فهرست مطالب

مطالعات علوم پزشکی - سال بیست و پنجم شماره 2 (اردیبهشت 1393)

مجله مطالعات علوم پزشکی
سال بیست و پنجم شماره 2 (اردیبهشت 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/02/22
  • تعداد عناوین: 10
|
  • راضیه پوراحمد*، پلم تولکنز، فرانسواسی ون بمبک صفحات 87-96
    پیش زمینه و هدف
    سودوموناس ائروجینوزا یک باکتری فرصت طلب است که به صورت ذاتی به مواد ضد میکروبی مختلف مقاوم می باشد. یکی از علل مقاومت بیان پمپ های تخلیه مقاومت به چند دارو نظیر MexAB-OprM می باشد. آنالیز بیان ژن های کد کننده اجزای پمپ MexAB-OprM نظیر mexA با روش RT-PCR مخصوصا با یک کیت تجارتی می تواند کمک زبادی در انتخاب درمان مناسب آنتی بیوتیکی بنماید. بنابراین هدف این تحقیق مطالعه بیان ژن های کد کننده اجزای پمپ MexAB-OprM نظیر mexA و oprM با روش RT-PCR در ایزوله های بالینی بود.
    روش بررسی
    پس از استخراج RNA از 17 ایزوله بالینی و ساختن cDNA بیان کمی نسبی ژن های mexA و oprM با روش RT-PCR به ترتیب با استفاده از کیت تجارتی و بدون آن تعیین شد.
    یافته ها
    افزایش بیان هر دو ژن mexA و oprM که به ترتیب با استفاده از کیت و بدون آن تعیین شده بود در هشت ایزوله بالینی مشاهده شد. این افزایش بیان مطابق با افزایش MIC 4-2 برابری برای کربنی سیلین بود.
    نتیجه گیری
    همگرایی میان نتایج حاصل از استفاده و عدم استفاده از کیت یافت شد. بعلاوه همگرایی فقط بین MIC کربنی سیلین از میان آنتی بیوتیک های استفاده شده در روش فنوتیپی و بیان پمپ MexAB-OprM در تمام ایزوله های بالینی یافت شد. بنابراین استفاده از روش فنوتیپی و آنالیز بیان ژن با روش RT-PCR با استفاده از کیت به علت سهولت کار با آن به صورت همزمان توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: سودوموناس ائروجینوزا، پمپ MexAB، OprM، پمپ های چند کاره تخلیه دارو، RT، PCR
  • محمدعلی قریشی زاده، شیدا شعفی، سپیده هریزچی قدیم، رضا پیرزه*، سلمان صفی خاناو، رضا ریختگر غیاثی، محمد بیگدلی صفحات 97-104
    پیش زمینه و هدف
    سکته مغزی سندرمی است که با شروع اختلال نورولوژیک به مدت حداقل 24 ساعت مشخص می گردد. مشکلات خلقی و به خصوص افسردگی از شایع ترین بیماری هایی است که در افراد دچار سکته مغزی بروز می کند. هدف اصلی این مطالعه عبارت است از بررسی تاثیر سرترالین در این بیماران در کاهش میزان ناتوانی جسمی و روانی ناشی از بیماری..
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر از نوع کارآزمایی بالینی راندوم شده با 67 بیمار دچار سکته مغزی به مدت پیگیری نه ماه طولی با بررسی های هر سه ماه یک بار در بیمارستان رازی تبریز می باشد که از پرسشنامه دموگرافیک، پرسشنامه کیفیت زندگی ناتینگهام و افسردگی بک جهت سنجش متغیرهای مطالعه استفاده شد و داده ها با آماره های t- Test، Mann withny، آزمون ضریب همبستگی پیرسون در SPSS 19 تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج به دست آمده نشان داد که با مصرف سرترالین میزان افسردگی در گروه مداخله کاهش یافته و کیفیت زندگی در این افراد افزایش یافته است و مصرف سرترالین در طول 9 ماه از عود افسردگی پیشگیری نموده است. داده ها نشان دادند که همکاری در ویزیت مراجعات بعدی، همکاری در توان بخشی و بروز سکته مجدد در مورد دو گروه معنی دار نبوده و بین مصرف سرترالین و افزایش کیفیت زندگی همبستگی مثبت وجود دارد.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که استفاده از سرترالین در بیماران دچار سکته مغزی علاوه بر تاثیر مستقیم در کاهش بروز و شدت افسردگی در بهبود کیفیت زندگی این بیماران نیز موثر است.
    کلیدواژگان: سکته مغزی، سرترالین، افسردگی، کیفیت زندگی
  • سیدعلی معلم زاده، محمدحسین یادگاری *، معصومه رجبی بذل، رضا کچویی صفحات 105-112
    پیش زمینه و هدف
    اونیکومایکوزیس توسط درماتوفیت ها، مخمرها و کپک ها ایجاد می شود. جهت شناسایی عوامل مختلف این عفونت که به عنوان یک معضل مهم بهداشتی در جوامع مختلف شناخته شده است باید روش های تشخیصی حساس تر و نوینی جایگزین روش های معمول گردد.
