فهرست مطالب

پژوهش در یادگیری آموزشگاهی و مجازی - سال یازدهم شماره 43 (زمستان 1402)

نشریه پژوهش در یادگیری آموزشگاهی و مجازی
سال یازدهم شماره 43 (زمستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/12/26
  • تعداد عناوین: 7
|
  • حسین پورسلطانی زرندی* صفحات 9-22
    هدف از انجام این پژوهش ویژگیهای روان سنجی پرسشنامه ادراک دانش آموزان از یادگیری فعال مبتنی بر فناوری در هنرستان های تربیت بدنی استان البرز بود. جامعه آماری این پژوهش را دانش آموزان هنرستان های تربیت بدنی استان البرز تشکیل دادند که از بین آنها تعداد 412 پرسشنامه به شیوه نمونه گیری تصادفی طبقه ای جمع آوری شد. به منظور جمع آوری داده ها از پرسشنامه یادگیری فعال مبتنی بر فناوری شروف و همکاران (2019) که مشتمل بر 20 سوال بوده و دارای مولفه های مشارکت تعاملی، مهارت حل مسئله، علاقه و بازخورد می باشد استفاده شد. به منظور تحلیل داده ها از شاخص های توصیفی و آزمون های آماری ضریب آلفای کرونباخ و رایکوف برای تعیین همسانی درونی و تحلیل عاملی اکتشافی و تحلیل عاملی تاییدی برای تعیین روایی سازه در نرم افزارهای آماری SPSS، LISREL و Stata استفاده شد. نتایج نشان داد همسانی درونی پرسشنامه یادگیری فعال مبتنی بر فناوری (968/0) می باشد. در خصوص روایی سازه و بر اساس میزان روابط و سطح معناداری، تمامی سوالات رابطه معناداری با عامل ها داشتند و توانستند پیشگوی خوبی برای مولفه خود باشند. همچنین در خصوص روابط مولفه ها با مفهوم یادگیری فعال مبتنی بر فناوری نتایج نشان داد که تمامی چهار مولفه توانستند پیشگوی خوبی برای مفهوم یادگیری فعال مبتنی بر فناوری باشند و در نتیجه در سنجش کارکردهای استفاده از فناوری در حوزه یادگیری فعال در دانش آموزان می توان از آن استفاده نمود.
    کلیدواژگان: پرسشنامه، یادگیری فعال، فناوری، دانش آموز، تربیت بدنی
  • سیماالسادات صفوی پور نایینی، رسول روشن چسلی*، شهاب مرادی، ابوالفضل کرمی صفحات 23-34

    چکیدهپژوهش حاضر با هدف مقایسه تاثیرات آموزش مهارت های زندگی با و بدون آموزش ذهن آگاهی بر میزان تفکر منطقی- تجربی، و افکار منفی جوانان دارای آسیب جسمی- حرکتی انجام شد. روش پژوهش، آزمایشی با طرح پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری بود. جامعه آماری، شامل دانش آموزان پسر با آسیب جسمی- حرکتی دوره متوسطه دوم ‎مدارس استثنایی شهر تهران بود. نمونه پژوهشی، بدلیل حجم کم جامعه آماری، شامل همه افراد این جامعه در سال تحصیلی 1401-1400 می شد. با روش نمونه گیری هدفمند، 45 آزمودنی به طور تصادفی در دو گروه آزمایش و یک گروه گواه گمارده شدند. گروه یک، آموزش مهارت های زندگی و گروه دو، آموزش مهارت های زندگی و آموزش ذهن آگاهی را دریافت نمود. گروه گواه، آموزشی دریافت نکرد. هر سه گروه، پیش و پس از دوره های آموزشی و یک ماه پس از پایان دوره ها، به پرسشنامه منطقی- تجربی اپشتاین و پاسینی (1999)، و پرسشنامه افکار خودآیند هالون و کندال (1980)، پاسخ دادند. تحلیل داده ها با روش تحلیل واریانس یکراهه، تحلیل واریانس اندازه گیری مکرر و تحلیل کوواریانس چند متغیره انجام شد. مقایسه گروه ها نشان داد، که هر دو مداخله تاثیرات یکسانی بر توانایی منطقی، درگیری منطقی، توانایی تجربی و افکار منفی شرکت کنندگان گذاشته است. می توان گفت، هر دو مداخله آموزشی، منجر به تقویت سیستم های اندیشه ورزی منطقی و تجربی و کاهش افکار منفی می شود، که در مورد افراد با آسیب جسمی- حرکتی ارزشمند است.

