فهرست مطالب

جغرافیا - پیاپی 34 (پاییز 1391)

فصلنامه جغرافیا
پیاپی 34 (پاییز 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/08/03
  • تعداد عناوین: 15
|
  • زهرا حجازی زاده، ابراهیم فتاحی، علیرضا مساح بوانی، محمدحسین ناصرزاده صفحه 5
    در این تحقیق به بررسی اثر تغییرات اقلیم بر سیلاب با استفاده از مدل گردش عمومی جو (AOGCM) در حوضه بختیاری پرداخته شد. برای این کار از شبیه سازی دما و بارش دوره آتی (2030-2011) با استفاده از مدل CGCM3 براساس سناریوی انتشار 2A از مجموعه مدل های –AR4 AOGCM به روش ریزمقیاس نمایی آماری (مدل لارس) و روش تناسبی (بارش) و تفاضل (حداقل و حداکثر دما) استفاده شد. برای شبیه سازی سیلاب حوضه نیز از مدل بارش رواناب HEC-HMS استفاده شد. براساس نتایج شبیه سازی در ایستگاه تله زنگ حوضه بختیاری به ازای سیل فروردین 69، دبی شبیه سازی شده به میزان 357.7 مترمکعب نسبت به دبی مشاهده ای کاهش نشان داد که معادل 6.1% دارای خطا است. نتیجه شبیه سازی متغیرهای اقلیمی درحوضه منتخب در دوره آتی، کاهش بارش و افزایش حداقل و حداکثر دما در دوره آتی است. در مجموع درحوضه به طور میانگین تا 20 درصد کاهش بارش مشاهده شد و دمای حداکثر و حداقل به ترتیب با 1.5 و 1 درجه افزایش پیش بینی شدند. نتایج حاصل از استخراج بارش های حدی دوره آتی (2030-2011) نشان داد با وجود کاهش بارش ها درسال های آینده، بارش های حدی درحوضه با شدت بیشتری نسبت به دوره پایه رخ خواهند داد که این امر نشان دهنده افزایش وقوع سیلاب ها در دوره آتی خواهد بود.
    کلیدواژگان: تغییر اقلیم، مدل سازی اقلیمی، مدل بارش، رواناب، سیلاب، حوضه بختیاری
  • حسن کامران، رسول افضلی، حمید تاجدوزیان صفحه 25
    نگاه ترکیبی و چند بعدی با در نظر گرفتن تمام جنبه های یک موضوع از خصیصه های علم جغرافیا است. ژئوپلیتیک نیز به عنوان شاخه ای از جغرافیا می بایستی نگاهی ترکیبی و فراگیر داشته باشد و از تک روی در روش ها و رهیافت های تک بعدی پرهیز نماید.
    در این مقاله سعی شده تا با تاکید بر این ویژگی و با بهره گیری از رویکرد سازه انگاری که نگاهی ترکیبی و متعادل دارد به بررسی روابط جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده آمریکا پرداخته شود. در این راستا موضوع جغرافیای فرهنگی به عنوان شاخص اصلی مورد نظر بررسی شده است. این پژوهش سعی کرده تا با پیوندی منطقی بین ژئوپلیتیک و رویکرد سازه انگاری به تحلیل جایگاه جغرافیای فرهنگی در روابط بین دو کشور مذکور به پردازد. سوال اساسی این مقاله بدین صورت است که: از دیدگاه سازه انگاری، جغرافیای فرهنگی چگونه سبب تضاد در ساختار ژئوپلیتیکی حاکم بر روابط جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده شده است؟ لازم به ذکر است این مقاله به شیوه ای توصیفی- تحلیلی نگاشته شده است.
  • محمدتقی رهنمایی، نصر الله مولایی هشجین، حبیب الله رشیدارده صفحه 47
    فضاهای بانکی و موسسات مالی و اعتباری از جمله مهمترین کاربری هایی در سطح شهر هستند که نقش قابل توجهی در بالا بردن تامین منابع مالی و قدرت اقتصادی شهر و شهروندان را دارا می باشند. لذا با توجه به نقش ویژه این کاربری و عرضه خدمات مالی به شهروندان که تاثیر به سزایی در مدیریت بهینه شهری دارد بایستی چهارچوب مناسبی به منظور انتخاب مناطق جغرافیایی مناسب واحدهای بانکی و توزیع آنها در شهر فراهم شود. امروزه گزینش منطقه بهینه برای ایجاد یک کاربری در حوزه جغرافیایی معین جزء مراحل مهم یک پروژه اجرایی است که پیچیدگی مسایل شهری باعث شده متغیرهای متعددی در مکان گزینی کاربری ها تاثیرگذار باشد که امکان تحلیل آنها با روش های سنتی نظیر روی هم گذاری دستی نقشه ها به دلیل حجم زیاد داده ها امکان پذیر نیست. لذا این مقاله می کوشد برای گزینش مناطق بهینه واحدهای بانکی و مالی با استفاده از ابزار توانمندی چون سیستم اطلاعات جغرافیایی (Gis) که همواره مورد توجه برنامه ریزان و دست اندرکاران توسعه اقتصادی کشور بوده بهترین مکان ها را در مناطق سه گانه شهر رشت از حیث دسترسی آسان و سایر معیارها، مورد ملاحظه و شناسایی قرار داده تا با تکیه بر این سیستم پرقدرت (Gis) بتوان از تراکم واحدهای بانکی در قسمت های خاص شهر جلوگیری و با حرکت به سمت توسعه پایدار نسبت به توزیع عادلانه واحد های بانکی در مناطق گوناگون شهر اقدام نمود.
