فهرست مطالب

دانش های بومی ایران - پیاپی 20 (پاییز و زمستان 1402)

نشریه دانش های بومی ایران
پیاپی 20 (پاییز و زمستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/12/07
  • تعداد عناوین: 9
|
  • عاطفه فاضل*، مهدی رازانی صفحات 1-37
    تحقیق حاضر باهدف بازسازی فناوری ساخت سفال نقش کنده نوع آقکند به روش تجربی تحلیلی به بررسی سفال نقش کنده قرون میانی دوره اسلامی می پردازد. براساس مطالعات اسنادی -کتابخانه ای و تحلیلی بر مبنای مطالعه برروی نمونه های بدست آمده ازسفال معروف به نوع آقکند برای پاسخگویی به سوالاتی ازجمله 1-فرآیند شکل گیری و تحولات سفال نقش کنده تا دوران اوج آن به چه صورت بوده است؟ 2-باتوجه به مطالعه نمونه هاودر رابطه بافرایند فنی سفال نقش کنده نوع آقکند چگونه می توان مراحل ساخت آن را احیا نمود؟ اقدام شده است. درهمین راستاتاریخچه و فنون سفال نقش کنده وتحولات آن درایران، مراحل ساخت سفال نقش کنده، با تاکید بر پانزده نمونه از سفال نوع آقکندصورت گرفته است. از آزمایش های تجربی جهت نمونه سازی و آزمون بدنه ی سفال و لعاب، براساس مشاهدات مجموعه سفال های آقکندوهمچنین تحلیل مطالعات در رابطه باروش ساخت و لعاب مصرفی استفاده شده است. در بخش بازسازی، مرحله ی ساخت مجدد بدنه، گلابه و لعاب ها مورد آزمایش و تحلیل قرارگرفته است. نتایج نشان دادبادر نظر گرفتن مواردی از قبیل هماهنگی بدنه رسی، هماهنگی گلابه سفید با لعاب رنگی و هماهنگی لعاب رنگی با پوشش لعاب شفاف بر بدنه وکنترل فرمول و مقادیرمواد، می توان لعاب موردنظر را بازسازی نمود.
    کلیدواژگان: سفال قرون دوره میانی اسلامی، سفال اسلامی، سفال نقش کنده، سفال نوع آقکند، بازسازی تجربی سفال نقش کنده
  • سامرا سلیم پور*، امیر انوری مقدم صفحات 39-79
    ریسندگی و بافندگی سنتی در پی اغنای نیازهای اقلیمی، مادی و معنوی اقوام مختلف شکل گرفته است. عموما منابع طبیعی هر منطقه به عنوان مواد اولیه بوم آورد اولین گزینه جهت تولید دست بافته ها انتخاب می شوند. پژوهش پیش رو، به معرفی یک منبع گیاهی ارزشمند با نام «پنبه مله» که در ناحیه خوسف خراسان جنوبی احیا و بازکشت شده است، می پردازد. پنبه مله نوعی پنبه قهوه ای رنگ و نرم و لطیف است که به دلیل خاصیت گرمابخشی در موسم سرما از سوی ساکنان محلی «خوش یمن و مقدس» شمرده می شود. هدف این نوشتار حفظ میراث فرهنگی ناملموس «شیوه کشت، ریسندگی و بافندگی سنتی پنبه مله» است. مهمترین پرسش این پژوهش آنست که چه تفاوت ساختاری مابین پنبه مله و سفید وجود دارد؟ جهت یافتن پاسخی شایسته به پرسش مذکور از آنالیزهای متداول شناسایی FTIR و XRD استفاده شده است. روش پژوهش نیز به شیوه مطالعات میدانی، مصاحبه با افراد خبره و گردآوری اطلاعات بر اساس کتب و مستندات کتابخانه ای است. نتایج نشان می دهند که شیوه کشت پنبه مله مشابه پنبه سفید است، اما به دلیل داشتن درصد الیاف کوتاه بیشتر امکان ریسندگی و بافندگی آن به روش کاملا دستی و سنتی امکانپذیر است.
    کلیدواژگان: دانش بومی، پنبه مقدس، ریسندگی و بافندگی سنتی، خوسف، خراسان جنوبی
  • شیما دولابی، محمدنبی سلیم* صفحات 81-111

