فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی البرز - سال دوم شماره 1 (زمستان 1391)

نشریه دانشگاه علوم پزشکی البرز
سال دوم شماره 1 (زمستان 1391)

  • 88 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1392/02/02
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فریده باستانی، ناهید رجایی، الهه امینی، حمید حقانی، سارا جان محمدی صفحه 1
    زمینه و هدف
    تکامل صحیح وضعیت های نابالغ خواب و بیداری نوزادان نارس نقش مهمی در بلوغ مغز دارد؛ اما اغلب این بعد تکاملی مورد غفلت مراقبان واقع شده و اطلاعات محدودی در زمینه چگونگی آن در نوزادان نارس بستری در بخش NICU وجود دارد. هدف از این مطالعه بررسی وضعیت خواب و بیداری نوزادان نارس بستری در بخش NICU و ارتباط آن با متغیرهای دموگرافیک بود.
    روش ها
    در مطالعه ای توصیفی- تحلیلی، 70 نوزاد بستری در بخش NICU، به طور مستمر بر اساس معیارهای ورود به مطالعه انتخاب شدند. وضعیت خواب و بیداری نوزادان با استفاده از ابزار رفتاری خواب و بیداری آلس، ثبت گردید. روایی ابزار به روش محتوایی و ترجمه و پایایی آن از طریق ضریب پیرسون بررسی شد. آنالیز داده ها با استفاده از آمار توصیفی و آنالیز رگرسیون انجام شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که نوزادان در وضعیت خواب، بیش ترین میزان خواب سبک 27/3±65/3، کم ترین میزان خواب عمیق 05/1±24/0 و در وضعیت بیداری، بیش ترین میزان بیداری فعال 09/2±90/1 و کم ترین میزان بیداری آرام 68/0±18/0 را داشتند. همچنین نوزادان وضعیت های همراه با استرس96/1±75/7 بیش تری نسبت به وضعیت های بدون استرس 96/1±21/2 داشتند. آنالیز رگرسیون نشان داد که ارتباط معنی داری بین متغیرهای دموگرافیک نوزادان با وضعیت های خواب و بیداری وجود ندارد.
    نتیجه گیری
    در این مطالعه نوزادان نارس اغلب در وضعیت های نامطلوب خواب و بیداری بودند که این امر احتمالا آن ها را در خطر اختلالات رشد و تکامل مغز قرار می دهد.
    کلیدواژگان: نوزاد نارس، خواب، بیداری، مغز
  • لاله پیاهو، مجید مبصری، یاسر خواجه بیشد، محمد اصغری جعفرآبادی، علیرضا استاد رحیمی صفحه 7
    زمینه و هدف
    چاقی بعنوان مهم ترین مشکل سلامتی در جهان، زمینه ساز بروز بسیاری از بیماری های مزمن است. افراد چاق سطوح پایینی از ویتامین ها و مواد معدنی از جمله روی را دارند. عنصر روی به عنوان عنصر درگیر در سنتز، ذخیره، ترشح و عمل انسولین و فرایندهای متابولیسم کربوهیدرات ها و چربی ها است. مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر مکمل یاری روی بر سطح انسولین، شاخص مقاومت انسولینی (HOMA-IR)، فراسنج های لیپیدی و قند خون در افراد چاق انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه کارآزمایی بالینی دوسوکور بر روی60 فرد چاق با نمایه توده بدنی (kg/m2) 30 انجام شد. مدت زمان مداخله یک ماه بود. افراد با معیارهای ورود به مطالعه، به صورت تصادفی به دو گروه مساوی تقسیم شدند. گروه مداخله روزانه30 میلی گرم قرص روی گلوکونات و گروه کنترل روزانه 30 میلی گرم قرص نشاسته دریافت کردند. در ابتدا و انتهای مطالعه سطح انسولین، شاخص مقاومت انسولینی، فراسنج های لیپیدی و قند خون به صورت ناشتا اندازه گیری شد.
