فهرست مطالب

مراقبت پرستاری و مامایی ابن سینا - سال پانزدهم شماره 2 (پیاپی 28، پاییز و زمستان 1386)

مجله مراقبت پرستاری و مامایی ابن سینا
سال پانزدهم شماره 2 (پیاپی 28، پاییز و زمستان 1386)

  • 62 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1386/09/14
  • تعداد عناوین: 9
|
  • فاطمه معصوم قنوتی، علی اصغر حیدری، میترا زندیه، ناهید محمدی، حسین محجوب صفحه 5
    مقدمه و هدف
    بیمارانی که تحت عمل جراحی شکمی قرار می گیرند، دچار عوارض مختلفی می شوند،که آمادگی جسمی و روحی درمرحله قبل از عمل خطرحین جراحی را کاهش می دهد وآموزش مهمترین جنبه این آمادگی است. لذا پژوهش حاضر به منظوربررسی تاثیرآمادگی قبل ازعمل بروضعیت بهبودی بعد از عمل جراحی شکمی بیماران مراجعه کننده به بیمارستان های آموزشی شهر همدان صورت گرفته است.
    روش کار
    ابزار گرد آوری داده ها چک لیست، مصاحبه با استفاده از فرم فهرست کنترل که شامل سه قسمت بود. قسمت اول شامل اطلاعات زمینه ای، قسمت دوم اطلاعات مربوط به حرکت و فعالیت بعد از عمل، قسمت سوم اطلاعات مربوط به درد و مقیاس دیداری سنجش درد است که با 5 کلمه توصیفی از بدون درد تا درد فوق العاده شدید مشخص شده است. تعداد نمونه در این پژوهش 196 نفر بودند که در دو گروه شاهد و تجربه به صورت تصادفی انتخاب شده و از لحاظ سن و جنس با یکدیگر همسان گروهی بوده اند.
    نتایج
    یافته های حاصل نشان داد که بین دو گروه از نظر مشخصات فردی اختلاف معنی داری وجود نداشته است. مدت زمان بستری بیماران در گروه تجربه که آموزشهای قبل از عمل را دیده بودند کمتر از گروه شاهد بوده است(001/0< P). از نظر زمان حرکت اختلاف معنی دار بود وبیماران در گروه تجربه حرکت و فعالیت خود را زودتر شروع کرده بودند(001/0 < P). از نظر تزریق مسکن در گروه شاهد با توجه به درخواست بیمار تزریق صورت گرفته در حالی که در گروه تجربه طبق روتین بخش اینکار صورت گرفته است. بین دو گروه اختلاف معنی داری وجود داشت و در گروه شاهد در 24 ساعت اول و دوم بعد ازعمل تزریق مسکن بیشتر بوده است (5 0 /0< P). شدت درد نیز در دو گروه تفاوت معنی داری داشته است (01 0 /0 < P)، به طوری که بیماران در گروه تجربه هنگام انجام فعالیت نسبت به گروه شاهد دردکمتری داشته اند.
    نتیجه نهایی: در مجموع یافته های این تحقیق نشان داد که آموزش قبل از عمل جراحی بر میزان بهبودی بیمارو کاهش مدت بستری بعد از عمل تاثیر داشته است.
    کلیدواژگان: آمادگی قبل از عمل، بهبودی، جراحی شکم، بیماران بستری
  • شراره ضیغمی محمدی، حبیب الله اسماعیلی، محمد مهدی کوشیار صفحه 12
    مقدمه و هدف
    خستگی یکی از شایع ترین و نگران کننده ترین عارضه جانبی سرطان و درمان آن می باشد که اثر منفی بر کیفیت زندگی می گذارد. هدف از این مطالعه تعیین تغییرات شدت خستگی در مبتلایان به سرطان در مرحله قبل و بعد از سه دوره شیمی درمانی در بیمارستان های منتخب دانشگاه های علوم پزشکی تهران و شهید بهشتی شهر تهران در سال 81 1380 بود.
    روش کار
    این یک مطالعه توصیفی – همبستگی بود که از یک روش نمونه گیری غیر احتمالی مبتنی بر هدف استفاده گردید. 121 بیمار سرپایی مبتلا به سرطان در این مطالعه شرکت داشتند.اطلاعات به شیوه مصاحبه جمع آوری گردید. ابزار مورد استفاده در این پژوهش فرم انتخاب نمونه،فرم مشخصات دموگرافیک،فرم مربوط به اطلاعات بیماری ودرمان، پرسشنامه حمایت اجتماعی، مقیاس شدت خستگی و پرسشنامه کیفیت زندگی بود.
