فهرست مطالب

مجله مدیریت بازاریابی
پیاپی 62 (بهار 1403)

  • تاریخ انتشار: 1402/12/22
  • تعداد عناوین: 7
|
  • مرتضی بقائی شهریور، کامبیز حیدرزاده هنزائی*، محمدعلی عبدالوند صفحات 1-18

    جهت هویت آنلاین یک شرکت عمل نموده و نه تنها محصولات و خدمات ارائه شده را در بر می‏گیرد، بلکه تصویر زیبایی‏شناختی و ارزش‏های شرکت را نیز ارائه می‏دهد. ایجاد هویت آنلاین قوی به متمایز شدن یک فروشگاه اینترنتی از رقبا، جذب و نگهداشت مشتریان برای تقویت مزیت رقابتی، و به بهبود تفاوت‏های برند، محصول یا خدمات کمک می‏کند. و از طرفی درک قصد مکرر خرید مصرف‏کنندگان در حفظ رشد در این کسب و کار ضروری است. این پژوهش با ارائه دیدگاه نظری جدید برای درک رفتار خرید آنلاین مشتریان متعهد نشان می‏دهد که وبسایت فروشگاهی، هویت خاصی را ایجاد می‏کند که این هویت خود بر قصد مکرر خرید اثرگذار است. پژوهش حاضر با آزمودن مدلی مفهومی کینگ و همکاران (2016) در جهت توسعه مدل مذکور، عوامل موثر بر هویت فرهنگی وبسایت و قصد مکرر خرید را مورد مطالعه قرار داده است. بر‏ اساس‏ اطلاعات‏ گردآوری‏ شده‏ از 463 نفر از مشتریان فروشگاه‏ های آنلاین در تهران شامل بخشی از دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، نتایج این تحقیق نشان داد، افزایش جذابیت محصول، جذابیت خدمت، رضایتمندی الکترونیکی مشتریان، سفارش‏گردانی، هویت فرهنگی وبسایت و جذابیت وبسایت موجب افزایش قصد مکرر خرید می‏شود. افزایش قابل اعتماد بودن وبسایت، جذابیت محصول، جذابیت خدمت و جذابیت وبسایت موجب افزایش هویت فرهنگی وبسایت می‏شود. افزایش جذابیت وبسایت و سفارش‏گردانی موجب افزایش رضایتمندی الکترونیکی مشتریان می‏شود. اما افزایش قابل اعتماد بودن وبسایت موجب افزایش قصد مکرر خرید نمی‏شود. نتایج به دست آمده می‏توانند مبنایی باشد که فروشگاه‏های اینترنتی هویت فرهنگی وبسایت را به عنوان استراتژی جدیدی جهت جذب و حفظ مشتریان با تمرکز بر قصد مکرر خرید درک نموده و بکار گیرند.

    کلیدواژگان: تمایل (قصد) مکرر خرید، هویت فرهنگی وبسایت، سفارش گردانی، فروشگاه های اینترنتی، تجارت الکترونیکی
  • مریم جابری، کریم حمدی*، فرهاد حسین زاده لطفی صفحات 19-33

    در این پژوهش به شناسایی عوامل درون فروشگاهی غیر کلامی تاثیرگذار بر رفتار خرید مشتریان در صنعت لوازم خانگی پرداخته شده است. داده ‏های مورد نیاز این پژوهش در دو فاز کیفی و کمی جمع‏آوری شدند. در فاز کیفی از روش مصاحبه عمیق به منظور جمع‏آوری اطلاعات لازم استفاده گردید. داده‏ های به دست آمده در این فاز از تحقیق، با روش تحلیل محتوا، تجزیه و تحلیل شدند. همچنین در فاز کمی، از روش میدانی برای جمع‏آوری اطلاعات استفاده شد و با استفاده از روش تحلیل عاملی اکتشافی، تجزیه و تحلیل شدند. به منظور پوشش اهداف تحقیق، در ابتدا با انجام مصاحبه‏های عمیق با افراد خبره در حوزه ارتباطات غیر کلامی، شاخص‏هایی که می‏تواند در پیش‏بینی رفتار خرید مشتریان تاثیرگذار باشند، شناسایی شدند و سپس بر اساس میزان اهمیت هر یک از این شاخص‏ها، عواملی که در نهایت به عنوان عوامل درون فروشگاهی غیر کلامی تاثیرگذار بر رفتار خرید مشتریان هستند، معرفی گردیدند. نتایج به‏دست آمده در مصاحبه با خبرگان نشان می‏دهد که 33 شاخص را می‏توان به عنوان شاخص‏های درون فروشگاهی غیر کلامی تاثیرگذار بر رفتار خرید مشتریان در صنعت لوازم خانگی در نظر گرفت. بر اساس یافته‏ های این پژوهش، برندهای فعال در این صنعت، می‏توانند فروشگاه‏ های بهینه ‏تری را برای مشتریان نهایی طراحی کنند که علاوه بر اینکه می‏تواند در تجربه خرید آنان تاثیر مثبت ایجاد کند، در برندسازی فعالین صنعت نیز می‏تواند تاثیر قابل توجهی داشته باشد.

