فهرست مطالب

مطالعات آموزش علوم ورزشی - پیاپی 3 (زمستان 1402)

نشریه مطالعات آموزش علوم ورزشی
پیاپی 3 (زمستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/09/14
  • تعداد عناوین: 8
|
  • عاطفه فتحی*، ابوالفضل فراهانی صفحات 1-8
    پیشینه و اهداف

    یکی از مفاهیم مهم در علوم ورزشی، فرایند شناسایی استعداد است. هدف این تحقیق بررسی دیدگاه متخصصان و معلمان تربیت بدنی در مورد ویژگی های استعدادیابی ورزشی بود.

    روش ها

    جامعه آماری این تحقیق شامل کلیه متخصصان و معلمان تربیت بدنی استان تهران بود. نمونه تحقیق دسترس و بر اساس روش شارپ کوکران (1979) به تعداد 103 نفر معلم تربیت بدنی و 103 نفر متخصص تربیت بدنی بود. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه ای مشتمل بر 40 سوال بودکه روایی محتوایی آن با نظر متخصصان تربیت بدنی تعیین شد و با روش آزمون-آزمون مجدد ضریب پایایی پرسشنامه 896/0بدست آمد. جهت بررسی طبیعی بودن توزیع داده ها از آزمون کلموگروف اسمیرو نوف استفاده شد و مشخص گردید که توزیع داده ها طبیعی نبود. بنابراین از آزمون غیر پارامتریک یو مان ویتنی استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد بین دیدگاه معلمان و متخصصان تربیت بدنی در خصوص ویژگی های پیکر سنجی در رشته های مادر تفاوت معنی داری وجود دارد (001/0≤P0 و در خصوص شاخص های فیزیولوژیکی در رشته های راکتی تفاوت معنا داری وجود دارد (001/0≤P). در شاخص آمادگی جسمانی و حرکتی در رشته های مادر و توپی و راکتی تفاوت معنی داری وجود ندارد و در شاخص های بیو مکانیکی در رشته های مادر و توپی (01/0≤P) و راکتی (05/0≤P) تفاوت معناداری وجود داشت و در شاخص های روانی در رشته های توپی و راکتی تفاوت معنی دار (05/0≤P) بود. 

    نتیجه گیری

    دیدگاه معلمان و متخصصان تربیت بدنی از نظر متغیرهای استعدادیابی با هم متفاوت هستند و یک برنامه جامع استعدادیابی باید نظر همه مربیان و معلمان را شامل شود.

    کلیدواژگان: استعدادیابی ورزشی، معلمان تربیت بدنی، متخصصان تربیت بدنی
  • مریم نصیری راد*، فروغ فتاحی صفحات 9-22
    پیشینه و اهداف

    آموختن ذهن آگاهی یکی از راه های منطقی کمک به ورزشکاران برای ورود به حالت اجرای روان و رسیدن به عملکرد اوج است. این پژوهش با هدف تاثیر آموزش ذهن آگاهی بر انگیزه و عملکرد ورزشکاران انجام شد.

    روش ها

    طرح پژوهش حاضر، نیمه آزمایشی و از نوع پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل است. این پژوهش از لحاظ هدف کاربردی و از جهت روش، نیمه آزمایشی و متشکل از دو گروه مقایسه همراه با جایگزینی تصادفی، پیش آزمون،پس آزمون (6 جلسه) است. جامعه آماری پژوهش ورزشکاران هنرستان ورزش رشته والیبال بودند که حجم نمونه  براساس جدول استیونس و  نیمه آزمایشی بودن پژوهش 30 نفر از ورزشکاران می باشند. افراد نمونه به دو گروه 15 نفره آزمایش و کنترل تقسیم شدند. جهت گردآوری اطلاعات از ابزار پرسشنامه استاندارد پرسشنامه انگیزه ورزشی (SMS-6) و پرسشنامه عملکرد ورزشکاران - چاربونیو (2001) استفاده شد که با روش نمونه گیری هدفمند بین افراد نمونه توزیع شد. جهت تحلیل یافته ها از نرم افزار spss22 و جهت بررسی فرضیه ها نیز از آزمون تحلیل کوواریانس استفاده شد.