    نتایج
    یافته ها تفاوت آماری معنی داری بین میانگین شدت خستگی در مرحله قبل و بعد از سه دوره شیمی درمانی نشان دادP<0.001)). تفاوت آماری معنی داری بین تغییرات شدت خستگی با اندکس توده بدنP=0.008)) وبلاتکلیفی و امید P<0.001)) وجود داشت. هم چنین تغییرات شدت خستگی با هموگلوبین و علائم ناراحت کننده رابطه آماری معنی داری را نشان داد P<0.001)).
    نتیجه نهائی: شدت خستگی در طول شیمی درمانی افزایش می یابد.پرستاران با مداخلات مناسب وآموزش اقدامات خود مراقبتی به بیمار می توانند در کاهش خستگی و ارتقاء کیفیت زندگی کمک نمایند.
    کلیدواژگان: خستگی، سرطان، شیمی درمانی
  • تهمینه صالحیان، معصومه دل آرام، محبوبه نوربخشیان صفحه 17
    مقدمه و هدف
    شیردهی از پستان به عنوان بهترین فرم تغذیه نوزاد در سراسر دنیا شناخته شده و توصیه پزشکان متخصص کودکان آمریکا بر تغذیه انحصاری با شیرمادر در شش ماه اول زندگی است. شیر مادر اثر محافظتی در مقابل عفونت های روده ای، عفونت دستگاه تنفسی، بیماری های آلرژیک، چاقی و دیابت نوع I دارد. با عنایت به این که تماس اولیه مادر و نوزاد می تواند در شیردهی موفقیت آمیز مادر تاثیر داشته باشد و برقراری این تماس عمدتا بستگی به عملکرد پرسنل بیمارستان در امکان برقراری ارتباط بین مادر و نوزاد و هم چنین به میزان آگاهی مادر و طرز صحیح شیردهی وی دارد، هدف از انجام این پژوهش تعیین میزان آگاهی زنان در مورد فواید شیر مادر و نحوه صحیح شیردهی در مرکز آموزشی درمانی هاجر شهرکرد بود.
    روش کار
    در یک مطالعه توصیفی مقطعی، تعداد 358 نفر از زنانی که در فاصله زمانی فروردین تا آبان ماه سال 1386 در مرکز آموزشی – درمانی هاجر زایمان کرده بودند، به روش نمونه گیری آسان انتخاب شده و در مورد آگاهی از مزایای شیر مادر ونحوه صحیح شیردهی مورد بررسی قرار گرفتند. داده ها به وسیله پرسشنامه خود ساخته جمع آوری شد. پرسشنامه شامل مشخصات دموگرافیک و سوالات سنجش آگاهی در مورد شیر پاسخ صحیح به کمتر از 50 درصد سوالات نشان دهنده آگاهی ضعیف، بین 75-50 درصد نشان دهنده آگاهی متوسط و بیش از 75 درصد نشان دهنده آگاهی خوب بود. اطلاعات جمع آوری شده با استفاده از نرم افزارspss و آزمون های آماری تی و ضریب همبستگی پیرسون تجزیه و تحلیل شد.
    نتایج
    آگاهی خوب در 2/18 درصد زنان، آگاهی متوسط در 5/64 درصد آنان و آگاهی ضعیف در 3/17 درصد موارد مشاهده گردید. ارتباط معنی داری بین میزان آگاهی زنان با شغل و سطح تحصیلات آنان وجود داشت. زنان شاغل (001/0 = p) و تحصیل کرده آگاهی بیشتری نسبت به زنان خانه دار داشتند (008/0= p).