    محدوده این پژوهش بررسی سازه ای برخوردار از موقعیت پدافندی و جایگاه ژیواستراتژیک در ایران است که با مولفه های ویژه خود چون: توان دفاعی، جغرافیای بازدارنده، اشراف محیطی و اتصال گذرگاهی، نقش مهمی در پدافندغیرعامل سکونتگاه های انسانی داشته است. قلعه باستانی طزره دامغان یکی از بناها و شبکه های پیشگیرانه پدافندی ایران است که ناشناخته باقی مانده است. این قلعه در پیوست با تحولات تاریخی و جغرافیایی، مانع آسیب پذیری جامعه انسانی و موجد تقویت امنیت محلی بوده است.هدف این تحقیق، با استفاده از روش مشاهدات میدانی و مطالعات تحلیلی، موقعیت سنجی و تفسیر مبانی پدافندی قلعه طزره دامغان و جهات اهمیت پدافند غیرعامل آن است. یافته های پژوهش حکایت از آن دارند که ویژگی چند وجهی و تدافعی این دژ ، آن را از جنبه عناصر پدافند غیرعامل مانند: مکان یابی جغرافیایی، پوشش و پنهان سازی تاسیسات، موانع تراشی و بهره مندی از دیواره های حفاظتی حایز اهمیت نموده است. به نحوی که لایه بندی دفاعی و تدابیر پدافندی، مکانیت قلعه را در موقعیتی برتر قرار داده است

    کلیدواژگان: معماری، طزره، دامغان، قلعه، پدافند غیرعامل
  • مهشید ردائی، پریسا هاشم پور*، فرهاد احمد نژاد، حامد بیتی صفحات 113-151
    بناهای تاریخی ایرانی جلوه‏هایی از جهان بینی و ساختار فرهنگی- اجتماعی- بوم شناختی است که مبتنی بر مفاهیم، اصول، ارزش‎های بومی، به تامین نیازهای زمانی و مکانی کاربرانش همت گماشته است. دوری تاریخی روزگار معاصر از سیر تکامل دستاوردهای پیش کسوتان معماری و بعضا تقلید سطحی از شکل و ظاهرگذشته معماری، بسیاری از معماران زمان حال را با دغدغه شکل‎گیری اثر معماری مواجه نموده است. سوال پژوهش این است که ویژگی های کالبدی فضایی ساختمان های مسکونی از منظر تحقق ارزش های بومی در طی گذشت زمان چه تغییری کرده است؟ پژوهش حاضر، مطالعه توصیفی- تحلیلی با هدف تبیین جایگاه ارزش‎های بومی در معماری ایرانی، به واکاوی تغییرات کالبدی فضایی ساختمان های مسکونی از منظر تحقق ارزش های بومی در گذشت زمان می پردازد. مقایسه نمونه‎های مطالعاتی، مبتنی بر معیارهای 4 گانه انجام گرفت. نتایج بر این مهم تاکید دارد که با بازشناسی ارزش‏های بومی خانه های تاریخی و واکاوی تغییرات کالبدی فضایی ساختمان های مسکونی از منظر ارزش های بومی در طی گذشت زمان می توان ساختمان های مسکونی زمان حال را همگام با ارزش‏های بومی شکل داد.
    کلیدواژگان: ساختمان مسکونی، تغییرات کالبدی فضایی، ارزش‏های بومی، هویت انسانی
  • محمد افروغ* صفحات 153-203
    هفشجان، یکی از مهم ترین کانون های تراش و تولید آثار سنگی(سنگ مزار و شیرهای سنگی) است. هنرمندان حجار هفشجانی از گذشته تاکنون و نسل به نسل مشغول این حرفه بوده و امروزه یکی از کانون های فعال درتولید انواع آثار سنگی شامل انواع سنگ مزارها، شیرهای سنگی آیینی و تزیینی(دکوراتیو) و سایر احجام سنگی کاربردی و تزیینی، به شمار می آید. این مقاله، پژوهشی است میدانی که با هدف معرفی انواع آثار حجمی و سنگی هفشجان، بررسی، شناسایی و تحلیل جنبه های زیباشناختی و آگاهی از چیستی و چرایی شکل گیری نقش و نگاره های نقش پردازی شده بر بدنه آن ها، به نگارش درآمده است. سوال اصلی پژوهش این است که: انواع فرم سنگ مزارها و شیرهای سنگی هفشجان، علت و اسباب شکل گیری آن ها و جنبه های زیباشناختی و آرایه های تزیینی این آثار کدام است و معانی و مضامین آن ها چیست؟ تحقیق حاضر از نوع کیفی و بنیادین و روش تحقیق توصیفی - تحلیلی و شیوه گردآوری داده ها، کتابخانه ای و میدانی است.
    کلیدواژگان: هفشجان، هنر، سنگ تراشی(حجاری)، شیر سنگی، سنگ مزار
  • عمار احمدی، وحید رشیدوش*، یعقوب شربتیان، علی باصری، محمدهادی منصور لکورج صفحات 205-238

