فهرست مطالب

Teaching English Language
Volume:17 Issue: 40, Summer and Autumn 2023

  • تاریخ انتشار: 1402/12/14
  • تعداد عناوین: 12
|
  • صفحات 1-37
    این مطالعه با هدفپرداختن به مسایل مربوط به انجام تحقیقات CALL در ایران انجام شد. بنابراین، پرسشنامه ای با استفاده از تحلیل عاملی اکتشافی (EFA) طراحی و اعتبار سنجی شد. پژوهشگران ایرانی CALL (n=107) و مربیان TEFL (n=7) در مطالعه شرکت کردند. برای بررسی تفاوت های ادراکی از آزمون T-Test استفاده شد. یافته ها نشان داد که در حالی که بین دیدگاه های پژوهشگران و مربیان هم اشتراکات و هم تفاوت هایی وجود دارد، نگرش های مثبت نسبت به انجام تحقیقات CALL در این مطالعه شناسایی شد. با این حال، یافته ها نشان داد که انجام تحقیقات CALL تحت تاثیر چند محدودیت بافتی، عملیاتی و زیرساختی قرار گرفته است. شرکت کنندگان ترجیح دادند که تحقیقات مقطعی، همبستگی و تجربی را به عنوان طرح های پژوهشی برای مطالعات CALL خود در نظر بگیرند. با توجه به اولویت های پژوهشی، شرکت کنندگان معتقد بودند که انجام روش ها/رویکردهای آموزش و پژوهش CALL، مهارت ها و مهارت های فرعی یادگیری زبان، ارزیابی و آزمون، توسعه برنامه درسی، نظریه های یادگیری و یادگیری زبان انگلیسی بزرگسالان از اولویت بالایی برخوردار است. علاوه بر این، یافته ها نشان داد که محققان ایرانی CALL از توانش کم تا متوسط ​​در انجام تحقیقات CALL برخوردار بوده و اقدامات موثری برای تسهیل توسعه حرفه ای خود برای انجام تحقیقات CALL انجام نداده اند.
    کلیدواژگان: یادگیری زبان به کمک رایانه، توانش، محدودیت ها، اولویت های پژوهش، آموزش انگلیسی به عنوان زبان خارجی
  • صفحات 39-68
    این مطالعه تلاشی برای ارزیابی و مقایسه برنامه های تربیت معلم (TEP) در دانشگاه فرهنگیان و موسسات زبان خصوصی در ایران است. داده ها از طریق پرسشنامه و مصاحبه گروهی متمرکز از 142 معلم زبان انگلیسی ایرانی جمع آوری شد. نتایج آزمون های t نمونه های مستقل چندگانه نشان داد که مربیان معلم در موسسات زبان خصوصی نسبت به مربیان معلم دانشگاه فرهنگیان در آماده سازی معلمان بهتر عمل می کنند، در حالی که تفاوت قابل توجهی در پنج خرده مقیاس دیگر TEPs (یعنی ساختار برنامه، برنامه) مشاهده نشد. دروس، روانشناسی و شناخت، رشد حرفه ای و دانش بنیان) و برنامه های کلی آموزش معلمان در دانشگاه فرهنگیان و موسسات زبان خصوصی. با این وجود، معلمان در موسسات زبان خصوصی، میانگین نمرات بالاتری را در تمامی خرده مقیاس ها نسبت به همتایان خود از دانشگاه فرهنگیان ثبت کردند، که نشان می دهد موسسات زبان خصوصی در آماده سازی معلمان زبان انگلیسی اندکی بهتر عمل کرده اند. علاوه بر این، بر اساس داده های مصاحبه، دسته بندی های مختلفی از پیشنهادات برای بهبود TEP ها از جنبه های مختلف از جمله طول برنامه ها، مربیان معلم، دانش محتوا، آموزش مبتنی بر عمل، تفکر و توسعه حرفه ای و دوره های برنامه توسعه داده شد. مفاهیم برای آموزش معلم L2، سیاستگذاران، و مربیان معلم، همراه با برخی از پیشنهادات برای تحقیقات بیشتر مورد بحث قرار گرفته است.
    کلیدواژگان: معلمان زبان انگلیسی، دانشگاه فرهنگیان، موسسات زبان، برنامه های آموزش معلمان
  • صفحات 69-102