    یافته ها
    مکمل یاری با روی باعث کاهش معنادار در سطح انسولین، شاخص مقاومت انسولینی و تری گلیسرید سرمی افراد گروه مداخله شد (05/0P<)، در حالی که تغییرات مشاهده شده برای متغیرهای مذکور در افراد گروه کنترل معنادار نبود. کلسترول تام (TC)، کلسترول با چگالی بالا (HDL-C)، کلسترول با چگالی کم (LDL-C) و قند خون تغییرات معناداری نشان ندادند (05/0)
    کلیدواژگان: چاقی، متابولیسم لیپیدی، مقاومت انسولینی، روی، قند خون
  • سارا اسمعیل زاده ساعیه، محمد نوری سپهر، محمد نوری سپهر، توران بهرامی، محمد رجبی صفحه 13
    مقدمه
    طرح ریزی و اجرای پروژه های نیازسنجی آموزشی در هر سطحی مستلزم پیروی از یک طرح و مدل مشخص است. مدل ها به درک یک مشکل در یک بستر مشخص کمک می کنند. مدل مماسی تلفیقی از مدل های موجود در زمینه نیازسنجی آموزشی است که جامعیت کافی از نظر گردآوری اطلاعات، بررسی مستندات و سوابق موجود را دارا می باشد. این مطالعه با هدف بکارگیری مدل مماسی در ارزیابی نیازسنجی حیطه های هفت گانه وظایف اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی البرز در سال1389 انجام گردید.
    روش ها
    مطالعه حاضر توصیفی - مقطعی بوده و روش اجرای این پژوهش براساس مدل مماسی است که در بین 34 نفر عضو هیئت علمی وآموزشی دانشگاه علوم پزشکی البرز در سال 1389 انجام گرفته است.
    نتایج
    بیش ترین اهمیت به حیطه پژوهش تعلق داشت و گویه مقاله نویسی به زبان انگلیسی بیش ترین فراوانی را به خود اختصاص داده بود. درحیطه توسعه فردی که رتبه دوم را داشت گویه آشنایی بانرم افزار spss بیش ترین فراوانی رابه خود اختصاص داده بود.
    بحث: باتوجه به نتایج حاصله بنظر می رسد ازآنجا که تاکید دانشگاه ها بر ارائه نتایج فعالیت های پژوهشی در قالب مقالات علمی پژوهشی است و اساتید محترم ضرورت مقاله نویسی را بیش تر متذکر شده اند، لذا پیشنهاد می گردد با اولویت قراردادن این حیطه راهبردهایی جهت توانمندسازی اساتید مد نظر قرارگیرد.
    کلیدواژگان: هیئت علمی، مدل مماسی، نیازسنجی
  • گیتی خوشه مهری، معصومه کاویانی، مریم اتمری، هاجر رجبیان، وحیده ناصرخاکی صفحه 19
    مقدمه
    سالمندی دوران حساسی از زندگی بشر است و توجه به مسائل و نیازهای این مرحله یک ضرورت اجتماعی است. با در نظر داشتن نیازهای خاص این دوران توجه به کیفیت زندگی در سالمندان نیز امر مهمی است که عمدتا مورد غفلت قرار می گیرد. لذا پژوهش حاضر با هدف مقایسه کیفیت زندگی زنان و مردان سالمند مقیم آسایشگاه های سالمندان استان البرز انجام گرفت.
    روش بررسی
    این مطالعه به صورت توصیفی - تحلیلی (مقطعی) انجام گردید. نمونه مورد مطالعه به روش طبقه بندی تصادفی ساده، متناسب با حجم طبقات انتخاب گردید. اطلاعات لازم با استفاده از پرسشنامه استاندارد شده WHOQOL-BREF و پرسشنامه مربوط به خصوصیات جمعیتی و زمینه ای به روش مصاحبه رو در رو، جمع آوری گردید. 62 نفر مورد مطالعه قرار گرفتند. داده ها به وسیله نرم افزار آماری SPSS 16 و با آزمون های-TEST T و One Way ANOVA تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    رابطه معناداری بین کیفیت زندگی با جنس، تحصیلات، وضعیت تاهل و ناتوانی دیده شد ولی رابطه معناداری بین کیفیت زندگی با سن، فرزند و میزان درآمد دیده نشد.
