فهرست مطالب

مجله آموزش پرستاری
سال سیزدهم شماره 1 (پیاپی 63، فروردین و اردیبهشت 1403)

  • تاریخ انتشار: 1403/01/13
  • تعداد عناوین: 8
|
  • نسرین الهی*، جسین عامری، شهرام مولوی نژاد، محمدحسین حقیقی زاده، الهام رجایی صفحات 1-10
    مقدمه

    استئوآرتریت شایع ترین اختلالات مفصلی در بزرگسالان است که با کاهش تدریجی مفاصل و افزایش درد منجر به ناتوانی در فعالیت روزانه فرد می شود . هدف از مطالعه تعیین اثربخشی آموزش خودمراقبتی به روش ترکیبی بر ماهیت درد و فعالیت روزمره بیماران مبتلا به استئوآرتریت زانو بود.

    روش کار

    در این مطالعه نیمه تجربی 70 بیمار مبتلا به استئو آرتریت زانو مراجعه کننده به کلینیک ارتوپدی و روماتولوژی شهر اهواز به طور تصادفی ساده در دو گروه آموزش خود مراقبتی به روش ترکیبی و گروه کنترل بر اساس معیارهای ورود دسته بندی شدند. گروه شاهد آموزش خود مراقبتی به روش معمول دریافت کرد. در گروه آزمون آموزش خود مراقبتی به روش ترکیبی (فیلم، سخنرانی، استفاده از پمفلت، پیامک) در طی 5 جلسه به صورت گروهی و انفرادی انجام شد. نمونه های پژوهش به مدت سه ماه به صورت حضوری و تلفنی پیگیری شدند. داده های مطالعه با استفاده از سه پرسشنامه ماهیت درد مگ گیل، شدت درد VAS، فعالیت روزمره WOMAC  قبل ،یک ماه، دوماه و سه ماه بعد از مداخله تکمیل شد. نتایج مطالعه با استفاده از نرم افزار 23 SPSS و استفاده از آزمون های آماری توصیفی و استنباطی تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها

    آموزش خود مراقبتی به روش ترکیبی موجب کاهش معنادار شدت درد در گروه مداخله نسبت به گروه کنترل شد (001/0=P) فعالیت روزمره در بین دو گروه مداخله و شاهد اختلاف معناداری را نشان داد (001/0=P) که بیانگر بهبود فعالیت در گروه مداخله بود. لاکن ماهیت درد در زمان بعد از مداخله نسبت به قبل از آن تغییر معنادار دیده شد (001/0=P).

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج پژوهش، آموزش ترکیبی می توان جهت  خود مراقبتی و مدیریت بیماری به منظور بهبود و اصلاح سبک زندگی، ارتقاء سلامت و عملکرد بهتر  بیماران استفاده شود.

    کلیدواژگان: درد، استئوآرتریت، زانو، آموزش ترکیبی، خود مراقبتی
  • سید مجتبی عقیلی*، یلدا حق پرست، انسیه بابایی صفحات 11-21
    مقدمه

    اکثر زنان در سنین باروری اختلالات مرتبط با چرخه قاعدگی به نام سندرم پیش از قاعدگی را تجربه می کنند. این پژوهش با هدف تعیین اثربخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر درآمیختگی افکار، تنظیم هیجان و اضطراب سلامت دختران دارای سندرم پیش از قاعدگی انجام شد.

    روش کار

    این پژوهش نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون_پس آزمون و گروه گواه بود. جامعه آماری پژوهش تمامی دختران مقطع متوسطه دوم شهر گرگان در سال تحصیلی 1402-1401 بودند که تعداد 30 دانش آموز به صورت خوشه ای چند مرحله ای انتخاب شدند و به صورت تصادفی در 2 گروه آزمایش و گواه (هر گروه 15) نفر جایدهی شدند. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه های غربالگری پیش از قاعدگی Steiner، درآمیختگی افکار Wells، دشواری در تنظیم هیجان Garnefski و  Kraaij و اضطراب سلامت Salkovskis بود. تجزیه و تحلیل داده ها با نرم افزار spss-24 و روش های آماری تحلیل کوواریانس تک متغیره در سطح معناداری 05/0>p انجام شد.