    یافته ها

    نشان داد که با کنترل پیش آزمون بین سطح انگیزه ورزشکاران گروه آزمایش و گروه کنترل تفاوت معنی داری وجود دارد (000/0=P ؛229/5=F).. به عبارت دیگر، آموزش ذهن آگاهی با توجه به میانگین نمره کل انگیزه ورزشکاران در گروه آزمایش نسبت به میانگین گروه کنترل، موجب افزایش انگیزه ورزشکاران در گروه آزمایش  شده است. میزان تاثیر یا تفاوت برابر 810/24  است. ادامه یافته ها نشان داد که با کنترل پیش آزمون بین سطح عملکرد ورزشکاران گروه آزمایش و گروه کنترل تفاوت معنی داری وجود دارد (000/0=P ؛145/6=F). به عبارت دیگر، آموزش ذهن آگاهی با توجه به میانگین نمره کل عملکرد ورزشکاران در گروه آزمایش نسبت به میانگین گروه کنترل، موجب افزایش عملکرد ورزشکاران در گروه آزمایش  شده است. میزان تاثیر یا تفاوت برابر 321/27  است همچنین با کنترل پیش آزمون بین سطح انگیزه  درونی ورزشکاران گروه آزمایش و گروه کنترل تفاوت معنی داری وجود دارد (000/0=P ؛230/11=F). به عبارت دیگر، آموزش ذهن آگاهی با توجه به میانگین نمره کل انگیزه  درونی ورزشکاران در گروه آزمایش نسبت به میانگین گروه کنترل، موجب افزایش انگیزه  درونی ورزشکاران در گروه آزمایش  شده است. میزان تاثیر یا تفاوت برابر 800/37  است. همچنین با کنترل پیش آزمون بین سطح انگیزه  بیرونی ورزشکاران گروه آزمایش و گروه کنترل تفاوت معنی داری وجود دارد (000/0=P ؛270/30=F).

    نتیجه گیری

    به عبارت دیگر، آموزش ذهن آگاهی با توجه به میانگین نمره کل انگیزه ورزشکاران در گروه آزمایش نسبت به میانگین گروه کنترل، موجب افزایش انگیزه  بیرونی ورزشکاران در گروه آزمایش  شده است. میزان تاثیر یا تفاوت برابر 69/26  است

    کلیدواژگان: ذهن آگاهی، انگیزه، عملکرد ورزشکاران، والیبال
  • محمد کلانتریان*، نیلوفر رحمانی، مهدی اصلانی صفحات 23-30
    پیشینه و اهداف

    سندروم متقاطع فوقانی، عارضه ای شایع در بین دانش آموزان است. لذا هدف از تحقیق حاضر بررسی تاثیر 8 هفته تمرینات پیلاتس بر درد، زاویه سربه جلو و زاویه کایفوزیس دانش آموزان دختر مبتلا به عارضه سندروم متقاطع فوقانی می باشد.

    روش ها

    تعداد 20 دانش آموز دختر مبتلا به عارضه سندروم متقاطع فوقانی بصورت هدفمند انتخاب و به طور تصادفی به دو گروه تجربی و کنترل تقسیم شدند. گروه تجربی به مدت 8 هفته، هر هفته 3 جلسه به انجام تمرینات پیلاتس پرداختند. پیش و پس از اتمام 8 هفته تمرینات، میزان درد بوسیله آزمون شاخص بصری درد، زاویه کایفوزیس بوسیله خط کش منعطف و زاویه سربه جلو بوسیله گونیامتر اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از آزمون های آماری  tزوجی و آنالیزکوواریانس تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    میزان درد و زوایای کایفوزیس و سربه جلو آزمودنی های گروه تجربی در مقایسه با گروه کنترل پس از انجام تمرینات، به طور معنی داری بهبود یافت(05/0P≤). درحالیکه این تغییرات در گروه کنترل معنی داری نبود(05/0P≥).

    نتیجه گیری

    بهبود تعادل عضلانی و افزایش آگاهی فرد نسبت به وضعیت بدنی خود به هنگام انجام فعالیت های مختلف را می توان دلیلی برای بهبود عوارض مرتبط با سندروم متقاطع فوقانی دانش آموزان دانست.

    کلیدواژگان: پیلاتس، دانش آموز، کایفوزیس، سندروم متقاطع فوقانی، درد
  • زینب نقی لو*، فرشته کتبی صفحات 31-40
    پیشینه و اهداف

    اوقات فراغت، عنصری اساسی از نیازهای انسان در زندگی معاصر است که بر جنبه های مختلف زندگی تاثیر می گذارد. صاحب نظران آن را معیار مناسبی برای سلامت جامعه می دانند و معتقدند همان طور که برای اشتغال برنامه ریزی و سرمایه گذاری می شود، برای گذران اوقات فراغت بخصوص قشر جوان نیز به همین منوال عمل گردد. بنابراین با توجه به اهمیت فراوان اوقات فراغت و نقش حیاتی دانشجومعلمان در نظام آموزشی کشور، توجه خاص به غنی سازی اوقات فراغت آنان ضروری است. لذا این تحقیق با هدف طراحی چارچوب غنی سازی اوقات فراغت دانشجومعلمان کشور انجام گرفت.