    ثابت شده است که اعتماد بین دانش آموزان و مسیولان مدرسه مزایای قابل توجهی از جمله پیشرفت تحصیلی، بهبود رفتار دانش آموزان و ارتقای کیفیت مدیریت کلاس را به همراه دارد. اما هیچ ابزار معتبری برای سنجش اعتماد بین فردی در زمینه آموزشی وجود ندارد. از این رو، پژوهش حاضر با طراحی پرسشنامه ای برای سنجش میزان اعتماد دانش آموزان به معلمان زبان انگلیسی تلاش کرد تا این شکاف را پر کند. بدین منظور، پرسشنامه اعتماد دانش آموزان به معلم در مقیاس لیکرت 5 درجه ای در نمونه ای متشکل از 255 دانش آموز دختر و پسر دبیرستانی در چند مدرسه در ایران ابداع شد. سپس فرآیندهای بررسی پایایی و اعتبار تحلیل آیتم ها، تحلیل عاملی اکتشافی، تحلیل ضریب امگا و تحلیل عاملی تاییدی را طی کرد. تحلیل عامل حداکثر احتمال با نقطه برش 40/0 و معیار کایزر برای مقادیر ویژه بیشتر از 1، راه حل 4 عاملی را به عنوان بهترین تناسب برای داده ها پیشنهاد کرد. تحلیل ها پایایی و اعتبار قابل قبول ابزار را برای اندازه گیری اعتماد دانش آموزان به معلمان انگلیسی خود از نظر چهار ویژگی معلم پیشنهاد می کنند: شایستگی آموزشی، توجه فردی، قابل اعتماد بودن، و حرفه ای بودن موقعیت. لازم به ذکر است که اگرچه این پرسشنامه برای معلمان انگلیسی در مطالعه حاضر اعمال شده است، اما محدود به زمینه آموزش زبان نیست. بنابراین، یافته های این پژوهش می تواند برای همه دست اندرکاران نظام آموزشی به ویژه معلمان تا مدیران و مدیران مدارس مفید باشد.

    کلیدواژگان: معلمان زبان انگلیسی، دانش آموزان دبیرستانی، اعتماد بین فردی، پرسشنامه اعتماد دانش آموزان به معلم، قابلیت اعتماد
  • صفحات 103-133

    ازانجایی که ESP یک واحد درسی براساس تجزیه و تحلیل نیازهاست ، این تحقیق با هدف کاوش و مقایسه نیازهای فعلی دانشجویان از نظر خودشان و از منظر اساتید رشته های علوم اجتماعی در درس زبان تخصصی می باشد. به منظور این تحقیق، داده ها از طریق پرسشنامه تحلیل نیازها با حضور 98 دانشجو و 30استاد زبان انگلیسی جمع آوری شد . نتایج تحقیقات نشان داد که تفاوت معناداری بین استنباط دانشجویان و اساتید آنها در مورد مهارت های ترجیحی آنان به عنوان نیاز فعلی وجود دارد . برای دانشجویان، مهارت خواندن مهم ترین مهارت به عنوان نیاز فعلی بود و بعد ازآن به ترتیب مهارت های نوشتن ، شنیدن و صحبت کردن بود . همچنین برای مدرسین مهارت خواندن مهم ترین مهارت ترجیحی بود و بعد از ان به ترتیب نوشتن ، صحبت کردن و شنیدن بود . همچنین داده ها نشان داد که تفاوت معنا داری بین نیازهای فعلی شنیدن ، نوشتن و صحبت کردن از منظر دانشجویان و اساتید وجود داشت ولی در مورد مهارت خواندن چنین تفاوتی مشاهده نشد

    کلیدواژگان: انگلیسی برای اهداف ویژه، نیاز سنجی، علوم اجتماعی
  • علی همتی، محمود ولیدی* صفحات 135-167

    در این پژوهش، نحوه استفاده دانشجویان رشته آموزش زبان انگلیسی از ابزار تعامل چندصدایی (Heteroglossic) دربخش بحث پایان نامه هایی که با رتبه خوب وعالی ارزیابی شده اند مورد بررسی و مقایسه قرار گرفته است. تعامل (Engagement) یکی از زیر شاخه های مدل ارزیابی (Appraisal Framework) در زبانشناسی نقش گرای نظام مند SFL  است که به بررسی دیدگاه و نظرات نویسندگان و نحوه تعامل و موضع گیری آنها با دیدگاه های جایگزین دیگران در یک زمینه ارتباطی مشترک می پردازد. پیکره نهایی این پژوهش شامل 24 پایان نامه کارشناسی ارشد از چهار دانشگاه در ایران بود که بر اساس نمرات دریافتی و ارزیابی مجدد ارزیابان به دو گروه با درجات خوب و عالی تقسیم بندی شدند. برای تجزیه و تحلیل داده ها علاوه بر تحلیل کیفی، از آمار توصیفی و استنباطی استفاده شد. نتایج نشان داد که ابزار تعاملی چندصدایی توسط نویسندگان این دو گروه از پایان نامه ها به طور یکسان به کار گرفته نشده اند. اگرچه بین استفاده از منابع چندصدایی در پایان نامه ها و درجه ارزیابی آنها همبستگی وجود داشت، نویسندگان پایان نامه های عالی از ابزار بسط بیشتری در مقایسه با پایان نامه های خوب استفاده کردند. تجزیه و تحلیل کیفی نشان داد که نویسندگان پایان نامه های عالی در بیان موضع تالیفی خود با بکارگیری ابزار گفتمانی انقباضی و انبساطی، موفق تر بودند. علاوه بر این، نتایج این تحقیق نشان می دهند که استفاده از ابزار تعامل چندصدایی نقش مهمی را در نگارش متون دانشگاهی قابل قبول ایفا می کنند.

