فهرست مطالب

مطالعات مدیریت بر آموزش انتظامی - سال شانزدهم شماره 2 (پیاپی 62، تابستان 1402)

فصلنامه مطالعات مدیریت بر آموزش انتظامی
سال شانزدهم شماره 2 (پیاپی 62، تابستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/10/23
  • تعداد عناوین: 6
|
  • محمد حسنی*، محمدرضا رضایی، محمدعلی حسینی صفحات 11-40

    با توجه به نیاز آمادگی جسمانی، به خصوص سرعت جابه جایی مطلوب برای تمامی نیروهای نظامی برای نزاع در محیط های نامتقارن و همچنین اهمیت بسیار زیاد آمادگی جسمانی نیروهای مسلح در حفظ کیان و امنیت کشور، تحقیقاتی در زمینه آمادگی جسمانی نیروهای پلیس کشور بسیار ضروری به نظر می رسد. هدف از این پژوهش مقایسه پاسخ انقباضات ارادی با شدت های متفاوت بر یکی از عوامل آمادگی جسمانی پلیس (سرعت جابه جایی) بود.

    روش

    این تحقیق به صورت نیمه تجربی با طرح متقاطع و کاربردی، شامل 15 نفر از بین کارکنان مرد جوان با حداقل دو سال سابقه فعالیت ورزشی در پنج روز متفاوت به صورت تصادفی یکی از شیوه نامه های گرم کردن عمومی، گرم کردن و اجرای نیم اسکات ایستا با شدت 85 درصد 1RM و 50 درصد 1RM، گرم کردن و پرش عمودی با اعمال بار 6 درصدی 1RM و 3 درصدی 1RM توسط جلیقه وزنه را اجرا نمودند. پس از هفت دقیقه و سی ثانیه بعد از اجرای شیوه نامه ها، آزمون سرعت جابه جایی به عمل آمد. برای تجزیه وتحلیل داده ها از آزمون آنوا با اندازه گیری تکراری و برای مقایسه دوبه دو از آزمون تعقیبی بنفرونی در نرم افزار SPSS21 استفاده شد.

    یافته ها

    در آزمون آمادگی جسمانی (سرعت جابه جایی) بین تاثیرات شدت بالا و پایین انقباضات ارادی ایستا (85 و 50 درصد 1RM) و پویا (6 و 3 درصد 1RM جلیقه وزنه)، با گرم کردن عمومی تفاوت افزایش معنی داری وجود دارد که این تفاوت در آزمون شیوه نامه 3 درصد جلیقه وزنه در مقایسه با گرم کردن عمومی معنادار است.

    نتیجه گیری

    نتایج این تحقیق در عملکرد سرعت حرکت با بار جلیقه وزنی 3 درصد باعث افزایش قابل توجه شاخص آمادگی جسمانی (سرعت) شده است. بیشترین کارایی این شیوه نامه ها در شاخص های آمادگی جسمانی (توابع قدرت و سرعت) قابل مشاهده است.

    کلیدواژگان: : پلیس، آمادگی جسمانی، انقباضات اداری (نیرومندسازی پس فعالی
  • علی ترابی کلاته قاضی* صفحات 41-72
    زمینه و هدف

    حیات و ممات، تعالی و تنزل سازمان ها، در اختیار و وابسته به سرمایه انسانی آن هاست و مدیران، نقش و جایگاهی حیاتی در این مهم به عهده دارند، این پژوهش به شناسایی عوامل تاثیرگذار بر توسعه مدیران و چگونگی اثرگذاری هر یک از این عوامل نسبت به هم می پردازد.

    روش

    پس از بررسی ادبیات علمی در زمینه عوامل توسعه مدیران با استفاده از روش تحلیل مضمون و نرم افزار (MAXQDA20) نظرات 11 نفر از صاحب نظران علمی و تجربی که با روش نمونه گیری گلوله برفی انتخاب شده بودند تحلیل و کدگذاری گردید و سپس با استفاده از روش مدل سازی ساختاری تفسیری و اخذ نظر از 16 نفر از صاحب نظران علمی و تجربی، سطح بندی این عوامل در چهار سطح انجام شد.