    کلیدواژگان: فضاهای بانکی، سیستم اطلاعات جغرافیایی (Gis)، مدیریت بهینه، مکان گزینی، توسعه پایدار و شهر رشت
  • داریوش مهرشاهی، علیرضا بقایی نیا صفحه 65
    مطالعاتی هر چند محدود بر روی پدیده های یخچالی ایران مرکزی توسط محققین خارجی و ایرانی انجام شده است که همه آن ها به تغییرات آب و هوایی در کواترنر دلالت دارند. با این وجود در مورد شدت این تغییرات و شرایط دما و بارش در ایران مرکزی در طول دوره های سرد کواترنر مطالب متفاوتی اظهار شده است. اگرچه همه این مطالعات به شرایط سردتری در این دوره ها اشاره کرده اند ولی میزان شدت سرما مورد اختلاف بوده است. برخی از این پژوهشگران در مورد نواحی مختلف ایران، به تغییرات دمایی منفی 3 تا 6 درجه اشاره داشته اند و برخی حتی افت دمایی را تا بیش از 12 درجه دانسته اند. از سوی دیگر برخی از این پژوهشگران شرایط اقلیمی را در طول دوره های سرد خشک تر از امروز تا بدون تغییر، اگر چه با موازنه مثبت؛ و برخی دیگر، به ویژه پژوهشگران ایرانی، مرطوب تر از میانگین امروزی دانسته اند. در این تحقیق تلاش شده با تشخیص شواهد یخچالی گذشته از قبیل سیرک ها و دره های یخچالی، مورن ها و موقعیت ارتفاعی آن ها و برآوردهای آماری تا تغییرات دمایی و بارشی همزمان با پیشروی یخچال ها مورد بررسی قرار گیرد. برای یافتن تغییرات بارش و دمای گذشته، با استفاده از آمار امروزی خطوط همدما و همبارش و با توجه به خطوط میزان افت یا افزایش بارش و دما و با به دست آوردن خط برفمرز (صفردرجه) وورم، اقدام به تعیین معادله همبستگی خطی با روش کمترین مربعات گردید. با این روش تغییر میزان بارش و دمای آخرین دوره سرد کواترنر (وورم) برای حوضه مورد نظر به صورت خطوط میزان منحنی مربوطه به دست آمد. نتایج این پژوهش نشان می دهد که دمای میانگین در دوره سرد تا بیش از ده درجه کمتر از میانگین امروز و بارش متوسط در مقاطع ارتفاعی متفاوت بین 8.1 تا 3 برابر افزون تر از میانگین امروزی در منطقه مورد مطالعه بوده است.
    کلیدواژگان: تغییرات اقلیمی، شرایط کواترنر، شواهد یخچالی، شیرکوه، یزد
  • محمدحسین رضایی مقدم، محمدرضا ثروتی، صیاد اصغری سراسکانرود صفحه 85
    مئاندری شدن یکی از مهمترین مسائل مهندسی رودخانه است که فعالیت های بشری را در حاشیه رودخانه ها تحت تاثیر قرار می دهد، لذا مطالعه این مناطق به منظور کسب شناخت دقیق و بررسی معضلات و مخاطرات احتمالی در جهت حفظ و بهره برداری بهینه از منابع طبیعی ضروری است. هدف این تحقیق بررسی کمی خصوصیات و الگوی پیچان های مسیر مورد مطالعه رودخانه قزل اوزن است که از این طریق بتوان ویژگی ها و مشخصات پیچان های منطقه مورد مطالعه رو مشخص کرد، برای رسیدن به این هدف با توجه به ابعاد و وسعت منطقه مورد مطالعه استفاده از تصاویر ماهواره ای و امکان پردازش اطلاعات با بهره گیری از سیستم اطلاعات جغرافیایی لازم و ضروری می نمود. بدین جهت از تصاویر ماهواره ای ETM+ مربوط به سال های 2000، و 2004 و IRS برای سال 2007 استفاده شد. نتایج نشان داد که در طول سه دوره مورد بررسی روند تغییرات رودخانه در بازه های مورد مطالعه کاملا متفاوت است. به طوری که میزان تغییرات در بازه اول در طول سه دوره بسیار زیاد بوده و بازه دوم کمترین میزان تغییرات را در سه دوره داشته است. مقادیر زاویه مرکزی و ضریب خمیدگی نشان می دهد که در کل بازه های بررسی شده، تغییرات ضریب خمیدگی و زاویه مرکزی (به جز نسبت اندک در مناطق کوهستانی) در یک دامنه محدود مشاهد می شود که نشان دهنده وجود قوس های تقریبا مشابه در طول مسیر رودخانه است و همچنین بر اساس شاخص زاویه مرکزی الگوی پیچان رودی رودخانه از نوع توسعه یافته می باشد.
    کلیدواژگان: رودخانه قزل اوزن، پیچان رودها، شاخص ضریب خمیدگی، شاخص زاویه مرکزی، سنجش از دور
  • زهرا احمدی پور، طهمورث حیدری موصلو، طیبه حیدری موصلو صفحه 103
    جهانی شدن به عنوان فرایندی که از اواخر قرن بیستم شروع شده، باعث گردیده که فرهنگ ها با افزایش دانش و آگاهی، توسعه ارتباطات و بعضا همکاری در ابعاد مختلف سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی دستخوش دگرگونی های بنیادین شوند. توسعه مبادلات علمی و غیر علمی همراه با فن آوری های نوین، تسریع فرآیند جهانی شدن و فشردگی زمانی و مکانی را سبب می شود؛ به نحوی که خود بسندگی و میل به انزواگرایی محلی، اکنون جای خود را به همبستگی متقابل جهانی داده و گسترش آگاهی های ناشی از ارتباطات، تنوع و تعدد فرهنگ و هویت ها را در جوامع برجسته کرده است. بنابراین، در این فعل و انفعالات جهانی همه انسان ها در تلاش برای دستیابی به هویت خود هستند که همین امر می تواند بر رشد احساسات قومیت خواهی تاثیرگذار باشد. در همین ارتباط، پژوهشی صورت گرفته است. اساس این پژوهش بر این پرسش نهاده شده که چه نسبتی میان جهانی شدن و هویت قومی دانشجویان آذری دانشگاه های دولتی شهر تهران وجود دارد. روش این پژوهش توصیفی- تحلیلی از نوع پیمایشی و ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه و مصاحبه و منابع کتابخانه ای معتبر است. نتایج حاصل از تحلیل داده ها از طریق نرم افزار SPSS 19 نشان داد که گسترش فرایند تبادلات و تعاملات قومی و ملتی، در عین حال که سبب افزایش همگرایی و نزدیکی بیشتر قوم آذری با دیگر اقوام ایرانی را به دنبال داشته است، بلکه باعث تقویت هویت قومی آذری نیز شده است.