    کلیدواژگان: نگارش دانشگاهی، ارزیابی، تعامل، پایان نامه های کارشناسی ارشد
  • صفحات 169-211
    این مطالعه ادراک معلمان زبان انگلیسی زبان چینی را از ویژگی هایی که یک دانش آموز خلاق را تعریف می کند، باورها در مورد انعطاف پذیری و شایستگی خلاقانه دانش آموزان، دیدگاه های مربوط به رابطه خلاقیت با موضوع تحصیلی، و مفروضات چگونگی تسهیل خلاقیت در کلاس درس EFL را بررسی می کند. با هدف اصلی کمک به درک خلاقیت به عنوان یک سازه فرهنگی، نه صرفا یک مفهوم شناختی یا اجتماعی، این طرح تحقیق ترکیبی از یک پرسشنامه آنلاین برای شامل معلمان شاغل در مناطق مختلف و زمینه های آموزشی متنوع در چین استفاده کرد. به عنوان مصاحبه برای درک بهتر و بیان نظرات معلمان در مورد خلاقیت در کلاس زبان. نتایج مطالعه کنونی به طور قابل ملاحظه ای با یافته های ادبیات موجود که عمدتا از ادراکات و فلسفه های سنتی چینی در رابطه با خلاقیت حمایت می کنند، ناسازگار است، و نشان می دهد که این مفهوم ممکن است در چین در حال تغییر باشد و/یا ممکن است به طور متفاوتی در چین تعریف و درک شود. زمینه آموزش زبان با این وجود، برخی از دیدگاه های سنتی خلاقیت، مانند رابطه آن با عملکرد تحصیلی و استعداد فکری، باقی مانده است. این مطالعه پیامدهای مهمی برای برجسته کردن مفهوم سازی معلمان از خلاقیت و در نتیجه کمک به روشن سازی و پیشبرد درک فرهنگی از خلاقیت در کلاس درس زبان انگلیسی زبان چینی دارد.
    کلیدواژگان: خلاقیت، فرهنگ، یادگیری در موقعیت فرهنگی، انگلیسی به عنوان یک زبان خارجی
  • امیر ماهشانیان صفحات 213-250
    این مطالعه به بررسی رابطه حافظه فعال، توانایی تشخیص واژگان و مهارت خواندن در زبان دوم در سطوح مختلف می پردازد. 120 زبان آموز ایرانی در این تحقیق شرکت نموده که هر کدام بر اساس نمره ی آزمون آیلتس درسه گروه مبتدی، متوسط و پیشرفته تقسیم بندی شده اند. شرکت کنندگان در این مطالعه، در آزمون های مختلفی شامل آزمون حافظه از طریق خواندن، آزمون تشخیص واژگان از طریق دستگاه ردیابی چشم و آزمون های خواندن و درک مطلب شرکت نموده اند. نتایج به دست آمده نشان داد حافظه ی فعال و مهارت خواندن در سطح مبتدی دارای رابطه ی معنا دار هستند. همچنین حافظه ی فعال رابطه ی مستقیمی با سرعت تشخیص واژگان در سطوح مبتدی و متوسطه دارد. با این وجود هیچ رابطه ی معنا داری بین حافظه ی فعال و صحت تشخیص واژگان و یا بین صحت تشخیص واژگان و مهارت خواندن در سطوح مختلف پیدا نشد.
    کلیدواژگان: حافظه فعال، فرایندهای اولیه خواندن، مهارت تشخیص واژگان، خواندن و درک مطلب در زبان دوم
  • صفحات 251-285
    به نظر می رسد بیشتر دبیران زبان خارجه در ایران ازمفاهیم جدید الگوی انگلیسی به عنوان زبان بین المللی آگاهی نداشته و فاقد استباط مناسبی در این زمینه هستند. در این تحقیق ابتدا استنباط شرکت کنندگان که از میان دبیران زبان خارجه استان اصفهان بودند نسبت به این مفاهیم از طریق پرسشنامه ای معتبر و پایا که توسط محقق ایجاد شده بود مورد سنجش قرار گرفته و همچنین اطلاعات جمعیت شناختی آنها جمع آوری شد. این داده ها به صورت آماری تجزیه و تحلیل شدند تا ببینیم شرکت کنندگان چه استنباطی از مفاهیم الگوی انگلیسی به عنوان زبان بین المللی دارند. با توجه به اینکه کارگاه های آموزشی می توانند باعث پیشرفت حرفه ای دبیران زبان خارجه گردد، به علت همگیری ویروس کرونا، از گارگاه آموزشی مجازی در محیط اسکای روم به شکل وبینار به جای کارگاه حضوری در این راستا استفاده شد. برای پی بردن به اثربخشی این کارگاه، استنباط دبیران از مفاهیم الگوی انگلیسی پس از شرکت در کارگاه نیز اندازه گیری شد. این تحلیل آماری نشان داد که استنباط دبیران زبان خارجه از الگوی انگلیسی به عنوان زبان بین المللی پس از شرکت در کارگاه آموزشی مجازی به طور معنا داری بهتر شده بود. در ضمن، مصاحبه های انجام شده با تعدادی از دبیران زبان خارجه پس از شرکت در کارگاه موید ایجاد آگاهی و بهبود استنباط دبیران از الگوی انگلیسی به عنوان زبان بین المللی و همچنین تغییر در رویه تدریس زبان انگلیسی آنها بود.
    کلیدواژگان: انگلیسی به عنوان زبان بین المللی، آموزش زبان انگلیسی، تنوع زبانی، تغییر الگو، ادرک
  • مریم جلیلی کیا، بهزاد قنسولی*، ضرغام قپانچی صفحات 287-324
    پژوهش حاضر به بررسی نگرش دانشجویان مقطع دکتری ایرانی و اساتید آنها که درس روش تحقیق را در رشته آموزش زبان انگلیسی تدریس می کنند، نسبت به انواع روش های تحقیق (کمی- کیفی-مختلط) می پردازد. علاوه بر این محققان، ترجیح شرکت کنندگان نسبت به استفاده از رویکردهای پژوهشی (کمی- کیفی- مخلتط) را برای انجام پایان نامه هایشان بررسی نمودند. بدین منظور، چهارده دانشجو دکتری آمووزش زبان انگلیسی و ده نفر از اعضای هیات علمی در این رشته از دانشگاه های مختلف سراسر کشور براساس نمونه گیری در دسترس و هدفمند انتخاب شدند. آنها در یک مصاحبه نیمه ساختاریافته که توسط محققان طراحی شده بود، شرکت کردند. نتایج روش تحلیل محتوای کیفی نظریه بنیاد استرواس و کوربین (1996) که شامل سه سطح کدگذاری (یعنی کدگذاری باز، کدگذاری محوری و کدگذاری انتخابی) است، نشان داد که هر دو گروه شرکت کننده، نگرش مثبتی نسبت به روش تحقیق مختلط (ترکیبی) و کیفی داشتند و ایشان برای نگارش پایان نامه خود این دو روش تحقیق را  برگزیدند. علاوه بر این شرکت کنندگان خاطرنشان کردند که بسته به هدف مطالعه و ماهیت موضوع مورد بررسی، تحقیقات کیفی و مختلط می تواند حداقل به اندازه تحقیقات کمی موثر باشد. یافته ها همچنین نشان داد که روش تحقیق مختلط بیشتر از دو رویکرد دیگر توسط هر دو گروه شرکت کننده ترجیح داده شده است. این یافته ها ممکن است به طور اعم برای محققان تازه کار زبان خارجی و به صورت اخص برای محققان زبان انگلیسی مفید باشد زیرا آنها برای تسلط و رویارویی با این روش تحقیق (مختلط) نیاز به گذراندن یک درس مجزا در مقطع دکتری تحت همین عنوان دارند
    کلیدواژگان: درس روش تحقیق، داوطلبان مقطع دکتری آموزش زبان انگلیسی، اعضای هیات علمی زبان انگلیسی، ترجیح رویکرد تحقیق، نگرش
  • رضا باقری نویسی*، سید محمدحسن مدرسی صفحات 325-360

