فهرست مطالب

مجله مهندسی بهداشت حرفه ای
سال دهم شماره 4 (زمستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1403/02/10
  • تعداد عناوین: 7
|
  • محمدرضا شهابی کاسب*، رسول زیدآبادی، امیرحسین فاضل بهشتی، آرزو مهرانیان صفحات 1-10
    سابقه و هدف

    خستگی شغلی یکی از عوامل موثر بر عملکرد و بهره وری کارگران در محیط های شغلی محسوب می شود که منجر به افزایش آسیب در افراد می گردد. بنابراین هدف از پژوهش حاضر، بررسی رابطه ی خستگی شغلی با مهارت حرکتی ظریف در کارگران خط تولید شرکت کابل خودرو سبزوار بود.

    مواد و روش ها

    بدین منظور 148 نفر از کارگران بخش خط تولید شرکت کابل خودرو سبزوار به عنوان نمونه انتخاب شدند. به منظور سنجش میزان خستگی شغلی کارگران از پرسش نامه استاندارد خستگی مفرط شغلی و به منظور ارزیابی چالاکی حرکات دست و انگشتان از آزمون تخته پردو استفاده شد. به منظور تجزیه وتحلیل داده های پژوهش از آزمون ضریب همبستگی اسپیرمن استفاده گردید.

    یافته ها

    تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد که بین خستگی شغلی و مهارت چالاکی دست و انگشتان ارتباط منفی و معنی داری وجود دارد. به طوری که هرچه نمرات پرسش نامه خستگی شغلی بالاتر باشد، مهارت چالاکی دست در افراد دچار افت بیش تری خواهد شد.

    نتیجه گیری

    باتوجه به نتایج حاصل از پژوهش حاضر به کارفرمایان توصیه می گردد که در شرایط خستگی کارگران از انجام حرکات ظریف دست به منظور جلوگیری از حوادث و تولید محصولات ناقص جلوگیری شود.

    کلیدواژگان: صنعت، بهره وری، خستگی، مهارت حرکتی
  • یونس لطفی، محمد احمدیان، حمید سعیدنیا، رشید حیدری مقدم، علیرضا مرتضی پور، محمد بابامیری* صفحات 11-20
    مقدمه

    سازمان ها با ایجاد تغییرات جدید در سازمان، به دنبال نوآوری های مختلف برای حفظ سطح عملکرد خود در فضای رقابتی موجود هستند. اما این تغییرات مکرر میتواند زمینه ساز خستگی ناشی از تغییر و پیامدهای منفی ناشی از آن در کارکنان باشد؛ لذا مطالعه حاضر با هدف ارزیابی این پیامده در کارکنان ارائه دهنده خدمات بهداشتی انجام شد.

    مواد و روش

    پژوهش حاضر یک مطالعه مقطعی است که در مراکز بهداشتی و درمانی غرب ایران انجام شد. در این مطالعه 803 نفر با استفاده از روش در دسترس انتخاب شدند. در این مطالعه از مقیاس خستگی ناشی از تغییر، پرسشنامه استرس شغلی پارکر و دکوتیس، پرسشنامه رضایت شغلی برایفیلد و روث، پرسشنامه فرسودگی مسلش و جکسون، پرسشنامه قصد ترک شغل، پرسشنامه استاندارد تعهد سازمانی ماودی و همکاران استفاده شد. تمامی تحلیل ها با استفاده از نرم افزارهای SPSS23 و AMOS18 انجام گرفت.

    یافته ها

    نتایج مطالعه نشان داد که ارتباط معناداری بین خستگی ناشی از تغییر با قصد ترک شغل، استرس، فرسودگی و رضایت شغلی وجود دارد؛ اما بین خستگی ناشی از تغییر و تعهد سازمانی ارتباط معنی داری مشاهده نشد. همچنین بین وضعیت تاهل، سن، سابقه کار، نوع استخدام، نوع شغل و تحصیلات با خستگی ناشی از تغییر ارتباط معنی دار مشاهده شد.

    نتیجه گیری

    در محیط هایی که با تغییرات سریع و مداوم همراه است در نظر گرفتن خستگی ناشی از تغییر و پیامدهای آن اهمیت دارد چراکه می تواند باعث افزایش استرس شغلی، فرسودگی شغلی و کاهش رضایت شغلی و تعهد سازمانی شود و زمینه را برای ترک شغل فراهم کند.

