فهرست مطالب

پژوهشنامه ادیان
سال هفدهم شماره 1 (پیاپی 33، بهار و تابستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/12/07
  • تعداد عناوین: 12
|
  • منصور معتمدی*، یاسر آئین، مهدی حسن زاده صفحات 1-25

    سنت های دینی اغلب دست اندرکار هویت بخشیدن به ایمان در قالب ایجاد میان ذهنیتی راجع به حقیقت و نجات بوده اند. این تمهید، نه تنها به لحاظ الهیاتی از هسته کانونی پیام دین و عنصر مشروعیت بخش آن محافظت می کند، در ساحت اجتماعی نیز باعث تمایز اعضای جامعه دینی با دیگران شده و ملاکی برای داوری درباره انتساب افراد به آن دین پدید می آورد. تا آنجا که به متون مقدس ابراهیمی مربوط می شود، مختصات رابطه مومنان با خدا، بر تصور آنان نسبت به رستگاری و نیز بر کیفیت ارتباط آنان با دیگر گروه های بشری تاثیرگذار بوده و تحول این تصور در طول زمان، باعث پدیدآمدن ایده های متفاوتی درباره هویت و نجات در سنت یکتاپرستی گردیده است. در این مقاله، با استفاده از روش معناشناختی ایزوتسو، میدان معنایی هویت و نجات در کتاب مقدس عبری، عهد جدید و قرآن بررسی شده و برای فهم جهان بینی معنا شناختی حاکم بر آن ها تلاش شده است. همچنین، به تکامل رویکردهای نجات شناختی در هرمنوتیک متون مقدس ادیان ابراهیمی، در قالب بازتفسیر دیالکتیکی میراث معنوی ابراهیم در این سه دین پرداخته شده است.

    کلیدواژگان: شمول گرایی، تاریخ رستگاری، قرآن، انحصارگرایی، کتاب مقدس عبری، هرمنوتیک متن مقدس، عهد جدید
  • ملیحه خالق وردی، محمودرضا اسفندیار*، جمشید جلالی شیجانی صفحات 26-60

    ارتباط فرهنگ اسلامی و هندی سابقه ای طولانی دارد. در این میان، تصوف و جریان های صوفیانه سهم عمده ای در ایجاد چنین ارتباطی داشته اند. بررسی های تطبیقی پژوهشگران حاکی از آن است که تصوف با مکاتب عرفانی هند بویژه مکتب یوگه تعاملات نزدیکی داشته است و در مواردی می توان نوعی آمیختگی میان آن دو چه از حیث نظری و چه عملی مشاهده کرد. طریقه شطاریه که از جمله طرق مهم و مشهور تصوف در هند است، به خصوص از زمان شیخ محمد غوث گوالیاری از تمرینات عملی یوگه بیشترین تاثیرپذیری را داشته است. پژوهش حاضر با مطالعه تحلیلی و تطبیقی به روش کتابخانه ای، با تاکید بر یکی از مهمترین آثار طریقتی و عرفان عملی شطاریان یعنی جواهر خمسه شیخ محمد غوث گوالیاری، ضمن توضیح روش مراقبه در این طریقه، حالات گوناگون بدن (آسنه) در مکتب یوگه را بر اساس متن یوگه سوتره های حکیم مشهور پتنجلی بررسی کند و مشابهت های آن با روش های عملی مراقبه در طریقه شطاریه را که می تواند حاکی از تاثیرپذیری از روش های مراقبه و آسنه های یوگه باشد، نشان دهد.

    کلیدواژگان: جواهر خمسه محمد غوث گوالیاری، مکتب یوگه، طریقه شطاریه، آسنه، یوگه سوتره های پتنجلی
  • سمیه جلالیان، ایرج داداشی* صفحات 61-87