    کلیدواژگان: جهانی شدن، هویت، هویت قومی، قوم آذری
  • ناصر شفیعی ثابت، سعیده هراتی فرد، علی نوری کرمانی صفحه 123
    دفاترخدمات مسافرتی شهر تهران به رغم برخورداری منطقه تهران از جاذبه های فراوان طبیعی، تاریخی فرهنگی، زیارتی و غیره، از لحاظ اطلاع رسانی در زمینه کانون های گردشگری منطقه تهران و میزان جذب گردشگر در قالب تورهای گردشگری در حدود دو دهه اخیر (65-1388) چندان موفق نبوده است. بر این مبنا، اطلاع رسانی ضعیف و به دنبال آن اجرای معدود تورهای گردشگری باعث شکل پذیری و گسترش محدود زیر ساخت های اقامتی و پذیرایی در کانون های گردشگری منطقه تهران شده است. از این رو، این تحقیق به منظور تبیین اثرات اطلاع رسانی گردشگری دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری شهر تهران در تحولات زیرساختاری کانون های گردشگری و فرصت های پیش روی آن در منطقه تهران به روش کمی میدانی انجام شد. یافته های تحقیق حاضر نشان داد که سهم دفاتر خدمات مسافرتی شهرتهران به مثابه عوامل درون زاد در نظام فضایی گردشگری منطقه تهران و تحولات ساختاری کارکردی آن بیشتر از نقش سازمان های دولتی متولی گردشگری به مثابه عوامل برون زاد بوده است. راهکار برون رفت، توجه به توسعه درونزا و پایدار زیرساخت های اقامتی و پذیرایی در سطح ناحیه و منطقه و تنوع بخشی آن ها در قالب ظرفیت سازی توان های محلی و توانمندسازی ساکنان سکونتگاه های شهری و روستایی در این زمینه است.
    کلیدواژگان: دفاتر خدمات مسافرتی، اطلاع رسانی، تحولات، زیرساخت های اقامتی و پذیرایی، کانون های گردشگری، منطقه تهران
  • مجتبی یمانی، سیروس فخری صفحه 141
    پیچان رود ها از لندفرم های پویا در مسیر آبراهه های معمولا کم شیب رودخانه ها هستند. این عوارض تحت تاثیر دینامیک رود و شیب اندک دلتاها بسیار ناپایدار بوده و در فواصل زمانی نسبتا کوتاه، تکامل یافته و بعضا موجب تغییر مسیر آبراهه می شوند. در این پژوهش تغییرات آبراهه رودخانه جگین در سطح جلگه ساحلی مکران مورد بررسی قرار گرفته است. شواهد موجود نشان می دهند که حرکات پیچان رودی و تغییرات بستر این رودخانه نسبت به نواحی دیگر ایران بسیار چشمگیر است. ویژگی های ژئومورفولوژیکی و هیدرودینامیکی مسیر این رودخانه از جمله شیب کم دلتا، ریزدانه بودن رسوبات، طغیانی بودن رودخانه و عوامل تکتونیکی، از عوامل اصلی ناپایداری آبراهه رودخانه جگین هستند. هدف اصلی این پژوهش، بررسی متغیر های تاثیرگذار در تغییرات این رودخانه است. تکنیک کار پژوهش، مقایسه تحولات پیچان رودی و تغییر مسیر رودخانه از سال 1350 تا سال 1383 طی یک دوره حدود 50 ساله است. نقشه های توپوگرافی، زمین شناسی و تصاویر ماهواره ایی و عکس های هوایی منطقه، داده های اصلی این پژوهش را برای بررسی تغییرات مکانی و زمانی و تحولات پیچان رودی رودخانه جگین تشکیل داده اند. از ترسیم پروفیل های طولی برای بررسی شیب و سایر داده های مورفومتریک منطقه استفاده شده است. همچنین موقعیت بخشی از پیچان رود ها طی کار میدانی با GPS کنترل و همزمان برای تحلیل تاثیرات رسوب شناسی، نمونه برداری نیز انجام گرفته است. نتایج نشان می دهند که فراوانی و توسعه پیچان رود ها و نیز تغییر مسیر رودخانه جگین در درجه اول وابسته به شیب کم دلتای جگین و سپس ریزدانه بودن بافت رسوب است. در این میان تغییرات شدید دبی رودخانه که به صورت دوره ای اتفاق می افتد عامل اصلی تغییر مسیر ها است. وجود خورهای متعدد ساحلی در قاعده دلتای جگین که در گذشته، دهانه های فعال رودخانه را تشکیل می داده اند گویای این وضعیت است. از طرفی به نظر می رسد تکتونیک فعال منطقه و برخاستگی مداوم قاعده دلتا در محدوده خط ساحلی مکران در این تغییرات بی تاثیر نباشد. زیرا اکثر قریب به اتفاق تغییر مسیر ها در بالا دست دلتا روی داده است.
    کلیدواژگان: دلتا، پیچان رود، تغییرات بستر، رودخانه جگین، جلگه مکران
  • سعید جهانبخش اصل، بتول زینالی، مجید رضایی بنفشه، ایمان باباییان صفحه 161
    در این پژوهش میزان تاثیر فصلی دمای سطح آب دریای مدیترانه (Med SST) بر بارش های فصلی نیمه غربی ایران بررسی شده است. بدین منظور بعد از تعریف دوره های گرم، سرد و پایه (شرایط معمولی دمای سطح آب مدیترانه)، میانه آماری بارش در هر دوره (به ترتیب Rw، Rc، Rb) محاسبه گردید و برای ارزیابی میزان تاثیر این شرایط بر بارش از مقادیر نسبت های Rw / Rb، Rc / Rb، Rw/ Rc و Rc / /Rw استفاده شد. نتایج نشان داد در دوره هایی از فصل زمستان که MedSST سردتر از معمول است، بارش زمستانه منطقه مورد مطالعه افزایش می یابد ولی دمای گرمتر از معمول آن در فصل پاییز باعث افزایش بارش پاییزه می شود. همچنین بین نوسانات MedSST در فصل پاییز و بارش پاییزه منطقه مورد مطالعه همبستگی معنی دار مثبت در اکثر ایستگاه ها قابل مشاهده است. در فصل زمستان نیز بین نوسان های MedSST و بارش منطقه مورد مطالعه در چند ایستگاه همبستگی منفی معنی دار مشاهده شد.
