به جمع مشترکان مگیران بپیوندید!

تنها با پرداخت 70 هزارتومان حق اشتراک سالانه به متن مقالات دسترسی داشته باشید و 100 مقاله را بدون هزینه دیگری دریافت کنید.

برای پرداخت حق اشتراک اگر عضو هستید وارد شوید در غیر این صورت حساب کاربری جدید ایجاد کنید

عضویت

جستجوی مقالات مرتبط با کلیدواژه « پیشه وری » در نشریات گروه « ادبیات و زبان ها »

تکرار جستجوی کلیدواژه « پیشه وری » در نشریات گروه « علوم انسانی »
  • محمدرضا حصارکی، مهین خطیب نیا
    انسان از آغاز آفرینش برای گذران زندگی مجبور به کار و کارآفرینی بوده و فرهنگ، مجموعه آداب و رسوم و باورهای حاکم بر جامعه است که از دیدگاه «شیوه زندگی» جدایی ناپذیر از کار و کارآفرینی است. در این مقاله با مطالعه برخی آثار بی نظیر و تمثیلی ادب فارسی، با بیان بیش از صدها تمثیل از شغل و حرفه و ارائه راهکارهای مفید و مثمر ثمری که در جهت بسط و گسترش این مشاغل در بطن جامعه ارائه شده، پی می بریم که کار و کارآفرینی و ایجاد خلاقیت در چند هزار سال پیش بین ایرانیان کهن از راه های توسعه اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگ و تمدن کشور محسوب می شده است.
    کلید واژگان: کارآفرینی, پیشه وری, ادبیات تمثیلی فارسی, نظامی گنجوی, نظامی عروضی}
    Mohammad Reza Hesaraki, Mahin Khatibnia
    People have to work to make a living from the creation and entrepreneurship, culture, customs and beliefs of the society from the perspective of "lifestyle" is inseparable from work and entrepreneurship. In this study, with unique and innovative works of Persian literature, Said hundreds of jobs and careers and to provide useful and fruitful solutions in order to expand these jobs are provided in the community. We realized that working and Entrepreneurship are considered in thousands of years ago the ancient Iranians way of economic development, social, political, cultural and civilization of the country.
    Keywords: entrepreneurship, Creativity, Persian literature, Authors, Poets}
  • علی محمد موذنی، فاطمه مهری
    «فتوت» که در طول تاریخ همواره با تصوف ارتباطی نزدیک داشته، در «حیات شهری» جوامع اسلامی نیز تاثیرگذار بوده است. این تاثیرگذاری نه تنها از مقوله تاثیرگذاری فکری، بلکه از مقوله تحولات سیاسی و اجتماعی قابل توجه است. عده ای بر آنند که فتوت، نوعی تصوف عامیانه به شمار می رود؛ با این حال به نظر می رسد چنین فروکاستی قادر نیست نقش و تاثیر این مقوله را در رشد حیات اجتماعی این آیین به تمامی توضیح دهد. فتوت در طول تاریخ با ورود به عرصه بازار و اجتماع و نفوذ در طبقات پیشه ور و مرعی داشتن آداب و سننی که با تاروپود فکری این طبقات در هم آمیخته، توانسته است مفاهیم صوفیانه را با روح زندگی شهری که بر پایه پیشه وری بنا می شوند، چنان درآمیزد که به عنوان گونه ای تصوف مدنی مطرح شود. در این نوشتار، دلایلی برای اثبات این مقوله ارائه می شود.
    کلید واژگان: فتوت, جوانمردی, پیشه وری, تصوف, زندگی شهری}
    Dr Ali Mohammad Moazzeni, Fatemeh Mehri
    “Generosity” that has always had a close association with mysticism throughout the history has also influenced the “civil life” in Islamic societies. This is not just intellectual influence but it brought about social and political changes as well. Some try to reduce “generosity” to common mysticism; this, however, seems not to be able to clarify its role in the development of the social life of the ritual completely. Throughout the history, generosity has penetrated into the social life and work of common people, and, therefore, mixed with their thoughts. It has, thus, been so much able to mix mystical concepts with the civil life that it is regarded as a type of civil mysticism. This paper tries to prove this point.
    Keywords: generosity, chivalry, craftsmanship, mysticism, civil life}
نکته
  • نتایج بر اساس تاریخ انتشار مرتب شده‌اند.
  • کلیدواژه مورد نظر شما تنها در فیلد کلیدواژگان مقالات جستجو شده‌است. به منظور حذف نتایج غیر مرتبط، جستجو تنها در مقالات مجلاتی انجام شده که با مجله ماخذ هم موضوع هستند.
  • در صورتی که می‌خواهید جستجو را در همه موضوعات و با شرایط دیگر تکرار کنید به صفحه جستجوی پیشرفته مجلات مراجعه کنید.
درخواست پشتیبانی - گزارش اشکال