    زیبایی یکی از مفاهیم بنیادین در عرفان قباله-جریان اصلی سنت عرفانی در دین یهود -است. در این نظریه عرفانی زیبایی یکی از اسماء و تجلیات الهی محسوب می شود.اصحاب حکمت خالده نیز به این مفهوم به عنوان یک مفهوم مهم در نظریات عرفانی دوران پیش از مدرن پرداخته اند. آنها این مفهوم را در تقابل با تلقی مدرن از آن قرارداده و خداوند را منشا زیبایی قلمداد می کنند. مسیله پژوهش حاضر چیستی این مفهوم در عرفان قباله با توجه به رویکرد اصحاب حکمت خالده است. سوالات پژوهش عبارتند از زیبایی در عرفان قباله به چه معناست؟ این مفهوم تحت چه مبحثی بیان شده است؟ پژوهش پیش رو با رویکرد سنتگرایانه و با رجوع به آراء دانشمند یهودی گرشوم شولم در صدد تحلیل و تبیین مفهوم زیبایی در عرفان قباله است. اهداف پژوهش حاضر تبیین مفهوم زیبایی در عرفان قباله و تشریح مباحثی است که این مفهوم تحت آنها بیان شده است. نتایج نشان می دهد که زیبایی در بحث اسماء و صفات الهی مطرح شده و با اصطلاح تیفیرت در ادبیات قباله به کار رفته است و به معنای هماهنگی، نظم و تعادل است. این هماهنگی و تعادل یک امر جهانشمول است که شامل هماهنگی در صفات باری تعالی، در هستی و در نفس انسان می شود.

    کلیدواژگان: یهود، حکمت خالده، زیبایی، عرفان قباله
  • مجتبی زروانی، نیلوفر سلمانی* صفحات 88-114

    در حوزه ی پژوهشهای نظری، تحقیقات متعددی راجع به ویشنو صورت گرفته است، لیکن پژوهش حاضر تلاش دارد سیر تحول رابطه ی ویشنو با جهان و انسان را که مسیله ی اصلی این پژوهش است، در متون مقدس هندویی و با نظر به دو دوره ی ودایی و پساودایی مورد بررسی قرار دهد. ضرورت این پژوهش وجاهت ویشنو در هندوییسم و جایگاه متون مقدس در اندیشه معتقدان آن است. نظر به نشانه ها، ارتباط ویشنو با جهان در متون پساودایی علاوه بر دو وجه نگهدارنده گی و نجات بخشی که متعلق به دوره ی ودایی است، وجه هم بودگی را نیز شامل می شود. همچنین جنبه ی لطف و بخشندگی ویشنو که در دوره ی ودایی به طوریکسان با قهاریتش مطرح است، در متون پساودایی برجسته می شود و بر قهاریتش غلبه می یابد. این موضوع عینا در بحث ارتباط ویشنو با انسان وجود دارد. ضمن آنکه ارتباط ویشنو با انسان که در دوره ی ودایی بر محور برآورده ساختن نیازهای مادی انسان است، دچار تحول شده و بیشتر بر محور امور معنوی و تکامل روحی انسان قرار می گیرد.

    کلیدواژگان: حفاظت، هم بودگی، خلقت، جهان، ویشنو، انسان
  • صفحات 115-140

    بیشتر محققان غربی زیارت را در مفهوم اخص و دینی آن سفر زایر به مکان مقدس با انگیزه دینی و در مفهوم گسترده تر با انگیزه غیر دینی نیز تعریف کرده اند، اما برخی ادیان همچون مسیحیت، اسلام و آیین سیک بر حضور قلبی زایر نزد مزور نیز تاکید کرده اند و اصرار بیش از حد بر سفر ظاهری را ضروری ندانسته اند. با سیری در سپهر معانی مختلف لغوی و اصطلاحی زیارت در ادیان ، سفر رکنی از ارکان زیارت است. در مجموع، سفر دو نوع است: سفر آفاقی و سفر انفسی. زایر چه سیر ظاهری داشته باشد و چه سیر درونی، چه با سفر فیزیکی در مکان مقدس حاضر شود و چه در سیر انفسی به وصال معشوق رسد، در هر دو صورت این حضور و رسیدن نیازمند طی سفر است. تبیین جایگاه سفر در زیارت برای متولیان اماکن دینی از دو بعد حایز اهیمت است: در بعد ظاهری باید تمام ملزومات و امکانات مورد نیاز زایر در سه مرحله پیش از سفر، حین سفر تا رسیدن به مکان مقدس، و بعد از سفر را فراهم نمایند. در بعد باطنی نیز باید به تزکیه درونی زایر و ادب حضور نزد مزور توجه کنند.