    اهداف مشخص این مطالعه شامل اهداف ویژه و کاربردی است که عبارتست از تشخیص صحیح، حساس و سریع عوامل مختلف اونیکومایکوزیس با استفاده از روش مولکولی (از محیط کشت برای راه یابی کار روی بالین) و همچنین مقایسه حساسیت و دقت PCR با روش های معمول آزمایش مستقیم و کشت و جلوگیری از موارد منفی کاذب که در روش های تشخیصی فعلی دیده می شود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه یک بررسی توصیفی تجربی بوده که روی نمونه های کشت مایع و جامد استاندارد ترایکوفیتون ها، مخمر کاندیدا و کپک آسپرژیلوس صورت گرفته است تا راه برای آزمایش مستقیم مولکولی روی نمونه های بالینی بیماران فراهم شود. در این آزمایش از آغازگرهای یونیورسال قارچ(ITS1 and ITS4) و اختصاصی ترایکوفایتون روبروم (T-rub) استفاده شد.
    یافته ها
    در مطالعه حاضر، برای اولین بار در ایران و با استفاده از پروتکل جدید، ظرف 2 ساعت استخراج مستقیم DNA از نمونه های کشت یاد شده صورت گرفت. همچنین مقایسه نتایج روش های آزمایشگاهی معمول مثل آزمایش مستقیم و کشت با روش PCR حساسیت و دقت بسیار زیاد آن را نسبت به روش های یاد شده به اثبات می رساند.
    نتیجه گیری
    این روش می تواند در آینده با سرعت و دقتی که دارد جایگزین بسیار مناسب و دقیق روش های معمول کشت و آزمایش مستقیم در نمونه های بالینی اونیکومایکوزیس باشد.
    کلیدواژگان: اونیکومایکوزیس، درماتوفیتوزیس، ترایکوفیتون، مخمر، آسپرژیلوس، PCR
  • اسماعیل فلاح، لیلا محامی اسکویی، محمود محامی اسکویی *، عبدالرسول صفاییان صفحات 113-118
    پیش زمینه و هدف
    بلاستوسیستیس تک یاخته انگلی شایع در انسان و حیوانات مختلف است که انتشار جهانی داشته و به دفعات از نمونه های مدفوع در آزمایشگاه های انگل شناسی جدا می شود. با توجه به شیوع نسبتا بالا و تاکید بر بیماری زا بودن بلاستوسیستیس به خصوص در افراد دارای نقص سیستم ایمنی در تحقیقات اخیر، مطالعه حاضر با هدف بررسی میزان آلودگی به بلاستوسیستیس هومینیس در شهرستان تبریز در سال 1388 انجام گرفته است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی- تحلیلی، حجم نمونه بر اساس فرمول آماری به تعداد 558 نمونه محاسبه گردید. از افراد نمونه مدفوع سه نوبته جمع آوری شد و تمامی نمونه ها از نظر آلودگی به بلاستوسیستیس هومینیس با استفاده از روش های آزمایش مستقیم با سرم فیزیولوژی، لوگل، تهیه اسمیر و رنگ آمیزی تری کروم و همچنین روش رسوبی فرمل اتیل استات مورد آزمایش قرار گرفتند.
    یافته ها
    از مجموع 558 نمونه مورد بررسی، 412 نفر (83/73درصد) سالم و 146 نفر (17/26درصد) آلوده بودند. شایع ترین علائم در افرادی که فقط به بلاستوسیستیس هومینیس آلوده بودند شامل درد شکم (4/49درصد)، بی اشتهایی (8/35درصد) و تهوع (33درصد) بود.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که عفونت بلاستوسیستیس هومینیس یکی از شایع ترین عفونت های انگلی روده ای بوده که غفلت از آن می تواند مشکلات زیادی را برای بیماران به وجود آورد. بنابراین به کارگیری روش های تشخیصی مناسب در آزمایشگاه های بیمارستان ها و مراکز درمانی می تواند در تشخیص صحیح و به موقع موثر باشد که این امر نقش مهمی در ارتقاء سطح بهداشت و سلامتی جامعه ایفاء خواهد نمود.
    کلیدواژگان: بلاستوسیستیس هومینیس، شیوع، تبریز
  • محمد ماذنی*، سهیل توتونچی، دلاور شاهی، حامد منافی، مینا یزدی، مرضیه خواجویی نژاد، عادل رضایی مقدم، داریوش مهاجری صفحات 119-128
    پیش زمینه و هدف
    زردچوبه دارای اثرات محافظتی آنتی اکسیدانی و بیولوژیکی در برابر رادیکال های آزاد و استرس اکسیداتیو می باشد. در این مطالعه تاثیرات عصاره زردچوبه بر روی آسیب های روده ای و استرس اکسیداتیو در موش های صحرایی دریافت کننده متوترکسات بررسی شده است.