    کلیدواژگان: عوامل درون فروشگاهی غیر کلامی، ارتباطات غیر کلامی، رفتار خرید مشتریان، صنعت لوازم خانگی
  • راحله انصاری، سید حسن حاتمی نسب*، شهناز نایب زاده صفحات 35-49
    هدف

    این پژوهش با هدف طراحی و تبیین مدل صفات شخصیتی مصرف کننده مبتنی بر رویکرد خرید تکانشی انجام شد.

    طرح پژوهش/ روش شناسی/ رویکرد: 

    روش شناسی تحقیق حاضر توصیفی-اکتشافی با رویکرد ترکیبی (از نوع متوالی، کیفی-کمی) بود. مراحل انجام شامل: انجام مصاحبه با زنان با تجربه خرید تکانشی و تحلیل داده ها به کمک روش تحلیل تم برای شکل دهی مدل و سپس آزمون و اعتبارسنجی مدل جهت شناسایی الگوی نهایی. مشارکت کنندگان تحقیق در بخش کیفی عبارت بودند از زنان 2 کشور همسایه حاشیه خلیج فارس بانضمام 2 استان جنوبی ایران که با استفاده از تست‏های آر.اف.ام و بارات (1994) تکانشگری آنان در مصرف لوازم آرایشی اثبات شده بود. در بخش کمی، جامعه آماری شامل کلیه زنان پرمصرف لوازم آرایشی در 3 کشور حاشیه خلیج فارس بانضمام زنان استان‏های جنوبی ایران. همچنین تحلیل کیفی داده ‏های حاصل از انجام مصاحبه در تحقیق پیش رو با استفاده از روش تحلیل تم و تحلیل داده ‏های کمی با استفاده از نرم افزارهای SPSS و SmartPLS 3 و در سطح معناداری 5 درصد انجام شد.

    یافته ها

    یافته ‏های حاصل از تحلیل کیفی نشان داد مدل مفهومی تحقیق مشتمل بر متغیرهای: احساس ضرورت خرید، گرایش به خرید تکانشی، رفتار خرید تکانشی، پیامدها،حافظه سپاری و اشباع خرید است که این مدل در بخش کمی مورد آزمون واقع شدکه یافته‏ ها در سطح اطمینان 95 درصد نشان داد به غیر از یک مسیر، کلیه مسیرهای مدل مورد تایید و معنی دارند.

    کلیدواژگان: خرید تکانشی، مصرف کننده، صفات شخصیتی، بازارهای بین المللی، رویکرد آمیخته
  • بابک روزبهانی، سهیل سرمد سعیدی*، بهروز قاسمی صفحات 51-64

    هدف این مطالعه، ارائه الگوی جایگاه یابی مجدد برند شرکت‏های فعال در صنعت برق بود. به این منظور با رویکرد پژوهش کیفی و ابزار فراترکیب که شامل گام های هفت گانه ای است، به ارزیابی و تحلیل نظام مند نتایج و یافته های پژوهش پیشین پرداخته شده است. در این روش با جستجوی کلیدواژه جایگاه یابی مجدد برند در پایگاه های اطلاعاتی گوناگون، در ابتدا 2349 مطالعه در بازه زمانی سال های 2012 تا 2022 میلادی و 1391 تا 1401 خورشیدی یافت شد. از 2349 اثر یافت شده، 1657 اثر از نظر عنوان، 384 اثر از نظر چکیده و 246 اثر از نظر متن با هدف و سوالات تحقیق حاضر همخوانی نداشتند؛ بنابراین این اثار کنار گذاشته شدند و تنها 62 اثر که در زمینه جایگاه یابی مجدد برند بودند و هم از نظر عنوان و هم از نظر محتوا با هدف و سوالات پژوهش حاضر همراستا بودند، برای تحلیل به روش فراترکیب و ارائه الگوی جایگاه یابی مجدد برند انتخاب شدند. با مطالعه و بررسی دقیق منابع نهایی شده، از هر کدام از منابع، مولفه ها و شاخص های جایگاه یابی مجدد برند شرکت‏های فعال در صنعت برق استخراج شد که عبارتند از توان مالی، کیفیت، قیمت، تحویل، سرویس، بازاریابی، رضایت مشتری و مدیریت منابع انسانی. در مجموع الگوی جایگاه یابی مجدد برند شرکت‏های فعال در صنعت برق در قالب 8 مولفه و 71 شاخص شناسایی و طبقه بندی شد