    کلیدواژگان: SST، نوسان بارش، مدیترانه، غرب ایران
  • سید ابوالفضل مسعودیان، مرضیه راستی صفحه 179
    در عرض های میانه تغییرپذیری اقلیم بر مبنای روزانه در ارتباط با جابجایی سامانه های چرخندی و واچرخندی است. چرخندها در سطح زمین عمدتا ناشی از امواج کژفشار در سطوح میانی و زیرین اند. اولین مطالعات، نقش کلیدی چرخندها را در تغییرپذیری همدید مقیاس شناخته اند که به طور دستی چرخندها و مسیرشان (رویکرد لاگرانژی) و تغییرپذیری مکانی شان (رویکرد اویلری) را مشخص کرده اند. مطالعه ساختار، رفتار، شرایط همدید و دینامیک، مسیر حرکت و اثرات این چرخندها از ابتدای تقویت آنها تا حرکتشان به سمت خاورمیانه و ایران اهمیت خاصی دارد. در مطالعه اخیر، با استفاده از این دو رویکرد، با تکنیک های رقومی وکامپیوتری در کنار دیدگاه های نظری به بررسی کنش های چرخندی ترازهای ارتفاعی 500، 600، 700، 850، 925 و 1000 هکتوپاسکالی در سال 1375 خورشیدی پرداخته می شود. نتایج پژوهش نشان داد که بیشترین فراوانی سالانه رخدادهای چرخندی در تراز ارتفاعی 500 هکتوپاسکال و کمترین آن در تراز700 هکتوپاسکالی مشاهده می شود. همچنین از لحاظ پراکنش فصلی بیشترین فراوانی رخداد چرخندها به ترتیب در فصل زمستان، پاییز، بهار و تابستان اتفاق افتاده است. از سوی دیگر نشان داده می شود که منشا اکثر چرخندهای ایران در خارج از قلمرو ایران است و نتایج حاکی از آن است که چرخندهایی که به ایران و یا نزدیک آن می رسند غالبا از سه مسیر اصلی تبعیت می کنند: 1.مسیر غربی، منطقه مدیترانه ای و کوه های اطلس؛ 2. مسیر شمالغربی جنوبشرقی، کوه های آلپ و دریای سیاه و کوه های قفقاز؛ 3. مسیر جنوبغربی- شمالشرقی. متغیر شیو فشار نشان می دهد که در همه ترازهای ارتفاعی منتخب از تعداد چرخندهای قوی (ضعیف) با شیوهای بالا (پایین) به طور نمایی کاسته می شود.
    کلیدواژگان: کنش چرخندی، رویکرد لاگرانژی، ارتفاع ژئوپتانسیل، ایران
  • حسین قنبری صفحه 197
    در این پژوهش با استفاده از یک مدل میان مقیاس موسوم به TAPM نحوه انتشارآلاینده PM10 در هوای شهر تهران به صورت ناحیه ای در مدل و برای تمام سال 2006 شبیه سازی شده است. در این راستا سه دامنه با تفکیک افقی 30، 10 و 3 کیلومتر در نظر گرفته شده و خروجی های آن با درجه تفکیک 3 کیلومتر لحاظ شده است. شرایط همدیدی در این مدل لحاظ نشده است. داده های pm10 از ده ایستگاه مختلف سطح شهر وابسته به شرکت کنترل کیفیت هوای شهر تهران و همچنین سازمان محیط زیست گردآوری شده اند. نتایج حاصل از این شبیه سازی حاکی از آن است غلظت عنصر آلاینده PM10 از شمال به جنوب و از شرق به غرب در شهر تهران افزایش می یابد. حداکثر غلظت در مناطق شهری یازده و دوازده و حداقل آن در مناطق چهار و بیست و یک مشاهده شده است. که این مسئله با جهت باد چه در مدل و چه از طریق رسم گلباد، همخوانی دارد. خروجی مدل نشان می دهد که در رابطه با سطح اطمینان یا شاخص IOA مدل تا 61 درصد شبیه سازی را بدرستی انجام داده است که این میزان بر اساس استاندارد طراحان مدل خوب و معنی دار تلقی می شود. لازم است در اینجا یادآور شویم که مدل برای یک سطح (ناحیه) شبیه سازی انجام می دهد در صورتی که اندازه گیری های واقعی به صورت نقطه ای هستند.
    کلیدواژگان: آلودگی هوا، PM10، شبیه سازی عددی، مدل TAPM، تهران
  • جمال محمدی، حسین پورقیومی، یاسر زارعی صفحه 213
    یکی از مشکلاتی که امروزه اکثر شهرهای کشور با آن مواجه هستند، ازدحام وسایل نقلیه و مشکل پارکینگ می باشد که خود متاثر از سیستم حمل ونقل است. ساماندهی فضایی پارکینگ های عمومی به عنوان یکی از مهمترین اجزای راه ها و معابر شهری سهم بسزایی در مطلوبیت و آرام سازی محیط شهری دارد. روش تحقیق پژوهش حاضر توصیفی- تحلیلی بوده که اطلاعات مورد نیاز آن از طریق مشاهده میدانی، مطالعه طرح های صورت گرفته در رابطه با شهر کازرون و نقشه 2000/1 این شهر بدست آمده است. این پژوهش با ارائه الگوی مناسب به دنبال توزیع بهینه پارکینگ های عمومی شهر کازرون است. در این تحقیق با استفاده از نرم افزار GIS و به کمک مدل های AHP و همپوشانی شاخص ها، و با استفاده از لایه های نزدیکی به خیابان های پر ترافیک، نزدیکی به شبکه ارتباطی اصلی، نزدیکی به مراکز جاذب جمعیت، شیب و کاربری اراضی و پس از طی مراحل ورود اطلاعات، مدیریت داده، تجزیه و تحلیل و پردازش داده ها، ارزش گذاری وزن دهی و ترکیب لایه های اطلاعاتی مکان های مناسب برای ایجاد پارکینگ های عمومی شهر کازرون مشخص گردید
    کلیدواژگان: سیستم اطلاعات جغرافیایی(GIS)، تحلیل سلسله مراتبی(ای اچ پی)، مکان یابی، پارکینگ های عمومی، شهر کازرون
  • یوسف زین العابدین، محمدصادق یحیی پور، زهرا شیرزاد صفحه 233
    خاورمیانه بخصوص پس از جنگ جهانی دوم، همواره، بستر تحولات سیاسی، نظامی، اقتصادی و... بوده و هرگز از شدت این تحولات کاسته نشده است. اما، بعضی از این تحولات در خاورمیانه مانند جنگ، منازعه و درگیری ها همواره به صورت ملی، منطقه ای و جهانی انعکاس می یابد؛ در حالی که، کمتر به روند تحولات ژئواکونومیکی چون توسعه و پیشرفت در خاورمیانه پرداخته می شود. در مقاله حاضر، ضمن توصیف ساختار ژئواکونومیکی خاورمیانه و چشم انداز آن با استفاده از روش توصیفی- تحلیلی به عوامل تاثیرگذار بر تحقق توسعه این منطقه با توجه به شاخصهای اهداف توسعه هزاره سازمان ملل متحد پرداخته می شود. با این فرض که روند افزایش جمعیت، کمبود منابع برخی از کشورهای خاورمیانه و فقدان دمکراسی و مشروعیت بر چشم انداز ساختار ژئوپلیتیکی و ژئواکونومیکی خاورمیانه تاثیر می گذارند. یافته-های تحقیق حاکی از آن است که کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا از منابع و نیروی کار یکسانی برخوردار نیستند. این کشورها را بر اساس اهداف توسعه هزاره سازمان ملل متحد می-توان به صورت کشورهای دارای منابع و نیروی کار غنی، منابع غنی و نیروی کار کم و منابع فقیر و نیروی کار کم مورد تحلیل ژئواکونومیکی قرار دارد.
