به جمع مشترکان مگیران بپیوندید!

تنها با پرداخت 70 هزارتومان حق اشتراک سالانه به متن مقالات دسترسی داشته باشید و 100 مقاله را بدون هزینه دیگری دریافت کنید.

برای پرداخت حق اشتراک اگر عضو هستید وارد شوید در غیر این صورت حساب کاربری جدید ایجاد کنید

عضویت

جستجوی مقالات مرتبط با کلیدواژه « نجات » در نشریات گروه « علوم سیاسی »

تکرار جستجوی کلیدواژه « نجات » در نشریات گروه « علوم انسانی »
  • قربان علمی
    در این مقاله چیستی طبیعت انسان، ابعاد وجودی وی، ماهیت گناه، گناه ازلی و آثار آن، اراده انسان، نجات و راه آن در اندیشه جان کالون به روش توصیفی-تحلیلی بررسی شده است. شناخت انسان از آن جهت که او شریف ترین مخلوق الهی است و شناخت او مقدمه شناخت خداست از اهمیت زیادی برخوردار است. انسان موجودی مرکب از جسم و روح است. انسان در اصل به صورت خدا آفریده شده و از فطرت الهی برخوردار است. آدم قبل از هبوط دارای اراده آزاد و حق انتخاب بود. او بواسطه اراده آزاد خود گناه کرد و گرفتار وضعیتی نامطلوب شد. گناه او به فرزندانش منتقل یافت. نتیجه گناه مرگ و رنج بود. در طبیعت آلوده به گناه انسان هنوز جرقه ایی برای احیاء و نجات وجود دارد. اراده، چون از طبیعت انسان جدایی ناپذیر است، از بین نرفته است، اما آن چنان توسط شهوات فاسد گردیده که از داشتن خواسته های خیر ناتوان است. انسان در وضعیت گناه آلود خویش نیازمند رابطه ای نجات دهنده با خداوند است. او این رابطه را در مسیح، بدست می آورد. هیچ راهی جز ایمان برای رستگاری نیست. خدا در آفرینش انسان سقوط آدم را از پیش تقدیر کرده است و از میان بازماندگانش اندکی را برای نجات و بقیه را برای تباهی بی پایان برگزیده است.
    کلید واژگان: انسان, طبیعت انسان, گناه ازلی, اراده, نجات, تقدیر ازلی, کالون}
  • رضا نجف زاده
    موعودگرایی در اندیشه و عمل سیاسی ایرانیان جایگاه ویژه ای دارد. به اعتباری، می توان یکی از ویژگی های فرهنگ سیاسی ایرانیان را باور به ظهور منجی برای نجات از دشواری های سیاسی و اجتماعی دانست. گویی به رغم گسست ها و چندپارگی ها، نوعی تداوم یا استمرار نیز در تاریخ اندیشه سیاسی ایرانیان در کار بوده است. فرشته زمین ایرانیان در هر عصر درگیر وضعیتی مخاطره آمیز بوده، و در خاک خود امیدهای گوناگون پرورده است. محور این مقاله شرح و تحلیل عناصر موعودباوری و منجی طلبی در دستگاه افسانه پردازی مزدایی ایران شهری است، و تلاش می کنیم تا بهره ها و امکان های موعودباوری ایران شهری را با تکیه بر چهار مقوله «وضعیت مخاطره»، «اصل امید»، «اصل عدالت»، و «وعده دموکراتیک» استخراج کنیم. این تلاش نظری بر استلزامات افق پساسکولار تکیه دارد. می توان دو پرسش را برای پیشبرد مباحث این مقاله مطرح کرد: عناصر موعودباورانه در الهیات سیاسی مزدایی کدام اند؟ در بستر الهیات سیاسی ایرانی، چگونه می توان وعده دموکراتیک را در کنار اصل امید و اصل عدالت پروراند؟
    کلید واژگان: مسیانیسم, مسیانیسیتی, الهیات سیاسی مزدایی, سوشیانت, نجات, وضعیت مخاطره, اصل امید, دریدا, بلوخ, بنیامین}
    Reza Najafzadeh