    کلیدواژگان: جایگاه یابی برند، جایگاه یابی مجدد برند، استراتژی های جایگاه یابی مجدد برند
  • علیرضا زمانی، کامبیز جلالی فراهانی*، محمود سمیعی نصر، نسرین آخوندی صفحات 65-93
    مقدمه

    بازار دیجیتال نسبت به مصرف کننده مد دیدگاه تجارتی دارد. از آنجایی که این بازار، قصد تاثیرگذاری بر رفتار خرید مصرف کننده و جلب اعتماد وی را دارد، با استفاده از فضای دیجیتال نگرانی‏هایی از تصویر بدنش در ذهن مصرف کننده ایجاد می‏کند که وی را به سمت جراحی زیبایی، افزایش رژیم غذایی و خدمات مد سوق دهد. از طرفی تاثیر بازاریابی دیجیتال به عنوان موتور حرکت کسب و کار در شکل دهی رفتارخرید بالاست و افراد تحت تاثیر تبلیغات، رفتارشان را در خرید خدمات مد تغییر می دهند. تاکنون پژوهشی برای بررسی رفتار خرید مصرف کنندگان مد بر اساس الگو تغییر رفتار خرید با استفاده از فضای دیجیتال انجام نشده است. هدف این پژوهش طراحی مدل رفتار خرید مصرف کننده برای موقعیت های مختلف رفتار خریدمصرف کننده در بازار دیجیتال است.

    روش پژوهش: 

    از روش کیفی و تئوری داده بنیاد برای گردآوری اطلاعات و تجزیه و تحلیل داده، استفاده شد. پس از مصاحبه تخصصی با 14 نفر ازخبرگان و مدیران بازاردیجیتال که از طریق روش غیر احتمالی و نمونه گیری هدفمند (گلوله برفی) انتخاب شدند.

    یافته‏ ها:

     داده ‏ها به صورت کدگذاری باز، محوری، انتخابی طبقه بندی و در قالب 32 مفهوم و 9مقوله اصلی استخراج شدند. با استناد به نظریه داده بنیاد، کدهای شناسایی شده در قالب عوامل راهبردی، مولفه ها، موارد علی، شرایط زمینه ای، شرایط تاثیرگذار، پیامدها دسته بندی شدند.

    نتیجه گیری: 

    مقوله‏ ها شامل: عوامل راهبردی بازار دیجیتال،مولفه بازار دیجیتال، موارد علی تاثیر گذار در رفتارخریدمصرف کننده فضای دیجیتال، محرک خارجی و شرایط زمینه ای تاثیرگذار در فضای دیجیتال، مولفه مد، رفتارخرید مصرف کننده مد، شرایط تاثیرگذار در بازار مد، پیامد منفی، پیامد مثبت.

    کلیدواژگان: برند ملی، ارتقای برند ملی و صادرات صنعتی، مدل برند ملی، رویکرد آمیخته
  • مهدی بره مقدم، حسین حکیم پور*، مهدی محمودزاده، محمد محمدی صفحات 85-110
    زمینه

    باتوجه به رشد روزافزون فروش آنلاین محصولات فروشگاه های زنجیره ای و تنوع عوامل اثرگذار بر آن، نقش افزایش تکرار خرید آنلاین این محصولات دارای اهمیت است.

    هدف

    هدف از مطالعه حاضر، ارائه الگوی قصد خرید مجدد آنلاین در فروشگاه های زنجیره ای به روش مالتی گرندد تئوری می باشد.

