به جمع مشترکان مگیران بپیوندید!

تنها با پرداخت 70 هزارتومان حق اشتراک سالانه به متن مقالات دسترسی داشته باشید و 100 مقاله را بدون هزینه دیگری دریافت کنید.

برای پرداخت حق اشتراک اگر عضو هستید وارد شوید در غیر این صورت حساب کاربری جدید ایجاد کنید

عضویت
جستجوی مقالات مرتبط با کلیدواژه

input-output table

در نشریات گروه علوم سیاسی
تکرار جستجوی کلیدواژه input-output table در نشریات گروه علوم انسانی
تکرار جستجوی کلیدواژه input-output table در مقالات مجلات علمی
  • ابوالفضل یاری، بیت الله اکبری مقدم*
    هدف

    هدف ما این است که نشان دهیم با استفاده از فرآیند تحلیل سلسه مراتبی (AHP) می توان با نظرسنجی از خبرگان، تخمینی از ضرایب فنی رشته فعالیت ها برای تحقیقات آینده نگاری در حوزه توسعه اقتصادی استان قزوین به دست آورد. آینده نگاری اقتصادی منطقه ای نیازمند بررسی کلیه شاخص های توسعه است. توسعه هدفمند بدون در اختیار داشتن اطلاعات و ابزار لازم در شرایط پیچیده کنونی امری ناممکن است. در شرایطی که در زمان های کوتاه تغییرات شدیدی در ساختار سیاسی و اقتصادی و اجتماعی مناطق ایجاد می شود تکیه بر ابزارهای گذشته نگر و ایستا خطای زیادی در آینده نگاری ایجاد خواهد کرد.

    روش

    رویکرد این پژوهش از نوع ترکیبی کیفی و کمی است. برای این منظور با همکاری نهادها و سازمان های ذی نفع در جلساتی منظم و استفاده از اطلاعات کشوری و استانی جدول ضرایب فنی برای استان قزوین تهیه شده است.

    یافته ها

    نتایج این تحقیق نشان می دهد که از روش معرفی شده می توان اطلاعات مورد نیاز آینده پژوهان منطقه ای را با هزینه زمانی و پولی کمتری نسبت به روش های مرسوم استخراج نمود.

    نتیجه گیری

    تحلیل های اقتصادی براساس جدول داده ستانده دارای مزایای متعددی است و محققین اقتصادی تمایل زیادی به استفاده از این اطلاعات به ویژه در مدل های تعادل عمومی دارند. اما تهیه اطلاعات این جدول هزینه بر و زمان بر است و معمولا به همین دلیل در سطح منطقه ای (استانی) تهیه نمی شود یا با تاخیر زمانی زیاد که استفاده از آن را کمرنگ می کند ارایه می شود. روش استفاده شده در پژوهش حاضر مشکلات مذکور را رفع نموده است.

    کلید واژگان: آینده نگاری، جدول داده ستانده، تحلیل سلسه مراتبی، آینده نگری اقتصادی
    Abolfazl Yari, Bytollah Akbari Mogadam *
    Purpose

    The purpose of this study is applying Analytic Hierarchy Process (AHP) to estimate technical coefficients of activities, which is suitable for foresight regional economy index by employing experts’ opinion. Regional economic foresight requires appraising all dimensions of development indices. World complex conditions demand adequate information and tools to rational development planning. In situation that rapid changes in political and social economic structure happen in short term, applying retrospective and static tools create enormous error on foresight.

    Method

    This research has applied mixed (qualitative and quantitative) method. In this regards, technical coefficient table for Qazvin was developed through regular meeting with related administrations and stakeholder organizations in combination with country and provincial data.

    Findings

    The research outcomes pointed out that applying AHP will reduce costs and time in compare with existing methods.

    Conclusion

    Economic analyses based on input- output table have many benefits which make attraction for researchers, especially on general equilibrium model. In the other hand, those table will not afford in provincial level as preparing data and information for them is cost and time consuming. This research has been solve that problem

    Keywords: Foresight, Input-Output Table, Analytic Hierarchy Process, Economic Foresight
نکته
  • نتایج بر اساس تاریخ انتشار مرتب شده‌اند.
  • کلیدواژه مورد نظر شما تنها در فیلد کلیدواژگان مقالات جستجو شده‌است. به منظور حذف نتایج غیر مرتبط، جستجو تنها در مقالات مجلاتی انجام شده که با مجله ماخذ هم موضوع هستند.
  • در صورتی که می‌خواهید جستجو را در همه موضوعات و با شرایط دیگر تکرار کنید به صفحه جستجوی پیشرفته مجلات مراجعه کنید.
درخواست پشتیبانی - گزارش اشکال