به جمع مشترکان مگیران بپیوندید!

تنها با پرداخت 70 هزارتومان حق اشتراک سالانه به متن مقالات دسترسی داشته باشید و 100 مقاله را بدون هزینه دیگری دریافت کنید.

برای پرداخت حق اشتراک اگر عضو هستید وارد شوید در غیر این صورت حساب کاربری جدید ایجاد کنید

عضویت

جستجوی مقالات مرتبط با کلیدواژه « فلسفه پیش سقراطی » در نشریات گروه « فلسفه و کلام »

تکرار جستجوی کلیدواژه « فلسفه پیش سقراطی » در نشریات گروه « علوم انسانی »
  • علی ملک محمدی
    هدف این مقاله روشن کردن معنا/معانی واژه فوسیس (طبیعت) در تفکر یونانی آغازین، با بررسی و تحلیل کاربردهای آن یا شواهد موجود در نوشته های کهن یونانی اعم از فلسفی و غیر آن است. اهمیت یافتن معنای واژگان و تاثیراتی که در جلوگیری از ایجاد مغالطات و بدفهمی های اساسی می تواند داشته باشد، اندک نیست؛ به ویژه زمانی که با پاره هایی به جا مانده از نوشته های کهن مواجه باشیم، این کار با برشمردن تمام معانی آن کلمه، می تواند ما را به مقصود اصلی نویسنده نزدیک تر کند. در این جا نخست به اختصار تفاسیر مختلفی که معنای واحدی برای فوسیس برمی شمارند، بررسی شده اند. سپس با استناد به متون دست اول، گستره معنایی فوسیس و تعدد معانی ممکن آن نشان داده شده و کوشش شده است که مهم ترین شواهد کاربرد فوسیس با در نظر گرفتن سیاق، به دقت ترجمه و تفسیر شود. در پایان، آن رویکردی که معنای واحد یا محدودی برای فوسیس برمی شمارد، رد شده است.
    کلید واژگان: تفکر یونانی آغازین, فوسیس (طبیعت), فلسفه پیش سقراطی}
    Ali Malek Mohammadi
    The purpose of this article is to clarify the meaning/s of φύσις (nature) in Early Greek Thought by examining and analyzing its usages or the extant evidence in ancient Greek literature – whether it is philosophical or not. The importance of finding the meaning of words and the influences which it could have on avoiding making fallacies and fundamental misunderstandings is not trivial. Especially, when we deal with fragments, it can bring us nearer to the author/writer’s real intention. First, I briefly discuss the different interpretations which attribute a single meaning to φύσις. Then, based on primary sources, I show the semantic scope of φύσις and its several possible meanings. Here, I try to exactly translate and interpret the most important evidence of the usage of φύσις, considering their contexts. Finally, I reject that approach which attributes a single or limited meaning to φύσις.
    Keywords: Early Greek Thought, ????? (Nature), Pre-Socratic Philosophy}
  • مطالعه ای تطبیقی درباره حرکت در فلسفه ارسطو و حکمت متعالیه
    عباس شیخ شعاعی
    اصل وجود حرکت در میان حکیمان مورد اتفاق است. از آنجا که حرکت از معقولات ثانی فلسفی است قابل تعریف به حد یا رسم نیست و لکن تعبیر تغییر تدریجی می تواند آن را توضیح دهد. از نظر ارسطو یک نوع حرکت بی آغاز و انجام وجود دارد و آن حرکت مستدیر افلاک است که دائمی، متصل و نامتناهی است و سایر حرکتها آغاز و انجام دارند. از نظر ملاصدرا نیز حرکت، جاودانه و بی آغاز و انجام است، لکن تصویر او از حرکت ازلی و ابدی بر اساس حرکت جوهری است. یعنی هر چند در برخی مواضع بر اساس مبنای حکمای سلف از استمرار و دوام حرکت مستدیر سخن گفته است لکن تایید میکند که در اینجا منظور حرکات عرضی است و دیدگاه نهایی خود او در بحث از حرکت جوهری مطرح شده است.
    کلید واژگان: حرکت, ارسطو, تعریف حرکت, فلسفه پیش سقراطی, حکمت متعالیه, جاودانگی حرکت}
نکته
  • نتایج بر اساس تاریخ انتشار مرتب شده‌اند.
  • کلیدواژه مورد نظر شما تنها در فیلد کلیدواژگان مقالات جستجو شده‌است. به منظور حذف نتایج غیر مرتبط، جستجو تنها در مقالات مجلاتی انجام شده که با مجله ماخذ هم موضوع هستند.
  • در صورتی که می‌خواهید جستجو را در همه موضوعات و با شرایط دیگر تکرار کنید به صفحه جستجوی پیشرفته مجلات مراجعه کنید.
درخواست پشتیبانی - گزارش اشکال