    روش کار
    آزمایش روی موش های صحرایی نر در شش گروه انجام گرفت. گروه اول نرمال سالین، گروه های دوم و سوم دوزهای متفاوت(به ترتیب 100 و 200 میلی گرم بر کیلوگرم) عصاره زردچوبه به مدت 30 روز به صورت خوراکی، گروه چهارم تک دوز متوترکسات (20 میلی گرم بر کیلوگرم) در روز سی ام به صورت تزریقی (IP)، گروه پنجم و ششم دوزهای مختلف عصاره زردچوبه همراه با تک دوز متوترکسات دریافت نمودند. چهار روز پس از تزریق متوترکسات موش ها بیهوش و نمونه خون جهت تعیین آنتی اکسیدان تام، نمونه بافت ژوژنوم برای بررسی های آسیب شناسی و اندازه گیری مالون دی آلدئید و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی جمع آوری شد.
    یافته ها
    کوتاه و پهن شدگی پرزهای روده، زخم مخاط، نفوذ سلول های التهابی، خونریزی غشاء پایه روده همراه با نکروز سلول های اپیتلیوم و کنده شدن آن ها در گروه دریافت کننده متوترکسات مشاهده گردید. فعالیت آنزیم های گلوتاتیون پراکسیداز، سوپراکسید دیسموتاز و کاتالاز در گروه دریافت کننده متوترکسات کاهش (05/0>p)، اما در گروه دریافت کننده توام متوترکسات و زردچوبه فعالیت سوپراکسید دیسموتاز و کاتالاز افزایش معنی داری را نسبت به گروه دریافت کننده متوترکسات نشان داد (05/0>p). متوترکسات پراکسیداسیون لیپیدی را افزایش (05/0>p) ولی عصاره زردچوبه باعث کاهش آن شد (05/0>p).
    نتیجه گیری و بحث: این نتایج نشان می دهد که زردچوبه می تواند روده کوچک موش صحرایی را در مقابل آسیب های ناشی از متوترکسات محافظت کند. به نظر می رسد که این اثرات حفاظتی زردچوبه به خاطر خاصیت آنتی اکسیدانی آن باشد.
    کلیدواژگان: عصاره زردچوبه، متوترکسات، استرس اکسیداتیو، روده موش صحرایی
  • مازیار هاشمیلر *، فریبا اسدزاده، مهناز طالبی، مسعود پور عیسی، مرتضی قوجازاده، فرامرز حرفه دوست صفحات 129-138
    پیش زمینه و هدف
    سرگیجه، احساس سبکی سر و عدم تعادل، شکایات شایعی در بیمارانی است که برای ارزیابی نورولوژیک ارجاع می شوند. در این مطالعه به بررسی ارتباط بین سرگیجه های با علل سربروواسکولار با یافته های مثبت در معاینه و شرح حال پرداخته شده و عوامل مرتبط شناسایی گردیده اند.
    مواد و روش کار
    بیماران بر اساس شرح حال و نتایج MRI DWI در دو گروه با MRI DWIغیر طبیعی و علل سربروواسکولار حاد برای سرگیجه و گروه MRI DWI طبیعی و علل غیرمرکزی برای سرگیجه قرار گرفتند و ارتباط یافته های شرح حال و معاینه در دو گروه مورد آزمون قرار گرفتند.
    یافته ها
    در این مطالعه 119 بیمار شامل 73 مرد و 46 زن مورد بررسی قرار گرفتند. در مقایسه ی گروه بیماران با MRI DWI غیرطبیعی در مقابل بیماران با MRI DWI نرمال اختلاف معنی داری در جنسیت (49/0p=)، سن بیماران (08/0p=)، مصرف سیگار(20/0p=)، ابتلا به هیپرلیپیدمی(46/0p=)، دیابت(77/0p=)، هیپرتانسیون(13/0p=)، بیماری ایسکمیک قلب(90/0p=)، ریتم فیبریلاسیون دهلیزی(33/0p=) و سابقه استروک ایسکمیک(33/0p=) وجود نداشت.در معاینات انجام شده اختلاف بین دو گروه از نظر کاهش شنوایی(28/0p=)، وزوزگوش(22/0p=)، استفراغ(63/0p=)، راه رفتن غیرطبیعی(28/0p=)، تست مثبت چرخش سریع سر (37/0p=) معنی دار نبود ولی تفاوت معنی داری در وجود رفلکس کف پایی غیرطبیعی(03/0p=)، وجود سردرد همراه سرگیجه(5 02/0p=)، درگیری اعصاب کرانیال(01/0p=)، تغییر شدت سرگیجه با تغییر وضعیت(001/0p<)، نیستاگموس(01/0=p)و تست انگشت به بینی مختل(001/0p<) در گروه های مورد مطالعه وجود داشت.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که وجود علایم نورولوژیک فوکال، سردرد، نیستاگموس خودبخودی و دو جهته به نفع علل مرکزی سرگیجه است. تشدید سرگیجه در وضعیت خوابیده بیشتر علل محیطی را مطرح می کند. در حالی که تشدید سرگیجه به صورت یک حس حرکت دورانی پایدار در وضعیت نشسته در گروه با سرگیجه های مرکزی بیشتر دیده می شود.