    یافته ها

    نتایج پژوهش نشان داد که میانگین نمرات پیش آزمون متغیرهای درآمیختگی افکار، تنظیم هیجان و اضطراب سلامت قبل از مداخله در گروه آزمایش به ترتیب 67/129، 92/111، 85/162 بود که پس از مداخله به 66/93، 02/78، 84/146 تغییر یافت. به عبارت دیگر درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر درآمیختگی افکار (001/0>P)، تنظیم هیجان (001/0>P) و اضطراب سلامت (001/0>P) دختران دارای سندرم پیش از قاعدگی موثر بود.

    نتیجه گیری

    نتایج پژوهش حاکی از آن است که درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد منجر به کاهش درآمیختگی افکار، دشواری در تنظیم هیجان و اضطراب سلامت دختران دارای سندرم پیش از قاعدگی گردید. بکارگیری این درمان توسط متخصصان بهداشت روان و درمانگران در حیطه توان بخشی دختران دارای سندرم پیش از قاعدگی توصیه می شود.

    کلیدواژگان: درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد، درآمیختگی افکار، تنظیم هیجان، سندرم پیش از قاعدگی، اضطراب سلامت
  • لیلا سلیماتی اصل، ناهید رژه*، مهدی کریمیان، سید داوود تدریسی صفحات 22-33
    مقدمه

    کمردرد مزمن از شایع ترین انواع دردهای اسکلتی عضلانی درسالمندان می باشد. برنامه آموزش خود مدیریتی مبتنی بر مدل A5 پیامدهای مثبتی در کنترل مشکلات سالمندان داشته است. این پژوهش با هدف تعیین تاثیراجرای برنامه خودمدیریتی مبتنی بر مدل A5 بر شدت درد سالمندان مبتلا به کمر درد مزمن غیر اختصاصی انجام شد.

    روش کار

    این مطالعه کارآزمایی بالینی بر روی64 سالمند مبتلا به کمر درد مزمن غیر اختصاصی مراجعه کننده به کلینیک های تخصصی وفوق تخصصی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی آبادان در سال1401 انجام شد. بیماران با روش تصادفی سازی بلوکی به دو گروه آزمون وکنترل تخصیص داده شدند. در گروه آزمون برنامه آموزشی خود مدیریتی مبتنی بر مدل A5 طی شش هفته اجرا و مدت هشت هفته پیگیری انجام شد. ابزار پژوهش در این مطالعه، مقیاس دیداری سنجش شدت درد بودکه قبل ازمداخله و سپس چهار و هشت هفته بعد از مطالعه در دوگروه تکمیل شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS 22 تجزیه وتحلیل شد.

    یافته ها

    میانگین شدت درد بین دو گروه آزمون و کنترل قبل از اجرای مداخله تفاوت معناداری مشاهده نشد، درحالی که بین دو گروه، پس از اجرای مداخله در میانگین شدت درد تفاوت معناداری مشاهده شد (001/0> P). همچنین یافته ها بیانگر آن بود که بهبودی معناداری در میانگین شدت درد قبل، چهار وهشت هفته بعد از اجرای مداخله درگروه مداخله وجود داشت (001/0>P).

    نتیجه گیری

    اجرای برنامه خود مدیریتی مبتنی بر مدل A5 در سالمندان مبتلا به کمردرد مزمن  غیراختصاصی اثربخش بوده و می تواند موجب کاهش شدت درد گردد، لذا این روش خود مدیریتی می تواند توسط پرستاران به عنوان یک روش حمایتی وغیردارویی درکنترل کمردرد مزمن غیراختصاصی به کارگرفته شود.

    کلیدواژگان: سالمند، درد، کمردرد، مدیریت درد، مدل A5
  • وحیده عطارد، نسترن منصوریه صفحات 34-46
    مقدمه

    اضطراب مرگ از جمله تنش های بشر می باشد که در بعضی از مشاغل از جمله پرستاری به صورت روزمره وجود دارد. خودتنظیمی هیجان شامل فرایند کنترل، ابراز هیجان ها می باشد. پژوهش حاضر با هدف تعیین رابطه بین سبک های دلبستگی ناایمن و خودتنظیمی هیجانی با اضطراب مرگ در پرستاران شاغل در بخش های کرونا شهر تبریز انجام شد. 

