فهرست مطالب

نشریه پژوهش های مدیریت انتظامی
سال هفتم شماره 1 (بهار 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/04/04
  • تعداد عناوین: 6
|
  • دکترمصطفی عسکریان، شادی باقری صفحه 7
    زمینه وهدف
    شناخت عوامل موثر در ایجاد انگیزش شغلی، از ضرورت هایی است که می تواند در افزایش بهره وری و رضایت شغلی اعضای هیئت علمی کمک کننده باشد. این مطالعه با هدف تعیین عوامل موثر در ایجاد انگیزش شغلی اعضای هیئت علمی معاونت آموزشی ناجا انجام شده است.
    روش
    تعداد 82 نفر از اعضای هیئت علمی جامعه مورد مطالعه به عنوان نمونه در این تحقیق شرکت کردند. روش پژوهش، توصیفی از نوع پیمایشی (زمینه یابی)وآزمودنی های تحقیق با استفاده از پرسشنامه سند ملی بر اساس نظریه هرزبرگ که پایایی آن با استفاده از فرمول آلفا کرونباخ محاسبه شده(14/88 =a)بررسی گردید. داده ها به صورت توزیع فراوانی مطلق و نسبی و انجام آزمون تی استیودنت توسط نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته
    بین انگیزش شغلی وعوامل بهداشتی در جامعه آماری مورد نظر همبستگی معناداری وجود ندارد. بین انگیزش شغلی و عوامل انگیزشی و بهداشتی اعضای هیئت علمی معاونت آموزشی ناجا تفاوت معناداری وجود ندارد. بین عوامل انگیزشی وعوامل بهداشتی بر حسب سطح تحصیلات، سابقه تدریس، وضعیت استخدامی، در جامعه آماری تفاوت معناداری مشاهده نگردید. بررسی اولویت عوامل انگیزشی وبهداشتی در ایجاد انگیزش شغلی نشان داد که اعضای هیئت علمی معاونت آموزشی ناجا وجود عوامل بهداشتی را در ایجاد انگیزش شغلی خود مهم تر می دانند.
    نتیجه گیری
    یافته های این تحقیق نشان می دهد که هم عوامل انگیزشی وهم عوامل بهداشتی در ایجاد انگیزش شغلی موثرند ولی این همبستگی و روابط، بین انگیزش شغلی وعوامل بهداشتی مثبت و قوی تر است. بهر حال نتایج کلی این تحقیق از نظریه هرزبرگ که عوامل انگیزشی را منشاءاصلی انگیزش ورضایت شغلی می داند حمایت نمی کند اما با یافته های هرزبرگ و همکاران که اظهار داشته اند که عوامل بهداشتی موجب افزایش انگیزش و رضایت شغلی نمی شود، همسو نمی باشد.
    کلیدواژگان: انگیزش شغلی، اعضای هیئت علمی معاونت آموزشی ناجا، رضایت شغلی، عوامل درونی، عوامل بیرونی
  • علی حسین حسین زاده، عبدالرضا نواح، زهرا ساده میری صفحه 40
    زمینه وهدف
    این پژوهش پیمایشی کوشیده است تا تاثیر عوامل اجتماعی سیاسی موثر بر احساس امنیت را در بین شهروندان شهر ایلام در قالب نظریه هایی در سطوح خرد و کلان مورد بررسی قرار دهد. سپس فرضیات مورد نظر از این نظریه ها استخراج گردیده است. به منظور مطالعه تاثیر عوامل اجتماعی- سیاسی بر احساس امنیت، غیر از عوامل زمینه ای از متغیر های پایگاه اجتماعی، اعتماد اجتماعی، بزه دیدگی مستقیم و... استفاده شده است.
    روش
    این تحقیق بر اساس فرمول کوکران از یک نمونه 384 نفری از بین شهروندان 16 سال به بالای شهر ایلام در تابستان 1388 به روش تکمیل پرسشنامه حاصل شده و تحت آزمون های مختلف قرار گرفت.