    کلیدواژگان: آسیب جسمی- حرکتی، افکار منفی، تفکر منطقی- تجربی، ذهن آگاهی، مهارت های زندگی
  • نرگس مسیح پور، سهیلا هاشمی*، حبیب الله نادری صفحات 35-48
    در پژوهش کنونی رابطه ی باورهای معرفت شناختی و خود تعیین گری تحصیلی با اهمال کاری تحصیلی از طریق میانجی گری هیجان های تحصیلی مورد بررسی قرار گرفت. روش پژوهش حاضر از نوع توصیفی همبستگی می باشد. شرکت کنندگان پژوهش، 320 دانشجوی مقطع کارشناسی در رشته ها و دانشکده های مختلف دانشگاه مازندران واحد بابلسر بودند که با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای نسبتی انتخاب شدند. برای سنجش متغیرهای مورد مطالعه از پرسشنامه های اهمال کاری تحصیلی (سولومون و راثبلوم، 1984)، باورهای معرفت شناختی (بایلس، 2009)، انگیزش تحصیلی (والرند و همکاران، 1989) و هیجان های تحصیلی (پکران و همکاران، 2005)، استفاده شد. تجزیه و تحلیل مدل پیشنهادی با استفاده از مدل معادلات ساختاری و با بهره گیری از نرم افزار ایموس ویرایش 26 انجام شد. روابط واسطه ای در مدل پیشنهادی با استفاده از روش بوت استراپ مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج حاکی از آن بودند که مدل پیشنهادی با داده ها از برازش خوبی برخورداربوده است، همچنین نتایج نشان داد که ابعاد باورهای معرفت شناختی و خود تعیین گری تحصیلی از طریق هیجان های تحصیلی اثرات غیرمستقیم معنی داری بر اهمال کاری تحصیلی دارند.
    کلیدواژگان: باورهای معرفت شناسی، خود تعیین گری تحصیلی، هیجان های تحصیلی، اهمال کاری تحصیلی
  • داود ربیعی*، ابوالفضل فراهانی، فرناز ترابی، غلامرضا مرادی سیاسر، مهری صفرنژاد صفحات 49-58
    هدف پژوهش عوامل روانشناختی موثر در مهارت تیراندازی مراکز آموزش پلیس بود. یافته ها، در دو بخش یافته های حاصل از مطالعات اسنادی و یافته های حاصل از مصاحبه ها در قالب روش نظریه پردازی داده بنیاد با رویکرد استراوس و کوربین با هم ترکیب شد. مشارکت کنندگان در پژوهش شامل خبرگان دانشگاهی ورزشی، علوم انتظامی، مراکز آموزشی، اساتید و مربیان تیراندازی پلیس با نمونه گیری قضاوتی بودند. جامعه آماری شامل 300 نفر بود که با استفاده از جدول مورگان تعداد 170 نفر به عنوان نمونه انتخاب و ابزار پژوهش پرسشنامه محقق ساخته در بین آنها توزیع شد که طی مصاحبه با صاحب نظر بیستم اشباع نظری حاصل گشت. روش مورد استفاده برای جمع آوری داده های پژوهش، به صورت ترکیبی آمیخته اکتشافی متوالی بکار برده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با کدگذاری های باز، محوری و انتخابی اسناد و مصاحبه های نیمه ساختار یافته در طی سه دور مصاحبه تا رسیدن به اجماع نظری جهت شناسایی مقوله های پدیده مرکزی، شرایط علی، زمینه ای، مداخله گر، راهبردها و پیامدها انچام شد. ابزار پژوهش کدگذاری طبق دستورالعمل محقق ساخته بودند که روایی آن توسط اعضای گروه پژوهش تایید شد و پایایی آن نیز با معیار پی اسکات 95/0 محاسبه شد. عوامل روانشناختی موثر در مهارت تیراندازی مراکز آموزشی پلیس این گونه شناخته شد: 1- عوامل محیطی در اجرای عملکرد تیرانداز 2- اضطراب و ترس هنگام مسابقه، 3- آگاه نبودن از دلیل و انگیزه شرکت در مسابقات، 4- نسبت دادن ارزش خود به توانایی ها در اجرای مسابقه ورزشی،5-تغییر پذیری در تمرکز توجه، 6-عملکرد ضعیف پس از برگشت به حالت اولیه،7- اعتماد به نفس، 8-انگیزه ،9-کنترل عاطفی، 10- تمرکز.
