بررسی مبانی نظری دستور زایشی براساس آموزه های قرآن کریم

نویسنده:
چکیده:
مقدمه
دستور زایشی یکی از مهم ترین نظریه های تاثیرگذار در زبانشناسی در نیمه دوم قرن بیستم و امروزه نیز از پرطرفدارترین نظریه ها در این دانش است. این نظریه اگرچه از زمان طرح آن توسط چامسکی (1957) تاکنون بارها تعدیل شده و به صورت معقول تری ارائه شده است ولی مبانی شکل دهنده آن در همه این تحولات ثابت مانده است.
هدف
در این جستار ضمن معرفی این مبانی به نقد برخی از این مبانی از منظر برداشت هایی از قرآن مجید پرداخته شده است. در این پژوهش اعتقاد به وجود پیش زمینه یادگیری زبان به صورت فطری، اختصاص زبان به نوع انسان، اصالت صورت زبانی و همچنین سطوح قابل تعریف در زبان از این منظر به نقد گذاشته شده است.
روش
با استفاده از محیط کتابخانه ای معتبر و به کارگیری آخرین منابع موجود در این زمینه اسناد به دست آمده مورد کنکاو و بررسی قرار گرفت.
یافته ها
این بررسی نشان می دهد که با توجه به اشاراتی که از قرآن در این زمینه ها قابل دریافت است برخی از این مبانی از جمله ذاتی بودن زبان قابل توجیه به نظر می رسد.
نتیجه گیری
در مواردی نظیر ادعاهایی که در خصوص عدم وجود زبان در حیوانات صورت گرفته است لازم است تعدیل های لازم صورت گیرد. این بررسی اظهار امیدواری می کند که نظریاتی که به همراه صورت، معنا و بعد نشانه شناختی زبان را مد نظر قرار می دهند بتوانند توصیف قابل قبول تری از زبان ارائه دهند.
زبان:
فارسی
صفحات:
109 تا 130
لینک کوتاه:
magiran.com/p1363322 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!