فهرست مطالب

پژوهش های معاصر در مدیریت ورزشی - پیاپی 25 (بهار و تابستان 1402)

نشریه پژوهش های معاصر در مدیریت ورزشی
پیاپی 25 (بهار و تابستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/06/31
  • تعداد عناوین: 13
|
  • طلعت صالحی، علی زارعی*، فریده اشرف گنجویی صفحات 1-20
    آینده پژوهی مشارکت در ورزش دانش آموزی با رویکرد تحلیل تاثیرات متقابل هدف اصلی این پژوهش است. این رویکرد با تحلیل تاثیرات مستقیم و غیرمستقیم نیروهای پیشران کلیدی ورزش دانش آموزی کشور برای برنامه ریزی در آینده به کار می رود. پژوهش حاضر از لحاظ هدف کاربردی و از نظر ماهیت، براساس روش های جدید علم آینده پژوهی، تحلیلی و اکتشافی است که با ترکیب مدل های کمی و کیفی انجام گرفته است. جامعه ی آماری پژوهش شامل نخبگان اجرایی و دانشگاهی بود که درباره موضوع ورزش دانش آموزی، تخصص و تجربه ی کافی را داشتند. روش نمونه گیری هدفمند بود و حجم نمونه برابر با 13 نفر تعیین شد. داده ها از طریق پرسش نامه ی باز و مصاحبه و بررسی اسناد جمع آوری و از طریق وزن دهی پرسشنامه های دلفی تهیه شد. داده های گردآوری شده با استفاده از نرم افزار میک مک (Micmac) تحلیل شد و تجزیه و تحلیل نهایی روی 36 ماتریس بازگشتی انجام گرفت. طبق مطالعات و نظر افراد متخصص 8 مولفه (کالبدی 7 شاخص، فرهنگی 5 شاخص، اجتماعی 5 شاخص، اقتصادی 6 شاخص، فردی 4 شاخص، سازمانی 3 شاخص، اکولوژیکی 3 شاخص و مدیریتی 4 شاخص) به عنوان مولفه ها و شاخص های مهم در موضوع شناسایی شدند. آنچه از وضعیت صفحه پراکندگی متغیرهای موثر بر وضعیت آینده ورزش دانش آموزی می توان فهمید، وضعیت ناپایداری سیستم است. بیشتر متغیرها در اطراف محور قطری صفحه پراکنده اند. به غیر از چند مورد که نشان می دهند دارای تاثیرگذاری بالایی در سیستم است، بقیه متغیرها از وضعیت تقریبا مشابهی نسبت به یکدیگر برخوردارند. از میان 36 متغیر بررسی شده در این تحقیق، 10 متغیر کلیدی موثر بر وضعیت ورزش دانش آموزی در افق 1415 انتخاب شده است. در نهایت می توان نتیجه گرفت، عوامل شناسایی شده نقشه راهی در جهت بهبود وضعیت ورزش دانش آموزی در افق 1415 باشد.
    کلیدواژگان: افق 1415، تحلیل تاثیرات مستقیم و غیرمستقیم، میک مک
  • ناهید کریمی*، محمود گودرزی، ابراهیم علیدوست قهفرخی صفحات 21-32
    هدف این تحقیق بررسی و شناخت عوامل محیطی موثر کشورمان بر روند انتقال ورزشکاران المپیکی از حرفه ورزش به زندگی اجتماعی آنان به منظور یافتن راهبردهای موثر برای انتقال موفق آنان می باشد. روش پژوهش در این مطالعه، کیفی از نوع گراندد تیوری با رویکرد اشتراوس و کوربین (نسخه 2014، 1998) با کمک از نرم افزار مکس کیو دی 2020  بود. جامعه ی این پژوهش در برگیرنده ی افرادی بود که در حیطه ی ورزش های المپیکی، عملکرد و تجربه ی غنی داشتند، از جمله مدیران سازمان های المپیکی، مربیان ، ورزشکاران المپیکی بازنشسته و اساتید علوم ورزشی. در این پژوهش مهم ترین ویژگی نمونه ها، داشتن تجربه و دانش یا تخصص مرتبط بود. مجموعه نمونه ها تا اشباع نظری به 19 نفر رسید. کدهای اولیه 94 مورد و پس از بررسی هم پوشانی ها و تعیین مولفه ها 27 کد، 2 مولفه اصلی ساختار / مدیریت و اجتماع / خانواده و 12 ممو (یادداشت در صحنه)، بود که بر اساس آن بلوک عوامل محیطی موثر برگذار ورزشکاران المپیکی ایران شکل گرفت. زیر مولفه و کدهای مربوط به مولفه ساختار و مدیریت سازمان های ورزشی، اهمیت اطلاع رسانی های بین المللی مرتبط و به موقع به ورزشکاران و فدراسیون های المپیکی، توجه به نقش کلیدی و موثر مربی در این زمینه، اصلاح نظام آموزشی خاص قهرمانان ورزشی به دلیل شرایط خاص زندگی آن ها، اهمیت نقش و اهداف کمیسیون ورزشکاران کمیته ملی المپیک از بیشترین عوامل موثر شناخته شد. زیرمولفه و کدهای مربوط به مولفه محیط اجتماع و خانواده ورزشکار، تاثیر نتیجه گرایی مطلق در سطح جامعه، تاثیر نوع و سطح زندگی ورزشکار بر انتخاب نوع رشته ورزشی و در نهایت تاثیر بر روند انتقال، تاثیر سطح اقتصادی و سواد خانواده بیشترین تاثیر بر انتقال موفق تشخیص داده شد.