    این تحقیق، تاثیر تدریس سمعی بصری را بر روی یادگیری لغات فعال،غیرفعال، انتزاعی و عینی بررسی کرد. این تحقیق همچنین به بررسی تاثیر تدریس سمعی بصری با زیرنویس بر روی یادگیری لغات فعال و غیرفعال پرداخت. بدین منظور، بیست و چهار نفر از یادگیرندگان زبان انگلیسی که در سطح متوسط رو به بالا بودند از آموزشگاه کانون زبان ایران در قم انتخاب شدند که بین پانزده تا بیست و پنج سال سن داشتند. بعد از اجرای پیش آزمون - که از سی لغت مشترک بین فیلم و کتاب استخراج شده بودند و شامل پانزده لغت عینی و پانزده لغت انتزاعی بودند - در طول هشت جلسه چهل دقیقه ای، یک کلاس به یادگیری فیلم و کلاس دیگر به یادگیری کتاب پرداختند. نتایج نشان داد که تفاوت های بین یادگیری دو گروه معنادار است و گروه تحت آموزش سمعی بصری از گروه متن- محور پیشی گرفتند. گروه سمعی بصری بطور قابل ملاحظه ای در یادگیری لغات عینی نسبت به وازگان انتزاعی عملکرد بهتری داشتند. این مطالعه تاییدی بر اهمیت نقش تدریس سمعی بصری بر روی یادگیری لغات فعال و غیرفعال و به خصوص لغات عینی است.

