فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی اراک - سال بیست و ششم شماره 3 (پیاپی 163، امرداد و شهریور 1402)

مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک
سال بیست و ششم شماره 3 (پیاپی 163، امرداد و شهریور 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/06/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • پیشنگری تغییرات شاخص دما و رطوبت در دهه های آتی با توجه به پدیده تغییر اقلیم بر اساس سناریوهای واداشت تابشی در یک اقلیم خشک
    مهدی اصغری، عباس فلاح قالهری، مرضیه عباسی نیا، فربد عبادی فرد آذر، فهیمه شاکری، محمدجواد قنادزاده، غلام حیدر تیموری، ساناز کارپسند، حسین صفری* صفحه 0

    زمینه و هد ف:

     از بزرگترین چالش های زیست محیطی قرن 21 پدیده تغییراقلیم است که می تواند سبب بروز مشکلات بهداشتی زیادی گشته که از مهمترین آنها افزایش شیوع استرس های گرمایی و اختلالات مربوطه در محیط های گرم روباز است. لذا این مطالعه با هدف پیش بینی و مدلسازی شاخص دما و رطوبت در دهه های آتی در یک اقلیم خشک انجام شده است.

    مواد و روش ها

    پارامترهای جوی شامل دمای حداقل، دمای حداکثر و رطوبت نسبی ایستگاه کرمان بعنوان نماینده اقلیم خشک طی 30 سال (1965 الی 2005) بطور روزانه از سازمان هواشناسی اخذ گردید. مدلسازی پارامترهای مذکور و محاسبه شاخص دما و رطوبت (THI) با استفاده از مدل گردش عمومی جو HadGM2-ES و مدل ریزمقیاس کننده دینامیکی CORDEX و با درنظر گرفتن سه سناریوی مختلف واداشت تابشی شامل خوش بینانه، بینابینی و بدبینانه برای دهه های آتی (سه دوره 30 ساله از 2011 تا 2099) انجام گردید.
    ملاحظات اخلاقی: این مطالعه با کداخلاقی IR.IUMS.REC.1400.020 در کمیته اخلاق پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی ایران به ثبت رسیده است.

    یافته ها

    نتایج مطالعه روند افزایشی برای پارامترهای دمای حداقل و حداکثر در سه دوره زمانی با استفاده از سه سناریوی استفاده شده نشان داد که این افزایش میزان دما در دهه های 2071-2099 نسبت به دهه های گذشته محسوس تر است. همچنین نتایج بیانگر روند افزایشی شاخص THI نسبت به دوره پایه براساس هر سه سناریو  است بطوریکه میانگین نتایج بدست آمده با استفاده از این سناریوها به ترتیب، افزایش 11/2،53/2  و 3/3 درجه سانتی گرادی را در میزان این شاخص تا پایان قرن اخیر نسبت به دهه های پایه نشان داد.

    نتیجه گیری

    بطورکلی افزایش دما و شاخص موردبررسی در ایستگاه مورد مطالعه براساس هر سه سناریو باعث تغییراتی در آسایش حرارتی خواهدشد، بطوریکه ناراحتی حرارتی نه تنها در ماه ها و فصول گرم، بلکه در سایر فصول نیز افزایش خواهد یافت. لذا با توجه به اثرات نامطلوب پدیده تغییر اقلیم بر سلامتی افراد، باید در این زمینه برنامه ریزی های مناسبی درنظر گرفته شود.

    کلیدواژگان: تغییر اقلیم، پدیده گرمایش جهانی، آسایش حرارتی، دما، رطوبت
  • سینا بنی جمالی، آلدوز آلوش، واهان مرادیانس، طیب رمیم، هاله افشار* صفحات 1-7
    مقدمه

    بیماران مبتلا به COVID-19 می توانند اختلالات انغقادی مختلف و پیچیده ای داشته باشند که بررسی نقش آنتی کواگولان ها با دوز های مختلف در outcome بیماران مبتلا به کووید 19 ضروری به نظر می رسد. لذا مطالعه حاضر با هدف تعیین وضعیت فاکتورهای پیشگویی کننده شدت بیماری از جمله تعداد لنفوسیت ها،LDH و وضعیت بهبودی بیماران انجام شد.

    روش کار

    مطالعه در بیماران مبتلا به COVID-19 بستری دربخش مراقبت های ویژه بیمارستان حضرت رسول اکرم (ص) انجام شد. زمان شروع آنتی کواگولان، نوع و دوز آنتی کواگولان دریافتی و مدت زمان مصرف ثبت شد. بیماران بر اساس دوز آنتی کواگولان در یافتی به دو گروه دوز پروفیلاکسی، دوز بالاتر از پروفیلاکسی (دوز متوسط و دوز درمانی) تقسیم شدند.

