تعیین قدرت پیشگویی کنندگی شاخص حجم شکمی در مقایسه با سایر شاخص های آنتروپومتریک و ارتباط آن با فاکتورهای خطر بیماری های قلبی و عروقی

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
سابقه و هدف

شیوع روز افزون چاقی با افزایش بروز برخی از عوامل خطر بیماری های قلبی و عروقی در ارتباط می باشد، هدف از مطالعه حاضر، تعیین قدرت پیشگویی کنندگی شاخص حجم شکمی در مقایسه با سایر شاخص های آنتروپومتریک  و ارتباط آن ها با فاکتور های خطر بیماری گرفتگی عروق کرونر قلبی می باشد.

مواد و روش ها:

 این مطالعه از نوع مقطعی با تعداد 300 شرکت کننده و با محدوده سنی 18-60 سال می باشد. شاخص های آنتروپومتریک در بیماران مطابق با روش های استاندارد اندازه گیری شدند؛ همچنین نمونه های خون ناشتا جهت اندازه گیری فاکتورهای بیوشیمیایی در این بیماران جمع آوری گردید. بر اساس گزارش آنژیوگرافی، شرکت کنندگان به دو دسته با یا بدون گرفتگی عروق کرونر قلب تقسیم شدند. جهت تعیین ارتباط از ضریب همبستگی پیرسون و برای تعیین حساسیت و ویژگی و بهترین نقطه برش (cut off point) شاخص ها، از منحنی ROC (Receiver-operating characteristic curve) استفاده شد.

یافته ها :

 از تعداد 300 شرکت کننده، 231 نفر مبتلا به گرفتگی عروق کرونر و 68 نفر فاقد گرفتگی در عروق خود بودند. نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که، شاخص حجم شکمی دارای ارتباط منفی معنی داری با شاخص HDL-c و  معنی دار و مثبت با نسبت های TG/HDL-c، TC/HDL-c و LDL-c/HDl-c می باشد. از سوی دیگر نشان داده شد که شاخص حجم شکمی دارای بالاترین سطح زیر نمودار (722/0) و شاخص دور کمر به باسن کمترین مقدار را دارا می باشد (528/0).

نتیجه گیری

نتایج حاصله بیان می دارد که چاقی شکمی عامل خطر مهمی برای بروز و گسترش بیماری های قلبی عروقی بوده و استفاده از شاخص حجم شکمی،  جهت شناسایی افراد در معرض خطر برای جلوگیری از پیشرفت بیماری کمک کننده می باشد.

زبان:
فارسی
صفحات:
21 تا 30
لینک کوتاه:
magiran.com/p2207953 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!