    روش

    این پژوهش به روش مالتی گرندد تئوری که ترکیبی از فراترکیب و گرندد تئوری می باشد، انجام شده است. ازاین رو، در گام نخست، ادبیات قصد خرید مجدد آنلاین در بازه زمانی سال 2010 الی 2022 مورد بررسی قرار گرفت و در گام بعدی با 10 نفر از خبرگان فروشگاه های زنجیره ای مصاحبه صورت گرفت و تجزیه وتحلیل داده ها از طریق سه نوع کدگذاری باز، محوری و انتخابی با رویکرد استراوس و کوربین صورت پذیرفته است.

    یافته ها و نتایج

    در این پژوهش عوامل علی شامل طبقه فن آوری اطلاعات، ویژگی محصول، طبقه برند و طبقه خدمت؛ عوامل مداخله گر شامل عوامل جامعه شناسی و فضای رقابتی و طبقه ویژگی های مشتری به عنوان عامل زمینه ای شناسایی شدند که ضمن ایجاد راهبردهای بازاریابی سبب افزایش توانمندی فروشگاه های زنجیره ای و مسئولیت اجتماعی خواهد شد. این پژوهش به ایجاد دانش بیشتر در خصوص عوامل موثر بر قصد خرید مجدد آنلاین در فروشگاه های زنجیره ای کمک می کند و به مدیران فروشگاه های زنجیره ای در افزایش قصد خرید مجدد آنلاین مشتریان و مزیت رقابتی یاری می رساند.

    کلیدواژگان: قصد خرید مجدد آنلاین، فروشگاه های زنجیره ای، فراترکیب، گرندد تئوری، مالتی گرندد تئوری
  • سید عارف اصغرزاده شیاده، مهدی روح الامینی*، شیبا معصومی، آزاده کیاپور صفحات 111-128
    هدف

    استفاده از شخصیت های مشهور برای تایید محصولات و خدمات به ویژه لوازم آرایشی و بهداشتی در رفتار مصرف کنندگان تاثیر دارد. در نتیجه، هدف این مطالعه ارائه مدل کمی استفاده از تاثیرگذاران رسانه های اجتماعی در رفتار مصرف کنندگان صنعت لوازم آرایشی و بهداشتی لوکس بود.

    روش پژوهش:

     پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر شیوه اجرا پیمایشی بود. جامعه پژوهش مصرف کنندگان فارسی زبان لوازم آرایشی و بهداشتی لوکس در رسانه های اجتماعی در سال 1401 بودند. ابزار پژوهش پرسشنامه محقق ساخته تاثیرگذاران رسانه های اجتماعی در رفتار مصرف کنندگان صنعت لوازم آرایشی و بهداشتی لوکس (130 گویه) بود که از طریق ایمیل، واتساپ، تلگرام، اینستاگرام، فیس بوک و یوتیوب برای نمونه ها ارسال شد. تعداد 500 پرسشنامه بین نمونه ها که به صورت در دسترس انتخاب شده بودند، توزیع شد و تعداد 310 مورد آنها بازگشت داده شد و 38 مورد به دلیل نقص حذف و در نهایت 272 پرسشنامه مورد تحلیل قرار گرفتند. داده ها با روش های تحلیل عاملی اکتشافی و مدل سازی معادلات ساختاری در نرم افزارهای SPSS و Smart PLS تحلیل شدند.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد که پرسشنامه محقق ساخته تاثیرگذاران رسانه های اجتماعی در رفتار مصرف کنندگان صنعت لوازم آرایشی و بهداشتی لوکس دارای 93 گویه در 32 مولفه و 11 بعد بود که شامل ابعاد ویژگی های تاثیرگذاران رسانه های اجتماعی (با سه مولفه)، ویژگی های برند (با سه مولفه)، تغییر در نحوه بازاریابی (با دو مولفه)، تغییرات فناورانه (با دو مولفه)، تغییرات زیستی مردم (با دو مولفه)، اثربخشی تبلیغات (با سه مولفه)، عوامل دولتی (با دو مولفه)، بینش اجتماعی از رسانه های اجتماعی (با دو مولفه)، سنجش موفقیت تبلیغات تاثیرگذاران (با دو مولفه)، استفاده از استراتژی های مختلف بازاریابی (با دو مولفه) و فرآیند استفاده از تاثیرگذاران رسانه های اجتماعی (با نه مولفه) بودند. همچنین، بار عاملی همه گویه ها بالاتر از 70/0 و میانگین واریانس استخراج شده، نسبت روایی و پایایی کرونباخ همه مولفه ها به ترتیب بالاتر از 50/0، 70/0 و 80/0 بود. علاوه بر آن، مدل نهایی استفاده از تاثیرگذاران رسانه های اجتماعی در رفتار مصرف کنندگان صنعت لوازم آرایشی و بهداشتی لوکس برازش مناسبی داشت و در این مدل، ابعاد تغییرات زیستی مردم، تغییرات فناورانه و تغییر در نحوه بازاریابی بر فرآیند استفاده از تاثیرگذاران رسانه های اجتماعی، ابعاد ویژگی های تاثیرگذاران رسانه های اجتماعی، ویژگی های برند، فرآیند استفاده از تاثیرگذاران رسانه های اجتماعی، بینش اجتماعی از رسانه های اجتماعی و عوامل دولتی بر هر یک از دو بعد استفاده از استراتژی های مختلف بازاریابی و سنجش موفقیت تبلیغات تاثیرگذاران و ابعاد استفاده از استراتژی های مختلف بازاریابی و سنجش موفقیت تبلیغات تاثیرگذاران بر اثربخشی تبلیغات اثر مستقیم و معنادار داشتند (001/0P<).