    نتیجه نهائی: با توجه به اینکه میزان آگاهی زنان در بیشتر موارد در حد متوسط بوده است لزوم آموزش به ویژه در زمینه درمان فرورفتگی نوک پستان، شیردهی در موارد دوقلویی و طول مدت شیردهی، مدت زمان لازم بر ای فاسد شدن شیر مادر، نقش شیر مادر در پیشگیری از عفونت گوش، پوسیدگی دندان، ایجاد حساسیت و بیماری اسهال توسط پرسنل مراکز بهداشتی درمانی پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: آگاهی، تغذیه با شیر مادر، مزایای شیر مادر، نحوه صحیح شیردهی
  • خدیجه نصیریانی، محمدحسن اسلامی، علی دهقانی، حمیده دهقانی صفحه 23
    مقدمه و هدف
    از آغازخلقت انسان ها باهم ارتباط داشته اند درحرفه پزشکی نیز این مقوله از اهمیت ویژه ای برخوردار است به طوری که کادردرمان هرگاه خواهان ارائه درمان و مراقبت مؤثربه بیمار باشنددر وهله اول باید به چگونگی برقراری ارتباط خود با مددجویان توجه کنند و از این طریق رضایت بیمار را جلب نمایند. دراین راستا یکی از نشانه های کیفیت ومؤثربودن خدمات، نحوه برقراری ارتباط کادردرمان با بیماران و رضایت آنها می باشد. به همین منظور این مطالعه با هدف تعیین رضایت بیماران مراجعه کننده به اورژانس ازنحوه ارتباط کادردرمان با آنها انجام شده است.
    روش کار
    در این پژوهش توصیفی تحلیلی ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه ای مشتمل بر دو قسمت بوده که بخش اول مربوط به مشخصات دموگرافیک و بخش دوم شامل سئوالات مرتبط با رضایت بیمار از نحوه ارتباط کادردرمانی بود که همراه مصاحبه با 100نفر از بیماران بطور متوالی تکمیل شده است.
    نتایج
    نتایج حاصل نشان داد 50% بیماران ازنحوه ارتباط پزشک و45% از پرستاران راضی بوده و میانگین و انحراف معیار نمره رضایت بیماران از نحوه برقراری ارتباط کادردرمان(11/7 ± 27)بود. همچنین بین جنس وسطح تحصیلات بیماران بارضایت آنها از برقراری ارتباط رابطه معنی داری وجود داشت(به ترتیب 004/0 = P، 002/0 =P).
    نتیجه نهائی: رضایت بیماران از نحوه برقراری ارتباط کادردرمان متوسط بوده که رضایت بخش نیست ولازم است درطی برنامه های آموزش ضمن خدمت پرسنل را با تازه های علوم ارتباطات آشنا ساخته،همچنین با اجرای مسئله انطباق وتامین پرسنل و وقت کافی وحمایت مدیران ازآنها درجهت رسیدن به این مهم کوشید.
    کلیدواژگان: ارتباط، اور ژانس، رضایت بیمار
  • رقیه صدیفی، فائزه صحبایی، ژاسمن شاه نظریان صفحه 28
    مقدمه و هدف
    براساس اطلاعات موجود در ایران میلیون ها نفر گرفتار مراحل ضعیف تا شدید گواتر ناشی از کمبود ید هستند و از این رو مبارزه با اختلالات ناشی از کمبود ید به عنوان یک فوریت بهداشتی در کشور پذیرفته شده است. هدف از انجام این مطالعه تعیین ارتباط گواتر آندمیک و عادات تغذیه ای در دانش آموزان دبیرستان های دولتی شهر خوی می باشد.
    روش کار
    پژوهش حاضر یک بررسی تحلیلی مورد – شاهدی از نوع گذشته نگر است. جامعه پژوهش در این تحقیق به دو دسته تقسیم می شود. جامعه مورد و جامعه شاهد. جامعه مورد شامل کلیه دانش آموزان دختر مبتلا به گواتر و جامعه شاهد را کلیه دانش آموزان دختر غیر مبتلا به گواتر در دبیرستانهای دولتی شهر خوی تشکیل می داد. از بین جامعه پژوهش تعداد 120 نفر نمونه (60 نفر گروه مورد و 60 نفر گروه شاهد) به روش نمونه گیری خوشه ایبه طور تصادفی انتخاب گردید. اطلاعات در یک مرحله جمع آوری شد. ابزار گردآوری داده ها در این پژوهش پرسشنامه و فرم مشاهده بود. جهت تجزیه و تحلیل یافته ها از آمار توصیفی و استنباطی استفاده گردید.