    کلیدواژگان: سرگیجه، علل عروقی، مرکزی، ام ار ای
  • فاطمه اسفرجانی، فاطمه محمدی نصرآبادی، مرجان خلفی، سکینه نوری سعیدلو، آرش رشیدی* صفحات 139-149
    پیش زمینه و هدف
    مطالعات نشان دهنده مصرف پایین گروه شیر و فرآورده های آن در کلیه افراد خانوارهای ایرانی می باشد، مطالعه حاضر با هدف بررسی وضعیت مصرف انواع شیر در استان آذربایجان غربی و عوامل موثر در سال های 2-1391 انجام گرفت.
    روش کار
    این مطالعه از نوع توصیفی-مقطعی (Cross-Sectional) می باشد که بر روی 650 خانوار استان آذربایجان غربی(ارومیه، مهاباد، خوی و 9 روستای تابع) به روش نمونه گیری چند مرحله ای خوشه ایدر سال 1392 انجام گرفت. پرسشنامه های دموگرافیک و بسامد مصرف شیر با تکنیک مصاحبه با مادر تکمیل شد. مدیریت داده ها با استفاده از نرم افزار Access و تجزیه و تحلیل آماری توسط نرم افزار SPSS با استفاده از آزمون های آماری کای اسکوئر، T-test و ANOVA انجام گرفت.
    یافته ها
    مطالعه حاضر نشان داد که 67درصد خانوارهای مورد بررسی استان آذربایجان غربی آذری، 32درصد کرد و تنها 1درصد سایر قومیت ها بودند. بیشترین سطح سواد سرپرست خانوارها ابتدایی/راهنمایی (38درصد)، و شغل آنان کارکن مستقل (37درصد) بود. نتایج بررسی مصرف شیر در خانوارهای مورد بررسی نشان داد، که هر فرد روزانه تقریبا«نصف لیوان (118میلی لیتر) شیر مصرف می کند. پرمصرف ترین شیر در خانوارهای شهری و روستایی شیر فله گاو (5/62درصد) بود که متوسط مقدار مصرف آن در شهر و روستا به ترتیب 6/22 ± 6/478 و 4/64 ± 4/730 میلی لیتر در هفته گزارش شد. مصرف شیر در خانوارهای آذری بالاتر از سایر قومیت ها بود (05/0 > P). یافته ها نشان داد که خانوارهای شهری بیشتر از روستایی شیر یارانه ای خریداری می کردند، (به ترتیب 55درصد و 20درصد) که پس از قطع یارانه ها، خرید شیر در شهر به نصف کاهش پیدا کرده درحالی که در روستا با قطع شیر یارانه ای خرید شیر عمدتا با شیر فله جایگزین شده، بنابراین تغییری نکرده است.
    بحث و نتیجه گیری
    در مجموع تحقیق حاضر گویای آن است که پرمصرف ترین شیر در خانوارهای استان آذربایجان غربی از نوع فله (گاو) بود که به طور کلی این مقدار مصرف پایین تر از مقدار توصیه شده می باشد. مهم ترین عوامل موثر در مصرف شیر؛ محل سکونت، قومیت، وضعیت اجتماعی- اقتصادی خانوارها بود. به نظر می رسد که طراحی و اجرای سیاست ها و برنامه های کاربردی به منظور افزایش مصرف شیر، فرهنگ سازی در جامعه از طریق رسانه ها از سوی سیاست گذاران جامعه بایستی مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: شیر، استان آذربایجان غربی، مصرف، خانوار
  • اصغر توفیقی *، صبا حمزه زاده، علیرضا مهدی زاده، محمدرضا ذوالفقاری صفحات 150-159
    پیش زمینه و هدف
    ویسفاتین از پروتئین های شبه انسولینی مترشحه از بافت چربی است که با چاقی و مقاومت انسولینی ارتباط دارد،اما تاثیر تمرینات ورزشی بر سطوح این هورمون نامشخص است. هدف تحقیق حاضر، مقایسه اثر دو نوع تمرین هوازی و مقاومتی بر تغییرات ویسفاتین در زنان مبتلا به دیابت نوع 2 بود.
    مواد و روش ها
    45 نفر از زنان مبتلا به دیابت نوع 2، به صورت در دسترس انتخاب و به طور تصادفی در 3 گروه قرار گرفتند. 15 آزمودنی در گروه تمرین هوازی (3 جلسه در هفته،50-20 دقیقه در روز، با شدت 60 تا 80 درصد ضربان قلب بیشینه)، 15 آزمودنی در گروه تمرین مقاومتی (3 جلسه در هفته و به صورت 3 ست، 10 تکرار، با شدت 50 تا 65درصد یک تکرار بیشینه) شرکت کردند و 15نفر گروه کنترل در طول دوره ی پژوهش هیچ گونه فعالیت بدنی نداشتند. نمونه های خونی در حالت ناشتا جمع آوری و جهت بررسی سطوح پلاسمایی ویسفاتین،انسولین، HbA1c و گلوکز مورد استفاده قرار گرفت. برای محاسبه شاخص مقاومت انسولینی از معادله HOMA-IR استفاده شد.