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش حاضر بیانگر بالاتر بودن کیفیت زندگی زنان از مردان است. برای ارتقای کیفیت زندگی این قشر از جامعه برنامه ریزی های آموزشی و اجرایی لازم به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: آسایشگاه های سالمندان، استان البرز، پرسشنامه WHOQOL، سالمندی، کیفیت زندگی
  • ناهید خلدی، اشرف پیراسته، فرید زایری، فرهاد جعفری، نازیلا باستانی صفحه 25
    زمینه و هدف
    با وجود اینکه تحقیقات رابطه معکوس بین مصرف لبنیات و بیماری های مزمن را نشان داده اند، اما دانشجویان به مقدار کافی لبنیات مصرف نمی کنند. مداخلات موفق برای تغییر الگوی مصرف لبنیات نیاز به شناخت مراحل تغییر آن در افراد دارد. بدین جهت این مطالعه با هدف تعیین مراحل تغییر مصرف لبنیات توسط دانشجویان پزشکی شهر تهران انجام شده است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی توصیفی- تحلیلی 404 دانشجوی رشته پزشکی به صورت خوشه ایتصادفی انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه های معتبر شده بسامد مصرف غذایی و مراحل تغییر مصرف لبنیات استفاده شد. رابطه متغیرهای دموگرافیک با بسامد و مراحل تغییر مصرف لبنیات توسط آزمون های کای-دو، کروسکال والیس، همبستگی اسپیرمن و رگرسیون لجستیک مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    کمتر از نیمی از دانشجویان (40 درصد دختران و 46 درصد پسران) سهم کافی لبنیات در روز مصرف می کردند. بین سهم مصرف لبنیات در روز با جنس، وضعیت تاهل، وضعیت سکونت، سن و شاخص توده بدن رابطه معنادار یافت نشد. کم ترین نسبت دانشجویان در مرحله پیش از تفکر (6/12 درصد)، 26 درصد در مرحله تفکر، 8/18 درصد در مرحله تدارک و به ترتیب 8/24 و 8/17 درصد در مراحل اقدام و نگهداری قرار داشتند. از میان متغیرهای مورد مطالعه فقط مقطع تحصیلی با مراحل تغییر مصرف لبنیات رابطه داشت. به طوری که دانشجویان مقطع کارورزی بیش تر از دانشجویان مقطع علوم پایه شانس قرار گرفتن در مراحل اقدام و نگهداری را داشتند (7/1OR=).
    نتیجه گیری
    با توجه به نامناسب بودن مقدار و نوع مواد لبنی مصرفی دانشجویان، تصحیح الگوی مصرف لبنیات با استفاده از روش های مناسب برای هر مرحله تغییر، الزامی به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: رفتار، لبنیات، دانشجویان پزشکی
  • علی طاهری نیا، لادن ابراهیم پوریان، یزدان محسن زاده صفحه 33
    مقدمه
    انفارکتوس میوکارد اولین علت مرگ افراد بالای 35 سال می باشد.از آنجا که اغلب عوامل خطر بیماری های قلبی با رفتار و آگاهی مرتبط می باشند.این مطالعه با هدف بررسی تاثیرآموزش بر اساس مدل اعتقاد سلامتی بر میزان آگاهی و عملکرد فعالیتی بیماران مبتلا به انفارکتوس میوکارد صورت گرفته است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه نیمه تجربی 74 بیمار مبتلا به انفارکتوس میوکارد به روش مبتنی بر هدف انتخاب و سپس به طور تصادفی در دو گروه آزمون و شاهد قرار گرفتند.ابتدا اطلاعات از طریق تکمیل پرسشنامه و چک لیست جمع آوری شد. پس از گذشت یک ماه ازمداخله از هر دو گروه اطلاعات جمع آوری و از طریق آزمون های آماری تی استودنت، تی زوجی، تی مستقل، کای دو و کای اسکور تحلیل گردید.
    یافته ها
    نتایج آزمون تی مستقل نشان داد دو گروه از نظر سنی همگن هستند (496/0=P).اختلاف معناداری بین جنسیت درهردوگروه با استفاده ازتحلیل آماری کای اسکور وجودنداشت (314/0= P). همچنین بین سن و عملکرد فیزیکی و بین جنسیت و میزان آگاهی و بین جنسیت و نحوه عملکرد بیماران در دو گروه اختلاف معناداری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    آموزش در چارچوب مدل موجب افزایش میزان آگاهی از بیماری و عوامل خطر و باعث بهبود عملکرد فعالیتی بیماران می شود.
    کلیدواژگان: آگاهی، الگوی اعتقاد سلامتی، انفارکتوس میوکارد، آموزش
  • احمد جنیدی جعفری، سمیه گلباز، روشنک رضایی کلانتری صفحه 39
    زمینه و اهداف
    سیانید آلاینده ای سمی است که در فاضلاب صنایع مختلفی مانند آهن و استیل، استخراج ذغال سنگ و آبکاری فلزات وجود داشته و به عنوان یک خطر جدی، منجر به اثرات نامطلوب بر محیط زیست و سلامت انسان ها می شود. بنابراین، حذف این آلاینده از فاضلاب قبل از تخلیه آن به محیط زیست ضروری است. هدف اصلی این مطالعه، تعیین کارایی فرایند ترسیب شیمیایی در حذف سیانید از محیط های آبی بود.