    کلیدواژگان: عوامل روانشناختی، تیراندازی، پلیس ایران
  • زهرا نصیری، حمدا... منظری توکلی*، امان... سلطانی، آناهیتا بحرینی صفحات 59-72
    دلیل عدم موفقیت در یادگیری و افت تحصیلی فقدان مهارت های تحصیلی میباشد. کودکان کم توان ذهنی به عنوان قشر خاص و آسیب پذیر جامعه به دلایل گوناگونی معمولا مهارت تحصیلی کمی دارند. یکی از دلایل مهم می تواند کارکردهای اجرایی باشد. تحقیق حاضر با هدف بررسی نقش کارکردهای اجرایی در پیش بینی مهارتهای تحصیلی ریاضی دانش اموزان ابتدایی کم توان ذهنی انجام شد. روش تحقیق توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری کلیه 995 دانش آموزان کم توان ذهنی مقطع ابتدایی در سال تحصیلی 1402-1401 در شهر کرمان بود؛ که براساس جدول مورگان-کرجسی حجم نمونه آماری این تحقیق 278 نفر بدست آمد؛ که با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه کارکردهای اجرایی بریف و آزمون معلم ساخته ریاضی استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با نرم افزارهای spss25، و Amos24 انجام گرفت. نتایج تحقیق نشان داد الگوی نقش کارکردهای اجرایی در پیش بینی مهارت های تحصیلی ریاضی در دانش آموزان ابتدایی کم توان ذهنی با کنترل اثر هوش و سن از برازش قابل قبولی برخوردار است. بین بازداری، انتقال توجه، کنترل هیجانی، آغازگری، حافظه کاری، برنامه ریزی، سازماندهی مواد و بازبینی با مهارت های تحصیلی ریاضی دانش آموزان کم توان ذهنی رابطه معنی داری وجود داشت، بطوری که مولفه های کارکردهای اجرایی بصورت همزمان 357/0 واریانس مهارت های تحصیلی دانش آموزان کم توان ذهنی را تبیین می کردند و و مهمترین پیش بینی کننده مهارت های تحصیلی ریاضی در دانش آموزان کم توان ذهنی به ترتیب برنامه ریزی و حافظه کاری بودند
    کلیدواژگان: کارکردهای اجرایی، مهارتهای تحصیلی، دانش آموزان، ابتدایی، کم توان ذهنی
  • طاهر محبوبی*، محمدباقر اکبرپور زنگلانی صفحات 73-84
    هدف این تحقیق ارائه الگوی پیش بینی پیشرفت تحصیلی دانشجویان آموزش از دور بر اساس درگیری تحصیلی والدین با نقش میانجی ارزش تکلیف، احساس تعلق به دانشگاه و تلاش تحصیلی بود. نمونه مورد مطالعه 300 دانشجوی کارشناسی دانشگاه پیا م نور مرکز خوی در سال تحصیلی 1403-1402 بودند، که به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه ای متشکل از خرده مقیاس ارزش تکلیف (پینتریچ و همکاران، 1991)، احساس تعلق (وانگ، وایت و اکلز، 2011)، تلاش تحصیلی (دوپیرات و مارین 2005) و خرده مقیاس درگیری تحصیلی والدین بود. پیشرفت تحصیلی نیز از طریق درج سوالی در خصوص معدل تحصیلی دانشجویان از طریق خودگزارش دهی مورد سنجش قرار گرفت. برای تحلیل داده ها از طرح های پیشرفته همبستگی(تحلیل مسیر) استفاده شد. نتایج پژوهش به طور کلی نشان داد که رابطه درگیری تحصیلی والدین و پیشرفت تحصیلی دانشجویان آموزش از دور، تحت تاثیر ابعاد درگیری تحصیلی عاطفی و رفتاری است. به گونه ای که اثر مستقیم درگیری تحصیلی والدین بر پیشرفت تحصیلی دانشجویان مورد تایید واقع نشد اما درگیری تحصیلی والدین از طریق احساس تعلق به دانشگاه، ارزش تکلیف و تلاش تحصیلی اثر غیرمستقم مثبتی را بر پیشرفت تحصیلی نشان داد. در رابطه با اثر مستقیم متغیرهای پژوهش بر پیشرفت تحصیلی بیشترین اثر مثبت مربوط به تلاش تحصیلی بود. هم چنین ارزش تکلف نیز بیشترین اثر مستقیم مثبت را بر روی تلاش تحصیلی، و درگیری تحصیلی والدین نیز بیشترین اثر مستقیم را بر ارزش تکلیف نشان داد. درمجموع تحقیق نشان داده شد که درگیری تحصیلی والدین اثر غیر مستقیمی بر پیشرفت تحصیلی دانشجویان آموزش از دور دارد.
