فهرست مطالب

فصلنامه دانش مالی تحلیل اوراق بهادار
سال پنجم شماره 15 (پاییز 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/09/25
  • تعداد عناوین: 10
|
  • رویا آل عمران، سیدعلی آل عمران صفحه 1
    هدف پژوهش حاضر، ارزیابی مدیریت کنترل حجم نقدینگی توسط بانک مرکزی در ایران، در فاصله ی زمانی فصلی 1378:3 تا 1387:2 است. در همین راستا برای استخراج شاخص بی ثباتی از مدل گارچ[i] استفاده شده است. نتایج پژوهش حاکی از آن است که مدیریت و برنامه ریزی بانک مرکزی در کنترل میزان حجم نقدینگی برای اعمال سیاست پولی، از اوایل سال 1378 و 1379 رو به بهبود نهاده و به کارگیری برنامه ریزی های سازماندهی شده و مناسب بانک مرکزی در تعیین میزان حجم نقدینگی در سال های پایانی دوره منجر به کاهش بی ثباتی حجم نقدینگی و میل آن به سمت یک میزان باثبات و بهینه شده است.
    کلیدواژگان: بانک مرکزی، حجم نقدینگی، بی ثباتی، مدل گارچ
  • حسن قالیباف اصل، رحیم صادقی دمنه، مهدیه کلانتری دهقی صفحه 13
    هدف اصلی این مقاله، بررسی اثرات نحوه قیمت گذاری عرضه های عمومی اولیه بر نقد شوندگی سهام عرضه شده در بورس اوراق بهادار تهران است. در راستای این هدف، اطلاعات مالی مورد نیاز 80 عرضه عمومی اولیه واجد شرایط نمونه مابین سال های 1388- 1380جمع آوری شد.
    سپس با تعیین دوره بازده اولیه، رابطه بین متغیرهای قیمت گذاری کمتر ازحد و نقدشوندگی در مقاطع 30، 120، 240 روزه معاملاتی پس از عرضه با استفاده از تکنیک های آماری رگرسیون چند متغیره مورد بررسی قرار گرفت و معنی داری مدل و ضرایب بدست آمده با استفاده از آماره های F و t بررسی شد.
    نتایج حاصله نشان داد که بعد از کنترل سایر عوامل موثر بر نقدشوندگی در عرضه های عمومی اولیه، قیمت گذاری کمتر ازحد (بازده اولیه) رابطه مثبتی با نسبت گردش حجم معاملات و رابطه منفی با معیار عدم نقدشوندگی آمیهود دارد.
    کلیدواژگان: قیمت گذاری کمتر از حد، بازده اولیه، نقدشوندگی، عرضه عمومی اولیه
  • رضوان حجازی، هاشم ولی پور، مهرنوش سیامر صفحه 31
    مدیران مالی در محیط رقابتی امروز، به دنبال افزایش ارزش شرکت بوده و در این راستا، ساختار سرمایه و تصمیمات تامین مالی را مورد توجه قرار می دهند. این پژوهش سعی دارد، توانایی نظریه ترجیحی را در توضیح الگوی ساختار سرمایه شرکت ها در بازار سرمایه ایران، مورد آزمون قرار دهد.
    جامعه آماری پژوهش، شرکت های تولیدی پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران است، که با استفاده از روش حذف سیستماتیک، 127 شرکت تولیدی طی دوره 1380 تا 1388 به عنوان نمونه، انتخاب گردید. برای جمع آوری اطلاعات و داده ها از روش کتابخانه ای و برای آزمون فرضیه های پژوهش، از داده های پانلی متقارن و روش تجزیه و تحلیل پانلی استفاده شده است.
    نتایج حاصل نشان می دهد که بین کسری مالی و خالص بدهی بلندمدت منتشر شده، همچنین، بین بدهی بلندمدت سررسید شده و بدهی بلندمدت منتشر شده، رابطه مثبت معناداری وجود دارد. بدین معنی که به نظر می رسد شرکت های ایرانی در الگوی ساختار سرمایه خود از نظریه ترجیحی پیروی می کنند.