    کلیدواژگان: خستگی ناشی از تغییر، قصد ترک شغل، فرسودگی، رضایت شغلی، تعهد سازمانی
  • تیمور اللهیاری*، حجت نصیری صفحات 21-30
    سابقه و هدف

    استرس شغلی  یک مشکل فزاینده در سراسر جهان است که نه تنها بر سلامتی و رفاه کارمندان بلکه بر بهره وری سازمانها نیز تاثیر می گذارد جو ارگونومی نشان دهنده درک کارکنان از حمایت و تاکید سازمان بر طراحی و اصلاح شغل به منظور بهبود "عملکرد عملیاتی" و "  سلامت  و رفاه کارکنان" می باشد. مطالعه حاضر با هدف ارائه مدلی برای تبیین  استرس شغلی با محوریت  جو ارگونومی با استفاده از رویکرد سیستم استنتاج فازی- عصبی تطبیقی صورت گرفت. 

    مواد و روش ها

    این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر روش جمع آوری داده ها توصیفی و همبستگی است. جامعه آماری تحقیق حاضر کارکنان رسته بهداشتی-درمانی یکی از بیمارستانهای شهرستان ارومیه است. مدل از طریق معیار های ارزیابی RMSE [1]، MAE [2] و R2 [3] اعتبار سنجی گردید.

    یافته ها

    ضریب همبستگی بین جو ارگونومی با استرس شغلی برای 376 داده، 0.629- است. که نشان دهنده رابطه معکوس می باشد. نتایج به دست آمده حاکی از تایید با اعتبار بالای مدل سیستم استنتاج فازی-عصبی تطبیقی (RMSE=0.02)، برای ارزیابی و پیش بینی استرس شغلی با محوریت جو ارگونومی می باشد.

    نتیجه گیری

    جو ارگونومی و ابعاد آن شامل عملکرد عملیاتی و سلامت شغلی و رفاه کارکنان با استرس شغلی کارکنان به صورت معکوس رابطه دارد. مدل ارائه شده می تواند با قابلیت اعتماد  بالایی میزان استرس شغلی کارکنان را با استفاده از  جو ارگونومی پیش بینی نماید.

    کلیدواژگان: جو ارگونومی، استرس شغلی، سیستم استنتاج فازی عصبی تطبیقی
  • مسعود محمدی*، لیلا ابراهیمی قوام آبادی صفحات 31-40
    سابقه و هدف

    پژوهش حاضر با هدف ارزیابی عوامل موثر بر فرسودگی شغلی و کیفیت زندگی کاری در پرسنل شاغل در شرکت ملی‏حفاری ایران انجام شد.

    مواد و روش ها

     این پژوهش از نظر هدف کاربردی، از نظر نوع به صورت آمیخته (کیفی- کمی) و به روش پیمایشی انجام شد. جامعه آماری تحقیق در بخش کیفی، شامل کلیه کارمندان خبره شاغل به خدمت در شرکت ملی حفاری ایران حدود 20 نفر به روش اشباع نظری بدین منظور انتخاب شد. در بخش کمی، از بین 19000 نفر تعداد 385 نفر به عنوان نمونه آماری بر اساس فرمول کوکران و به روش تصادفی طبقه ای انتخاب شد. ابزار سنجش وضعیت فرسودگی شغلی و کیفیت زندگی  کاری پرسشنامه استاندارد مسلش (1981) و کیفیت زندگی‏کاری والتون (1973) بود که پایایی آن با روش الفای کرونباخ تایید شد.

    یافته ها

    یافته های تحقیق نشان داد شدت خستگی هیجانی، 4/29 درصد، مسخ شخصیتی، 6/49 درصد و عدم کفایت شخصی، 6/17 درصد بود. همچنین وضعیت مولفه کیفیت زندگی‏کاری در کارکنان شرکت ملی‏حفاری ایران در پرداخت منصفانه و کافی (991/0±48/3)، محیط ایمن و بهداشتی  (021/0±52/3)، تامین فرصت رشد (184/0±15/3)،  قانون گرایی  در سازمان  (125/0±19/3)،  وابستگی اجتماعی زندگی‏کاری (403/0±59/3)، فضای کلی زندگی (786/0±18/3)، یکپارچگی و انسجام اجتماعی (654/0±06/3) و توسعه قابلیت های انسانی  (368/0±26/3) هستند. بعلاوه، تحلیل رگرسیون نشان داد فرسودگی شغلی بر کیفیت زندگی‏کاری پرسنل شاغل در شرکت ملی حفاری ایران تاثیری منفی دارد.

