مثبت و با «تضعیف فرهنگ سازمانی» و «کاهش انگیزه خدمتی کارکنان» بر عملکرد سازمانی کارکنان یاد شده تاثیر منفی دارد.

    کلیدواژگان: فضای مجازی، شبکه های اجتماعی مجازی، عملکرد سازمانی، کارکنان، نیروی نظامی
  • ناصر پورصادق، محمدرضا قرایی آشتیانی* صفحات 25-45

    پژوهش حاضر با هدف تعیین تاثیر رهبری استراتژیک بر بهبود عملکرد سازمانی از طریق دوسوتوانی نوآوری در یکی از سازمان های دفاعی نیروهای مسلح به شرته تحریر درآمده است. این پژوهش از نظر هدف کاربردی و به لحاظ ماهیت و روش توصیفی-پیمایشی می باشد. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه کارکنان سازمان مدنظر در سال 1401 بوده است که بر حسب اطلاعات موجود 420 نفر بوده که با توجه به جدول کرجسی - مورگان 201 نفر به عنوان نمونه انتخاب و به صورت تصادفی ساده (قرعه کشی برحسب کد پرسنلی کارکنان) نمونه گیری شدند. ابزار جمع آوری داده ها نیز پرسشنامه های رهبری استراتژیک لیر (2012)، عملکرد سازمانی اچیو و دوسوتوانی نوآوری جانسون (2009) بوده است. تحلیل داده ها نیز از طریق آزمون های کولموگروف-اسمیرنوف و رگرسیون صورت پذیرفت. یافته های پژوهش نشان داد رهبری استراتژیک و مولفه های آن (چشم انداز آینده، ساختار و فرآیند سازمانی، سرمایه انسانی، ارزش های اخلاقی، شایستگی و فرهنگ سازمانی) بر بهبود عملکرد سازمانی از طریق دوسوتوانی نوآوری در سازمان موردمطالعه تاثیر دارد. همچنین، دوسوتوانی نوآوری بر بهبود عملکرد سازمانی تاثیر دارد.

    کلیدواژگان: رهبری استراتژیک، دوسوتوانی نوآوری، عملکرد سازمانی
  • محمدرضا حسینی* صفحات 47-69

    سوابق معاهداتی و قراردادی مربوط به تعیین رژیم حقوقی دریای خزر نشان می دهد تحدیدحدود پهنه آبی، بستر و زیر بستر دریای خزر نه در قراردادهای 1921 و 1940 میان ایران و شوری سابق و نه در «کنوانسیون آکتایو 2018 » روشن نشده و تعیین خطوط مبداء و تحدیدحدود مناطق دریایی خزر را موکول به انعقاد توافقنامه های آتی میان کشورهای ساحلی نموده است. در پژوهش پیشرو، محقق درنظر دارد ضمن بررسی اسناد حقوقی و موافقتنامه مشترک فی مابین کشورهای ساحلی خزر و با تحلیل رویه های قضایی بین المللی، مطلوب ترین روش را جهت تعیین خط مبداء و تحدیدحدود سطح، بستر و زیربستر دریای خزر پیشنهاد نماید تا بیشترین منافع ملی کسب و حقوق حاکمه ایران تامین گردد. بنابراین، تحقیق حاضر با رویکرد کیفی و با استفاده از روش توصیفی - تحلیلی تلاش دارد ضمن شناسایی خلاهای حقوقی موجود در کنوانسیون آکتایو 2018 و پیامدهای ناشی از کاربست سطح تراز 28- متر کرونشتات، بتواند راهکارهایی را جهت تعیین خطوط مبدا و تحدید مناطق دریای خزر ارایه نماید. نتایج این پژوهش نشان می دهد از میان روش های مختلف، استفاده از روش ریاضی و مهندسی (پلی گون محدب) جهت در تحدیدحدود سطح آب؛ رجوع به «اصل انصاف» در تعیین حدود بستر و زیربستر؛ و استفاده از خط مبداء مستقیم براساس عوامل زمین شناسی و شکل سواحل، می توان سهم ایران از دریای خزر را بیشترین حدممکن افزایش داد.

