فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد - سال سی و دوم شماره 2 (پیاپی 210، اردیبهشت 1403)

مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد
سال سی و دوم شماره 2 (پیاپی 210، اردیبهشت 1403)

  • تاریخ انتشار: 1403/02/12
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سمیرا مظفری خسروی، سامان سیدآبادی، سید حسین شاهچراغی، مرضیه لطفی* صفحات 7480-7491
    مقدمه

    زنان متعلق به گروه سنی باروری ممکن است با چالش هایی در مورد ناباروری یا سقط جنین به دلیل شرایطی مانند نارسایی زودرس تخمدان (POF) مواجه شوند. POF یک درصد از زنان زیر 40 سال را تحت تاثیر قرار می دهد که منجر به ناباروری می شود. تاکنون، داده ها نشان داده است که درمان POF با سلول های بنیادی در مقایسه با سایر گزینه ها موثرترین روش برای درمان POF است. استفاده از سلول های بنیادی مزانشیمی مشتق از بند ناف HUC-MSCs)) به دلیل ویژگی هایی مانند ایمنی زایی نسبتا کم، چند توانی (Multipotent)، منشا های چندگانه، مقرون به صرفه بودن، راحتی در تولید و کارایی بالا انتخاب خوبی برای درمان POF اولیه می باشد. این مطالعه مروری در نظر دارد تمام مزایا و معایبHUC-MSCs  را به منظور درمان POF مورد بررسی قرار دهد.

    نتیجه گیری

    یکی از راه های درمان POF استفاده از سلول های بنیادی مزانشیمی مشتق از بند ناف می باشد، این سلول ها ظرفیت فوق العاده ای را به منظور ترمیم و بازسازی دارند که این ویژگی به آن ها در ترمیم تخمدان های تحلیل رفته کمک می کند. نتایج این مقاله مروری نشان دهنده این است که استفاده از HUC-MSCs می تواند به عنوان یک روش درمانی بالقوه در درمان این بیماران مد نظر قرار گیرد.

    کلیدواژگان: یائسگی، زودرس، سلول های بنیادی مزانشیمی، ناباروری
  • ابراهیم رهبر کرباسدهی*، سوگند قاسم زاده صفحات 7492-7504
    مقدمه

    با توجه به مشکلات تنظیم هیجان و مهارت های اجتماعی در نوجوانان با اختلالات طیف دوقطبی، یکی از روش هایی که می تواند به این نوجوانان کمک نماید، مداخلات روانی - اجتماعی است. بنابراین، هدف پژوهش حاضر بررسی اثربخشی مداخلات روانی - اجتماعی مبتنی بر شواهد بر عود علائم نوجوانان با اختلالات طیف دوقطبی بود.

    روش بررسی

    در پژوهش حاضر با جستجو در پایگاه سرعنوان های موضوعی پزشکی (MeSH) کلیدواژه های Psychosocial intervention، Recurrence، Bipolar disorder، Bipolar and related disorders، Adolescent انتخاب و در متون موجود در پایگاه های اطلاعاتی انگلیسی نظیر Scopus، PsycINFO، PubMed، Web of Science و Google Scholar در بازه زمانی 2008 (از ماه مارس) تا 2023 (تا ماه دسامبر) مورد جستجو قرار گرفتند. در این مطالعه از راهنمای گزارش دهی مطالعات مروری نظام مند پریزما (PRISMA) استفاده شد.

    نتایج

    نتایج پژوهش های انجام شده حاکی از وجود مشکلاتی در برنامه خواب، تنظیم هیجان، عملکرد اجتماعی و مهارت حل مسئله این نوجوانان است. اگرچه مداخلات دارویی خط مقدم درمان شیدایی است اما مداخلات روانی - اجتماعی با به کارگیری الگوهایی مانند آموزش روانی، درمان شناختی - رفتاری متمرکز بر فرزند و خانواده، رفتار درمانی دیالکتیکی، و ریتم درمانی بین فردی و اجتماعی به فرایند پایداری درمان کمک کرده و به عدم بازگشت علائم اختلال به طور موثری کمک می کند.

