به جمع مشترکان مگیران بپیوندید!

تنها با پرداخت 70 هزارتومان حق اشتراک سالانه به متن مقالات دسترسی داشته باشید و 100 مقاله را بدون هزینه دیگری دریافت کنید.

برای پرداخت حق اشتراک اگر عضو هستید وارد شوید در غیر این صورت حساب کاربری جدید ایجاد کنید

عضویت

جستجوی مقالات مرتبط با کلیدواژه « مدیریت لجستیک » در نشریات گروه « مدیریت »

تکرار جستجوی کلیدواژه « مدیریت لجستیک » در نشریات گروه « علوم انسانی »
  • الهام علمی*، عادل آذر، فرهاد غفاری

    امروزه زنجیره های تامین درسازمان ها  به سمت بکارگیری سیستم های اثر بخش تردر حرکت هستند و بدون شک ،دانش یکی از اجزای لاینفک چنین سیستم هایی است ،در زنجیره تامین مهمترین و اساسی ترین فرایند حمل و نقل است.بنابراین بهره گیری از روش هایی جهت کسب، ذخیره سازی و بکارگیری دانش درسیستم حمل و نقل و لجستیک می تواند باعث مزیت رقابتی  در زنجیره تامین سازمان گردد .هدف این پژوهش ارایه مدلی پویا برای ارزیابی مولفه های مدیریت دانش است تا سازمان را در کسب عملکرد بالاتر در حمل و نقل و توزیع یاری نماید. برای درک بهتر از رفتار سیستم، باید روابط بین متغیرهای سیستم تدوین شود و با استفاده از رایانه، مقدار متغیرها در طول زمان شبیه سازی شود. برای این منظور از نرم افزار ونسیم استفاده شده است. برای بدست آوردن فرمول ها از نظرات خبرگان و صاحب نظران آشنا با مدیریت دانش و زنجیره تامین و پویایی سیستم بهره گرفته شده است. ضرایب و مقادیر ثابت با کمک آمارهای قبلی شرکت پتروشیمی و صاحب نظران شرکت محاسبه شده است.که درنهایت خروجی ها و نتایج نشان از تاثیر مثبت بکارگیری دانش بر حمل ونقل و لجستیک زنجیره تامین دارند.

    کلید واژگان: مدیریت دانش, زنجیره تامین, حمل و نقل, مدیریت لجستیک, پویایی های سیستم}
    Elham Elmi *, Adel Azar, Farhad Ghaffari

    Today, supply chains in organizations are moving towards the use of effective systems and undoubtedly, knowledge is one of the integral components of such systems, in the supply chain is the most important and fundamental transportation process. Knowledge management components to help the organization achieve higher performance in transportation and distribution. The aim of this study was to provide a dynamic model for evaluating knowledge management components to help the organization achieve higher performance in transportation and distribution. For a better understanding of system behavior, relationships between system variables must be developed and the amount of variables should be simulated over time using computers. vensim software has been used for this purpose.

    Keywords: Knowledge management, Supply Chain, Transportation, Logistics Management, System Dynamics}
  • لیلا آندرواژ*، ایمان قاسمی همدانی
    زمینه و هدف

    با توجه به اینکه بنادر و گمرکات یکی از مجاری رسیدن به دروازه های تجارت جهانی محسوب می شود و همچنین با توجه به سهم ایران در صادرات و واردات از این مناطق راهبردی و لجستیکی، این امر زمینه خوبی است تا با شناسایی و اولویت بندی عوامل مدیریت لجستیک میزان بهبود عملکرد صادراتی در بنادر و گمرکات مشخص شود. هدف از این تحقیق در گام اول شناسایی عوامل مدیریت لجستیک در اداره گمرکات و بنادر استان خوزستان و اولویت بندی این عوامل و در گام دوم تاثیر این عوامل بر عملکرد صادرات است.

    روش

    این تحقیق با استفاده از داده های جمع آوری شده در مرحله اول شناسایی عوامل از 15 نفر از خبرگان فعال در حوزه گمرک و در مرحله دوم از نمونه ای متشکل از 152 نفر از مدیران و کارشناسان اداره گمرک و بنادر استان خوزستان انجام گردید.

    یافته ها

    یافته های تحقیق نشان می دهد که از میان عوامل مدیریت لجستیک عامل نگهداری بیشترین ارزش وزنی را از میان شاخص های شناسایی شده دارا هست. برای تعیین تاثیر متغیرها نیز از تکنیک مدل یابی معادلات ساختاری بهره گرفته شده است.