    کلیدواژگان: انتقال شغلی ورزشکاران، گذار شغلی ورزشکاران، زندگی اجتماعی ورزشکاران، محیط زندگی ورزشکاران
  • مژده صالحیان دهکردی، فرشاد امامی*، محمدحسین قربانی صفحات 33-51
    پژوهش حاضر با هدف طراحی مدل حکمرانی مطلوب ورزش زنان بود. روش تحقیق در بخش کیفی، مبتنی بر نظریه پردازی داده بنیاد و در بخش کمی جزء تحقیقات کاربردی بودند. برای گردآوری اطلاعات از مصاحبه های عمیق استفاده شد و تجزیه وتحلیل اطلاعات به روش اشتراس و کوربین با رویکرد ساخت گرایانه چارماز مورد بررسی قرار گرفت. جامعه آماری بخش کیفی تحقیق، شامل خبرگان، صاحب نظران در زمینه ورزش زنان و اساتید مدیریت که با استفاده از روش غیراحتمالی 15 نفر مورد مصاحبه قرار گرفته بود. یافته های تحقیق نشان داد که در گام کدگذاری باز، در مجموع 480 کدباز اولیه به دست آمد که 315 کد مربوط به عوامل کلیدی موثر بر حکمرانی ورزش زنان و 165 کد مربوط به راهکارهای فرایند حکمرانی مطلوب ورزش زنان بودند. نتایج نشان داد عوامل موثر بر حکمرانی مطلوب ورزش زنان به سه مولفه عوامل بیرونی، درونی و میانی و راهکارها نیز به عوامل فردی- سازمانی و عوامل اجتماعی- سیاسی تقسیم بندی شدند. مهم ترین شاخص در مدل پژوهشی نیز سیاست گذاری در عوامل و توانمندسازی در راهکارها با 81/0 همبستگی بیشترین تاثیر را داشتند. با توجه به یافته های تحقیق پیشنهاد می شود که مدیران اجرایی با زمینه سازی در اجرای تبیین سند ملی با چشم انداز بلندمدت که سیاست ها، اهداف و راهبردهای کلان ورزش زنان ایران، زمینه های کارورزی و کسب تجربه های اجرایی برای متخصصان ورزشی زن، برگزاری دوره های آموزشی برای زنان شاغل در ورزش و آشنایی با حقوق خود، فراهم کردن زمینه های خودباوری در زنان و آگاه کردن آنها از قابلیت ها و توانایی های فردی و فرهنگ سازی رسانه ای (ساخت مستند و فیلم در خصوص ورزش بانوان) به ایجاد زیرساخت ها در ترویج فرهنگ ورزش زنان کمک کنند.
    کلیدواژگان: سیاست گذاری ورزشی، توانمندسازی کارکنان، فرهنگ سازی، مدیریت زنان
  • مهدی بارانی*، مهدی طالب پور، محمد کشتی دار صفحات 53-63
    هدف از تحقیق حاضر، طراحی و ارایه مدل معادلات ساختاری نقش مدیریت کیفیت جامع در بهره وری سازمان های ورزشی (هییت های ورزشی استان خراسان رضوی) می باشد. روش به کار رفته در این پژوهش از نوع توصیفی تحلیلی و از نظر هدف کاربردی است؛ روش نمونه گیری پژوهش به صورت کل شمار و جامعه آماری پژوهش کلیه کارکنان، روسا و مدیران هییت های ورزشی استان خراسان رضوی به تعداد 129 نفر می باشد. در این پژوهش از پرسش نامه استاندارد مدیریت کیفیت جامع (رحیمی و کشتی دار، 1396) و پرسش نامه مقیاس سنجش میزان بهره وری در سازمان (رحیمی و کشتی دار، 1396) استفاده گردید که روایی و پایایی پرسش نامه مدیریت کیفیت جامع برابر آلفای کرونباخ 88/0 و پرسش نامه بهره وری سازمانی نیز برابر آلفای کرونباخ 88/0 می باشد و مورد تایید قرار گرفت. نتایج شاخص های برازش مدل نشان داد که شاخص های برازش از مقدار قابل قبولی برخوردار است و شاخص های برازش در حد مطلوب و بالاتر از 9/0 می باشند؛ همچنین نتایج تحقیق نشان داد که مدیریت کیفیت جامع و ابعاد آن بر بهره وری سازمان های ورزشی اثرگذار است؛ در مدل معادلات ساختاری و در قسمت اثر کل، در بین ابعاد مدیریت کیفیت جامع بیشترین و کم ترین تاثیر بر بهره وری را به ترتیب بیمه کیفیت با 86/0=β و خدمت رسانی و مشتری مداری با 59/0=β داشتند. با توجه به تاثیرگذاری مدیریت کیفیت جامع و ابعاد آن بر بهره وری، روسا، مدیران و کارکنان سازمان های ورزشی و به خصوص جامعه هدف این تحقیق که هییت های ورزشی می باشند باید توجه ویژه ای به استفاده از مدیریت کیفیت جامع در سطوح مختلف سازمان خود داشته باشند و با پیاده سازی این نوع مدیریت به بهبود و افزایش بهره وری در سازمان خود کمک کنند.
    کلیدواژگان: مدیریت کیفیت جامع، بهره وری، مدل معادلات ساختاری، سازمان های ورزشی
  • فریده شریفی فر*، محسن ابوفاضلی، رضا نیک بخش، حبیب هنری صفحات 65-79
    ورزش، با ابعاد ذاتی آموزشی، فرهنگی و اجتماعی، برای گسترش طرح های توسعه و صلح نقش مهمی ایفا می نماید. بنابراین هدف پژوهش حاضر مدل سازی ورزش برای توسعه و صلح بود. این پژوهش، به لحاظ هدف، کاربردی و به روش آمیخته کیفی- کمی انجام شد. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل ورزشکاران حرفه ای، مربیان و مدیران ورزشی، روانشناسان و جامعه شناسان فعال در ورزش بود. در بخش کیفی، نمونه های آماری بر مبنای اشباع نظری (20 نفر) و به روش گلوله برفی مصاحبه شدند و 50 شاخص استخراج گردید. پس از چهار مرحله روش دلفی فازی، 35 شاخص تایید شد. پرسش نامه حاصل از بخش کیفی، توسط تحلیل عاملی اکتشافی دسته بندی و متغیرها شناسایی شدند. نمونه آماری بر اساس تعداد قابل کفایت جهت مدل سازی در نرم افزار PLS به میزان 10 برابر ابعاد ترسیم شده در مدل مفهومی برآورد شد و بر اساس تعداد 35 متغیر پنهان، 350 نفر تعیین شد. نتایج این پژوهش نشان داد ورزش برای توسعه و صلح دارای اهداف متنوعی از توسعه و ایجاد صلح است که این اهداف شامل جذب جوانان به آموزش، اشتغال و آموزش، ترویج حل مناقشه و روابط صلح آمیز در جوامع، توانمندسازی زنان و ارتقاء برابری جنسیتی، کمک به مشارکت اجتماعی معلولین، ارتقاء آموزش بهداشت، مانند مقابله با ایدز، چاقی و دیابت، تلاش برای کاهش بی خانمانی و کاهش فعالیت های جنایتکارانه، خشونت شهری و جرم بودند. ورزش برای توسعه و صلح به عنوان یک حوزه اجتماعی گسترده شناخته می شود که برای دستیابی به انواع مختلف اهداف توسعه غیرورزشی و ایجاد صلح در سراسر جهان مورد استفاده قرار می گیرد.