    نتیجه گیری

    درمان روانی - اجتماعی زودهنگام، همراه با مداخله دارو درمانی می تواند با تجهیز نوجوانان و خانواده هایشان به دانش و مهارت هایی برای ارتقای درک و مدیریت اختلال، تاثیر منفی علائم را کاهش داده و منجر به بهبود نتایج کوتاه مدت و بلندمدت شود.

    کلیدواژگان: مداخله روانی - اجتماعی، اختلال دوقطبی، نوجوان، مرور نظام مند
  • مهشید شیری، محمدرضا فدائی چافی*، شهرام غلامرضایی صفحات 7505-7515
    مقدمه

    تمرینات ورزشی احتمالا به عنوان یک مداخله غیردارویی برای بهبود سلامت استخوان در کودکان و سالمندان موثر باشد. هدف از پژوهش حاضر، بررسی اثر تمرین مقاومتی - هوازی بر بیومارکرهای RUX2، CTX،RANKL  و ALP در موش های با سنین مختلف بود.

    روش بررسی

    درمطالعه تجربی حاضر، 30 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار از انستیتوپاستور ایران تهیه و بر اساس رده سنی در سه گروه؛ کودک (2هفته ای)، بالغ (6هفته ای) و سالمند (96هفته ای) قرارگرفتند. در هر رده سنی موش ها به صورت تصادفی در دو گروه تمرین (5(n= و کنترل)5(n= تقسیم شدند. 6 هفته تمرینات ترکیبی شامل سه جلسه تمرین هوازی و سه جلسه تمرین مقاومتی در هفته بود. برای اندازه گیری بیان ژن ها از روش PCR استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها، آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی توکی و نرم افزارversion 16  SPSS استفاده شد و سطح معنی داری (0/05≥P) در نظر گرفته شد.

    نتایج

    آنالیز واریانس یک طرفه نشان داد که تمرین مقاومتی - هوازی بر متغیرهایRUX2 ، RANKL و ALP موش های صحرایی در رده های سنی مختلف اثر معنی داری دارد (0/05 > P)؛ اما این معنی داری در متغیر CTX مشاهده نشد (0/05 < P). از طرفی نتایج آزمون توکی RUX2 بین گروه های تمرین بالغ و تمرین سالمند (0/019=p) هم چنین بین گروه های کنترل سالمند و تمرین بالغ (0/002=p) تفاوت معنی داری داشت. درخصوص متغیر RANKL نشان داد که تنها بین گروه تمرین بالغ و کنترل سالمند تفاوت معنی دار وجود دارد (0/01= p).

    نتیجه گیری

    تمرین مقاومتی - هوازی احتمالا سبب افزایش بیومارکرهای جذبی و بازجذبی از قبیل RUX2، RANKL و ALP موش های نر کودک، بالغ و سالمند می شود.

    کلیدواژگان: تمرین مقاومتی، RUX2، RANKL، ALP و CTX
  • فاطمه آیت اللهی، علیرضا عباسی، فائزه فتوحی اردکانی، الهه خدارحمی* صفحات 7516-7524
    مقدمه

    درمان پالپ زنده شامل روش هایی است که جهت حفظ حیات پالپ و تکامل ریشه در دندان های دائمی نابالغ با دیواره عاجی نازک و فورامن اپیکال باز که در اثر پوسیدگی، تروما و یا در پروسه ترمیم دچار آسیب یا التهاب شده اند، به کار می رود. این مطالعه جهت ارزیابی آگاهی دندانپزشکان عمومی یزد درباره درمان پالپ زنده دندان های دائمی جوان در سال 1401 انجام گردید.