    نتیجه گیری

    وابستگی اجتماعی به زندگی‏کاری، یکی از عوامل موثر بر کیفیت زندگی‏کاری است و عوامل فردی  از جمله عواملی هستند که می‏توانند فرسودگی شغلی را در محیط کار تقویت نمایند.

    کلیدواژگان: فرسودگی شغلی، کیفیت زندگی کاری، شرکت ملی حفاری ایران
  • محدثه نوری گل خندان، زهرا رضوانی، جمشید جمالی، سیف الله غریب* صفحات 41-50
    زمینه و هدف

    فرهنگ سلامت، ایمنی و محیط زیست (HSE) جزئی از فرهنگ کلی سازمان است که نوعی ابزار مدیریتی در کاهش حوادث وکنترل رفتارهای ناایمن در سازمان محسوب می شود. هدف از این مطالعه ارائه یک ابزار روا و پایا در حیطه فرهنگ HSE در صنایع فرآیندی بود.

    مواد و روش ها

    پژوهش حاضر یک مطالعه ابزارسازی است که به منظور تعیین روایی و پایایی پرسشنامه فرهنگ HSE در بین کارکنان پالایشگاه گاز شهید هاشمی نژاد انجام شد. بعد از مطالعه متون مختلف، جست وجو در سایت های گوناگون و استفاده از راهنمای انجمن جهانی تولیدکنندگان نفت و گاز(OGP) به منظور طراحی سوالات مرتبط، روایی محتوای کمی و کیفی توسط 10 متخصص، روایی صوری (قابلیت درک)، قابلیت تکرارپذیری و سازگاری درونی توسط 30 نفر از کارکنان و روایی سازه توسط 410 نفر از کارکنان صورت پذیرفت.

    یافته ها

    تحلیل عاملی تائیدی نسخه نهایی پرسشنامه شامل 34 سوال در 6 بعد تعهد قابل مشاهده مدیریت HSE، صلاحیت و آگاهی از موقعیت، ارتباطات، آموزش رویه کاری و عوامل انسانی، مدیریت حوادث و ارزیابی و ممیزی HSE را تائید کرد. میانگین نمره تاثیر، نسبت روایی محتوایی و شاخص روایی محتوایی به ترتیب 81/3، 82/0و 92/0 بود. (94/0= α و 975/0=ICC)  که در بازه مورد قبول بود.

    نتیجه گیری

    متخصصان ایمنی و بهداشت شغلی ایران می توانند از این ابزار روا و پایا برای ارزیابی فرهنگ HSE کارکنان به خصوص در صنایع فرآیندی استفاده کنند و یافته ها را به عنوان رهنمودهایی برای مداخلات موثر  بهداشت، ایمنی و محیط زیست به کار گیرند.

    کلیدواژگان: فرهنگ HSE، پالایشگاه گاز، پرسشنامه
  • علیرضا حیدری*، حمیدرضا کاهه، ناهید جعفری، زهرا خطیرنامنی صفحات 51-60
    سابقه و هدف

    بار کار ذهنی ادراک شده، مجموعه عواملی است که بر فرآیندهای ذهنی پردازش اطلاعات، تصمیم گیری و عکس العمل فرد در محیط کار تاثیر می‎گذارد. ایمنی بیمار به پیشگیری از آسیب های ناشی از خطاهای پزشکی که به علت اهمال در انجام وظیفه رخ می دهد، اطلاق می گردد. مطالعه حاضر با هدف تعیین وضعیت بار کار ذهنی ادراک شده و رابطه آن با فرهنگ ایمنی بیمار در پرستاران انجام شد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه توصیفی تحلیلی از نوع مقطعی بوده که در پرستاران بیمارستان های آموزشی شهید صیاد شیرازی و 5 آذر شهرستان گرگان در سال 1401 انجام شد. 280 نفر از پرستاران در مطالعه شرکت کردند. پس از نمونه گیری به روش طبقه ای تصادفی و اخذ کد اخلاق، داده ها به وسیله پرسش نامه های بار کار ذهنی ادراک شده و فرهنگ ایمنی بیمار جمع آوری شد و با استفاده از روش های آمار توصیفی و استنباطی در نرم افزار SPSS-24 تحلیل شد.