    روش کار

    این پژوهش یک مطالعه توصیفی- همبستگی بود. ابزارهای پژوهش پرسشنامه اضطراب مرگ Templer، سبک های دلبستگی Hazan  و پرسشنامه خودتنظیمی هیجانی Granefske بود. جامعه ی آماری کلیه پرستاران مرد و زن مشغول به کار در بخش های کرونا مرکز آموزشی درمانی سینا، امام رضا و بیمارستان ولیعصر شهر تبریز در سال 1401 بود. حجم نمونه این پژوهش با استفاده از فرمول کوکران 184 نفر بود که به روش دردسترس انتخاب شدند و تجزیه و تحلیل داده ها به روش همبستگی پیرسون توسط نرم افزار spss-25 انجام شد. سطح معناداری آزمون آماری 05/0 بود. 

    یافته ها

    نتایج نشان داد، بین سبک دلبستگی ناایمن دوسوگرا با اضطراب مرگ پرستاران رابطه مستقیم وجود دارد (05/0> P)، بین خودتنظیمی هیجان و اضطراب مرگ رابطه وجود دارد (05/0> P). بین راهبردهای منفی تنظیم هیجان با اضطراب مرگ رابطه مستقیم و بین راهبردهای مثبت تنظیم هیجان با اضطراب مرگ رابطه معکوس وجود دارد (05/0> P).  براساس نتایج بین سبک دلبستگی ناایمن اجتنابی با اضطراب مرگ رابطه معنی داری وجود ندارد (05/0> P).

    نتیجه گیری

    طبق نتایج بین سبک دلبستگی ناایمن دوسوگرا و تنظیم هیجان با اضطراب مرگ در پرستاران شاغل در بخش کرونا رابطه دارد. بنابراین می توان با آموزش تنظیم هیجان و شناسایی پرستاران با سبک های ناایمن دلبستگی از میزان اضطراب پرستاران بخش کرونا کاست.

    کلیدواژگان: سبک های دلبستگی، تنظیم هیجان، اضطراب، مرگ، پرستاران، ویروس کرونا
  • راحله جانانی، محمدحسن صاحبی حق*، سمیه گذرانی، حمیده زاهدی صفحات 47-57
    مقدمه

    آموزش موتور اصلی توسعه و همچنین نقطه اتکایی است که هر فعالیتی حول آن می چرخد. برای تحقق واقعی اهداف و مقاصد آموزش، باید کنترل کیفیت و نظارت موثر وجود داشته باشد. هدف از این مطالعه بررسی مزایا و چالش های نظارت و کنترل در سازمان های آموزشی است.

    روش کار

    پژوهش حاضر  مطالعه مروری یکپارچه مبتنی بر مقالات مربوط به مزایا، چالش ها و توصیه های نظارت و کنترل در سازمان های آموزشی  است که با هدف جمع آوری اطلاعات مطالعات صورت گرفته در این زمینه انجام شد. در مطالعه حاضر از روش پیشنهادی Whittemore & Knafl استفاده شد که مشتمل بر پنج مرحله: الف) شناسایی و تعیین هدف، ب) جستجوی منابع، ج) ارزشیابی داده ها، د) تجزیه و تحلیل داده ها و ه) ارائه نتایج است. استفاده از این روش دقت مطالعه را افزایش می دهد.

    یافته ها

    نتیجه جستجوی جامع اولیه شامل 359 مقاله بود که در نهایت 11 مقاله وارد مطالعه شد.  یافته ها نشان داد مزایا و چالش های نظارت و کنترل در سازمان های آموزشی بسیار زیاد است از عمده ترین مزایا در سازمان های آموزشی تاثیر نظارت و کنترل بر کیفیت آموزشی و بهره وری مدرسان، نشاط و تحریک مدرس به سمت کیفیت برنامه آموزشی و بهبود وضعیت تحصیلی دانش آموختگان می باشد.

    نتیجه گیری

    با توجه به اثرات مثبت نظارت و کنترل بر کیفیت آموزش ها، پیشنهاد می گردد سازمان های آموزشی برنامه مدونی برای نظارت و کنترل در سازمان های خود داشته باشند. همچنین مزایا و چالش های ذکر شده توجه بیشتر پژوهشگران را به موضوع نظارت و کنترل در دانشگاه ها می طلبد که این امر می تواند باعث ارتقاء سطح کیفیت آموزش در دانشگاه ها و سازمان های آموزشی گردد.