    نتایج
    یافته های پژوهش نشان داد با وجود اینکه درصد بیشتری از دانش آموزان گروه شاهد (7/41 درصد) نسبت گروه مورد (7/31درصد) از نمک یددار استفاده می کردند. ولی تفاوت معنی داری از نظر نوع نمک مصرفی (معمولی، یددار، یا هر دو) نداشتند. همچنین یافته ها بیانگر این واقعیت بود که دانش آموزان گروه مورد و شاهد از نظر روش نگهداری نمک یددار در منزل و چگونگی استفاده از نمک یددار تفاوت های معنی دار آماری داشتند (05/0 P <). به طوری که درصد بیشتری از دانش آموزان گروه شاهد (7/86 درصد) در مقایسه با گروه مورد (3/68 درصد) نمک یددار را در شرایط نامطلوب (محل مرطوب، ظرف درباز) در منزل نگهداری می کردند همچنین درصد بیشتری از دانش آموزان گروه شاهد (7/86 درصد) در مقایسه با گروه مورد (3/68 درصد) از نمک یددار هم برای پخت و هم برای نمکدان استفاده می کردند. عادات غذایی مشخص کرد که دانش آموزان در گروه مورد و شاهد از نظر میانگین مصرفی کل گوشت و جایگزین های آن، غلات، چربی ها، میوه ها و سبزیجات تفاوت معنی داری نداشتند و لیکن از نظر متوسط مصرف ماهیانه لبنیات و آجیل تفاوت معنی داری داشتند (05/0 P <). در مقایسه دانش آموزان گروه مورد و شاهد از نظر متوسط مصرف ماهیانه مواد غذایی حاوی ید و گواترزا تفاوت معنی دار آماری مشاهده شد (05/0 P <). هم چنین بین گواتر و متغیرهای شغل پدر و بعد خانوار در دو گروه مورد و شاهد ارتباط معنی دار مشاهده شد. نتیجه نهائی: با توجه به نتایج پژوهش لزوم اجرای برنامه آموزشی موثر و منظم، جهت بهبود عادات غذایی و پیشگیری از بیماری ها مورد تائید قرار می گیرد.
    کلیدواژگان: عادات تغذیه ای، گواتر آندمیک، ید
  • علیرضا مرادی، سید عباس حسینی، عباس مرادی، ابراهیم دانشیار صفحه 33
    مقدمه و هدف
    بیماری تالاسمی شایعترین بیماری ژنتیکی در ایران می باشد. اگاهی زوجین در شرف ازدواج می تواند در پیشگیری از آن نقش موثر داشته باشد. هدف از این مطالعه تعیین میزان اگاهی زوجین در شرف ازدواج درباره بیماری تالاسمی در شهرستان بهار می باشد.
    روش کار
    این مطالعه مقطعی بر روی 175 نفر از زوجین که برای دریافت خدمات مشاوره ای قبل از ازدواج به مرکز رفرانس شهرستان بهار در سال 86 مراجعه نموده بودند، انجام گردید. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه محقق ساخته بود و تجزیه و تحلیل داده ها بوسیله برنامه نرم افزار SPSS و با استفاده از آزمون مجذور کای (Chi-Square) انجام گرفت.
    نتایج
    با توجه به نتایج این مطالعه 1/13 درصد از زوجین آگاهی خوب، 4/47 درصد آگاهی متوسط و 4/39 درصد آگاهی ضعیف درباره بیماری تالاسمی داشتند. همچنین اختلاف معنی دار بین میزان اگاهی و جنسیت افراد مشاهده نگردید(05/0P).
    نتیجه نهایی: نتایج این مطالعه نشان می دهد که در سالهای اخیر با بهره گیری از وسایل ارتباطات جمعی و آموزش پیرامون بیماری تالاسمی میزان اگاهی جوانان افزایش یافته است اما آموزش وسیع تر و مداوم به گروه های هدف (جوانان، دانش آموزان، سربازان و سایر مردم) جهت ارتقاء فرهنگ پیشگیری از بیماری تالاسمی امری ضروری می باشد
    کلیدواژگان: آگاهی، ازدواج، تالاسمی
  • نسرین نظری، شمس الملوک جلال منش، زهرا مشتاق، محمود محمودی صفحه 38
    مقدمه و هدف
    استئوپروز بعنوان یکی ازمشکلات عظیم بهداشتی در کشورهای پیشرفته و درحال توسعه اعلام شده است. این بیماری منجر به ناتوانی و مرگ در افراد مسن، افزایش هزینه های بیمارستانی وکاهش کیفیت زندگی می گردد. با آموزشهای مناسب به بیماران می توان از پیشرفت بیماری و زمین گیرشدن بیمار جلوگیری کرد که در این راستا تعیین نیازهای آموزشی، اولین قدم برای برنامه ریزی آموزشی محسوب می شود. لذا هدف این پژوهش تعیین نیازهای آموزشی بیماران مبتلا به استئوپروز مراجعه کننده به مراکز سنجش تراکم استخوان بیمارستا نهای منتخب شهر تهران در سال 1384 بود.