    مواد و روش ها
    این تحقیق یک مطالعه تجربی می باشد که در مقیاس آزمایشگاهی و به وسیله دستگاه جارتست انجام شد. در طی انجام فرآیند ترسیب، اثر pH، غلظت منعقدکننده کلریدفریک، زمان ته نشینی و تاثیر غلظت اولیه سیانید بر راندمان حذف این آلاینده از محیط های آبی، مورد مطالعه قرار گرفت. در تحلیل داده ها از نرم افزار Excel استفاده شد.
    یافته ها
    سیانید در فرآیند ترسیب با غلظت اولیه mg/L 10 در شرایط بهینه 9pH= وg/L 4/0=FeCl3 بعد از مدت زمان 60 دقیقه، حدود 40% حذف شد. از طرفی راندمان فرآیند ترسیب با افزایش غلظت اولیه سیانید از 10 به mg/L 15 از 40 به 23 درصد کاهش یافت.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که جهت حذف یا بازیافت سیانید می توان از روش ترسیب شیمیایی با توجه به pH فاضلاب، راندمان مورد نظر تصفیه و استانداردهای تخلیه پساب به محیط زیست استفاده نمود.
    کلیدواژگان: سیانید، ترسیب، کواگولاسیون، کلرید فریک
  • مهناز جمالی پور صفحه 47
    روغن شترمرغ منبع با ارزشی برای تولید فراورده های آرایشی، بهداشتی و یا برای استفاده به عنوان روغن خوراکی در صنایع غذایی می باشد. با این وجود اطلاعات کمی درباره ویژگی های این روغن وجود دارد. در این مطالعه روغن شتر مرغ با استفاده از روش گداخت مرطوب از پیه استخراج شده و سپس برخی خصوصیات فیزیکوشیمیایی (عدد یدی، عدد صابونی، نقطه ذوب، ضریب شکست، وزن مخصوص و رنگ) آن مورد بررسی قرار گرفت. نتایج ویژگی های فیزیکوشیمیایی روغن شتر مرغ نشان داد که مقدار عدد یدی، عدد صابونی، نقطه ذوب(محدوده نرمی روغن)، ضریب شکست و وزن مخصوص به ترتیب0/2+64/70، 5/2+184، 5/1+31، 02/0+46/1 و 9/0 و رنگ نمونه، رنگ زرد در سل لاویباند با اندازه 1 اینچ می باشد. در ضمن با توجه به میزان اسیدهای چرب آزاد و رنگ روغن استحصالی نیازی به تصفیه روغن نمی باشد و می توان روغن استحصالی را به عنوان پایه در فراورده های آرایشی بهداشتی مورد استفاده قرار داد.
    کلیدواژگان: خواص فیزیکوشیمیایی، روغن شترمرغ، فراورده های آرایشی بهداشتی
|
  • F. Bastani, N. Rajai, E. Amini, H. Haghani, S. Janmohammadi Page 1
    Introduction
    The correct development of sleep and wake immature states of premature infant has important role in maturation of brain; but often, healthcare personnel neglect from this dimension of development and there are limited data about sleep and wake states of premature infant hospitalized in NICU. The aim of this study was to assessing the states of sleep and wake of premature infant and its relation with demographic variables.
    Materials and Methods
    In a descriptive-analytical study, 70 premature infant hospitalized in NICU constantly were selected based on the needed criteria. The sleep and wake state of infants were recorded with use of behavioral sleep and wake scale of Als. Scale validity was performed using its content analysis, translation, and reliability by Pearson coefficient.
    Results
    The results showed that infants in sleep state had maximum rate of light sleep 3.65±3.27 and minimum rate of deep sleep 0.24±1.05 and in wake state had maximum rate of active awake 1.90±2.09 and minimum rate of quietly awake 0.18±0.68. Also Infants had states with stress 7.75±1.96 more than states without stress 3.65±3.27. Regression analysis showed no significant relation between gestational age and weight of infants with deep sleep and quietly awake.
    Conclusion
    In this study premature infant were mostly in undesirable states of sleep and wake that this may lead to growing and developmental disorders of brain.