    کلیدواژگان: نظارت، کنترل، سازمان های آموزشی، مطالعه مروری
  • رضا متقی* صفحات 58-67
    مقدمه

    بکارگیری شیوه مناسب فرزند پروری با رشد و سلامت روان مادران و کودکان ارتباط دارد. لذا این پژوهش با هدف تعیین اثربخشی آموزش فرزند پروری مبتنی بر پذیرش و تعهد بر خودکارآمدی والدینی و رابطه والد-کودک در مادران جوان انجام شد.

    روش کار

    پژوهش نیمه تجربی با طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه پژوهش مادران دارای کودک ساکن اهواز (ایران) در سال 1401 بودند که از میان آن ها 30 نفر با شرایط ورود به پژوهش با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و با روش تصادفی ساده در گروه آزمون و کنترل، 15 نفری قرار گرفتند. مادران مورد مطالعه با فرم جمعیت شناختی، مقیاس خودکارآمدی دومکا (PSAM) و مقیاس رابطه والد-کودک (CPRS) مورد ارزیابی قرار گرفتند. گروه آزمون تحت مداخله 8 جلسه 75 دقیقه ای آموزش فرزند پروری مبتنی بر پذیرش و تعهد قرار گرفت و گروه کنترل پس از اتمام پژوهش تحت آموزش قرار گرفت. داده ها با استفاده از آنالیز کوواریانس تک و چندمتغیره  در نرم افزار SPSS-23 تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که آموزش فرزندپروری مبتنی بر پذیرش و تعهد تاثیر معناداری بر افزایش میانگین نمره خودکارآمدی والدینی و رابطه والد_کودک مادران مورد مطالعه دارد (0/001>P). بیش ترین اندازه اثر به ترتیب مربوط به رابطه والد-کودک (0/71) و خود کارآمدی والدینی (0/40) بود.

    نتیجه گیری

    آموزش فرزند پروری مبتنی بر پذیرش و تعهد منجر به افزایش خودکارآمدی والدینی و بهبود رابطه والد-کودک در مادران جوان گردید. لذا به کارگیری این روش ساده، مفید و کم هزینه توسط متخصصان بهداشت روان در مادران جوان دارای کودک توصیه می شود.

    کلیدواژگان: فرزندپروری، درمان پذیرش و تعهد، خودکارآمدی والدینی، رابطه والد-کودک، مادران
  • سعیده پیری، نسیم علیپور، امیر جلالی، رستم جلالی* صفحات 68-79
    مقدمه

    نظارت آموزشی در پرستاری یکی از جنبه های اساسی توسعه حرفه ای و تضمین کیفیت آموزش پرستاری است. هدف از این مقاله، بررسی اثربخشی نظارت آموزشی بر عملکرد دانشجویان پرستاری است تا تحقیقات و عملکرد آتی را راهنمایی کند.

    روش کار

    مطالعه حاضر به روش مرور روایتی روی پژوهش های انجام شده در زمینه اثربخشی نظارت آموزشی بر عملکرد دانشجویان پرستاری انجام شد. جستجوی مقالات فارسی با کلید واژه های نظارت، آموزش، دانشجو و پرستار، نظارت بالینی در پایگاه های داده معتبر فارسی مگیران (Magiran) و موتور جستجوی گوگل اسکولار از سال 1380 تا 1402 و جستجوی مقالات انگلیسی با کلید واژه های، *Nurs،Supervision ، Education،Clinical Mentoring ، Medical Field Study، Clinical Practicum در پایگاه های داده معتبر انگلیسی PubMed،Science Direct ،Cochrane Library  از 1940 تا سال 2023 انجام شد. در پایان 7 مقاله (4 فارسی و 3 انگلیسی) هم راستا با اهداف این مطالعه انتخاب و  مورد تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    یافته های این پژوهش نشان داد طراحی دوره های آموزش بالینی بر اساس الگوی نظارت و راهنمایی بالینی می تواند منجر به ارتقاء مهارت های بین فردی، حرفه ای و ارتباطی همچنین در مهارت های بالینی از قبیل تشخیص و کاربرد داروهای مورد استفاده، آموزش به بیمار و همراهان، رعایت نکات ایمنی در ایزولاسیون مستقیم و معکوس، رعایت اصول صحیح پانسمان و نمونه گیری، رگ گیری، مشارکت تیمی، پیشگیری از عفونت، رعایت نکات ایمنی و بکا رگیری فرآیند پرستاری، آموزش به بیمار و بستگان شود. البته رفتارهای توهین آمیز ناظران بالینی جز تجارب منفی دانشجویان پرستاری است و نیاز است دانشجویان حمایت هایی را از جانب ناظران بالینی دریافت کنند.