    کلیدواژگان: تحدید حدود، روشهای تعیین خطوط مبدا، رویه قضایی بین المللی، کشورهای ساحلی، کنوانسیون آکتائو
  • رضا خلیلی*، حسین شیخ زاده، محمد مزینی صفحات 85-116

    داعش به عنوان یک گروه تروریستی با رفتارهای غیرانسانی خود واکنش بسیاری از کشورهای جهان را برانگیخته و آنها را به اتخاذ راهبردهایی برای مقابله واداشته است. هدف این مقاله مقایسه‏ راهبرد ایران و آمریکا در مقابله با داعش است. پرسش اصلی این است که راهبرد جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده آمریکا در مواجهه با داعش چه شباهت ‏ها و تفاوت ‏هایی با یکدیگر داشته ‏اند؟ فرضیه مقاله این گونه صورتبندی می شود که اهداف متفاوت و متضاد ایران و آمریکا و ماهیت متفاوت تهدیدهای داعش برای این دو کشور باعث اتخاذ راهبردهای متفاوت از سوی آنها گردیده است؛ راهبرد آمریکا در مقابله با داعش مبتنی بر حفظ نظم بین ‏المللی و منطقه ‏ای موجود و راهبرد ایران مبتنی بر تغییر نظم بین ‏المللی و منطقه ‏ای موجود بوده است. روش گردآوری داده ‏ها کتابخانه‏ ای است و بر مبنای روش مقایسه ای، چهار رویکرد نظامی-امنیتی، سیاسی-دیپلماتیک، اقتصادی-مالی و فرهنگی-اجتماعی جهت مقابله با گروه تروریستی داعش مورد ارزیابی و بر این اساس راهبردها و تاکتیک‏ های دو کشور نیز به تفکیک این رویکردها مورد بررسی و تحلیل قرار می ‏گیرند. نتایج پژوهش نشان می ‏دهد که ایران و آمریکا در عین اینکه برخی اقدامات مشابه در مقابله با داعش داشته‏ اند، اما راهبردهای متفاوتی را متناسب با اهداف و منافع خود و هم‏ پیمانان منطقه ‏ای ‏شان دنبال کرده ‏اند.

    کلیدواژگان: مطالعات مقایسه ای، مقابله با تروریسم، آمریکا، ایران، داعش
  • الماس اسلامی، سیده فاطمه حسینی میرصفی صفحات 117-148
    ایثار و شهادت در دین اسلام در بردارنده ی مجموعه ی از آگاهیها، باورها، اعتقادات و اعمالی است که موجب تقرب انسان به عالیترین درجه کمال یعنی انتخاب آگاهانه مرگ در راه خدا است. شهادت موضوع ارزشی و فرهنگی است و شناخت ویژگیهای آن بدون توجه به ریشه های ارزشی و فرهنگی در هر جامعه امکان پذیر نیست. بهترین منبع برای شناسایی منشا ماهیت و ویژگی های آن، بررسی وکشف ابعاد و زوایای آن در آیات قرآن کریم است. هدف این پژوهش«تاثیرپذیری راهبردی وصایای شهدای جنگ تحمیلی از آیات قرآن کریم»(مطالعه موردی شهدای شهر سمنان)(90 وصیت نامه) است. این پژوهش از نوع کاربردی بوده، و با بهره گیری از فرایند تحقیق کتابخانه ای داده ها را گردآوری و با روش کیفی توصیفی - تحلیلی به تجزیه و تحلیل پرداخته است. با بررسی وصایای شهدا مشخص گردید که بین آیات (21 آیه) استعمال شده و وصایای شهدا رابطه معناداری وجود دارد. نه تنها آیات استفاده شده صرفا تبرک و تیمنن نیست بلکه آگاهانه و توصیه های ایشان به نوعی منعکس کننده ی همان آیات و مضامین می باشد؛ وصایا در یازده مقوله کلی موضوع بندی و تحلیل شده اند؛ جهاد فی سبیل الله و شهادت طلبی، ایثار و فداکاری، آخرت باوری، حیات جاویدان، ولایت و ولایت مداری، جهاد درراه خدا، صبر و استقامت، وحدت وانسجام، وفای به عهد، آزمایش و امتحان الهی، نصرت و یاری خداوند و... .. اجزای راهبرد وصایای شهدای دفاع مقدس که اقتباس از آیات قرآن را تشکیل می دهد .
    کلیدواژگان: شهید، شهادت، وصیت نامه شهداء، دفاع مقدس، تاثیرپذیری
  • آیت الله اسماعیلی*، محمدصادق جمشیدی راد، محمدحسن شیبانی فر، سید محمد صدری صفحات 149-173