    یافته ها
    بر اساس یافته های به دست آمده بین سن و احساس امنیت، همبستگی معنادار و معکوسی وجود دارد. همچنین بین میزان احساس امنیت بین زنان و مردان تفاوت معناداری وجود دارد. این فضیه که آیا بین تحصیلات، اعتماد اجتماعی، بزه دیدگی مستقیم با احساس امنیت رابطه وجود دارد؟ تایید شده است و این فرضیه که آیا بین رعایت حقوق شهروندی از سوی دولت و احساس امنیت رابطه وجود دارد؟ تایید نشده است.
    نتیجه گیری
    نتیجه گیری نشان داد که متغیرهایی همچون اعتماد اجتماعی، بزه دیدگی مستقیم، رعایت حقوق شهروندی و دینداری با برخی از ابعاد احساس امنیت (اجتماعی، سیاسی و اقتصادی) رابطه داشته اند و به عبارتی این فرضیات تایید شده اند.
    کلیدواژگان: امنیت، احساس امنیت، امنیت اجتماعی، اعتماد اجتماعی، بزه دیدگی مستقیم، رعایت حقوق شهروندی
  • علی عزیزی، محمدرضا خراشادی زاده، عبدالله هندیانی صفحه 57
    زمینه و هدف
    امنیت، نیازی بنیادین و پایدار است به گونه ای که برآورده شدن سایر نیاز های جمعی نیز، به وجود آن بستگی دارد. افزایش تهدیدات توسط کشور های فرامنطقه ای،تهدیدات تروریستی، وجنگ نرم در فضای مجازی سبب شده است تا ناجا با تحلیل محیط داخلی و خارجی،راهبرد های خود را براساس سند چشم انداز 1404، در سطوح راهبردی، تدوین نماید و در پی پاسخ به این سوال باشد که مهم ترین راهبردهای های امنیت عمومی کشور کدامند؟
    روش
    در این تحقیق از روش توصیفی و تحلیلی، با استفاده از الگوی (SWOT) و نظرسنجی از نخبگان حوزه امنیت عمومی با بهره گیری از فرایند تحلیل شبکه ای و نرم افزار ابرتصمیم ساز، استفاده شده است.
    یافته ها
    پس از استخراج لیست نقاط ضعف و قوت وتهدید و فرصت که بر اساس برشماری عوامل محیطی برمبنای تهدیدات آمریکا و متحدان او صورت گرفت، راهبرد ها در سه گام مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند، بر این اساس اهمیت راهبرد های امنیت عمومی با توجه به اولویت ها مشخص شد و سپس مهم ترین تصمیمات در فضای امنیت عمومی کشور استخراج گردید.
    نتیجه گیری
    این تحقیق با استفاده از نرم افزار ابرتصمیم ساز و استخراج ابرماتریس ها و ترسیم شبکه ای درقالب یک هدف و چهار معیار و 24 زیرمعیار صورت گرفت. نتایج حاکی است، در محیط خارجی، فرصت ها و تهدید ها از نظر اولویت برابر، و در محیط داخلی قوت ها تقریبا، دوبرابر ضعف ها می باشند. در نهایت پس از جمع بندی پیشنهادهایی برای ارتقایامنیت عمومی ارائه گردید.
    کلیدواژگان: امنیت عمومی، راهبرد، فرایند تحلیل شبکه ای، تهدید
  • ایرج اسماعیلی، محمد قیاسی، لیلا نجفی، رضا شاه حسینی صفحه 76
    زمینه وهدف
    درمان نگهدارنده با متادون می تواند موجب بهبود شاخص های مختلف سلامت افراد تحت پوشش به ویژه در زندان های کشور گردد، بنابراین هدف از انجام این مطالعه بررسی تاثیر درمان نگهدارنده با متادون بر کیفیت زندگی زندانیان تحت پوشش استان تهران در سال 1388 بود.
    روش
    این پژوهش از نوع توصیفی تحلیلی بوده و به لحاظ دستیابی به اهداف، جنبه کاربردی دارد که در دو گروه آزمایش و شاهد در سال 1388 محقق گردید. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه های اطلاعات جمعیت شناختی و کیفیت زندگی استفاده شده است. تحلیل آماری داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار SPSS و با روش های آمار توصیفی و تحلیلی انجام شد.