    نتیجه گیری

    با توجه به ابعاد و مولفه های شناسایی شده در مدل کمی استفاده از تاثیرگذاران رسانه های اجتماعی در رفتار مصرف کنندگان صنعت لوازم آرایشی و بهداشتی لوکس می توان شرایط را برای تغییر رفتار مصرف کنندگان تغییر داد و زمینه را برای افزایش رفتار مصرف کنندگان صنعت لوازم آرایشی و بهداشتی لوکس فراهم نمود.

    کلیدواژگان: تاثیرگذاران رسانه های اجتماعی، رفتار مصرف کنندگان، صنعت، لوازم آرایشی و بهداشتی لوکس
|
  • Morteza Baghaei Shahrivar, kambiz heidarzadeh *, mohamadali abdolvand Pages 1-18

    In the context of online shopping, websites play a critical role in facilitating transactions between buyers and sellers. An online store's website acts as a focal point for a company's online identity and encompasses not only the products and services offered but also the company's aesthetic image and values. Creating a strong online identity helps an online store differentiate itself from competitors, attract and retain customers to strengthen its competitive advantage, and improve brand, product, or service differentiation. On the other hand, understanding the repeat purchase intention of consumers is essential for maintaining growth in this business. This research, by providing a new theoretical perspective for understanding the online shopping behavior of committed customers, shows that a store's website creates a specific identity that itself affects the repeat purchase intention. The present study examines the factors affecting website cultural identity and the repeat purchase intention by testing a conceptual model by King et al. (2016) in order to develop the model. Based on the information gathered from 463 customers of online stores in Tehran, including a segment of students of Islamic Azad University, Science and Research Branch, the results of this research showed that increasing product attractiveness, service attractiveness, customer e-satisfaction, fulfillment, website cultural identity, and website attractiveness leads to an increase in the repeat purchase intention. Increasing website trustworthiness, product attractiveness, service attractiveness, and website attractiveness leads to an increase in website cultural identity. Increasing website attractiveness and fulfillment leads to an increase in customer e-satisfaction. However, increasing website trustworthiness does not lead to an increase in the repeat purchase intention. The results can be a basis for online stores to understand and use website cultural identity as a new strategy for attracting and retaining customers with a focus on the repeat purchase intention.

    Keywords: Repeat Purchase Intention, Website Cultural Identification, Fulfillment, E-Tailing, E-Commerce
  • Maryam Jaberi, Karim Hamdi *, Farhad Hosseinzadeh lotfi Pages 19-33

    In this research, non-verbal in-store factors affecting the buying behavior of customers in the home appliance industry have been identified. The data required for this research were collected in two qualitative and quantitative phases. In the qualitative phase, the in-depth interview method was used to collect the necessary information. The data obtained in this phase of the research were analyzed by the method of content analysis. Also, in the quantitative phase, the field method was used to collect information and analyzed using the exploratory factor analysis method. In order to cover the research objectives, at first, by conducting in-depth interviews with experts in the field of non-verbal communication, indicators that can be effective in predicting the buying behavior of customers were identified, and then based on the importance of each From these indicators, the factors that are finally introduced as non-verbal in-store factors that influence the buying behavior of customers. The results obtained in the interview with experts show that 33 indicators can be considered as non-verbal in-store indicators affecting the buying behavior of customers in the home appliance industry. Based on the findings of this research, brands active in this industry can design more optimal stores for end customers, which in addition to creating a positive impact on their shopping experience, also on the branding of industry players. It can have a significant impact