    کلیدواژگان: درگیری تحصیلی والدین، ارزش تکلیف، احساس تعلق، تلاش، پیشرفت تحصیلی
  • الهه صادقی* صفحات 85-95

    این پژوهش به منظور اثربخشی رفتار درمانی دیالکتیکی (DBT) بر روی مولفه های هیجان تحصیلی و خودکنترلی دانش آموزان 7 تا 11 سال مبتلا به اختلال نارسایی توجه و بیش فعالی انجام گرفته است. این پژوهش از نوع نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل بوده است. با استفاده از پرسشنامه های هیجان تحصیلی پکران، گوتر و فرانزل (2005) و خودکنترلی تانجی و بامیستر و بون (2004) 30 نفر از دانش آموزان دارای نارسایی توجه / بیش فعالی، به طور هدفمند انتخاب و به طور تصادفی ساده در دو گروه آزمایشی و کنترل (هر گروه 15 نفر) جایگزین شدند. گروه آزمایشی 8 جلسه فنون DBT را بر اساس بسته آموزشی آموزش دیدند و گروه کنترل آموزشی در این زمینه دریافت نکردند. پس از اجرای DBT ، مجددا مولفه های هیجان تحصیلی و خودکنترلی اعضای هر دو گروه مورد اندازه گیری قرار گرفت. تحلیل کوواریانس چندمتغیری (مانکوا) و تک متغیری (آنکوا) برای تحلیل داده ها استفاده شد. تحلیل مانکوا برای مولفه های هیجان تحصیلی و خودکنترلی در هر دو گروه تفاوت معنادار را نشان داد و تحلیل آنکوا برای خودکنترلی و مولفه های هیجان تحصیلی مانند لذت از کلاس، خشم و خستگی در هر دو گروه تفاوت معناداری را نشان داد اما در مورد برخی از مولفه های هیجان تحصیلی مانند اضطراب، شرم، غرور و ناامیدی بین دو گروه تفاوت معنادار را نشان نداد. یافته های این پژوهش در همسویی با نتایج پژوهش های مشابه حاکی از آن است، روش DBT می تواند نقش موثری درمولفه های هیجان تحصیلی و خودکنترلی دانش آموزان 7 تا 11 سال دارای نارسایی توجه/ بیش فعالی داشته باشد.

    کلیدواژگان: رفتار درمانی دیالکتیکی، هیجان تحصیلی، خودکنترلی، نارسایی توجه، بیش فعالی
|
  • Hossein Poursoltani Zarandi * Pages 9-22
    The aim of this research was the psychometric characteristics of the questionnaire of students' perception of technology-based active learning in physical education colleges of Alborz province. The statistical population of this research was made up of students of physical education colleges in Alborz province, from whom 412 questionnaires were collected using stratified random sampling. In order to collect data, the technology-based active learning questionnaire of Shroff et al. (2019) was used, which consists of 20 questions and has the components of interactive participation, problem solving skills, interest and feedback. In order to analyze the data, descriptive indices and Cronbach's and Raykov's alpha coefficient statistical tests were used to determine internal consistency and exploratory factor analysis and confirmatory factor analysis were used to determine construct validity in SPSS.21, LISREL 8.8 and Stata.17 statistical software. The results showed that the reliability of the technology-based active learning questionnaire is (0.968). Regarding construct validity and based on the degree of relationships and significance level, all the questions had a significant relationship with the factors and were able to be a good predictor for their component. Also, regarding the relationships of the components with the concept of technology-based active learning, the results showed that all four components could be a good predictor for the concept of technology-based active learning, and as a result, it can be used to measure the functions of using technology in the field of active learning among students.