    نتیجه گیری

    این مطالعه نشان داد که نظارت آموزشی بر عملکرد دانشجویان پرستاری موثر است، اما پیشنهاد می شود که مطالعات شبه کارآزمایی بیشتری در زمینه نظارت آموزشی و عملکرد دانشجویان پرستاری انجام شود.

    کلیدواژگان: مرور روایتی، عملکرد تحصیلی، نظارت آموزشی، نظارت بالینی، دانشجویان پرستاری
  • زهرا محمدی، مینو متقی، مهسا السادات موسوی* صفحات 80-93
    مقدمه

    رضایت زناشویی از جمله عوامل مرتبط با سلامت روان و استرس شغلی پرستاران است. پژوهش حاضر با هدف تعیین تاثیر مداخله مبتنی بر مدل پرسید بر رضایت زناشویی پرستاران زن شاغل در بیمارستان کاشانی شهرکرد انجام شد.

    روش کار

    در این مطالعه نیمه تجربی دو گروه قبل و بعد، 50 نفر (دو گروه 25 نفر) از پرسنل پرستاری زن شاغل در بیمارستان کاشانی شهرکرد بر اساس معیارهای ورود به مداخله به روش نمونه گیری در دسترس و تصادفی ساده به دو گروه تقسیم شدند. ابزار پژوهش، فرم کوتاه پرسشنامه رضایت زناشویی انریچ و پرسشنامه مشخصات فردی بود. برای گروه مداخله 8 جلسه 2 ساعته هفتگی برگزار گردید و قبل، بلافاصله و 4 هفته پس از پایان مداخله پرسشنامه رضایت زناشویی اینریچ توسط دو گروه تکمیل شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از میانگین، انحراف معیار، آنالیز واریانس با اندازه های تکراری، آزمون دقیق فیشر، آزمون تعقیبی بونفرونی و آزمون ویلکاکسون، آزمون های ناپارامتری من ویتنی در سطح خطای 5 درصد و با نسخه ی 26 نرم افزار SPSS انجام شد.

    یافته ها

    میانگین نمرات رضایت زناشویی در پرستاران گروه مداخله قبل از آموزش 90/23±00/163، بلافاصله بعد آموزش 89/17±96/179 و 4 هفته بعد آموزش برابر 75/18±60/179 و در گروه کنترل قبل از آموزش 01/13±56/165، بلافاصله بعد آموزش 85/13±24/163 و 4 هفته بعد از آموزش برابر 12/13±32/162 بود. بر اساس نتایج آزمون ویلکاکسون، نمره رضایت زناشویی در گروه مداخله در حیطه های موضوعات شخصیتی، ارتباط زناشویی، حل تعارض، مدیریت مالی، فعالیت های اوفات فراغت، روابط جنسی، ازدواج و فرزندان، بستگان و دوستان و جهت گیری مذهبی بلافاصله و 4 هفته بعد آموزش بطور معناداری بیشتر از قبل آموزش بود (001/0>p)

    نتیجه گیری

    آموزش مهارت های زندگی بر مبنای مدل پرسید تاثیر مثبتی در افزایش رضایت زناشویی پرستاران زن داشت؛ لذا پیشنهاد می گردد، آموزش مهارت های زندگی برای پرستاران متاهل مبتنی بر سیاستگذاری سلامت به طور دوره ای برگزار شود.

    کلیدواژگان: رضایت زناشویی، پرسید، پرستار
|
  • Nasrin Elahi*, Hossein Ameri, Shahram Molavunejad, MohamadHossein Haghighizadeh, Elham Rajaie Pages 1-10
    Introduction

    Osteoarthritis (OA) is the most common joint disorder in adults, which gradually reduces the joints and increases the pain, leading to disability in daily activities. The purpose of the study is to determine the effectiveness of self-care training in a combined method on the nature of pain and daily activities of patients with knee osteoarthritis.