    کلیدواژگان: تدریس سمعی بصری، دانش لغت، لغات فعال و غیرفعال، لغات عینی و لغات انتزاعی
  • صفحات 361-389

    آموزش زبان ارتباطی (CLT) برای بیش از چهار دهه روش غالب برای آموزش زبان انگلیسی به عنوان یک زبان خارجی در کشورهای عرب زبان بوده است. با این حال، در سال های اخیر انتقادات و بحث هایی در رابطه با اثربخشی این رویکرد و تاثیر آن بر نتایج یادگیری مطرح شده است. مطالعه اکتشافی حاضر این موضوع را بیشتر مورد بررسی قرار داد که شامل 206 دانشجوی دانشگاه از لبنان و اردن بود. یک پرسشنامه آنلاین شامل چهار بخش از طریق Google Forms در بهار 2023 برای جمع آوری پاسخ های دانش آموزان اجرا شد. برای اطمینان از پایایی پرسشنامه، پایایی همسانی درونی با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ محاسبه شد. سپس از آمار توصیفی و استنباطی برای پاسخگویی به سوالات تحقیق از جمله آزمون t نمونه های مستقل و آزمون U Mann-Whitney استفاده شد. یافته های این مطالعه نشان داد که CLT همچنان به ایجاد تنش در بین مربیان و دانشجویان عرب ادامه می دهد. در نتیجه، این مطالعه راه حل هایی را برای سازگاری CLT با نیازهای زبان آموزان غیربومی در این عصر چندزبانه و در هم آمیخته جهانی پیشنهاد می کند.

    کلیدواژگان: جهان عرب، رویکرد ارتباطی، انگلیسی به عنوان یک زبان خارجی، آموزش، صلاحیت دستوری
  • تاثیر انجام تکالیف درسی با سطوح مختلف شواری بر عملکرد شفاهی زبان آموزان
    صفحات 391-415
    شواهد فراوانی وجود دارد مبنی بر آنکه اعمال تغییرات در نحوه طراحی، اجرا و پیچیدگی تکالیف آموزشی، تاثیرات متفاوتی بر تمرکز توجه و عملکرد زبان آموزان دارد. هدف مطالعه حاضر بررسی تاثیر تکرار تکالیف روایی در دو سطح دشواری متفاوت بر تمرکز توجه و کیفیت عملکرد شفاهی زبان آموزان ایرانی می باشد. در این راستا، سطح دشواری تکالیف با استفاده از متغییر نزدیکی مکانی و زمانی (آنجا/آن زمان، اینجا / اکنون) تعریف شد. برای دستیابی به اهداف تحقیق، شصت یادگیرنده انگلیسی به عنوان زبان خارجی یک داستان تصویری را تحت یکی از این شرایط انجام دادند: یک بار روایت داستان در اینجا/اکنون، دوبار روایت داستان در اینجا/اکنون ، یک بار روایت داستان در آنجا/ آن زمان، و دوبار روایت داستان در آنجا/ آن زمان. یافته ها نشان داد که در حالی که تکرار انجام تکلیف روایی درشرایط اینجا/اکنون باعث افزایش روانی و پیچیدگی کلام می شود، تکرار همان تکلیف در شرایط آنجا/آن زمان بمنجرعملکرد بهتر در تمام ابعاد می شود. در پایان، پیشنهادات و راهکارهای نتایج این پژوهش برای محققان و مدرسان زبان در چهارچوب مسایل نظری و عملی مربوطه مورد بحث وبررسی قرار گرفت.
    کلیدواژگان: دقت، صحت، پیچیدگی، سطح دشواری، تکلیف روایی
|
  • Reza Dashtestani *, Ahmad Mohamadi Pages 1-37
    This study aimed at shedding light on issues pertaining to conducting CALL research in Iran. Therefore, a questionnaire was designed and validated using exploratory factor analysis (EFA).  Iranian CALL researchers (n=107) and TEFL teacher educators (n=7) participated in the study. Independent samples t-test was used to examine perceptual differences. Findings established that while there were both commonalities and discrepancies between the CALL researchers’ and teacher educators’ perspectives, positive attitudes towards carrying out CALL research were identified in the study. However, findings revealed that conducting CALL research was influenced by a couple of contextual, pragmatic, and infrastructural constraints. The participants preferred considering cross-sectional, correlational, and experimental research as the research designs for their CALL studies. With regard to the research priorities, the participants believed that carrying out CALL research and teaching methodologies/approaches, language learning skills and sub-skills, assessment and testing, curriculum development, learning theories, and adult EFL learning had a high priority. Furthermore, the findings indicated that Iranian CALL researchers had low to moderate competence in conducting CALL research and that they did not take effective measures to facilitate their professional development for conducting CALL research.
    Keywords: CALL Research, CALL Researchers, Competence, Constraints, Research Priorities, Teacher Educators, TEFL
  • Aida Boojari, Shahab Moradkhani *, Hiwa Weisi Pages 39-68
    The study is an attempt to evaluate and compare teacher education programs (TEPs) in Farhangian University and private language institutes in Iran. The data were collected from 142 Iranian EFL teachers through a questionnaire and focus group interviews. The results of multiple independent samples t-tests showed that teacher educators in private language institutes performed better in preparing teachers compared to teacher educators in Farhangian University, while no considerable difference was found in the other five subscales of the TEPs (i.e. program structure, program courses, psychology and cognition, professional development, and knowledge base), and the overall teacher education programs in Farhangian University and private language institutes; nonetheless, teachers in private language institutes recorded higher mean scores in all the subscales than their counterparts from Farhangian University, indicating that private language institutes performed slightly better in preparing EFL teachers. Additionally, based on the interview data, various categories of suggestions were developed for improving the TEPs from several aspects including the length of the programs, teacher educators, content knowledge, practice-based education, reflection and professional development, and program courses. The implications for L2 teacher education, policymakers, and teacher educators are discussed, along with some suggestions for additional research.
    Keywords: EFL teachers, Farhangian University, Language institutes, teacher education programs
  • Azadeh Mozafarianpour, Seyyedeh Susan Marandi *, Leila Tajik, Balal Izanloo Pages 69-102