    یافته ها

    میانگین و انحراف معیار سنی پرستاران، 2/9 ±9/34 سال بود. میانگین و انحراف معیار نمره بار کار ذهنی ادراک شده 74/14 ± 80/73 بود. نمره کلی فرهنگ ایمنی بیمار 26/0±30/3 بدست آمد. بین بار کار ذهنی ادراک شده با فرهنگ ایمنی بیمار ارتباط معناداری مشاهده نشد (204/0 = P).

    نتیجه گیری

    نمره بار کار ذهنی ادراک شده در حد بالا و وضعیت فرهنگ ایمنی در سطح متوسط بود. لزوم توجه مدیران پرستاری برای برنامه ریزی و سیاست گذاری جهت کاهش بار کاری پرستاران کاملا ضروری به نظر می رسد و می تواند منجر به بهبود وضعیت فرهنگ ایمنی گردد.

    کلیدواژگان: بار کار ذهنی ادراک شده، خطای پزشکی، فرهنگ ایمنی بیمار، پرستار
  • ناهید جعفری، علیرضا حیدری*، عرفان کوهستانی، زهرا خطیرنامنی صفحات 61-70
    سابقه و هدف

    تعهد سازمانی تحت عنوان دستیابی تعصب آمیز و کارآمد به اهداف و ارزش های سازمان، دستیابی به نقش فرد در رابطه با اهداف و ارزش ها و دستیابی به سازمان به خاطر خودش تلقی شده است. این مطالعه با هدف بررسی ارتباط کیفیت زندگی کاری با تعهد سازمانی انجام شد.

    مواد و روش ها

    یک مطالعه مقطعی به صورت توصیفی- تحلیلی در سال 1401 انجام شد. 280 نفر از کارکنان سطوح ارائه خدمات بهداشتی شهرستان گرگان به روش طبقه ای تصادفی در مطالعه شرکت نمودند. داده ها با استفاده از پرسش نامه های روا و پایا شده کیفیت زندگی کاری والتون و تعهد سازمانی آلن و مایر جمع آوری و با روش های توصیفی و آزمون های آماری در نرم افزار SPSS-23 تحلیل شد.

    یافته ها

    میانگین سنی شرکت کنندگان 04/9 ±11/40 سال بود. اکثریت شرکت کنندگان زن (3/69 درصد) و بقیه مرد بودند. به طور کلی 9/18 درصد از افراد کیفیت زندگی پایین، 8/66 درصد کیفیت زندگی متوسط و 3/14 درصد کیفیت زندگی بالایی داشتند. همچنین، 1/11 درصد از افراد تعهد سازمانی پایین، 1/77 درصد تعهد سازمانی متوسط و 8/11 درصد تعهد سازمانی بالایی داشتند. بین کیفیت زندگی کاری و تعهد سازمانی ارتباط آماری معناداری مشاهده شد (001/0 > P).

    نتیجه گیری

    کیفیت زندگی کاری و تعهد سازمانی کارکنان در سطح متوسطی ارزیابی شد و با افزایش کیفیت زندگی کاری، تعهد سازمانی نیز افزایش می یابد. مدیران دانشگاه و مراکز بهداشت شهرستان برای اینکه بتوانند میزان تعهد و دلبستگی کارکنان خود را افزایش دهند، باید به کیفیت زندگی کاری آنان توجه بیشتری نموده و ساز وکارهایی برای ارتقاء آن فراهم سازند.

    کلیدواژگان: کیفیت زندگی کاری، تعهد سازمانی، نیروی انسانی، کارکنان بهداشتی
|
  • MohammadReza Shahahbi Kaseb*, Rasool Zeidabadi, Amirhossein Fazelbeheshti, Arezou Mehranian Pages 1-10
    Background and objective

    Job fatigue is considered one of the factors affecting the performance and the productivity of workers in work environments. Therefore, the objective of the present study was to investigate the relationship between job fatigue and its dimensions with fine motor skills in the production line workers of Sabzevar Cable Car Company.

    Participants and methods

    One hundred and forty-eight workers of the production line of Sabzevar Car Company were selected as a sample. The level of occupational fatigue of workers was measured using the standard questionnaire of Excessive Occupational Fatigue. In addition, manual and sorting skills of workers were estimated through Board test. In order to analyze the research data, Spearman's correlation coefficient test was used.