    روش کار
    در این پژوهش توصیفی، 114 بیمار مبتلا به استئو پروز به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب و در پژوهش شرکت داده شدند. محیط پژوهش مراکز سنجش تراکم استخوان بیمارستانهای مربوطه بود. ابزار گرد آوری اطلاعات پرسشنامه بود که مشتمل بر 68 سوال در رابطه با مشخصات دموگرافیک و سوالات مربوط به حیطه های نیاز آموزشی بیماری استئوپروز تنظیم گردید. جهت تعیین نیازهای آموزشی مبتلایان و ارتباط آن با برخی متغیرهای فوق از آمار توصیفی و استنباطی از جمله تست دقیق فیشر استفاده شده است.
    نتایج
    بیشترین درصد افراد مورد پژوهش(86 درصد) در مورد بیماری استئوپروز نیاز به آموزش داشتند. نتایج رابطه معنی دار آماری بین برخی مشخصات دموگرافیک و حیطه های نیاز آموزشی بیماری استئوپروز نشان داد. نتیجه نهائی: یافته های این پژوهش حاکی از آن بود که بیماران مبتلا به استئوپروز نیاز بالایی به امر آموزش در زمینه این بیماری دارند. لذا با تعیین نیاز های آموزشی بیان شده از سوی بیماران توسط کادر درمانی از جمله پرستاران، میتوان برنامه های آموزشی منسجم و مناسب جهت این بیماران تنظیم کرد و بدین طریق به عمده ترین اهداف مراقبتی که کنترل بیماری و کاهش عوارض است، دست یافت.
    کلیدواژگان: استئوپروز، تراکم استخوان، نیاز های آموزشی
  • افسر امیدی، ناهید کرمی کبیر، رفعت بخت صفحه 44
    مقدمه و هدف
    عفونت مجاری ادراری یکی از شایع ترین علل مراجعه افراد به پزشک است، این بیماری در زنان شایع تر از مردان می باشد، به طوری که از هر پنج زن یک نفر در مدت زندگی اش مبتلا می شود. هدف از این مطالعه تعیین عادات رفتاری دانشجویان پرستاری و مامایی مونث در مورد عفونت مجاری ادراری در دانشکده پرستاری و مامایی در سال 1385بوده است.
    روش کار
    در این پژوهش نوع مطالعه توصیفی – مقطعی بوده که جهت انجام پژوهش 133 دانشجوی دختر سال اول و آخر پرستاری و مامایی انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه بوده است که اطلاعات از طریق تکمیل پرسشنامه توسط واحدهای مورد پژوهش جمع آوری گردید. و سپس با استفاده از نرم افزار spss تجزیه و تحلیل گردید.
    نتایج
    یافته های پژوهش نشان داده اکثریت واحدها در گروه سنی 25-20 سال و مجرد و ساکن خوابگاه بودند. از نظر عادات رفتاری بیشترین درصد به ترتیب، لبنیات، گوشت ماهی، تخم مرغ، شکلات و سبزی ها و میوه ها را اکثر اوقات، و برنج و نان و آجیل را همیشه مصرف می کردند. بیشترین درصد واحدها 9/45% در هوای سرد به مقدار کم، 39% در هوای گرم خیلی زیاد آب می نوشند. اکثرا 3/32% چای پررنگ و به مقدار کم می آشامند و 4/71% آب میوه خیلی کم می خورند ولی 4/74% نوشابه گازدار خیلی زیاد می نوشند. در مورد فعالیت، اکثریت واحدها 6/31% به میزان کم، 3/29% خیلی کم فعالیت سرپایی دارند و 9/60% با وسیله نقلیه رفت و آمد می کنند و 6/40% ورزش نمی کنند. در مورد رعایت بهداشت تناسلی، اکثرا 85% بلافاصله پس از احساس دفع ادرار به دستشویی می روند، 5/92% شب ها قبل از خواب تخلیه مثانه می کنند، 97% برای استحمام از دوش استفاده می کنند، 82% پس از شستشوی ناحیه تناسلی خود را خشک می کنند و 5/92% در دوران قاعدگی خود را می شویند.به طور کلی آزمون های آماری نشان دادند، عادات رفتاری اکثریت واحدهای مورد پژوهش در رابطه با تغذیه، مصرف مایعات و فعالیت روزمره نامطلوب ولی از نظر رعایت بهداشت تناسلی مطلوب بوده است.