    Trust between students and school authorities has proven to yield significant advantages, including academic achievement, improvement in student behavior, and enhancement of the quality of classroom management. However, there is no reliable and valid instrument for the measurement of interpersonal trust in the educational context; therefore, the present study strived to fill this gap through devising a questionnaire to measure students' trust in English teachers. To that end, a 5-point Likert-scale Student Trust in Teacher Questionnaire was devised within a sample of 255 male and female high school students in several schools of Iran. Then it went through processes of reliability and validity examination of item analysis, exploratory factor analysis, omega coefficient analysis, and confirmatory factor analysis. Maximum likelihood factor analysis with a cut-off point of .40 and Kaiser's criterion of eigenvalues greater than 1 suggested a 4-factor solution as the best fit for the data. Analyses suggested the instrument’s acceptable reliability and validity for measuring students’ trust in their English teachers in terms of four teacher traits: pedagogical competence, individual consideration, trustworthiness, and situational professionalism. It bears mentioning that although the questionnaire was applied to English teachers in the current study, it is not confined to the context of language education. Thus, the findings of this study can be useful for all stakeholders in the education system, especially teachers to school principals and administrators.

    Keywords: English teachers, high school students, interpersonal trust, Student Trust in Teacher Questionnaire, Trustworthiness
  • MohammadNaser Faraji, HamidReza Dowlatabadi *, Bahram Moelaie, Hossein Rahmanpanah Pages 103-133

    This study aimed to discover and compare students' and instructors’ present needs in ESP Social Sciences courses in Iranian universities using the applied descriptive survey method. The population of this study consisted of 98 Social Sciences students at B.A level and 30 ESP instructors. Both students and instructors were selected purposefully from some universities of Markazi province, including Islamic Azad University of Ashtiyan Branch, Arak State University, Islamic Azad University of Arak Branch as well as Arak Farhangian University. To collect the data, two questionnaires, which were adapted from Mazdayasna and Tahririan (2008), were employed that included four English language skills. The results indicated a significant difference between the perceptions of the students and their instructors about their preferred skills. For the students, reading (Mean Rank (MR)= 3.77) was the most preferred skill as the present need, and it was followed by writing (MR = 3.07), listening (MR= 1.76), and speaking (MR = 1.41). However, for instructors, reading (MR = 3.63) was the most preferred skill as present need, followed by writing (MR= 3.12), speaking (MR= 2), and listening (MR= 1.25). Based on the results, revision of the current program seems to be necessary to provide the Iranian Social Sciences students with more effective ESP courses. This study may have some implications for ESP instructors, students, ESP curriculum developers, and syllabus designers.

