فهرست مطالب

Hormozgan Medical Journal
Volume:14 Issue: 4, 2011

  • تاریخ انتشار: 1389/11/28
  • تعداد عناوین: 10
|
  • سیدمهردادصولتی، حمیدرضا میرزانیا، سید علیرضا سبحانی، ارمغان اشراقیان، وحید مهرنوش صفحه 262
    مقدمه
    شایعترین تظاهر بالینی بدخیمی های تیروئید، ندولهای تیروئید است. در مطالعات محدودی یافته های پاتولوژیک بدخیمی در بیمارانی که به دلایل دیگری بجز بدخیمی تحت عمل تیروئیدکتومی قرار گرفته اند، دیده شده است. هدف از انجام این مطالعه بررسی میزان بدخیمی در بیمارانی است که تحت عمل تیروئیدکتومی قرار گرفته و تشخیص قبل از عمل بدخیمی نبوده است.
    روش کار
    در این مطالعه توصیفی - تحلیلی گذشته نگر و چند مرکزی، 765 بیمار از 802 بیمار تیروئیدکتومی شده در بیمارستانهای بندرعباس و طالقانی تهران از سال 1376 لغایت خرداد ماه 1386، بررسی شدند. نتایج FNA قبل از عمل و پاتولوژی بعد از عمل بر اساس استاندارد AACEبه گروه های خوش خیم (گواتر مولتی ندولار، تیروئیدیت هاشیموتو، کیست ساده یا حاوی خون، آدنوم فولیکولار،تیروئیدیت تحت حاد) و بدخیم (بدخیمی پاپیلری تیروئید، بدخیمی فولیکولار تیروئید، بدخیمی سلول هرتل، بدخیمی مدولری تیروئید، بدخیمی آناپلاستیک تیروئید، لنفوما اولیه تیروئید، ضایعات بدخیم متاستاتیک) طبقه بندی شدند. داده های بدست آمده با استفاده از آزمونهای t و کای اسکوئر و به کمک نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    نتایج
    نتیجه سیتولوژی قبل از عمل 573 بیمار نشان داد که 423 مورد (8/73%) خوش خیم، 79 مورد (8/13%) بدخیم، 55 مورد (6/9%) مشکوک، 5 مورد (9/0%) ناکافی و 11 مورد (9/1%) نامعلوم است. نتیجه پاتولوژی 222 بیمار (29%) بدخیم و 543 بیمار (71%) خوش خیم بود. حساسیت، ویژگی، ارزش اخباری مثبت و منفی FNA به ترتیب 5/56، 6/97%، 6/88% و 2/87% بدست آمد. شیوع بدخیمی در بیمارانی که قبل از عمل FNA نشده و یا FNA آنها بدخیم یا مشکوک نبوده است، 21/13% بود.
    نتیجه گیری
    در این مطالعه، FNA برای تشخیص بدخیمی تیروئید حساسیت نسبتا پایینی داشت. نتایج این مطالعه نشان داد که علیرغم وجود FNA منفی، FNA های متعدد و پیگیری گره های تیروئید جهت رد وجود بدخیمی لازم است.
    کلیدواژگان: گره های تیروئید، تیروئیدکتومی، اسپیراسیون سوزنی
  • شهرام باغستانی، سمانه مظلومی صفحه 271
    مقدمه
    آلوپیشیا آراتا نوعی بیماری مزمن و بدون علامت است که با ریزش مو با لبه های واضح و معمولا گرد مشخص می شود. تغییرات ظاهری ناشی از این بیماری و از دست دادن مو به شکل ناهنجار می تواند به محدودیت آزادی اجتماعی فرد و نهایتا کاهش کیفیت زندگی او منجر شود. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر این بیماری بر کیفیت زندگی این گونه بیماران در شهر بندرعباس انجام شده است.
    روش کار
    در این مطالعه مورد – شاهد، 50 بیمار مراجعه کننده به کلینیک پوست بیمارستان شهیدمحمدی بندرعباس پس از تایید بیماری آنها توسط متخصص پوست به عنوان مورد و به ازاء هر مورد یک نفر از همراهان بیماران مراجعه کننده به درمانگاه که بر اساس سن، جنس و سطح تحصیلات جدا شده بودند، به عنوان شاهد انتخاب شدند. شدت بیماری بر اساس روش oslen/Canfield، وسعت درگیری و سایر اطلاعات دموگرافیک جمع آوری شد و کیفیت زندگی آنها با استفاده از پرسشنامه کیفیت زندگی سازمان جهانی بهداشت WHOQOL/BREF مورد سنجش قرار گرفت. داروها پس از جمع آوری توسط نرم افزار SPSS 16 و به کمک روش توصیفی، آزمونهای کای اسکوئر و t مستقل مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    نتایج
    نتایج حاکی از تفاوت معنی دار در سلامت روانی و روابط اجتماعی در گروه مورد نسبت به گروه شاهد بود
    کلیدواژگان: آلوپیشیا آراتا، کیفیت زندگی، اختلالات پوستی
  • رضا صداقت، محمدحسن قوسیان مقدم، محسن ناصری، علی دواتی صفحه 281
    مقدمه
