فهرست مطالب

مجله پژوهش های کاربردی در گزارشگری مالی
پیاپی 23 (پاییز و زمستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/12/01
  • تعداد عناوین: 9
|
  • محمد شیری، محسن حمیدیان*، سیده محبوبه جعفری صفحات 7-37
    پژوهش حاضر آزمون قضاوت حرفه ای حسابرس مبتنی بر کلان داده ها را مورد تحلیل قرار داده است. پژوهش حاضر به لحاظ رویکرد پژوهشی، پژوهشی آمیخته از نوع اکتشافی در بخش کیفی و در بخش کمی؛ یک پژوهش توصیفی- علی است. در راستای اجرای این پژوهش، ابتدا با استفاده از مبانی نظری؛ ابعاد، مولفه ها و شاخص های پیش بینی قضاوت حرفه ای حسابرسان استخراج گردید و به روش دلفی سه بعد (شامل تجزیه و تحلیل داده ها، فناوری اطلاعات و کنترل داخلی) و ده مولفه (شامل ارزیابی و اثربخشی، اقدامات اصلاحی، جمع آوری اطلاعات، امنیت داده ها ، امنیت شبکه ، حسابرسی مبتنی بر فناوری اطلاعات، محیط کنترلی، سیستم حسابداری ، ارزیابی مخاطرات و روش ها) شناسایی و مورد اجماع قرار گرفت. جامعه آماری این پژوهش حسابداران مستقل سازمان حسابرسی بوده و داده های مورد نیاز با استفاده از توزیع پرسش نامه ای محقق ساخته در بین 338 نفر؛ جمع آوری گردید. پس از آن؛ برای تجزیه وتحلیل داده ها از روش های آمار استنباطی نظیر آزمون t و مدل یابی معادلات ساختاری به روش PLS استفاده شد . اولین نتیجه این پژوهش شناسایی ابعاد و مولفه های تاثیرگذار بر قضاوت حرفه ای حسابرس مبتنی بر کلان داده ها است که با استفاده از مطالعات نظری، جمع بندی نظرات خبرگان حوزه حسابداری و حسابرسی، تجزیه وتحلیل نظرات جامعه آماری و دریافت نظرات متخصصان حوزه های مرتبط با پژوهش است . همچنین نتایج این پژوهش نشان داد که جمع آوری اطلاعات، حسابرسی مبتنی بر فناوری اطلاعات، محیط کنترلی، ارزیابی و اثربخشی و اقدامات اصلاحی بر قضاوت حرفه ای حسابرسان تاثیر مثبت و معناداری دارد.
    کلیدواژگان: قضاوت حسابرسان، کلان داده، حسابداران رسمی
  • میلاد ضیاقاسمی*، امید پورحیدری، احمد خدامی پور صفحات 39-71
    در این پژوهش به بررسی پدیده رایج شکل گیری صف های خرید و فروش متوالی پس از عرضه که در بازار سرمایه ایران مشاهده می شود، که ما آن را به عنوان روز بیش واکنشی نامیدیم، پرداخته شده است. شکل گیری این صفه های متوالی خرید و فروش در بازار ثانویه که به نظر می رسد تحت تاثیر رفتارهای گله ای باشد در عرضه های ایرانی بسیار رایج است. این دومین پژوهشی است که به بررسی بیش واکنشی در عرضه های اولیه ایرانی و همچنین اولین پژوهشی است که از اثر سهمیه بندی و شباهت قانون گاز کامل برای توضیح این پدیده استفاده می کند. بررسی ها نشان می دهد از نمونه 203 شرکت عرضه شده از سال 1385 تا 1400، 170 شرکت معادل 84 درصد به صورت میانگین 25 روز صف های متوالی را تجربه کرده اند. با وجود این سهم 84 درصدی و همچنین طیف گسترده ای از تحقیقات انجام شده در 20 سال گذشته هنوز جای این سوالات باقی است که چگونه می توان شکل گیری صف های متوالی پس از عرضه را تحلیل کرد؟ چرا تاکنون کمتر به بررسی این رفتار پرداخته شده است؟ آیا نظریه های کنونی می تواند این نوع رفتار را توجیح نماید؟ آیا این پدیده نوعی ناهنجاری بوده و موجب ایجاد فاصله از ارزش های ذاتی می شود؟برای پاسخ به بخشی از این سوالات، یافته های این پژوهش رابطه معنادار متغیرهای داغی بازار، پشتیبانی با ارزشگذاری سهام، سن شرکت، اندازه عرضه و اندازه شرکت با روزهای بیش واکنشی را تایید کرد و با بررسی رابطه این متغیرها، بخشی از نظریه فشار ناشی از سهمیه بندی مانند آن چه در تیوری گاز کامل مشاهده می شود را تایید کرد.
    کلیدواژگان: عرضه اولیه، رفتار بیش واکنشی، بازار داغ، اثر سهمیه بندی، قانون گاز کامل
  • مسعود بختیاری* صفحات 73-102
    هدف از انجام این پژوهش، بررسی تاثیر گزارشگری محیطی، اجتماعی و حاکمیتی بر ادراک ریسک سرمایه گذار در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران است. در مسیر آزمون فرضیات تحقیق، رگرسیون داده های پانل استفاده گردیده است. در پژوهش حاضر داد ه های 910 سال - شرکت پذیرفته شده دربورس اورا ق بهادارتهران در بازه زمانی 1394 تا 1400 به روش حذف سیستماتیک مورد بررسی قرار گرفت. یافته های این پژوهش نشان داد که بین گزارشگری محیطی، اجتماعی و حاکمیتی و ادراک ریسک سرمایه گذار رابطه معنادار وجود دارد.‏ همچنین در بررسی جداگانه مولفه های گزارشگری محیطی، اجتماعی و راهبری نتایج نشان داد که بین عملکرد محیطی و ادراک ریسک سرمایه گذار رابطه معنادار وجود دارد اما چنین رابطه ای در مورد عملکرد اجتماعی و راهبری شرکتی مشاهده نشد. نتایج این پژوهش حاکی از این است که شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران با دقت بیشتری گزارشگری محیطی، اجتماعی و حاکمیتی مورد توجه قرار دهند تا ریسک شرکت را کاهش داده و ادراک ریسک سرمایه گذاران نیز تحت تاثیر قرار گیرد.
    کلیدواژگان: گزارشگری محیطی، گزارشگری اجتماعی، گزارشگری حاکمیتی، ادراک ریسک
  • فرزانه محمدی، مهدی صفری گرایلی*، میثم عرب زاده، علی اکبر فرزین فر صفحات 103-143