    کلیدواژگان: صلح، ورزش، توسعه، مدل
  • موسی عبدالباقی، رضا نیک بخش*، حسین پورسلطانی، علی محمد صفانیا صفحات 81-91
    هدف کلی آزمون مدل ساختاری خرافات، در هواداران ورزشی بود. پژوهش حاضر پژوهشی توصیفی از نوع همبستگی و مبتنی بر مدلسازی معادلات ساختاری است و از لحاظ هدف نیز جزء تحقیقات کاربردی محسوب می شود. جامعه ی آماری این تحقیق را تمام هواداران تیم های لیگ برتر فوتبال، بسکتبال و والیبال ایران در فصل 99-98 تشکیل دادند که نمونه آماری با استفاده از نرم افزار جی پاور 390 نفر تعریف و با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی در دسترس انتخاب شد. در این تحقیق از پرسش نامه های منبع کنترل لاچمن (1986)، خرافات صفتی کارلسون و همکاران (2009)، باورهای خرافاتی فلاک و همکاران (2014)، رفتارهای خرافاتی دویر و همکاران (2017) استفاده شد. نتایج مدلسازی معادلات ساختاری با رویکرد حداقل مربعات جزیی نشان داد که منبع کنترل بیرونی بر خرافات در هواداران ورزشی و نیز خرافات بر خرافات صفتی و باورهای خرافاتی تاثیر مثبت معنی داری دارد. در حالی که، تاثیر خرافات بر رفتارهای خرافاتی اثر معنی داری نبود. بنابراین، پیشنهاد می شود کمیته فرهنگی فدراسیون های ورزشی، باشگاه های ورزشی و کانون هواداران ورزشی تیم های ورزشی با برگزاری دوره های آموزشی رفتارهای خرافاتی را در بین هواداران کنترل کنند.
    کلیدواژگان: هواداران ورزشی، رفتار هواداران، خرافات، لیگ برتر
  • پروانه گلرد*، داود عزیزی، مهدی سلیمی صفحات 93-113
    این پژوهش با هدف تحلیل شناختی ابعاد و عوامل موثر بر خودکارآمدی مدیران در سازمان های ورزشی انجام گرفته است. این پژوهش دارای ماهیت کیفی بوده و در آن از استراتژی نظریه پردازی داده بنیاد استفاده شده است. جامعه ی آماری پژوهش شامل اساتید هییت علمی خبره در گروه مدیریت ورزشی و مسیولین ورزش کشور (وزیر، معاونین وزیر و سایر سیاست گذاران ورزش کشور) بود که به روش هدفمند انتخاب شدند. ابزار و روش گردآوری داده ها، مصاحبه از نوع نیمه ساختاریافته فردی بود. داده ها بعد از انجام 13 مصاحبه به مرحله اشباع نظری رسیده و با رویکرد ساخت گرا داده ها کدگذاری و با استفاده از نرم افزار ماکس کیودا تحلیل شدند. پس از کشف کدهای باز در مرحله اول، 14 مفهوم اصلی تحت عناوین عوامل سازمانی، عملکرد سازمانی، سبک تفکر، کارراه شغلی، اعتماد، ترغیبات، عملکرد فردی، توسعه حرفه ای، هوش هیجانی، یادگیری، عملکرد گروهی، تجربیات، خودکارآمدی جمعی و خودکارآمدی فردی تشکیل گردید. سپس با بررسی هم پوشانی مفاهیم استخراج شده، مقوله های اصلی تحقیق شامل مولفه های خودکارآمدی، عوامل موثر (پیشایندها) و پیامدهای مطلوب به دست آمد و در نهایت، نظریه پردازی و مدل نهایی پژوهش طراحی گردید. بر اساس نتایج پژوهش، مطالعه و تقویت مولفه های اثرگذار بر خودکارآمدی، می تواند در سطح فردی و جمعی خودکارآمدی مدیران ورزشی را تحت تاثیر قرار داده و در نهایت منجر به بهبود عملکرد در سطوح مختلف در سازمان گردد.
    کلیدواژگان: تحلیل شناختی، ابعاد و عوامل موثر، خودکارآمدی، مدیران عالی، سازمان های ورزشی
  • جعفر حیدری، مهدی سوادی*، حمیدرضا سایبانی صفحات 115-129

    گردشگری ورزشی بستر مناسبی برای کارآفرینان در کشور می باشد. با این وجود چالش های بسیاری در پیشروی کسب و کارهای کارآفرینانه گردشگری ورزشی ایران قرار دارد؛ از این رو، هدف از این پژوهش، شناسایی چالش های پیشروی توسعه کسب و کارهای کارآفرینانه گردشگری ورزشی ایران است. این پژوهش دارای رویکردی کیفی بوده و از روش تحلیل محتوا و رویکرد گلیزری به عنوان روش تحقیق استفاده شده است. روش گردآوری داده ها، مطالعه مبانی نظری و مصاحبه های عمیق و باز با 12 نفر از اساتید برجسته حوزه ی مدیریت ورزشی، کارآفرینی و گردشگری متخصص و همچنین کارآفرینان حوزه گردشگری ورزشی می باشد. برای تحلیل داده ها از روش مقایسه مداوم در طی دو مرحله کدگذاری باز و محوری با بهره گیری از نرم افزار مکس کیودی ای نسخه پرو استفاده گردید. تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد که 41 مفهوم و 7 مقوله، از چالش های پیشروی توسعه کسب و کارهای کارآفرینانه گردشگری ورزشی ایران می باشد. از چالش های شناسایی شده می توان به چالش های امنیتی، بهداشتی، فرهنگی اجتماعی، منابع انسانی، سیاسی و قانونی، اطلاعاتی و ارتباطی و اقتصادی اشاره نمود. رفع چالش های پیشروی کسب وکارهای کارآفرینانه گردشگری ورزشی ایران، می تواند از اهداف سازمان های متولی (وزارت ورزش و جوانان، وزارت امور اقتصادی و دارایی، وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و صداو سیما) باشد.