    نتیجه نهایی: از آنجا که نتایج پژوهش حاکی از نامطلوب بودن برخی عادات رفتاری دانشجویان بوده است، لذا ضروری است ابتدا عادات رفتاری مناسب درخودشان ایجاد شود، تا بتوانند افراد جامعه را آموزش دهند.
    کلیدواژگان: عادات رفتاری، عفونت ادراری، دانشجویان پرستاری و مامایی
  • چکیده مقالات به زبان انگلیسی
    صفحات 7-14
|
  • F. M. Ghonooti , A. A. Heidari , M. Zandieh , N. Mohammadi Page 5
    Introduction &
    Objective
    Patients, who undergo abdominal surgery, suffer from several side effects. Physical and mental preparation before surgery reduces the amount of risk during the surgical operation. Training plays an important role here. Therefore the present research is conducted to study the effects of pre surgical preparation on the recovery condition of patients after abdominal surgery in Hamadan training hospitals.
    Materials and Methods
    Data gathering tools check lists, interview and using the control list forms, consisting of three parts. 1- The basic informations. 2–information's related to the activity and movement after the surgery. 3 – The information's related to the pain and visual analog scale, which has been clear with five descriptive words from the painless point to the severest pain point. The numbers of the samples in this research were 196 patients, in two groups of witness and experience of the same groups of age and sex who were selected accidentally.
    Results
    The results showed that there was no meaningful difference of personal peculiarities between the two groups the trained patients, in the experience group were admitted in the hospital for a shorter time (p<0.001). There was also meaningful difference of time movement in the experience group and the patients of this group started movement and activity sooner than the witness groups (p<0.001). In the other hand the witness groups themselves had asked for the pain relief injections while the other groups had received it as the usual ward medication, the witness group in the first and second 24 hours after the surgery received more pain relief injections (p<0.05). The sever ness of the pain also in the two groups had a meaningful difference (p<0.001), The experiences group had lesser pain while doing activities than the other group.
    Conclusion
    Findings from this research showed that training before surgery for recovery of patient and reduction of patient's hospitalization period is efficient.
  • Sh. Zeighami Mohamadi , H. Esmaili , M.M. Kooshyar, Ph Page 12
    Introduction &
    Objective
    cancer treatment relate fatigue is the most prevalent and distressing side effect of treatment for cancer patients. fatigue lead to decline emotional, psychosocial and physical functions and can be influence on the individual's quality of life. The purpose of this study was determine the intensity of fatigue in cancer patients before and after 3 cycle chemotherapy in selected hospitals of Tehran and shahid beheshty medical science university in 2001-2002.
    Materials and Methods
    This is adiscriptive –correlative study that utilized a purposeful sampling. one hundred twenty one out patients with cancer participated in this study.data callectad by interview. the instruments used included: the sample selection and demographic data form, social support questionnaire, fatigue severity scale, piper fatigue scale and quality o life scale (qol-30)
    Results
    The finding indicated that a significant different between mean of intensity of fatigue(P<0.001) before and after 3 cycle chemotherapy. significant different was found between changes of intensity of fatigue with hope and uncertainty (P<0.001) and BMI(P=0.008),and significant positive correlation was found between intensity of fatigue with Hb and distressing symptom (P<0.001).