    حسابداری خلاقانه ، شیوه ای از حسابداری است که با استفاده از اختیار حسابداری و بدون نقض خط مشی ها؛ قوانین و استانداردهای حسابداری، بر نحوه افشاء اطلاعات تاثیر می گذارد و سبب تحریف اطلاعات ارایه شده از سوی مدیران می گردد. هدف این مطالعه، بررسی تاثیر حسابداری خلاقانه بر ادراک ناهمگون سرمایه گذاران در بازار سرمایه می باشد. برای تعیین مولفه های اندازه گیری حسابداری خلاقانه از گرندد تیوری استفاده شد و سپس از طریق پرسشنامه محقق ساخته، نسبت به جمع آوری داده های این متغیر اقدام گردید. همچنین برای سنجش ادراک ناهمگون سرمایه گذاران از پرسشنامه استاندارد استفاده گردید. در این پژوهش جهت آزمون فرضیه پژوهش نیز از تحلیل حداقل مربعات جزیی بهره برده شد. نتایج پژوهش نشان داد، حسابداری خلاقانه بر ادراک ناهمگون سرمایه گذاران تاثیر مثبت و معناداری دارد. در واقع نتیجه کسب شده گویایی این واقعیت است که حسابداری خلاقانه که بخشی از فرآیندی فرصت طلبانه ای محسوب می شود که تحت انگیزه های فردی، ساختاری و فراساختاری به ناهمگونی ادراک سرمایه گذاران منتج می گردد. این مطالعه جزء اولین پژوهش هایی محسوب می شود که نسبت به طراحی مدل حسابداری خلاقانه و بررسی تاثیر ابعاد آن بر ناهمگونی ادراک سرمایه گذاران اقدام نموده است. نتایج این مطالعه ضمن اینکه می تواند به تقویت ادبیات این موضوع کمک نماید، در عین حال به سیاستگذاران و تدوین کنندگان استانداردهای حسابداری کمک می کند تا نسبت به تغییر یا اصلاح قوانین جهت پر نمودن خلاء های موجود در دستکاری فرصت طلبانه ی سود اقدام نمایند.