    کلیدواژگان: کسب و کار، کارآفرینی، گردشگری ورزشی، اقتصادی
  • پروین محمدی پاکروان، مجید سلیمانی*، غلامرضا شعبانی بهار صفحات 131-143
    هدف از پژوهش حاضر تحلیل عوامل موثر بر مزیت رقابتی در وزارت ورزش و جوانان می باشد. پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر ماهیت از نوع تحقیقات توصیفی- همبستگی با استفاده از مدل سازی معادلات ساختاری می باشد که به صورت پیمایشی انجام گرفت. جامعه آماری این پژوهش را کلیه کارکنان وزارت ورزش و جوانان (965=N) تشکیل دادند. 286 نفر از کارکنان وزارت ورزش و جوانان با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس مقیاس های فرهنگ سازمانی دنیسون (2000)، سرمایه اجتماعی ناهاپیت و گوشال (1999)، مدیریت دانش همتی (1389)، یادگیری سازمانی گومز و همکاران (2005)، نوآوری سازمانی جیمز و همکاران (2008) و مزیت رقابتی هیل و جونز (2010) را تکمیل کردند. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزارهای اس.پی.اس.اس 19 و پی.ال.اس 3 استفاده شد. یافته های تحقیق نشان داد فرهنگ سازمانی و سرمایه اجتماعی بر مدیریت دانش تاثیر مثبت و معناداری دارند. مدیریت دانش نیز بر نوآوری سازمانی و یادگیری سازمانی تاثیرگذار بود. همچنین متغیرهای نوآوری سازمانی و یادگیری سازمانی تاثیر مثبت و معناداری بر کسب مزیت رقابتی دارند. مدل پیشنهادی تحقیق نیز از برازش مطلوبی (56/0= GOF) در جامعه مورد نظر برخوردار بود. نتیجه کلی تحقیق نشان داد مدیریت دانش، فرهنگ سازمانی، سرمایه اجتماعی، یادگیری سازمانی و نوآوری سازمانی تاثیر مثبتی بر دستیابی به مزیت رقابتی توسط وزارت ورزش و جوانان دارند. بنابراین مدیران این سازمان باید توجه ویژه ای به این متغیرها داشته باشند تا به صورتی موثر به مزیت رقابتی نسبت به سایر سازمان ها دست یابند.
    کلیدواژگان: مدیریت دانش، فرهنگ سازمانی، سرمایه اجتماعی، مزیت رقابتی، وزارت ورزش و جوانان
  • محمد فتحی، مینا مستحفظیان*، حمید زاهدی، جهانگیر کریمیان صفحات 145-157
    هدف از تحقیق حاضر بررسی فرآیند بروز رفتارهای پرخطر دانش آموزان ورزشکار همدانی بود. تحقیق حاضر به لحاظ روش شناسی از نوع کیفی است و از میان روش های موجود در تحقیقات کیفی از تحلیل روایت به منظور کشف فرایندهایی که منجر به بروز رفتارهای پرخطر در بین دانش آموزان ورزشکار همدانی می شود، استفاده شده است. این تحلیل کمک می کند تا پیشینه ی زندگی این دانش آموزان شناسایی شود و در نهایت مدل فرایندی بروز رفتارهای پرخطر استخراج شود. مشارکت کنندگان این تحقیق را دانش آموزان پسر ورزشکار، دوره اول متوسطه شهر همدان که در کمیته انضباطی سازمان آموزش و پرورش شهر همدان دارای پرونده انضباطی بودند تشکیل می دادند این افراد به صورت هدفمند انتخاب شدند و داده ها بعد از اجرای 21 مصاحبه به اشباع نظری رسید. برای گردآوری اطلاعات در این تحقیق از ابزار مصاحبه نیمه ساختار یافته و جهت ارزیابی روایی یافته ها از معیارهای اسکینر و همکاران (2014) استفاده شد. همچنین جهت تجزیه و تحلیل داده ها از فرایند کدگذاری مبتنی بر دستورالعمل تحقیقات روایت پژوهی براون و کلارک (2006) که روایت پژوهی را به مثابه آنالیز موضوعی می دادند و برای تحلیل اطلاعات آن رویکرد تحلیل تماتیک را پیشنهاد کرده اند، استفاده شد. یافته ها نشان داد بروز رفتارهای پرخطر دانش آموزان ورزشکار تابع 50 مفهوم اولیه، 9 مضمون فرعی و 2 مضمون اصلی است. مطابق با نتایج تحقیق برخی از این عوامل متعلق به نظام درون خانواده و برخی دیگر نیز تابع شرایط و موقعیت های بیرونی است که به باور مشارکت کنندگان در تحقیق در شکل گیری رفتارهای پرخطر نزد آن ها نقش داشته است.