    تلاش برای یافتن روش ها و داروهای مؤثر در بهبود التیام زخم همواره یکی از موضوعات مورد توجه در پزشکی بوده است. ابوخلسا از دیرباز به عنوان یک گیاه دارویی مؤثر در التیام زخم در طب سنتی کاربرد داشته اما اثرات التیامی آن مورد بررسی بافت شناختی قرار نگرفته است. هدف این مطالعه بررسی اثرات ضدالتهابی این داروی گیاهی بر التیام زخم های پوستی در رت می باشد.
    روش کار
    در این مطالعه تجربی، تعداد 96 رت نراسپراگ دالی به صورت تصادفی به سه گروه (دارو، دارونما و شاهد) تقسیم شدند. هر یک ازاین گروه ها نیزبراساس فواصل زمانی معین به چهار زیرگروه تقسیم و در هر زیرگروه هشت حیوان قرارگرفت. حیوانات با تزریق داخل صفاقی کتامین هیدروکلراید و زایلزین بیهوش و برشی برروی سمت راست پوست ناحیه پشت هر حیوان ایجاد شد. در گروه دارو از پماد تهیه شده از ریشه گیاه ابوخلسا و در گروه دارونما، وازلین دوبار در روز تا هنگام کشتن حیوان برروی برش ها مالیده شد. بر روی برش های گروه شاهد ماده ای مالیده نشد. سپس حیوانات در دوره های زماانی معین توسط تزریق داخل قلبی کتامین هیدروکلراید کشته و نمونه های بافتی اخذ و درداخل محلول فرمالین 10 درصد قرار داده شد. از نمونه ها برش های 5 میکرومتری تهیه و با روش هماتوکسیلین وائوزین رنگ آمیزی شدند. داده های بدست آمده با استفاده از آزمون Kruskal-Wallis در سطح خطای 05/0 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    نتایج
    داده ها،تفاوت آماری معنی داری را دروسعت التهاب(روز هفتم)، شدت التهاب (روزهای پنجم و هفتم) در بین رت های سه گروه دارو، دارونما و شاهد نشان داد (P < 0.05).
    نتیجه گیری
    با توجه به میزان بالای مرگ و میر ناشی از باکترمی، ضروری است به منظور تجویز رژیم درمانی موثر، نسبت به شناسایی عوامل پاتوژن و الگوی آنتی بیوگرام آنها بیشتر توجه شود.
    کلیدواژگان: ماده ضد التهابی، التیام زخم، موش صحرایی
  • علیرضا شهاب جهانلو، سید علیرضا سبحانی صفحه 290
    مقدمه
    بیماری های قلبی و عروقی از عوارض اصلی بیماری دیابت می باشند که باعث مرگ زودرس در این بیماران می شود. شیوع بیماری های قلبی و عروقی را می توان با کاهش فشار خون، چربی های سرم و کنترل قند کاهش داد. هدف این مطالعه بررسی عوامل خطر بیماری های و عروقی بر اساس سطح سواد بیماران دیابتیک می باشد.
    روش کار
    این بررسی مقطعی بر روی 256 بیمار دیابتیک که طی سالهای 87-86 به درمانگاه دیابت شهر بندرعباس مراجعه کرده بودند، انجام گرفت. بیماران به دو گروه بیسواد و کم سواد دسته بندی شدند. کلسترول، تری گلیسیرید LDL و HDL به روش آنزیماتیک و HbA1c به روش کالری متریک سنجیده شد. فشارخون بیماران و شاخص توده بدنی به روش استاندار بدست آمد. بوسیله دو پرسشنامه استاندار، دانش و آگاهی مرتبط با بیماری دیابت و رفتار مرتبط با این بیماری سنجیده شد. تجزیه و تحلیل داده ها بوسیله آنالیز واریانس یک طرفه و همبستگی بین متغیرها انجام گرفت.
    نتایج
    52% از کل بیماران بیسواد و 73 درصد بیماران دارای اضافه وزن بودند. میانگین شاخص توده بدنی و تری گلیسیرید در خانم ها بیشتر از آقایان و معنی دار بود (05/0P
    کلیدواژگان: هموگلوبین A1C، سواد - ریسک فاکتوره
  • نادیا نعمتی، صدیقه جوادپور، عبدالمجید ناظمی صفحه 297
    مقدمه
    یکی از عوامل مهم و شایع مرگ و میر در مراکز پزشکی اطفال باکترمی است که به وسیله انواع مختلفی از باکتری ها ایجاد می شود. با توجه به تفاوت سویه های پاتوژن در مناطق مختلف و افزایش مقاومت باکتری ها نسبت به آنتی بیوتیک ها، بررسی حساسیت آنتی بیوتیکی باکتری های شایع در هر منطقه ضروری می باشد. هدف از انجام این مطالعه، آگاهی از باکتری های شایع باکترمی و الگوی آنتی بیوگرام آنها در کودکان بستری در بیمارستان کودکان بندرعباس می باشد.
    روش کار
    در این مطالعه توصیفی – مقطعی، از میان 1919 کودک که در سال 1386 با احتمال باکترمی در بیمارستان کودکان بندرعباس بستری شده بودند، داده های مورد نیاز شامل اطلاعات جمعیت شناسی، باکتری ایزوله شده، نتایج آزمایش آنتی بیوگرام، تعداد لکوسیت ها و نتیجه آزمایش ESR و CPR کودکانی که آزمایش کشت خون آنها مثبت شده بود، جمع آوری و توسط نرم افزار آماری SPSS 13 تجزیه و تحلیل گردید.