    کلیدواژگان: حسابداری خلاقانه، ادراک ناهمگون سرمایه گذاران، انگیزه های فرصت طلبی
  • محسن رشیدی باغی*، مریم شیخی، نویدرضا نمازی، زینب سرلک صفحات 145-172

    مدیران دارای صلاحیت حسابداری، با توجه به پیشینه عملیاتی، توانایی دستکاری فعالیت های شرکت در جهت منافع شخصی را دارا هستند. هدف این پژوهش بررسی نقش صلاحیت حسابداری مدیران، پاداش و رویکرد گزارشگری جسورانه در تجدید ارایه صورت های مالی است.جامعه آماری این پژوهش کلیه شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران است. که بر مبنای مدل رگرسیونی لاجیت، در دوره زمانی 1388تا 1400داده های72 شرکت جمع-آوری و برای آزمون فرضیه های پژوهش استفاده شد. نتایج پژوهش حاکی از آن بود که عامل پاداش مازاد مدیران، بر تجدید ارایه صورت های مالی تاثیر معنادار دارد، در حالی که بر حق الزحمه حسابرسی این اثرمشاهده نشد.همچنین نتایج پژوهش نشان داد که صلاحیت حسابداری مدیران تاثیر معناداری برتجدید ارایه صورت های مالی ندارد ولی برحق-الزحمه حسابرسی،تاثیرمعناداری دارد.تاثیرصلاحیت حسابداری مدیران بررابطه بین پاداش مازادو تجدید ارایه صورت-های مالی و تاثیر آن بر رابطه بین پاداش مازاد و حق الزحمه حسابرسی دیگر یافته مهم پژوهش بود. در نهایت، رویکرد جسورانه گزارشگری مالی، منجر به تغییر رابطه بین تاثیر تعاملی صلاحیت حسابداری و پاداش مازاد با تجدید ارایه صورت های مالی وتاثیر تعاملی آن ها با حق الزحمه حسابرسی می گردد.

    کلیدواژگان: پاداش، تجدید ارائه صورت های مالی، رویکرد گزارشگری جسورانه، صلاحیت حسابداری مدیران، حق الزحمه حسابداری
  • محسن لطفی، افسانه دلشاد*، مرضیه اسعدی صفحات 173-213
    هدف پژوهش حاضر بررسی آماری تاثیر حجم معاملات بر بازده روزانه کسب شده در صندوق های سرمایه گذاری قابل معامله است که نتایج به دست آمده با رابطه بین حجم - بازده در بازار سرمایه مقایسه شده است. به منظور بررسی موضوع مطالعه، اطلاعات صورت های مالی صندوق های سرمایه گذاری قابل معامله به وسیله نرم افزارهای آماری Eviews و Stata در طی سال 1401 استخراج شد. همچنین به منظور توصیف کاملی از روابط بین متغیرها از مدل رگرسیون چندکی و مدل لین و سام (2014) استفاده شده است.نتایج نشان می دهند که حجم معاملات انجام شده (از لحاظ ارزش ریالی معاملات و مقداری) در صندوق های سرمایه گذاری قابل معامله تاثیر معناداری بر بازده کسب شده توسط آن ها نداشته است.همچنین حجم معاملات انجام شده روی واحد های این صندوق ها تاثیری منفی و بی معنا بر بازده روزانه کسب شده توسط آن ها داشته است. در خصوص رابطه بین حجم - بازده در بازار سرمایه، یافته ها حاکی از آن است که حجم معاملات انجام شده تاثیری مثبت و معنادار بر بازده روزانه کسب شده بازار داشته است.سایر نتایج بیانگرآن است که با افزایش هر چه بیشتر حجم معاملات،بر میزان بازده روزانه کسب شده افزوده شده است و رونق و بازدهی بیشتری در بازار سرمایه مشاهده شده است. علاوه بر این استفاده از رگرسیون چندکی در مقایسه با رگرسیون معمولی، دید بهتری در خصوص تاثیر متغیر مستقل بر متغیر وابسته به دست می آورد چرا که رگرسیون معمولی نتیجه تاثیر متغیر مستقل بر وابسته را به صورت یک میانگین ارایه می دهد در حالی که رگرسیون چندکی، این تاثیر را در چندک های مختلف نشان می دهد.
    کلیدواژگان: بازار سرمایه، بازده سهام، حجم معاملات، رگرسیون چندکی، صندوق های سرمایه گذاری قابل معامله
  • احمدصادق سلطانی نژاد، مجتبی صفی پور افشار*، وحیده سلطانی نژاد صفحات 215-249