    Methods

    In this semi-experimental study, 70 patients with osteoarthritis of the knee referred to the Orthopedic and Rheumatology Clinic in Ahvaz were randomly divided into two self-care training groups using a combined method and a control group based on the inclusion criteria. The control group received self-care training in the usual way. In the test group, self-care training was conducted by a combined method (film, lecture, use of pamphlets, SMS) during 5 sessions in groups and individually. The research samples were followed up in person and by phone for three months. The data of the study were completed by using three questionnaires on the nature of Mag Gill pain, pain intensity VAS and WOMAC daily activity before, during one month, two months, and three months after the intervention. The results of the study were analyzed using SPSS 23 software and using descriptive and inferential statistical tests.

    Results

    Self-care training in a combined method caused a significant decrease in the intensity of pain in the intervention group compared to the control group (P=0.001). Daily activity showed a significant difference between the two intervention and control groups (P=0.001), which indicates improvement in activity in the intervention group. However, there was no significant change in the nature of pain after the intervention compared to before (P=0.01).

    Conclusion

    According to the results of the research, combined training can be used for self-care and disease management to improve and modify the lifestyle, and improve the health and performance of patients.

    Keywords: Pain, Osteoarthritis, Knee, Integrated teaching, Self-care
  • Mojtaba Aghili*, Yalda Haghparast, Ensiyeh Babaee Pages 11-21
    Introduction

    Most women of reproductive age experience disorders related to the menstrual cycle called premenstrual syndrome. This research was conducted with the aim of determining the effectiveness of treatment based on acceptance and commitment on mixing thoughts, regulation of excitement and health anxiety of girls with premenstrual syndrome.

    Methodology

    This was a semi -experimental study with a pre-test and post-test design with a control group. The statistical population of the research was all the girls who were studying in the second stage of secondary school in Gorgan in the academic year 2022-2023, 30 female students of the second secondary level were selected in a multi-stage cluster and randomly placed in 2 experimental and control groups (15 people in each group). The research tools included Steiner's premenstrual screening questionnaires, Wells' thought confusion, Garnefski and Kraaij's difficulty in regulating excitement, and Salkovskis' health anxiety. Data analysis was done with SPSS-24 software and statistical methods of univariate covariance analysis at a significance level of p<0.05.

    Findings

    The results of the research showed that the pre-test Averages of the variables of mixing of thoughts, emotion regulation and health anxiety before the intervention in the experimental group were 129.67, 111.92, and 162.85 respectively, and after the intervention, it was 93.66, 78.02, and 146.84. were changed In other words, treatment based on acceptance and commitment is effective on mixing thoughts (P<0.001), emotion regulation (P<0.001) and health anxiety (P<0.001) in girls with premenstrual syndrome.

    Conclusion

    The results of the research indicate that the treatment based on acceptance and commitment led to a reduction in confusion of thoughts, difficulty in regulating excitement and health anxiety in girls with premenstrual syndrome. The use of this treatment is recommended by mental health specialists and therapists in the field of rehabilitation of girls with premenstrual syndrome.

    Keywords: ACT, Integration of Thoughts, Emotion Regulation, PMS, Health Anxiety
  • Leila Soleimani, Nahid Rejeh*, Mehdi Karimian, Seyed Davood Tadrisi Pages 22-33
    Introduction

    Chronic back pain is one of the most common types of musculoskeletal pain in the elderly. The self-management based of the 5A training program for problem control has positive consequences for the elderly. This study aimed to evaluate the impact of the self-management-based of 5A program on the non-specific chronic low back pain of elderly patients.

    Methods

    This clinical trial study was performed on 66 elderly patients with non-specific chronic low back pain refereed in the specialized and super-specialized clinics of Abadan University of Medical Sciences, 2022. The block randomization method assigned the patients to the experimental and control groups. The experimental group was trained in self-management programs based 5A model for 6 weeks and followed up for 8 weeks.  The scale was measured in two groups before intervention,4 weeks, and 8 weeks after intervention.  Data analysis using SPSS 22 software.

    Results

    There was no significant difference in the average pain between the experimental and control groups before the intervention, while there was a significant difference between the two groups (P <0.001). In addition, the results showed that there was a significant difference in mean pain score between the two groups after four and eight weeks (P < 0.001).

    Conclusion

    The implementation of the self-management program based on the 5A model in the elderly with non-specific chronic back pain is effective and can reduce the pain intensity, so nurses can use this self-management method as a supportive and non-pharmacological method in the control of non-specific chronic low back pain.