    روش ها

    روش این پژوهش، کیفی بوده و با روش مبتنی بر تئوری داده بنیاد اجرا گردید. داده ها با استفاده از مصاحبه عمیق نیمه ساختاریافته از بین دانشجومعلمان، اعضای هیات علمی و کارکنان دانشگاه فرهنگیان سراسر کشور در سال تحصیلی 1401- 1400 که با روش نمونه گیری نظری انتخاب شدند (تا اشباع داده ها به تعداد 64 نفر)، جمع آوری گردید. برای تحلیل محتوای مصاحبه ها از روش تحلیلی تفسیری با استفاده از کدگذاری سه مرحله ای باز، محوری و انتخابی استفاده گردید.

    یافته ها

    در روند تحلیل مصاحبه ها ابتدا 274 کد باز شناسایی گردید که در 19 کد محوری، سپس در 6 مقوله تجمیع و به صورت مدل شماتیک ارائه گردید. مدل نهایی پژوهش نشان داد مقوله اصلی غنی سازی اوقات فراغت دانشجومعلمان کشور شامل تمامی ابعاد یک انسان تمام ساحتی یعنی تربیتی- اعتقادی- عبادی- اخلاقی، اقتصادی- حرفه ای، علمی- فناورری، اجتماعی- سیاسی، زیستی- بدنی و زیبایی شناختی- هنری می باشد؛ که متاثر از عوامل زمینه ای (مدیریتی و برنامه ریزی)، عوامل علی (فردی و غیرفردی)، عوامل مداخله گر (موانع فردی و سازمانی) بوده که با اهبردهای مرتبط با دانشگاه، دانشجومعمان می توان به پیامدهای خرد، کلان و ثانویه آن دست یافت.

    نتیجه گیری

      با توجه به نتایج پژوهش حاضر، توصیه می گردد دانشگاه فرهنگیان سیاست های کلی و منسجم اوقات فراغت دانشجومعلمان را ترسیم نموده، تفویض اختیار بیشتری به استان ها دهد. از طرفی، ظرفیت ها و توانمندی ها، کمبودها و علایق دانشجومعلمان را شناسایی نموده و نیز با توجه به نیاز آموزش و پرورش به عنوان کارفرمای دانشگاه فرهنگیان، طی فرایند برنامه ریزی، سازماندهی، بودجه بندی و نظارت کارآمد و هدفمند در جهت غنی سازی اوقات فراغت دانشجومعلمان برآیند. همچنین بسیار مهم است فعالیت های فراغتی دانشجویان جذاب، کاربردی، مفرح، هدفمند، متنوع، مفید و خلاقانه باشد تا بر استقبال آنان بیافزاید. امید است با عنایت مسئولین امر، تدوین اهداف، برنامه ریزی و مدیریت غنی سازی اوقات فراغت دانشجومعلمان دانشگاه فرهنگیان سراسر کشور بهبود یافته، نواقص و کمبودهای موجود جبران گردد. از این طریق می توان سلامت و شادابی روحی و جسمی آنان را تامین نموده و ازاین رو در مسیر ارتقاء کیفیت زندگی افراد جامعه، پیشرفت و تعالی معلمان، دانش آموزان و مردم کشور حرکت نمود.

    کلیدواژگان: اوقات فراغت، دانشجومعلمان، غنی سازی، نظریه داده بنیاد
  • زهرا کوهستانی سینی*، ستیا مقدم، زهرا شیری تنورلوئی صفحات 41-48
    پیشینه و اهداف

    فعالیت های ورزشی سواد بدنی افراد را در تمام جنبه ها افزایش می دهد. هدف از مطالعه ی حاضر، مقایسه اثر بی تمرینی بعد از تمرینات هوازی تداومی و تناوبی شدید بر سواد بدنی و ترکیب بدنی دانش آموزان دختر مقطع متوسطه دوم دارای اضافه وزن بود.

    روش ها

    24 دختر دانش آموز مقطع متوسطه دوم (15 تا 17 سال) مبتلا به اضافه وزن که در بین صدک 85 تا 95 بودند به صورت تصادفی در سه گروه تمرین و بی تمرینی تداومی، تمرین و بی تمرینی تناوبی شدید و کنترل (هر گروه 8 نفر) قرار گرفتند. تمرینات به مدت 12 هفته و بی تمرینی بعد از آن به مدت 4 هفته بود. 24 ساعت قبل، 48 ساعت بعد از پایان دوره تمرین و 24 ساعت بعد از پایان دوره بی تمرینی، اندازه گیری های پیش آزمون و پس آزمون انجام شد.