    کلیدواژگان: نظریه های ساختار سرمایه، تصمیمات تامین مالی، نظریه ترجیحی، فرضیه عدم تقارن اطلاعات، داده های پانلی
  • سمیرا هنربخش، حمید بیرجندی، مسعود بیرجندی صفحه 47
    این پژوهش به دنبال بررسی تاثیر استراتژی های تجاری روی ارتباط بین اهرم مالی و عملکرد می باشد. داده های مورد نیاز این پژوهش از 45 شرکت عضو بورس اوراق بهادار تهران، در دوره زمانی 1388-1381 با استفاده از نرم افزار ره آورد و سایت سازمان بورس اوراق بهادار تهران جمع آوری گردیده است. تکنیک آماری مورد استفاده جهت آزمون فرضیات، رگرسیون چند متغیره می باشد. برای آزمون فرضیات، شرکت ها به 2 طبقه دارای استراتژی رهبری هزینه یا استراتژی تمایز محصول تقسیم شده اند. نتایج حاکی از آن است که در هر 2 طبقه ی شرکت ها، متغیر اهرم مالی رابطه مثبتی با عملکرد شرکت دارد. همچنین نتایج نشان داده است که در شرکت های با استراتژی رهبری هزینه، سود تقسیمی رابطه مثبتی با عملکرد شرکت دارد. و در شرکت های با استراتژی تمایز محصول، متغیر اندازه شرکت، رابطه مثبت با عملکرد اما سود تقسیمی رابطه منفی با عملکرد شرکت دارند.
    کلیدواژگان: استراتژی رهبری هزینه، استراتژی تمایز محصول، اهرم مالی، عملکرد، سود تقسیمی، اندازه شرکت
  • محمدرضا صالحی راد، نفیسه حبیبی فرد صفحه 59
    یکی از شیوه های تجزیه و تحلیل داده های مالی و بررسی چگونگی تغییرات آن ها در طی زمان معین در گذشته و پیش بینی چگونگی رخداد آن ها در آینده استفاده از مدل های سری های زمانی است.
    در مباحث مالی به دلیل نا هم واریانس بودن مشاهدات موجود، نمی توان از مدل های سری های زمانی کلاسیک استفاده کرد. در این حالت، یکی از مدل های متداول، مدل های نوع گارچ[i] (GARCH) است که نشان دهنده رده وسیعی از مدل های اقتصادسنجی ناهم واریانس هستند. این مدل ها اولین بار توسط بولرسلو[ii] در سال 1986 معرفی شدند. مدل های سری های زمانی مانند مدل های رگرسیونی خطای تصادفی دارند. مدل های گارچ نیز از این امر مستثنی نیستند و این خطاهای تصادفی توزیع مشخصی دارند.
    به دلیل این که در مدل های گارچ تغییرپذیری مستقیما قابل رویت نیست، به منظور براورد پارامترهای موجود در این مدل ها از روش های مدل گزینی بیزی استفاده می کنند. برای این منظور، ابتدا توزیع های پیشینی را روی این پارامترها در نظر می گیرند که توزیع پسین حاصل از آن انتگرال پذیر باشد. سپس توزیع پسین پارامترها را با استفاده از روش های محاسباتی زنجیر مارکوفی مونت کارلو[iii]، مانند نمونه گیری گیبس[iv] و الگوریتم متروپولیس- هستینگ[v] تقریب می زنند. اگر انتگرال موجود در مخرج کسر توزیع پسین قابل محاسبه نباشد، آن گاه از روی نمونه های حاصل از توزیع پسین، درستنمایی مدل را با به کار گرفتن روش های مستقیم مدل گزینی بیزی شامل: براوردگر میانگین همساز، براوردگر نقاط مهم معکوس[vi] و نمونه گیری بریج[vii] براورد می کنند. یک روش غیرمستقیم برای براورد درستنمایی مدل، استفاده از خروجی نمونه گیری گیبس است که به براوردگر کاندید چیب معروف است. برای بهبود این روش، با استفاده از خروجی الگوریتم MH، برای درستنمایی می توان براوردی به دست آورد. هم چنین روش MCMC پرشی برگشت پذیر برای نمونه های تولیدشده از توزیع پسین توام بر اساس روش MH استاندارد استفاده می شود.
