چگونگی اجرای پژوهش فمینیستی در حوزه علوم تربیتی با تاکید بر بنیادهای هستی شناختی، معرفت شناختی، و روش شناختی پژوهش فمینیستی

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (بدون رتبه معتبر)
چکیده:
موضوع و هدف

پژوهش فمینیستی نیاز اجتناب ناپذیری پیرامون مطالعه و درک مفهوم جنسیت دارد و با این فهم آغاز می شود که ریشه دانش در جسم، کالبد و ذهنیت افراد، به ویژه زنان و گروه های به حاشیه رانده شده تاریخی قرار دارد و هدف خود را افزایش درک تجربی افراد از نابرابری هایی مانند نابرابری جنسیتی و سایر اشکال نابرابری ها می داند و نظری بر ریشه کنی این نابرابری های اجتماعی ها دارد. هدف این نوشتار، بررسی و نقد پیش فرض های هستی شناختی، معرفت شناختی و روش شناختی پژوهش فمینیستی است و تشریح می کند که در علم و مباحث پارادایمیک پژوهشی چه اتفاقی می افتد که متفکران و پژوهشگران فمینیست را مجبور به ارزیابی مجدد یا دور شدن از علم متعارف می کند.

روش

در این پژوهش به منظور درک چیستی و چگونگی اجرای پژوهش فمینیستی از روش پژوهش اسنادی از نوع تحلیل مفهوم استفاده شده است.

یافته ها

بنابر یافته های این مطالعه، پژوهش فمینیستی درک دانش در ذهنیات و تجربیات زیسته پژوهشگر و پژوهیده را کانون توجه قرار می دهد.

نتیجه گیری

به منظور اجرای پژوهش فمینیستی در حوزه علوم تربیتی باید بدنبال برچیدن سیستم های سرکوب، برجسته کردن برساخته اجتماعی بودن جنسیت، اعتبار تجربه در مقابل روش، رد سلسله مراتب در روابط پژوهشی، و پذیرش رهایی زنان به عنوان ملاک اعتبار پژوهش بود.

زبان:
فارسی
صفحات:
35 تا 54
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2797517