به جمع مشترکان مگیران بپیوندید!

تنها با پرداخت 70 هزارتومان حق اشتراک سالانه به متن مقالات دسترسی داشته باشید و 100 مقاله را بدون هزینه دیگری دریافت کنید.

برای پرداخت حق اشتراک اگر عضو هستید وارد شوید در غیر این صورت حساب کاربری جدید ایجاد کنید

عضویت
جستجوی مقالات مرتبط با کلیدواژه

semantic structure

در نشریات گروه هنر و معماری
تکرار جستجوی کلیدواژه semantic structure در مقالات مجلات علمی
  • سید رامتین حسنی، وحید قبادیان*، مهناز محمودی زرندی
    این مطالعه به بررسی تعامل پیچیده بین معماری و معناشناسی در ساختمان های میانی لاله زار می پردازد و نشان می دهد که چگونه فرم های فیزیکی روایت های فرهنگی و تاریخی را تجسم می دهند. بر نقش معماری به عنوان وسیله ای برای بیان فرهنگی و مخزن ارزش ها و خاطرات اجتماعی تاکید می کند. هدف این تحقیق تحلیل عمیق ساختارهای معنایی در ابعاد فیزیکی معماری لاله زار است. به دنبال درک چگونگی ارتباط این سازه ها با زمینه های فرهنگی و تاریخی است و از این طریق به حوزه وسیع تر مطالعات معماری و شهری کمک می کند. این مطالعه از یک رویکرد ترکیبی جامع استفاده می کند، که هر دو روش تحقیق کیفی و کمی را ادغام می کند. جمع آوری داده ها شامل بررسی، مصاحبه و مشاهدات است که با اسناد تاریخی و نظرات کارشناسان تکمیل می شود. این تحقیق به صورت روش شناختی ارزش های معنایی تعبیه شده در معماری را با تمرکز بر عناصری مانند تعادل، تناسب و تداوم بررسی می کند. یافته ها ادغام هماهنگ طرح های مدرن و سنتی در معماری لاله زار را در تعادل، تناسب و تداوم نشان می دهند. این مطالعه همچنین عناصر معنایی کلیدی مانند خط افق و ورودی ها را شناسایی می کند که به طور منحصربه فردی به هویت معماری خیابان لاله زار کمک می کنند. به طور خلاصه، این تحقیق درک دقیقی از معماری معنایی لاله زار ارائه می دهد و تابلوی غنی از معانی را که بناهای تاریخی منتقل می کنند، روشن می کند. این درک برای حفظ میراث فرهنگی و هدایت مداخلات معماری آینده در زمینه های تاریخی مشابه بسیار مهم است.اهداف پژوهش:تحلیل و بررسی عمیق ساختارهای معنایی در ابعاد فیزیکی معماری لاله زار.بررسی و شناخت ارتباط معماری لاله زار با زمینه های فرهنگی و تاریخی.سوالات پژوهش:ساختارهای معنایی در ابعاد فیزیکی معماری لاله زار به چه صورت است؟آیا بین معماری لاله زار و زمینه های فرهنگی و تاریخی ارتباطی وجود دارد؟
    کلید واژگان: معماری میان افزا، ساختار معنایی، افت، لاله زار، هویت
  • غلام رضا حداد*
    سینما ابزاری برای بازنمایی مفاهیم اجتماعی در قالبی از ساختارهای معنایی است که می توان با استفاده از تکنیک های متنوع تحلیل کیفی، با واسازی عناصر آن، جهان برساخته اش را آشکار، فهم و تفسیر کرد. پیوند ساختار معنایی اثر سینمایی با زمینه اجتماعی آن، به محصولی هنری جنبه هایی سیاسی، حقوقی، اخلاقی می بخشد و آن را موضوعی برای تحلیل و فهم وضعیت اجتماعی جوامع می نماید. در این پژوهش فیلم «قهرمان» ساخته اصغر فرهادی که با تمرکز بر مسایل طبقات فرودست، اجتماعی ترین درام وی محسوب می شود، مبتنی بر روش تحلیل مضمون مورد تحلیل قرار گرفته است. مبتنی بر مفاهیم بازنمایی، نماد و ساختارهای معنایی سیاسی، حقوقی و اخلاقی و با استفاده از تکنیک تحلیل مضمون، نتایج این پژوهش گویای آن است که جهان معانی «قهرمان» حول مضامین اصلی «نمایشی شدن امر اخلاقی»، «کالایی شدن امر اخلاقی»، «جبر اجتماعی در تعیین نقش های اخلاقی»، «قدرت سیاسی، عصیان، مقاومت و تسلیم»، «کودکان و جامعه پذیری» و نهایتا «زنان و عشق» برساخته شده است و پیام کانونی آن، قربانی شدن ارزش های اخلاقی در بستری از انسداد آزادی ها و محرومیت های اجتماعی و سیاسی است.
    کلید واژگان: فیلم قهرمان، تحلیل مضمون، نشانه شناسی، بازنمائی، ساختار معنایی
    Gholamreza Haddad *
    Cinema serves as a tool for expressing social concepts within a framework of semantic structures that can be unveiled, comprehended, and interpreted through various qualitative analysis techniques employing its elements. The connection between the semantic structure of a film and its social background infuses it with artistic depth, encompassing political, legal, and ethical dimensions, thus making it a subject for analysis and comprehension of social conditions. This study aims to examine the film 'A Hero' directed by Asghar Farhadi, which is widely recognized as an exemplary social drama addressing issues relevant to the lower classes, employing the method of content analysis. Through an exploration of the portrayal of concepts, symbols, and semantic structures that convey political, legal, and moral meanings via content analysis, the findings reveal that 'A Hero' revolves around key themes such as "theatrical show of morality," "commercialization of morality," "social pressure in defining moral roles," "political authority, rebellion, resistance, and submission," "children and societal acceptance," and ultimately "women and love." The central message conveyed by this work is the sacrifice of ethical values within a context of suppressed freedoms and socio-political deprivation.
    Keywords: The Film 'A Hero' (Qahramaan), Content Analysis, Semiotics, Representation, semantic structure
نکته
  • نتایج بر اساس تاریخ انتشار مرتب شده‌اند.
  • کلیدواژه مورد نظر شما تنها در فیلد کلیدواژگان مقالات جستجو شده‌است. به منظور حذف نتایج غیر مرتبط، جستجو تنها در مقالات مجلاتی انجام شده که با مجله ماخذ هم موضوع هستند.
  • در صورتی که می‌خواهید جستجو را در همه موضوعات و با شرایط دیگر تکرار کنید به صفحه جستجوی پیشرفته مجلات مراجعه کنید.
درخواست پشتیبانی - گزارش اشکال