    کلیدواژگان: زیارت، زیارتگاه، سفر باطنی، ادیان غیر ابراهیمی، ادیان ابراهیمی، سفر ظاهری
  • ابوالفضل محمودی*، فاطمه لاجوردی، پیمان صمیمی صفحات 141-165

    یکی از ویژگی های بارز متون کهن هندو، ارایه بسیاری از آموزه ها و اعتقادات در شکل و قالب داستان های نمادین و اسطوره ایست. در بسیاری موارد در اثر گذر زمان معانی و محتوای اصلی این اسطوره ها به دست فراموشی سپرده شده و بیشتر به شکل ظاهری آنها توجه شده است. در مواجهه با این برداشت های لفظی و سطحی، برخی صاحب نظران، فیلسوفان و عارفان هندو این اسطوره ها را مجدد تفسیر و تاویل کرده اند. هرچند این شروح و تفسیرها با رویکردهای مختلف صورت گرفته است، اما همگی در تلاش هستند تا از حکایات و اسطوره های کهن برداشتی معناگرایانه و گاهی عقلانی ارایه دهند. تیرومولر عارف و فیلسوف بزرگ هندو یکی از همین افراد است. تاثیرات فراوان او بر جریان های فکری پس از خودش -به خصوص سنت های شیواپرستی- بسیار پراهمیت است. با توجه به اهمیت این تاثیرگذاری، این نوشتار تلاش کرده است زندگی این قدیس و محتوای اثر مهم او کتاب تیرومنتیرم را بررسی کرده و سپس با انتخاب برخی از روایات و اسطوره های مندرج در این متن، رویکرد هرمنوتیکی او در تفسیرهایی که از اسطوره های پورانه ای ارایه داده را مورد بررسی قرار دهد.

    کلیدواژگان: اسطوره، هرمنوتیک، تاویل، تیرومولر، ناینمار، هندو، شیواپرستی
  • احسان غنی فر، محمدرضا عدلی*، بخشعلی قنبری صفحات 166-188

    فرهنگ پذیری از مفاهیم اساسی در علم ارتباطات است که در گذشته به عنوان یکی از روش های تبلیغ دین از سوی مبلغان مسیحی به کار گرفته می شد. فرهنگ پذیری فرایندی را شامل می شود که از طریق آن، گروه هایی از افراد با فرهنگ های متفاوت، تماس مداوم، دست اول و متقابل بایکدیگر برقرار می-کنند. در پی این کنش، تغییراتی در الگوهای فرهنگی یک یا هر دو گروه پدید می آید. فرهنگ پذیری در طی تاریخ، به شیوه ای علمی، قابل مشاهده، و تجربی تبدیل شد که می توان آن را به صورت علمی مطالعه نمود. فرهنگ پذیری به دو روش صورت می گیرد: اشاعه محرک و اشاعه فرهنگی، که تحقق آن با زمان، فضا، روابط اجتماعی، نمادها و قراردادهای جاری در جوامع مرتبط است. از سوی دیگر، امروزه ارتباطات انسانی را به واسطه مدلهایی تجزیه و تحلیل می کنند، که در این مقاله به دو مدل والز و یانکیلوویچ اشاره کرده ایم. یکی از مصداق های گسترش دین به واسطه فرهنگ پذیری رواج مسیحیت در چین است که به واسطه فعالیت های متیو ریچی در قرن 16 م صورت پذیرفت. ریچی با جذب شدن در فرهنگ چینی از طریق آموختن زبان و رسوم آنان توانست زمینه را برای تعامل جهان مسیحیت با چین فراهم سازد.

    کلیدواژگان: میسیونری، فرهنگ پذیری، مسیحیت، ارتباطات، چین، متیو ریچی
  • طاهره فهیمی نجم، رضا اسفندیاری اسلامی*، مهدی نوروزی صفحات 189-217