    سبک رهبری مدیران حسابرسی می تواند تاثیر زیادی بر رفتار حسابرسان در یک سازمان داشته باشد. رفتار ناکارآمد منجر به کاهش کیفیت حسابرسی و عدم اعتماد سهامداران می شود. .هدف این پژوهش بررسی تاثیر سبک رهبری مدیران حسابرسی بر رفتار ناکارآمد حسابرسی می باشد. داده های پژوهش با استفاده از روش پیمایشی گردآوری شده اند و حسابرسان داخلی و مدیران حسابرسی داخلی شاغل در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در سال 1401 به پرسشنامه پژوهش پاسخ داده اند. شایان ذکر است که برای تحلیل یافته ها، از روش معادلات ساختاری استفاده شده است و برای اندازه گیری متغیر مستقل از پرسش نامه باس و اولیون (1990) و وابسته از پرسش نامه آدریا و لوبیس (2022)، مانگیوا و همکاران (2017) استفاده شده است. یافته ها بر اساس نتایج آزمون فرضیه ها، سبک رهبری تحول گرا، تبادل گرا و آزادانه بر رفتار ناکارآمد حسابرسان تاثیر منفی دارند اما سبک رهبری اقتدارگرا بر رفتار ناکارآمد حسابرسان تاثیر مثبتی دارد. همان گونه که انتظار داشتیم، رهبری تحول گرا، تبادل گرا و آزادانه باعث کاهش رفتار ناکارآمد حسابرس می شود اما سبک رهبری اقتدارگرا باعث افزایش رفتار ناکارآمد حسابرس می شودسبک رهبری بر رفتار و کیفیت حسابرسی تاثیر دارد. مدیران حسابرسی باید به سبک رهبری و رفتار با حسابرسان توجه داشته باشند. اگر مدیران سبک رهبری تحول گرا، تبادل گرا و آزادانه را به کار ببرند، تنش و نارضایتی از بین خواهد رفت و کار به خوبی انجام خواهد شد اما اگر سبک رهبری اقتدارگرا در اداره موسسه های حسابرسی استفاده شود حسابرسان رفتار ناکارآمدی خواهند داشت و کیفیت حسابرسی کاهش خواهد یافت.