    In Iranians thought and practice، Messianism has a particular place. In a sense، belief in emergence of a Savior to free people from political and social problems may be considered as one of the characteristics of the Iranians'' political culture. It is as if that، in spite of discontinuities، some kind of continuity has been involved in the history of Iranians'' political thought. Iranians'' angel of the Earth has in every age faced a risky situation; and، at the same time she has developed various hopes. The present article describes and analyzes the elements of Messianism in Mazdian/Iranian mythological system. Relying on four categories of “risky situation”، “principle of hope”، “principle of justice”، and “democratic promise”، the author tries to infer gains and possibilities of Iranian Messianism. This theoretical attempt relies upon requirements of the post-secular horizon. To discuss the issues mentioned in the present article، two questions may be introduced: what are the Messianic elements in the Mazdian political theology? In the context of the Iranian political theology، how may the democratic promise be developed along with the principles of hope and justice?
    Keywords: Messianism, Messianic, Mazdian political theology, Soshiant, salvation, risky situation, principle of hope, Derrida, Bloch, Benjamin}
  • علیرضا حلم زاده
    فتنه از جانب خدا، آزمودن جامعه است به منظور خلوص و تطهیر صف مؤمنان از غیر مؤمنان؛ همچنان که طلا را با گداختن، خالص می کنند. اما فتنه از جانب بشر، در افکندن آنها به دام ابهام و تشویش است به منظور انحراف و گمراهی آنها و صید ماهی مراد از آب گل آلود جامعه.
    فتنه، گاه از انگیزه ها و شرایط درونی، مانند دلبستگی به مال و زن و فرزند و کسان خویشان نشئت می گیرد و گاه از شرایط بیرونی؛ مانند در افتادن در دام اظهارات یا اقدامات انسانهای کژاندیش و بیماردل. در هر دو حالت، راه نجات عبارت است از: اخلاص، تقوا، علم، بصیرت و پیروی از رهبران حق.
    راه توبه به روی فتنه گر باز است و با توجه به انواع فراوان طرق فریب جامعه و تشویش افکار عمومی، پذیرش توبه فتنه گران منوط است به اعلام توبه، اصلاح آنچه تباه ساخته اند و تبیین حقایقی که به خیانت در نظر مردمان تحریف کرده اند.
    کلید واژگان: فتنه, توبه, اصلاح, سنتهای اجتماعی, نجات}
  • محمد ابوعطا
    امروزه نقش مهم بیمه دریایی در جبران خسارت های ناشی از حوادث مختلف که همواره نوع بشر را تهدید می کند بر کسی پوشیده نیست به ویژه اینکه در پاره ای زمینه ها، در نتیجه رشد سریع علم و فناوری و پیچیدگی وسایل و ارتباطات، حمایت از زیاندیدگان در برابر تبعات مالی حاصل از مخاطرات گوناگون، ضروری به نظر می رسد.
    در این میان، بیمه دریایی یکی از حوزه های اصلی فعالیت تجارت بیمه گری است چه زیان های سنگین ناشی از سوانح متنوع کشتیرانی، تامین پوشش های بیمه ای را برای مالکان کشتی ها و کالا، اجنتاب ناپذیر ساخته است. تحقیق حاضر به بررسی جایگاه قابل توجه بیمه دریایی در جبران خسارات ناشی از یکی از حوادث سهمگین دریایی یعنی تصادم کشتی ها اختصاص یافته است.
    کلید واژگان: تصادم, بیمه, بیمه نامه, خسارت, تلف, موسسه بیمه, انجمن حمایت و جبرات خسارت, نجات, قائم مقامی}
نکته
  • نتایج بر اساس تاریخ انتشار مرتب شده‌اند.
  • کلیدواژه مورد نظر شما تنها در فیلد کلیدواژگان مقالات جستجو شده‌است. به منظور حذف نتایج غیر مرتبط، جستجو تنها در مقالات مجلاتی انجام شده که با مجله ماخذ هم موضوع هستند.
  • در صورتی که می‌خواهید جستجو را در همه موضوعات و با شرایط دیگر تکرار کنید به صفحه جستجوی پیشرفته مجلات مراجعه کنید.
درخواست پشتیبانی - گزارش اشکال