به جمع مشترکان مگیران بپیوندید!

تنها با پرداخت 70 هزارتومان حق اشتراک سالانه به متن مقالات دسترسی داشته باشید و 100 مقاله را بدون هزینه دیگری دریافت کنید.

برای پرداخت حق اشتراک اگر عضو هستید وارد شوید در غیر این صورت حساب کاربری جدید ایجاد کنید

عضویت

جستجوی مقالات مرتبط با کلیدواژه « ضربه دوم » در نشریات گروه « علوم سیاسی »

تکرار جستجوی کلیدواژه « ضربه دوم » در نشریات گروه « علوم انسانی »
  • مصطفی کدخدایی، شهرام عسکری حصن

    بازدارندگی یکی از مفاهیم بنیادین و استراتژیک در سیاست بین الملل و بطوراخص در حوزه نظامی- امنیتی است و کشورها باتوجه به فوریت تهدیدات به ایجاد بازدارندگی در راستای حفظ امنیت و بقاء وجودی خود اقدام می کنند. در منطقه خاورمیانه تهدیدات زیادی به لحاظ ذهنی و عینی علیه ایران فعال هستند. در همین راستا، الزامات تعیین دکترین امنیتی جمهوری اسلامی براساس وجود تهدیدات و شیوه مقابله موثر با این تهدیدات طراحی و اجرا می شود. روش تحقیق مقاله حاضر از نوع توصیفی- تحلیلی است. سوال اصلی تحقیق بر این مبناست، دکترین امنیتی ایران در محیط پیرامونی بر چه اصولی استوار است؟ بطور فزاینده واضح است که نگاه غالب تئوریسین های جمهوری اسلامی ایران گرایش به رویکرد امنیت محور دارند، بر این اساس، دکترین امنیتی ایران علیرغم حاکم بودن روش «دولت واقعگرایی» نسبت به نحوه مقابله با تهدیدات و معضلات امنیتی منفعل نیست و از پویایی های استراتژیک برخودار است. نویسنده برای آزمون این فرضیه از رئالیسم نئوکلاسیک تدافعی بهره می گیرد. یافته های تحقیق به این موضوع می پردازد که رویکرد تصمیم گیران و نخبگان کشور در مواجهه با معضلات امنیتی حوزه پیرامونی و فضای آنارشیک نظام بین الملل برمبنای ایجاد بازدارندگی فعالانه استوار است. بعد اساسی در بازدارندگی فعال حفظ و ارتقاء توان امکان وارد آوردن ضربه قاطع و حتمی به بازیگرانی است که به حریم امنیتی جمهوری اسلامی تعرض کنند. قدر مسلم اقدامات ایران در حوزه راهبردی و پیرامونی دارای ماهیت تدافعی- بازدارنده با هدف مهار و پیشگیری از تهدیدات است.

    کلید واژگان: رئالیسم, نئوکلاسیک تدافعی, دکترین امنیتی, بازدارندگی, دفاع فعال, ضربه دوم}
  • جهانگیر کرمی
    این نوشته با هدف بررسی تحولات دکترین هسته ای روسیه از بعد «آستانه به کارگیری» طی سالهای 1950 تا 2005، به طرح این پرسش پرداخته است که «تحت تاثیر چه عوملی چنین تحولاتی روی داده است؟ » در اینجا سخن اصلی این است که با توجه به قدرت زمینی اتحاد شوروی در دوره جنگ سرد و استقرار نظامی در اروپای شرقی، مسکو در آن دوره بیشتر بر سیاست عدم استفاده از جنگ افزار هسته ای تاکید می نمود، اما زمانی که ارتش روسیه از موضع پیش بینی عقب نشینی کرد و نیز تحت تاثیر شرایط پس از فروپاشی، گسترش ناتو، قدرتمندی روز افزون چین و تهدیدات اسلام گرایان در مناطق جنوب، دولت روسیه احساس محاصره نظامی - امنیتی نموده و آستانه به کارگیری سالح هسته اس را تا ورود آوردن «صربه پیشندستانه» کاه داد...
    کلید واژگان: دکترین نظامی, دکترین هسته ای, جنگ افزار هسته ای, آستانه به کارگیری, ضربه نخست, ضربه دوم, ضربه پیشدستانه}
نکته
  • نتایج بر اساس تاریخ انتشار مرتب شده‌اند.
  • کلیدواژه مورد نظر شما تنها در فیلد کلیدواژگان مقالات جستجو شده‌است. به منظور حذف نتایج غیر مرتبط، جستجو تنها در مقالات مجلاتی انجام شده که با مجله ماخذ هم موضوع هستند.
  • در صورتی که می‌خواهید جستجو را در همه موضوعات و با شرایط دیگر تکرار کنید به صفحه جستجوی پیشرفته مجلات مراجعه کنید.
درخواست پشتیبانی - گزارش اشکال