    یافته ها

    از مجموع بیماران مراجعه کننده به بیمارستان رسول اکرم 90 نفر (شامل 43 نفر زن (47.8%) و 47 نفر مرد (52.22%) وارد مطالعه شدند. میانگین روزهای بستری در بخش ICU 12.39 ± 13.50 روز و در بیمارستان 13.36 ± 17.18 روز بود. همچنین مدت زمان استفاده از آنتی کوآگولان برای بیماران 13.38 ± 17.13 روز بود. 53 بیمار (58.9%) دوز پروفیلاکسی، 28 بیمار (31.1%) دوز درمانی و 9 بیمار (10%) دوز متوسط آنتی کوآگولان دریافت کردند. نوع آنتی کوآگولان دریافتی در 74 بیمار (82.2%) از نوع هپارین تجزیه نشده (unfractionated heparin) و در 16 مورد (17.8%) از نوع هپارین با وزن مولکولی پائین (low molecular weight) بود. تغییرات LDH، تعداد لنفوسیت، دی دایمر، فیبرینوژن، فریتین و FDP برحسب دوز آنتی کوآگولان دریافتی در سه گروه پروفیلاکسی، درمانی و متوسط اختلاف آماری معنی داری نداشت.

    نتیجه گیری

    در نهایت یافته های بدست آمده از مطالعه نشان داد که استفاده از دوزهای متفاوت آنتی کواگولان تفاوتی در سطح LDH، تعداد لنفوسیت، فریتین و FDP در زمان های مختلف و همچنین زمان اقامت در بیمارستان و زمان بستری در بخش مراقبت های ویژه اندازه گیری ایجاد نمی کند.

    کلیدواژگان: کووید 19، آنتی کواگولان، واحد مراقبت های ویژه
  • فاطمه ثعلبی*، مهسا لاری بقال، عبد الرحمن کردزنگنه، علی محمدیان صفحات 8-17
    مقدمه

    عقرب Androctonus crassicauda متعلق به خانواده بوتیده دارای سم قوی و کشنده برای انسان است و سالیانه مواردی از مرگ و میر ناشی از گزش با این گونه عقرب گزارش می شود. هدف از انجام این مطالعه، ارزیابی بیولوژیکی زهر این عقرب، تولید پادزهر مونووالان علیه آن و ارزیابی کارایی پادزهر تولید شده می باشد.

    روش کار

    عقرب های A. crassicauda از شهرهای مختلف استان خوزستان جمع آوری و سم گیری از آن ها با استفاده از شوک الکتریکی انجام شد. در تحقیق حاضر میزان پروتئین سم، متوسط دوز کشندگی (LD50)، پاسخ ایمنی اسب ها، خالص سازی آنتی بادی، میزان اثربخشی پادزهر (ED50)، میزان خنثی سازی زهر با پادزهر و اثر پادزهر مونووالان در خنثی سازی فعالیت آنزیم هیالورونیداز مورد ارزیابی قرار گرفتند. این پژوهش با کد IR.RVSRI.REC.1401.017 به تصویب کمیته اخلاق موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی رسیده است.

    یافته ها

    مقدار پروتئین و LD50 زهر خام عقرب مورد مطالعه به ترتیب 78 میلی گرم بر میلی لیتر و 27/11 میکروگرم به ازای هر موش محاسبه شدند. نتایج حاصل از سنجش تیتر آنتی بادی در زمان های مختلف تزریق زهر نشان دهنده افزایشی بودن روند پاسخ ایمنی اسب ها نسبت به زهر بود. مقدار ED50 تقریبا 9 برابر LD50 و 22/92 میکروگرم به ازای هر موش بدست آمد. بر اساس نتایج زهر عقرب دارای فعالیت آنزیم هیالورونیداز است و مقدار 10 میکرولیتر از پادزهر خالص تولید شده قادر به خنثی سازی 100 درصدی فعالیت هیالورونیداز زهر گردید.

    نتیجه گیری

    در این پروژه زهر استحصال شده و پادزهر تولیدی کارامدی خود را نشان دادند. پادزهر تولید شده، در موش قادر به خنثی سازی زهر بوده و مانع از مرگ موش هایی که با زهر مسموم شده بودند گردید.

    کلیدواژگان: عقرب Androctonus crassicauda، عقرب گزیدگی، پادزهر مونووالان، متوسط دوز کشندگی
  • زهرا مرتضایی، سمیه رجبی*، سید جواد ضیاءالحق صفحات 18-24
    مقدمه

    مت آمفتامین سبب افزایش رهایش دوپامین از پایانه های عصبی می شود. اتصال دوپامین به گیرنده های دوپامینی باعث افزایش فسفوریلاسیون پروتئین متصل شونده به عنصر واکنش دهنده به آدنوزین مونوفسفات حلقوی (CREB) و تغییر رونویسی ژنهای پایین دستی می شود. هدف این پژوهش بررسی تاثیر القاء مت آمفتامین و پس از آن به کارگیری تمرین هوازی و بربرین بر بیان ژن گیرنده دوپامین 4 و CREB در بافت قلب موش های ماده در دوره ترک مت آمفتامین می باشد.