    Keywords: Behavior, Premature infant, Sleep, wake
  • L. Payahoo, M. Mobasseri, Y. Khaje Bishak, M. Asghari Jafarabadi, A. Ostadrahimi Page 7
    Background
    Obesity as one of the most important health problems in the world, involved in the incidence of many chronic disorders. Obese individuals have lower level of vitamins and minerals such as zinc. Zinc is one of trace elements involved in synthesis, storage, release and action of insulin and in pathway of fat and carbohydrate metabolism. This study conducted to assay the effects of zinc supplementation on the insulin resistance, lipid profiles and blood sugar in obese people.
    Methods
    This randomized, double blind, placebo-controlled clinical trial was performed on 60 obese people (BMI >30 kg/m2). Duration of intervention was one month. The eligible participants divided in two equal groups: intervention and placebo, randomly. Intervention group received a 30mg/d zinc pill and placebo group received 30mg/d starch. The concentration of serum insulin, insulin resistance index (HOMA-IR), lipid profiles and fasting blood glucose were determined in onset and at the end of study.
    Results
    Zinc supplementation resulted in a significant reduction in serum insulin concentration, insulin resistance index and serum triglyceride at the end of intervention (p<0.05). However, these results were not significant in placebo group. In contrast, total cholesterol (TC), high-density lipoprotein cholesterol (HDL-C), low-density lipoprotein cholesterol (LDL-C) and fasting blood, sugar (FBS) did not change significantly.
    Conclusion
    Zinc supplement had positive effect on the reduction of insulin concentration and insulin resistance index. More studies with longer period of intervention suggested for disclose more mechanisms in this field.
    Keywords: Insulin resistance, Lipid metabolism, Obesity, Zinc, Blood Glucose
  • S. Esmaelzadeh, M. Noory Sepehr, T. Bahrami, M. Rajabi Page 13
    Background
    The first step in developing human resources to improve the performance of universities is to indentify accurate educational needs. Models may draw on a number of theories to help understand a particular problem in a certain setting or context. Momasi model is an integrated of the existing models in educational needs assessment field which has sufficient comprehensiveness of data collection. the aim of this study was application of Momasi model in need assessment of faculty members in seven areas duties.
    Methods
    This study is a cross- sectional study which was formed based on Momasi model between34 faculty members of Alborz university.
    Results
    Different areas of educational needs were respectively prioritized as: personal development, research, administrative and executive activities, education, health services and health promotion, and specialized activities outside the university. The most mean and standard deviation belong to area of research, The first priority in the area of research was the publications in English, in personal development area: familiarity with SPSS software, and the area of education it was creativity nurture.
    Conclusion
    Based on assessment results, research area in this needs assessment study has the most important priority and frequency. Therefore it is recommended that data gathered in research area section put in first priority for empowering for faculty members Of Alborz University.
    Keywords: Faculty, Momasi model, Needs assessment
  • G. Khooshemehri, M. Kaviani, M. Asmari, H. Rajabian, V. Naserkhaki Page 19
    Background
    Ageing is a crucial juncture of human life and Given the issues and needs at this stage is a social. With this in mind special needs of the elderly is important in That are largely neglected. The present study compares the quality of life for elderly men and women Elderly nursing home resident by Alborz Province.
    Materials And Methods
    This study is a descriptive - analytical (cross). Classification of simple random sampling method proportional to size classes were selected. Information using a standardized questionnaire WHOQOL: BREF questionnaire concerning demographic characteristics and background to face interviews, were collected. 62 patients were studied. Data using SPSS 16 statistical software and For analysis of test data one way ANOVA and t-test is used.
    Results
    There was a significant relationship between quality of life and, gender, education, marital status, disability, but there was no a significant relationship between quality of life and age, children, income.
    Conclusion
    Overall quality of life in the present study were higher in women than men. Improving quality of life for this group of community planning and executive training seems necessary.
    Keywords: Alborz, Aged, Homes for the Aged, Quality of life, WHOQOL, BREF
  • N. Kholdi, A. Pirasteh, F. Zayeri, F. Jafari, N. Bastani Page 25
    Background And Objective
    In spite of the reverse relationship between Dairy products consumption and chronic diseases, the university students do not consume enough amounts of dairy products. Success interventions for changing dairy consumption patterns need to determine its stages of change. Determining medical students’ readiness to change the dairy consumption pattern through stages of change was the aim of this study.
