رابطه پایداری سازمانی با ارتقای مهارت های اجتماعی با نقش میانجی گری عصب شناسی ادراکی و رضایت از حقوق و دستمزد

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:

زمینه و هدف:

  در عصر حاضر به دلیل حضور چشمگیر فناوری های ارتباطی، حساسیت ها در تعاملات اجتماعی پلیس با مردم افزایش چشمگیری یافته است؛ بنابراین ارتقای مهارت های اجتماعی کارکنان پلیس راهور که لازمه رسیدن به یک وضعیت مطلوب در انجام صحیح ماموریت ها و وظایف این پلیس است، یک ضرورت اساسی محسوب می گردد. هدف اصلی پژوهش حاضر، تبیین رابطه پایداری سازمانی با ارتقای مهارت های اجتماعی با نقش میانجی گری عصب شناسی ادراکی و رضایت از حقوق و دستمزد کارکنان پلیس راهنمایی و رانندگی شهرستان دشتستان می باشد.

روش:

پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی و از نظر روش های کمی گردآوری داده ها، توصیفی - پیمایشی است. جامعه آماری شامل تمامی کارکنان پلیس راهنمایی و رانندگی شهرستان دشتستان بود. نمونه به حجم 175 نفر با روش نمونه گیری طبقه ای انتخاب شده و به پرسش نامه محقق ساخته پاسخ دادند.

یافته ها

با افزایش یا کاهش یک واحدی پایداری سازمانی، ارتقای مهارت های اجتماعی به میزان 51 درصد افزایش یا کاهش می یابد و با افزایش یا کاهش یک واحدی عصب شناسی ادراکی، مهارت های اجتماعی به میزان 64 درصد افزایش یا کاهش پیدا می کند. همچنین با افزایش یا کاهش یک واحدی رضایت از حقوق و دستمزد، ارتقای مهارت های اجتماعی به میزان 21 درصد افزایش یا کاهش می یابد. ضریب تاثیر کل در بین پایداری سازمانی و ارتقای مهارت های اجتماعی کارکنان پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا با نقش میانجی عصب شناسی ادراکی به میزان 74 درصد و با نقش میانجی رضایت از حقوق و دستمزد به میزان 58 درصد است.

نتایج:

نتایج این مطالعه نشان می دهد که پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا می تواند با افزایش پایداری سازمانی در موفقیت و عملکرد، مهارت های اجتماعی کارکنان در ارتباط با عموم مردم را افزایش دهد. همچنین پلیس راهنمایی و رانندگی باید با ایجاد درک صحیح از عصب شناسی و رضایت کارکنان به افزایش مهارت سازمانی در چهارچوب پایداری سازمان بپردازد. مدیران پلیس راهور باید طوری برنامه ریزی نمایند که کارها، وظایف و مسئولیت ها بر مبنای عصب شناسی ادراکی فرد به وی محول گردد تا با استفاده مناسب از عصب شناسی و ایجاد مهارت اجتماعی، کارایی مناسب تری از کارکنان دیده شود. با توجه به نوع شغل کارکنان پلیس راهنمایی و رانندگی، لازم است رضایت از حقوق و دستمزد به طور مناسب برآورده شود تا بتواند مهارت های اجتماعی کارکنان را بهبود دهد.

زبان:
فارسی
صفحات:
9 تا 43
لینک کوتاه:
magiran.com/p2327456 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!