    نتیجه گیری

    تجزیه وتحلیل داده های به دست آمده با استفاده از نرم افزار آماری لیزرل صورت گرفته که این نتایج نشان دهنده آن است که خدمات نوین اینترنتی و نرم افزاری، زیرساخت های صادراتی و سخت افزاری، تجهیزات بارگیری بندری، تربیت متخصصین لجستیک، سامانه های ایمنی در لجستیک، لجستیک زنجیره سبز و ترابری بر عملکرد صادراتی تاثیر دارد.

    کلید واژگان: مدیریت لجستیک, عملکرد صادراتی, تحلیل سلسله مراتبی, گمرکات و بنادر}
    Leila Andervajh *, Iman Ghasemi Hamedani
    Aim & Background

    Considering that ports and customs are one of the highways to reach the gates of world trade and also considering Iran's share in exports and imports from these strategic and logistical areas, this is a good ground to identification and prioritizing logistics management factors to determine the extent of improving export performance in ports and customs. The purpose of this research in the first step is to identify logistics management factors in the customs and ports department of Khuzestan province and prioritizing these factors and in the second step the impact of these factors on export performance.

    Method

    This study was conducted using data collected in the first stage to identification  the factors of 15 experts active in the field of customs and in the second stage of a sample consisting of 152 managers and experts of the Customs and Ports of Khuzestan province.

    Findings

    The research findings show that among the logistics management factors, the maintenance factor has the highest weight value among the identified indicators. Structural equation modeling technique has been used to determine the effect of variables.

    Conclusion

    The analysis of the obtained data was performed using LISREL statistical software, which shows the confirmation of all hypotheses.