    نتایج
    میزان شیوع باکترمی در کودکان 46/6% با مرگ ومیر 73/13% بود. باکتری های گرم مثبت بیشترین فراوانی (2/78%) را داشتند. شایعترین عوامل جدا شده به ترتیب استافیلوکوک های کواگولاز منفی (16/70%)، کلبسیلا (70/13%)، استافیلوکوک آرئوس (25/9%) و اشرشیاکولی (45/6%) بودند. استافیلوکوک کواگولاز منفی بیشترین حساسیت آنتی بیوتیکی را نسبت به آمیکاسین (67/90%) و سیپروفلوکسازین (16/81%) داشت. استافیلوکوک آرئوس نسبت به سفوتاکسیم و سفالکسین 100% حساس بود. سیپروفلوکسازین وآمیکاسین دو آنتی بیوتیک کاملا مؤثر بر روی سویه های کلبسیلا و اشریشا کولی بودند.
    نتیجه گیری
    با توجه به میزان بالای مرگ و میر ناشی از باکترمی، ضروری است به منظور تجویز رژیم درمانی موثر، نسبت به شناسایی عوامل پاتوژن و الگوی آنتی بیوگرام آنها بیشتر توجه شود.
    کلیدواژگان: باکترمی، کودکان، آنتی بیوتیک ها
  • کوروش عزیزی، ابوذر سلطانی، عباس پودات، معصومه خدادادی، مسعود یریان، بهروز حسنوند صفحه 305
    مقدمه
    علی رغم اجرای برنامه کنترل مالاریا در طول سالیان متمادی، هنوز بیماری مالاریا یکی از معضلات مهم بهداشتی مناطق جنوبی کشور محسوب می گردد. گونه آنوفل استفنسی یکی از مهمترین ناقلین مالاریا در استان هرمزگان و بخصوص در مناطق شهری می باشد. سابقه استفاده از حشره کشها و مقاومت به این حشره کشها طولانی است. هدف از این مطالعه بررسی حساسیت گونه آنوفل استفنسی نسبت به پنج حشره کش شیمیایی رایج بوده است.
    روش کار
    در این مطالعه مقطعی سطح حساسیت گونه آنوفل استفنسی سوش میناب به حشره کشهای ددت 4%، فنیتروتیون 1%، بندیوکارب 1/0 %، لمبداسی هالوترین 5 0/0 % و دلتامترین 5 0/0 % مورد بررسی قرار گرفت. جهت انجام این پژوهش از تعداد 800 پشه ماده بالغ سه روزه تغذیه شده با آب قند و کیت استاندارد تست حساسیت سازمان بهداشت جهانی و کاغذهای آغشته به دوزهای تمایزی حشره کش های فوق و روش استاندارد WHO استفاده گردید. نتایج با استفاده از جداول و نمودارهای توصیفی تجزیه و تحلیل شدند.
    نتایج
    نتایج بدست آمده از این تحقیق نشان داد که این گونه نسبت به حشره کشهای بندیوکارب و دلتامترین کاملا حساس است ولی بنظر میرسد که نسبت به حشره کشهای لمبداسی هالوترین، فنیتروتیون وددت، مقداری جزئی مقاومت وجود داشته باشد.
    نتیجه گیری
    در حال حاضر از بین حشره کشهای رایج و مورد مطالعه در این مطالعه حشره کشهای دلتامترین و بندیوکارب مناسب ترین و مؤثرترین سموم جهت مبارزه با ناقلین مالاریا در مرحله حشره کامل می باشند که میتوان از آنها بصورت متناوب و با کمترین غلظت مؤثر استفاده کرد.
    کلیدواژگان: آنوفل استفنسی، حشره کش ها - مالاریا
  • تیمور آقاملایی، لاله حسنی صفحه 312
    مقدمه
    ارتباط مؤثر پرستار با بیماران سالمند عامل مهمی برای رضایت بیمار، نتایج درمانی مطلوب و پیروی بیمار از توصیه های درمانی است. هدف این مطالعه تعیین دیدگاه پرستاران از موانع ارتباطی بین آنها و بیماران سالمند در بیمارستانهای شهر بندرعباس بود.
    روش کار
    جمعیت مورد مطالعه این پژوهش مقطعی پرستاران شاغل در بیمارستانهای شهر بندرعباس بودند. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه ای بود که موانع ارتباطی را در سه حیطه شامل موانع مربوط به پرستار، موانع مربوط به بیمار سالمند و موانع مربوط به محیط بیمارستان ارزیابی می کند. این پرسشنامه در اختیار 150 پرستار قرار گرفت. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    نتایج