    یافته ها
    از مجموع 250 نفر پاسخگو در گروه آزمایش؛ 27 نفر (8/10درصد) در زندان اوین، 135 نفر (0/54درصد) در زندان قزلحصار و 88 نفر (2/35درصد) در زندان رجایی شهر به سر می برند، همچنین اعداد سطح معناداری ابعاد کیفیت زندگی شامل: «استفاده از خدمات و برنامه های کاهش زیان»، «راه های حل مشکلات حقوق»، «بهبود روابط خانوادگی»، «راه های بهبود خود»، «راه های مهار احساسات منفی»، «راه های مقابله بامشکلات سلامتی» و «راه های مقابله با مشکلات مواد مخدر» برابر: 012/0، 009/0، 021/0، 045/0، 037/0، 053/0 و 001/0 بوده است.
    نتیجه گیری
    در یک نگاه کلی، اجرای برنامه درمان نگهدارنده با متادون برای زندانیان تحت پوشش این برنامه موجب بهبود شاخص کیفیت زندگی آنان می گردد که می توان با انجام ساز و کار های مناسب تر، موجب گسترش اجرای این برنامه در سراسر کشور و کاهش بروز بیماری های پر خطر مرتبط در زندان و جامعه گردد.
    کلیدواژگان: درمان نگهدارنده با متادون، کیفیت زندگی، زندان، تهران
  • سرهنگ موسی امیری صفحه 87
    زمینه و هدف
    انسان ها دارای سطوح متعددی از نیازها هستند که هر کدام از این سطوح، نیازمند واکنش یا سبک خاص خود می باشند، از همین رو ضروری است که مدیریت، قبل از هر چیز، نیاز های کارکنان و اهمیت و اولویت این نیازها را از دیدگاه آن ها شناسایی نماید، تا بتواند با ارضای به موقع در بازدهی آن ها موثر باشد. در اهمیت این پژوهش همین بس که با شناخت سطح و اولویت نیاز اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم انتظامی، مدیران دانشگاه می توانند در سیاست ها و خط مشی های مدیریتی برای اثربخش کردن فعالیت و نقش اعضای هیئت علمی از آن بهره گیری نمایند. بر این اساس پژوهش حاضر، با هدف تعیین شناخت سطوح نیاز های اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم انتظامی بر مبنای تئوری سلسله مراتب نیاز های مازلو، انجام شده است.
    روش
    این پژوهش از نظر نوع، کاربردی و از نظر روش، توصیفی از نوع همبستگی است. برای جمع آوری داده ها از از پرسشنامه 60 سوالی استفاده شده که توسط 165 نفر از اعضای هیئت علمی تکمیل شده است. برای تجزیه و تحلیل داده ها در این تحقیق از نرم افزار spss استفاده شده است.
    نتیجه گیری
    نتایج به دست آمده حاکی از آن است که نیاز های اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم انتظامی با تئوری سلسله مراتب مازلو مطابقت نداشته؛ زیرا اعضاء نیازهایشان را به ترتیب: 1-خودشکوفایی 2-اجتماعی 3-احترام 4-فیزیولوژیکی و 5-ایمنی اعلام داشته اند. بین نیاز های پنجگانه اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم انتظامی با سن و جنسیت آن ها رابطه معناداری وجود دارد. همچنین بین نیاز های پنجگانه اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم انتظامی با میزان تحصیلات، سال های خدمتی و نوع عضویت آن ها رابطه معناداری وجود دارد و فرضیه ها تایید شده است. از طرفی بین نیاز های اولیه و ثانویه اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم انتظامی رابطه وجود دارد.
    کلیدواژگان: نیاز، انگیزش، رفتار، نیاز های اجتماعی، تئوری محتوایی، تئوری فرایندی
  • اعظم هادی خامنه صفحه 104
    زمینه و هدف
    هدف از انجام این پژوهش بررسی ارتباط هوش هیجانی فرماندهان و مدیران انتظامی تهران بزرگ با سبک های مدیریتی و موفقیت شغلی آن ها بود.