    روش کار

    سر موش صحرائی به طور تصادفی به 5 گروه کنترل، مت آمفتامین، مت آمفتامین + فعالیت هوازی، مت آمفتامین + بربرین، مت آمفتامین + فعالیت هوازی+ بربرین تقسیم بندی شدند. تزریق درون صفاقی مت آمفتامین 10 میلی گرم بر کیلوگرم به مدت 5 روز انجام شد و در دوره ترک به مدت 4 هفته تمرین هوازی و همزمان مصرف بربرین 100 میلی گرم بر کیلوگرم به صورت محلول در آب آشامیدنی در نظر گرفته شد. برای سنجش بیان ژن ها از روش Real Time PCR استفاده شد. برای تحلیل داده ها از آزمون T مستقل و آزمون کروسکال والیس و نرم افزار SPSS24 در سطح 05/0 استفاده شد. کد اخلاق در پژوهش با شماره IR.IAU.SHAHROOD.REC.1402.015 دریافت گردید.

    یافته ها

    نتایج نشان داد مصرف مت آمفتامین سبب افزایش غیرمعنادار (97 درصدی) بیان CREB و کاهش غیرمعنادار (52 درصدی) گیرنده دوپامین 4 نسبت به گروه کنترل شد (P>0.05). اجرای مداخلات در دوره ترک همچون مصرف بربرین به تنهایی و در ترکیب با تمرین هوازی، به ترتیب اثرات افزایشی و کاهشی غیرمعنادار بر بیان ژن گیرنده دوپامین 4 و CREB در بافت قلب موش های معتاد به مت آمفتامین ایجاد کرد (P > 0.05).

    نتیجه گیری

    القاء کوتاه مدت مت آمفتامین، تغییر چندانی در بیان ژن های گیرنده دوپامین 4 و CREB در قلب ایجاد نکرد. لذا این ژن ها در اثر مداخلاتی همچون بربرین و ورز

    کلیدواژگان: بربرین، پروتئین متصل شونده به عامل واکنش دهنده به آدنوزین مونوفسفات حلقوی (CREB)، ورزش، دوپامین، مت آمفتامین
  • شهرزاد عدیلی، زهره رئیسی*، ناهید اکرمی، زهره رنجبرکهن صفحات 25-33
    مقدمه

    پژوهش حاضر با هدف اثربخشی فیلیال تراپی بر مقبولیت اجتماعی و حساسیت اضطرابی کودکان با علائم بی نظمی خلق ایذائی انجام گرفت. مطالعه نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون-پس آزمون با گروه گواه و دوره پیگیری بود. جامعه آماری شامل کودکان با علائم اختلال بی نظمی خلقی ایذائی 9-12 ساله شهر اصفهان بودند.

    روش کار

    تعداد 30 کودک با علائم اختلال بی نظمی خلقی ایذائی و مادرانشان با روش نمونه گیری هدفمند انتخاب و به صورت تصادفی در گروه های آزمایش و گواه گمارده شدند. گروه آزمایش مداخله بازی درمانی فیلیال لندرث (1390) را طی دوماه در 8 جلسه 60 دقیقه ای دریافت نمودند.

    یافته ها

    ابزارهای پژوهش شامل پرسشنامه مقبولیت اجتماعی فورد و رابین (1970) و حساسیت اضطرابی تسائو و همکاران (2006) بود. داده های حاصل از پژوهش به شیوه تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر با استفاده از نرم افزار آماری SPSS-29 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد که مداخله فیلیال ترپی بر مقبولیت اجتماعی و حساسیت اضطرابی کودکان با علائم اختلال بی نظمی خلقی ایذائی تاثیر معنادار داشت (001/0>P).

    نتیجه گیری

     بدین صورت که این مداخله توانسته منجر به بهبود مقبولیت اجتماعی و کاهش حساسیت اضطرابی این کودکان شود. بر اساس یافته ها می توان چنین نتیجه گرفت که فیلیال تراپی با بهره گیری از فنونی همانند سخنرانی، بحث، ایفای نقش، فرایندهای گروهی و نظارت می تواند به عنوان یک درمان کارآمد جهت بهبود مقبولیت اجتماعی و کاهش حساسیت اضطرابی کودکان با علائم بی نظمی خلق ایذائی مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: بی نظمی خلق ایذایی، حساسیت اضطرابی، فیلیال تراپی، مقبولیت اجتماعی
  • معصومه غلامی، حسین بختیاری دوم بایگی، مهلا رضایی شاندیز، سعید پژوهان، مهدی صادق* صفحات 34-40
    مقدمه

    مصرف مکمل های حاوی فولات توسط مادران، با کاهش خطرات ایجاد تعدادی از بیماری های تکاملی سیستم عصبی در جنین همراه است. با وجود این، اثرات دریافت بیش از اندازه فولات از طریق رژیم غذایی و مکمل ها، بر اختلال در تکامل سیستم عصبی و رفتاری به خوبی مشخص نیست. بنابراین هدف از این مطالعه، بررسی تاثیر مصرف مزمن و دوز بالای اسید فولیک قبل و حین بارداری بر یادگیری و حافضه فضایی و اجتنابی فرزندان می باشد.