    Results

    The results of the Spearman correlation coefficient test showed that there were negative and significant relationships between job fatigue and the components of hand and finger dexterity skill, including manual skills (r = 0.188, P ≤ 0.022) and sorting skill r (r = -0.246,  P ≤ 0.003). Also, a statistically significant relationship was observed between the dimensions of fatigue and coping skills (P≤0.05).

    Conclusion

    According to the results of the present research study, we recommend that employers prevent the occurrence of worker fatigue in industrial environments through providing conditions such as shift breaks and performing short-term activities with low intensity. Otherwise, in order to prevent accidents and the production of defective products, tired workers should refrain from performing fine manual activities such as assembling.

    Keywords: industry, productivity, fatigue, motor skills
  • Younes Lotfi, Mohammad Ahmadian, Hamid Saeidnia, Rashid Heidarimoghadam, Alireza Mortezapoor, Mohammad Babamiri* Pages 11-20
    Background

    By making new changes in the organization, organizations are looking for various innovations to maintain their level of performance in the existing competitive environment. But these frequent changes can lead to change fatigue and its negative consequences for employees. Therefore, the present study was conducted to evaluate the change fatigue and its related consequences in health care providers.

    Materials and Methods

    The present study is a cross-sectional study conducted in health centers in western Iran. In this study, 803 people were selected using the available method. In this study, the change fatigue scale, Parker and Decotis’ job stress questionnaire, Ruth and Field’s job satisfaction questionnaire, Maslash and Jackson’s burnout questionnaire, turnover intention questionnaire, and standard questionnaire of organizational commitment of Mowday et al. are used. All analyzes were performed using SPSS23 and AMOS18 software.

    Results

    The results of the present study showed that with the increase of change fatigue, the intention to leave, stress and burnout increased significantly and job satisfaction decreased significantly; however, there was no significant relationship between change fatigue and organizational commitment. Also, a significant relationship was observed between marital status, age, work experience, type of employment, type of job and education with change fatigue.

    Conclusion

    In environments that are associated with rapid and continuous changes, it is important to consider the change fatigue and its consequences because it can increase job stress, burnout, reducing job satisfaction, and organizational commitment and provide a basis for leaving the job.

    Keywords: Change fatigue, Intention to leave, Burnout, Job satisfaction, Organizational commitment
  • Teimour Allahyari*, Hojjat Nasiri Pages 21-30
    Background and purpose

    Job  stress is a growing problem worldwide that affects not only the health and well-being of employees but also the productivity of organizations. Ergonomics  climate  shows employees' understanding of the organization's support and emphasis on job design and modification in order to improve "operational performance" and "employee well-being". The present study aims to provide a model to explain  Job  stress with a focuson ergonomics climate was made using the adaptive neuro-fuzzy inference system approach.

    Materials and methods

    This research is applied in terms of purpose and descriptive and correlational in terms of data collection method. The statistical population of the current research is the healthcare staff of one of the hospitals in Urmia city. model through  evaluation criteria RMSE[1], MAE[2] and  R2[3] were validated.

    Findings

    The correlation coefficient between ergonomic climate and job stress for 376  data is - 0.629. which indicates an inverse relationship. The obtained results indicate the high validity of the model of Adaptive  Neuro-Fuzzy - Inference  System (RMSE=0.02) for evaluating and predicting  Job stress centered on ergonomics climate.

    Conclusion

    Ergonomics climate  and its dimensions including operational performance and employee well-being have an inverse relationship with  job  stress of employees. The presented model can predict with high reliability the level of  job  stress of employees using ergonomics climate.

    Keywords: Ergonomics Climate, Job Stress, Adaptive Neuro-Fuzzy Inference System
  • Masoud Mohammdi*, Leila Ebrahimi Pages 31-40
    Background and Objective

    The present study was conducted with the aim of evaluating the factors affecting job burnout and quality of work life in the personnel working in National Iranian Drilling Company.

    Materials and Methods

    In terms of purpose, this research was applied research, in terms of type, it was mixed (qualitative-quantitative) and was conducted by survey method. The statistical population of the research in the qualitative part, including all the expert employees working in National Iranian Drilling Company, about 20 people, was selected by theoretical saturation method for this purpose. In the quantitative part, among 19000 people, 385 people were selected as a statistical sample based on Cochran's formula and stratified random method. The tools used to measure job burnout and the quality of work life was standard Meslesh (1981) and Walton (1973) quality of work life questionnaires, the reliability of which was confirmed by Cronbach's alpha method.