    Keywords: in-store non-verbal cues, non-verbal communication, customer buying behavior, home appliance industry
  • Rahele Ansari, Seyyed Hassan Hatami-nasab*, Shahnaz Nayebzadeh Pages 35-49
    Introduction

    This research was conducted with the aim of designing and explaining the model of consumer personality traits based on the impulse buying approach.

    Research design/methodology/approach:

     The methodology of the current research was descriptive-exploratory with a mixed approach (sequential type, qualitative-quantitative). The steps include: conducting interviews with women with impulse buying experience and data analysis using the theme analysis method to form the model and then testing and validating the model to identify the final pattern. The participants of the research in the qualitative part were the women of 2 neighboring countries of the Persian Gulf along with 2 southern provinces of Iran, whose impulsiveness in using cosmetics was proven by using RFM and Barratt (1994) tests. In the quantitative part, the statistical population includes all women who use a lot of cosmetics in 3 countries on the edge of the Persian Gulf and women in the southern provinces of Iran. Also, the qualitative analysis of the data obtained from the interviews in the upcoming research was done using the theme analysis method and quantitative data analysis using SPSS and SmartPLS 3 software and at a significance level of 5%.

    Findings

    The findings showed that the research conceptual model includes the variables: feeling the need to buy, tendency to buy impulsively, impulsive buying behavior, consequences, memorization and shopping saturation that this model was tested in the quantitative section and the findings showed at the 95% confidence level, except for one path, all the paths of the model are approved and meaningful.

    Keywords: Impulsive buying, consumer, personality traits, international markets, mixed approach
  • babak roozbahani, S. Sarmad Saeidi*, behrooz ghasemi Pages 51-64

    The purpose of this study was to provide a brand repositioning model for companies active in the electricity industry. For this purpose, a systematic evaluation and analysis of the results and findings of the previous research has been done with the approach of qualitative research and meta-composite tool, which includes seven steps. In this method, by searching for the keyword of brand repositioning in various databases, 2349 studies were found in the period of 2012 to 2022 AD and 1391 to 1401 AD. Out of 2349 found works, 1657 works in terms of title, 384 works in terms of abstract and 246 works in terms of text were not consistent with the purpose and questions of this research; Therefore, these works were left out, and only 62 works that were in the field of brand repositioning and were in line with the purpose and questions of the present research both in terms of title and content, were selected for meta-combination analysis and presentation of brand repositioning model. became By studying and carefully examining the finalized sources, components and indicators of brand repositioning of companies active in the electricity industry were extracted from each of the sources, which include financial strength, quality, price, delivery, service, marketing, customer satisfaction and management. human resources. In total, the pattern of brand repositioning of companies active in the electricity industry was identified and classified in the form of 8 components and 71 indicators.

    Keywords: Brand positioning, brand repositioning, brand repositioning strategies
  • Alireza Zamani, Kambiz Jalali Farahani *, Mahmoud Samiei Nasr, Nasrin Akhondi Pages 65-93

    Nation branding is a suitable model recommended by international organizations for export development in the third millennium. An important part of the exports of countries in the world are industrial products. In this regard, due to the importance of this issue for the country, this study was conducted with the aim of providing a model for promoting the nation brand in the field of exporting goods and industrial services. The current research is an applied-developmental research in terms of its purpose, and it is considered a cross-sectional survey research from the point of view of the method of data collection. The community of participants in the qualitative section includes senior managers and entrepreneurs in the fields of branding, industry, export and trade, who have sufficient experience in the aforementioned fields. Sampling was done with a targeted method and theoretical saturation was achieved with 11 interviews. Research findings showed that a national macro-policy and export-oriented culture are the main parameters affecting the national brand. The communication infrastructure in the country provides the necessary platform and the challenges of export sanctions play the role of an interventionist. Finally, the use of relevant strategies to improve the export of industrial goods and services leads to the promotion of the national brand. The central phenomenon including (international branding) also affects the strategies in the field of export of goods and industrial services. Finally, it was found that the strategies of the model lead to a certain result (improvement of the national brand).