    میانگین سن افراد مورد مطالعه 1/30 سال با انحراف معیار 3/5 بود. 7/27% آنها مرد و 3/72% زن بودند. در خصوص موانع ارتباطی مربوط به پرستاران مواردی از جمله استفاده از اصطلاحات پزشکی، صمیمی نبودن با بیمار، رفتار رسمی و نداشتن نگرش دوستانه نسبت به بیمار مهم تر بودند. از موانع ارتباطی مربوط به بیماران سالمند مواردی از جمله عدم اعتماد به پرستار، خسته بودن، فراموشی موضوعات و داشتن مشکل شنوایی مهم تر بودند و در مورد موانع مربوط به محیط بیمارستان مواردی از جمله حضور بیماران وخیم و بدحال در بخش، سر و صدای محیط و قرار گرفتن در فضای ناآشنای بیمارستان مهم تر بود. در کل موانع ارتباطی مربوط به پرستاران و بیماران سالمند مهم تر از موانع ارتباطی مربوط به محیط بیمارستان بود (03/0P
    کلیدواژگان: موانع ارتباطی - پرستاران - سالمند، بیمارستان
  • سیدمنصور کشفی، علی خانی جیحونی، سیامک فرهادی صفحه 319
    مقدمه
    افسردگی یکی از شایعترین اختلالات قرن حاضر، چهارمین اختلال هزینه بر جهان و بدون شک دومین اختلال پرهزینه جهان تا سال 2015 می باشد. برخی از ویژگی های جمعیت شناختی و اجتماعی در بین سالمندان باعث کاهش یا افزایش افسردگی در آنان می شود. مطالعه حاضر به بررسی رابطه بین عوامل اجتماعی و جمعیتی و میزان شیوع افسردگی در بین سالمندان بالای 60 سال در مراکز سالمندان تحت پوشش مرکز بهزیستی شهر شیراز در سال 1387 می پردازد.
    روش کار
    مطالعه به صورت مقطعی بر روی 120 نفر (100 نفر زن و 20 نفر مرد) از سالمندان بالای 60 سال تحت پوشش 6 مرکز بهزیستی شیراز در سال 1387 انجام شد. از هر مرکز 30 نفر به طور تصادفی انتخاب گردیدند. ابزار پژوهش پرسشنامه افسردگی (بک) و نیز پرسشنامه ای که سن، وضعیت تاهل، وضعیت سواد، وضعیت فعالیت، تعداد کل فرزندان و درآمد سالانه افراد را مورد بررسی قرار داد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از دو آزمون همبستگی پیرسون و t گروه های مستقل استفاده شد.
    نتایج
    از کل افراد مورد مطالعه، 65 درصد (78 نفر) دارای افسردگی خفیف و 83/25 درصد (31 نفر) متوسط و 17/9 درصد (11 نفر) شدید بودند. بین وضعیت تاهل، سن، وضع فعالیت، درآمد و افسردگی رابطه معنی داری وجود داشت. اما هیچ ارتباطی بین افسردگی و وضع سواد و تعداد کل فرزندان مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    از یافته های مطالعه چنین بر می آید که برخی از ویژگی های جمعیت شناختی و اجتماعی در بین سالمندان، می تواند باعث افزایش یا کاهش احتمال افسردگی در آنان شود که از این طریق می توان مرتبه و میزان افسردگی را تعیین نمود و شناسایی این عوامل و انجام راهکارهای مناسب در قبال آن تاثیر بسزایی در کاهش افسردگی آنان خواهد داشت.
    کلیدواژگان: افسردگی - سالمندی، عوامل اجتماعی
  • معصومه منگلی، فاطمه زارع مبینی، طاهره رمضانی صفحه 326
    مقدمه
    اختلال در سلامت روانی پس از زایمان باعث بروز مشکل در برقراری ارتباط و عملکرد اجتماعی زنان می گردد. لذا شناخت عوامل خطرساز حائز اهمیت است. پژوهش حاضر به منظور بررسی نقش روش زایمانی در سلامت روان پس از زایمان صورت گرفته است.
    روش کار
    در این مطالعه هم گروهی، داده ها با استفاده از پرسشنامه اطلاعات جمعیت شناختی و آزمون SCL-90-R از 227 زن نخست زا (113 سزارین و 114 زایمان طبیعی) مراجعه کننده به مراکز بهداشتی شهرستان شهر بابک که در متغیرهای سن، تحصیلات، شغل، تحصیلات و شغل همسر، خواسته بودن بارداری، رضایت از جنس جنین، برخورداری از حمایت اطرافیان و وضعیت روانی سه ماهه پایانی بارداری مشابه بودند، در 6 هفته پس از زایمان جمع آوری گردیده و با بهره گیری از آزمونهای کای اسکوئر، من ویتنی و ویل کاکسون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    نتایج
    میانگین نمرات اختلال روانی به شکل معنی داری در زنان سزارینی در دوره پس از زایمان در مقایسه با گروه زایمان طبیعی (001/0P=) و نسبت به سه ماه آخر بارداری (000/0P=) بیشتر بود.
    نتیجه گیری
    سزارین پیامدهای روانی برای مادر، کودک و خانواده اش خواهد داشت و ارائه مشاوره دقیق توسط تیم بهداشت به مادران باردار جهت انتخاب نوع زایمان ضروری است
    کلیدواژگان: سلامت روانی، زایمان طبیعی، سزارین
  • امیرحسین محوی، کاووس دیندارلو، حمزه علی جمالی، ولی علیپور * صفحه 335
    مقدمه