    روش کار

    در این مطالعه تجربی، 12 رت ماده تصادفی در دو گروه مادران کنترل و اسید فولیک قرار گرفتند. مدت 2 هفته پیش از بارداری و در طی بارداری روزانه مادران کنترل، سالین و مادران اسید فولیک در سه گروه جداگانه، به میزان 5/0، 1 و 2 میلی گرم اسید فولیک را داخل صفاقی دریافت کردند. پس از تولد وشیر دهی از فرزندان نر و ماده هر مادر 2 حیوان تصادفی انتخاب و گروه های زیر ایجاد شد: (1 فرزندان نر مادران کنترل، 2) فرزندان ماده مادران کنترل،3) فرزندان نر مادران اسید فولیک 500،1000 و 2000 میکروگرم 4) فرزندان ماده مادران اسید فولیک 500،1000 و 2000 میکرو گرم. این گروه ها برای آزمایش های بعدی استفاده شدند. حافظه اجتنابی با شاتل باکس و حافظه فضایی با ماز آبی موریس اندازهگیری شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که مصرف 1000 و 2000 میکروگرم در قبل و حین بارداری باعث اختلال در یادگیری فضایی فرزندان نر می شود. در حالیکه حافظه فضایی در دو جنس فرزندان در مقایسه با گروه کنترل مرتبط بدون تغییر است. همچنین دوز 2 میلی گرم اسید فولیک باعت اختلال در حافظه اجتنابی فرزندان هر دو جنس نر و ماده می شود.

    نتیجه گیری

    نتایج ما پیشنهاد می کند که دوز بالای مکمل های اسید فولیک در دوران ابتدای زندگی (جنینی) پتانسیل اختلال در کارکردهای عصبی مانند حافظه را دارد. اگرچه بروز این اختلال می تواند وابسته به جنسیت فرزند باشد.

    کلیدواژگان: اسید فولیک، اپی ژنتیک، حافظه فضایی، حافظه اجتنابی
  • یاسمن نوروزی*، پریسا جانجانی صفحات 41-46
    مقدمه

    نوجوانان یکی از آسیب پذیرترین اقشار در برابر رفتارهای پرخطر هستند؛ بنابراین این پژوهش با هدف تعیین رابطه بین سبک های دلبستگی و نشخوار خشم در رفتارهای پرخطر نوجوانان با تحلیل نقش میانجی گری دشواری در تنظیم هیجان صورت گرفته است.

    روش کار

    روش پژوهش حاضر توصیفی-تحلیلی از نوع همبستگی-تحلیل مسیر می باشد. جامعه آماری این پژوهش کلیه ی دانش آموزان مقطع متوسطه اول مناطق حاشیه نشین شهر کرمانشاه در سال تحصیلی 1401-1400 بود و نمونه شامل 530 نفر بود که به روش نمونه گیری چند مرحله ای خوشه ای انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه ی خطرپذیری جوانان ایرانی، مقیاس دلبستگی هازن و شیور، مقیاس نشخوار خشم ساکودولسکی، گلاب و کرومول و مقیاس دشواری در تنظیم هیجان گرتز و روئمر استفاده گردید. داده های بدست آمده از پرسشنامه ها با استفاده از مدل تحلیل مسیر و نرم افزارهای آماری اسمارت پی آل اس نسخه 3/3 و اس پی اس اس نسخه 25 مورد تحلیل قرار گرفت. این مطالعه با شناسه IR.IAU.KSH.REC.1402. 014 به تصویب کمیته اخلاق در پژوهش دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه رسیده است.

    یافته ها

    مسیر سبک دلبستگی به رفتارهای پرخطر (81/0 =β و 32/2= t)، مسیر نشخوار خشم به رفتارهای پرخطر (45/0=β و 32/2= t)، مسیر سبک دلبستگی به رفتارهای پرخطر با میانجی دشواری تنظیم هیجان (61/0=β و 28/3= t)، نشخوارخشم به رفتارهای پرخطر با میانجی دشواری تنظیم هیجان (21/0 =β و 55/3= t)، بدست آمد که همه مقادیر در سطح خطای کمتر از 05/0 معنی دار هستند.