    کلیدواژگان: مدل گزینی بیزی، مدل گارچ - درستنمایی مدل، زنجیر مارکوفی مونت کارلو
  • مهردخت مظفری صفحه 69
    رفتار توده وار به هر شباهت رفتاری که در اثر تقابل انسانها با یکدیگر بوجود می آید، گفته می شود. از آن جا که سرمایه گذاران نهادی از مهم ترین بازیگران بازار سرمایه و به ویژه بازار سهام هستند، فعالیت های این سرمایه گذاران علاوه بر تاثیر مستقیم بر شاخص ها، بر معاملات سایر فعالان بازار سهام نیز اثرگذار است. درصورتی که معاملات سرمایه گذاران نهادی برمبنای اطلاعات کافی نبوده و تنها براساس پیروی از سایر سرمایه گذاران باشد، رفتار توده وار در بین آن ها رخ خواهد داد که یکی از رفتارهای فراگیر در بازارهای مالی می باشد که قادر است به توضیح بخشی از نوسانات بازارهای مالی بویژه بورس اوراق بهادار بپردازد.
    در این تحقیق با استفاده از مدل لاکونیشوک (1992) به آزمون وجود رفتار توده وار(گله ای)در بین شرکت های سرمایه گذاری حاضر در بازار سهام ایران می پردازیم، در این روش از داده های ماهانه شرکت های سرمایه گذاری استفاده گردید و نتایج تحقیق بروز رفتار توده وار در بین مدیران شرکت های سرمایه گذاری مبتنی بر مدا پژوهش را تایید می کند.
    کلیدواژگان: رفتار توده وار، سرمایه گذاران نهادی، شرکت های سرمایه گذاری
  • مهدی پدرام صفحه 83
    این مطالعه رابطه بین بازارهای سهام و بازار ارز را بررسی می کند و تعیین می کند که آیا در ایران، نرخ های ارز اثری بر بازار سهام دارند یا خیر. مدل ناهمسانی واریانس خودبازگشت شرطی تعدیل شده نمایی[i] (EGARCH) برای تشخیص رابطه بین تغییرات نرخ ارز و بازار سهام استفاده شده است. در این پژوهش دریافتیم که رابطه مثبتی میان تغییرات نرخ ارز و بازدهی های بازار سهام وجود دارد. علاوه بر آن یک ثبات تغییر در اغلب متغیرهای اقتصاد کلان وجود دارد؛ همچنین واضح است که افزایش (کاهش) در کسری تجاری و انتظارات آتی در مورد کسری تجاری تغییرات بازار سهام را کاهش (افزایش) خواهد داد. علاوه بر آن شاخص قیمت مصرف کننده ارتباط معنی داری با تغییر بازار سهام ندارد.
    کلیدواژگان: نرخ ارز موثر واقعی، بازدهی بازار سهام، کسری تجاری، EGARCH
  • حمید شهریاری، نیما شریعتی، امیر مسلمی صفحه 97
    به منظور مدل سازی و تخمین مناسب و قابل اعتماد پارامترها در مدل های داده های خودهمبسته، از رویکردهای پایداراستفاده می شود. وجود داده های پرت و آلودگی ها، تاثیری مخرب در تخمین پارامترهای این مدلها دارد. از آنجایی که در اغلب مسائل مالی، داده های گذشته بر داده های اخیر اثرگذار هستند، این داده ها معمولا در قالب سری زمانی مدل سازی می شوند. در این تحقیق، مدل های خود رگرسیون به عنوان یکی از مدل های مطرح در تحلیل سری های زمانی در نظر گرفته شده و رویکرد استوار[i] جدیدی بر مبنای بهینه سازی s فیلتر شده برای تخمین پارامترهای مدل خود رگرسیون ارائه شده است. از مدل پایدار بدست آمده در پیش بینی پایداری مقادیر آینده استفاده شده است. در انتها نیز به عنوان مثال عددی، سود حاصل از فروش یک محصول واسطه در بازه زمانی 148 ماه جمع آوری شده و از رویکرد پایدار پیشنهادی برای پیش بینی مقادیرسود در آینده استفاده شده است. روش پایدار در مقایسه با روش های کلاسیک، کارایی بالاتری را در پیش بینی مقادیر آینده از خود نشان می دهد.