    روش
    روش تحقیقی که به منظور تحلیل داده های این پژوهش به کار رفته است روش همبستگی است. جامعه آماری پژوهش حاضر را کلیه فرماندهان و مدیران انتظامی تهران بزرگ مشغول به خدمت در یگان های مختلف ستادی، معاونت ها، کلانتری ها و... تشکیل داده اند. از جامعه آماری مذکور یک گروه نمونه شامل 420 نفر از طریق روش نمونه گیری تصادفی از یگان های مختلف فاتب، معاونت ها، کلانتری ها و... انتخاب شدند و پرسشنامه های سبک های مدیریتی لوتاتز و سبک مدیریتی تحول گرا، هوش هیجانی و موفقیت شغلی در مورد آن ها اجرا گردید. از این تعداد 407 پرسشنامه که قابلیت بهره برداری داشتند، مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج حاصله بیان کننده آن بود که بین هوش هیجانی و خرده مقیاس های آن با سبک مدیریت مشارکتی و تحول گرا فرماندهان و مدیران انتظامی تهران بزرگ رابطه مثبت و با سبک استبدادی آن ها رابطه منفی وجود دارد. یافته های دیگر این پژوهش نشان داد که بین هوش هیجانی و خرده مقیاس های آن با موفقیت شغلی فرماندهان و مدیران انتظامی تهران بزرگ رابطه مثبت وجود دارد. همچنین بین سبک های مدیریتی مشارکتی و تحول گرای فرماندهان و مدیران انتظامی تهران بزرگ با موفقیت شغلی آن ها رابطه مثبت و بین سبک مدیریتی استبدادی فرماندهان و مدیران انتظامی تهران بزرگ با موفقیت شغلی آن ها رابطه منفی وجود دارد. نتایج دیگر این پژوهش حاکی از آن بود که بین سن، میزان تحصیلات و سال های خدمتی فرماندهان و مدیران انتظامی تهران بزرگ با هوش هیجانی و خرده مقیاس های آن رابطه مثبت وجود دارد. از یافته های دیگر این پژوهش می توان به رابطه مثبت بین سن، میزان تحصیلات و سال های خدمتی فرماندهان و مدیران انتظامی تهران بزرگ با سبک های مدیریتی مشارکتی و تحول گرا و رابطه منفی آن ها با سبک مدیریتی استبدادی اشاره داشت. همچنین نتایج حاصل از این پژوهش نمودار آن بود که بین سن، میزان تحصیلات و سال های خدمتی فرماندهان و مدیران انتظامی تهران بزرگ با موفقیت شغلی آن ها رابطه مثبت وجود دارد.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج به دست آمده از این تحقیق ملاحظه می شود مدیرانی که هوش هیجانی بالایی دارند از سبک های مدیریتی مناسب تری برای مدیریت کارکنان خود بهره می جویند و در نتیجه توانایی درک دیگران و مدیریت کردن هیجانات و روابط خود با دیگران، ارزیابی سریع و دقیق از اوضاع، انعطاف پذیری و غیره که لازمه مدیریت موفق و کارآمد است را دارند. همچنین مدیران در سنین بالاتر و با سال های خدمتی بالاتر سبک های تحول گرا و مشارکتی را بیشتر به کار می گیرند و رابطه این سبک ها نیز با موفقیت شغلی به اثبات رسیده است، بنابراین می توان چنین نتیجه گرفت که گزینش و به کارگیری مدیران باتجربه و با هوش هیجانی بالا می تواند در کارآیی و موفقیت شغلی آن ها موثر واقع شود.
    کلیدواژگان: هوش هیجانی، سبک مدیریت، موفقیت شغلی، فرماندهان و مدیران انتظامی
|
  • Mostafa Asgharian, Shadi Bagheri Page 7
    Context and
    Objective
    Identifying the factors affecting creation of job motivation is a necessity that may aid for increasing the productivity and job satisfaction of academic board members. This study has been applied with the objective of determining the factors affecting creation of job motivation for academic board members of NAJA Training Deputy.
    Methodology
    82 members of academic board of studied population have been participated in this research as the sample. Methodology of this study is descriptive-survey and study examinees were tested by means of national document questionnaire according to Herzberg theory the reliability of which has been calculated by Cronbach’s alpha coefficient (a=88.14). The data were analyzed by absolute and relative frequency distribution and t-student test aiding SPSS software.
    Findings
    No significant correlation exists between job motivation and health factors in the respective population. No significant difference exists between job motivation and motivational and health factors of academic board members of NAJA Training Deputy. No significant difference observed between motivational and health factors in terms of educational level, teaching record and recruiting status in the population. According to the studies applied on the priority of motivational and health factors for establishing the job motivation indicated that the academic board members of NAJA Training Deputy deem the health factors more important in establishing the job motivation.