    هدف اصلی این مقاله پژوهشی بازشناخت دانش بومی طب سنتی در باورهای مردم خاصه زنان روستایی آللی مشکین شهر می باشد. روش به کار رفته در این پژوهش روش تجزیه و تحلیل همزمان مالینوفسکی می باشد که مصاحبه های روایی متن را با تکیه بر روش هرمنوتیک تحلیل و تفسیر می کند به عبارتی این روایت ها، اسناد گفتاری داده ها هستند که به روش هرمنوتیک به تحلیل و تفسیر مردم شناختی آنها می پردازیم. ابتکار و نوآوری این مقاله پژوهشی در کمیاب بودن آن است به عبارتی کمبود اثر پژوهشی در حوزه دانش بومی طب سنتی در جامعه روستایی ایران دغدغه اساسی این تیم پژوهشی است. نتیجه این پژوهش توسعه صنعت طب سنتی در ساختار دانش بومی آن برای کمک به مسیله گردشگری و جذب توریسم به مناطق روستایی خصوصا روستای آللی مشکین شهر است. رسیدن به سود اقتصادی و رفاه اجتماعی خانواده های روستایی مسیله مهم دیگری است که می تواند تاثیرش را در زندگی اجتماعی مردم این روستا نشان دهد.

    کلیدواژگان: دانش بومی، طب سنتی، روستا، آللی، گرگ
  • آزیتا بلالی اسکویی*، یحیی جمالی، المیرا کریمی پور، جواد خیری صفحات 239-277

    جهت گیری معماری، گاه یک انتخاب، گاه اجبار و گاه به عنوان یک راه حل، ناشی از عواملی است که معمار سنتی توانایی تغییر مکانشان را نداشته و با جهت گیری، تمایل خویش ناشی از عوامل متفاوت را جهت حل مسیله از طریق سلسله مراتب دسترسی در سازماندهی فضایی، نشان داده است. ورودی بعنوان عضوی مهم در نظام سلسله مراتبی، به عنوان شروع کننده و حلقه اتصال فضاها، می تواند بر جهت گیری خانه های بومی اثرگذار باشد. این پژوهش با روش توصیفی-تحلیلی و با هدف تبیین ارتباط میان جهت گیری خانه های قاجاری تبریز و سازمان فضایی آن ها از منظر نظام ورودی انجام گرفته است. طی بررسی ها، هدف از طراحی ورودی، هدفمندبودن مسیر دسترسی به حیاط بود و دستگاه ورودی نقش بسزایی در جهت گیری دارد؛ بدین صورت که با وجود تعدد ورودی که هرکدام، امکان تقسیم خانه به یک بخش مجزا را دارند و هر بخش می تواند جهت گیری و محور خاص خود را داشته باشد. نظام فضایی هر بخش بر عهده حیاط (در ورودی های حیاط بیرونی) و تالار (در ورودی های سایر جبهه ها) است که با گذشت زمان و نزدیک شدن به انتهای دوره قاجار و توسعه عمودی خانه ها، این نقش از تالار به سرسرا محول شده است. همچنین سازماندهی با سرسرا بر خلاف سازماندهی با تالار، موجب کاهش استقلال و افزایش انعطاف پذیری فضاها شده است.