    روش بررسی

    در این مطالعه توصیفی - مقطعی، پرسش نامه روا و پایا شامل اطلاعات دموگرافیک  و 15 سوال درباره آگاهی نسبت به درمان پالپ زنده بین 150 دندانپزشک عمومی یزد توزیع شد. پس از جمع آوری پرسش نامه ها، اطلاعات با استفاده از نرم افزار SPSS version 16 و تست های آماری T-test و ANOVA مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    نتایج

    شرکت کنندگان در این مطالعه شامل 55/3% مرد و 44/7% زن با میانگین سنی 7/32±34/25 سال و میانگین سابقه کار 7/04±8/32 سال بودند. از این بین 35/3% سابقه شرکت در دوره های بازآموزی را داشته اند. میانگین نمره شرکت کنندگان در این مطالعه 9/2 از 15 ارزیابی شده است. میانگین نمره آگاهی در گروه های مختلف دندانپزشکان از نظر فاکتورهای سن، جنس، سابقه کار، محل فعالیت و سابقه شرکت در دوره های بازآموزی، با هم تفاوت معناداری نشان نداد. (P >0.05)

    نتیجه گیری

    آگاهی دندانپزشکان عمومی یزد درباره درمان پالپ زنده دندان های دائمی جوان در سطح متوسط بوده و نیاز به دوره های بازآموزی جهت ارتقای سطح آگاهی و کمک به انتخاب بهترین طرح درمان در دندان های دائمی جوان، مشهود می باشد.

    کلیدواژگان: اندودانتیکس، دندانپزشکان عمومی، درمان پالپ زنده، دندان دائمی جوان
  • امیر فلاح نژاد مجرد، نسترن امینی*، سید مصطفی سیدعاشور صفحات 7525-7540
    مقدمه

     رژیم پر چرب و افزایش دریافت کالری باعث افزایش شیوع چاقی و انواع بیماری ها می شود. مطالعات انجام گرفته در زمینه بررسی سازوکارهای مرتبط با چاقی و بیماری های مرتبط با آن، افزایش توده چربی و در نتیجه اختلال بر سایتوکاین ها را از مهم ترین عوامل اثرگذار معرفی کرده اند. هدف تحقیق اثر هشت هفته تمرین تناوبی شدید بر شاخص های پراکسیداسیون لپیدی و ژن آدیپونکتین بود.

    روش بررسی

     تحقیق حاضر از نوع تجربی با گروه کنترل بود. 24 سر موش رت ویستار نر به صورت تصادفی به سه گروه کنترل سالم، گروه تمرین تناوبی شدید، گروه مدل تقسیم شدند. گروه تمرین و گروه مدل هشت هفته و سه روز در هر هفته به تمرین تناوبی شدید پرداختند. بافت برداری از کبد و خون گیری از قلب در پایان هشت هفته صورت پذیرفت. سپس میزان غلظت متغیرهای پژوهش با کیت مخصوص اندازه گیری شد. از نرم افزار SPSS version 16 استفاده شد. برای مقایسه بین گروهی داده ها، از تحلیل واریانس یک راهه استفاده شد که و در صورت معنادارشدن آن، داده ها با استفاده از آزمون تعقیبی توکی در سطح معناداری P < 0.05 مقایسه شدند.

    نتایج

     یافته های این تحقیق نشان داد در گروه تمرین افزایش معنادار میزان وضعیت سوپراکسید دیسموتاز (superoxide dismutase) نسبت به گروه خود چاقی مشاهده شد P=0/0007. اما تغییر معناداری در میزان مالون دی آلدهید (malondialdehyde)  P=0.4198و میزان بیان ژن آدیپونکتین کبدP=0.3209 گروه خود چاقی و گروه تمرین تناوبی مشاهده نشد.

    نتیجه گیری

     چاقی باعث عدم تعادل وضعیت اکسایشی و اختلال در تولید و ترشح آدیپونکتین در بافت کبد موش چاق می شود و تمرین تناوبی شدید باعث بهبود وضعیت اکسیدانی می شود ولی تاثیر معناداری بر بیان ژن آدیپونکتین ندارد.

    کلیدواژگان: تمرین تناوبی شدید، سوپراکسید دیسموتاز، مالون دی آلدهید، آدیپونکتین، رت چاق
  • محسن برغمدی*، ابراهیم پیری صفحات 7541-7553
    مقدمه

    مفصل مچ پا به دلیل تحمل وزن یکی از آسیب پذیرترین مفاصل بدن می باشد. پای پرونیت یکی از شایع ترین عارضه های اندام تحتانی است. لذا هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر تمرین در آب و تمرین با تراباند بر طیف فرکانس فعالیت الکتریکی عضلات اندام تحتانی در افراد دارای پای پرونیت طی راه رفتن بود.