    Keywords: ESP, ESP instructors, ESP Students, Needs Analysis, Social Sciences
  • Ali Hemmati, Mahmood Validi * Pages 135-167

    This study compares the use of heteroglossic engagement resources in the discussions of MA theses rated as good versus excellent written by Iranian EFL students majoring in TEFL. Engagement, a subsystem of the Appraisal model within Systemic Functional Linguistics (SFL), deals with writers’ authorial voice and how they position their voice with regard to, and engage with, alternative voices and positions in a communicative context. The final corpus of the study consisted of 24 MA theses in TEFL from four universities in Iran divided into two groups of theses rated as good and excellent based on the scores awarded to them and the raters’ reassessment. In addition to a qualitative analysis, descriptive and inferential statistics were applied to analyze the data. The results showed that heteroglossic resources were not equally employed by the authors. Although there was a correlation between the use of heteroglossic resources in the theses and their assigned rates, authors of excellent theses utilized more expand values compared to good theses. The qualitative analysis revealed that writers of excellent theses were more successful in expressing their authorial stance through dialogically contractive and expansive resources. Moreover, the results provide evidence that heteroglossic engagement resources are helpful in writing academically acceptable texts.

    Keywords: Writing, Appraisal, Engagement, theses
  • Zhewei Zha, Vincent Greenier * Pages 169-211
    This study explores Chinese EFL teachers’ perceptions of what characteristics define a creative pupil, beliefs about the malleability and creative competency of students, viewpoints on creativity’s relationship to academic subject matter, and assumptions of how creativity is facilitated in the EFL classroom. With the primary aim of contributing to the understanding of creativity as a cultural construct, rather than just a cognitive or social concept, this mixed method research design employed an online questionnaire to include teachers working in different regions and diverse educational contexts in China, as well as interviews to better understand and articulate teachers’ viewpoints about creativity in the language classroom. The results of the current study are remarkably inconsistent with the findings of the existing literature that largely support traditional Chinese perceptions and philosophies in relation to creativity, indicating that the concept may be changing in China and/or it may be defined and understood differently in the context of language education. Nonetheless, some traditional perspectives of creativity remain, such as its relationship to academic performance and intellectual aptitude. The study holds important implications for highlighting teachers’ conceptualizations of creativity and thus helping to illuminate and advance a culturally situated understanding of creativity in the Chinese EFL classroom.
    Keywords: creativity, culture, Culturally-situated learning, English as a foreign language
  • Amir Mahshanian, Mohammadtaghi Shahnazari *, Ahmad Moinzadeh Pages 213-250
    This study examined the role of working memory (WM) and word recognition in L2 reading across different proficiency levels. 120 Iranian EFL learners were placed in three proficiency groups based on their IELTS scores. The battery of tests used in this study included a reading span task to measure WM, an eye movement word vs. non-word task to measure word recognition ability, an L1-recall task, and a multiple-choice reading test to measure reading comprehension. Correlations were carried out to examine the connections between WM, word recognition skills, and L2 reading performance. Regression analyses were also conducted to test whether WM and word recognition can predict reading performance at different levels of proficiency. The results showed that there were significant correlations between WM and L2 reading in the beginner group and between WM and word recognition speed in the beginner and intermediate groups. Regression analyses indicated that WM is a strong and direct predictor of reading performance at a beginner level of proficiency and a predictor of how fast less proficient readers recognize words in context. Highlighting the important role of WM in the word recognition ability of less proficient L2 readers, this study also showed that second language reading is not related to the accuracy or speed of word recognition across proficiency levels.
    Keywords: working memory, lower-level processing, word recognition, L2 reading
  • Gholamreza Salehpour *, Mahmood Hashemian, Ali Roohani Pages 251-285
    English as an International Language (EIL) refers to a paradigm shift in second language (L2) education as a response to complexities arising from the rapid spread of the English language around the globe in recent decades; therefore, EIL is, now, regarded as a paradigm for thinking, research and practice in L2 teaching. Due to the importance of the teacher’s perceptions and attitudes and the influence they can have on their practicing English Language Teaching (ELT), the present study sought to explore what Iranian L2 teachers’ perceptions were about EIL and to see if awareness and change could be created in this respect through educational workshops. To this end, an explanatory sequential mixed-methods study was designed and 139 Iranian L2 teachers’ perceptions of the EIL paradigm were measured before and after an educational workshop. Also, 22 participants were interviewed to explore their perceptions of the EIL. Results indicated that the participants, by and large, did not possess appropriate perceptions of the EIL paradigm in varying degrees but that the workshop proved to be effective for developing appropriate perceptions in teachers. The interviews bore corroborating evidence for the quantitative data of the study. Awareness and change of attitude of the EIL can help L2 teachers make more informed decisions when practicing ELT.
    Keywords: EIL, ELT, Global English, Language Variation, Paradigm Shift, Perception
  • Maryam Jalili Kia, Behzad Ghonsooly *, Hassan Soodmand Afshar, Zargham Ghapanchi Pages 287-324
    The current study explored the attitudes of Iranian Ph.D. candidates of Teaching English as a Foreign Language (TEFL) and their instructors taking and teaching a course on Research Methodology (i.e., Quantitative, Qualitative, and MMR) towards various research approaches. In addition, the researchers intended to explore which research approach (qualitative, quantitative, or MMR) the participants preferred for conducting their dissertations. To this end, 14 Ph.D. candidates of TEFL and ten faculty members from different universities across the country were selected based on convenience and purposive sampling. They sat a semi-structured interview designed by the researchers. The results of Strauss and Corbin's (1996) grounded theory approach to qualitative content analysis, which comprises three levels of coding (i.e., open coding, axial coding, and selective coding), indicated that both groups of participants had positive attitudes towards MMR. The findings also revealed that the participants preferred MMR (mixed-methods research) and qualitative approaches over quantitative research for dissertations. Moreover, the participants noted that depending on the purpose of the study and the nature of the issue being investigated, qualitative research and MMR could be as effective as, if not more effective than, quantitative research. The findings also revealed that MMR was the most preferred research approach for both groups of participants. The findings might be useful for novice foreign language researchers, in general, and EFL researchers in particular, in that they need to take an independent course in the Ph.D. program to deal with and master MMR effectively.
    Keywords: Research Methodology Course, Ph.D. Candidates of TEFL, Research Approach Preference, Attitude
  • Reza Bagheri Nevisi *, MohammadHasan Modarresi Pages 325-360