    یافته ها

    در این پژوهش 315 مفهوم پایه، 48 مفهوم سازمان دهنده و 8 مفهوم فراگیر، استخراج گردید. با توجه به سطح بندی ارایه شده در این پژوهش در سطح اول عوامل اعتقادی، دینی و معنوی و عوامل ارزشی و انقلابی، سطح دوم عامل حاکمیتی در سطح سوم عوامل اجتماعی و سیاسی و سطح چهارم عوامل شخصیتی، سازمانی و توسعه ای و ارتقای تخصصی قرار گرفتند.

    نتیجه گیری

    عوامل متعددی در توسعه مدیران اثرگذار هستند و میزان و نوع نقش آفرینی این عوامل نیز مشابه یکدیگر نیست. با توجه به نتایج این تحقیق عوامل اعتقادی، دینی و معنوی و عوامل ارزشی و انقلابی جزء درونی ترین عوامل و موثر بر سایر عوامل شناسایی شده است.

    کلیدواژگان: توسعه، عوامل توسعه، توسعه مدیران، مدیران ایران، تحلیل مضمون
  • محمد عترت دوست*، ناصر ابراهیم نژاد درزی صفحات 73-102
    زمینه و هدف

    سازمان عقیدتی-سیاسی فراجا، به منظور انطباق اجرای ماموریت های پلیسی با آموزه های فقهی وشرعی، احکام مبتلابه هر یک از پلیس های تخصصی، از جمله پلیس راهور را به آنها ابلاغ کرده است. هدف این تحقیق بررسی آموزه ها و استخراج قواعد فقهی این احکام به عنوان راهنمای اجرای دقیق مقررات راهنمایی و رانندگی توسط ماموران پلیس راهور می باشد.

    روش

    این تحقیق از نوع تحقیقات کاربردی و به لحاظ ماهیت از نوع تحقیقات کیفی است که با بهره گیری از روش تحلیل اسنادی قرآن و روایات و دیدگاه های فقهی امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری (دامت برکاته) انجام شده است.

    یافته ها

    در این تحقیق، آموزه های قواعد فقهی لازم الرعایه پلیس راهور بررسی و استخراج شده است. مهمترین این قواعد عبارتند از: قاعده لاضرر، اکل مال به باطل، میسور، نفی عسر وحرج، الاهم فالاهم، اتلاف، تسلط، اضطرار، علی الید و... که مستند به آیات و روایات است. گفتنی است اشاره به تمام مبادی فقهی قابل استفاده در اصول مربوط و شرح آنها بسیار گسترده و از حوصله این تحقیق خارج است. لذا صرفا به چند مبدا اساسی برای هر اصل اشاره شده است.

    نتیجه گیری

    آشنایی، شناخت و رعایت آموزه ها، احکام شرعی و قواعد فقهی مرتبط با آنها توسط ماموران راهنمایی و رانندگی می تواند، نقش بسیار مهمی در روان سازی امور و اجرای بهینه ماموریت های راهنمایی و رانندگی و رعایت حقوق مردم و در نتیجه افزایش اعتماد و رضایتمندی مردم از پلیس راهور داشته باشد

    کلیدواژگان: پلیس راهور، فقه، آموزه ها و قواعد فقهی، آیات و روایات
  • ساره صمدی*، فهیمه آذرنیا صفحات 105-132
    زمینه و هدف

    امروزه بر اساس تحقیقات انجام شده توسط موسسات و مراکز تحقیقاتی بین المللی، همه گیری کرونا نه تنها یک تهدید سلامتی محسوب می شود، بلکه می توان آن را یک تهدید اجتماعی نیز دانست. تغییر سبک زندگی افراد و نیز تاثیرگذاری بر روابط خانوادگی گواه این ادعاست. هدف این پژوهش بررسی تغییرات سبک زندگی ناشی از کرونا است.