    کلیدواژگان: سبک رهبری، مدیران حسابرسی، رفتار ناکارآمد و حسابرسان
  • پریسا سادات بهبهانی نیا*، اسماعیل صفرزاده، فاطمه مطهری صفحات 251-280
    حاکمیت شرکتی، کیفیت گزارشگری مالی و عملکرد در بورس اوراق بهادار تهران با تاکید بر همه گیری بیماری کروناچکیده: ویروس جدید کووید -19 به سرعت در سراسر کره زمین گسترش یافته است و باعث به وجودآمدن پاندمی کرونا شده است. بیماری کرونا در ایران نیز از بهمن ماه 1398 گسترش پیدا کرد. شیوع بیماری کرونا بر همه جنبه های زندگی و همچنین فعالیت های شرکت تاثیر گذاشته است. یکی از مهم ترین موضوعاتی که متاثر از شیوع بیماری کرونا شده است؛ عملکرد شرکت ها و کیفیت گزارشگری مالی آنها است. هدف از این مطالعه ارزیابی تاثیر کووید -19 بر ویژگی های حاکمیت شرکتی، کیفیت گزارشگری مالی و عملکرد شرکت است. جامعه آماری این مطالعه شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می باشد. بدین منظور اطلاعات 180 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی سال 1397 تا 1400 مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج نشان داد که حاکمیت شرکتی با عملکرد رابطه معناداری ندارد و حاکمیت شرکتی ارتباط مستقیم با کیفیت گزارشگری دارد. بعلاوه شیوع بیماری کرونا سبب منفی شدن رابطه حاکمیت شرکتی با عملکرد و کیفیت گزارشگری مالی شده است.
    کلیدواژگان: کیفیت گزارشگری مالی، حاکمیت شرکتی، عملکرد شرکت، کویید-19
  • نشمین لطفی جو، بهمن بنی مهد*، هاشم نیکومرام، حمیدرضا وکیلی فرد صفحات 281-304
    ویژگی های فردی حسابرس تاثیر با اهمیتی بر کیفیت حسابرسی و کیفیت اطلاعات صورت های مالی دارد. یکی از ویژگی های شخصیتی حسابرسان خودشیفتگی می باشد، ویژگی خودشیفتگی حسابرس می تواند اثرات متفاوتی بر کیفیت حسابرسی داشته باشد و در نتیجه بر روش های مدیریت سود توسط مدیران شرکت ها تاثیر می گذارد. بنابراین هدف این پژوهش بررسی رابطه میان خودشیفتگی حسابرس و مدیریت سود شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می باشد. برای این منظور نمونه ای شامل 134 شرکت برای دوره زمانی 1391 تا 1400 انتخاب شده اند. مبانی نظری و داده های پژوهش از طریق مطالعات کتابخانه ای به دست آمده است. تجزیه و تحلیل داده ها بر اساس رگرسیون لاجستیک باینری چند متغیره انجام شده است. یافته های پژوهش حاضر نشان می دهد که خودشیفتگی حسابرس رابطه ای منفی و معنی دار با مدیریت سود دارد. همچنین درصد سهام متعلق به سهامدار عمده، رابطه ای منفی و معنی دار با مدیریت سود و نوع حسابرس رابطه ای مثبت و معنی دار با مدیریت سود دارد.
    کلیدواژگان: خودشیفتگی، کیفیت حسابرسی، مدیریت سود
|
  • Mohammad Shiri, Mohsen Hamidian *, Seyede Mahboobe Jafari Pages 7-37
    The present research has analyzed the auditor's professional judgment test based on big data. In terms of the research approach, the current research is a mixed exploratory research in the qualitative part and in the quantitative part; It is a descriptive-causal research. In line with the implementation of this research, first by using theoretical foundations; In control environment, accounting system, risk assessment and methods) were identified and agreed upon. The statistical population of this research is the independent accountants of the auditing organization, and the required data was collected using a researcher-made questionnaire distribution among 338 people; was collected after that; To analyze the data, inferential statistics methods such as t-test and structural equation modeling by PLS method were used. The first result of this research is to identify the dimensions and components influencing the auditor's professional judgment based on big data, which is using theoretical studies, summarizing the opinions of experts in the field of accounting and auditing, analyzing the opinions of the statistical community and receiving the opinions of experts in the fields related to the research. Also, the results of this research showed that information gathering has a positive and significant effect on auditors' professional judgment, IT based auditing has a positive and significant effect on auditors' professional judgment, control environment has a positive and significant effect on auditors' professional judgment, evaluation and effectiveness on Auditors' professional judgment has a positive and significant effect, and corrective measures have a positive and significant effect on auditors' professional judgment.
    Keywords: judgment of auditors, Big Data, Certified Public Accountants
  • Milad Ziaghasemi *, Omid Pourheidari, Ahmad Khodamipour Pages 39-71
    In this research, a familiar phenomenon after issuing of new Iranian companies, named overreaction day has been investigated. The formation of consecutive buying and selling queues in the secondary market, which are considered to be influenced by the herding behavior of investors, is very typical in Iranian initial public offerings. This is the second study in Iran that examines overreaction in initial Offering and is also, the first study that examines the effect of the rationing mechanism and resemblance of ideal gas law to explain market emotions after Iranian IPO. Investigations show that from the sample of 203 selected companies from 1385 to 1400, 170 companies, about 84%, have experienced overreaction queues for an average of 25 days after offerings. Despite the 84% share, as well as a wide range of research have conducted during last 20 years, there are still questions, how to analyze the formation of consecutive queues after the offering? Why has this behavior been investigated less so far? What theories can drive this type of behavior? Is this phenomenon a kind of anomaly and causes distance from intrinsic values?For answering some of mentioned question, findings confirmed the significant relationship between Hot market, support with stock valuation, company age, IPO size, and company size variables with overreaction days, and by examining the relationship of these variables, a part of the theory of pressure caused by rationing, as same as what is observed in the complete gas theory, was confirmed.
    Keywords: Initial Public Offering, Overreaction behavior, Hot market, Rationing effect, Ideal gas law
  • Masoud Bakhtiari * Pages 73-102
    The purpose of this research is to investigate the impact of environmental, social and governance reporting on investor risk perception in companies listed on the Tehran Stock Exchange. Panel data regression has been used to test research hypotheses. In the present research, the data of 910 companies admitted to the Tehran Stock Exchange in the period from 2014 to 2014 were analyzed by systematic elimination method. The findings of this research showed that there is a significant relationship between environmental, social and governance reporting and investor risk perception. Also, in the separate examination of environmental, social and governance reporting components, the results showed that there is a significant relationship between environmental performance and risk perception. There is a significant relationship between investor and investor, but no such relationship was observed regarding social performance and corporate governance. The results of this research indicate that companies admitted to the Tehran Stock Exchange should pay more attention to environmental, social and governance reporting in order to reduce the risk of the company and affect the risk perception of investors.
    Keywords: Environmental Reporting, Social Reporting, corporate management reporting, risk perception
  • Farzaneh Mohammadi, Mehdi Safari Gerayli *, Meysam Arabzadeh, Aliakbar Farzinfar Pages 103-143