    کلیدواژگان: جهت گیری، سازماندهی فضایی، دسترسی، ورودی، خانه های بومی
  • احمد سهرابی نیا*، مجید منتظر ظهوری صفحات 279-317

    مالکیت اراضی، نظام ارباب - رعیتی و تقسیم محصولات کشاورزی داستانی به درازای تاریخ ایران زمین دارد. سیستم زراعی کشور از واگذاری و تقسیم اراضی تا سه مرحله کاشت، داشت و برداشت و نظام تقسیم محصولات و اخذ مالیات، نیازمند یک چرخه منظم نظارت و ثبت و ضبط در مناطق مختلف بوده است. در پژوهش حاضر ضمن بررسی روند زمینداری از ورود اسلام تا دوران قاجار، به بررسی دو مهر چوبی، که برای نشانه گذاری خرمن های گندم و جوی حاصل از زراعت زمین ها استفاده می شده است، پرداخته می شود. در این مقاله، از مطالعات میدانی (مشاهده و مصاحبه) و مطالعات کتابخانه ای بر پایه توصیف و تحلیل به منظور بررسی نوع مالکیت زمین ها و نظام های زراعت در منطقه مورد مطالعه و این دو مهرخرمن بهره گیری شده است. در این پژوهش ما بر آنیم تا ماهیت و کارکرد اینگونه مهرها را در بافت اقتصادی-اجتماعی و چرخه زراعت در روستای اسفندان و شهر کمیجان بررسی نماییم. همچنین سعی می گردد هویت و ماهیت این مهرها که توسط چه کسانی و در چه مواردی استفاده می شدند، مشخص گردد. از طرف دیگر ضمن توصیف ساختار مهرها به این مهم پرداخته خواهد شد که فرم، جنس، نقوش و عبارات بکار رفته بر روی آن ها چه بوده است.

    کلیدواژگان: مهر، گندم، خرمن، مالک و زراع، مردم نگاری
  • سهیلا یوسف وند*، ابوالفضل شریفیان، حمیدرضا قطب الدینی صفحات 319-352
    هدف مطالعه حاضر بررسی دانش دامداران شهرستان دره شهر استان ایلام در خصوص دو گونه گیاهی گل میمونی سازویی و گاوزبان بود. بدین منظور از روش های مشاهده میدانی، مصاحبه نیمه ساختارمند و بازخورد جامعه با 57 دامدار باتجربه و آگاه دارای پروانه چرایی استفاده شد. نتایج نشان داد که دامداران از دانش عمیقی در خصوص جنبه های مختلف دو گیاه برخوردار بودند. این دانش دربردارنده تشریح خصوصیات مورفولوژیکی و گیاهشناسی، فنولوژی، زیستگاه شامل پراکنش جغرافیایی، خصوصیات اکولوژیکی و گونه های گیاهی همراه، خصوصیات علوفه ای، نحوه برداشت گیاه، خواص درمانی و عوارض جانبی بود. نتایج مطالعه نشان داد اصلی ترین خواص داروشناسی گونه گل میمونی سازویی بر مبنای دانش سنتی دامداران در درمان سوختگی، رفع عفونت داخلی اندام تناسلی زنان و رفع عفونت به طور کلی و درمان جوش بود. این خواص برای گونه گاوزبان شامل اثر آرام بخشی و کاهش استرس و افسردگی بود. همچنین نتایج فرسایش دانش سنتی گیاهان دارویی ناشی از فوت سالخوردگان با تجربه در زمینه گیاهان دارویی و عدم علاقمندی نسل جدید به دانش سنتی را نشان داد. نوآوری این مطالعه در بررسی عمیق دانش سنتی دامداران در رابطه با ابعاد مختلف اتنوبوتانی در کنار خواص دارویی گیاهان است. دانش سنتی دامداران از ظرفیت بالایی در ترکیب با دانش مدرن برخوردار است.
    کلیدواژگان: دانش محلی، اتنوفارماکولوژی، گیاهان دارویی، ایلام
|
  • Atefe Fazel *, Mehdi Razani Pages 1-37
    This research has been done, with the purpose of reconstructing the glaze manufacturing technology based on historical formulas with an emphasis on the carved pottery of the middle ages of the Islamic period and based on the experimental- technical method. The main questions are: 1) What was the process of development and formation of sgraffito pottery until its peak? 2)According to the available information regarding the technical operation of sgraffito pottery, how can it be revived? In this article, the history and techniques of sgraffito pottery and its developments in Iran, as well as the stages of making scratched pottery, with an emphasis on the Aqhkand type pottery, are discussed and based on this, by designing experimental-technical tests, prototyping, and testing the body of pottery and glaze has been carried out, based on observations and visual study Aqhkand pottery collection. The results showed that by considering some factors such as: coordination of the appropriate clay body, the coordination of white slip with the colored glaze, the coordination of the colored glaze with the transparent glaze coating on the body of pottery controlling the formula and amounts of the materials, the desired glaze can be restored and revived.
    Keywords: Experimental Reconstruction of Technology, Carved Aghkand Pottery, Sgraffito, Islamic Pottery, Glaze
  • Samera Salimpour Abkenar *, Amir Anvari Moghaddam Pages 39-79
    Traditional spinning and weaving have been formed following the climatic, material, and spiritual needs of different relatives. Generally, the natural resources of each region are selected as the first option for the production of hand-woven textiles. This research introduces a valuable plant resource called "Malleh cotton", which has been revived and re-cultivated in the Khosf of South Khorasan. Malleh cotton is a kind of soft and brown cotton, which is considered "blessed and holy" by local residents due to its warming properties in winter. The purpose is to preserve the intangible cultural heritage of "the cultivation, traditional spinning, and weaving of Malleh cotton". The most important question of this study is: what is the structural difference between Malleh and white cotton? In order to find a suitable answer to the mentioned question, conventional FTIR and XRD analyses have been used. The research method is based on field studies, interviews, and published documents. The results show that the cultivation method of Malleh is similar to white cotton and it is possible to spin and weave it in a completely manual and traditional method.
    Keywords: indigenous knowledge, Holy Cotton, Traditional Spinning, Weaving, Khosf, South Khorasan
  • Shima DOOLABI, Mohammadnabi Salim * Pages 81-111