    Keywords: Job burnout, quality of working life, Iran National Drilling Company
  • Mohaddeseh Noori Gholkhandan, Zahra Rezvani, Jamshid Jamali, Seifollah Gharib* Pages 41-50
    Background and Objective

    HSE culture is a part of the general culture of the organization, it is considered as a kind of management tool in reducing incidents and controlling unsafe behaviors in the organization. The purpose of this study was to present a valid and reliable tool in the field of HSE culture based on the OGP guide in process industries.

    Materials and Methods

    The current research is an instrument-making study that was conducted in order to determine the validity and reliability of the HSE culture questionnaire among the employees of Shahid Hashminejad Gas Refinery. After studying various texts, and using World Association of Oil and Gas Producers (OGP) guide to design related questions, quantitative and qualitative content validity by 10 experts, face validity (comprehensibility), reproducibility and internal consistency by 30 employees and construct validity was done by 410 employees.

    Results

    Confirmatory factor analysis of the final version of the questionnaire including 34 questions in 6 dimensions of the observable program of HSE management, competence and awareness of the situation, communication, training of work procedures and human factors, incident management and HSE evaluation and audit confirmed. The average impact score, validity ratio, and validity index were 3.81, 0.82, and 0.92, respectively. (α = 0.94 and ICC = 0.975), which was within the acceptable range.

    Conclusion

    Iranian HSE specialists can use this valid and reliable tool to evaluate the HSE culture of employees, especially in process industries, and use the findings as guidelines for effective health, safety and environmental interventions.

    Keywords: HSE culture, Gas refinery, Questionnaire
  • Alireza Heidari*, Hamidreza Kahe, Nahid Jafari, Zahra Khatirnamani Pages 51-60
    Background and Objective

    Perceived mental workload is a set of factors that affect the mental processes of information processing, decision-making and individual reactions in the work environment. Patient safety refers to the prevention of injuries caused by medical errors that occur due to negligence in the performance of duties. The present study was conducted to determine the perceived workload and its relationship with the culture of patient safety in nurses.

    Materials and Methods

      This analytical cross-sectional study was conducted among the nurses of Shahid Sayad Shirazi and 5 Azar teaching hospitals in Gorgan city in 2022. In total, 280 nurses of the mentioned hospitals participated in the study. The random stratified sampling was applied and the ethics code was obtained. The data were collected by means of mental workload and patient safety culture questionnaires and it was analyzed using descriptive and inferential statistics methods in SPSS-24 software.

    Results

    The average age and standard deviation of the nurses was 34.9 ± 9.2 years. Most of the nurses had a bachelor's degree (90.4%) and were married (71.6%). The average score and standard deviation of perceived workloads was 73.80 ± 14.74. The overall score of patient safety culture was 3.30 ± 0.26. There was no significant relationship between perceived workload and patient safety culture (P = 0.204).

    Conclusion

    The perceived workload was high among the nurses and the safety culture status was moderate.

    Keywords: Perceived Workload, Medical Error, Patient Safety Culture, Nurse
  • Nahid Jafari, Alireza Heidari*, Erfan Kouhestani, Zahra Khatirnamani Pages 61-70
    Background and Objective

    Organizational commitment has been considered as the objective and efficient achievement of the organization's goals and values, the achievement of the individual's role in relation to the goals and values, and the achievement of the organization for its own sake. This study was conducted to investigate the quality of work life and organizational commitment and their relationship with each other.

    Materials and Methods

    A descriptive-analytical cross-sectional study was conducted in 2022. 280 employees of the health service delivery levels of Gorgan City participated in the study in a random stratified method. The data were collected using valid and established questionnaires of Walton's quality of work life and Allen and Mayer's organizational commitment and were analyzed with descriptive methods and statistical tests in SPSS-23 software.

    Results

    The average age of the participants was 40.11 ± 9.04 years. The majority of participants were female (69.3%) and the rest were male. In general, 18.9% of people had a low quality of work life (QWL), 66.8% had an average QWL, and 14.3% had a high quality of life. Also, 11.1 percent of people had low organizational commitment, 77.1 percent had medium organizational commitment, and 11.8 percent had high organizational commitment. There was a statistically significant relationship between the QWL and organizational commitment (P-Value = 0.001).

    Conclusion

    The QWL and organizational commitment of employees were evaluated at moderate levels, and with the increase in the QWL, organizational commitment also increases.

    Keywords: Quality of Work Life, Organizational Commitment, Human Resource, Health Workers