    کلیدواژگان: سری های زمانی، مدل خود رگرسیون، داده های پرت، تخمین پایدار، داده های مالی
  • اکبر کمیجانی، اسماعیل نادری صفحه 115
    این مقاله با هدف معرفی یک الگوی مناسب جهت پیش بینی شاخص بازدهی بورس اوراق بهادار تهران صورت پذیرفته است. داده های مورد استفاده در این پژوهش به صورت روزانه و شامل بازه ی زمانی پنجم فروردین 1388 تا سی ام آبان 1390 که مشتمل بر 616 مشاهده بوده که جهت مجزا سازی پیش بینی های داخل نمونه ای و خارج از نمونه ای، از تقریبا 90% از مشاهدات (556 مشاهده) جهت تخمین ضرایب مدل و از مابقی (60 مشاهده) جهت انجام پیش بینی خارج از نمونه استفاده شده است. همچنین الگوهای مورد استفاده در این پژوهش عبارتند از؛ یک مدل غیرخطی شبکه ی عصبی مصنوعی پویا (شبکه عصبی خودرگرسیونی)[i] و نیز یک مدل رگرسیونی غیرخطی (مدل خودرگرسیونی میانگین متحرک انباشته ی کسری)[ii]. یافته های این پژوهش نشان می دهد که مدل شبکه ی عصبی مصنوعی پویا در پیش بینی های خارج از نمونه، بر اساس معیارهای محاسبه ی خطای پیش بینی میانگین مجذور خطا (MSE)[iii] و نیز معیار جذر میانگین مجذور خطا (RMSE)[iv]، دارای عملکرد بهتری نسبت به مدل رگرسیونی غیرخطی ARFIMA می باشند.
    کلیدواژگان: پیش بینی، بازار بورس، مدل ARFIMA، مدل NNAR
  • سینا نعمتی زاده، آرش بیدار، نادی علیزاده صفحه 131
    جهانی شدن بازارهای اوراق بهادار، پذیرش متقابل شرکت ها در بورس های مختلف، تعدد ابزارهای معاملاتی و بازیگران بازار و همچنین رشد معاملات آنلاین، افزایش ساعات کاری بازار های بزرگ دنیا را اجتناب ناپذیر ساخته است. به گونه ای که در حال حاضر بورس های اوراق بهادار در حال حرکت به سوی افزایش بیشتر نشست ها و ساعات معاملاتی و احتمالا معاملات 24 ساعته با کمک تکنولوژی پیشرفته هستند[1]. بورس ها وکارگزاران از طریق تنوع بخشی به روش های اجرای معاملات تلاش می کنند سفارش مشتریان خود را به بهترین روش ممکن اجرا کرده و این رقابت در جریان دریافت سفارش بین سیستم های معاملاتی مختلف به اندازه ای شدید است که بورس ها وشبکه های ارتباطات الکترونیکی را بر آن داشته است که سیستم های اجرای سفارش خود را به منظور همگامی با تغییرات نیازهای بازار ارتقا دهند[2]. بورس تهران نیز با استقبال از روندهای جهانی واتخاذ راهبرد بلند مدت به دنبال افزایش معاملات و ارزش بازار خود با استفاده از فرصت های ناشی از ارائه سیستمهای دسترسی مستقیم [i](DMA) وافزایش زمان انجام معاملات می باشد بطوریکه در غیر این صورت ریسک از دست دادن تعداد زیادی از فعالان بازار که فرصت های دیگر سرمایه گذاری را انتخاب خواهند کرد، وجود خواهد داشت[3] .در این پژوهش با بررسی شش شاخص موثر بر استفاده سرمایه گذاران از سامانه معاملات آنلاین بورس شامل توسعه زیر ساخت های سخت افزاری((Hardware، امنیت سیستمهای آنلاین(Security)، تکنولوژی نرم افزاری سامانه((Technology، قوانین معاملات در محیط مجازی(Rule)، فرهنگ سازی خرید سهام به صورت آنلاین(Culture) و آموزش سرمایه گذاران((Education و تاثیر آنها بر افزایش حجم معاملات با استفاده از نظریات خبرگان بورس وجمع آوری نظریات کارشناسان و سرمایه گذاران با توزیع پرسشنامه در سازمان بورس اوراق بهادار تهران و به کمک سیستم استنتاج فازی به تشریح وضعیت و اهمیت هر شاخص بر سامانه معاملات آنلاین پرداخته شد . یافته های تحقیق نشان داد که شاخص فرهنگ سازی انجام معاملات به صورت اینترنتی در صدر شاخص های تاثیر گذار بر افزایش حجم معاملات می باشد.