    نتیجه گیری

    از طریق میانجی گری دشواری در تنظیم هیجان در رابطه بین سبک های دلبستگی و نشخوار خشم در رفتارهای پرخطر نوجوانان دختر رابطه مثبت و معنادار وجود دارد. این نتایج براهمیت نقش دشواری در تنظیم هیجان در رفتارهای پرخطر نوجوانان دختر تاکید دارد.

    کلیدواژگان: سبک دلبستگی، نشخوار خشم، رفتار پرخطر، تنظیم هیجان
  • محسن کمالی نیا، کیانوش زهراکار*، مهدی عرب زاده صفحات 47-50
    مقدمه

    تاب آوری بعنوان مولفه ای که نقش مهمی درتحمل سختی های محیط شغلی وزناشویی داردشناخته می شود. لذا بعنوان سازه اصلی شخصیت شناسایی شده، بنابراین شناسایی متغیرهایی که بتواننند تاب آوری را پیش بینی نمایند مهم است.

    روش کار

    پژوهش حاضر ازلحاظ هدف بنیادی واز نظر نحوه جمع آوری اطلاعات توصیفی ازنوع همبستگی بامدل معادلات ساختاری است. جامعه آماری پژوهش شامل پرستاران زن متاهل مراکز درمانی وبیمارستانی دولتی استان البرزندکه 400 نفرشان به شیوه نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای بعنوان نمونه انتخاب شدند. جهت جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه تاب آوری کانور و دیویدسون، مقیاس انعطاف پذیری شناختی دنیس و وندروال، پرسشنامه تنظیم شناختی هیجان گرانفسکی و همکاران، فرم کوتاه پرسشنامه تمایز یافتگی خود اسکورن و اسمیت و مقیاس سازگاری زناشویی لاک- والاس استفاده شد. جهت تجزیه و تحلیل اطلاعات از آزمون مدل معادلات ساختاری و نرم افزارهای SPSS 26، و Amos24 استفاده شده است. این پژوهش با شناسه IR.ZUMS.REC.1401.297 به تصویب کمیته اخلاق دانشگاه علوم پزشکی البرزرسیده است.. رضایت آگاهانه بودن آزمون از شرکت کنندگان دریافت و به آنها اطمینان داده شد که اطلاعات ایشان محرمانه خواهد بود.

    یافته ها

    نسبت بحرانی بین انعطاف پذیری شناختی 7/76 = r؛ تنظیم شناختی هیجان 9/72 = r تمایز یافتگی خود 2/71 = r سازگاری زناشویی 6/79 = r با تاب آوری که در سطح معناداری 01/0 رابطه مثبت و معناداری بدست آمد.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد که داده ها با مدل مفهومی پژوهش برازش دارند. همچنین نقش واسطه گری سازگاری زناشویی؛ بین انعطاف پذیری شناختی، تمایزیافتگی خود و پرسشنامه تنظیم شناختی هیجان بر تاب آوری تایید شد. باتوجه به نتایج بدست آمده جهت افزایش تاب آوری پرستاران زن متاهل به مسئولین درمانی پیشنهاد می شود به متغیرهای شناختی، هیجانی و عاطفی این قشر توجه ویژه داشته باشند.

    کلیدواژگان: تاب آوری، انعطاف پذیری شناختی، تمایزیافتگی خود، تنظیم شناختی هیجان، سازگاری زناشویی
|
  • Prediction of changes in Temperature-Humidity index in the coming decades according to the climate change phenomenon based on radiative forcing scenarios in a dry climate
    Mehdi Asghari, Gholamabbas Fallah Ghalhari, Marzieh Abbasinia, Farbod Ebadifard Azar, Fahimeh Shakeri, Mohammad Javad Ghanadzade, Gholamheidar Teimori, Sanaz Karpasand, Hossein Safari* Page 0
    Background and Aim

    One of the biggest environmental challenges of the 21st century is the phenomenon of climate change and global warming, which can cause numerous health problems. One significant health issue associated with climate change is the increase in the prevalence of heat stress, particularly in occupational encounters in hot outdoor environments. So this study aimed to predict and model temperature and humidity indices in the coming decades in a dry climate.

    Methods & Materials: 

    This study obtained daily atmospheric parameters, including minimum temperature, maximum temperature, and relative humidity of Kerman station, representing a dry climate, for a period of 30 years (1965 to 2005) from the meteorological organization. Modeling of these parameters and calculation of the Temperature and Humidity Index (THI) were performed using the atmospheric general circulation model HadGEM2-ES and the CORDEX dynamic microscaler model. Three different radiative forcing scenarios, including optimistic (RCP 2.6), intermediate (RCP 4.5), and pessimistic (RCP 8.5), were considered for the coming decades (three 30-year periods from 2011 to 2099).
    Ethical Considerations: The Ethics Committe of Iran University of Medical Sciences (IUMS) approved the present study (Code: IR.IUMS.REC.1400.020).