    کلیدواژگان: رفتارهای پرخطر، روایت پژوهی، دانش آموزان، ورزشکار
  • محمدجواد ضیاء اسطلخ زیر*، رحیم رمضانی نژاد، حسین براخاص صفحات 159-174

    هدف از این پژوهش طراحی مدل توسعه استعدادهای رشته فوتبال با تاکید بر عوامل درونی و بیرونی بود. روش پژوهش از نظر نوع، توصیفی همبستگی؛ از نظر هدف، کاربردی و از نظر روش جمع آوری داده ها، میدانی بود. جامعه آماری را کلیه صاحب نظران رشته فوتبال در سطح لیگ یک و دو کشور و لیگ های درون استانی تشکیل می داد. نمونه آماری با توجه به رویکرد هیر و همکاران (2019)، 195 نفر در نظر گرفته شد. ابزار پژوهش شامل پرسش نامه عوامل موثر بر توسعه استعدادهای فوتبال (62 سوال) بود که ابعاد آن از مدل هنریکسن و همکاران (2010) و گوهررستمی و همکاران (1397) اقتباس شده است. روایی ابزار از طریق روایی محتوایی (18 نفر)، پایایی (70/0<α) و روایی سازه (برازش مدل) ارزیابی و تایید گردید. تحلیل یافته ها با استفاده از روش مدل سازی معادلات ساختاری در نرم افزار اسمارت پی ال اس انجام گردید. نتایج نشان داد که محیط درونی (63/0=Path coefficients، 81/6=T-values) و بیرونی (48/0= Path coefficients، 82/4= T-values) فوتبال اثر معنی داری بر توسعه استعداد ورزشکاران رشته فوتبال داشتند. بر اساس یافته های پژوهش توسعه بازیکن مستعد تا حدود زیادی به رفتارهای مربی و سبک رهبری او بستگی دارد، زیرا مربیان در واقع همان رهبران تیم محسوب می شوند و همان طور که رهبری، فرایند نفوذ بر کارکنان است، مربی نیز با نفوذ بر اعضای تیم و با ایجاد انگیزه، سخت کوشی، تعهد و رضایتمندی به دنبال پرورش و توسعه ورزشکاران می باشد.

    کلیدواژگان: استعدادیابی، پرورش استعداد، مدیریت استعداد، محیط توسعه استعداد
  • سمانه رمضانی، محمدرضا اسماعیل زاده قندهاری*، حسن فهیم دوین، حسین پیمانی زاد صفحات 175-190

    هدف این پژوهش طراحی مدل توانمندسازی عوامل فنی و اجرایی در ورزش با رویکرد طرح های ترکیبی بود. روش پژوهش ترکیبی اکتشافی دو مرحله ای از نوع ابزارسازی بود. روش پژوهش کیفی، مطالعه موردی کیفی و مشارکت کنندگان بالقوه شامل 20 نفر از متخصصان عضو هییت علمی و عوامل فنی و اجرایی تیم های ملی بودند. در بخش کمی روش پژوهش توصیفی- همبستگی بود جامعه ی آماری شامل کلیه ی مربیان و کادر فنی و اجرایی تیم های ملی چند رشته ورزشی منتخب در تمامی رده های سنی و هر دو گروه خانم ها و آقایان بود که تعداد آن ها 267 نفر می باشد. نمونه ی آماری به دلیل احتمال ریزش نمونه ها، کل شمار در نظر گرفته شد و نهایتا تعداد 206 پرسش نامه به صورت صحیح عودت داده شد. ابزار مورد استفاده در بخش کمی، مقیاس محقق ساخته براساس شبکه مضامین بخش کیفی بود. برای تجزیه وتحلیل داده ها از آمار توصیفی و مدل معادلات ساختاری برای بررسی برازش مدل تحقیق استفاده گردید. نتایج پژوهش نشان داد که مقدار  tمربوطه هر عامل تاثیر معناداری را دارد و برازش تمامی چارچوب مدل توانمندسازی عوامل فنی و اجرایی در ورزش مورد تایید قرار گرفت. همچنین عوامل ارزش های اخلاقی با تاثیر 830/0 مهم ترین عامل در چارچوب مدل توانمندسازی عوامل فنی و اجرایی در ورزش می باشد؛ بنابراین با توجه به ضرورت الگوی چارچوب مدل توانمندسازی عوامل فنی و اجرایی در ورزش توصیه می گردد که مباحث مربوط به توانمندسازی مربیان و کادر فنی و اجرایی مورد توجه مسیولین قرار گیرد.

    کلیدواژگان: مربیان ورزشی، کادر فنی، عوامل اجرایی، تیم های ملی
  • وحید نصیحت*، مونا رضایی، رسول نظری، قاسم رحیمی صفحات 191-207
    مطالعه حاضر با هدف تدوین سند راهبردی آمایش بخش ورزش استان مرکزی انجام شد. این پژوهش بنیادی با روش تحقیق آمیخته و بر مبنای استدلال قیاسی - استقرایی صورت گرفت. جامعه آماری شامل صاحب نظران و خبرگان ورزش و دانشگاه بود و از روش نمونه گیری هدفمند، برای انتخاب افراد نمونه استفاده شد. ابزار گردآوری داده ها پرسش نامه بود. داده های پژوهش در فاز کیفی به روش دلفی فازی و در فاز کمی با استفاده از روش SWOT-MICMAC مورد تحلیل قرار گرفت. بر اساس تحلیل ماتریس کمی، برنامه ریزی راهبردی اولویت انتخاب راهبردها به شرح زیر است: (1) بهره گیری بهینه و اصولی از نیروی انسانی در ابعاد مختلف ورزشی؛ (2) بکارگیری فناوری اطلاعات در راستای توسعه اهداف ورزشی؛ (3) بازنگری و توسعه نهادها و سازمان های مرتبط با ورزش به منظور بهره گیری بهینه و هدفمند از منافع و اثرات مثبت ورزش. بر اساس نتایج به دست آمده از نقشه اثرات مستقیم و غیرمستقیم، دو سناریو در ماتریس مستقل جای گرفتند. این بدان معناست که این متغیرها دارای وابستگی کم و هدایت بالا می باشند. هیچ شاخصی در ماتریس خودمختار جای نگرفت. این نشان می دهد که تمام شاخص های مدل دارای اهمیت هستند و نمی توان آنها را حذف کرد. بیشتر موارد در ماتریس پیوندی قرار گرفتند که نشان دهنده وابستگی بالا و قدرت هدایت بالای این شاخص ها است. برخی موارد نیز در ماتریس وابسته قرار گرفتند که نشان دهنده وابستگی قوی و هدایت ضعیف آنها است.