    روش بررسی

    پژوهش حاضر از نوع مطالعه کارآزمایی بالینی بود که به صورت نیمه تجربی و آزمایشگاهی اجرا شد. نمونه آماری پژوهش حاضر شامل 45 دانشجوی دانشگاه محقق اردبیلی که دارای پای پرونیت بودند، به صورت هدفمند انتخاب شدند و به طور مساوی و تصادفی به سه گروه تراباند، تمرین در آب و کنترل تقسیم شدند. پروتکل تمرینی مورد استفاده برای گروه تمرین در آب بر اساس دستورالعمل تجویز ورزشی کالج آمریکایی طب ورزش (ACSM)، و برای گروه تمرین با تراباند به وسیله تراباند با رنگ نارنجی در 3 ست با تعداد تکرار 14 حرکت انجام گرفت. در این مطالعه برای اندازه گیری طیف فرکانس فعالیت الکتریکی عضلات اندام تحتانی از دستگاه الکترومایوگرافی سطحی بدون سیم استفاده شد. برای تحلیل داده ها از آزمون تحلیل واریانس با اندازه گیری تکراری و آزمون تعقیبی بونفرونی در سطح معنی داری 0/05 P≤استفاده شد.

    نتایج

    یافته ها نشان داد که اثر تعاملی زمان و گروه بر طیف فرکانس میانه الکترومایوگرافی عضله پهن داخلی در گروه تمرین با تراباند طی راه رفتن، کاهش معنی داری داشت (0/02=P). سایر متغیرها از مرحله پیش آزمون تا پس آزمون به لحاظ آماری تفاوت معنی داری را نشان نداد (0/05<P).

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد یک جلسه تمرین در آب و تمرین با تراباند به لحاظ آماری تاثیر چندانی بر طیف فرکانس فعالیت الکتریکی عضلات اندام تحتانی ندارد.

    کلیدواژگان: تمرین در آب، تراباند، طیف فرکانس، فعالیت الکتریکی عضلات، پای پرونیت، راه رفتن
  • کیمیا کلانتر، عبدالرحیم داوری، مائده خوشدل، بی تا احدی، فهیمه شفیعی* صفحات 7554-7562
    مقدمه

    امروزه کامپوزیت رزین ها یک انتخاب مناسب برای ترمیم دندان هاست که در رابطه با دندان های خلفی، مهم ترین محدودیت ها نشت مارجینال، پوسیدگی ثانویه، توانایی تحمل بار ضعیف، سایش بالا و ناتوانی در بازیابی تماس است. ماندگاری ترمیم های کامپوزیت خلفی، به ویژه ترمیم های کلاس دو، در مقایسه با ترمیم های آمالگام کمتر است که این امر از عوامل گوناگون اثر می پذیرد، مانند انقباض ناشی از پلیمریزاسیون، ضریب انبساط حرارتی و استحکام سایشی، که ماندگاری کامپوزیت خلفی را محدود می کند.

    روش بررسی

    مطالعه حاضر، یک مطالعه توصیفی - مقطعی است که 68 دانشجوی سال آخر رشته دندانپزشکی شهر یزد به صورت سرشماری انتخاب شدند و نگرش و آگاهی آن ها با استفاده از پرسش نامه ای روا و پایا حاوی مشخصات دموگرافیک و سوالات نگرش و آگاهی مورد مطالعه قرار گرفته است و تمامی داده ها، در نرم افزار آماری SPSS version 16 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. از مقیاس طیف لیکرت براس سنجش آگاهی و نگرش استفاده شد.