    Creative accounting is a method of accounting that uses accounting discretion without violating policies; Accounting rules and standards affect the disclosure of information and cause distortion of the information provided by managers. The purpose of this study is to investigate the effect of creative accounting on the heterogeneous perception of investors in the capital market. Grounded theory was used to determine the measurement components of creative accounting, and then the data of this variable was collected through a researcher-made questionnaire. Also, a standard questionnaire was used to measure the heterogeneous perception of investors. In this research, partial least squares analysis was used to test the research hypothesis. The results of the research showed that creative accounting has a positive and significant effect on the heterogeneous perception of investors. In fact, the obtained result is an indication of the fact that creative accounting, which is considered a part of an opportunistic process that results in the heterogeneity of investors' perception under individual, structural and extra-structural motives.This study is considered one of the first researches that has been done to design a creative accounting model and examine the effect of its dimensions on the heterogeneity of investors' perception. The results of this study, while helping to strengthen the literature on this issue, at the same time help the policy makers and the compilers of accounting standards to change or amend the laws to fill the gaps in the opportunistic manipulation of profit.

    Keywords: Creative Accounting, Investors’ Heterogeneous Perceptions, Opportunistic Motives
  • Mohsen Rashidi Baqhi *, Maryam Sheikhi, Navidreza Namazi, Zeynab Sarlak Pages 145-172

    Managers with accounting competence have more skills in performing and concealing misstatement because they have experience in the field of auditing as a manager or partner. The purpose of this article is to examine the role of managers' accounting competence, compensation, and aggressive reporting financial statements restatement.The data of the companies listed in the Tehran Stock Exchange for the period of 2010 to 2022 have been extracted and the combined data regression and logit models has been used to test the research hypothesisThe results of hypothesis that show the effect of surplus compensation on financial statements restatement (audit fee) is confirmed (rejected). The hypothesis states that the accounting competence of managers has no significant effect on the financial statements restatement (audit fees). The results of the study that managers' accounting competence has a significant impact on the relationship between surplus compensation and financial statements restatement (audit fee) are confirmed. Finally, the results of the hypothesis indicate that the aggressive approach of financial reporting leads to a change in the relationship between the interactive effect of accounting competence and the excess compensation with financial statements restatement (audit fees).Based on the research findings, the restatement of financial statements in firms with managers motivated to receive surplus rewards is high. Auditors also increase audit fees in order to control managers' opportunistic behaviors and reduce the level of estimated risk.