    کلیدواژگان: ژئواکونومی، خاورمیانه، اهداف توسعه هزاره سازمان ملل، منازعه
  • علیرضا استعلاجی، محمد خوش نیت بیاتی صفحه 251
    امروزه گردشگری به اندازه ای توسعه یافته که پس از صنایع مهمی مانند صنعت نفت و خودروسازی، سومین صنعت پردرآمد دنیا محسوب شده و اقتصاددانان نیز از آن به عنوان «صادرات نامرئی» یاد می کنند. همچنین علاوه بر نقش غیر قابل انکار آن در شکوفایی اقتصادی کشورها، جزو عوامل موثر در برنامه ریزی های زیربنائی اعم از توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی است.
    بی تردید از علل و انگیزه های اولیه مسافرت انسان ها، بازدید از جاذبه ها و یادمان های تاریخی و مذهبی بوده که به منظور برآورده نمودن نیازها و تعلقات روحی و مادی خود به بازدید از این اماکن می پرداخته اند. در ایران نیز با توجه به حضور ادیان مختلف الهی و آمد و شد حکومت های مختلف در طول تاریخ، آثار و یادمان های به جای مانده از آن ها همواره انگیزه سفر گردشگران را برای بازدید از جاذبه های گردشگری را تشکیل داده است.
    در این میان شهر ری به سبب قدمت چندین هزار ساله تاریخی خود و برخورداری از وجود اماکن باستانی، فرهنگی، مذهبی و معماری غنی دوران اسلامی و بالاخص جاذبه های فراوان اماکن زیارتی متعدد و نیز به جهت مطرح بودن به عنوان یکی از مراکز آموزش مذهبی و دینی در کشور، از ظرفیت و قابلیت های متنوعی جهت گردشگری از جمله گردشگری مذهبی و تاریخی برخوردار است و سالیانه میلیون ها زائر و گردشگر را از داخل و خارج از کشور پذیرا می باشد. همچنین همان طور که می دانیم جاذبه های گردشگری و صنایع مرتبط با آن در توسعه کالبدی- اجتماعی-اقتصادی و فرهنگی جوامع موثر هستند که شهر ری نیز بی تاثیر از این موضوع نبوده است؛ به طوری مراکز متعدد سکونت و خدمات شهری پیرامون جاذبه های تاریخی، باستانی و مذهبی ایجاد شده اند. لذا با توجه به سوال تحقیق و بررسی های صورت گرفته در این زمینه، به ویژه نتایج حاصل از آزمون های به کارگرفته شده و اطلاعات جمع آوری شده از مجموع 310 نفر از گردشگران، ساکنین و کارشناسان در این شهر، ارتباط معناداری بین متغیر جاذبه های گردشگری و شناخت این گونه جاذبه ها با شرایط توسعه از جمله توسعه کالبدی - اجتماعی و اقتصادی ناحیه مورد مطالعه مشاهده می شود. به گونه ای که ضعف های زیرساختی موجود در راستای رشد و توسعه گردشگری در این شهر متاثر از عدم شناخت آثار فوق و در نتیجه عدم برنامه ریزی صحیح و اصولی در این خصوص است.
    کلیدواژگان: گردشگر، گردشگری تاریخی و مذهبی، توسعه کالبدی، اجتماعی و اقتصادی، شهر ری
  • علی سعیدی، هوشمند عطایی، سیدفواد علوی نیا صفحه 277
    آب وهوای هر منطقه عامل بسیار مهمی برای تعیین درصد فعالیت و نیز نوع فعالیت انسانی است. در این مقاله برای ارزیابی شرایط اقلیم آسایش انسانی با استفاده از شاخص بیوکلیماتیک (TCI)، داده های 23 ایستگاه سینوپتیک استان خوزستان در یک دوره آماری 18 ساله (1991-2008) جمع آوری شد و داده های ناقص از طریق روش میان یابی کرجینگ بازسازی گردید. در این مدل سیستمی از 7 پارامتر: میانگین بارش ماهانه، میانگین دما، میانگین نم نسبی، بیشینه دما، کمینه نم نسبی، میانگین روزانه ساعات آفتابی و سرعت باد مورد ارزیابی واقع شد. هدف از این پژوهش تحلیلی- توصیفی بررسی شرایط اقلیم آسایش انسانی استان خوزستان و تعیین تقویم زمانی شرایط آسایش انسانی بر اساس مدل TCI است. در تجزیه و تحلیل و پردازش داده ها در محیطEXCEL یک بانک اطلاعاتی تهیه و سپس شاخص TCI را برای کل ایستگاه های استان به تفکیک ماه های سال محاسبه شد و با استفاده از تکنیک GIS نقشه TCI را برای تمامی ماه های سال تهیه وترسیم نمودیم. نتایج این پژوهش نشان داد که، شرایط مطلوب در این استان از لحاظ آسایش اقلیمی در ماه های اسفند وآذر فراهم است؛ با این تفاوت که در اسفند ماه وسعت شرایط ایده آل اقلیمی در قسمت های جنوبی بیشتر است.