    Not only is vocabulary a pivotal constituent of language learning, but also it does constitute an important part of the instructional process of a foreign language. Considering the undeniable role of vocabulary plays in language learning, this study explored the effects of audiovisual input on EFL learners' receptive and productive knowledge of concrete and abstract words. To this end, 24 upper-intermediate English language learners were selected from Iran Language institute in Qom, with an age range of 15 to 25. A 30–item pretest of concrete and abstract words was administered prior to the study. The words were selected from one movie and its corresponding book that included both receptive and productive vocabularies. During the eight-session treatment, the control group was instructed through the written input (the book) and the experimental group was taught via the audiovisual input (the movie). Results of the delayed posttest pointed to significant differences between the two groups in terms of vocabulary gains and the audiovisual group outscored the written input group regarding the vocabulary knowledge. More specifically, the study revealed that the audiovisual input significantly impacted learning concrete words. The study is a confirmation on the importance of audiovisual input in learning all different classifications of vocabulary in general and concrete words in particular. The study further implies that there would be a way for a more detailed scrutiny on the methods of acquiring various categories of vocabulary.

    Keywords: Audiovisual information, Word knowledge, Concrete vocabulary, Abstract vocabulary
  • Maha Sourani *, Faisal Abdulfattah, Inaad Sayer Pages 361-389

    The Communicative Approach to Language Teaching (CLT) has been the dominant method for teaching English as a Foreign Language (EFL) in Arabic-speaking countries for over four decades. However, in recent years, there have been criticisms and debates regarding the effectiveness of this approach and its impact on learning outcomes. An exploratory study investigated this further, involving 206 university students from Lebanon and Jordan. An online questionnaire consisting of four sections was administered via Google Forms in the spring of 2023 to gather the students' responses. To ensure the reliability of the questionnaire, the internal consistency reliability was calculated using Cronbach's Alpha coefficient. Descriptive and inferential statistics were then employed to address the research questions, including independent samples t-test and the Mann-Whitney U test. The study's findings revealed that CLT continues to cause tautness amongst instructors and Arab students alike. In conclusion, this study suggests ways in which CLT can be acclimatized to the needs of non-native learners in this poly-lingual and universally interlaced era.

    Keywords: Arab World, communicative approach, EFL, Education, grammatical competence
  • Effects of Repeating Tasks of Different Complexity Levels on EFL Learners’ Oral Production
    Masoud Saeedi * Pages 391-415
    There is abundant evidence in task-based research suggesting that modifying task design, implementation, and complexity brings about variant effects on language learners’ attention division and performance. The present study was aimed at exploring how modifying task implementation and task complexity variables affects learners’ focus of attention and oral discourse. Task implementation was manipulated along the variable of repetition and task complexity was modified in terms of tense and availability of contextual support (i.e., performing in Here/Now vs. There/Then). To accomplish this objective, task performances of 60 English as foreign language learners were elicited under the following conditions: doing a narrative task once in Here/Now; doing a narrative task twice in Here/Now; doing a narrative task once in There/Then; and doing a narrative task twice in There/Then. The findings revealed that whereas repeating the task in Here/Now enhanced fluency and complexity, repeating the same task in There/Then triggered better performance in all dimensions. The findings may bear implications for researchers and language educators which are presented in connection with pertinent theoretical and practical issues.
    Keywords: accuracy, complexity, fluency, task complexity, Task Repetition