    نیاز یا عدم نیاز به استاد همواره یکی از مسایل مهمی است که در سلوک مطرح است، استاد کسی است که به مسایل راه آگاه بوده و بتواند شاگرد را در طی مسیر سلوک پیش ببرد، دانستن علم فقه و شناخت دقیق شریعت الهی، درک علوم ربانی و شهود از شرایط استاد است و سالک در ابتدای راه به استاد عام و تا پایان راه به استاد خاص نیازمند است.. طریقت و رسیدن به حقیقت به جز از راه شریعت امکان پذیر نیست و مرادی که شریعت بداند مسیر طریقت را هموارتر و سرعت رسیدن مرید را بیشتر خواهد کرد.برخی به لزوم تبعیت از استاد در سلوک اعتقادی ندارند. علامه طهرانی بر نظریه بی نیازی از استاد در سلوک نقدهایی دارد وی ضرورت استاد سلوکی، فواید و راه های شناخت استاد و همچنین مشکلات و مخاطرات عدم حضور استاد را بیان می کند. علامه طهرانی عدم نیاز به راهنما را در حکم عدم سلوک و سرگردانی می داند و در مراحل مختلف سلوک خویش نیز تبعیت کامل از استاد کامل را مد نظر قرار داده است .

    کلیدواژگان: استاد خاص، استاد عام، مرید، علامه طهرانی، استاد سلوکی، مراد
  • فرزانه قیاسی نوعی*، منصور معتمدی، مهدی حسن اده صفحات 218-246

    شمایل پرهیزی اصطلاحی نسبتا جدید و برساخته در دوره ی مدرن است که ابتدا برای توصیف هنر یونان باستان ابداع شد ولی بعدا با هدف تضییع و تحقیر هنر یهودی متداول گشت. همزمان با توسعه ی جنبش های ناسیونالیستی در اروپای پس از روشنگری، مورخان هنر با استناد به ممنوعیت تصاویر در فرمان دوم، به انتقاد از فقدان هنر بصری و شمایلی در فرهنگ یهود پرداختند. پژوهش های بعدی و شواهد باستان شناسی، عده ای از اندیشمندان یهود را متقاعد کرد که فرض شمایل پرهیزی یهودی، صرفا منشا قرن نوزدهمی دارد. بنابراین نوعی دوگانگی در این باره به وجود آمد و درحالی که عده ای آن را مورد نکوهش قرار می دادند، عده ای دیگر به آن همچون فضیلتی اخلاقی و انحصاری در یهودیت می نگریستند که در نهایت از طرفی در خدمت اهداف جدلی و سیاست های هویتی- ناسیونالیستی معاصر قرار گرفت و از سوی دیگر به زمینه ای برای هنر انتزاعی قرن بیستم تبدیل شد. با این حال نمی توان انکار کرد که یهودیان در برخی ادوار، به شمایل پرهیزی سخت پایبند بوده اند.این مقاله با بررسی مهم ترین زمینه های شکل گیری فرهنگ شمایل پرهیزی در یهودیت، نشان می دهد که این فرهنگ، در دوران پیشا مدرن نیز- همچنان که در دوران مدرن و پساهولوکاست- بیشتر امری متاثر از شرایط اجتماعی- سیاسی بوده است تا یک منع الهیاتی.

    کلیدواژگان: هنر انتزاعی، هنر بصری یهودی، فرمان دوم، شمایل پرهیزی، آنیکونیسم
  • احمد آقایی میبدی*، محمدرضا کریمی والا، امیر عباس مهدوی فرد صفحات 247-271

    تامین مالی هر سازمانی از مسایل مهم و حتی حیاتی آن است، سازمان روحانیت نیز از این امر مستثنی نیست و بنیان گذاران آن، لازم است برنامه و قواعدی را در این جهت طراحی کنند تا سازمان بتواند به وظایف خود به خوبی عمل کند و به اهداف مورد نظر نایل آید. در این تحقیق، که به صورت اسنادی تحلیلی سامان یافته است با بررسی متون مقدس و معتبر دین یهود و مسیح، سیاست اقتصادی و منابع مالی آنها در تامین بودجه سازمان روحانیت استخراج شده است و دیدگاه های هر دو دین نسبت به سوال اصلی این پژوهش یعنی شیوه تامین معاش عالمان دین بررسی، و بیان شده است که اشتغال عالمان به کسب و کار برای تامین معاش، گرچه به نظر پسندیده می رسد؛ اما به صراحت هر دو دین، عالمان رسالت سنگینی در تربیت دینی جامعه دارند و اشتغال به غیر آن از جمله کسب و کار از موانع جدی فراروی چنین تکلیفی است، از این رو عالمان باید تمام وقت در خدمت دین باشند ولی تامین معاش آنان از وظایف مردم است. عالمان دینی وظیفه رشد و تعالی بعد روحانی انسان ها را به عهده دارند و مردم در مقابل وظیفه تامین بعد مادی عالمان را.