    روش

    تحقیق حاضر ازلحاظ رویکردی، کمی و ازنظر نوع و ماهیت، توصیفی از نوع پیمایشی است. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه محقق ساخت و جامعه پژوهش، یکی از واحدهای نظامی مستقر در شهر مشهد است. حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران محاسبه شده و دقت برآورد D=0.05 بوده است. بر این اساس با توجه به سطح اطمینان 95 درصدی و کاهش سطح خطای تحقیق تعداد 384 نفر به صورت تصادفی انتخاب شده اند. داده های به دست آمده با استفاده از نرم افزار آماری نسخه SPSS 16، با روش آمار توصیفی و استنباطی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    نتایج کلی پژوهش نشان داد که همه گیری ویروس کرونا تاثیر معنی داری بر سبک زندگی خانواده در دوران کرونا داشته به طوری که تاثیر کویید بر شاخص رسانه محوری بیش از سایر متغیرها رفتار افراد را دستخوش تغییر قرار داده است.

    نتیجه گیری

    با توجه به تاثیر کویید بر رسانه محوری، ارتباط بین رسانه (شبکه های اجتماعی) و هراس اجتماعی، پیشنهاد می شود مسیولین نسبت به آگاه سازی مردم از طریق رسانه ها، مقابله با شایعات کرونا را مدیریت و در این راستا رشد عقلانیت جمعی از طریق افزایش آگاهی های عمومی بکوشند.

    کلیدواژگان: سبک زندگی، کرونا ویروس، خانواده
  • غلامرضا مرادی، احمد توجهی*، مرتضی محمدی صفحات 133-166
    زمینه و هدف
    زمینه و هدف

    دانستن برنامه های ورزشی سایر کشورها می تواند کمک شایانی به برنامه ریزی ورزش پلیس بنماید؛ بنابراین این پژوهش با هدف شناسایی و تحلیل برنامه های ورزشی همگانی و قهرمانی پلیس جمهوری اسلامی ایران در مقایسه با کشورهای منتخب انجام شد.

    روش

    روش پژوهش حاضر توصیفی- تحلیلی است که با توجه به ماهیت و نوع مطالعه که بررسی تطبیقی است در چهار مرحله توصیف، تفسیر، هم جواری و مقایسه با استفاده از الگوی جرج بردی انجام شده است. کشورهای منتخب در پژوهش حاضر علاوه بر جمهوری اسلامی ایران شامل 10 کشور انگلستان، کانادا، هلند، آمریکا، استرالیا، آلمان، ایتالیا، چین و کره جنوبی بودند.

    یافته ها

    در بخش برنامه های ورزش همگانی، ازنظر مهم ترین ورزش ها، بدن سازی، تیراندازی، دو و میدانی، دوچرخه سواری و شنا از نگاه مهم ترین فعالیت ها، ارایه امکانات ورزشی در نزدیکی مقرهای پلیس، ضرورت انجام تمرینات ورزشی به صورت فردی و گروهی، امتیازدهی و ثبت عملکرد ورزشی افسران و کارکنان پلیس و در بخش برنامه های ورزش قهرمانی از جهت مهم ترین فعالیت های انجام شده، برگزاری مسابقات ورزشی در سطح منطقه ای، ناحیه ای، شهری و ملی، عضویت در سازمان های بین المللی برای شرکت در مسابقات ورزشی، میزبانی از رویدادهای ورزشی بین المللی مربوط به پلیس بیشترین امتیاز را دریافت کردند.