    خورندگی و رسوبگذاری از شاخص های مهم در ارزیابی کیفی آب است. بروز خورندگی و رسوبگذاری، اقتصاد صنعت تصفیه و انتقال و توزیع آب را عموما با مشکل مواجه می کند، همچنین خوردگی باعث ورود محصولات جانبی به آب آشامیدنی و بروز مشکلات بهداشتی و کاهش عمر لوله ها و اتصالات می شود. هدف از این مطالعه تعیین وضعیت خورندگی و رسوبگذاری آب در شبکه آبرسانی شهر بندرعباس می باشد.

    روش کار

    در این مطالعه توصیفی - مقطعی، نمونه برداری به روش خوشه ایبود که جمعا تعداد 15 خوشه انتخاب و از آنها 45 نمونه به صورت تصادفی برداشت شد. متغیرهای مورد نیاز براساس شاخص های اشباع لانژلیه، پایداری رایزنر و آزمون ماربل اندازه گیری و سپس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    نتایج

    بر اساس شاخص رایزنر در 20 درصد موارد آب متعادل و در80 درصد دیگر تمایل به خورندگی داشت. بر اساس شاخص لانژلیه نیز در 6/6 درصد موارد آب متعادل و در 4/93 درصد دیگر تمایل به خورندگی داشت. بر اساس آزمون ماربل نیز در همه موارد آب تمایل به خورندگی داشت.

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج، در شبکه آبرسانی شهر بندرعباس پتانسیل خورندگی وجود دارد و لازم است تمهیدات لازم در این زمینه بکار گرفته شود. با توجه به عدم یکنواختی نتایج، استفاده از یک شاخص به تنهایی نمی تواند وضعیت خورندگی یا رسوبگذاری آب این شبکه را تعیین نماید. بنابراین پیشنهاد می شود جهت اطمینان از چگونگی وضعیت از چندین شاخص بطور همزمان استفاده شود.