    کلیدواژگان: سامانه معاملات آنلاین، حجم معاملات، مدل استنتاج فازی
|
  • Page 1
    The Objective of this paper is evaluation the management to control the liquidity money by central bank in Iran from 1378:3 to 1387:2. For this purpose the volatility index is drive GARCH model. The result indicate that central bank management in control the liquidity money for monetary policy, early years of 1378 and 1379 inputs to improve and central bank’s application planning organized in determining the amount of liquidity money in the final period has led to reduced liquidity money instability and its tendency toward to a stable level and has been optimized.
    Keywords: Central Bank, Liquidity Money, Instability, GARCH Model
  • Page 13
    This article deals with study of the relationship of Underpricing with IPO Aftermarket liquidity in listed companies on TSE. To achieve this purpose, required financial data from 80 qualified initial public offering in nine-year period between the years 2001 and 2009 were gathered. After determination of initial return period, relationship between underpricing and aftermarket liquidity, have been examined in sections 30, 120, 240 trading days after initial public offering by multivariable regression tests. Significant of model and coefficients have been examined by F fisher and T-student tests. The results indicated that underpricing (initial return) is positively related to turnover ratio and negatively related to illiquidity measure. These relation are significant after controlling for other factors.
    Keywords: IPOs underpricing, initial return, aftermarket liquidity, initial public offering
  • Page 31
    In today's competitive environment, financial managers are trying to consider the capital structure and financial decision in order to increase their companie's value. This research is aimed at studying the ability of pecking order theory in explaining the capital structure pattern of companies in Iran’s capital market. The statistical population of this research includes all industrial companies listed in Tehran Stock Exchange (TSE). 127 industrial companies have been selected in duration of 2000-2009 as samples based on a systematical method. Library method have used for data collecting, and balanced panel data and panel analysis model have used for examining the research hypothesis. The obtained results suggest that there is a positive significant relation between financing deficit and net long-term debt issued as well as between maturing long-term debt issued and long-term debt issued. This shows that the Iranian companies follow pecking order theory in their capital structure pattern.
    Keywords: Capital structure theories, Financing decisions, Pecking order, Asymmetry information hypothesis, panel data
  • Page 47
    This study empirically investigates the effects of business strategies on the relationship between financial leverage and the performance of firms. The research data is collected from 45 firms in the Tehran Security Exchange (TSE) during 1381-1387, using by Rahavard software and TSE site. The statistical technique used for examining the assumption is regression coefficients. For testing of the assumptions, firms divided to 2 sections: firms with cost leadership strategy and firms with product differentiation strategy. The results indicate that in the 2 types firms, there is positive relationship between leverage with performance. The results also suggest that in the firms with cost leadership strategy, dividend pay out have positive relationship with performance and in the firms with product differentiation strategy, there is positive relationship between firm’s size with performance, but relation between dividend pay out with performance is negative.
    Keywords: Cost Leadership Strategy, product differentiation strategy, financial leverage, performance, dividend pay out, firm's size
  • Page 59
    By using the time series models, we can analysis financial data(in last and future time). In financial discussions, because of heteroskedastic observations, we can not use the classical time series models. We focus on popular practical models for financial time series, GARCH- type models, that were introduced for the first time by Bollerslev(1986). These models represent a very wide class of heteroskedastic econometric models. Time series models(GARCH models too), like regression models, have random errors. These errors have specific distributions. Since that, the GARCH models variability is not clear, thus, we use the Bayesian model selection methods to estimate the parameters of the model. In this method, by using the prior distributions on the parameters, we find the posterior distribution which has integral. Then, we can inference about the parameters. To explore the role of the posterior distribution, the most powerful technique is to use Markov Chain Monte Carlo (MCMC) computing methods such as the Gibbs sampler and the Metropolis Hasting (MH) algorithm. These algorithms enable to estimate the posterior distribution, but, they don’t readily lend themselves to estimate aspects of the model probabilities. The most widely used one is the group of direct methods, such as the harmonic mean estimator, importance sampling and bridge sampling. Chib(1995 and 2001) proposed an indirect method for estimating model likelihoods from Gibbs sampling output. This idea has recently been extended to the output of the MH algorithm. We use a reversible jump MCMC strategy for generating samples from the joint posterior distribution based on the standard MH approach.