    کلیدواژگان: سند راهبردی، آمایش بخش ورزش، استان مرکزی
|
  • Taleat Salehi, Ali Zarei *, Farideh Ashraf Ganjouei Pages 1-20
    The future of research on participation in student sports with the approach of interaction analysis is the main purpose of this research. This approach is used to plan for the future by analyzing the direct and indirect effects of the key driving forces of the country's student sports. The present research is applied in terms of purpose and in terms of nature, based on new methods of futurology, research, analysis and exploration, which has been done by combining quantitative and qualitative models. The statistical population of the study included executive and academic elites who had sufficient expertise and experience on the subject of student sports. The sampling method was purposive and the sample size was 13. Data were collected through open questionnaires and interviews and document review and by weighting Delphi questionnaires. The collected data were analyzed using Mikmak software and the final analysis was performed on 36 recursive matrices. According to studies and opinions of experts, 8 components (physical 7 indicators, cultural 5 indicators, social 5 indicators, economic 6 indicators, individual 4 indicators, organizational 3 indicators, ecological 3 indicators and managerial 4 indicators) as components and indicators Important in the subject were identified. What can be understood from the state of the scatter plot of variables affecting the future state of student sports is the state of system instability. Most variables are scattered around the diagonal axis of the plane. Except for a few cases that show a high impact on the system, the rest of the variables are almost identical to each other. Among the 36 variables studied in this study, 10 key variables affecting the status of student sports in the horizon of 1415 have been selected. Finally, it can be concluded that the identified factors are a roadmap for improving the situation of student sports on the horizon of 1415.
    Keywords: Horizon 1415, Analysis of Direct, Indirect Impacts, Mic Mac
  • Nahid Karimi *, Mahmoud Goudarzi, Ebrahim Alidoust Ghahfarokhi Pages 21-32
    The aim of this study was to recognize the environmental factors of our country on Olympic athletes’ transition process from sport to social life. The research method was qualitative Grounded Theory (GT) supported by Strauss and Corbin (version 2014-1998) - MAXQDA 2020. Research population encompassed individuals with experience and expertise in Olympic sports which was the key feature of population samples including directors of Olympic organizations, coaches, and active and retired Olympic athletes, and sports-science professors. The total number of samples until theoretical saturation came to 19 people. There were 94 initial codes and after studying similarities and determining 27 codes, 2 major categories of structure/ management and society/ family and 12 memos (memo-writing), the map of environmental factors affecting the Iranian Olympic athletes’ transition was formed. The subcategory and the codes related to categories of structure and sports organizations management, importance of relevant and timely international communications to athletes and Olympic federations, attention to coaches key role in this field, amending the education system for champions in particular owing to their specific living conditions and importance of IOC Athletes Commission role and objectives were recognized to be the most effective factors for athletes’ successful transition. Likewise are the codes related to athlete’s society and family, effect of absolute consequentialism in community level, effect of athlete’s living condition on choosing his sport and finally the effect on transition process, as well as economic and education level.
    Keywords: Athletes career transition, athletes’ social life, athletes’ living environment
  • Mozhdeh Salehian Dehkordi, Farshad Emami *, Mohammed Hossein Ghorbani Pages 33-51
    The present study aims to design a model for good governance of women's sports in sports organizations. The research method in the qualitative part is based on data theory and in the quantitative part is part of applied research. In-depth interviews were used to collect information and the analysis of information by Strauss and Corbin method with Charmaz constructivist approach has been studied. The statistical population of the qualitative part of the research, including experts, experts in the field of women's sports and management professors, who were interviewed using the non-probability method and the snowball technique, finally 15 people were interviewed. In the quantitative part, the statistical population of the study was all managers and staff of the Ministry of Sports and Youth, managers of provincial sports and youth departments, managers of sports federations (2900 people). 80 people were randomly selected. The researcher-made questionnaire had 22 indicators and 5 main components, the validity of which was confirmed by 10 elites and its reliability was 083. Findings showed that in the open coding step, a total of 480 initial open codes were obtained, of which 315 codes are related to the key factors affecting the governance of women's sports and 165 codes are related to the strategies of the optimal governance process of women's sports. The results showed that the factors affecting the good governance of women's sports were divided into three components: external, internal and intermediate factors and strategies were divided into individual-organizational factors and socio-political factors. The most important indicators in the research model were policy-making in factors and empowerment in solutions with 81% correlation. According to the research findings, the results showed that in order to better govern women's sports, executive policies in sports organizations need to be reformed in the presence of more women in the administrative system along with capacity building and empowerment through vocational training courses to empower women. To be used more in the field of sports.
    Keywords: Sports policy making, Staff empowerment, Culture building, Women management
  • Mahdi Barani *, Mahdi Talebpour, Mohammad Keshtidar Pages 53-63
    The purpose of this study is to design and present a structural equation model of the role of total quality management in the productivity of sports organizations (sports delegations of Khorasan Razavi province). The method used in this study is descriptive-analytical and applied in terms of purpose; In this study, the standard questionnaire of total quality management (Rahimi and Keshtiar, 1396) and the questionnaire of productivity measurement scale in the organization (Rahimi and Keshtiar, 1396) were used. 0 and the organizational productivity questionnaire is equal to 0.88 Cronbach's alpha and was approved. The results of model fit indices showed that the fit indices have an acceptable value and the fit indices are at the desired level and higher than 0.9; The results also showed that total quality management and its dimensions affect the productivity of sports organizations; In the structural equation model and in the total effect section, among the dimensions of total quality management, the highest and lowest impact on productivity, respectively, are quality insurance with =0.86 and service and customer orientation with 590.59. They had b. Considering the impact of total quality management and its dimensions on productivity, heads, managers and employees of sports organizations and especially the target population of this study, which are sports boards, should pay special attention to the use of quality management. Have comprehensive at different levels of your organization and help improve and increase productivity in your organization by implementing this type of management.
