طراحی و اجرای الگویی برای تعیین نیازمندی های سیستم مدیریت پسماندهای پزشکی

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
مقدمه

 پسماندهای مراقبت از سلامت، علیرغم مقدار اندک، در صورت مدیریت نادرست، اثرات سوء بهداشتی فراوانی بر جای می گذارند. هدف از این مطالعه، طراحی و اجرای الگویی برای تعیین نیازمندی های سیستم مدیریت پسماندهای پزشکی شهر قشم است.

مواد و روش ها

 در این مطالعه توصیفی-تحلیلی، ابتدا اطلاعات میدانی از تعداد مراکز تولیدکننده پسماند پزشکی در شهر قشم، و وضعیت فعلی مدیریت این پسماندها جمع آوری شد. سپس مشخصات کمی و کیفی پسماندهای تولیدی در مراکز مختلف تولیدکننده پسماند پزشکی در سطح شهر قشم تعیین گردید. در نهایت، الزامات، تجهیزات، تاسیسات و ماشین آلات موردنیاز برای مدیریت پسماندهای پزشکی شهر قشم تعیین شد.

نتایج

 بر اساس مطالعه حاضر، روزانه 104 کیلوگرم پسماند پزشکی در سطح این شهر تولید می شود و برای مدیریت صحیح این پسماندها به یک دستگاه اتوکلاو 500 لیتری، یک وانت اتاقدار، یک راننده و یک اپراتور، 100 متر مربع زمین و یک سوله نیاز است. همچنین میزان پسماندهای پزشکی تولید شده در مطب های مامایی، متخصص غیرجراح، متخصص جراح، ارتوپدی، آزمایشگاه، مطب دندانپزشکی و متخصص زنان و زایمان، به ترتیب 19/1، 3/1، 97/1، 81/2، 5/7، 75/2، و 56/2 برابر مطب پزشک عمومی است. همچنین بر اساس مدل الگوی ثابت، حداقل مبلغی که هر مطب باید ماهیانه پرداخت کند 7،725،706 ریال است.

نتیجه گیری

 بر اساس این مطالعه، شرط موفقیت و تداوم عملیات مدیریت پسماندهای پزشکی در این شهر، حمایت سازمان منطقه آزاد قشم و دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان از فعالیت شرکت سرمایه گذار در این زمینه است.

زبان:
فارسی
صفحات:
9 تا 20
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2787573