    Keywords: Bayesian model selection, GARCH Model, Model likelihood, Markov Chain Monte Carlo (MCMC)
  • Page 69
    Herd behavior is each similarity in behavior of people because of their relations. Institutional investors are among the main players of capital market and stock market, These investor’s activities on the one hand affect directly on indices, and on the other hand on transactions of other players in the stock market. In case the transactions of stockholders are not based on sufficient information and merely based on imitation of other investors, herding behavior would be taken place within them. Herding is one of the most pervasive behaviors in financial markets which are able to explain some volatility in the Stock Exchange. In this study, using Lakonishok (1992) methods, we consider herding behavior amongst the investment companies of Iran stock market. In this method, monthly data are used for testing herding behavior. The results of this study confirmed the existence of herding behavior among the managers of investment companies.
    Keywords: herding behavior, institutional investors, Investment Company
  • Page 83
    This paper looked at the relationship between Stock Markets and Foreign Exchange rates, and determined whether movements in exchange rates had an effect on stock market in Iran. The Exponential Generalized Autoregressive Conditional Heteroskedascity (EGARCH) model was used in establishing the relationship between exchange rate volatility and stock market volatility. It was found that there was positive relationship between exchange rate volatility and stock market returns. Additionally, there is volatility persistence in most of the macroeconomic variables. It was also revealed that an increase (decrease) in trade deficit and expectation in future rise in trade deficit would decrease (increase) stock market volatility. In addition, the consumer price index has a significant relationship with stock market volatility.
    Keywords: real effective exchange rate, stock market returns, trade deficit, EGARCH
  • Page 97
    To obtain reliable model for auto correlated and time series data, robust approach should be considered because outliers and contaminations can have bad effect on parameter estimation of these models. Since most finance data are auto correlated and they are affected by the previous data, they can be modeled by time series regression models. In this paper, the autoregressive (AR) model is investigated and novel robust procedure based on filtered S-estimator is proposed to estimate the parameters of AR model. This model is used to obtain robust forecasting procedure. We present 148 data gathered from a firm which are related to profit as a numerical example and show the efficiency of the proposed estimation approach. The robust model can forecast more accurate than classical model in presence of outlier.
    Keywords: Times Series, Autoregressive Model, Outliers, Robust Estimation, Financial Data
  • Page 115
    The aim of this study is to introduce an efficient nonlinear model for predicting the return of Tehran Stock Exchange (TSE) Price index. For this purpose, the daily time series of price index from Farvardin 1388 to Aban 1390 is used. This study includes 616 observations; 90% of which used for estimating coefficients and the remaining 60 observation are deduced for out of sample forecasting. By comparing the results of a nonlinear dynamic artificial neural network (NNAR) and a nonlinear regression model (autoregressive fractional integration moving average «ARFIMA»), we found that NNAR models have better performance in out of sample forecasting based on mean square error criteria (MSE) and root mean square error criteria (RMSE) than the nonlinear regression models (ARFIMA).
    Keywords: Forecasting, Stock Market, ARFIMA, NNAR
  • Page 131
    Global stock exchange markets¡ counter acceptance between firms in different markets¡ besides¡ increasing trading tools¡ brokers and also online trading ¡make increase work hours at big markets of the whole world .Today¡ it caused¡ stock exchanges by help of advanced technology¡ go to increasing meetings ¡trading time¡ and probably 24-hours trading. Supplying varied financial markets in the country and trading in other countries’ stock exchange markets (online trading)¡ make new choices for the investors; Inattention to international and environmental changes ruins Tehran Exchange of competition. Exchanges and brokers by diversification trading performance methods try to informed their costumers’ demands ina best way .The competition of demands procedure among different trading systems is so intensive that make exchanges and online networks advance their demands performance systems according to uniformity with current rules changes. Tehran Exchange follows increasing trading and market’s value by using opportunities of introducing online trading systems (DMA) and more time for trading through welcoming to universal trends and adopting long term guidelines .Otherwise¡ There would be the risk of lacking most of the market investors who will choose another investment opportunities .In this research we studied six effective indexes of investors usage of online trading systems ¡including :developing infrastructural hardware (Hardware)¡ security of online systems (Security)¡ technology of software systems(Technology)¡internet trading rules(Rules)¡acculturation of online purchasing stock(Culture) ¡and training investors (Education)¡ and their effectiveness on increasing transaction size by using experts’ theories and gathering investors and experts opinions by distribution of questionnaires in Tehran Stock Exchange Organization¡ and by helping fuzzy inference system¡ it explained condition and importance of each index on volume of transaction.
    Keywords: online transaction systems, transaction's volume, Fuzzy Inference System