    Conclusion
    in cancer patient intensity of fatigue increase over the course of chemotherapy. Loss of BMI, other side effects, hopeless, uncertainty, anemia lead to increase intensity of fatigue. Fatigue lead to decline emotional, psychosocial and physical functions and can be influence on the individual's quality of life. The nurses by appropriate intervention and patient's education about self care intervention can help to reduce fatigue and improve quality of life
  • T. Salehian , M. Delaram , M. Noorbakhshian Page 17
    Introduction &
    Objective
    Breast feeding is the best method of nutrition in infants in the through out of world and the pediatrics physician in the United States of America recommended the exclusive breast feeding, in the first six month of life. Breast feeding protects the infant from entrocolitis, respiratory infection, allergic disease, obesity and diabetes type I. The first communication between mother and infant can affect the successful feeding and this connection depends on the knowledge of mother and proper method of feeding in Hajar hospital.
    Materials and Methods
    In the descriptive and cross- sectional study, 358 of women who were delivered from March to August in Hajar hospital in Shahrekord 2007, selected easily and assessed about the benefits of breast feeding. We used the questionnaire for data collection. It contained individual characteristics and thirty – two questions about knowledge of breast feeding. For each correct answer, we allocated the 1 score and for each incorrect answer, 0 score was allocated. Correct answer to less of 50 percent of questions was detected for poor knowledge. 50 -75 percent of correct answer was detected for moderate and more of 75 percent was detected of knowledge. Data was analyzed by SPSS, t – test and Pearson correlation test.
    Results
    18.2% of women had adequate knowledge, 64.5% had moderateand17.3% had inadequate knowledge. There was a significant correlation between job and education of women and their knowledge, employed and educated women had better knowledge about the benefits of breast feeding versus the unemployed and uneducated women (P= 0.001).
    Conclusion
    The Knowledge of women about the and their positive attitude about benefits of breast feeding was moderate. The necessity of education especially the inversion of nipple, feeding in twins pregnancy, duration of feeding, deterioration of milk, the role of breast feeding in perevation of otitis, dental caries, allergy and diarrhea by the health care providers was suggested.
  • Kh .Nasiriani , M.H. Eslami , A. Dehghani , H. Dehghani Page 23
    Introduction &
    Objective
    Human have communicated between together since beginning creat-ion. the communication is importance for medical profession that needs to especial pay attention in the first. One of the quality indicators in health care service is method of healthcare communication whit patients and their satisfaction.
    Materials and Methods
    This research was descriptive & analytic study that's main of aim was to determining patient satisfaction with approach communication in emergency department. data collection tool was questionnaire consisting of demographic data &questions related to approach communication that it completed through interview. The sample consisted of 100 patients and they selected a continuously sampling.
    Results
    The result indicated patient satisfaction with communication for doctor 50% and nurse 45%. Mean score was 27 ± 7.11. Also results show significant statistical deference among sex & level of education with patient satisfactions (P=0.002, P=0.004)
    Conclusion
    Finding showed patient satisfaction with communication was moderate that it isnt enough. it suggested the healthcare workers pay more attention of this issue with better education in university & continue education on the job, provision time, staff and support of management.
  • R. Sodeifi , F. Sahbayei , Zh. Shahnazariyan, Ph Page 28
    Introduction &
    Objective
    The present study is a case-control retrospective study. The purpose of the study is to determine the relationship between “endemic goiter "and “food habits "of governmental high school students of Khoy city.
    Materials and Methods
    Target population in this research is divided into two groups: “case population " and "control population". Case population includes all the school girls who have goiter and control population includes all the girl students who do not have goiter. 120 subjects (60 case groups and 60 control group) were randomly selected from target population by cluster-sampling method. The information was obtained through one stage. Questionnaire and observational form were two means of data collection and descriptive and inferential statistics were used for analyzing the finding.
    Results
    Findings showed that although higher percentage of control group students (41.7) in comparison with case group students (31.7) used iodized salt, there was no significant difference from vantage point of consumed salt (usual, iodized or both). And findings proved that the case and control group students had significant difference regarding keeping and using of iodized salt at home (P < 0.05), so that higher percentage of control group students (86.7) in comparison with case group (68.3) used iodized salt both for cooking and salt – celler: And case group students also kept iodized salt in unfavorable conditions at home. (Humid place and uncovered dish). Food habits determined that students in case and control groups from vantage point of average monthly consumption of meat and its supplements, corn, grain, fat, fruit, and vegetables did not have significant difference but from view point of average monthly consumption of dairy products and nuts had significant difference. (P < 0.05).By comparing the students of case and control groups from view point of average monthly consumption of iodized and goitrogenic foods, significant statistical differences were observed and also there was significant relationship between goiter and other variables such as father occupation and family number in two mentioned groups.