    کلیدواژگان: سازمان روحانیت، معاش عالمان دینی، دین یهود، دین مسیح
  • روح الله موسوی*، علیرضا جلالی صفحات 272-297

    ناتوانی عقل در وصول به ذات باری تعالی و حیرت در برابر آن، از مفاهیم مشترک عرفان اسلامی و مسیحی است. کتاب کلاسیک ابر ندانستن که به تدبیر یکی از عارفان ناشناس مسیحی در قرن چهاردهم میلادی به نگارش درآمده، سیر و سلوک انسان عارف را، به حرکت از خویشتن به سوی خداوند در ابری از تاریکی و جهالت تعبیر می نماید؛ در این سیر، سالک با قرار دادن ابری از فراموشی میان خویش و کل هستی، با پیکان تیز عشق به سوی حقیقت متعال پرواز می کند. نوشتار حاضر به تحلیل مضامین محوری این کتاب، به ویژه ابر ندانستن(The Cloud of Unknowing) و ابر فراموشی(The Cloud of Forgetting) می پردازد و به منظور ژرفا بخشیدن به این تحلیل، آن را با نمونه ای از عرفان ایرانی-اسلامی، منطق الطیر عطار مقایسه می نماید. از این رهگذر، ضمن کوشش در درک منظر عارف انگلیسی، دیدگاه مشترک میان این دو عارف تاثیرگذار بررسی می گردد. فرجام آنکه، عطار نیشابوری، اشتیاق آدمی برای وصول به حضرت حق را گذشتن از بادیه ها و بیابان های سوزان و سرانجام رسیدن به مرتبه حیرت می داند و عارف مسیحی زیسته در میدلندز پرباران انگلستان، این وصول را پرواز و گذر از میان انبوه ابرهای تیره ندانستن می داند.

    کلیدواژگان: تامل، ابر فراموشی، منطق الطیر، عطار، ابر ندانستن، حیرت
  • سیده زهرا موسوی بایگی، سید مرتضی حسینی شاهرودی، عباس جوارشکیان صفحات 298-320

    یکی از مباحث اساسی در عرفان نظری و به ویژه در قرایت محی الدین بن عربی، مسیله حقیقه محمدیه است. بدلیل وساطت این حقیقت فراگیر، میان حق و خلق، او ارتباطی با حق وارتباطی با خلق دارد. ارتباط حقیقه محمدیه با خلق از ابعاد مختلفی قابل بررسی است که یکی از مهم ترین آن ها در اندیشه ابن عربی را می توان، ارتباط میان حقیقه محمدیه و حضرت محمد بن عبدالله، آخرین پیامبر الهی دانست. پژوهش حاضر که بروش تحلیلی نگاشته شده، می کوشد بدین پرسش پاسخ دهد که در مکتب محییالدین میان حقیقه محمدیه و حضرت محمد چه ارتباطی برقرار است؟ آیا خاتم الانبیاء، جلوه ای از جلوات حقیقه محمدیه است یا آن حضرت، ظهور جسمانی و درعین حال منحصربه فرد این حقیقت فراگیر است؟. براساس استقراء نگارنده برغم وجود اشارات متعدد به پاسخ پرسش مزبوردرآثار شیخ وشارحان ترازاول او، تصریحی براین امروجودنداردامادرآثارپیروان متاخر وی دودیدگاه مختلف ارایه شدهاست؛ برخی رابطه حقیقه محمدیه و حضرت محمد را رابطه ای انحصاری می دانند درحالی که گروهی دیگر براین باورند که حقیقه محمدیه مصادیق متعددی داشته و براین اساس ظهورجسمانی آن منحصربه حضرت محمد نیست.حاصل بررسی های صورت گرفته در این پژوهش آن است که بااتکا بعبارات ابن عربی، دیدگاه شیخ را باید قرایت نخست یعنی وجودارتباط خاص وانحصاری میان حقیقه محمدیه وپیامبر خاتمدانست.