    نتیجه گیری

    برنامه های ورزشی همگانی و قهرمانی پلیس جمهوری اسلامی ایران نیاز به بازنگری اساسی در اکثر بخش ها دارد. استفاده از ورزش هایی چون ژیمناستیک و جوجیتسو، ارایه امکانات ورزشی در نزدیکی مقر پلیس، استفاده از فناوری و فناوری به روز، برگزاری رویدادهای ورزشی پلیس، اعطای پاداش و خدمات رفاهی به کارکنان و استفاده از سرمایه گذاری بخش خصوصی ازجمله مواردی است که بایستی در برنامه های ورزشی پلیس مدنظر قرار گیرد.

    کلیدواژگان: مطالعه تطبیقی، برنامه های ورزشی، پلیس، ورزش همگانی، ورزش قهرمانی
  • طاهره نوری* صفحات 167-194
    زمینه و هدف

    امروزه توسعه مهارت ها، دانش و توانمندی های رفتاری سربازان، یکی از کلیدهای موفقیت سازمان های نظامی است. این پژوهش با هدف بررسی نقش نظم پذیری هیجانی بر قلدری سازمانی و عملکرد خدمتی سربازان فرماندهی انتظامی تهران بزرگ انجام شد.

    روش

    پژوهش حاضر از نظر هدف، از نوع کاربردی و از نظر شیوه اجرا، نیمه تجربی با پیش آزمون و پس آزمون در گروه آزمایش و کنترل بود. جامعه آماری پژوهش شامل همه سربازان وظیفه ای بود که در کلانتری های فاتب مشغول گذراندن خدمت سربازی بودند. در این پژوهش تعداد 30 نفر با روش نمونه گیری غیرتصادفی هدفمند انتخاب شدند و با انتساب تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل جایگزین گردیدند. گروه آزمایش برنامه آموزشی نظم پذیری هیجانی را در 8 جلسه دریافت کردند ولی گروه کنترل هیچ گونه آموزشی دریافت نکردند. هر دو گروه پرسشنامه های قلدری سازمانی (محقق ساخته) و عملکرد شغلی (هرسی و گلداسمیت، 1990) را به عنوان پیش آزمون و پس آزمون تکمیل کردند. داده های پژوهش با به کارگیری از روش های آمار توصیفی (مانند فراوانی، درصد، میانگین و انحراف معیار) و آمار استنباطی (تحلیل کوواریانس و آزمون های چند متغیری) و با بهره گیری از نرم افزار آماری 26 SPSS تحلیل شدند.

    یافته ها

    نتایج پژوهش نشان داد که در مراحل پس آزمون، بین گروه های آزمایش و کنترل در متغیرهای قلدری سازمانی و عملکرد خدمتی سربازان فرماندهی انتظامی تهران بزرگ تفاوت معناداری وجود داشت. میانگین نمرات گروه آزمایش در این مولفه ها در مرحله پس آزمون از گروه کنترل بیشتر بود (001 /0 P≤). اندازه اثر آماری آموزش نظم پذیری هیجانی بر قلدری سازمانی و عملکرد خدمتی سربازان فرماندهی انتظامی تهران بزرگ به ترتیب 357/70 و 967/60 بود.

    نتیجه گیری

    آموزش نظم پذیری هیجانی می تواند به عنوان یک روش کارآمد در کاهش قلدری سازمانی و افزایش بهبود عملکرد خدمتی سربازان مورد استفاده قرار گیرد

    کلیدواژگان: نظم پذیری هیجانی، قلدری سازمانی، عملکرد خدمتی، سربازان، انتظامی
|
  • Mohammad Hasani *, Mohammadreza Rezaee, Mohammad Ali Hosseini Pages 11-40
    Background and purpose

    The purpose of this research was to compare the response of voluntary contractions with different intensities on one of the factors of police physical fitness (movement speed).