    Keywords: Total quality management, productivity, Structural Equation Model, Sports Organizations
  • Farideh Sharififar *, Mohsen Abofazeli, Reza Nikbakhsh, Habib Honari Pages 65-79
    Sport plays an important role in the extension of development and peace plans due to its intrinsic educational, cultural and social dimensions. Thus, this study was carried out aimed to model sports for development and peace. The present study is considered as an applied research in terms of purpose and a mixed research in terms of the method used. The statistical population of the present study included professional athletes, sports coaches and managers, psychologists and sociologists active in sports. In the qualitative section, statistical samples based on theoretical saturation (20 people) were interviewed by snowball method and 50 indicators were extracted. 35 indicators were confirmed after four stages of fuzzy Delphi method. Questionnaires obtained from the qualitative section were categorized by exploratory factor analysis and variables were identified. The statistical sample was estimated based on a sufficient number for modeling in pls software at 10 times of the dimensions drawn in the concept model, and 350 people were determined based on 35 hidden variables. According to the results of this study; Sport has a variety of development and peace goals for development and peace: attracting young people to education, employment and training, promoting conflict resolution and peaceful relations in communities, empowering women and promoting gender equality, and contributing to the social participation of persons with disabilities, promoting health education, efforts to reduce homelessness and reducing criminal activities, urban violence and crime. Sport is recognized as a broad social field for development and peace, in which sport and related activities are used for achieving different types of non-sporting development goals and building peace around the world.
    Keywords: Peace, sports, Developement, Modelling
  • Mousa Abdolbaghi, Reza Nikbakhsh *, Hosein Pour Soltani, Ali Mohammad Safania Pages 81-91
    The main purpose was to test the superstition model in sports fans. The present study is a descriptive correlational study based on structural equation modeling and is considered as an applied research in terms of purpose. The statistical population of this study consisted of all fans of the Iranian Premier League football, basketball and volleyball teams in the 98-99 season. The statistical sample was selected using 390 people using G-Power software and the available random sampling method. In this study, questionnaires of Lachman (1986) control source, Carlson et al. (2009), superstitious beliefs Flack et al. (2014), superstitious behaviors Dwyer et al. (2017) were used. The results of Structural equation modeling with partial least squares approach showed that the locus of external control has a significant positive effect on superstitions in sports fans as well as superstitions on adjective superstitions and superstitious beliefs. However, the effect of superstitions on superstitious behaviors was not significant. Therefore, it is suggested that the cultural committee of sports federations, sports clubs and sports fans' associations control sports superstitious behaviors among fans by holding training courses.
    Keywords: Sports fans, fan behavior, superstitions, Premier League
  • Parvaneh Gelard *, Davood Azizi, Mahdi Salimi Pages 93-113
    This study aims to cognitively analyze the dimensions and factors affecting the self-efficacy of managers in sports organizations. This research has a qualitative nature and it uses data-based theory theorizing strategy. The statistical population of the study included the professors of the expert faculty in the sports management group and the country's sports officials (minister, deputy ministers and other sports policy makers) who were purposefully selected. Data collection tool and method was semi-structured individual interview. After 13 interviews, the data reached the stage of theoretical saturation and the data were coded with a constructive approach and analyzed using Max Kyoda software. After discovering open source in the first stage, 14 main concepts under the headings of organizational factors, organizational performance, thinking style, career path, trust, motivation, individual performance, professional development, emotional intelligence, learning, group performance, experiences, collective self-efficacy And individual self-efficacy was formed. Then, by examining the overlap of the extracted concepts, the main categories of research including self-efficacy components, effective factors (antecedents) and desired outcomes were obtained, and finally, the theorizing and the final research model were designed. Based on the research results, studying and strengthening the components affecting self-efficacy can affect the self-efficacy of sports managers at the individual and collective level and ultimately lead to performance improvement at different levels in the organization.
    Keywords: Cognitive analysis, dimensions, effective factors, Self-efficacy, Senior managers, Sports Organization
  • Jafar Heidari, Mehdi Savadi *, Hamid Reza Saibani Pages 115-129

    Sports tourism is a good platform for entrepreneurs in the country. However, there are many challenges ahead for entrepreneurial businesses in Iranian sports tourism; Therefore, the purpose of this study is to identify the challenges facing the development of entrepreneurial businesses in sports tourism in Iran. This research has a qualitative approach and the content analysis method and Glaser approach have been used as the research method. The method of data collection is the study of theoretical foundations and in-depth and open interviews with 12 prominent professors in the field of sports management, entrepreneurship and tourism, as well as entrepreneurs in the field of sports tourism. To analyze the data, the continuous comparison method was used during the two stages of open and axial coding using the Max-Cody software of the Pro version. Analysis of the data showed that 41 concepts and 7 categories are among the challenges facing the development of entrepreneurial businesses in sports tourism in Iran. Among the identified challenges are security, health, cultural and social challenges, human resources, political and legal, information, communication and economic. Solving the challenges facing Iranian sports tourism entrepreneurial businesses can be one of the goals of the responsible organizations (Ministry of Sports and Youth, Ministry of Economic Affairs and Finance, Ministry of Industry, Mines and Trade, Ministry of Culture and Islamic Guidance and Radio TV) be.

    Keywords: Business, Entrepreneurship, Sports Tourism, Economics
  • Parvin Mohammadi Pakravan, Majid Soleymani *, Gholamreza Shabani Bahar Pages 131-143
    The purpose of this study was to analysis of factors affecting competitive advantage in the Ministry of Sports and Youth. The research was applied in terms of purpose and descriptive-correlational in nature using structural equation modeling, which was conducted as a survey. The statistical population of this study consisted of all employees of the Ministry of Sports and Youth (N = 965). 286 employees of the Ministry of Sports and Youth using the available sampling method of Denison (2000) Organizational Culture Scales, Nahapit and Goshal Social Capital (1999), Hemmati Knowledge Management (2010), Organizational Learning by Gomez et al. (2005), Innovation Completed by James et al. (2008) and the competitive advantage of Hill and Jones (2010). SPSS 19 and PLS 3 software were used to analyze the data. Findings showed that organizational culture and social capital have a positive and significant effect on knowledge management. Knowledge management also influenced organizational innovation and organizational learning. Also, the variables of organizational innovation and organizational learning have a positive and significant effect on gaining a competitive advantage. The proposed research model also had a good fit (GOF = 0.56) in the target population. The overall results of the study showed that knowledge management, organizational culture, social capital, organizational learning and organizational innovation have a positive effect on achieving competitive advantage by the Ministry of Sports and Youth, so managers should pay special attention to these variables to effectively Achieve a competitive advantage over other organizations.