    یافته ها

    سواد بدنی در هر دو گروه تمرین در مقایسه با گروه کنترل به طور معنادار افزایش یافت و ترکیب بدنی در هر دو گروه تمرین در مقایسه با گروه کنترل به طور معنادار بهبود یافت (05/0<P). یک دوره بی تمرینی منجر به کاهش اثرات بدست آمده با تمرین شد اما این اثرات همچنان نسبت به قبل از تمرین پابرجا بود (05/0<P). تفاوتی بین دو نوع تمرین و بی تمرینی مشاهده نشد (05/0>P).

    نتیجه گیری

      به نظر می رسد که 12 هفته تمرین هم از نوع تداومی و هم از نوع تناوبی شدید، منجر به افزایش سواد بدنی و بهبود ترکیب بدنی دانش آموزان دختر مقطع متوسطه دوم می شود و بی تمرینی منجر به کاهش اثرات تمرین می-گردد اما بعد از 4 هفته، اثرات آن به طور کامل از بین نمی رود.

    کلیدواژگان: تمرین هوازی، تمرین تناوبی شدید، سواد بدنی، ترکیب بدنی، چاقی، دانش آموزان
  • مهدی محمدی، حسین مجتهدی*، مریم محمدی صفحات 49-58
    پیشینه و اهداف

    امروزه استفاده از مکمل ها و مواد غذایی با منشاء طبیعی در کنار تمرینات به منظور دستیابی به فواید سلامتی به ویژه کاهش وزن رواج بسیاری یافته است. در این ‏میان، به تازگی تمرینات تناوبی شدید (‏HIIT‏) به عنوان یک شیوه تمرینی کارآمد و نوین و اسید اورسولیک به عنوان یک ماده طبیعی مورد توجه قرار گرفته است. ‏از این رو، مطالعه حاضر به تعیین تاثیر شش هفته تمرین تناوبی با شدت بالا و مصرف مکمل اسید اورسولیک بر استرس اکسایشی و درصد چربی در پسران نوجوان ‏چاق پرداخت.‏

    روش ها

    در مطالعه نیمه تجربی حاضر از میان پسران نوجوان (محدوده سنی: 18-13 سال) چاق سالم شهر مبارکه اصفهان بر اساس شاخص توده بدنی (بالاتر از 25 کیلوگرم بر متر مربع) و درصد چربی (بیشتر از 25 درصد) تعداد 36 نفر انتخاب و پس از همسان سازی بر اساس آمادگی هوازی (VO2max) در چهار گروه تمرین تناوبی شدید، مکمل سازی اسید اورسولیک، ترکیبی (تمرین + اسید اورسولیک) و کنترل قرار گرفتند. آزمودنی ها ابتدا در برنامه آماده سازی به مدت دو هفته (هر هفته چهار جلسه) شامل 30 تا 45 دقیقه تمرین هوازی تداومی و تناوبی با شدت 70-60 درصد ضربان قلب ذخیره شرکت کردند. سپس تمرین به مدت شش هفته به شیوه HIIT با شدت 70-90 درصد ضربان قلب ذخیره ادامه پیدا کرد. نشانگرهای اکسایشی از قبیل مالون دی آلدئید (MDA) و ظرفیت ضد اکسایشی تام (TAC) و درصد چربی بدن قبل و پس از اتمام شش هفته از انجام تمرینات و مکمل سازی اندازه گیری شد. نتایج آزمون شاپیروویلک نشان دهنده نرمال بودن توزیع تمامی متغیرها بود (05/0<P). برای بررسی اختلافات بین گروهی از آزمون آنالیزکوواریانس و برای بررسی اختلاف در تک تک گروه ها از آزمون تعقیبی بونفرونی استفاده شد. نتایج با استفاده از نرم افزار SPSS  نسخه 22 و در سطح معنی داری 05/0>P مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    به طور کلی، کاهش MDA و افزایش TAC سرمی در گروه های تمرین و ترکیبی و مکمل نسبت به گروه کنترل معنی دار بود (05/0>p).

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج مطالعه حاضر، تمرین تناوبی شدید در ترکیب با مکمل سازی اسید اورسولیک روش مناسبی برای افزایش TAC، کاهش MDA و درصد چربی بدن پسران نوجوان دارای چاق است. بنابراین بنظر می رسد تمرینات HIIT بهمراه مکمل اسید اورسولیک می تواند در تقویت دفاع آنتی اکسیدانی و کاهش استرس اکسایشی و درصد چربی پسران نوجوان چاق تاثیرگذار باشد.