    کلیدواژگان: خورندگی، رسوبگذاری، شبکه آبرسانی - رایزنر - لانژلیه، ماربل
|
  • Mehrdad Solati, Hamidreza Mirzania, Alireza Sobhani, Vahid Mehrnosh Page 262
    Introduction
    The most common manifestation of thyroid malignancy is thyroid nodule. In few studies, pathologic findings of malignancy were seen in patients who were undergone thyroidectomy because of causes other than malignancy. The aim of this study is the evaluation of the rate of malignancy in patients who undergone thyroidectomy.
    Methods
    In this retrospective multi central study, 765 out of 802 patients who had undergone thyroidectomy in Bandar abbas and Tehran Taleghani hospitals were evaluated from 1376 till 1386. The FNA (Fine needle Aspiration) results before operation and pathologic results after operation were classified by AACE standard into benign (multi nodular goiter,hoshimotoo's thyroiditis,simple or blood containing cysts, and follicular adenomas) and malignant(papillary malignancy of thyroid, primary lymphoma of thyroid, follicular malignancy of thyroid, hurtle cell malignancy of thyroid, malignant metastatic lesions). Gathered data were analyzed with SPSS software.
    Results
    Preoperative cytology showed that 432 cases (73.8%) were benign, 79 of cases (13.8%) were malignant, 55(9.6%) suspicious, 5(0.9%) inadequate and 11 (1.9%) were unremarkable. Pathologic results of 222 patients (29%) were malignant and 534 (71%) were benign. Specificity, sensitivity, positive and negative predictive value of FNA was 56.5, 97.6, 88.6 and 87.2.
    Conclusion
    In this study, FNA had low sensitivity for diagnosis of malignancy of thyroid. Results showed that despite of a negative FNA result, multiple FNAs and follow up of thyroid are recommended.
  • Shhram Bagestani-Samaneh Mazlomi Page 271
    Introduction
    Aleopcia Areata is an unsign chronic disease with usually round hairloss areas. Obvious changes due to this disease and abnormal hairloss may tends to more restrictions in social freedom and decrease in quality of life. This study is designed to investigate the effect of Aleopecia Areata on quality of life in Bandar Abbas, Iran.
    Methods
    In this case-control study, patients of confirmed Aleopecia Areata disease referred to Shahid Mohammadi hospital dermatology clinic were selected as cases and for each case one age, sex and education matched control was assign as control. Severity of the disease by using Oslen/Canfield method, size of disease involvement, and other demographic characteristics were cottected and quality of life was evaluated by using WHOQL/BREF questionnaire. Data were analysed by SPSS software using descriptive methods and Chi-Square and t tests.
    Results
    The results showed a significant difference in psychic heath and social relations in cases compare to control group (P
  • Reza Sedaghat, Mohsen Naseri, Ali Davati Page 281
    Introduction
    Searching the methods improving wound healing is always one of the major subjects of interest. Alkanna tinctoria is applied as a wound dressing since ancient times in traditional medicine, however its healing effects was not evaluated histologically.
    Methods
    96 male Sprague – Dawley rats were randomly divided into three (experimental, placebo, and control) groups. On the basis of defined periods, each group was subdivided into four subgroups and each subgroup invader eight rats. Animals were anesthetized with intraperitoneal injection of ketamine hydrochloride and xylazine, and a full-thickness incision were made on the skin of each rat at the side of back region. Experimental and placebo groups received treatment with Alkanna tinctoria root ointment and vaseline, respectively. Treatment was continued twice a day till euthanasia on defined periods. Control group received no treatment. Animals were euthanized with intracardiac injection of ketamine hydrochloride on defined periods. Specimens were taken from the injured area and collected within 10% formalin solution. The specimens were processed and sectioned in 5 micrometers. Sections were stained with Hematoxylin and Eosin and studied microscopically. Finally, the data were analyzed statistically using Kruskal-Wallis test. Differences were considered significant at P
  • Alireza Shahab, Alireza Sobhani Page 290
    Introduction
    Cardiovascular disease is the major diabetic phenomenon leading to early death. The incidence of cardiovascular disease is reduced by controling blood pressure (BP), lipid modification blood glucose level. The aim of this study was to evaluate the effect of cardiovascular risk factors in diabetic patients based on literacy level, knowledge and diabetic-related behavior. To identify the effect of literacy level on coronary risk factors in diabetes type 2, we measured HbA1c, lipid profile serum, BMI and BP, knowledge and attitude and respective behavior in diabetics patients.
    Methods