    Keywords: knowledge management, organizational culture, social capital, Competitive Advantage, Ministry of Sports
  • Mohammad Fathi, Mina Mostahfezian *, Hamid Zahedi, Jahangir Karimian Pages 145-157
    The aim of present study examined the process of high-risk behaviors of student-athletes of Hamedan. The present research is methodologically qualitative, and among the methods available in qualitative research, narrative analysis has been used in order to discover the processes that lead to high-risk behaviors among Hamedan student-athletes. This analysis helps to identify and record the lives of these students end up in dangerous behaviors derive a process model. Participants in this study were male student-athletes of the first year of high school in Hamadan who had a disciplinary case in the disciplinary committee of the Hamedan Education Organization. These individuals were purposefully selected and the data reached theoretical saturation after 21 interviews. To collect data in this study used Semi-structured interview tool and to evaluate the validity of the findings was used criteria Skinner et al (2014). Also, to analyze the data, use the coding process based on the narrative research guidelines of Brown and Clark (2006) who gave the narrative research as a thematic analysis and proposed a thematic analysis approach to analyze that information. Findings showed that the occurrence of high-risk behaviors of student-athletes is a function of 50 primary concepts, 9 sub-themes and 2 main themes. According to the research results, some of these factors belong to the system within the family and others are subject to external conditions and situations that the participants in the research believe have played a role in the formation of high-risk behaviors.
    Keywords: high risk behaviors, narrative research, Students, Athlete
  • Mohammad Javad Ziya *, Rahim Ramzaninejad, Hossien Brakhas Pages 159-174

    The purpose of this study was to design a model for the development of football talents with emphasis on internal and external factors. Research method in terms of type, descriptive correlation; It was applied in terms of purpose and field in terms of data collection method. The statistical population consisted of all football experts at the level of leagues one and two countries and intra-provincial leagues. The statistical sample according to the approach of Hear et al. (2019), 195 people were considered. The research instrument included a questionnaire of factors affecting the development of football talents (62 questions), the dimensions of which are adapted from the model of Henriksen et al. (2010) and Goharrostami et al. (2018). The validity of the instrument was assessed and confirmed through content validity (n = 18), reliability (α> 0.70) and construct validity (model fit). Findings were analyzed using structural equation modeling method in Smart Payals software. The results showed that indoor environment (path coefficient: 0.63, T-values: 6.81) and external environment (path coefficient: 0.48, T-values: 4.82) had a significant effect on the development of talent of football athletes. According to the research findings, the development of a talented player depends to a large extent on the coach's behaviors and leadership style, because coaches are in fact the team leaders, and just as leadership is the process of influencing employees, the coach is influential on team members and by creating Motivation, hard work, commitment and satisfaction seek to nurture and develop athletes.

    Keywords: Talent identification, talent Breeding, Talent management, talent development environment
  • Samaneh Ramazani, Mohammad Reza Esmaeilzade Ghadehari *, Hassan Fahim Devine, Hosein Paymani Zad Pages 175-190

    The purpose of this study was to design a model for empowering technical and executive factors in sports with a combined design approach. The research method was a two-stage exploratory combination of instrument making. Qualitative research method, qualitative case study and potential participants included 20 faculty members and technical and executive agents of national teams. In a small part, the research method was descriptive-correlation. The statistical population of this research included all coaches and technical and executive staff of selected national teams of several sports in all age categories and both groups of men and women, whose number 267 people. Statistical sample Due to the possibility of sample loss, the count was considered and finally 206 questionnaires were returned correctly. The instrument used in the quantitative section was a researcher-made scale based on a network of thematic sections. To analyze the data, descriptive statistics and structural equation modeling were used to evaluate the fit of the research model. The results showed that the corresponding t value of each factor has a significant effect and the whole fit of framework of the model of empowerment of technical and executive factors in sports was approved. Also, the factors of moral values with the effect of 0.830 are the most important factors in the framework of the model of empowerment of technical and executive factors in sports. Therefore, due to the necessity of the model framework of the model of empowerment of technical and executive factors in sports, it is recommended that the issues related to the empowerment of coaches and technical and executive staff be considered by the officials.

    Keywords: Sports Coaches, Technical Staff, Executive Agents, National Teams
  • Vahid Nasihat *, Mona Rezaei, Rasoul Nazari, Qasim Rahimi Pages 191-207
    The present study was conducted with the aim of compiling a strategic document for organizing the sports department of Markazi province. From the perspective of the purpose of this research, it is a fundamental research that has been done with a mixed research method and based on deductive-inductive reasoning. The statistical population of this study included sports and university experts and purposeful sampling method was used to select the sample. The data collection tool was a questionnaire. Research data analysis was performed in qualitative phase with fuzzy Delphi and in quantitative phase with SWOT - Micmac. Based on the quantitative matrix analysis of strategic planning, the priority for selecting strategies is as follows: 1) Optimal and principled use of human resources in different dimensions of sports; 2) the use of information technology in order to develop sports goals; 3) Review and development of institutions and organizations related to sports in order to optimally and purposefully benefit from the benefits and positive effects of sports. Based on the results obtained from the direct and indirect effects map, two scenarios were placed in an independent matrix. This means that these variables have low dependence and high conductivity. No index was included in the autonomous matrix. This shows that all the indicators of the model are important and can not be omitted. Most cases were included in the link matrix, which showed that these indicators have high dependence and high conductivity. Some items were also included in the dependent matrix. Which showed that this variable has strong dependence and poor conductivity.
    Keywords: Strategic document, Organization of the sports department, Central province