    کلیدواژگان: اقلیم آسایش، استان خوزستان، شاخص TCI، GIS
|
  • Zahrah Hejazizadeh, Ebrahim Fatahi, Alireza Massah Bavani, Mohammad Hossein Nasserzadeh Page 5
    This study considered impact of climate changes on floods by using the atmospheric circulation model (AOGCM) is in the Bakhtiari basin. To do this, the simulated temperature and precipitation in the future using CGCM3 the scenario emissions A2 of the models-AR4 AOGCM to fine-scale view of statistics (LARS-WG) and proportional method (rainfall) and the difference (minimum and maximum temperature). The rainfall - runoff HEC-HMS model was used, for simulation of flood in basin. Result of Simulate the climate variables on selected basin in future periods were reducing rainfall and increasing the minimum and maximum temperatures in the future. Simulation results in Bakhtiari Talezang station on the basin of Farvardin 69 flood showed that, simulational flow 357.7 m3 decreased as compared with observational flow that was equal %6.1 errors. In total, observed on average 20 percent reduction in precipitation of Bakhtiari Talezang station and 1.5 and 1 degree increase arrangement in maximum and minimum temperature. Results of extraction intensive precipitation in the future period (2011-2030), Showed that, although precipitation decrease at future, will occur intensive precipitation with more severity compared with based period, that to indicate increase in floods at future.
    Keywords: Climate changes_Climate Modeling_rainfall – runoff Model_Floods_Bakhtiari basin
  • Hasan Kamran, Rasul Afzali, Hamid Tajduzian Page 25
    Combinational perspective taking into consideration all aspects of a given subject is one of the characteristics of geography. As a branch of geography, geopolitics should also have a comprehensive view and avoid individualistic methods and one-dimensional approaches. Focusing on these characteristics and applying a constructivist approach (which enjoys a combinational and balanced view), this paper attempts to examine the relations of the Islamic Republic of Iran with the United States. In the same vein, cultural geography has been studied as the main index. Establishing a logical connection between geopolitics and the constructivist approach, this paper tries to analyze the status of cultural geography within the relations of these two countries. The fundamental question of this paper is as follows: In terms of constructivism, how cultural geography has brought about conflict in the geopolitical structure governing the relations between the Islamic Republic of Iran and the United States? It should be noted that this paper is a descriptive-analytical one.
  • M.T. Rahnamaii, N. Mowlaii Hashjin, H. Rashidardeh Page 47
    Bank spaces and Finance and credit institutes are among the most important uses at the city level that have a considerable role in enhancing financial source supply and the economic power of the city and the citizens. Regarding the special role of this use and presenting the financial services to the citizens that has a true effect in optimal urban management, a suitable framework must be provided to select suitable geographical regions for bank branches and their distribution in the city. Nowadays, optimal region selection to create a use in a determined geographical area is among the important steps of an administrative project. The complexity of city problems caused numerous variables to become effective in region selection of the uses that their analysis with traditional methods such as manual overlapping of the maps is impossible because of high data volume. Therefore, this paper tries to observe and identify best regions in triple regions of Rasht city in easy access and other criteria respect for optimal region selection of bank and financial units using powerful instruments such as geographical information system (Gis) which has always been considered by planners and those involved in economic development of the country, to prevent density of the bank branches in a special part of the city depending on this powerful system (Gis), and by moving towards the stable development, proceed with faire distribution of bank branches in different regions of the city.
    Keywords: Bank spaces, Geographical information system (Gis), optimal management, region selection, stable development, Rash city
  • Daryoush Mehrshahi, A. Baghaeenia Page 65
    Studies have been done; although not frequently, on glacial features of central Iran by foreigners and Iranian researchers which all refer to climate changes during Quaternary period. However, there are controversial opinions about the extents of the changes and temperature and precipitation conditions over central Iran during cold phases (equal to glacial phases) of Quaternary. Although all studies agree with colder conditions during the Late Quaternary, they have differences over the extremity of the weather conditions. Some of the researchers indicate temperatures as low as minus -36° C during colder phases, although some others believe in temperature as low as less than minus 12° C. Some studies signify a drier than today or with no precipitation difference, though with some positive moisture balance and some others believe on a moisture conditions than today. In this research we have investigated the glacial evidence such as: valleys and cirques, moraines and their altitudinal locations, along with statistical analyses to distinguish any probable temperature and precipitation changes during the cold phase in Shir Kuh northern slopes. Using Write method to establish the Wurm firn line we reconstructed the thermal counter intervals within the watershed. Regression correlations used to reconstruct changes on temperature and precipitation compared with contemporary meteorological data.
    Keywords: Climate Changes, Quaternary Environments, Glacial Evidence, Fakhrâbad, Shirkuh, Yazd
  • M. H. Rezayi Moghadam, M. R. Servati, Sayyad Asghari Sareskanrood Page 85
    Meandering is one of the main problems of river engineering that will affect Human activities on the margins of rivers, So study these areas is necessary In order to obtain accurate recognition and Review problems and Potential hazards In order to maintain and optimize utilization of natural resources. The purpose of this research is Quantitative study of Specifications and patterns of river Meanders of studied route in Gezel Ozan basin that in this way can identify and specifications of Meanders studied route. To achieve this goal Considering the size and extent of the study area be necessary Using satellite images and process information using GIS. Result indicated that changes trend of river are different in studied intervals during the three periods. So that the changes are very high in the first interval and it is very low in the second interval during the three periods. Sinuosity Ratio index and Central Angel index Quantities indicated that Central Angel and Sinuosity Ratio changes are limited in one range in all studied intervals (except for a small proportion in the mountain interval). Theses will recognize arcs nearly the same along the river and pattern of meandering according to angle Central pattern is developed.
    Keywords: Gezel Ozan River, Meanders, Sinuosity Ratio index, Central Angel index, Remote sensing
  • Z. Ahmadi, Pour, T. Heidari Mosello, T. Heidari Mosello Page 103
    Globalization as a process that started in the late twentieth century, which was caused by increasing knowledge and awareness of cultures, some of communication and cooperation in various aspects of political, social, cultural and economic, are undergoing fundamental transformations.communication, diversity and multiplicity of cultures and identities in the communities has been outstanding. Thus, in all human interactions in global efforts to achieve the same identity that can be effective pro-growth sentiment ethnicity. In this connection, research has been done. Foundation study on the question of what proportion built between globalization and ethnic identity Azeri public university students in Tehran there. This method of research - descriptive analysis of the survey and data collection, questionnaire and interview, and library resources is valid. Results from data analysis through SPSS 19 software development showed that the globalization process, while the convergence and proximity to other ethnic Azeri Iranian ethnic groups have followed, but also strengthens ethnic identity is Azeri.
