نقش لسیتین در اثرات ضدالتهاب موضعی زردچوبه

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
مقدمه

زردچوبه گیاهی است که در طب سنتی مصرف فراوان دارد. در طب مردمی ایرانی، مخلوط زردچوبه و زرده تخم مرغ برای رفع التهابات ناشی از دررفتگی و پیچ خوردگی مفاصل استفاده می شود. از آنجایی که لسیتین به عنوان یکی از اجزای زرده تخم مرغ، عاملی جذب افزا می باشد، به نظر می رسد علت استفاده از زرده تخم مرغ افزایش جذب زرچوبه و در نتیجه افزایش اثرات ضدالتهابی آن باشد.

هدف

هدف از این تحقیق، یافتن نقش لسیتین در این فرمولاسیون طب مردمی ایرانی بوده است.

روش بررسی

پایه پماد با استفاده از موم، وازلین، پارافین و اوسرین تهیه شد. عصاره هیدروالکلی زردچوبه (2/5 و 5 درصد) با لسیتین (5 و 15 درصد) یا بدون لسیتین به پایه پماد اضافه شدند. اثر ضدالتهابی پمادها در آرتریت موش صحرایی بررسی شد. پمادها روزی یکبار به مدت 20 روز روی مفاصل ملتهب مالیده شدند و اندیس آرتریت، α-TNF و تغییرات هیستوپاتولوژیکی مفاصل بررسی شدند.

نتایج

اندیس آرتریت در همه گروه ها کاهش یافت ولی در گروه های زردچوبه 2/5 درصد و زردچوبه 5 درصد با لسیتین 15 درصد تغییرات معنیدار بود. α-TNF در همه گروه ها کاهش داشت، ولی کاهش آن در گروه زردچوبه 2/5 درصد بیشتر بود. تغییرات هیستوپاتولوژیک در گروه های زردچوبه در مقایسه با گروه پایه پماد کمتر مشاهده شد.

نتیجه گیری: 

به نظر می رسد درمانگرهای محلی ایرانی، زرده تخم مرغ را به عنوان چسباننده در فرمول استفاده می کنند. به عبارت دیگر زردچوبه 2/5 درصد بدون لسیتین در فرم پماد نسبت به سایر فرمولاسیون ها ارجحیت دارد.

زبان:
انگلیسی
صفحات:
89 تا 98
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2204123