    چکیدهفساد، پدیده ای سازمانی است که توسعه و پیشرفت دولت ها را دچار بحران می نماید. فساد اقتصادی، وقوع دیگرجرایم را تسهیل نموده و در شرایط تحریم و جنگ اقتصادی شدت می یابد.سندتحول قضایی 37 ماده(یک دیباچه، یک مقدمه و چهار فصل) دارد که در مورخ 30/9/1399 به تصویب رییس قوه قضاییه رسید.راهبرد ،طرزتفکر و روش اندیشیدن است و هدف آن تنظیم و تدوین است، عناصراصلی آن،اهداف،روش ها ،ابزار یا منابع هستند.با توجه به این که یکی از ماموریت های قوه قضاییه،پیشگیری از جرم و فساد است.به دنبال بررسی این هستیم که نقش و تاثیر سند تحول قضایی در پیشگیری وضعی از فساد اقتصادی چگونه است؟راهکارها و راهبردهای مبارزه با فساد اقتصادی چه می باشد؟ روش انجام، مقاله توصیفی و به صورت کتابخانه ای با استفاده از مقاله ها،پایان نامه ،قوانین و فرمایشات مقام معظم رهبری به رشته تحریر درآمده است.سندتحول قضایی به عنوان یک سند بالادستی قضایی با استفاده از ظرفیت های قانونی و توجه به عدالت و پرهیز از تبعیض بین افراد در برخورد و مجازات با مفسدان،می تواند درکاهش فساد اقتصادی بسیار موثر باشد.راهکارها و راهبردهای قابل تصور در پیشگیری وضعی از فساداقتصادی به شرح ذیل می باشد: الف-شفافیت در اعلام دارایی های مسولین، ب-برخوردقاطع و متقن با مفسدان و مجرمان اقتصادی، ت-بهره گیری از تجربیات موفق سایر کشورها ث- استفاده از قضات مجرب، متخصص ..ج-رسیدگی قاطع و سریع.

    کلیدواژگان: تحول قضایی، راهبرد، پیشگیری وضعی، فساداقتصادی، جرم
  • نبی الله دهقان، محمود غلامی، ناصر عسگری*، فرامرز قرآنی صفحات 175-197

    فرهنگ سازمانی به عنوان روح و هویت سازمان یکی از مهم ترین پیشران های موفقیت، عملکرد و تعالی سازمان به شمار می رود و تناسب آن با اقتضایات ماموریت و انتظارات ذینفعان کلیدی سازمان آن را به سرمایه ای ارزشمند تبدیل می سازد. از این رو، پژوهش حاضر به ارزیابی وضعیت موجود فرهنگ حاکم بر یک سازمان دفاعی در مقایسه با الگوی فرهنگی مورد انتظار فرماندهی معظم کل قوا پرداخته و راهکارهایی برای بهسازی فرهنگی ارایه کرده است. این پژوهش توصیفی، پیمایشی و کاربردی است. جامعه آماری آن را کارکنان شاغل در سازمان دفاعی مورد مطالعه تشکیل می دهند نمونه گیری به روش تصادفی طبقه ای انجام شده است. داده های مورد نیاز با استفاده از پرسشنامه گردآوری و به وسیله آزمون های تحلیل عاملی تاییدی و تفاوت میانگین تجزیه و تحلیل شده اند. یافته های پژوهش نشان داد بین وضعیت موجود و مطلوب ابعاد و مولفه های تشکیل دهنده فرهنگ این سازمان تفاوت معناداری وجود داشته است. در ابعاد محیط گرایی و ساختارگرایی به ترتیب بیشترین و کمترین شکاف وجود داشته است. همچنین در مولفه های نگهداشت و توسعه منابع انسانی، دانایی محوری، هویت، روابط انسانی، و جهت گیری راهبردی بیشترین شکاف و در مولفه های ماموریت محوری و نظم و انضباط کمترین شکاف وجود داشته است. مدیریت و بهسازی فرهنگ این سازمان نیازمند طرح ها و اقدامات فرهنگی گسترده برای کاهش شکاف های شناسایی شده است. پیاده سازی راهکارهای پیشنهاد شده با در نظر داشتن اولویت ابعاد و مولفه ها می تواند به ارتقای اثربخشی این تلاش ها یاری رساند.