    A cross-sectional study was carried out a diabetics’ clinic in Bandar Abbas, Iran. 256 diabetic patients were enrolled during July, June and August 2007. Patients were classified into 2 groups: Literate and, Low-literate. Cardiovascular risk factors including HbA1c, LDL-cholesterol, Triglyceride (TG), Total Cholesterol (TC) and HDL-Cholesterol were measured by enzymatic methods. With 2 standard questionnaires we evaluated knowledge, attitude and behavior related diabetes in these patients. In addition we measured Blood pressure and BMI by standard methods. Data analysis was carried out with one way ANOVA Post Hoc (Test-Tukey), t-test and bivariate analysis method.
    Results
    52% of patients were illiterate and 73% of patients had BMI more than 25. The mean BMI and TG in females were significantly greater than men. The mean LDL in illiterate patients were higher than in low-literate patients Knowledge and diabetic-related altitude in illiterate patients was significantly lower than the other group.
    Conclusion
    There was no significant difference between blood glucose levels in both the groups. The effect of carduorasolr risk factors among illiterates was higher. Hence we suggest that implementing a punctual educational intervention for each group could be useful.
  • Nadia Nemati, Sedighe Jajadpour Page 297
    Introduction
    Presence of bacteria in blood is a serious cause of hospitalization, morbidity and mortality in pediatric. Microbial culture of blood samples is the most reliable technique to identify the responsible bacteria and determine antibiotic susceptibility. Extensive use of antibiotics and increasing prevalence of resistant organisms urged us to expand our knowledge about antibiotic sensitivity of organisms in every region to choose appropriate ones. The aim of the study was to determine the frequency and antibiogram pattern of isolated bacteria in pediatric blood culture.
    Methods
    In the present study, between April 2007 and March 2008, out of 919 children with suspicious bacteremia who were admitted to Bandar-Abbas Children's Hospital, clinical and microbiologic data of 124 children with positive blood cultures was collected and analyzed by SPSS 13.
    Results
    The incidence of pediatric bacteremia was 6.46% with 10.48% mortality rate. Gram positive bacteria were the predominant isolates (78.2%), common being Coagulase Negative Staphylococcus (CoNS) (70.16%) and staphylococcus aureus (9.25%). Klebsiella (13.73 %) and E.coli (6.45%) were the major Gram negative organisms. CoNS isolates were largely susceptible to amikacine (90%) and ciprofloxacine (81.6%). S.aureus isolates were 100% sensitive to cefotaxim and cephalexin.
    Conclusion
    Bactermia is an important cause of morbidity and mortality at children. The predominant organisms, CoNS, were largely susceptible to amikacine. Our study highlights the importance of understanding the local epidemiology of pediatric bacteremia in formulating a rational antibiotics policy.
  • Korosh Azizi, Abozar Soltani Page 305
    Introduction
    Malaria is still an important health problem in southern Iran. Anopheles stephensi is one of the most important vectors of Malaria especially in urban areas. Because of long time of chemical insecticides against vectors in endemic areas and their potential resistance to such chemicals, it is necessary that vectors continuously to be assessed against susceptibility level. We aimed to investigate the susceptibility or resistance of Anopheles stephensi against five in-used insecticides in Hormozgan province, 2008.
    Methods
    In this cross-sectional study, mosquitoes were captured from Minab districts. Five chemical insecticides including DDT 4%, Fenithrothion 1%, Bendiocarb 0.1%, Lambdacyhalothrin 0.05% and Deltamethrin 0.05% were assessed. Susceptibility tests were achieved using WHO standard kits and standard Diagnostic doses impregnated papers.
    Results
    Anopheles stephensi (Minab strain) was susceptible to Bendiocarb and Deltamethrin (100% mortality rate) however had some tolerance compared to others. Mortality rates to DDT, Fenithrothion and Lambdacyhalothrin were 97%, 95% and 98%, respectively.
    Conclusion
    It seems that Deltamethrin and Bendiocarb are the best and most effective chemical adulticides to control of Anopheles stephensi. It is better to use such insecticides in the least effective dose and rotation.
  • Lale Hasani Page 312
    Introduction
    Effective communication among nurses and elderly patients plays an important role in patients’ satisfaction and compliance of physicians’ advices. The aim of this study was to determine communication barriers among nurses and elderly patinents.
    Methods
    The population study of this croos-sectional study was nurses who were working in hospitals of Bandar Abbas. Data were collected through a self-administerated questionare that assess three aspects of communication barriers including nurse-related communication barriers, Patient-related communication barriers and environment-related communication barriers. The questionnaires were distributed to 150 nurses in three hospitals. Thirty one nurses were excluded since they filled the questionnaires incompletely. So, 119 questionnaires in total were analyzed (response rate=79.3%). Data were analyzed using SPSS16 software.