    کلیدواژگان: ابن عربی، حقیقه محمدیه، ظهور نخستین، حضرت محمد
|
  • mansour motamedi*, Yaser Aein, Mahdi Hasanzadeh Pages 1-25

    A religious tradition cannot be separated from the identification of faith through the intersubjective seeking of truth and salvation. By establishing a criterion for judging the attribution of people to that religion, this provision not only protects the theological message of religion and legitimizes it, but also distinguishes religious community members from others in the social sphere. Regarding the Abrahamic scriptures, how believers envision God has had an impact on both those who are concerned with salvation and the quality of their relationships with other people. As a result of this dialectic, Abrahamic monotheism has evolved different ideas about identity and salvation over time. To understand the conceptual worldview that governs the Hebrew Bible, the New Testament, and the Qur'an, this article examines the semantic field of identity and salvation using Izutsu's semantic method. We have also discussed how salvational approaches in the hermeneutics of Abrahamic scriptures, such as the reinterpretation of Abraham's spiritual heritage, have advanced.

    Keywords: Exclusivism, Hermeneutics of the Scriptures, Inclusiveness, Quran, Salvation history, Hebrew Bible, New Testament
  • Maliheh Khaleghverdi, Mahmoudreza Esfandiar *, jamshid jalali sheyjani Pages 26-60

     The connection between Islamic and Indian culture is undeniable. Meanwhile, Sufism and Sufi Tariqats have played a major role in creating such a relationship. The comparative researches indicate that there have been effects between Sufism and Indian religions and schools and there is the integration of some rituals and practices among Sufism and especially the Yoga school. Shattariyyah Tariqah in India, especially since the time of Sheikh Mohammad Ghowth-e Gwaliari, has had the most influence and integration with the practical exercises of Yoga. The present research, with an analytical and comparative study in a library method- with an emphasis on one of the most important works of Shattarian Tariqat and practical mysticism namely Jawaher-e Khamseh by Sheikh Mohammad Ghowth Gwaliari- while describing meditation and body various postures (āsanas)- based on the text of the famous sage Patanjali's Yoga Sutras- has investigated its similarities and influences in the Shattariyyah Tariqah and the Yoga school.

    Keywords: Mohammad Ghowth Gwaliari's Jawaher-e Khamseh, The School of Yoga, Pātanjali's Yoga Sutras, Āsana, Shattariyyah Tariqah
  • somayeh jalalian, Iraj Dadashi * Pages 61-87

    Beauty is one of the fundamental concepts in Kabbalah mysticism.Kabbalah is the main current of mystical tradition in Jewish religion.In this mystical theory beauty is considered as one of the divine manifestations of God.The companions of perennial philosophy also discussed this concept as an important concept in the mystical theories of the pre-modern era.They contrast this concept with the modern perception of it and consider God as a source of beauty.The problem of this research is what beauty is in Kabbalah according to the approach of perennial philosophy.Research questions are:What does beauty mean in Kabbalah?What topics are this concept expressed under?This research with the approach of the perennial philosophy and referring to the opinions of Jewish scholar Gershom Sholem aims to analyze and explain the concept of beauty in this mysticism.The goals of the current research are to explain the concept of beauty in the Kabbalah and to explain the topics under which this concept is expressed.The results show t:beauty is used with the term Tiferet is mentioned under the topic of God's manifestations and it means harmony and balance.This is a universal harmony that includes the harmony between the two attributes of God,harmony in the world and human soul.

    Keywords: Kabbalah mysticism, perennial philosophy, Beauty, Jew
  • Mojtaba Zarvani, Niloufar Salmani* Pages 88-114

    The main problem of this research is the evolution of Visnu with the world and man in two Vedic and Post-Vedic periods. According to the signs, Vedic texts, which express Aryan thoughts, point to the encompassment and dominance of Visnu in the world and his creativeness, as well as the texts of the post-Vedic period, which are a return to the Dravidian period, indicate that Visnu is the center of existence both a center for creation and a center for manifestation in the world and human heart. In addition, in the texts of the Vedic period, Visnu is relevant to the world from both preservation and salvation aspects; however, in the texts of the post-Vedic period, preservation, salvation, and immanency are attributed to Visnu. Visnu's relationship with human in Vedic and Post-Vedic texts is in the form of manifestation in the world and human heart in order to make human ideals and needs practical. In the Vedic era, ideals are more related to material affairs though in the post-Vedic era, the emphasis is on spiritual matters.