    کلیدواژگان: تمرین تناوبی شدید (HIIT)، اسید اورسولیک، چاقی، پسران نوجوان، استرس اکسایشی
  • سودا محرم زاده*، فرشته شهیدی، میثم ترابی صفحات 59-66
    پیشینه و اهداف

    مصرف مکمل های غذایی و دارویی با هدف بهبود عملکرد ورزشی در بین ورزشکاران امری رایج است. با  این ‏حال خلاء قابل توجهی در زمینه مطالعات مربوط به دوز مناسب مصرفی در اغلب این مکمل ها وجود دارد. ‏مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر مصرف دوزهای مختلف مکمل سیر، بعنوان یکی از مکمل های توصیه شده، ‏بر عملکرد هوازی طراحی شده است. ‏

    روش ها

    ‏15 مرد فعال با دامنه سنی 19 تا 21 سال که به صورت داوطلبانه در این پژوهش شرکت کرده بودند، به ‏صورت توازن متقابل، چهار جلسه و به فاصله یک هفته بین هر جلسه، در آزمایشگاه حضور یافتند و  در هر ‏جلسه یکی از دوزهای 500، 750 یا 1000 میلی گرم سیر و یا دارونما را دریافت کرده و پس از گذشت چهار ‏ساعت، آزمون هوازی بروس تعدیل شده را تا حد واماندگی بر روی نوارگردان اجرا کردند. در هر جلسه، به ‏صورت ناشتا، قبل و بعد از تست ورزش، فشار خون و ضربان قلب گرفته شد. همچنین مدت زمان آزمون و ‏حداکثر اکسیژن مصرفی برای هر آزمودنی ارزیابی شد. ‏

    یافته ها

    بر اساس نتایج به دست آمده در این مطالعه، از میان دوزهای مختلف مصرف شده، تنها دوز مصرفی 1000 ‏میلی گرم توانست موجب بهبود در عملکرد هوازی بر روی نوارگردان شود (05/0>‏P‏) و همچنین بر فشارخون ‏استراحتی و پاسخ ضربان قلب به فعالیت بیشینه هوازی به طور معنی داری تاثیر گذاشت.

    نتیجه گیری

    بر این اساس، ‏پیشنهاد می شود، ورزشکاران در صورت استفاده از سیر به عنوان مکمل ورزشی، به دوز مورد مصرف دقت ‏داشته باشند.‏

    کلیدواژگان: عملکرد هوازی، آزمون هوازی بروس، سیر، دوز مصرفی
  • امید صفری*، غلامرضا صفری صفحات 67-73
    پیشینه و اهداف

    از متغیرهای تاثیر گذار بر توانمندسازی روانشناختی کارکنان می توان به مدیریت استعداد و فناوری اطلاعات اشاره کرد. هدف از این تحقیق تعیین ارتباط بین مدیریت استعداد با توانمندسازی روانشناختی از طریق فناوری اطلاعات در معلمان تربیت بدنی شهرستان کازرون می باشد.

    روش ها

    این تحقیق کاربردی و از نوع توصیفی و همبستگی است. جامعه آماری این تحقیق، تمامی معلمان تربیت بدنی شهرستان کازرون به تعداد 97نفر بود، که از این تعداد 83  نفر به عنوان نمونه و به روش نمونه گیری کل شمار انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه های استاندارد مدیریت استعداد احمدی و همکاران (1391)،توانمندسازی روانشناختی (اسپریتزر ،1995) و فناوری اطلاعات (لورتز و همکاران،2004)  بود. برای توصیف داده ها از روش های آمار توصیفی و برای تجزیه استنباطی داده ها از روش های آماری ضریب همبستگی پیرسون، رگرسیون و معادلات ساختاری استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج حاصل از تحقیق نشان داد که بین مدیریت استعداد با توانمندسازی روانشناختی و بین مدیریت استعداد با فناوری اطلاعات رابطه ی مثبت و معناداری وجود داشت.و همچنین بین فناوری اطلاعات و توانمندسازی روانشناختی رابطه ی معناداری وجود داشت.  در نهایت، نتایج نشان داد که ارتباط بین مدیریت استعداد با توانمندسازی روانشناختی از طریق فناوری اطلاعات  مثبت و معنادار بود (01/0 ≤P).

    نتیجه گیری

    بنابراین شایسته است که به منظور افزایش توانمندسازی روانشناختی در جامعه هدف توجه بیشتری به متغیرهای مدیریت استعداد و فناوری اطلاعات شود.