    کلیدواژگان: فرهنگ سازمانی، تحلیل شکاف، فرهنگ سازمانی دفاعی، انتظارات مقام معظم رهبری
  • شهریار شیرویه پور*، مهدی نیکویه، حمید عزیزمحمدلو، سید مرتضی مرتضوی صفحات 199-230

    به دلیل تغییرات مداوم، پویایی مستمر و ناپایداری محیطی فضای اقتصادی در ایران واکاوی و کنترل پیشران ها و آینده نگاری راهبردی بر اساس آن بیش ازپیش ضروری شده است. لذا پژوهش حاضر در پی شناسایی و تحلیل پیشران های کلیدی تاثیرگذار بر آینده اقتصاد ایران در راستای تحقق سند راهبردی آینده نگارانه بیانیه گام دوم انقلاب مقام معظم رهبری است. پژوهش حاضر از منظر هدف توصیفی و ازلحاظ راهبرد های پژوهش پیمایشی است. جهت انجام پژوهش از روش آمیخته با راهبرد غالب اکتشافی متوالی استفاده شده است. ابتدا به روش کیفی و با کمک آرای خبرگان، پیشران ها شناسایی و بر اساس الگوی EPISTELU دسته بندی و به گروه های 8 گانه اقتصادی، سیاسی، نهادی، اجتماعی، فناوری، حقوقی، دانشگاهی و زیست محیطی تقسیم بندی شدند. در ادامه با کاربست روش دلفی فازی ابتدا نظر خبرگان از طریق توزیع پرسشنامه جمع آوری و پیشران ها اولویت بندی شدند. سپس با ترسیم نمودار پراکنش بر پایه دو محور میزان عدم قطعیت و تاثیر، پیشران های اصلی گزینش شدند. یافته های پژوهش حاضر نشان می دهد که پیشران های کلیدی: نرخ ارز، ثبات سیاسی، کنترل تورم، تحریم های نفتی و اقتصادی ایران، فساد اقتصادی؛ اقتصاد دیجیتال، دولت الکترونیک، مولد شدن و صنایع دانش بنیان، بیکاری جوانان و میزان مشارکت و سرمایه اجتماعی؛ 10 پیشران اصلی موثر بر آینده اقتصاد ایران می باشند. در انتها بر اساس یافته های پژوهش، پیشنهاد هایی برای سیاست گذاری برای اقتصاد ایران ارایه شده است.

    کلیدواژگان: آینده نگاری راهبردی، پیشران های کلیدی، اقتصاد ایران، بیانیه گام دوم، پویش محیطی
  • محمدصادق غلامی* صفحات 231-261