    یافته ها
    تحلیل آماری داده ها نشان داد، که تمرین هوازی موجب کاهش معنی دار سطوح ویسفاتین شد (04/0 p)درحالی که تمرینات مقاومتی سطح ویسفاتین را به طور غیر معنی داری افزایش دادند(13/0p=) همچنین مقادیر شاخص های گلوکز، HbA1c، وزن، درصد چربی و شاخص توده بدنی در هر دو گروه تمرینی کاهش یافتند(05/0p<).
    نتیجه گیری
    تمرین هوازی در مقایسه با دیگر گروه ها موجب کاهش معنی دار سطوح ویسفاتین می شود که احتمالا ناشی از کاهش شاخص های آنتروپومتریک و گلیسمیک و افزایش غیرمعنی دار انسولین می باشد.
    کلیدواژگان: ویسفاتین، تمرین هوازی، تمرین مقاومتی، زنان، دیابت نوع 2
  • پیمانه مارسولی، محمد محمدی خوشرو، مریم مصطفوی * صفحات 160-166
    مشخص شده است که غلاف اپی تلیالی هرتویگ و سلول های بنیادی آپیکال پاپیلا (SCAP) می توانند در شرایط مطلوب به سلول های ادنتوبلاست تبدیل شوند و در صورت آسیب ندیدن با وجود نکروز پالپی، تکامل ریشه را ادامه دهند. هدف از گزارش حاضر، مشاهده یک مورد تکامل ریشه دندان نابالغ با پالپ نکروتیک پس از انجام درمان اندودنتیک کانسرواتیو می باشد.
    بیمار یک پسر 8 ساله سالم با دندان مولر چپ پایین با ضایعه پوسیدگی شدید و ریشه نابالغ بود. دندان تحت درمان کانسرواتیو شامل فایلینگ محدود با استفاده ازفایل (k-files:stainless steel، Mani- Japan) و شستشوی فراوان با هیپوکلریت 5/2درصد قرار گرفت. از خمیر هیدورکسید کلسیم(U.S.P. Sultan-USA) به عنوان مدیکیشن داخل کانال استفاده شد. یک سال پس از انجام درمان تکامل کامل آپکس مشاهده شد.
    به نظر می رسد که در آینده درمان رژنراسیون و تحریک تکامل ریشه به صورت نرمال جایگزین درمان آپکسیفیکیشن شود و در نتیجه عوارض ناشی از درمان آپکسیفیکیشن مانند شکستگی سرویکالی ریشه و تاج دندان و نسبت نامطلوب ریشه / تاج دندان نیز کمتر ایجاد گردد.
    کلیدواژگان: آپکسیفیکاسیون، تکنیک های رژنراسیون، سلول های بنیادی، کلسیم هیدروکساید
  • محمد رادور*، شهیاد صالحی اردبیلی، مهران نوروزی، ابراهیم صادقی صفحات 167-171
    بیمار نوزاد سه روزه، ترم و پسر بوده است که به علت تنگی نفس شدید در بخش NICU بستری گردید.در معاینه بالینی، نوزاد تاکیکاردی (HR>170/min) و تاکی پنه (RR>55/min) و نبض های ضعیف را داشت. اکوکاردیوگرافی، مایع زیاد داخل پریکارد و همچنین ضایعه بزرگ کیستیک کپسول دار را داخل پریکارد و در قسمت قدامی قلب نشان داد. داخل این ضایعه پر از مایع بوده و باعث فشار بر روی بطن راست و دهلیز راست شده بود.
    CTاسکن قفسه سینه یافته های اکوکاردیوگرافی را تایید کرد. نوزاد به صورت اورژانس به اطاق عمل جراحی قلب انتقال یافت و تومور به طور موفقیت آمیز خارج گردید. نوزاد بعد از عمل جراحی عارضه ای نداشت. بررسی های هیستو پاتولوژیک از تومور تراتوم نارس درجه یک (immature teratoma grade I) را گزارش کرد. یک سال بعد از ترخیص، نوزاد رشد نرمال را داشته و در بررسی های بیوشیمیایی و اکوکاردیوگرافیک هیچ نشانه ای از عود تومور وجود نداشت.
    کلیدواژگان: تراتوم نارس داخل پریکارد، تامپود، نوزاد
|
  • Razie Pourahmad *, Paul M. Tulkens, Francoise Van Bambeke Pages 87-96
    Background and Aims
    Pseudomonas aeruginosa is an opportunistic bacterium that is intrinsically resistant to different antimicrobial substances. One reason for this resistance is the expression of multiple drug efflux pumps, such as MexAB-OprM. Analysis of expression of the MexAB–OprM pump such as mexA with RT-PCR especially with commercial kit can largely aid in selection of suitable antibiotic treatment. Thus, the aim of this investigation was to study the expression of mexA and oprM genes using RT-PCR in clinical isolates.