    Results

    The results of the study showed an increasing trend for minimum and maximum temperature parameters in all three time periods using the three scenarios considered. Moreover, the increase in temperature in the decades of 2099-2071 was more pronounced compared to the previous decades. The results also demonstrated an increasing trend in the THI index based on all three scenarios. The average results obtained using these scenarios showed an increase of 2.11, 2.53, and 3.3 degrees Celsius, respectively, in this index until the end of the last century compared to the base decades.

    Conclusion

    Overall, the increase in temperature and the investigated THI index in the studied station, based on all three scenarios, will lead to changes in thermal comfort. Higher levels of thermal discomfort will not only occur in hot months and seasons but also in other seasons. Therefore, proper planning should be implemented to address the adverse effects of climate change on people's health.

    Keywords: Climate Change, Global Warming Phenomenon, Thermal Comfort, Temperature, Humidity
  • Sina Banijamali, Oldooz Aloosh, Vahan Moradians, Tayeb Ramim, Haleh Afshar* Pages 1-7
    Introduction

    Patients with COVID-19 can have various and complex coagulation disorders that cause hypercoagulable conditions. Investigating the role of anticoagulants with different doses in the outcome of patients with COVID-19 seems to be needed. Therefore, the present study was conducted with the aim of predicting factors of severe disease, including the number of lymphocytes, LDH, and the recovery status of patients. 

    Methods

    A cross-sectional study was conducted in patients with COVID-19 hospitalized in Hazrat Rasool Akram (PBUH) Hospital. Study entry includes acute respiratory symptoms caused by COVID-19 disease (uncontrollable cough, dyspnea, prolonged medicine and blood saturation drop) along with lung involvement in chest spiral CT scan without injection, SARS RT-PCR–CO virus test was positive and transfer to intensive care unit (ICU) was indicated. Anticoagulant starting time, type and dose of anticoagulant received and duration of use were recorded. Two groups of prophylaxis dose, higher dose than prophylaxis (medium dose and therapeutic dose) were divided.

    Results

    Out of the total number of patients referred to Rasul Akram Hospital, 90 people (43 women (47.8%) and 47 men (52.22%)) participated in this study. The average hospitalization in the ICU was 13.50 ± 12.39 days and 17.18 ± 13.36 days in the hospital. Also, the duration of coagulant therapy was 17.13 ± 13.38 days. 53 patients (58.9%) received a prophylactic dose, 28 patients (31.1%) received a therapeutic dose, and 9 patients (10%) received a moderate dose of anticoagulant. Anticoagulant in 74 patients (82.2%) was unfractionated heparin (UFH) and in 16 cases (17.8%) low molecular weight heparin (LMWH). The changes of LDH, number of lymphocytes, dimer, fibrinogen, ferritin and FDP according to the dose of anticoagulant assessed in the three groups of prophylaxis, treatment and no statistically significant difference. The mean of ICU admission days according to different doses of anticoagulant did not show a statistically significant difference.

    Conclusions

    Finally, the findings obtained from the study showed that the use of different doses of anticoagulant does not cause a difference in the level of LDH, number of lymphocytes, ferritin and FDP at different measurement times. Also, the length of stay in the hospital and the time of hospitalization in the intensive care unit did not differ between the groups receiving prophylactic anticoagulant, medium dose and therapeutic dose.

    Keywords: COVID-19, Anticoagulants, Prophylaxis, Hospital stay, ICU Admission
  • Fatemeh Salabi*, Mahsa Lari Baghal, A Rahman Kordzangene, Ali Mohamadian Pages 8-17
    Introduction

    The scorpion of Androctonus crassicauda belongs to the Buthidae family, it has a strong and deadly venom for humans, and every year there are cases of death due to the sting of this scorpion. The purpose of this study is the biological evaluation of the venom of this scorpion, the production of monovalent antivenom against it, and the evaluation of the effectiveness of the produced antivenom.

    Methods

    The A. crassicauda scorpions were collected from different cities of Khuzestan province and milked by electric shock. In this research, the amount of venom protein, lethal dose 50 (LD50), immune response of horses, purification of antibodies, effectiveness of antivenom (ED50), degree of neutralization of venom with antivenom and the effect of monovalan antivenom in neutralizing the activity of hyaluronidase enzyme were evaluated. This research has been approved by the Ethics Committee of the Razi Vaccine and Serum Research Institute with code IR.RVSRI.REC.1401.017.

    Results

    The amount of protein and LD50 of the venom from studied scorpion were calculated to be 78 mg/ml and 11.27 µg per mouse, respectively. The results of measuring the antibody titer at different times of venom injection showed the increase in the immune response of horses against the venom. The value of ED50 was around 9 LD50 and 92.22 µg per mouse. According to the results, scorpion venom has hyaluronidase enzyme activity, and 10 µL of the produced pure antivenom was able to neutralize 100% of the venom's hyaluronidase activity.