    The parameter of this research is to investigate a structure that has a defensive position and a geostrategic position in Iran, which with its special components such as: defense power, deterrent geography, environmental control and transit connection, has played an important role in the passive defense of societies .The ancient Tazareh fortress of Damghan is one of the buildings and preventive defense networks of Iran that remain unknown. This castle, in connection with historical and geographical changes, has prevented the vulnerability of human society and strengthened local security.The purpose of this research, using field observations and analytical studies, is to measure the situation and interpret the basics of the defense of Tazareh Castle and the importance of its passive defense. The findings of this research indicate that the multifaceted and distinguished feature of this fort, on the aspect of passive defense elements such as: geographical location, covering and concealing of installations, obstacles, and the benefit of protective walls are important. In a way that defensive layering and defensive measures have put the location of the castle in a superior position

    Keywords: passive defence, Tazareh, Damghan, fortress, Defense engineering
  • Mahshid Radaei, Parisa Hashempour *, Farhad Ahmadnejad, Hamed Beyti Pages 113-151
    Iranian historical buildings are manifestations of the worldview and cultural-social-ecological structure, which is based on indigenous concepts, principles, and values, and strives to meet the temporal and spatial needs of its users. The historical distance of contemporary times from the progress of the achievements of architectural predecessors and sometimes superficial imitation of the past form and appearance of architecture has faced many contemporary architects with the concern of the formation of architectural work with identity. The question of the research is, what has changed the physical-spatial characteristics of residential buildings from the point of view of the realization of indigenous values over time? The current research is a descriptive-analytical study to explain the place of indigenous values in Iranian architecture, which examines the physical-spatial changes of residential buildings from the perspective of the realization of indigenous values over time. The comparison of case studies was done based on the four criteria. The results emphasize the fact that by recognizing the indigenous values of historical houses and analyzing the physical-spatial changes of residential buildings from the point of view of indigenous values over time, the residential buildings of the present time can be shaped in sync with the indigenous values.
    Keywords: Historical Houses, Contemporary Houses, Residential Buildings, Physical-spatial Changes, Indigenous Values, Human Identity
  • Mohammad Afrough * Pages 153-203
    Hafeshjan is one of the most important centers for cutting and producing stone works (tombstones and stone lions). hafshjani stone carving artists have been engaged in this profession for generations and are now one of the active centers in the production of various types of stone works is includes a variety of tombstones, ritual and decorative stone lions and other functional and decorative stone volumes. this article is a field research that has been written with the aim of introducing different types of volumetric and stone works of hafshejan, examining, identifying and analyzing aesthetic aspects and knowing the reason for the formation of motifs in their context. the main question of the research is: what are the types of tombstones and stone lions of Hafshjan, the reason for their production and the aesthetic dimensions and decorative motifs of these works and what are their meanings? the findings of this study are based on field studies, some of which are: hafshejan stone works in the past included tombstones and stone lions, but today, in addition to its innovative production, various functional works (types of dishes) and decorative works (types of stone lions) are also produced. the production of lions in
    Keywords: Hafshejan, art, sculpture, Stone lion, tombstone
  • Ammar Ahmadi, Vahid Rashidvash *, Yaqub Sharbatian, Ali Baseri, Mohammad Hadi Mansour Lakoraj Pages 205-238