    Keywords: Elderly, Low back pain, Pain management, 5A model
  • Vahideh Atarod, Nastaran Mansoureiyeh Pages 34-46
    Introduction

    Death anxiety is one of the human tensions that exists in some professions, including nursing, on a daily basis. Emotion self-regulation includes the process of controlling and expressing emotions. The present study was conducted with the aim of determining the relationship between insecure attachment styles and emotional self-regulation with death anxiety in nurses working in Corona wards in Tabriz.

    Method

    This research was a descriptive-correlational study. The research tools were Templer's death anxiety questionnaire, Hazan and Shiver's attachment styles and Granefske's emotional self-regulation questionnaire. The statistical population consisted of all male and female nurses working in the corona departments of Sina, Imam Reza and Valiasr Hospitals in Tabriz city in 1401. The sample size of this study was 184 people using Cochran's formula, who were selected by the available method, and data analysis was done using Pearson correlation by SPSS 16 software. The significance level of the statistical test was 0.05.

    Findings

    The results showed that there is a direct relationship between ambivalent insecure attachment style and death anxiety of nurses (P<0.05), and there is a relationship between emotion self-regulation and death anxiety (P<0.05). There is a direct relationship between negative emotion regulation strategies and death anxiety and an inverse relationship between positive emotion regulation strategies and death anxiety (P<0.05). Based on the results, there is no significant relationship between avoidant insecure attachment style and death anxiety (P<0.05).

    Conclusion

    According to the results, there is a relationship between ambivalent insecure attachment style and emotion regulation with death anxiety in nurses working in the corona ward. Therefore, by teaching emotion regulation and identifying nurses with insecure attachment styles, it is possible to reduce the level of anxiety of nurses in the corona ward.

    Keywords: attachment styles, emotion regulation, anxiety, death, Nurses, coronavirus
  • Raheleh Janani, MohammadHasan Sahebihagh*, Somayeh Gozarani, Hamideh Zahedi Pages 47-57
    Introduction

    Education is the main engine of development and also the support point around which every activity revolves. To truly achieve the goals and objectives of education, there must be effective quality control and supervision. The purpose of this study is to examine the benefits and challenges of supervision and control in educational organizations.

    Methods

    The current research is an integrated review based on articles related to the benefits, challenges, and recommendations of supervision and control in educational organizations, which was conducted to collecting information on studies conducted in this field. In this study, the method proposed by Whittemore & Knafl is used, which consists of five steps: A: identifying and determining the goal, B: searching for sources, C: evaluating data, D: analyzing data, and E: presenting results. . Using this method increases the accuracy of the study.

    Results

    The result of the initial comprehensive search included 359 articles, and finally 11 articles were included in the study. The findings showed that the benefits and challenges of supervision and control in educational organizations are very large. But the main causes in educational organizations are the influence of supervision and control on the quality of education and the productivity of teachers, the enthusiasm and motivation of teachers towards the quality of the educational program, and improving the academic status of students.

    Conclusion

    Considering the positive impact of supervision and control on the quality of education, it is suggested that educational organizations have a written plan for supervision and control in their organizations. The studies conducted showed that there are very few researches in the field of monitoring and control in universities, and considering the advantages and challenges mentioned, it is necessary for researchers to pay more attention to the issue of monitoring and control in universities. And this can improve the quality of education in universities.

    Keywords: Supervision, Control, Educational organizations, Review study
  • Reza Mottaghi* Pages 58-67
    Introduction

    Using the right parenting method is related to the growth and mental health of mothers and their children. Therefore, this research was conducted to determine the effectiveness of parenting education based on acceptance and commitment on parenting self-efficacy and parent-child relationship in young mothers.

    Method

    It was quasi-experimental research with a pre-test and post-test design with a control group. The research population consisted of mothers with children in Ahvaz (Iran) in 2023, of which 30 people were selected with the conditions of entering the research by available sampling method, and 15 people were placed in the test and control group by simple random method. The studied mothers were evaluated with demographics, Domka self-efficacy questionnaire (PSAM), and the parent-child relationship scale (CPRS). The test group underwent the intervention of 8 sessions of 75-minute parenting training on acceptance and commitment, and the control group remained on the waiting list. The data were analyzed using single and multivariate covariance analysis in SPSS-23 software.