    Keywords: globalization, identity, ethnic identity, ethnic Azeri
  • N. Shafiei Sabet, A.Noori Kermani, S. Haratifard Page 123
    In the recent two decades (1986 to 2009), tour and travel agencies of Tehran have been less successful in providing information concerning tourist centers of Tehran region and tourist attraction by tours in spite of the fact that Tehran region enjoys numerous natural, historical, cultural, and pilgrimage attractions. Therefore, a little Providing Information and following limited implementation of tourism Tours resulted in forming and low development of residential and entertainment infrastructures of tourist centers of Tehran region have been faced numerous challenges. This research was, thus, conducted by quantitative field study to clarify the effects of tourism providing information by tour and travel agencies of Tehran on development of infrastructures of tourist centers and the future opportunities in Tehran. The results show that, contribution of tour and travel agencies of Tehran city as endogenous factors of tourism spatial system of Tehran region in structural-functional developments is of greater importance than the role of public tourism organizations as exogenous factors. The mechanism to resolve this is to consider an endogenous and sustainable development of the area of residential and entertainment infrastructures and their diversification in the form of capacity building of local potentials and empowerment residents of urban and rural habitats is recommended.
    Keywords: Tour, travel agencies, Information providing, changes, residential, entertainment infrastructures, tourist centers of Tehran
  • Mojtaba Yamani, Sirous Fakhri Page 141
    Meanders are active landforms and usually are formed in the path of low slope channel of the rivers. These features are very unstable, because of river dynamic influence and little slope of deltas and are evolved in relatively short time intervals and sometimes they are changed the direction of channel. In this research, the changes of Jagin River channel at the level of Makran coastal plain has been studied. The existing evidences indicate that meanders movement and the bed changes of this river to other areas of Iran are significantly considerable. Geomorphological and hydrodynamic features of the direction of this river including low delta slope, particle sediments, overflowing the river and tectonic factors are considered as main unstable factors of Jagin River channel. The main aim of current research is study the influencing variations in the changes of this river. Method of study is comparing the river meander developments and changing the direction of river from 1971 to 2004 within a period of about fifty years. Topography and geological maps, satellite images and aerial photographs are of the most important research tools for studying time and place changes and meander development of Jagin River. For studying the slope and other morphometric data of region, the drawing of longitudinal profiles have been used. The situation the position of meanders has been controlled with field survey and through GPS and simultaneously, sampling has been conducted for analyzing the sediment logical impacts. The conclusions demonstrate that the abundance and development of meanders and changing the direction of Jagin River depends on low slope of Jagin delta and the particle of sediment texture.
    Keywords: Delta, Meander, Bed Changing, Jagin River, Makran coastal plain
  • S. Jahanbakhsh. B. Zeinali, M. Rezayi Banafsheh, I. Babaeian Page 161
    In this research, amount of effect of Mediterranean Sea surface temperature anomalies on precipitation of West of Iran has been investigated. For this purpose, warm, cold and base periods were determined for dates of MEDSST in statistics period of (1970 – 2005) for every season. Then Medians of precipitation in every season and every period were determined so as Rw, RC and Rb. Theses Medians in every season and every period compared together to clear amount of this effect. Results indicated when MEDSST is colder than normal in winter season, winter precipitation of West region of Iran increase but MEDSST of warmer than normal in autumn season is caused increase of precipitation. There is negative and confident correlation between MEDSST anomalies and precipitation of some station of West of Iran in winter season and also there is positive and confident correlation between MEDSST anomalies and precipitation of many station of West of Iran in autumn season.
    Keywords: SST, precipitation anomalies, Mediterranean, West of Iran
  • S., A. Masoodian, M. Rasti Page 179
    The climate variability in the mid altitudes, on the daily basis, is related to the movement of cyclone and anti-cyclone systems. Cyclones on the Earth are mainly resulted from baroclinic waves in middle and lower levels. The first studies identified the major role of cyclones in synoptic variability which have manually determined cyclones, their routs (Lagrangian approach) and their spatial variability (Eulerian approach). The study of structure, behavior, dynamic and synoptic conditions, movement rout and effects of these cyclones are especially important from their reinforcement till their movement towards the Middle East and Iran. In the recent study, using these two approaches, digital and computerized techniques besides theoretical viewpoints, cyclonic actions of the year 1996 in levels of 1000,925,850, 700, 600,500 HP have been investigated. In this study, NCEP reanalyzed data with temporal resolution of 6 hours and 2.5×2.5 spatial resolution degree arc was used within the studied area of 30 W to 80 E and from 0 to 80 N. The results showed that the highest annual frequency of cyclone occurrences is with level of 500 and the lowest one is with level of 700. Moreover, The study showed that the highest frequency of cyclone occurrences with respect to seasonal distribution respectively belonged to winter, autumn, spring and summer.It is also showed that the origin of most cyclones is out of Iran and the results indicated that those cyclones reaching Iran or around it often follow three main routs: 1- west route: Mediterranean region and Atlas Mountains 2- North North-West route: Alp Mountains, Black Sea and Caucasus Mountains, 3-South-West–North-East route. The geopotential gradient shows that in all selected levels the number of strong (weak) cyclones with high (low) gradient is decreased exponentially.
    Keywords: Cyclone activity, Lagrangian approach, Geopotetial height, Iran
  • H.Ghanbari Page 197
    Through this article, the distribution of pm10 in Tehran was simulated based on wind patterns without the presence of synoptic patterns by a model called TAPM (a meso-scale model). The simulation covers three horizontal resolution domains 30, 10 and 3 kilometres. The pollutant chosen for this simulating was PM10. The result showed that the model was successful in simulating the pollutant emissions about 61 percent this score is good according to the TAPM designers. The simulation result can be acceptable because the air pollution stations measure the pollutants based on point sources while the model does simulation in the surface level (area source). The statistical output from this research showed that the concentration of pollutants increases from north to south and east to west over the city of Tehran. The variance analysis shows that two municipality zones (11, 12) are the most polluted area and the zone 21 is the cleanest. This is due to the wind direction ruling over Tehran. With the presence of synoptic conditions, the wind speed increases in height level and the contours show harmony while in conditions without the presence of synoptic the wind speed decreases and the contours do not show any harmony. Since the wind speed is almost always less than the Tu. Coefficient, we do not expect the wind to refine the air in Tehran.