    Conclusion
    The findings of this study indicate that motivational factors as well as health factors are effective on creation of job motivation but this correlation and relationship between job motivation and health factors is more positive and strong. However, the general results of this study don’t support the theory of Herzberg concerning that the motivational factors are deemed as the main origin of motivation and job satisfaction, but is not corresponding to the findings of Herzberg et al stating health factors don’t cause the increase in motivation and job satisfaction.
    Keywords: Job motivation, academic board members of NAJA Training Deputy, job satisfaction, internal factors, external factors
  • Ali Hosein Hosein, Zadeh, Abdol, Reza Navah, Zahra Sadeh Miri Page 40
    Context and
    Objective
    This survey study intends to consider the effects of social-political factors on the security feeling of citizens of Ilam. The studied subject has been investigated as the ideas on the micro and macro levels. Then, the respective hypotheses have been extracted from these ideas. For studying the effect of social-political factors on the security feeling except contextual factors, social base, social trust, direct victimization and other variables have been used.
    Methodology
    This research has been applied based on Cochrane formula on a sample consisted of 384 citizens over 16 years old of Ilam in summer 2009 by filling the questionnaire and different tests have been applied thereon.
    Findings
    according to the findings of this study a significant and inverse correlation exists between the age and security feeling. But a significant difference exists between security feeling of women and men. Furthermore, the relationship between education, social trust, direct victimization and security feeling was confirmed. As well as, the relationship between observing the citizenship rights by the government and security feeling has not been confirmed.
    Conclusion
    The summary indicated that variables such as social trust, direct victimization, observing citizenship rights and religiousness have had relationship to some aspects of security feeling (social, political and economical aspects) means these hypotheses have been confirmed.
    Keywords: Security feeling, social security, social trust, direct victimization, observing citizenship rights
  • Ali Azizi, Mohammadreza Kharashizadeh, Abdullah Hendiani Page 57
    Background And Objective
    Security is a fundamental and sustainable need, so that meeting the other collective needs depend on security. Enhancement of threats by other trans-regional countries, terrorist threats, and soft war in the virtual environment have led NAJA to develop its strategies based on 2025 outlook document and through analyzing the internal and external environment. NAJA is aiming at answering the question: “what are the most important strategies for public security?”
    Method
    Descriptive and analytical method is used in the research, and SWOT pattern, and comments of the sophisticated persons well-known in the public security field are used. Meanwhile, network analysis process and super decision-maker software are used for this purpose, as well.
    Findings
    After extracting the weak and strong points and threats on the basis of a number of factors based on the threats of the US and its allies, the strategies analyzed in three steps. The importance of the public security strategies determined with respect to priorities; afterwards, the most important decisions extracted in the public security atmosphere.
    Conclusion
    The present research conducted through using super decision-maker software and extracting super matrixes, and network drawing in the framework of a goal, four criteria and 24 sub-criteria. The results indicate that opportunities and threats in external atmosphere are of the same priority in terms of priority, but in internal atmosphere the strong points are twice more than the weak points. Finally, the research offers some recommendations for improving public security after wrapping up the whole points.
    Keywords: Public security, strategy, process, network analysis, threat
  • Iraj Esmaeili, Mohammad Ghiasi, Leyla Najafi, Reza Shah, Hoseini Page 76
    Context and
    Objective
    Methadone maintenance treatment may improve the different health indices of supported individuals particularly in the state prisons, therefore the objective of this study is investigating the effect of methadone maintenance treatment on the quality of life of prisoners supported by Tehran Province in 2009.
    Methodology
    This study is descriptive analytical and as respect to achieving the goals is applied which has been applied on two test and control groups in 2009. For collecting the data, demographic data and quality of life questionnaires were used. Statistical analysis of collected data has been provided aiding SPSS (xp) XIII software and by means of descriptive and analytical statistics methods.
    Findings
    Out of 250 answerers in test group, 27 persons (10.8%) were in Evin prison, 135 persons (54% in Ghezelhesar prison and 88 persons (35.2%) in Rajaeeshahr prison. The significance level of quality of life aspects including “using the loss reduction services and plans”, “salary problems solutions”, “improvement of familial relationships”, “self-improvement solutions”, “negative sensations inhibiting solutions”, “health problems confronting solutions” and “addiction problems confronting solutions” were respectively equal to 0.012, 0.009, 0.021m 0.045, 0.037, 0.053 and 0.001.