    Findings

    The results showed that parenting education based on acceptance and commitment has a significant effect on increasing the average score of parenting self-efficacy and the parent-child relationship of the studied mothers (P<0.001). The largest effect size was related to parent-child relationship (0.71) and parenting self-efficacy (0.40).

    Conclusion

    Parenting education based on acceptance and commitment led to an increase in parenting self-efficacy and improved parent-child relationships in young mothers. Therefore, the use of this simple, useful, and low-cost method is recommended by mental health specialists in young mothers with children.

    Keywords: Parenting, Acceptance, Commitment Therapy, Parental Self-Efficacy, Parent-Child Relationship, Mothers
  • Saeedeh Piri, Nasim Alipour, Amir Jalali, Rostam Jalali* Pages 68-79
    Introduction

    Educational supervision in nursing is one of the basic aspects of professional development and quality assurance of nursing education. This article aims to conduct a Narrative review and comprehensively evaluate the existing literature on the effectiveness of educational supervision on the performance of nursing students to guide future research and practice.

    Methods

    This study was conducted by a Narrative review method on the research on the effectiveness of educational supervision on the performance of nursing students. Search for Persian articles with the keywords supervision, education, student, nurse, clinical supervision in the Farsi Magiran database and Google Scholar search engine was conducted in the period from 1940 to 2023, and search for English articles with the keywords, Nurse*, Supervision, Education, Clinical Mentoring, Medical Field Study, Clinical Practicum in the reliable English databases of PubMed, Science Direct, Cochrane Library was conducted in the period from 1940 to 2023. In the end, 7 articles (4 Persian and 3 English) were selected and analyzed in line with the objectives of this study.

    Results

    The findings of this research showed that the design of clinical training courses based on the model of clinical supervision and guidance can lead to the improvement of interpersonal, professional, and communication skills as well as in clinical skills such as the diagnosis and application of the drugs used, teaching the patient and Companions, observing safety points in isolation, observing the correct principles of dressing and sampling, taking veins, team participation, prevention of infection and application of the nursing process, should be taught to the patient and relatives. Of course, the insulting behavior of clinical supervisors is one of the negative experiences of nursing students, and students must receive support from clinical supervisors.

    Conclusion

    The study showed that educational oversight is effective on the performance of nursing students, but it is suggested that more quasi-trial studies can be conducted in the field of educational monitoring and performance of nursing students.

    Keywords: Narrative Review, Academic Performance, Educational Supervision, Clinical Supervision, Nursing Students
  • Zahra Mohamadi, Minoo Motaghi, Mahsa Sadat Mousavi* Pages 80-93
    Introduction

    Marital satisfaction is one of the factors related to the mental health and occupational stress of nurses. Therefore, the present study w was conducted to examine the impact of PERSEDE model-based intervention on the marital satisfaction of female nurses working in Kashani Shahrekord Hospital.

    Methods

    In this semi-experimental study, two groups before and after, 50 people were selected from the female nursing staff working in Kashani Shahrekord Hospital and were divided into two groups based on the criteria for entering the intervention by accessible and simple random sampling method. The instrument used was the short form of the Enrich Marital Satisfaction Questionnaire and the personal profile questionnaire. For the intervention group, 8 weekly 2-hour sessions were held, and before, immediately and,  4 weeks after the end of the intervention, the Enrich Marital Satisfaction Questionnaire was completed by both groups. Data analysis using mean, standard deviation, variance analysis with repeated measurements, Fisher precision test, Bonferroni stalking and, Wilcoxon Test, man Whitney nonparametric tests were performed at the five percent error level using version 26 of the SPSS software.

    Results

    The average score of marital satisfaction in the nurses of the intervention group before the training was 163.00±23.90, immediately after the training was 179.96±17.89 and 4 weeks after the training was equal to 179.60±18.75 and in the control group before training from 165.56±13.01, immediately after training 163.24±13.85 and 4 weeks after training was 162.32±13.12; Based on the results of the Wilcoxon test, the marital satisfaction score in the intervention group in the areas of personality, marital relationship, conflict resolution, financial management, leisure activities, sexual relations, marriage and children, relatives and friends, and religious orientation immediately And 4 weeks later, the training was significantly more than before training (p>0.001).

    Conclusion

      Life skills training based on PERSED model had a positive effect on increasing the marital satisfaction of female nurses; Therefore, it is suggested that life skills training for married nurses based on health policy be held periodically.

    Keywords: Marital satisfaction, PERSED