    Keywords: Nation branding, Nation brand promotion, industrial export, Nation branding model, Mixed approach
  • mehdi berah moghadam, Hossein Hakimpour *, Mehdi Mahmoodzadeh, Mohammad Mohammadi Pages 85-110
    Background

    Regarding the increasing growth of online purchases of products in chain stores and given that the determinants of online repurchase intentions (ORI) are complicated and different, the role of online sales and increasing repurchase of the concerned products is more highlighted.

    Objective

    The present study aimed to present an ORI model in chain stores.

    methodology

    The qualitative multi-grounded theory (MGT), a combination of meta-synthesis and grounded theory (GT), was used in the present study. The literature on ORI in chain stores was first reviewed during 2010-2022 to reach the research objectives. Then, after detecting the initial framework, GT was used to interview ten experts in chain stores. Moreover, open, axial, and selective coding methods were used for the data analysis to extract the research model.

    Findings and results

    According to the results, the concepts coded using Strauss and Corbin’s three-stage coding approach in GT were classified into four categories as causal conditions (namely information technology (IT), product features, brand class, and service class) and two categories as intervening factors (namely sociology and competitive environment), and one underlying factor (customer features). These factors affect the customer's ORI in chain stores and provide chain stores with some marketing strategies, the consequences of which would determine the capability of chain stores and social responsibility.

    Originality:

     The present study expanded knowledge on the ORI determinants in chain stores and would help the managers of chain stores to promote ORI and create a competitive advantage.

    Keywords: Online Repurchase Intention, Chain stores, Meta-synthesis, Grounded theory, Multi-grounded theory
  • Seyed Aref Asgharzadeh Shiadeh, mehd Rouholamini *, Shiba Masoumi, Azadeh Kiapour Pages 111-128
    Introduction

    Using from the celebrities to endorse products and services, especially cosmetics has an impact on consumer behavior. As a result, the aim of this study was to presenting a quantitative model of the use of social media influencers in the behavior of luxury cosmetics industry consumers.

    Methods

    The current research in terms of purpose was applied and in terms of implementation method was survey. The research population was Persian-speaking consumers of luxury cosmetics on the social media in the 2022 year. The research tool was a researcher-made questionnaire of social media influencers in the behavior of luxury cosmetics industry consumers (130 items), which was sent to the samples via email, WhatsApp, Telegram, Instagram, Facebook and YouTube. Number of 500 questionnaires were distributed among the samples that were selected as available and number of 310 case of them were returned and 38 case were removed due to defects and finally 272 questionnaires were analyzed. Data were analyzed with the exploratory factor analysis and structural equation modeling methods in SPSS and Smart PLS software.

    Results

    The findings showed that the researcher-made questionnaire of social media influencers in the behavior of luxury cosmetics industry consumers had 93 items in 32 components and 11 dimensions, which were included the dimensions of social media influencers characteristics (with three components), brand characteristics (with three components), change in the way of marketing (with two components), technological changes (with two components), people's biological changes (with two components), advertising effectiveness (with three components), government factors (with two components), social insight from social media (with two component), measuring the success of influencer advertising (with two components), using from different marketing strategies (with two components) and process of using social media influencers (with nine components). Also, the factor load of all the items was higher than 0.70 and the average variance extracted, validity ratio and Cronbach's reliability of all components were higher than 0.50, 0.70 and 0.80, respectively. In addition, the final model of the use of social media influencers in the behavior of luxury cosmetics industry consumers had a good fit, and in this model, the dimensions of people's biological changes, technological changes and changes in the way of marketing on the process of using social media influencers, the dimensions of social media influencers characteristics, brand characteristics, process of using social media influencers, social insight from social media and government factors on the each of the two dimensions of using from different marketing strategies and measuring the success of influencer advertising and the dimensions of using from different marketing strategies and measuring the success of influencer advertising on the effectiveness of advertisements had a direct and significant effect (P<0.001).

    Conclusion

    According to the identified dimensions and components in the quantitative model of the use of social media influencers in the behavior of luxury cosmetics industry consumers can be changed the conditions to change the behavior of consumers and provide the basis for increasing the behavior of luxury cosmetics industry consumers.

    Keywords: Social Media Influencers, Behavior of Consumers, Industry, Luxury Cosmetics