    The main objective of present research is to explore indigenous knowledge of traditional medicine within the beliefs of people, particularly rural women in the village of Alni, Meshkin Shahr. The methodology employed in this study is Malinowski's simultaneous analysis, interpreting narrative interviews through the hermeneutic method. In essence, these narratives serve as spoken documents, anthropologically analyzed and interpreted through hermeneutics. The distinctive contribution of this research lies in its scarcity, addressing the fundamental concern of the research team regarding the limited research output in the realm of indigenous knowledge of traditional medicine in Iran's rural communities. The outcome of this research underscores the development of the traditional medicine industry within the framework of its indigenous knowledge, contributing to addressing tourism-related issues and attracting tourism to rural areas, notably the village of Alni in Meshkin Shahr. Another pivotal consideration is the realization of economic benefits and social well-being for rural families, a crucial factor impacting the social fabric of this village.

    Keywords: indigenous knowledge, Traditional Medicine, Village, allelic, Wolf
  • Azita Belali Oskui *, Yahya Jamali, Elmira Karimi Pour, Javad Kheiri Pages 239-277

    This research has been done with the descriptive-analytical method with the aim of explaining the relationship between the orientation of the Qajar houses of Tabriz and their spatial organization from the perspective of the entrance system. During the investigations, the purpose of the entrance design was to target the access path to the yard, and the entrance device plays a significant role in orientation; Thus, despite the multiplicity of entrances, each of them has the possibility of dividing the house into a separate section, and each section can have its own direction and axis. The spatial system of each section is the responsibility of the courtyard (at the entrances of the outer courtyard) and the hall (at the entrances of other fronts), which with the passage of time and approaching the end of the Qajar period and the vertical development of houses, this role has been assigned from the hall to the foyer. Also, organizing with a foyer, unlike organizing with a hall, has reduced the independence and increased the flexibility of spaces.

    Keywords: orientation, Spatial Organization, access, entrance, native houses
  • Ahmad Sohrabinia *, Majid Montazerzohouri Pages 279-317

    Ownership of lands, feudalism systems and division of agricultural products has a long history in Iran. Agricultural system from demission and division of lands till the three step of cultivating, keeping and harvesting then division of products as well as taking tax, needs a regular circle and recording instruments as well as product measuring in different districts. In this research in addition to exploring circle of landholding from early Islamic period to Qajar period, two threshing heap stamp, that used to make mark on wheat as well as barley heaps are investigated. In this article we use anthropological and library studies based on descriptive and analytical approach to investigate the region cultivation and tow threshing heap stamps. The aims of this study are to identify the function as well as identity of these two stamps in socioeconomic context and investigate the circle of agriculture at Komijan city and Esfandan village, also tried to determine the identity and essence the stamps that are used by whom and when. In this end, structure of the stamps as well as form, material, motive and phrase on them will be described.

    Keywords: stamp, Wheat, wheat heap, landlord, peasant, Anthropology
  • Soheila Yousofvand *, Abolfazl Sharifian, Hamid Reza Qutbal-Dini Pages 319-352
    The current study aimed at providing an assessment of pastoralists’ knowledge in Darreh Shahr county at Ilam province associated with Scrophularia striata and Anchusa italica. In this order, field observations, semi-structured interviews and community feedback methods were used with 57 knowledgeable and skilled local pastoralists with legal grazing license. Result showed that pastoralists carried extensive knowledge with regard to different aspects of these two plant species. This knowledge included morphological and botanical characteristics, phenology, habitat properties including geographical distribution, ecology and companion plants, forage and fodder properties, harvesting approaches, therapeutic properties and side effects. It was found through the findings that, based on traditional knowledge of pastoralists, the main therapeutic properties of Scrophularia striata were treatment of burning injuries, internal infection of the female genital organs, the infection in general and acne. For Anchusa italica the therapeutic properties included sedative effects and reducing stress and depression. The result also showed an erosion of medicinal plants traditional knowledge due to the death of knowledgeable elderlies and the lack of interest among new generations regarding traditional knowledge. The innovation of this study is in the deep examination of traditional knowledge regarding different aspects of ethnobotany besides medicinal properties of plants.
    Keywords: Local Knowledge, Ethnopharmacology, Medicinal plants, Ilam