    Conclusion
    Regarding the result of data analysis, it is highly recommended to follow a regular education and some continuous educational programs for improving food habits and preventing of disease.
  • .R. Moradi , S.A. Hosseini , A. Moradi , A.Daneshyar Page 33
    Introduction &
    Objective
    Thalassaemia is a prevalent disease in Iran. The knowledge of couple about thalassaemia at the stage of marriage has an important role in prevention of that. The objective of this study was to determine the knowledge of couple at the stage of Marriage in relation to the thalassaemia in Bahar city, Hamdan province.
    Materials and Methods
    A cross-sectional study was performed. A total of 175 at the stage of Marriage was studied in counseling center of thalassaemia in Bahar in 2007. The data was collected of the couple with questionnaire and then were analyzed by SPSS.
    Results
    According to the result of this study, the knowledge 13.1% of couple was good, 47.4% of couple was medium and 39.4% of couple was weak about thalassaemia.So there is no significant difference between the knowledge of men and women (P>0.05). But the rate of the knowledge of thalassaemia was significantly increased in urban area and higher levels of education (P<0.05).
    Conclusion
    This study showed that the knowledge of couple about thalassaemia was increased in the resent years using communication systems. The more extensive educational program for goal groups (youth, students, soldiers and other people) is necessary for promotion of prevention of thalassaemia.
  • N. Nazari , Sh. Jalalmanesh , Z. Moshtagh , M. Mahmoudi Page 38
    Introduction &
    Objective
    Osteoporosis announced as one of the great hygienic problems in advanced and also developed countries. This disease causes many problems such as morbidity and mortality in elderly people, increase medical care cost and decrease of life quality. With proper education can prevent progress of disease that in this direction, determination of education needs is first step in educational programming. The purpose of this descriptive has determined education needs of patients suffering osteoporosis referring to bone densitometry centers at the hospitals of Tehran city in 2005.
    Materials and Methods
    This descriptive study 114 patients suffering osteoporosis were selected by stratified random sampling method and participate in study. The study settings were bone densitometry centers of hospitals. A questionnaire with 68 questions about demographic data and education needs of osteoporosis disease was used for data collection. Fisher test were used for data analysis.
    Results
    Findings showed that most patients (86%) need for education about osteoporosis.A significant relation was found between some demographic characteristics of patients and their education need.
    Conclusion
    According to the results, it seems that clients with osteoporosis disease have an urgent need for education in this regard. so with determination of educational needs by nurses can scheduling proper educational programming for this patients and with way acquire to main attention goals that is controlling disease and decreasing complication of that.
  • A. Omidi , N. Karami Kabir , R.Bakht Page 44
    Introduction &
    Objective
    Urinary tract infection is one of the most common reasons a among people who refer to doctors. This disease involves women more than men. In such a way that one woman among five suffers from it during her life. The main aim of this research was to determine the behavioral habits of female students in faculty of nursing and midwifery of Hamadan city, 2006.
    Materials and Methods
    This was descriptive cross sectional study on 133 female freshmen and seniors of nursing and midwifery. Data were gathered through questionnaire.The information was analyzed using SPSS/10.
    Results
    Results suggested that the majority of the participants are between the ages of 20-25 single and live in dormitory. They often consumed the most percentage of dairy foods, fish, egg, chocolate, vegetables and fruit and always use rice, bread and nuts. The most percentage 45.9% of units drinks less in cold weather and 39% very much in hot weather. Most of them 32.3% dont drink strong tea very much, and 71.4% drink Juice less. But 74.4% drink soda very much.Considering activity, most of the units 31.6% were not active, and 29.3%had daily actives and 60.9% used transportation Vehicles and 40.6% did not exercise.Majority of them 85% uses W.C just when they feel they wanted to urinate and 92.5% evacuate their bladders before bed. 97% take a shower and 82% dry their urogenital organs, and 92.5% wash themselves during menstruation.Generally the statistical experiments showed that the majority of the units had improper habits regarding nutrition, using liquids and daily activities, but proper ones regarding urogenital hygiene.
    Conclusion
    As the results showed, although the nursing and midwifery students are responsible for training hygienic and preventing the disease, they dont have proper behavior in this regard, so first they themselves should be trained in order to promote them to others.