    کلیدواژگان: مدیریت استعداد، توانمند سازی روانشناختی، فناوری اطلاعات، معلمان تربیت بدنی، شهرستان کازرون
|
  • Atefeh Fathi *, Abolfazl Farahani Pages 1-8
    Background and Objectives

    One of the important concepts in sports science is the talent identification process. The purpose of this research was to investigate the views of physical education specialists and teachers about the characteristics of sports talent.

    Methods

    The statistical population of this research included all physical education specialists and teachers in Tehran province. The available research sample was based on the Sharp Cochran (1979) method, and there were 103 physical education teachers and 103 physical education experts. The data collection tool was a questionnaire consisting of 40 questions, whose content validity was determined by the opinion of physical education experts, and the reliability coefficient of the questionnaire was 0.896 using the test-retest method. In order to check the normality of the data distribution, the Kolmogorov - Smirnov test was used and it was determined that the data distribution was not normal. Therefore, the non-parametric U-Mann-Whitney test was used.

    Findings

    The results showed that there is a significant difference between the views of teachers and physical education specialists regarding the characteristics of body measurements in the mother's fields (P≤0.001). And there is a significant difference regarding the physiological indicators in the racket fields (P≤0.001). And there is no significant difference in the index of physical and movement readiness in mother, ball and racket disciplines, and there was a significant difference in biomechanical indices in mother, ball (P≤0.01) and racket (P≤0.05) fields. There was a significant difference (P≤0.05) in mental indices in ball and racket disciplines.

    Conclusion

    The views of teachers and physical education specialists are different in terms of talent search variables, and a comprehensive sports talent program should include the opinion of all specialists and teachers.

    Keywords: Sports talent search, physical education teachers, physical education specialists
  • Maryam Nasirirad *, Forough Fattahi Pages 9-22
    Background and Objectives

    Learning mindfulness is one of the logical ways to help athletes to enter the state of smooth performance and reach peak performance. This research was conducted with the aim of the effect of mindfulness training on the motivation and performance of athletes.

    Methods

    The design of the current research is semi-experimental and pre-test and post-test with a control group. This research is applied in terms of purpose and semi-experimental in terms of method and consists of two comparison groups with random replacement, pre-test, post-test (6 sessions). The statistical population of the research was volleyball sports conservatory athletes whose sample size is 30 athletes based on the Stevens table and the semi-experimental nature of the research. The sample people were divided into two groups of 15 people, experimental and control. In order to collect information, standard sports motivation questionnaire (SMS-6) and athletes' performance questionnaire - Charbonneau (2001) were used, which were distributed among the sample by targeted sampling method. SPSS22 software was used to analyze the findings and covariance analysis was used to check the hypotheses.

    Findings

    It showed that with the pre-test control, there is a significant difference between the level of motivation of the athletes in the experimental group and the control group (P=0.000; F=5.229). In other words, mindfulness training has increased the motivation of athletes in the experimental group according to the average score of the total motivation of the athletes in the experimental group compared to the average of the control group. The amount of influence or difference is equal to 24/810. Further findings showed that with the pre-test control, there is a significant difference between the performance level of the athletes in the experimental group and the control group (P=0.000; F=6.145).In other words, mindfulness training has increased the performance of athletes in the experimental group according to the average score of the total performance of the athletes in the experimental group compared to the average of the control group. The effect or difference is equal to 27.321. Also, with the pre-test control, there is a significant difference between the level of internal motivation of the athletes in the experimental group and the control group (P=0.000; F=11.230). In other words, mindfulness training has increased the internal motivation of the athletes in the experimental group according to the average score of the total internal motivation of the athletes in the experimental group compared to the average of the control group. The amount of influence or difference is equal to 37/800. Also, with the pre-test control, there is a significant difference between the level of external motivation of the athletes in the experimental group and the control group (P=0.000; F=30.270).

    Conclusion

    Mindfulness training has increased the external motivation of athletes in the experimental group according to the average score of the total motivation of the athletes in the experimental group compared to the average of the control group

    Keywords: Mindfulness, motivation, performance, Athletes, Volleyball
  • Mohammad Kalantariyan *, Niloufar Rahmani, Mehdi Aslani Pages 23-30
    Background and Objectives

    Upper_crossed_syndrome is a common complication among students. Therefore, the purpose of this research is to ‎investigate the effect of 8 weeks of Pilates exercises on pain, forward head angle and kyphosis angle of girl students ‎suffering from upper_crossed_syndrome.‎

    Methods

    A number of 20 girl students suffering from upper_crossed_syndrome were purposefully selected and randomly divided into two experimental and control groups. The experimental group performed Pilates exercises 3 times a week for 8 weeks. Before and after the 8 weeks of exercises, the pain level was measured by the visual analogue scale test, the kyphosis angle by a flexible ruler and the forward head angle by goniometer. The data were analyzed using paired t-tests and analysis of covariance.