    Results
    The mean age of the subjects was 30.1 (SD=5.3), 27.7% Males and females. Being unfriendly, showing highly formal manner and working without a sincere attitude, were the most important nurse-related communication barriers. Untrusting, being tired, forgetting. things easily and hearing problems were the most important elderly patient-related ones. In environment-related barriers, presence of severely other patients, noisy environment and being in an unpleasant environment was the most important. In total, nurse-related communication barriers and older patient-related communication barriers were more important than environment-related communication barriers (P
  • Mansour Kafshi Page 319
    Introduction
    Depression is one of the prevalent disorders of present century and is the forth costly disorder in the world so that no doubt it will be the second expensive world disorder in 2015. Some demographic and social factors among the elderly reduce or increase the depression. This study looks into the relationship between social and demographic factors as well as prevalence of depression among the elderly aged over 60 years in elderly centers in Shiraz in 2009.
    Methods
    A cross-sectional study on 120 patients (100 women and 20 men) aged over 60 years under the social welfare center, in Shiraz 2008-2009. 60 people from each center were selected randomly. Research tools were reviewed depression questionnaire (Beck) and a questionnaire that was considered the age, marital status, literacy status, activity status, number of children, annual income. The Pearson correlation tests and independent T groups.
    Results
    Of the total cases, 65 percent showed (78 patients) mild depression and 25.83 percent (31 people) were medium and 9.17 percent (11 cases) represented as severe depression. Between marital status, age, activity, income and depression, there was a significant relationship. No between depression and the state of literacy as well as the family size avocation were found.
    Conclusion
    Findings indicate that some demographic and social characteristics among the elderly can increase or decrease the possibility of their depression. Identification of these factors, and appropriate solutions would affect the level and severity of depression.
  • Fateme Zare Page 326
    Introduction
    impaired mental health in post partum period could induce problems at communication and social performance. The present study was done in order to determine the Influence of delivery method on mental health within postpartum period.
    Methods
    In this cohort study, data were collected by scl-90-r scale and demographic questionnaire on 227 primparas women (113 cesarean section and 114 vaginal delivery) referred to health services centers in the town of shahr-e-babak. The subjects were matched for age, education, job, husband's job and education, planning pregnancy, pleasant baby sex, familial support and mental health in terminal trimester during six-week upon delivery. Chi-square, Mann-whiteny, Wilkcaxon tests were used.
    Results
    Mean comparison indicated mothers who had cesarean delivery had significantly higher scores of mental disorders in post partum period, than those with vaginal birth (P=0.001) as well as compared to terminal trimester of pregnancy (P=0.000).
    Conclusion
    Cesarean delivery induce psychological outcomes for mothers, infant and family. Appropriate counseling to pregnant women by health-care providers is advised to select proper delivery method.
  • Amirhosen Mahvi Page 335
    Introduction

    Scaling and corrosion is one the most important indices in water quality evaluation. Occurrence of scaling or corrosion may create disorder in economy of water and wastewater industry. In addition corrosion produces by - products in water leading to health problem and reduction of water pipe life-time. In this study, the condition of scaling and corrosion in Bandar Abbas water network was been evaluated.

    Methods

    In this cross- sectional study, pipe water network of Bandar Abbas was divided into 15 sections and, randomly 3 samples were taken from each section. Langleier and Rysnar indices and Marble test were used for water quality analysis.

    Results

    Based on Rysnar index, in 20% of samples, water was neutral and in 33% as slightly corrosive. Based on Langleier index in 6.6% of samples, water was neutral and in 93.4% were slightly corrosive. Marbel test showed that all of the tested samples were corrosive.

    Conclusion

    We showed that, there is corrosion potential in Bandar Abbas water network so as proper interference is required. By evaluation of indices, there is significant difference among indices findings; therefore it seems that of mono-index evaluation is likely unable to determine the corrosion status or scaling condition. To evaluate water stability or corrosiveness condition, Langleier and Rysnar indices and along with Marble test is recommended to be applied at a time.