    نتایج

    در مطالعه حاضر، 68 دانشجوی سال آخر رشته دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی یزد مورد مطالعه قرارگرفتند که 37 نفر (54/4 درصد) مذکر و 31 نفر (45/6 در صد) مونث و میانگین و انحراف معیار سن جامعه آماری مورد مطالعه برابر  با 2/3 ± 25/12 سال بوده است. در این مطالعه، میانگین و انحراف معیار نمره کل نگرش دانشجویان سال آخر رشته دندانپزشکی برابر با 6/74 ± 22/80 و نمره کل نگرش دانشجویان سال آخر رشته دندانپزشکی بر اساس مقیاس لیکرت کمتر از متوسط بوده است. همچنین، بیشتر دانشجویان مورد مطالعه کیفیت آموزش کامپوزیت خلفی در برآورده کردن نیازهای عملی را ضعیف گزارش کردند. در این مطالعه، ارتباط معناداری میان نمره نگرش و سن(P=0.986)  آگاهی و جنسیت (P=0.830) و نمره نگرش و جنسیت (P=0.828) مشاهده نشد.

    نتیجه گیری

    براساس نتایج به دست آمده از مطالعه حاضر، آگاهی و نگرش دانشجویان سال آخر رشته دندانپزشکی دررابطه با آموزش ترمیم کامپوزیت دندان های خلفی، به ترتیب کمتر از متوسط و ضعیف بوده است. همچنین، در این مطالعه هیچ تفاوت قابل توجهی میان نمره آگاهی و نگرش دانشجویان با جنسیت و سن مشاهده نشده است.

    کلیدواژگان: نگرش، آگاهی، کامپوزیت خلفی، دانشجوی رشته دندانپزشکی
  • شهرام آذررنگ، محمد پرستش*، عباس صارمی صفحات 7563-7577
    مقدمه

    دیابت به همراه مورفین با ایجاد استرس اکسیداتیو، آسیب های متابولیسمی متعددی در بیضه ها ایجاد می کند. این مطالعه با هدف کاهش عوارض اکسیداتیو ناشی از دیابت و مورفین بر کیفیت باروری مردان با کمک تمرین هوازی فزاینده با شدت متوسط صورت گرفت.

    روش بررسی

    از 32 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار در این مطالعه تجربی استفاده شد. موش ها به صورت تصادفی به 4 گروه 8 تایی تقسیم شدند: کنترل دیابت (D)، دیابت مورفینی (D.M)، دیابت+ تمرین استقامتی (D+ ET)، دیابت مورفینی+ تمرین استقامتی (D. M+ET). سپس القاء دیابت و مورفین انجام شد. گروه های تمرین 8 هفته پروتکل تمرین استقامتی را اجرا نمودند. در پایان مطالعه همه موش ها کشته شدند و بافت بیضه آن ها جدا شد. شاخص های اکسیدانی و آنتی اکسیدانی این مطالعه اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از نرم افزارSPSS نسخه 16 و با استفاده از از آزمون تحلیل واریانس یک راهه در سطح معنا داری 05/0 بررسی شدند.

    نتایج

    نتایج نشان داد غلظت شاخص اکسیدانی MDA گروه دیابت، نسبت به سایر گروها افزایش معناداری داشت (0/001 =p). با این حال تمرین استقامتی فزاینده باعث کاهش معنادار غلظت MDA (001/0 =p) و افزایش معنادار میزان شاخص های آنتی اکسیدانی TAC، GPX و  SOD(0/001 =p) سایر گروه ها در مقایسه با گروه دیابت شد.

    نتیجه گیری

    تحقیق حاضر نشان داد که تمرین استقامتی فزاینده با شدت متوسط باعث کاهش شاخص اکسیدانی و افزایش شاخص های آنتی اکسیدانی در بافت بیضه موش های دیابتی همراه با سندروم ترک شد. و این نشان دهنده کاهش عوارض ناباروری در موش ها می باشد.

    کلیدواژگان: تمرین استقامتی، دیابت، مورفین، مالون دی آلدئید، ظرفیت آنتی اکسیدانی تام، گلوتاتیون پراکسیداز، سوپراکسید دیسموتاز
|
  • Samira Mozaffari Khosravi, Saman Seyedabadi, Seyed Hossein Shahcheraghi, Marzieh Lotf* Pages 7480-7491
    Introduction

    Women of reproductive age may encounter challenges related to infertility or miscarriage, due to conditions such as premature ovarian failure (POF). POF, affecting approximately one percent of women under the age of 40, can lead to infertility. Current data have suggested that utilizing stem cell therapy was the most effective approach for treating POF compared to alternative options. Among the various stem cell types, mesenchymal stem cells derived from the umbilical cord (HUC-MSCs) was a promising choice for treatment due to its features such as relatively low immunogenicity, multipotent, multiple origins, cost-effectiveness, ease of production, and high efficiency.