    Findings

    The amount of pain and the angles of kyphosis and forward head of the subjects in the experimental group compared to the control group improved significantly after performing the exercises. While these changes were not significant in the control group.

    Conclusion

    Improving muscle balance and increasing awareness of one's posture while performing various activities can be seen as a reason for improving the complications associated with upper_crossed_syndrome in students.

    Keywords: Pilates, Pain, Kyphosis, Student, upper, crossed, syndrom
  • Zeinab Naghiloo *, Fereshteh Kotobi Pages 31-40
    Background and Objectives

    Leisure time is a basic element of human needs in contemporary life that affects different aspects of life. Experts consider it a suitable measure for the health of society and believe that just as planning and investment is done for employment, the same should be done for spending leisure time, especially for the young generation. Therefore, considering the great importance of leisure time and the vital role of student teachers in the education system of the country, it is necessary to pay special attention to the enrichment of their leisure time. Therefore, this research was conducted with the aim of designing a framework for enriching the leisure time of student teachers in the country.

    Methods

    The method of this research was qualitative and was implemented with the method based on database theory. The data was collected using in-depth semi-structured interviews among student teachers, faculty members and staff of Farhangian University across the country in the academic year of 2011-2014, who were selected by theoretical sampling method (until data saturation reached 64 people). To analyze the content of the interviews, an interpretive analytical method was used using three-stage open, central and selective coding.

    Findings

    In the process of analyzing the interviews, 274 open codes were first identified, which were grouped into 19 core codes, then aggregated into 6 categories and presented as a schematic model. The final model of the research showed that the main category of enriching the free time of students and teachers of the country includes all dimensions of a complete human being, i.e. educational-religious-devotional-moral, economic-professional, scientific-technological, social-political, biological-physical and aesthetic-artistic; which has been affected by contextual factors (management and planning), causal factors (individual and non-individual), intervening factors (individual and organizational obstacles) which can be achieved with the micro, macro and secondary consequences of university and student-related technologies.

    Conclusion

    According to the results of the present study, it is recommended that Farhangian University draw up general and coherent policies for student teachers' leisure time and delegate more authority to the provinces. On the other hand, to identify the capacities and abilities, deficiencies and interests of student teachers and also according to the needs of education as the employer of Farhangian University, through the process of planning, organizing, budgeting and efficient and targeted supervision in order to enrich the leisure time of student teachers. It is also very important that students' leisure activities are attractive, practical, fun, purposeful, diverse, useful and creative in order to increase their welcome. In this way, it is possible to ensure their mental and physical health and vitality, and therefore move in the direction of improving the quality of life of the people of the society, the progress and excellence of teachers, students and the people of the country.

    Keywords: leisure time, student teachers, enrichment, Data Base-Theory
  • Zahra Koohestani Sini *, Setiya Moghadam, Zahra Shiri Tanourlouei Pages 41-48
    Background and Objectives

    Exercise trainings increase people’s physical literacy in all aspects. This study aimed to compare the effect of non_exercise training after continuous and high intensity interval training on physical literacy and body composition of overweight female secondary school students.

    Methods

    24 female secondary school students (15-17 years old) who were overweight were between the 85th and 95th percentiles and were randomly divided into three groups: continuous training and non-training, high intensity interval training and non-training, and control (8 people in each group) were placed. Training was for 12 weeks and no training after that for 4 weeks. 24 hours before, 48 hours after the end of the training period, and 24 hours after the end of the non-training period, pre-test and post-test measurements were taken.

    Findings

    Physical literacy increased significantly in both training groups compared to the control group, and body composition improved significantly in both training groups compared to the control group. It came with training, but these effects were still present compared to before training(P<0.05). No difference was observed between the two types of training and no training(P>0.05).

    Conclusion

    It seems that 12 weeks of continuous training and Both of the severe periodic type, leads to an increase in physical literacy and an improvement in the body composition of female students of the second secondary level, and lack of exercise leads to a decrease in the effects of exercise, but after 4 weeks, its effects do not disappear completely.

    Keywords: aerobic training. High intensity training, physical literacy, Body Composition, obesity, students
  • Mehdi Mohammadi, Hosein Mojtahedi *, Maryam Mohammadi Pages 49-58
    Background and Objectives

     The use of supplements and food of natural origin along with exercises in order to achieve health benefits and weight loss has become very popular. In the meantime, high intensity interval training (HIIT) has been considered as an efficient and new training method and ursolic acid as a natural substance. Therefore, the present study determined the effect of six high-intensity intermittent exercises and ursolic acid supplementation on oxidative stress and percentage of the week in obese teenage boys.