    Keywords: Air pollution, Simulation, pm10, TAPM
  • J. Mohammadi, H. Pourghiumi, Y. Zareei Page 213
    One of the problems that many cities face is the heavy traffic and parking space problem, which is a reflection of traffic system. Refining public parking space as one of the most important components of city roads and paths has a significant contribution on calming and settling the city environment. This research by giving a proper pattern aims for efficient distribution of public parking of Kazeron city. The current research method is descriptive – analytic. The required informations of this research were collected from field observation, comprehensive design study and descriptive of Kazeron city, 1/2000 maps of current situation. In this research by utilizing GIS software and by the help of AHP models and overlap of indexes, and by using close layers to heavy traffic streets, closeness to main communication network, closeness to population attractive centers, inclination and land usage and after going through data entering, analysis and processing stages, the valuation and weighing and information layer composition of proper spaces for public parking spaces of Kazeron city were identified.
    Keywords: Geographical Information System (GIS), Analysis Hierarchy Process (AHP), Location, public parking, Kazerun city
  • Dr. Yousef Zeinolabedin, Mohammad Sadegh Yahyapoor, Zahra Shirzad Page 233
    Middle East is one of the dispute and crisis core in the world. This region in the end years of 20th century and the beginning years of 21st century was involved in many crises. It is a fact that no region in the world like Middle East had been encountering with disputes. It, especially after the Second World War, was always the bed of political, martial and economical changes and never be decreased these changes intensity. But, some of these changes in the Middle East like war, disputes and conflicts always, reflexes in national, regional and international scales; whereas, the process of geoeconomical changes in the Middle East are less mentioned. In the present paper, in addition to qualify the geopolitical and geoeconomical structure of the middle east and its landscape, using descriptive-analytical method, it will be explained effective factors in the development certainty of this region according to the united nations standards of the millennium development goals. It is supposed that the population increasing process, shortage of resources in some countries of the Middle East and lake of democracy and legality make effects on the geopolitical and geoeconomical structure of the Middle East.Research findings indicate that the countries of Middle East and North Africa don’t have same and equal sources. These countries in the millennium development goals were studied geoeconomicaly as the countries of rich sources and labor forces, rich sources and poor labor forces and poor sources and poor labor forces. According to before mentioned contents, the purposes of this paper are:1. Explaining the geoeconomical place of Middle East between other regions that are classified in United Nation's millennium development goals, and2. Analyzing the out look of the geoeconomical place of Middle East and factors which influence that out look.In this way, in this article with a descriptive-analytical method and applying library sources, at first, related books, articles and specially UN's bulletins and printed information were studied and accessing some statistics creditable internet sites were used. In the first step, the lack of stable definition of Middle East makes difficulties. Then, we try to determine this region in the theoretical foundations. In the second step, we work out geoeconomical statistics and with a glance to existing situation of development in the countries of Middle East and North Africa it was cleared that there is a geoeconomical difference and this factor makes several problems between these countries in convergence process. The mentioned hypothesis were examined through the analysis of these countrie's gross income and existing situation of development, and also extraneous variables like the lack of democracy and legibility and low economical growth were theoretically studied. Finally, the unemployment growth arising from educated urban population growth is studied as an important factor in geoeconomical challenges of Middle East and North Africa which mentioned in the conclusions.
    Keywords: Geoeconomics, Middle East, The Millennium Goals of the United Nations, Disputes
  • Dr.Alireza Estelaji, Mohammad Khoshniyat Bayati Page 251
    Tourism in modern times has developed to the extent that after oil and car industry it is regarded as the third most profitable industry in the world andeconomist often refer to it as the ‘’invisible export’’. Furthermore, in addition to its undeniable role in economic prosperity, tourism is considered by many countries as one of the key factors when plans concerning social, economic and cultural growths are in mind.Undoubtedly, one of the primary reasons for man to travel would have been that of visiting places of historical, cultural and religious significance in order to fulfil spiritual and sometime financial needs. In Iran too, due to great many cultural and religious diversities throughout the history and variability of local and central governments that ruled the land and their mementos that were left behind, tourism had been actively encouraged and followed. That said, Share Rey due to its several thousand years of historical and cultural significance and its proximity to numerous religious sites and holy shrines as well of being a centre for religious studies has attracted millions of visitors from within Iran and abroad each year.It is also widely accepted that tourism has a direct link to socioeconomic prosperity in any country and Shahr-e- Rey is no exception as almost all major city infrastructures are built in the vicinity of the religious centre.Based on data gathered from the 310 individuals (residence, academics and tourists) who took part in my survey and the information collated on the subject of this study, there is a strong correlation between growth and socioeconomic development and tourist attractions in that region. Therefore, it can be deduced that underdevelopment often experienced in Shahre Rey is directly linked to the city being less popularised and presented to potential visitors that is desired which in turn leads to lack of fundamental planning and groundwork development.
    Keywords: Tourist, historical, religious tourism, socioeconomic development, Shahre Rey
  • Ali Saeidi, Hooshman Ataei, Seyed Foad Alavi Nia Page 277
    The weather of every region is an important factor to determine the rate of activity and the kind of human activity, as well. In this article, in order to evaluate the human peaceful climate using bioclimatic index (TCI), the data of 23 synoptic stations of Khozestan province in an 18-year statistical period (1991-2008) have been gathered and the incomplete data have also been reconstructed through Kerjing average finding method. In this model, a system of seven parameters: monthly average of precipitations, temperature average, relative moisture average, maximum temperature, minimum relative moisture, average of daily sunny days and wind speed were evaluated. The aim of this descriptive – analytical research is to review the conditions of human peaceful climate of Khoozestan Province and to determine the time calendar of human peaceful conditions based on the TCI Model. In the course of analyzing and processing data in the Excel Domain, a data bank was made and then the TCI Index was calculated for all the stations of the province separated according to the months of the year and with the help of the GIS technique, the TCI map was also prepared and plotted for all the months of the year. The results of this research showed that the favorable conditions in this province from climatic peacefulness point of view are provided in the months of March and December; with this difference that in March, the extent of ideal climatic conditions in the southern parts are greater.
    Keywords: Peaceful Climate, Khozestan Province, TCI Index, GIS