    Conclusion

    One of the ways to treat POF is the use of mesenchymal stem cells derived from the umbilical cord, these cells have an extraordinary capacity for repair and regeneration, which helps them in repairing depleted ovaries. The results of this review article indicate that the use of HUC-MSCs can be considered as a potential treatment method in these patients.

    Keywords: Menopause, Premature, Mesenchymal Stem Cells, Infertility
  • Ebrahim Rahbar Karbasdehi*, Sogand Ghasemzadeh Pages 7492-7504
    Introduction

    Considering the problems of emotion regulation and social skills in adolescents with bipolar spectrum disorders, one of the methods that can help these adolescents is psychosocial intervention. Therefore, the aim of the present study was to investigate the effectiveness of evidence-based psychosocial interventions on the recurrence of symptoms in adolescents with bipolar spectrum disorders.

    Methods

    In the present study, keywords like psychosocial intervention, recurrence, bipolar disorder, bipolar and related disorders, and adolescence were selected based on the database of medical subject headings (MeSH) and searched on English databases such as Scopus, PsycINFO, PubMed, Web of Science, and Google Scholar in the period of 2008 (from March) to 2023 (until December). In this study, the PRISMA systematic review study reporting guide was used.

    Results

    The results of the conducted research indicated the existence of problems in the sleep schedule, emotion regulation, social functioning, and problem-solving skills of these adolescents. Although drug interventions were the front line of mania treatment, psychosocial interventions using models such as psychoeducation, cognitive-behavioral therapy focused on children and families, dialectical behavior therapy, and interpersonal as well as social rhythm therapy has helped the process of treatment stability and effectively prevent the symptoms of the disorder from returning.

    Conclusion

    Early psychosocial treatment, along with pharmacotherapy intervention, can reduce the negative impact of symptoms and lead to improved short-term and long-term outcomes by equipping adolescents and their families with knowledge and skills to improve understanding and management of the disorder.

    Keywords: Psychosocial intervention, Bipolar disorder, Adolescent, Systematic review
  • Mahshid Shiri, Mohammad Reza Fadai Chafi*, Shahram Gholamrezaei Pages 7505-7515
    Introduction

    Exercise training is likely to be a non-pharmacological intervention to improve bone health in children and the elderly. The aim of this study was to investigate the effect of resistance-aerobic training on RUX2, CTX, RANKL and ALP biomarkers in rats of different ages.

    Methods

    In the present experimental study, 30 male Wistar rats were obtained from Instituto Pasteur of Iran and were divided into three groups according to their age: immature (2 weeks old), mature (6 weeks old) and elderly (96 weeks old). In each age group, the mice were randomly divided into two training (n=5) and control (n=5) groups. Six weeks of combined training included three sessions of aerobic training and three sessions of resistance training per week. Extracting genes by PCR method was used. One-way analysis of variance and Tukey's post hoc test and SPSS16 software were used. The significance level P≥0.05 was considered.

    Results

    One-way analysis of variance showed that resistance-aerobic training has had a significant effect on RUNX2, RANKL and ALP variables of rats in different age groups (P < 0.05). This significance was not observed in CTX variable (P > 0.05). On the other hand, the results of Tukey's RUNX2 test were significantly different between the adult training and elderly training groups (p = 0.019) as well as between the elderly control groups (p = 0.01) and adult training (p = 0.002). Regarding the RANKL variable, it showed that there was a significant difference only between the adult exercise group and the elderly control group (p = 0.01).

    Conclusion

    Resistance-endurance training probably increases absorption and reabsorption biomarkers such as RUX2, RANKL and ALP in immature, mature and elderly male rats.