    صندوق های بازنشستگی نهادهای مالی با پوشش بلندمدت و بین نسلی هستند که اقدام به گردآوری، تجمیع و سرمایه گذاری وجوه ناشی از پرداخت حق بیمه به منظور فراهم نمودن زمینه پرداخت مستمری بازنشستگی به اعضا خود می کنند. این صندوق ها دارای گروه های ذی نفع و کنشگرانی هستند که هم قربانی عدم اجرای اصلاحات هستند و هم با ترجیح دادن منافع بخشی و کوتاه مدت و بدون در نظر گرفتن پیامدهای جانبی رفتارشان، باعث پیچیده تر شدن مسیله در آینده و زمین گیر شدن نظام بازنشستگی در بلندمدت می شوند. پژوهش ازلحاظ روش تحقیق کمی بوده و هدف اصلی آن شناسایی و رتبه بندی اصلاحات پیشنهادی در صندوق های بازنشستگی از منظر ذینفعان است. محققین ضمن انتخاب جامعه آماری 200 نفری و تمام شماری آن،نهایتا 146پرسشنامه جمع آوری کرده و با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 24و به وسیله انجام آزمون t تک نمونه ای جهت بررسی میزان اهمیت اصلاحات تحقیق ازنظر افراد موردمطالعه در سه گروه استفاده گردید. به منظور اولویت بندی اصلاحات پیشنهادی به تفکیک سه گروه، از آزمون فریدمن استفاده و برای مقایسه نظرات اعضای نمونه درباره اصلاحات پیشنهادی به تفکیک گروه های موردمطالعه از آزمون تحلیل واریانس آنوا استفاده شد. پنج اصلاح شناسایی شده و دارای اولویت بر اساس نتیجه پژوهش عبارتنداز: ثبات مدیریت حرفه ای صندوق ها، شایسته سالاری، تخصص گرایی و به گزینی (بازنگری و تغییر قوانین انتصاب مدیران)، استقرار سیستم نظام‏مند بازپرداخت بدهی دولت به صندوق های بازنشستگی با راهکارهای نوین بازپرداخت بدهی،ارتقای شفافیت و ارایه گزارش های معتبر منظم به منظور افشای اطلاعات و جلوگیری از گسترش فساد، تشکیل پایگاه اطلاعات جامعه هدف نظام جامع رفاه و تامین اجتماعی، شکل گیری اراده ملی برای انجام اصلاحات.

    کلیدواژگان: گروه های ذی نفع، کنشگر، اصلاحات، صندوق های بازنشستگی
|
  • Mohammad Akraminia *, Behrooz Amjadian Pages 7-24

    Virtual social networks have various effects on users. This research has addressed the effects of virtual social networks on the organizational performance of the employees of a military force. The main goal of this research is to identify and explain the effects of virtual social networks on the organizational performance . The main research question is: What are the effects of virtual social networks on the organizational performance of the employees of a military force? The research is of applied type, the methods of carrying out descriptive and case research are contextual. The statistical population of the research consists of documents and documents related to the subject of the research, as well as experts and experts in the fields of management and virtual space inside and outside Aja, . The size of the statistical population is estimated to be around 250 people, and based on Cochran's formula, the size of the sample population is determined to be 72 people.. The required information was collected by qualitative (documents and interviews with eight experts) and quantitative (questionnaire) methods and analyzed with a mixed approach. The results of the research show that virtual social networks have a positive effect on the organizational performance of employees of a military force by "increasing organizational communication and interactions" and "increasing the awareness and organizational training of employees" and by "weakening organizational culture" and "reducing the service motivation of employees" on the organizational performance of employees. It has a negativeeffect .

    Keywords: virtual space, Virtual Social Networks, organizational performance, employees, Military force, army
  • Mohammadreza Hosseini * Pages 47-69

    The treaty and contractual records related to the determination of the legal regime of the Caspian Sea show that the delimitation of the Territorial Sea, sea-bed and subsoil of the Caspian Sea was not specified in the 1921 and 1940 agreements between Iran and the former Soviet Union or even in “The 2018 Aktau Convention”. The delimitation of Base-lines and delimitation of the Caspian Sea has postponed to the conclusion of future agreements between the Coastal states. In the present study, The researcher aimed to review the legal documents and survey the joint agreement between the Caspian Coastal states and by analyzing international judicial procedures, suggest the optimal method for determining the Base-lines and delimitation of the Caspian Sea in other to gain the highest national interests and sovereign rights for I.R.Iran. Therefore, the present study with a qualitative approach and using a descriptive-analytical method, tries to identify legal loopholes in “The Aktau Convention” and what is the consequences of applying the -28 meter Kronshtat level, and also provide solutions to determine the Caspian Sea. The results of this study show that the use of mathematical and engineering methods (convex polygon) to delimit the Caspian Sea and by refer to the use of the "principle of fairness" in the process of determining the boundaries of the seabed and subsoil by using of Straight Baseline and considering the circumstances geological factors and the shape of the coasts, In total can increase Iran's share of the Caspian Sea as much as possible.