    Keywords: questionnaire, active learning, Technology, student, physical education.
  • Simasadat Safavipour Naeini, Rasol Roshan Chesli *, Shahab Moradi, Abolfazl Karami Pages 23-34

    The purpose was to compare the effects of Life Skills Training with and without Mindfulness Training on Experiential Thinking, and Negative Thoughts of youth with motor physical injuries. The research was experimental, with a pre-test, post-test, and follow-up design. The statistical population included male students with motor-physical injuries from the secondary exceptional high schools in Tehran. The research sample, due to the small size of the statistical population, included all the people of this population in the year 2021-2022. With the purposeful sampling method, 45 subjects were randomly assigned to two experimental and one control group. Group one received life skills training and group two, received life skills training plus mindfulness training. The control group did not receive any training. All three groups responded to the Rational-Experiential Inventory (Epstein & Pacini, 1999), Automatic Thoughts Questionnaire (Hollon & Kendall, 1980), before and after the training courses and a month after the end of them. In the end, the data was analyzed with One-way variance, repeated measurement variance analysis and multivariate covariance analysis methods. The comparison of the groups showed that both interventions had the same effects on the participants' rational ability, rational engagement, and experiential ability and negative thoughts. It can be said that both educational interventions lead to the strengthening of rational and experimental thinking systems and the reduction of negative thoughts, which is valuable in the case of youth with motor-physical injuries.

    Keywords: life skills, Mindfulness, Motor physical injury, Rational- Experiential Thinking, Negative Thoughts
  • Narges Masihpour, Soheila Hashemi *, Habibollah Naderi Pages 35-48
    In the current research, the relationship between epistemological beliefs and academic self-determination with academic procrastination was investigated through the mediation of academic emotions. The research method employed was descriptive-correlational. The participants of the study were 320 undergraduate students from various fields and faculties of Mazandaran University, Babolsar Campus, selected through stratified random sampling. To measure the variables under study, the following questionnaires were utilized: Academic Procrastination Scale (Solomon & Rothblum, 1984), Epistemological Beliefs Inventory (Bayless, 2009), Academic Motivation (Vallerand et al., 1989), and Academic Emotions Scale (Pekrun et al., 2005). The proposed model was evaluated using structural equation modeling with AMOS software version 26. The mediating relationships in the proposed model were tested using the bootstrap procedure. The results indicated that the proposed model had a good fit with the data, also the results showed that the dimensions of epistemological beliefs and academic self-determination had significant indirect effects on academic procrastination through academic emotions.
    Keywords: Epistemological Beliefs, Academic Self-Determination, Academic emotions, Academic Procrastination
  • Davod Rabiee *, Abolfazl Farahani, Farnaz Torabi, Gholamreza Moradisiyasar, Mehri Safarnezhad Pages 49-58
    The aim of the research was psychological factors effective in shooting skills of police training centers. The findings were combined in two parts, the findings from documentary studies and the findings from interviews in the form of the foundation's data theorizing method with Strauss and Corbin's approach. The statistical population consisted of 300 people, and 170 people were selected as a sample using Morgan's table, and the researcher-made questionnaire was distributed among them that theoretical saturation was achieved during the interview with the 20th expert. The method used to collect the research data was used as a sequential exploratory mixed method. Data analysis was done with open, central and selective coding of documents and semi-structured interviews during three rounds of interviews until reaching a theoretical consensus to identify the categories of central phenomenon, causal conditions, background, intervention, strategies and consequences. The coding research tool was made according to the instructions of the researcher, whose validity was confirmed by the members of the research group, and its reliability was calculated with the P-Scott criterion of 0.95.The psychological factors affecting the shooting skills of police training centers were identified as follows: 1- environmental factors in the performance of the shooter, 2- anxiety and fear during competition, 3- not being aware of the reason and motivation for participating in competitions, 4- attributing one's own value to abilities. In sports competition, 5- variability in attention focus, 6- poor performance after returning to the initial state, 7- self-confidence, 8- motivation, 9- emotional control, 10- concentration.