    Keywords: Resistance training, RUX2, RANKL, ALP, CTX
  • Fatemeh Ayatollahi, Alireza Abbasi, Faezeh Fotuhi Ardakani, Elahe Khodarahmi* Pages 7516-7524
    Introduction

    Vital pulp therapy includes is differnt methods that are used to preserve pulp vitality and root development in immature permanent teeth with thin dentin wall and open apical foramen which have been damaged or inflamed due to dental caries, trauma, or during the restoration. This study was conducted to assess the knowledge of Yazd general dentists toward Vital pulp therapy in immature permanent teeth in 2022.

    Methods

    In this descriptive-cross-sectional study, a valid and reliable questionnaire, including demographic information and 15 questions related to the knowledge of vital pulp therapy was distributed among 150 general dentists in Yazd City, Iran. Data were analyzed using SPSS-22 software, T-test and ANOVA.

    Results

    The participants in this study, included 55.3% men and 44.7% women with an average age of 34.25 (±7.32) years old and an average years of job experience of 8.32 (±7.04). Among them, 35.3% had participated in dentistry retraining courses. The average knowledge score of the participants in this study was 9.2 out of 15. The average score in different groups did not show any significant difference in terms of age, sex, job experience, work place and participation in retraining courses. (P-value >0.05)

    Conclusion

    Yazd general dentists had intermediate level of knowledge about the vital pulp therapy of immature permanent teeth. It seems that the need for retraining courses to improve the level of knowledge about vital pulp therapy to help choosing the best treatment plan for young permanent teeth is evident.

    Keywords: Endodontics, General dentists, Vital pulp therapy, Young permanent teeth
  • Amir Falahnezhad Mojarad, Nastaran Amini*, Seyyedmostafa Seyyedashour Pages 7525-7540
    Introduction

    A high-fat diet and increased calorie intake increase the prevalence of obesity،,which itself causes many diseases. The studies carried out in the field of investigating the mechanisms related to obesity and its related diseases have introduced the increase of fat mass and as a result the disruption of cytokines as one of the most important influencing factors. Therefore, the aim of the current research was the effect of eight weeks of intense interval training on serum lipid peroxidation indices and adiponectin gene expression in obese mice.

    Methods

    The current research was experimental with a control group. 24 male rats were randomly divided into three control groups, self-obesity group and self-obesity group with high intensity interval training (HIIT). The normal distribution of the data was evaluated using the Shapiro-Wilk test. Then، in order to compare data between groups، one-way analysis of variance was used, and if it became significant، the data were compared using Tukey's post hoc test at a significance level of P < 0.05.

    Results

    The findings of this research showed that in the exercise group, there was a significant increase in the state of superoxide dismutase (SOD) compared to the self-obesity group. However,, there was no significant change in the level of malondialdehyde (MDA) and the level of adiponectin gene expression in the liver of self-obesity group and interval training group.

    Conclusion

    Obesity causes an imbalance in the oxidative status and a disturbance in the production and secretion of adiponectin in the liver tissue of obese mice، and intense intermittent exercise improves the oxidative status, but it does not have a significant effect on the expression of the adiponectin gene

    Keywords: Intense interval training, Superoxide dismutase, Malondialdehyde, Adiponectin, Obese mice
  • Mohsen Barghamadi*, Ebrahim Piri Pages 7541-7553
    Introduction

    The ankle joint is one of the most vulnerable joints in the body due to weight bearing. Pronated foot is one of the most common complications of the lower limbs. Therefore, the aim of the present study was to investigate the effect of training in water and training with thera-band on the frequency spectrum of electrical activity of lower limb muscles in people with pronated foot during walking.

    Methods

    The present research was a clinical trial study that was conducted in a semi-experimental and laboratory. The statistical sample of the present study included 45 students of University of Mohaghegh Ardabili who had pronated foot, were selected purposefully and were randomly and equally placed in three groups: TheraBand, exercise in water, and control. The training protocol used for the water training group was based on the sports prescription guidelines of the American College of Sports Medicine (ACSM), and for the training group with the thera-band, it was performed using an orange thera-band in three sets with repetitions of 14 movements. To measure the frequency spectrum of the electrical activity of the lower limb muscles, it was recorded using a wireless surface electromyography device. Likewise, analysis of variance with repeated measurements and Bonferroni post hoc test were used to analyze the data at a significance level of P≤0.05.