    Keywords: Delimitation, Methods of determining Base-lines, Coastal states, International jurisprudence, Aktau Convention
  • Reza Khalili *, Hossein Sheikhzadeh, Mohammad Mozayani Pages 85-116

    As a terrorist group, ISIS has provoked the reaction of many countries in the world with its inhumane behavior and has forced them to adopt countermeasures. The purpose of this article is to compare the strategy of Iran and the United States in dealing with ISIS. The main question is, what are the similarities and differences between the strategy of the Islamic Republic of Iran and the United States of America in the face of ISIS? Our hypothesis is that the different and conflicting goals of Iran and the United States and the different nature of ISIS threats to these two countries have led them to adopt different strategies; The US strategy against ISIS has been based on maintaining the existing international and regional order, and Iran's strategy has been based on changing the existing international and regional order. Data collection is done by library method and based on comparative method four military-security, political-diplomatic, economic-financial and cultural-social approaches to deal with ISIS as a terrorist group are evaluated, and based on this, the strategies and tactics of the two countries are examined and analyzed. The results of the study show that Iran and the United States, while taking some similar measures against ISIS, have pursued different strategies in accordance with their goals and interests and those of their regional allies.

    Keywords: Comparative Studies, Countering Terrorism, USA, Iran, ISIS
  • Almas Eslami, Seyedeh Fatemeh Hosseini Mirsafi Pages 117-148
    Sacrifice and martyrdom in Islam contain a set of awareness, beliefs, beliefs and actions that bring man closer to the highest degree of perfection, that is, the conscious choice of death in the way of God. Testimony is a matter of value and culture, and it is not possible to know its characteristics without considering the roots of value and culture in any society. The best source for identifying the origin of its nature and characteristics is to study and discover its dimensions and angles in the Qur'an and Hadith.The purpose of this study is "Strategy to investigate the wills of the martyrs of the imposed war based on the verses of the Holy Quran" (Case study of the martyrs of Semnan) (90 wills). This research is of applied type, and using the library research process, it has collected data and analyzed it with a descriptive-analytical qualitative method. Examining the wills of the martyrs, it was found that there is a significant relationship between the verses (21 verses) used and the wills of the martyrs. Not only are the verses used not merely a blessing, but their knowledge and advice reflect the same verses and themes; Testaments are grouped and analyzed in eleven general categories, which are; Jihad and martyrdom, self-sacrifice and sacrifice, belief in the Hereafter, eternal life, orbital guardianship, jihad in the way of God, patience and perseverance, unity and cohesion, etc.
    Keywords: martyr, martyrdom, the will of the martyrs, the Holy Defense
  • Ayatollah Esmaeili *, MohammadSadegh Jamshidirad, MohammadHasan Shebanifar, Seed Mohammad Sadri Pages 149-173

    Corruption is an organizational phenomenon that causes a crisis in the development and progress of governments. Economic corruption facilitates the occurrence of other crimes and is exacerbated by sanctions and economic warfare. The Judiciary Transformation Document has 37 Parts (one main introduction, one introduction and four chapters) which was approved by the Head of the Judiciary on 20/12/2020.Strategy is a way of thinking and a way of thinking and its purpose is to organize and formulate, its main elements are goals, methods, tools or resources. Given that one of the missions of the judiciary is to prevent crime and corruption. Are we looking to study the role and impact of the document on the transformation of the judiciary in preventing economic corruption? What are the strategies and strategies to fight economic corruption? Methods The article is descriptive and has been written in the library using articles, dissertations, laws and orders of the Supreme Leader. Judicial transformation document as an upstream judicial document by using legal capacities and paying attention to justice and avoiding discrimination between individuals in dealing with and punishing corrupt people can be very effective in reducing economic corruption. The strategies and conceivable strategies in preventing economic corruption are as follows: A: Transparency in declaring the assets of officials, B: Decisive and convincing treatment of corrupters and economic criminals, C: Using the successful experiences of successful countries D: Using experienced judges, experts E: Decisive and prompt investigation.