    Keywords: Aggressive Reporting Approach, Compensation, Financial Statement Restatement, Managers Accounting Competence, Audit Fee
  • Mohsen Lotfi, Afsaneh Delshad *, Marzieh Asaadi Pages 173-213
    The purpose of this research is to statistically investigate the effect of trading volume on daily returns obtained in exchange traded fund as one of the new achievements of the capital market and the results obtained with the relationship between volume - returns are compared in the capital market. In order to investigate the subject of the study, information on the financial statements of tradable investment funds was extracted by Eviews and Stata statistical software during the year 2022. The results show that the trading volume (in terms of value of rials transactions and quantity) in Exchange Traded Fund has not significant impact on returns earned by them. Also, the trading volume carried out on the units of these funds had a negative and meaningless effect on the daily returns obtained by them. Regarding the relationship between volume and return in the capital market, the findings show that trading volume had a positive and significant effect on the daily return of the market. Also, with the increasing volume of transactions, the amount of daily return has been increased and more prosperity and efficiency have been observed in the capital market. In addition the use of quantile regression compared to normal regression, gives a better view of the effect of the independent variable on the dependent variable because the normal regression presents the result of the effect of the independent variable on the dependent in the form of an average while Quantile regression shows this effect in different quantiles.
    Keywords: Capital Market, Exchange Traded Fund (ETF), quantile regression, Stock Returns, Trading Volume
  • Ahmadsaddegh Soltani Nejad, Mojtaba Safi Pour Afshar *, Vahideh Soltani Nejad Pages 215-249

    The leadership style of audit managers can have a great impact on the behavior of auditors in an organization. Inefficient behavior leads to a decrease in audit quality and lack of trust of shareholders. The purpose of this study is to investigate the impact of the leadership style of audit managers on ineffective audit behavior.The research data has been collected using a survey method, and internal auditors and internal audit managers working in companies admitted to the Tehran Stock Exchange in 1401 have answered the research questionnaire. It is worth mentioning that the structural equation method was used to analyze the findings, and to measure the independent variable, the Bass and Olion (1990) questionnaire was used, and the dependent variable was the Adria and Lubis (2022), Mangiva et al. (2017) questionnaire.Based on the results of the hypotheses test, transformational, exchange-oriented and free leadership styles have a negative effect on the ineffective behavior of auditors, but authoritarian leadership style has a positive effect on the ineffective behavior of auditors. As we expected, transformational, exchange-oriented and free leadership reduces auditor's ineffective behavior, but authoritarian leadership style increases auditor's ineffective behaviorAudit managers should pay attention to leadership style and behavior with auditors. If the managers use the transformational, exchange-oriented and free leadership style, the tension and dissatisfaction will disappear and the work will be done well, but if the authoritarian leadership style is used in the administration of audit institutions, the auditors will behave inefficiently and the quality will decrease

    Keywords: leadership style, audit managers, ineffective behavior, auditors
  • Parisa Saadat Behbahaninia *, Esmaeel Safarzadeh, Fateme Motahari Pages 251-280
    The novel Coronavirus (COVID-19) has rapidly spread all over the world. The first diagnosed cases in Iran were confirmed on 19th February 2020.The COVID-19 pandemic has a concentrated influence on all aspects of life as well as corporate activities; One of the most important issues that has been affected by the spread of the Corona disease is performance and financial reporting quality. The purpose of this study is to evaluate the effect of COVID-19 on corporate governance, financial reporting quality, and firm performance. For this purpose, the information of 180 companies listed on the Tehran Stock Exchange from 2019 to 2022, is reviewed. The study indicates no relationship between corporate governance and performance. And coronavirus make negative the relationship between corporate governance and performance and corporate governance and financial reporting quality. And coronavirus make negative the relationship between corporate governance and performance and corporate governance and financial reporting quality. and
    Keywords: Corporate Governance, Firm Performance, COVID-19, Financial Reporting Quality
  • Nashmin Lotfiju, Bahman Banimahd *, Hashem Nikoomaram, Hamidreza Vakilifard Pages 281-304
    The individual characteristics of the auditor have a significant impact on the quality of the audit and the quality of financial statement information. One of the auditors' personality traits is narcissism, the auditor's narcissism can have different effects on audit quality And as a result, it affects the methods of profit management by company managers.. Therefore, the purpose of this research is to examine the relationship between auditor narcissism and profit management of companies listed on the Tehran Stock Exchange. For this purpose, a sample of 134 companies has been selected for the period from 1391 to 1400. Theoretical foundations and research data have been obtained through library studies. Data analysis is based on multivariate binary logistic regression. The findings of the present study show that the auditor's narcissism has a negative and significant relationship with profit management. Also, the percentage of shares owned by the major shareholder has a negative and significant relationship with profit management and the type of auditor has a positive and significant relationship with profit management.
    Keywords: Auditor's Narcissism, Audit Quality, Earnings Management