    Method

    This research is semi-experimental with a cross-sectional and applied design, including 15 young male employees with at least two years of sports activity experience on five different days randomly, one of the general warm-up protocols, warm-up and half squats Static with 85% of 1RM and 50% of 1RM, warm-up and vertical jump with 6% of 1RM and 3% of 1RM by weight vest. After 7 minutes and 30 seconds after the implementation of the protocols, the movement speed test was performed. ANOVA test with repeated measures was used to analyze the data, and Benferroni's follow-up test was used for pair-by-pair comparison in SPSS21 software.

    Findings

    In the physical fitness test (movement speed) between the effects of high and low-intensity voluntary contractions of static (85 and 50% 1RM) and dynamic (6 and 3% 1RM weight vest); With general warming, there is a significant increase difference; This difference is significant in the 3% weight vest protocol test compared to the general warm-up.

    Conclusion

    The results of this research have significantly increased the physical fitness factor (speed) in the performance of the movement speed with a weighted vest load of 3%. The most effective of these protocols can be seen in physical fitness factors (power and speed functions).

    Keywords: Police, physical fitness, administrative contractions (Post activiation potentiation (PAP)), movement speed
  • Ali Torabi * Pages 41-72
    Background and purpose

    Life and death, success and failure, excellence and degradation of organizations and societies depend on their human capital and leaders, officials and managers have a vital role and place in this important role. This research deals with the nature of development factors and how each of these factors affect and play a role in the development of managers.

    Method

    After reviewing the scientific literature on the factors of managers' development by using content analysis and software (MAXQDA 20), the opinions of 11 scientific and experimental experts selected by snowball sampling method were analyzed and coded and then using ISM method and taking the opinion of 16 scientific and experimental experts, the ranking of these factors was done in four levels.

    Findings

    After extracting 315 basic concepts, 48 organizing and 8 inclusive concepts, effective factors of managers were extracted in 9 titles. According to the presented classification in this study, in the first level the factors of belief, religion and spiritual, and revolutionary value factors, the second level of the governance factor, the third level of social and political factors and the fourth level of personality, organizational and educational factors were located.

    Conclusion

    Several factors affect managers' development and the amount and type of role playing these factors are not the same. According to the results of this research, beliefs, religious and spiritual factors, value and revolutionary factors are among the innermost factors and affect other identified factors.

    Keywords: development, Development Factors, Development Managers, Iran Managers, Theme
  • Mohammad Etratdoost *, Naser Ebrahim Nejad Darzi Pages 73-102
    Background and Purpose

    In order to adapt to the implementation of police missions with jurisprudence and jurisprudence, the Political Religious Organization has communicated the orders of each specialized police, including the Road Police. The purpose of this research is to examine the teachings and extract the jurisprudential rules of these sentences as a precise implementation of traffic regulations by traffic police officers.

    Method

    This research is a type of applied research and in terms of the nature of qualitative research, using the Qur'an's document analysis and the Jurisprudence rules and views of Imam Khomeini and the Supreme Leader (God bless him).

    Findings

    In this study, the teachings of jurisprudential rules have been reviewed and extracted by the Road Police. The most important of these rules are: the rule of La Zarar, Akl al –Mal Belbatel, Maysoor, Nafye Osr & haraj, Alaham Fa-laham, Etlaf, Tasallot, Ezterar, Ala-alyad, and so on. It should be said that all jurisprudential principles are used in the relevant principles and their description is very broad and beyond this research. Therefore, it is merely a few basic origins for each principle.

    Conclusion

    Familiarity, recognition and observance of teachings, religious laws and their jurisprudential rules by traffic agents can be a very important role in lubricating and optimizing traffic missions and observing people's rights and thus increasing public confidence and satisfaction with the police. Have.

    Keywords: Traffic Police, jurisprudence, jurisprudential teachings, rules, verses, traditions
  • Sareh SAMADI *, Fahimeh Azarnia Pages 105-132
    Background and purpose

    Today, based on research conducted by international research institutions and centers, the corona epidemic is not only considered a health threat, but it can also be considered a social threat. Changing people's lifestyles and affecting family relationships is proof of this claim. The purpose of this research is to investigate lifestyle changes caused by Corona.