    Conclusion
    In general, executing methadone maintenance treatment plan for the prisoners supported by this plan has improved the quality of their lives’ index and by applying more appropriate mechanisms may extend the execution of this plan allover the world and reduction of relative risky diseases in the prison and society.
    Keywords: Methadone maintenance treatment, quality of life, prison, Tehran
  • Mosa Amiri Page 87
    Context and
    Objective
    Whereas the people have various level of needs and each one of these levels require its particular reaction or style, its is necessary the management to identify before everything the employees’ needs and importance and priority of these needs as their viewpoint in order to be effective on their efficiency by timely meeting. The importance of this study is that university chancellors can utilize it in the managerial policies by identifying the level and priority of needs of academic board members of the IRI Police University for effectiveness of academic board members’ activity and role. The present study has been applied with the objective of specifying the level of IRI Police University’s academic board members needs based on the Maslow’s hierarchy of needs theory.Procedure: This research type is applied and descriptive-correlative method has been applied. The data were compiled by 60-item questionnaire filled by 165 members of academic board. The data were analyzed in this study aiding SPSS software.Discussion and
    Conclusion
    The obtained results indicate that the needs of IRI Police University’s academic board members has not adaption to the Maslow’s hierarchy of needs and the members have declared their needs respectively as 1- self-actualization, 2- social, 3- respect, 4- physiology, and 5- security. A significant relationship exists between five needs of IRI Police University’s academic board members and their age and gender. As well as, a significant relationship exists between five needs of IRI Police University’s academic board members and their education, service years and membership type and the hypotheses were confirmed and a relationship exists between the initial and secondary needs of IRI Police University’s academic board members.
    Keywords: Need, Motivation, Behavior, Social Needs, Contextual Theory, Process Theory
  • Azam Hadi Khameneh Page 104
    Context and
    Objective
    The objective of applying this research is studying the relationship between emotional intelligence of police commanders and managers of Great Tehranand leadership styles and their job success.Procedure: The research procedure applied for analyzing the data of this study is correlative method. The population of this paper is consisted of all commander and managers of Police Force of Great Tehran serving in different staff units, deputies, police stations etc. a sample group consisted of 420 persons has been selected out of the different units of FATEB, deputies, police stations through random sampling and questionnaires of leadership styles of Luthans and transactional leadership styles, emotional intelligence and job success were filled by them. Out of this sample, 407 utilizable questionnaires were analyzed statistically.
    Findings
    The results indicated that a positive relationship exists between the emotional intelligence and its subscales and collaborative and transactional leadership style of commanders and managers of great Tehran, and negative relationship to authoritarian style. The other findings of this study indicated that a positive relationship exists between emotional intelligence and its subscales, and job success of commanders and managers of Police Force of Great Tehran. As well as, a positive relationship exists between collaborative and transactional leadership styles of police commanders and managers of Great Tehran and their job success and a negative relationship between authoritarian leadership style of police commanders and managers of Great Tehran and their job success. The other results of this study implied that a positive relationship exists between age, education and service years of police commanders and managers of Great Tehran and emotional intelligence and its subscales. One of the other findings of this study is existing positive relationship between age, education and service years of police commanders and managers of Great Tehran and collaborative and transactional leadership styles, and their negative relationship to the authoritarian leadership style. As well as, the results of this study indicated that a positive relationship exists between age, education, and service years of police commanders and managers of Great Tehran and their job success.
    Conclusion
    According to the summary of this research, it is concluded that the managers of high emotional intelligence benefit from more appropriate leadership styles for leading their employees and consequently the have the capability of understanding the others and managing the emotions and relationships of themselves to the others, rapid and exact evaluation of status, flexibility etc. that are required for successful and efficient leadership. As well as, the managers of older age and higher service records apply more the collaborative and transactional styles and relationship between these styles and job success has been proved, thus it is concluded that electing and applying the experienced managers with high emotional intelligent managers may be effective on the efficiency and their job success.
    Keywords: Emotional intelligence, leadership style, job success, commanders, managers of Police Force