    Keywords: Judicial Transformation, strategy, situational prevention, Economic corruption, Crime
  • Nabi Dehghan, Mahmoud Gholami, Naser Asgari *, Faramarz Ghorani Pages 175-197

    Organizational culture as the spirit and identity of the organization is one of the most important drivers of success, performance and excellence of the organization and its relevance to the requirements of the mission and expectations of key stakeholders makes it a valuable asset. Therefore, the present study evaluates the current situation of organizational culture in a defensive organization in comparison with the cultural model expected by the Supreme Command of the Armed Forces and offers solutions for cultural improvement. This research is descriptive, survey and applied. The statistical population consists of the personnel of the studied organization. Sampling was done by stratified random sampling. The required data were collected using a questionnaire and analyzed by confirmatory factor analysis and mean difference tests. Data analysis showed that there was a significant difference between its current and expected situation of the dimensions and components of the organizational culture of the organization. There were the most and the least gaps in the dimensions of environmentalism and structuralism, respectively. There was also the largest gap in the components of human resource maintenance and development, knowledge-based, identity, human relations, and strategic orientation, and the least gap in the components of mission-oriented and discipline. Accordingly, Managing and improving organizational culture requires extensive cultural plans and activities to reduce these identified gaps. Implementing the proposed solutions by considering the priority of dimensions and components can help improve the effectiveness of these efforts.

    Keywords: organizational culture, Gap Analysis, Defensive Organization, Supreme Leader', s Expectations
  • Shahriar Shirooyehpour *, Mahdi Nikooye, Hamid Azizmohammadlou, Morteza Mortazavi Pages 199-230

    Due to the constant changes, continuous dynamics and environmental instability of the economic environment in Iran, analysis, control of drivers and foresight based on it has become more and more necessary. Therefore, the present study seeks to identify and analyze the key drivers affecting the future of the Iranian economy in order to realize forward-looking strategic document of the second step of the Supreme Leader's revolution. The present study is descriptive in terms of purpose and survey in terms of research strategies. For conducting research, the method combined with the dominant sequential exploration strategy has been used. First, the drivers were identified qualitatively and with the help of expert opinions, and were classified according to the EPISTELU model, which is a more complete model of environmental analysis, into eight groups: economic, political, institutional, social, technological, legal, academic and environmental. Then, using the fuzzy Delphi method, first the experts' opinions were collected through the distribution of a questionnaire and the drivers were prioritized. Then, by drawing the scatter diagram based on the two axes of uncertainty and impact, the main drivers were selected. The findings of the present study show that exchange rates, political stability, inflation control, oil and economic sanctions on Iran, economic corruption; Digital economy, e-government, productivity and knowledge-based industries, youth unemployment, and participation and social capital are the10 key drivers of the future of Iran's economy. Finally, based on the research findings, policy proposals for the Iranian economy are presented.

    Keywords: Strategic Foresight, Environmental Scanning, key drivers, Iran Economy, second step statement
  • Mohamadsadegh Gholami * Pages 231-261

    Pension funds are financial institutions with long-term and intergenerational coverage that collect, accumulate and invest funds from premium payments in order to provide a basis for the payment of pension pensions to their members.. The research is quantitative in terms of research method and its main purpose is to identify and rank the proposed reforms in pension funds from the perspective of stakeholders. The researchers selected a statistical population of 200 people and its total number, finally collected 146 questionnaires and using SPSS software version 24 and a one-sample t-test to assess the importance of research corrections in the eyes of the subjects in three groups. In order to prioritize the proposed corrections into three groups, Friedman test was used and ANOVA analysis of variance test was used to compare the views of sample members about the proposed corrections by groups. The five identified and prioritized reforms based on the results of the research are: stability of professional fund management, meritocracy, specialization and replacement (review and change of appointment rules), establishment of a systematic system of government debt repayment to pension funds with new debt repayment strategies; Promote transparency and provide regular, credible reports in order to disclose information and prevent the spread of corruption, establish a community database targeting a comprehensive welfare and social security system, and formulate a national will to carry out reforms.

    Keywords: STAKEHOLDERS, ACTIVITIES, REFORMS, Pension Funds