    Method

    the present research in terms of approach; Quantitative and in terms of type and nature, it is a survey type description. The data collection tool is a researcher-made questionnaire and the research community is one of the military units located in Mashhad. Data processing was done using spss software

    Findings

    The overall results of the research showed that the corona virus epidemic had a significant impact on the family lifestyle during the corona era, so that the effect of covid on the media-oriented index changed people's behavior more than other variables.

    Conclusion

    Considering the impact of Covid on media-centric, the connection between the media (social networks) and social fear, it is suggested that the authorities manage to deal with Corona rumors by informing people through the media, and in this regard, the growth of collective rationality through increasing Public awareness should be sought.

    Keywords: Lifestyle, Coronavirus, family
  • Gholam Reza Moradi, Ahmad Tavajohi *, Morteza Mohammadi Pages 133-166
    Background and purpose

    Knowing the sports programs of other countries can be a great help in planning police sports. Therefore, this research was carried out with the aim of identifying and analyzing public sports programs and police championships of the Islamic Republic of Iran in comparison with selected countries.

    Method

    The method of the current research is descriptive-analytical, which according to the nature and type of the study, which is a comparative study, was carried out in four stages of description, interpretation, comparison and comparison using the George Brady model. The selected countries in the current research, in addition to the Islamic Republic of Iran, The 10 countries were England, Canada, Holland, America, Australia, Germany, Italy, China and South Korea.

    Findings

    In the section of public sports programs (in terms of the most important sports, bodybuilding, shooting, athletics, cycling and swimming, in terms of the most important activities, providing sports facilities near police headquarters, the necessity of individual and group exercise, scoring and recording the sports performance of police officers and employees), and in the section of championship sports programs (in terms of the most important activities, holding sports competitions at regional, district, city and national levels, membership in international organizations to participate in sports competitions, hosting events international sport related to the police) received the most points.

    Conclusion

    Public sports programs and police championships of the Islamic Republic of Iran need a fundamental revision in most parts. By doing this process, it is possible to double the effectiveness and efficiency of public sports programs and the championship of the Islamic Republic of Iran Police.

    Keywords: Comparative study, sports programs, physical fitness, Police, public sports, Championship Sports
  • Tahereh Nori * Pages 167-194
    Background and purpose

    The application of developing the skills, knowledge and behavioral capabilities of soldiers is one of the keys to the success of military organizations. This research was conducted with the aim of investigating the role of emotional discipline on organizational bullying and service performance of soldiers of the Greater Tehran Command. 

    Methodology

    The present study was semi-experimental with pre-test and post-test in experimental and control groups in terms of purpose, applied type, and in terms of implementation method. The statistical population of the research included all conscripts who were serving in Fateb police. In this research, 30 people were selected by targeted non-random sampling method and were replaced by random assignment in two experimental and control groups. The experimental group received the emotional regulation training program in 8 sessions, but the control group did not do any training. Both groups completed organizational bullying (researcher-made) and job performance questionnaires (Hersey and Goldsmith, 1990) as pre-test and post-test. Research data were analyzed using descriptive statistics (such as frequency, percentage, mean and deviation) and inferential statistics (analysis of covariance and multivariate tests) and using SPSS 26 statistical software.

    Findings

    The results of the research showed that in the post-test stages, there was a significant difference between the experimental and control groups in the variables of organizational bullying and service performance of the soldiers of the Greater Tehran Management Command. The experimental group was more than the control group in these components in the post-test stage (P≤0.001). The statistical effect size of emotional regulation training on organizational bullying and service performance of the soldiers of the Greater Tehran Management Command was 70.357 and 60.967, respectively.

    Conclusion

    emotional regulation training can be used as an efficient method to reduce organizational bullying and increase service performance of soldiers.

    Keywords: emotional regulation, Organizational bullying, Service Performance, soldiers, Law Enforcement