    Keywords: Protection, immanency, Human, creation, Visnu, World
  • mohsen sharfaei *, Ali Akbari chenari Pages 115-140
  • Abolfazl Mahmoudi*, Fatemeh Lajevardi, Peyman Samimi Pages 141-165

    One of the distinctive features of Hindu ancient texts is the presentation of many teachings and beliefs in the form of symbolic and mythological stories. In many cases, due to the passage of time, the meanings and main content of these myths have been forgotten and more attention has been paid to their appearance. In the face of these verbal and superficial perceptions, some experts, philosophers and Hindu mystics have reinterpreted these myths. Although these explanations and interpretations have been made with different approaches, they all try to provide a semantic and sometimes rational understanding of ancient stories and myths. The great Hindu mystic and philosopher Tirumular is one of these people. He had many important influences on the intellectual currents after him, especially the Śaivism traditions. Considering the importance of this influence, this article has tried to examine this saint’s life and the content of his important work the Tirumantiram, and then by selecting some stories and myths which included in this text, examine his hermeneutic approach in the interpretations of Puranic myths.

    Keywords: Tirumular, Śaivism, hermeneutics, Mythology, Hinduism, Nāyanmārs, Interpretation
  • ehsan ghani far, MR Adli *, Bakhshali Ghanbari Pages 166-188

    Acculturation is among the basic concepts belong to Communication Science that in terms of history has been used by Christian Missionaries as promotion methods. This term consists of the process in which groups of people with different cultures, bridge communicate together through the constantly, firsthand and interactive manner. Changes are originated in the cultural patterns of one or another group accordingly by performance. Inculturation during the ages changed to a scientific, observable and experimental technique capable to study in theory along method. It contains two methods Motive and Cultural Diffusion which are accomplished by means of Time, Space, Social Relations, Symbols and Streaming Agreements in societies. Nowadays, human relations whereas analyzing with models. Two Models are mentioned in this paper named VALS and YANKELOVICH. One of the samples in religion development through the Inculturation is the process of Christianity’s spread in China performed by Matteo Ricci in 16 A.D. He used the Immersion method in Chinese culture by learning the language and customs, paved the way for Christendom interaction with China.

    Keywords: Inculturation, Communications, Missionary, Matteo Ricci, Christendom
  • tahereh fahiminajm, reza esfandiari eslami *, mahdi noroozi Pages 189-217

    The needing or not needing a master is one of the important issues to be considered in spiritual journey.A master is a person who is cognizant of the issues and can guide the person along the path of spiritual journey. Knowing the science of jurisprudence, having an accurate knowledge of the religious law, understanding divine sciences and intuition is necessary conditions for being a master. The wayfarer needs a general master at the beginning of the path and a special master until the end of the way.The religious way and reaching the truth is not possible except through the Sharia.The master who know Sharia will smooth the path and then will help the follower to reach his goal faster. Some do not believe in the necessity of following the master in spiritual journey. Allame Tehrani has critiques on the theory of not needing a master in spiritual journey.He declares the necessity of master, benefits and ways of knowing the master and problems and threats of the master’s absence, as well. Allame Tehrani scrutinizes not needing a master as being astray in spiritual journey and he has considered full obedience to the perfect master in diverse stages of his spiritual journey

    Keywords: general master, Key words: master of spiritual journey, follower, Master, special master, Allame Tehrani
  • Farzane Qiyasinoei *, Mansour Motamedi, Mehdi Hasanzadeh Pages 218-246

    Aniconism is a relatively new term in the modern era, which was first coined to describe ancient Greek art, but later became popular with the aim of denigrating Jewish art.Simultaneously with the development of nationalist movements in post-Enlightenment Europe, art historians criticized the lack of visual and iconographic art in Jewish culture, citing the prohibition of images in the Second Commandment. Subsequent research and archeological evidence convinced some Jewish thinkers that the assumption of Jewish Aniconism originated in the 19th century. Therefore, a kind of duality arose, and while some people criticized it, others saw it as a moral and exclusive virtue in Judaism, which ultimately served controversial goals and contemporary identity-nationalist policies on the one hand, and on the other hand, It became a ground for abstract art of the 20th century. However, it cannot be denied that the Jews in some eras adhered to strict idolatry.By examining the most important aspects of the formation of iconoclastic culture in Judaism, this article shows that this culture, in the pre-modern era as well as in the modern and post-Holocaust era, was more influenced by socio-political conditions than a theological prohibition.