    Conclusions

    In this project, extracted venom and produced antivenom showed their effectiveness. The produced antivenom was able to neutralize the venom in mice and prevented the death of the envenomed mice.

    Keywords: Scorpion Androctonus crassicauda, Scorpion sting, Monovalan antivenom, Lethal dose
  • Zahra Mortezaei, Somayeh Rajabi*, Sayyed-Javad Ziaolhagh Pages 18-24
    Introduction

    Methamphetamine increases the release of dopamine from nerve terminals. Binding of dopamine to dopamine receptors increases the phosphorylation of cyclic adenosine monophosphate responsive element (CREB) protein and changes the transcription of downstream genes.The purpose of this study is to investigate the effect of methamphetamine induction followed by aerobic training and Berberine on dopamine receptor 4 and CREB gene expression in the heart tissue of methamphetamine-addicted female rats during the withdrawal period.

    Methods

    30 rats were randomly divided into 5 control groups, methamphetamine, methamphetamine + aerobic training, methamphetamine + Berberine, methamphetamine + aerobic training + Berberine. Intraperitoneal injection of 10 mg/kg of methamphetamine was performed for 5 days, and during the withdrawal period, aerobic training was performed for 4 weeks and simultaneously the consumption of berberine 100 mg/kg as a solution in drinking water was considered. Real Time PCR method was used to measure gene expression. Independent T-test, Kruskal-Wallis test and SPSS24 software were used at the level of 0.05 to analyze the data. The code of ethics in the research was received with number IR.IAU.SHAHROOD.REC.1402.015.

    Results

    The results showed that methamphetamine use caused a non-significant increase (97%) in CREB expression and a non-significant decrease (52%) in dopamine 4 receptor compared to the control group (P>0.05). The implementation of interventions during the withdrawal period, such as Berberine consumption and the combination of berberine with aerobic training, produced non-significant increasing and decreasing effects on dopamine 4 receptor gene expression and CREB in the heart of methamphetamine-addicted rats, respectively (P > 0.05).

    Conclusions

    Short-term induction of methamphetamine did not cause significant changes in the expression of dopamine 4 receptor and CREB genes in the heart. Therefore, these genes could not undergo a significant change as a result of interventions such as Berberine and exercise. More studies are needed to investigate exact genetic changes in heart tissue.

    Keywords: Berberine, cAMP Response Element Binding protein (CREB), Exercise, Dopamine, Methamphetamine
  • Shahrzad Adili, Zohreh Raeisi*, Nahid Akrami, Zohreh Ranjbarkohan Pages 25-33
    Introduction

    The present study was conducted with the aim of the effectiveness of philial therapy on social acceptability and anxiety sensitivity of children with symptoms of self-destructive mood disorder.

    Methods

    It was a semi-experimental study with a pre-test-post-test design with a control group and a follow-up period. The statistical population included 9-12-year-old children with symptoms of suicidal mood disorder in Isfahan city. 30 children with symptoms of self-inflicted mood disorder and their mothers were selected by purposive sampling and randomly assigned to experimental and control groups. The experimental group received Filial Landreth play therapy intervention (2013) during two months in 8 sessions of 60 minutes. Research tools included Ford and Robin's (1970) social acceptability questionnaire and Tsao et al.'s (2006) anxiety sensitivity questionnaire. The data obtained from the research was analyzed by the method of variance analysis with repeated measurements using SPSS-29 statistical software.

    Results

    The results showed that the filial therapy intervention had a significant effect on the social acceptability and anxiety sensitivity of children with symptoms of self-destructive mood disorder (P<0.001). In this way, this intervention was able to lead to the improvement of social acceptability and the reduction of anxiety sensitivity of these children.

    Conclusions

    Based on the findings, it can be concluded that philial therapy using techniques such as lectures, discussion, role playing, group processes and supervision can be an effective treatment to improve social acceptability and reduce anxiety sensitivity of children with the symptoms of self-inflicted mood disorder should be used.

    Keywords: Self-Injurious Mood Disorder, Anxiety Sensitivity, Filial Therapy, Social Acceptability
  • Masoumeh Gholami, Hossein Bakhtiari-Dovvombaygi, Mahla Rezaei–Shandiz, Saeed Pazhoohan, Mehdi Sadegh* Pages 34-40
    Introduction

    Maternal folate supplementation during pregnancy is associated with reduced risk of several fetal neurodevelopmental disorders. However, it is not well known that excess folate intake from diet and supplements can impair neurodevelopment and behavior in offspring. Therefore, the aim of this study is to investigate the effect of chronic and high doses of folic acid before and during pregnancy in female rats on learning and spatial and avoidance memory in male and female offspring.