    Methods

    In this semi-experimental study, healthy obese adolescent boys (age range: 13-18 years) of Mobarakeh city, Isfahan based on body mass index (above 25 kg/m2) and fat percentage (more than 25%) numbered 36. The selected people and after equalization based on aerobic fitness (VO2max) were placed in four groups of intense intermittent exercise, ursolic acid supplementation, combined (exercise + ursolic acid) and control. First, the subjects participated in the preparation program for two weeks (four sessions per week) including 30 to 45 minutes of continuous and periodic aerobic exercise with an intensity of 60-70% of the reserve heart rate. Then the training continued for six weeks in the HIIT method with an intensity of 70-90% of the reserve heart rate. Oxidative markers such as malondialdehyde (MDA) and total antioxidant capacity (TAC) and body fat percentage were measured before and after six weeks of exercise and supplementation. The results of the Shapiro-Wilk test showed the normal distribution of all variables (P<0.05). Analysis of covariance was used to examine the differences between groups, and Bonferroni's post hoc test was used to examine the differences in individual groups. The results were analyzed using SPSS software version 22 and at a significance level of P<0.05.

    Findings

    In general, the reduction of MDA and the increase of serum TAC in the exercise and combination and supplement groups were significant compared to the control group (p<0.05).

    Conclusion

    Based on the results of this study, intense interval training in combination with ursolic acid supplementation is a suitable method to increase TAC, decrease MDA and body fat percentage of obese adolescent boys. Therefore, it seems that HIIT exercises with ursolic acid supplement can be effective in strengthening antioxidant defense and reducing oxidative stress and fat percentage in obese adolescent boys.

    Keywords: high intensity interval training (HIIT), ursolic acid, obesity, adolescent boys, oxidative stress
  • Sevda Moharamzadeh *, Fereshteh Shahidi, Meysam Torabi Pages 59-66
    Background and Objectives

    In order to improve exercise performances, athletes commonly benefit from nutritional ‎supplementation. A few studies have considered the proper dosage of these supplements. The ‎focus of this study is to investigate the effects of the deferent doses of garlic, on aerobic ‎performance, as a recommended supplement.‎

    Methods

    Fifteen men in the range of 19 to 21 years old, volunteered to take part in this study. They came ‎to the exercise physiology lab fasting, for four sessions, with a rest week between each two ‎sessions and took one of the 500, 750, 1000 mg of garlic or placebo. After four hours resting, ‎each subject performed Broce aerobic test. Blood pressure and heart rate measured, fasting, ‎before test and after test, and the time of test recorded for each subject. ‎

    Findings

    Along the used doses of garlic, only the dose of 1000 mg could improve aerobic performance on ‎treadmill (p<0.05). As well as, 4 hours after taking 1000 mg garlic, resting blood pressure was ‎reduced by 0.8 mmHg and there was a positive effect on heart rate response to exercise, ‎significantly (p<0.05).

    Conclusion

    Athletes needs to consider the proper dose of garlic, if they want to ‎benefit from garlic supplementation.‎

    Keywords: aerobic performance, Bruce aerobic exercise test, Garlic, dose of consumption
  • Omid Safari *, Gholamreza Safari Pages 67-73
    Background and Objectives

    Talent management and information technology can be mentioned among the variables affecting the psychological empowerment of employees. The purpose of this research is to determine the relationship between talent management and psychological empowerment through information technology in physical education teachers of Kazeroon city.

    Methods

    This research is applied and descriptive and correlational. The statistical population of this research was all the physical education teachers of Kazeron city, numbering 97 people, of which 83 people were selected as a sample using the total number sampling method. The data collection tools were standard talent management questionnaires by Ahmadi et al. (2011), psychological empowerment (Spritzer, 1995) and information technology (Lortz et al., 2004). Descriptive statistics methods were used to describe the data, and Pearson's correlation coefficient, regression, and structural equations were used to analyze the data.       

    Findings

     The results of the research showed that there was a positive and significant relationship between talent management and psychological empowerment and between talent management and information technology. There was also a significant relationship between information technology and psychological empowerment. Finally, the results showed that the relationship between talent management and psychological empowerment through information technology was positive and significant (P ≤ 0.01).

    Conclusion

    Therefore, it is appropriate to pay more attention to the variables of talent management and information technology in order to increase psychological empowerment in the target society.

    Keywords: Talent Management, Psychological Empowerment Information Technology, Physical Education Teachers Kazeroon City