    Materials and Methods
    Following the extraction of RNA from 17 clinical isolates and synthesis of cDNA, the relative quantification of mexA and oprM genes were determined by RT- PCR with and without commercial kit, respectively.
    Results
    Over-expression of both mexA and oprM genes were seen in eight clinical isolates. This over-expression corresponded to 2-4 fold increase in MIC for carbenicillin..
    Conclusion
    The convergence between results obtained from using and not using the kit. Moreover, the convergence between only MIC for carbenicillin among several antibiotics used in phenotypic method and the expression of MexAB-OprM pump was found in all clinical isolates. Therefore, the application of phenotypic method and analysis of gene expression using RT- PCR with commercial kit, due to its ease of working, simultaneously is recommended.
    Keywords: Pseudomonas aeruginosa, MexAB, OprM, Multidrug efflux pumps, RT, PCR
  • Mohammad Ali Gorashizadeh, Sheida Shaafee, Sepide Herizchi Ghadim, Reza Pirzeh *, Salman Safikhanlou, Reza Rikhtegar Ghiasi, Mohammad Bigdeli Pages 97-104
    Background and Aims
    Stroke is a clinical syndrome characterized by focal neurologic deficits. It is classified as one of the most important causes of impairment. Stroke has a critically impairing effect on the life quality of patients. Considering the importance of the problem and its treatment, we aimed to study the effects of sertraline on reducing the disabilities in stroke.
    Materials and Methods
    This double blind control trial study was conducted on 67 patients (completers: N=67, Mean age 65.27 ± 6.17) who were selected randomly and were assigned to receive 9 months of treatment with either sertraline or placebo.
    Results
    The intervention group consisted of 40 patients from which three (7.5%) patients failed to be followed up because of the depression. The control group consisted of 40 patients and 11 (27.5%) were excluded during the study because of depression. There was a significant difference between the two groups regarding their sleep, social isolation, physical ability, emotional reaction and energy level, but the difference was not significant in pain scale.
    Conclusion
    S ertraline could positively affect stroke patients in preventing several scales of quality of life, health profile and depression.
    Keywords: Stroke, Sertraline, depression, quality of life
  • Seyed Ali Moallemzadeh, Mohammad Hossein Yadegari *, Masuomeh Rajabi Bazl, Reza Kachuei Pages 105-112
    Background and Aims
    Onychomycosis is caused by dermatophytes, yeasts, and molds. The term onychomycosis refers to nail infections caused by dermatophyte and non-dermatophyte fungi. The aim of this study was diagnosis of onychomycosis agents and also comparison of the accuracy and sensitivity of PCR to conventional methods such as direct examination and culture.
    Materials and Methods
    Our descriptive-experimental research is based on the usage of standard solid and liquid cultures of Trichophyton, Candida and Aspergillus for molecular testing on clinical specimens from patients. Universal fungal primers (ITS1 & ITS4) and specific Trichophyton rubrum primers (T-rub) were applied in this experiment.
    Results
    For the first time in Iran using an innovative protocol, direct DNA extraction and PCR confirmation of mediums mentioned above was performed in two hours. Furthermore, better sensitivity and precision of PCR rather than routine laboratory results such as direct examination and culture have been proved.
    Conclusion
    Due to the high speed and precision of PCR method, it can be a convenient alternative for conventional methods such as direct examination and culture on clinical samples of onychomycosis.
    Keywords: Onychomycosis, Dermatophytosis, Trichophyton, Yeast, Aspergillus, PCR
  • Esmaeel Fallah, Leila Mahami Oskouei, Mahmood Mahami Oskouei *, Abdol Rasool Safaiyan Pages 113-118
    Background and Aims
    Blastocystis hominis is one of the most common intestinal protozoan parasites in human and various animals which has a worldwide distribution and is often isolated from fecal samples in the parasitology laboratory. Given the relatively high prevalence and emphasis on pathogenic of Blastocystis hominis especially in immunocompromised patients in recent studies, this study was performed to investigate the prevalence of Blastocystis hominis in Tabriz in 2009-2010.
    Materials and Methods
    In this descriptive cross-sectional study, the sample size was calculated 558 samples based on a statistical formula. stool samples from each of the cases were examined 3 times using direct examination with saline and lugol, staining with trichrome and formalin-ethyl acetate concentration method.
    Results
    A total of 558 cases, 146 (%26.17) had Blastocystis hominis positive and 412 (%73.83) had negative. The most common symptoms in cases that showed only Blastocystis hominis were abdominal pain (49.4%), anorexia (35.8%) and nausea (33%).
    Conclusion
    Accordingly, Blastocystis hominis infection was the most common parasitic infection that in case of neglect can cause many problems for patients. Therefore, the use of appropriate diagnostic laboratory procedures in hospitals and medical centers can provide effective and accurate diagnosis that it will play an important role in the promotion of community health.