    Results

    The results showed that the interactive effect of time and group on the middle frequency spectrum of electromyography of the vastus medialis muscle in the exercises of the thera-band group during walking had a significant decrease (P=0.02). Other variables from the pre-test stage to the post-test did not show statistically significant differences (P<0.05).

    Conclusion

    It seems that doing exercises in water and thera-band doesn't statistically have much effect on the frequency spectrum of the electrical activity of the lower limb muscles.

    Keywords: Training in Water, Thera-Band, Frequency Spectrum, Electrical Activity Muscle, Pronated Foot, Gait
  • Kimia Kalantar, Abdolrahim Davari, Maede Khoshdel, Bita Ahadi, Fahime Shafiei* Pages 7554-7562
    Introduction

    Today, composite resins are a suitable choice for tooth restoration, which in relation to posterior teeth, the most important limitations are marginal leakage, secondary decay, poor load bearing capacity, high wear and inability to restore contact. The durability of posterior restorations especially class II restorations is less compared to amalgam restorations. This has been affected by various factors such as polymerization shrinkage, thermal expansion coefficient and abrasion resistance that limits the durability of the posterior composite.

    Methods

    The present study was a cross-sectional descriptive study, which 68 final year dental students of School of Dentistry of Shahid Sadoughi University of Medical Sciences in Yazd City were selected by census and their attitude and awareness were studied using a valid and reliable questionnaire containing demographic characteristics and attitude as well as awareness questions. All the data were analyzed in SPSS 16 statistical software. Likert scale was used to measure awareness and attitude.

    Results

    In the present study, among the 68 final year dental students, 37 students (54.4%) were male, 31 students (45/6%) were female the mean and standard deviation of the age of the participants was 25.12 ± 2.3 years. In this study, the mean and standard deviation of total attitude score of final year dental students was equal to 22.80 ± 6.74 and the total attitude score of final year dental students based on Likert Scale was lower than the average. Most of the students reported the quality of posterior composite training to meet practical needs as poor.

    Conclusion

    Based on the results, the awareness and attitude of final year dental students in relation to posterior composite restoration training was less than average and weak, respectively. There was no significant difference was observed between the knowledge and attitude scores with the gender and age.

    Keywords: Attitude, Awareness, Posterior composite, Dental student
  • Shahram Azarrang, Mohammad Parstesh*, Abbas Saremi Pages 7563-7577
    Introduction

    Diabetes along with morphine causes many metabolic damages in the testicles by causing oxidative stress. This study aimed to reduce the oxidative effects caused by diabetes and morphine on the fertility quality of men with the help of increasing moderate intensity aerobic exercise.

    Methods

    32 male Wistar rats were used in this experimental study. Mice were randomly divided into 4 groups of 8: diabetes control (D), morphine diabetes (D. M), diabetes + endurance training (D+ ET), diabetes + morphine endurance training (D. M+ ET). Then induction of diabetes and morphine was done. The training groups performed 8 weeks of endurance training protocol. At the end of the study, all mice were killed and their testis tissue was isolated. The oxidant and antioxidant indices of this study were measured. Data were analyzed by SPSS software version 16 using one-way ANOVA at a significant level of 0.05.

    Results

    The results showed that the concentration of MDA in the diabetes group had a significant increase compared to other groups (P=0.001). However, increasing endurance training caused a significant decrease in the concentration of MDA (P=0. 001) and a significant increase in the amount of TAC, GPX and SOD (P=0. 001) in other groups compared to the diabetes group.

    Conclusion

    The present research showed that increasing endurance training with moderate intensity caused a decrease in the oxidant index and an increase in the antioxidant index in the testicular tissue of diabetic rats with withdrawal syndrome. And this shows the reduction of infertility complications in mice.

    Keywords: Endurance training, Diabetes, Morphine, MDA, TAC, GPX, SOD