    Keywords: Second Commandment, Jewish visual art, Aniconism, abstract art
  • Ahmad Aghaee Meybodi *, MohammadReza Karimival, amirabas mahdavifard Pages 247-271

    Financing of any organization is one of its important and vital issues, the clergy organization is not exempt from this and its founders need to design a plan in this direction so that the organization can perform its duties well and achieve its goals. In this research, which is organized in a documentary-analytical form, by examining the sacred and authentic texts of the Jewish and Christian religions, their economic policy and financial resources in funding the clerical organization, and extracting the views of both religions regarding the main question of this research from the way Providing livelihood for religious scholars, it has been explained and stated that the employment of scholars in business for livelihood, although it seems desirable; But frankly ,in both religions, scholars must be in the service of the religion all the time and have a heavy mission in the religious education of the society, and employment other than that, including business, is a serious obstacle to such a task, and therefore, considering that the duty The growth and exaltation of the spiritual dimension of humans is the responsibility of religious scholars; In the field of providing their livelihood, special duties have been assigned to the people.

    Keywords: livelihood of religious scholars, Jewish religion, Christian religion, clerical organization
  • Rouhollah Mousavi *, Alireza Jalali Pages 272-297

    The inability of the intellect to reach the essence of transcendence and bewilderment against it, is one of the common concepts of Islamic and Christian mysticism. The Cloud of Unknowing, written by an Christian mystic interprets the path of a mystic as moving towards God in a cloud of darkness, ignorance, and bewilderment; In this journey, the seeker flies towards the transcendent truth with a sharp arrow of love, placing a cloud of forgetting between himself and the whole universe. The essay deals with the central themes of this book, especially The Cloud of Unknowing and The Cloud of Forgetting, and in order to deepen this analysis, it uses an example of Iranian mysticism, that is, The Conference of the Birds (Manṭiq-uṭ-Ṭayr) by Farid ud-Din Attar. In this way, while trying to understand the perspective of the English mystic, the common point of views between these two prominent mystics is analyzed.Attar considers man's desire to Join God as passing through the burning deserts and valleys and finally reaching the level of bewilderment (hayra), while the Christian mystic, who lived in the rainy Midlands of England, sees this attainment as flying through the clouds of bewilderment, darkness and ignorance.

    Keywords: The Conference of the Birds ( Manṭiq-uṭ-Ṭayr), Contemplative life, bewilderment (hayra), The Cloud of Unknowing, The Cloud of Forgetting, Farid ud-Din Attar of Nishapur
  • seyedeh zahra Mousavi baygi *, Seyyed Mortaza Hosseini Shahrudi, Abbas javareshkian Pages 298-320

    One of the basic topics in theoretical mysticism and especially in Muhyiddin'sreadingisthe question of the truth of Muhammad.Becauseof the mediationof this all-encompassingtruth, between therightand the people, he has a relationshipwith the right and a relationshipwith the people.The connectionbetweentheMuhammadan truth and creation canbe examined fromvarious dimensions,one of the most important of which inIbn Arabi's thought can be considered the connectionbetween the MuhammadantruthandMuhammad,thelast prophet of God.The current study,whichis written in analytical way, triesto answer the question,"What is therelationship between Muhammad'struth and Muhammad inthe Muhyiddin school?"Is the Prophetmanifestationof the progress of the Muhammadan truth or is he the physicaland at the same timeuniquemanifestationof thisall-encompassing truth? Basedon the author's induction,despite the existence ofnumerousreferencesto theanswer to the above-mentioned question in the worksof the Sheikhand his first-classcommentators, there is noclarification on this matter,but in the worksof hislate followers,two different viewshave beenpresented;Some believe that the relationshipbetween theMuhammadan truth and the ProphetMuhammadisanexclusiverelationship, while another groupbelieves that the Muhammadantruth has manyexamples and,accordingly,itsphysical manifestation isnot exclusive to the Prophet Muhammad.The result of the investigations carried out in this research is that, based on the expressions of Ibn Arabi,theSheikh'sviewshould be considered as the first reading, that is, the existence of a special and exclusive relationship betweentheMuhammadan truth and the last prophet.

    Keywords: the first appearance, Ibn Arabi, The Prophet Muhammad, The truth of Muhammadiyah