    Keywords: logistics management, export performance, hierarchical analysis, customs, ports}
  • سپهر سیاحان
    هدف از این مقاله، مروری بر مدیریت لجستیک در زنجیره تامین و موضوعات مرتبط با آن در مبادلات امروزی و ارائه یک روش شناسی مفهومی در زمینه های وابسته به آن می باشد. روش های بر پایه لجستیک به عنوان ورودی و ویژگی ها و فواید هر یک به عنوان خروجی خواهند بود. در بخش مرور ادبیات فنی این پژوهش، به موضوعات کلیدی داخلی و خارجی لجستیک و همچنین موضوعات لجستیک در صنایع پرداخته شده و ابعاد مختلف آن مورد بررسی قرار گرفته است. بر اساس اطلاعات به دست آمده، یک روش شناسی مفهومی برای مسائل کنونی لجستیکی ارائه شده است. جریان اطلاعاتی در این روش شناسی مفهومی در همه سطوح دوسویه می باشد
    کلید واژگان: لجستیک, مدیریت لجستیک, مدیریت زنجیره تامین, مسائل لجستیکی}
  • امیر صفرعلیزاده
    شرکت های رقابت محور بین المللی، دریایی، زمینی و راه آهن کشورها، کشاورزی راهبردی و مراکز تولید صنعتی، شرکت های توزیع و تولید برق، سازمان های راهبردی دولتی مثل نیروهای مسلح و نهادهای اجرای قانون به سمت ابزار و برنامه های برون سپاری حرفه ای و پیشرفته گرایش پیدا خواهند کرد. رقابت بر سر هزینه تولید با رقابت بر سر هزینه زنجیره تامین جایگزین خواهد شد. حداقل این گونه ادعا می شود که تامین کنندگان نسل جدید نیروی کار موردنیاز با توانایی فنی و کارکردی بخش لجستیک را به یک بخش کاملا اشتغال زا تبدیل خواهد کرد. در طرف دیگر، سازمان های مبتنی بر شبکه اطلاعات و ارتباطات در آمریکا و آسیای دور، روزبه روز به سمت استفاده از ابزار لجستیک عملکرد- محور و ابزار لجستیک مشارکتی پیش می روند. در لجستیک، توانایی افزایش و تشدید منابع انسانی و تقاضای کارپرداز با نیروی کار ماهر، ضرورت پرداختن به مسائل زنجیره تامین و مدیریت لجستیک از بعد راهبردی را ایجاب کرده است. در این پویش، مجموعه ای از تصمیمات و پیشنهاد ها راجع به زنجیره تامین در سازمان های راهبردی و فعالیت های موردنیاز مدیریت لجستیک ارائه شده است.
    کلید واژگان: مدیریت زنجیره تامین, مدیریت لجستیک, سازمان های راهبردی, برون سپاری, شرکت پیمانکار}
  • پاول سنیگا، وییرا سوکالووا، امیر صفرعلیزاده، مهراب رامک، بهروز پورولی
    مقاله پیش رو به رویکردهای رشد و گسترش آینده زیست محیطی پرداخته و علایق متخصصین امر تجارت و شرکا را در پایایی مدیریت لجستیک موردبررسی قرار داده است. فرض بر این است که نیازهای اقتصادی، الزامات خریدار و اقدامات نظارتی هم به پایایی منجر خواهد شد. پیشرفت های لجستیک پایدار در سال های پیش رو به نظر می رسد بیشتر متاثر از هفت تحول صورت گرفته، است. پیش بینی های لازم در مقاله حاضر بر این فرض بناشده است که رویکردهای اخیر راجع به مقوله پایایی ادامه خواهد داشت و ارائه دهندگان خدمات لجستیکی در پی راه هایی برای بکار بستن اصول پایایی در مدل های تجارت و مبادلاتشان خواهند بود.
    کلید واژگان: مدیریت لجستیک, رویکرد پایایی, جهانی شدن, لجستیک سبز}
  • امیرحسین صادقیان بافقی، میرسامان پیشوایی*
    تحلیل پوششی داده ها، مجموعه ای از الگوهای ریاضی مبتنی بر برنامه ریزی خطی است که با اندازه گیری کارایی نسبی سازمان ها، آنها را رده بندی و نقاط ضعف و قوت هرکدام را مشخص می کند؛ همچنین پیشنهادهایی برای بهبود کارایی هر سازمان ارائه می دهد. غالب الگوهای تحلیل پوششی داده ها، به داده ها و اطلاعات دقیق نیازمند هستند؛ درحالی که در دنیای واقعی، وجود داده های دقیق در اغلب اوقات ممکن نیست و با عدم قطعیت در داده ها مواجه هستیم. بهینه سازی استوار، یکی از متاخرترین رویکردهای مواجهه با عدم قطعیت داده هاست که به دلیل توانمندی های چشمگیر، مورد اقبال محققان واقع شده است. در این مقاله با استفاده از یکی از رویکردهای بهینه سازی استوار که «بهینه سازی استوار مبتنی بر مجموعه های محدب» نامیده می شود، الگوی تحلیل پوششی استوار برای مواجهه با عدم قطعیت، پیشنهاد شده است. الگوی تحلیل پوششی داده هایی که برای توسعه به سمت استوارسازی انتخاب شده است، الگوی تحلیل پوششی داده های خروجی محور فراکاراست. الگوی توسعه داده شده برای ارزیابی بنادر به عنوان موجودیتی مهم در سامانه های حمل ونقل استفاده شده است. لازم به ذکر است که امروزه بالغ بر نوددرصد از تجارت جهانی، از طریق حمل ونقل دریایی انجام می شود. بنادر به عنوان محوری مهم، نقشی اساسی در ساماندهی جریان کالا ایفا می کنند؛ لذا پژوهش حاضر، پژوهشی توسعه ای-کاربردی است. نتایج حاصل از این پژوهش نشان می دهد که درنظرگرفتن اختلال و عدم قطعیت در داده ها و به کارگیری الگوی تحلیل پوششی از داده های خروجی محور فراکارای استوار، برای ارزیابی کارایی نهادهای تصمیم گیر و رتبه بندی آنها، دارای قابلیت اطمینان بیشتری است.
    کلید واژگان: ارزیابی بنادر, مدیریت لجستیک, تحلیل پوششی داده ها, بهینه سازی استوار, رتبه بندی}
نکته
  • نتایج بر اساس تاریخ انتشار مرتب شده‌اند.
  • کلیدواژه مورد نظر شما تنها در فیلد کلیدواژگان مقالات جستجو شده‌است. به منظور حذف نتایج غیر مرتبط، جستجو تنها در مقالات مجلاتی انجام شده که با مجله ماخذ هم موضوع هستند.
  • در صورتی که می‌خواهید جستجو را در همه موضوعات و با شرایط دیگر تکرار کنید به صفحه جستجوی پیشرفته مجلات مراجعه کنید.
درخواست پشتیبانی - گزارش اشکال