    Keywords: psychological factors, Shooting, Iranian police
  • Zahra Nasiri, Hamdollah Manzari Tavakoli *, Amanollah Soltani, Anahita Bahreyni Pages 59-72
    The reason for failure in learning and academic failure is the lack of academic skills. Mentally retarded children, as a special and vulnerable group of society, usually have little academic skills for various reasons. One of the important reasons can be executive functions. The present research was conducted with the aim of investigating the role of executive functions in predicting the mathematical academic skills of mentally retarded elementary students. The descriptive research method was correlation type. The statistical population was all 995 mentally retarded students of the elementary level in the academic year 1402-1401 in Kerman city; Based on the Morgan-Karjesi table, the statistical sample size of this research was 278 people; which were selected by stratified random sampling method. Brief executive function questionnaire and math teacher-made test were used to collect data. Data analysis was done with spss25 and Amos24 software. The results of the research showed that the model of the role of executive functions in predicting math academic skills in mentally retarded primary school students has an acceptable fit by controlling the effect of intelligence and age. There was a significant relationship between inhibition, attention transfer, emotional control, initiation, working memory, planning, organization of materials and revision with mathematical academic skills of intellectually disabled students, so that the components of executive functions simultaneously accounted for 0.357 of skill variance. The academic skills of intellectually disabled students were explained and the most important predictors of mathematical academic skills in intellectually disabled students were planning and working memory respectively
    Keywords: Executive Functions, academic skills, students, Elementary, Mentally retarded
  • Taher Mahboobi *, Mohammad Bagher Akbarpour Zangalani Pages 73-84
    The purpose of this research was to provide a model for predicting academic achievement of distance education students based on parental academic involvement with the mediating role of task value, students' sense of belonging to the university, and academic effort. The study sample was 300 undergraduate students of Payam Noor University in Khoy Center in the academic year 2002-2013, who were selected by stratified random sampling. The data collection tool was a questionnaire consisting of the task value subscale (Pintrich et al., 1991), sense of belonging (Wang, White, and Eccles, 2011), academic effort (Dupirat and Marin, 2005), and parental academic involvement subscale. Academic achievement was also measured by inserting a question about students' academic averages through self-reporting. Advanced correlation schemes (path analysis) were used for data analysis. The results of the research generally showed that the relationship between parents' academic involvement and the academic achievement of distance education students is influenced by the dimensions of emotional and behavioral academic engagement. In such a way the direct effect of parents' academic involvement on students' academic achievement was not confirmed, but parental academic involvement showed a positive indirect effect on academic achievement through the students' sense of belonging to the university, the value of the task, and academic effort. In addition, concerning the direct effect of research variables on academic achievement, the most positive effect was related to academic effort. Also,
    Keywords: Parental Academic Involvement, Task Value, Students' Sense of Belonging, Effort, Academic Achievemen
  • Elaheh Sadeghi * Pages 85-95

    The aim of this research was to evaluate the effectiveness of Dialectical behavior therapy on academic emotion components and self-control in the attention deficit \ hyperactivity disorder in year 7 to 11 students. This research method was semi-experimental with pretest-posttest design. Using Pekran, Goerz, Frenzel's academic emotion (2005) and Tangey, Baameister, Boone's self-control (2004) questionnaires, 30 person of attention deficit\hyperactivity disorder in year 7 to 11 students were purposive selected any were randomly assigned two experimental and control group. (each group was 15) The experimental received 8 sessions of DBT based on instruction package and the control group did not receive any training in the field. After executing the DBT, academic emotion components and self-control of the members of two groups were measure again. Date were analyzed using multivariate covariance analysis (MANCOVA) and univariate analysis (ANCOVA). in the mancova analysis for academic emotion components and self-control showed significant differences in the both groups and the avncova analysis for self-control and academic emotion components like enjoyment, angry and boredom, showed significant differences in both groups. But concerning of academic emotion components like anxiety, shame, pride and hopelessness, showed not significant differences in both groups. The results of this study which are in line with other studies that DBT has significant role in academic emotion components and self-control in the attention deficit\ hyperactivity disorder in year 7 to 11 students.

    Keywords: Dialectical behavior therapy, Academic emotion, Self-Control, Attention Deficit Hyperactivity