    Methods

    24 female Wistar rats received doses of 0.5, 1, and 2 mg folic acid by intraperitoneal injection two weeks before and during pregnancy. The control group received normal saline. Male and female offspring were divided into 8 groups. Learning behavior and spatial memory were measured by Morris blue maze test, avoidance memory by shuttle box test. The results showed that taking a dose of 2 mg folic acid before and during pregnancy causes spatial learning deficits in male offspring.

    Results

    While spatial memory is unchanged compared to the control. This dose of folic acid also causes a disturbance in avoidance memory in both male and female offspring.

    Conclusions

    Our results suggest that high doses of folic acid supplements during early life (fetal) have the potential to impair neurological functions such as memory. Although the severity of this disorder can depend on the gender of the child.

    Keywords: Folic Acid, Epigenetic, Spatial Memory, Avoidance Memory
  • Yasaman Noroozi*, Parisa Janjani Pages 41-46
    Introduction

    Adolescents are one of the most vulnerable groups against risky behaviors. Therefore, this research was conducted with the aim of determining the relationship between attachment styles and rumination of anger in high-risk behaviors of adolescents by analyzing the mediating role of difficulty in emotion regulation.

    Methods

    The method of the current research is descriptive-analytical of the correlation-path analysis type. The statistical population of this research was all the students of the first secondary level in the marginal areas of Kermanshah city in the academic year of 2011-2014 and the sample included 530 people who They were selected by multi-stage cluster sampling method. To collect data, Iranian youth risk-taking questionnaire, Hazen and Shiver attachment scale, Sakodolski, Glob and Cromwell anger rumination scale, and Gertz and Roemer scale of difficulty in regulating emotions were used. The data obtained from the questionnaires were analyzed using the path analysis model and the statistical software Smart PLS version 3.3 and SPSS version 25. This study with ID IR.IAU.KSH.REC.1402. 014 has been approved by the Research Ethics Committee of Kermanshah Islamic Azad University.

    Results

    The path of attachment style to risky behaviors (β = 0.81 and t = 2.32), the path of anger rumination to risky behaviors (β = 0.45 and t = 2.32), the path of attachment style to risky behaviors with mediation Emotion regulation difficulty (β = 0.61 and t = 3.28), rumination to risky behaviors with the mediation of emotion regulation difficulty (β = 0.21 and t = 3.55), it was found that all values at the error level are less than 0.05 are significant.

    Conclusions

    Through the mediation of difficulty in emotion regulation, there is a positive and significant relationship between attachment styles and rumination of anger in high-risk behaviors of adolescent girls. These results emphasize the difficult role of brahmin in regulating emotions in high-risk behaviors of adolescent girls.

    Keywords: Attachment Style, Anger Rumination, Risky Behavior, Emotion Regulation
  • Mohsen Mamalinia, Kianoush Zahrakar*, Mehdi Arabzadeh Pages 47-50
    Introduction

    Resilience is known as a component that plays an important role in tolerating the hardships of the occupational and marital environment. Therefore, it is identified as the main construct of personality, so identifying variables that can predict resilience is important.

    Methods

    The present study is based on the basic purpose and in terms of the method of collecting descriptive data is correlational with structural equation model. The statistical population of the study included married female nurses in public health centers and hospitals of Alborzand province that 400 of them were selected by multistage cluster sampling method. To collect data, Conor and Davidson Resilience Questionnaire, Denis and Vanderwal Cognitive Flexibility Scale, Cognitive Emotion Regulation Questionnaire Granevsky et al., Short Form Skorn and Smith Self Differentiation Questionnaire, and Locke-Wallace Marital Adjustment Scale were used. To analyze the data, structural equation modeling test and SPSS 26 and Amos24 software were used. This research is IR identifier. ZUMS. REC.1401.297 has been approved by the ethics committee of Alborz University of Medical Sciences. . Participants were given informed consent and were assured that their information would be confidential.

    Results

    The critical ratio between cognitive flexibility (r=76.7), cognitive emotion regulation (r = 72.9.), self-differentiation (r = 71.2), marital adjustment (r = 79.6) and resiliency was found at the significance level of 0.01. The results showed that the data fit with the conceptual model of the research. Also, the mediating role of marital adjustment, between cognitive flexibility, self-differentiation and the cognitive emotion regulation questionnaire on resilience was confirmed. According to the results, to increase the resilience of married female nurses, it is recommended to pay special attention to cognitive, emotional and emotional variables of this class.

    Conclusions

    According to the results of this study, it is suggested to the officials of the treatment staff to pay special attention to cognitive, emotional and emotional variables of this group to increase the resilience of married female nurses.

    Keywords: Resilience, Cognitive flexibility, Self differentiation, Cognitive emotion regulation, Marital intimacy