    Keywords: Blastocystis hominis, Prevalence, Immunocompromised patients
  • Mohammad Mazani *, Soheil Tutunchi, Delavar Shahi, Hamed Manafi, Mina Yazdi, Marzieh Khajoie Najad, Adel Rezaei Moghadam, Daryoush Mohajeri Pages 119-128
    Background and Aims
    The aim of the present study was to evaluate the protective effects of turmeric on intestinal damage and oxidative stress induced by Methotrexate.
    Materials and Methods
    For this purpose, male rats were divided into 6 groups. Group I received normal saline orally. Group II received single dose of methoterxate (20 mgkg -1) IP at day of 30, the fifth and the sixth groups received turmeric extract received different dose of turmeric and single dose of methoterxate (MTX). Four days after MTX injection blood samples were taken to evaluation the total antioxidant status and jejunum samples were taken to determine antioxidant enzyme activities, aldehyde malondialdehyde (MDA), and histopathological assessment.
    Results
    The histopathology analysis showed that the mean difference between groups II received single dose of methotrexate and groups V and VI received methotrexate plus turmeric. There are epithelial cells necrosis, inflammatory cells, blunting and villus shortening in second group. However in groups V and VI have been shown to be ameliorated and decreased in pathologic results, especially in group VI. Biochemical result shown that the levels of superoxidase dismutase, glutathione peroxidase and catalase reduced in group II, but increased significantly (P< 0.05) in turmeric + MTX groups. MTX increased lipid peroxidation; however, turmeric decreased peroxidation significantly (P<0.05).
    Conclusion
    These results revealed that turmeric extract by its antioxidant properties may protect the intestinal methotrexate-induced damage in rats.
    Keywords: Turmeric extract, Methoterxate, Intestinal, Oxidative stress, Rat
  • Mazyar Hashemilar *, Fariba Asadzadeh, Mahnaz Talebi, Masood Pourisa, Mortaza Gojazade, Faramarz Herfehdoust Pages 129-138
    Background and Aims
    Dizziness, vertigo and imbalance are common complains in patients referring to neurological clinics. In this article we are to find the factors related to secondary vertigo due to vascular causes verified with Brain-MRI (DWI).
    Materials and Methods
    This study was conducted on 119 patients who were categorized into positive and negative groups for acute cerebrovascular causes of vertigo according to the result of their MRI (DWI) imaging.
    Results
    Comparing patients with normal and abnormal MRI, there was no significant difference in sex (p=0.49), age(p=0.08), history of tobacco usage(p=0.20), hyperlipidemia (p=0.46), diabetes mellitus (p=0.77), hypertension(p=0.13), ischemic heart disease (p=0.90), atrial fibrillation (p=0.33) and ischemic strokes (p=0.33). In physical examinations the difference in hearing loss (p=0.28), tinnitus(p=0.22), vomiting(p=0.63), abnormal gait (p=0.28), and positive head thrust test (p=0.37) was not significant in both groups but there was a significant difference in presence of Babinski sign (p=0.03), headaches (p=0.025), cranial nerve abnormalities (p=0.01), change in severity of vertigo with position (p<0.001), nistagmus (p=0.01) and abnormal finger to nose tests (p<0.001) in the groups.
    Conclusion
    The results show that in patients with focal neurological deficits, headache and nistagmus vertigo is more likely due to central nerve system. Increase in vertigo in lying position can be a sign for peripheral causes but if vertigo increases in sitting positions, it is more likely caused by central system.
    Keywords: Vertigo, Vascular cause, Central, MRI
  • Fateme Esfarjani, Fateme Mohammadi Nasr Abadi, Marjan Khalafi, Sakine Nouri, Saeidlou, Arash Rashidi * Pages 139-149
    Backgrounds &
    Aims
    The latest national research achievements studying on Iranian households in 1998-2000 implies that milk and other dairy products are consumed less than the recommended proportions. This research was designed to study the amount of milk consumption and related factors in West Azarbaijan in 2012-2013.
    Materials and Methods
    In this cross sectional study, the data were collected by interviews with 650 households selected from three cities (Urmia, Mahabad, Khoy) and 9 rural areas of West Azarbaijan province by cluster systematic method. Demographic status and milk consumption of the households were completed by mothers. The data were analyzed with Chi‑square, t‑test, Anova with MS Access and SPSS software.
    Results
    The results indicated that 67% of the households were Azari, 32% Kurdish and only 1% were from other ethnicities. Highest level of education in household's head was elementary or junior high school and their occupations were independent workers. Results implied that each person consumes approximately half of the glass of milk (118 ml). The most widely consumed milk in urban and rural households was bulk milk (62.5%) whose average consumption was 478.6±22.6 ml in urban and 730.4 ± 64.4 ml in rural areas weekly. Milk consumption in Azari households was higher than other ethnicities (P< 0.05). Results indicated that urban households obtain more subsidized milk (55%) than rural (20%). After cutting the subsidies by the government in 2010, purchasing milk in urban was decreased to half while in rural it was substituted with bulk milk and not changed.