    Methods
    For this descriptive analytical cross-sectional study, 404 medical students were selected by random clustered sampling. The food frequency and stages of change questionnaires were used to get data. The relationship between age, sex, body mass index, settlement situation, marriage situation and educational STATUS with dairy consumption stages of change were analyzed by chi-2, Kruskal-wallis, Spearman correlation and logistic regression.
    Results
    Less than 50% of students (40% females and 46% males) consumed enough servings of dairy products daily. The servings of dairy consumption had not relation with sex, marriage or settlement status, age and body mass index. The least number of students (12.6%) were in precontemplation and 26% in contemplation, 18.8% in preparation, and 24.8 and 17.8% in action and maintenance stages. While there was relationship between educational status and stages of change, such a relation had not been found between other variables and stages of change. The percent of internship students in action and maintenance stages were greater than students in medical basic sciences (OR=1.7).
    Conclusion
    Regards to students’ inadequate amount and inappropriate kind of dairy products consumption and readiness to change dairy consumption in about half of students, it seems necessary to apply appropriate intervention strategies on the basis of stages of change to correct dairy consumption patterns.
    Keywords: Dairy products, Medical students, Behavior
  • A. Taheriniya, L. Ebrahimpuriyan, Y. Mohsenzadeh Page 33
    Background
    Myocardial infarction is the first cause of death in people over 35 years. Because most risk factors for heart disease are associated with behavior and consciousness. This study examined the impact of education based on knowledge and performance of the health belief model work has been done in patients with myocardial infarction.
    Methods
    This quasi-experimental study in 74 patients with myocardial infarction based on the method selected and then randomly assigned to two groups. The data were collected through student t-test, paired t, t, chi square score was analyzed.
    Results
    Independent t tests showed that both age groups are homogeneous (P=0.496). Significant gender differences between the two groups using statistical analysis when there was no score (P=0.314) between age and physical performance and gender awareness and gender and performance between the two groups of patients there was no significant difference..
    Conclusion
    Education in the model of increased awareness of disease and risk factors in disease activity and improves performance.
    Keywords: Health belief model, Myocardial infarction, awareness, Training
  • A. Jonidi Jafari, S. Golbaz, R. Rezaei Kalantari Page 39
    Background And Objectives
    Cyanide is a toxic pollutant that is can be discharged from different industries; such as iron and steel industry, coal mining and metal plating. Presence of this toxin in water and wastewater is a serious hazard and lead to undesirable effects on both the environment and human. Thus, its concentration control is essential for human health. The aim of this study was investigation of Cyanide Removal from aqueous solution using precipitation process (FeCl3).
    Material And Methods
    This study is an experimental study in lab scale that was carried out in a batch system by jartest. Variations of this study including; pH, FeCl3 concentration, reaction time and desired concentration of cyanide were investigated. Data were analyzed using Excel (version 2007) software.
    Results
    The results of this research were showed that Cyanide with initial concentration of 10 mg/l in precipitation process was removed by 40% (conditions; pH=90, FeCl3=0.4 g/l and the time 60 minutes). Also, the precipitation process efficiency to cyanide removal decreased of 40 to 23%, by increasing of the initial cyanide concentration of 10 to 15 mg/l.
    Conclusion
    Precipitation process can be considered as a suitable alternative for recovery of cyanide to be re-used. Although, this process has limitations for treat total cyanide to environmental standards level. So, it is better be used in combination with other processes of these contaminants removal.
    Keywords: Precipitation, Coagulation, FeCl3, Cyanide
  • M. Jamalipour Page 47
    Background And Objectives
    Emu oil is a valuable source for the production of cosmetics or for food is used as edible oil. However, there is little information about the properties of this oil.
    Material And Methods
    In this study, using a fusion of wet fat ostrich oil is extracted and then some physicochemical properties (Yiddish value, saponification value, melting point, refractive index, specific gravity, and color) were studied.
    Results
    The results showed that the physicochemical characteristics of ostrich oil Yiddish value, saponification value, melting point (softening of oil), the refractive index and density, respectively, 70.64+ 0.2, 184+2.5 +, 31+1.5, 1.46+0.02, 0.9, color, yellow Lavyband cell size is 1 inch. In addition, the amount of free fatty acids and oil refining need not be separated and the separated oil can be used as a base in cosmetic products.
    Conclusion
    separated ostrich oil can be used as a base in cosmetic products.
    Keywords: Physicochemical concepts, Emu oil, Cosmetics