آشنایی با وضعیت قوم لزگی در آذربایجان

چکیده:
در هرکشور و محدوده جغرافیایی، اقلیت های مختلف قومی مذهبی وجود دارند که در قرن حاضر با توجه به افزایش سرعت انتقال اطلاعات و بالا رفتن سطح آگاهی عمومی، دو نگرش مختلف درباره قومیت ها شکل گرفته است. نگرش اول توسط اعضای قومیت ها مورد توجه قرار گرفته که در پی آن هستند خود را که در محدوده یک کل، به عنوان جزء تلقی نمایند و به عنوان یک کل جدید مطرح نمایند که حاصل این تفکر خودمختار شدن یک منطقه یا تشکیل حکومتی جدید می باشد. برای ایجاد چنین ساختاری در برخی موارد دارا بودن زبان مشترک به عنوان یک عامل قوی تلقی می شود. لذا بدیهی است همراه شدن این عامل با مذهب و قومیت، در تقویت آن بسیار مفید است. در نگرش دوم حکومت ها قرار دارند که در تلاشند واگرایی اقلیت های قومی را به حداقل رسانده و از عوامل مختلف جهت کاهش این واگرایی بهره ببرند.
در این بین وجود قومیت های مختلف در جمهوری آذربایجان که زمانی جزء حاکمیت ایران بوده و در زمان فتح علی شاه قاجار از حاکمیت این خاندان خارج شد و توجه فراوان قدرت های منطقه و جهان به قفقاز، به سبب منابع نفتی و حالت گذرگاهی آن، لزوم بررسی و دقت درباره ی این اقلیت ها و وضعیت گذشته، حال و آینده آنها را روشن می سازد. از جمله این قومیت ها، قوم لزگی(lezgi) است که در دو کشور روسیه (در جمهوری خودمختار داغستان) و جمهوری آذربایحان قرار دارند. بر این اساس هدف این تحقیق، بررسی وضعیت سیاسی اجتماعی و فرهنگی قوم لزگی می باشد. سوال این تحقیق به شرح زیر است:«قوم لزگی در جمهوری آذربایجان از لحاظ سیاسی- اجتماعی و فرهنگی چه نقشی برعهده دارد؟» همچنین فرضیه تحقیق بر این مبنا تنظیم شده که:با توجه به سابقه این قوم در منطقه، لزگی در بخش فرهنگی و اجتماعی جمهوری آذربایجان حضور داشته و در بخش سیاسی سعی دارد خود را به عنوان یک کشور جدید مطرح نماید.»
زبان:
فارسی
در صفحه:
68
لینک کوتاه:
magiran.com/p856547 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!