    Conclusion
    Most consumed milk in households in West Azarbaijan province was cow bulk milk and their consumption was lower than the suggested amount (2-3 glasses a day). The most important factors in milk consumption were residency location, ethnicity, and socio-economic status. Designing and running policies in practical approach to increase milk consumption seems necessary and must be more considered. Solving milk contribution issues and culturalizing the community by media should be in high priorities.
    Keywords: Milk, West Azarbaijan, Consumption, Household
  • Asghar Tofighi *, Saba Hamzezadeh, Alireza Mehdizadeh, Mohammadreza Zolfaghari Pages 150-159
    Introduction
    visfatin is a protein with insulin-like functions that secretes from adipose tissue and has been linked to obesity and insulin resistance, but the effect of exercise training on visfatin levels is unknown. The purpose of study was to compare the effect of aerobic and resistance training on plasma visfatin levels in type 2 diabetic women.
    Material And Methods
    45 women with type 2 diabetes were selected by purposive sampling and subjects were randomly assigned in 3 groups.15 subject participated in an aerobic training (3 days/week, 20-50 min/day, 60-80% maximum heart rate), 15 subject participated in a resistance training (3days/week, 60 min/day,3 sets of 10 repetition,50-65% 1RM), and 15 subject were in control group who did not participate in any exercise program during the study periode. blood samples were collected for assess plasma visfatin, insulin, HbA1c and glucose levels before anf after 12 weeks of the training program and insulin resistance was calculated with HOMA-IR equation.
    Result
    Data analysis showed that aerobic training leads to significant decrease in visfatin concentration (p=0/04), whereas resistance training enhanced visfatin concentration (p=0/13). Also there was a significant decrease in glucose, HbA1c, insulin resistance, body mass index, waist-hip ratio and %body fat in experimental groups as compared with control group (p≤0/05).
    Conclusion
    The aerobic exercise training-induced reduction of plasma visfatin is most likely the result of decrease in Anhtropometric and Glycemic indices and nonsignificant enhance insulin levels in type 2 diabetes women.
    Keywords: visfatin_aerobic training_resistance training_type 2 diabetes women
  • Peimane Marasouli, Mohammad Mohammadi Khoshrou, Maryam Mostafavi * Pages 160-166
    Background and Aims
    It is known that Hertwig's epithelial root sheath and stem cells of apical papilla (SCAP) can organize the odontoblast cells under favorable conditions resulting in continued formation of the root even after the pulp is necrotic. The aim of this case report was to demonstrate the continued development of the roots of an immature permanent tooth with necrotic pulp subsequent to conservative root canal treatment.Case report: The patient was an 8-year-old healthy boy with a severe carious lesion in the lower left first molar tooth with an immature root. The tooth underwent a conservative treatment approach, i.e. minimal filling with (k-files: stainless steel, Mani- Japan) and copious 2.5% NaOCl irrigation and then was medicated with calcium hydroxide (U.S.P. Sultan-USA). In this case, after one year developed mature apices was observed without any complication.
    Conclusion
    It is hoped that in the future, regeneration and stimulation of normal continued root development in necrotic immature teeth will replace apexification. Procedures and much fewer cases of cervical fractures of the crown and root and improper root/crown ratios will be encountered.
    Keywords: Apexification, Regenerative techniques, Stem cells, CaOH
  • Mohammad Radvar *, Shahyad Salehi Ardabili, Mehran Norozi, Ebrahim Sadeghi Pages 167-171
    Background and Aims
    Intrapericardial immature teratoma is a rare, primary cardiac tumor that often causes symptoms through pressure on the structures of the cardiovascular and/or respiratory system and can potentially be fatal. Immature teratoma has the potential to be malignant.Case Report: The patient was a three-day old term male neonate that was admitted in neonatal ICU due to respiratory distress. The neonate had tachypnea (RR>55/min), tachycardia (HR>170/min) and weak pulses. Echocardiography showed massive pericardial effusion and a large capsulated multi-cystic, fluid filled lesions on the anterior of the heart which was pressing on the right atrium and right ventricle. Chest CT scan confirmed echocardiographic findings. The baby emergently was referred for cardiac surgery and the tumor was successfully removed. Histopathologic report of tumor was immature teratoma grade I. The postoperative course was uneventful and one year later in outpatient follow up the infant showed normal development and normal echocardiogram and had no evidence of tumor relapse.
    Conclusion
    Intrapericardial immature teratoma with massive effusion can cause tamponade in early days of life. Early cardiac surgery is life saving. These tumors are surgically respectable. Immature teratoma has the potential to be malignant, but in this case which was screened regularly every two months with serum FTP, LDH and HCG levels, echocardiography and chest CT scan, there were no signs of metastasis six months after operation.
    Keywords: Intrapericardial immature teratoma, Neonate, Tamponade