فهرست مطالب

مطالعات توسعه اجتماعی - فرهنگی - سال سوم شماره 2 (پیاپی 10، پاییز 1393)

نشریه مطالعات توسعه اجتماعی - فرهنگی
سال سوم شماره 2 (پیاپی 10، پاییز 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/08/15
  • تعداد عناوین: 8
|
  • غلامرضا پیروز، مریم فقیه عبدالهی صفحات 9-28
    شکل گیری مشروطیت که مقدمه ای برای دگرگونی جامعه ی سنتی ایران و قرار گرفتن آن در مسیر توسعه ی فرهنگی و اجتماعی بود، نیاز به مقدماتی داشت تا زمینه ی آشنایی جامعه را با جریان های نوگرای اجتماعی، فرهنگی و… آماده کند. این مقدمات با ترجمه ی کتب اروپایی به زبان فارسی و هم چنین ارتباط ایرانیان با مردم سایر کشورهای صنعتی و رو به مدرنیته شکل گرفت. پس از این آشنایی،توسعه در تمام وجوه زندگی فردی و اجتماعی خودنمایی کرد. در این دوره ادبیات ایران نیز بامشاهده ی مسیر جدید فعالیت اجتماعی و سیاسی کشور، بار توسعه ی فرهنگی ایران را به دوش کشید و برای هم گامی با آن در دست یابی به اهداف ملت، نیاز را به سبک و روشی نو و جدید درک کرد و از آن پس شعرا و نویسندگان به طرق مختلف به این نیاز پاسخ گفتند. میرزاده ی عشقی،موثرترین ادیب این دوره، لزوم دگرگونی و توسعه را بیش از بقیه درک کرد و این مهم را در اشعار خود جلوه گر ساخت. او پیشگام درانداختن طرحی نو در اسلوب شعر فارسی، البته با رعایت اصالت آن شد و در جریان این توسعه طلبی، در طول عمر کوتاه خود، تغییراتی را در شکل و زبان و محتوای شعر ایجاد کرد که در نوع خود حائز اهمیت است.
    کلیدواژگان: تجدد، توسعه ی فرهنگی، مشروطه، میرزاده ی عشقی
  • کریم رضادوست، علی حسین حسین زاده، احسان کهنسال صفحات 29-50
    مطالعه ی حاضر به بررسی عوامل اجتماعی-فرهنگی موثر بر عام گرایی در شهر دهدشت (از توابع استان کهگیلویه و بویراحمد) پرداخته است. جامعه ی آماری افراد 15 سال و بالاتر، حجم نمونه 382 نفر، روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای، نوع تحقیق پیمایش و ابزار گردآوری داده ها پرسش نامه بوده است. نتایج حاصل از آزمون فرضیه ها نشان داده است که مشارکت اجتماعی، اعتماد اجتماعی عام ، تعهد اجتماعی تعمیم-یافته و پایگاه اجتماعی-اقتصادی با متغیر وابسته رابطه ی مستقیم و معنی داری دارند. هم چنین، احساس آنومی، احساس محرومیت نسبی و اعتماد خاص رابطه ی معکوس و معنی داری با عام گرایی دارند. نتایج حاصل از تحلیل رگرسیون نیز نشان داده است که متغیرهای وارد شده در تحقیق 25 درصد از واریانس متغیر وابسته را تبیین می کند که در این میان مشارکت اجتماعی بیش ترین سهم را در تبیین واریانس عام گرایی دارد. طبق نتایج حاصل از تحلیل مسیر، پایگاه اجتماعی- اقتصادی ذهنی و اعتماد اجتماعی عام به صورت مستقیم بر عام-گرایی تاثیری ندارند؛ اما به ترتیب از طریق متغیرهای احساس محرومیت و مشارکت اجتماعی بر عام گرایی تاثیرگذار هستند.
    کلیدواژگان: عام گرایی، خاص گرایی، احساس محرومیت، مشارکت اجتماعی، کهگیلویه و بویر احمد
  • محسن نوغانی، آمنه اخلاقی صفحات 51-80
    مقاله ی حاضر، پژوهشی کیفی است که با هدف «تحلیل کیفی روند اعتماد نخبگان مهاجر افغانستانی ساکن مشهد» انجام شده است. بی اعتمادی مهاجر به جامعه و تبدیل وی به انسان حاشیه ای، می تواند موجد اختلال در هم نوایی، نظم و انسجام اجتماعی باشد. شناخت اعتماد نخبگان مهاجر به عنوان اشاعه دهندگان فرهنگ اعتماد یا بی اعتمادی به جامعه ی مهاجر و انتقال دهندگان این فرهنگ به جامعه ی افغانستان، حائز اهمیت است. روش بحث گروهی متمرکز در5 گروه 5 -3 نفره استفاده گردید و جمع آوری اطلاعات با کمک ابزار بحث نامه، تا مرحله ی اشباع ادامه یافت. 2 2 نفر نمونه با استفاده از نمونه گیری نظری انتخاب شدند. نتایج نشان می دهد که بی اعتمادی، بالا و به طور عمده از نوع بی اعتمادی نهادی است. ویژگی های ساختی ایران و نهادها و سازمان ها، مهم ترین عامل بی اعتمادی و عمده ترین دلیل آن، اعمال تحقیر و تبعیض به صورت عنصری ساختاری است که در طول اقامت، تجربیات مهاجرین را شکل داده اند. بنابر نتایج، بی اعتمادی موجود، محصول زوال اعتماد عمیق نسل اول مهاجر به ایران است که در اثر اعتماد به نظام ارزشی و سیاسی پس از انقلاب به وجود آمده بود. بنا بر نظریه ی زتومکا، ترمیم آن دشوار است.
    کلیدواژگان: اعتماد اجتماعی، نخبگان، مهاجرین افغانستانی، ایران
  • ابوالقاسم حیدرآبادی، ابراهیم صالح آبادی صفحات 81-111
    تحلیل رفتار انتخاباتی یکی از کارهای ویژه ی جامعه شناسی انتخابات است که پژوهشگران توانسته اند الگوهای متعددی برای رفتار انتخاباتی ارائه دهند. نظری ی نوسازی نشان می دهد که علیرغم همه ی مناقشات، طرفداران و مخالفان موافق اند که به طور کلی، توسعه و نوسازی به سطوح بالاتر مشارکت شهروندان منجر خواهد شد. بخشی از تاثیر نوسازی بر مشارکت سیاسی از طریق سواد انجام می گیرد. این مقاله از طریق بررسی انتقادی نتایج تحقیقات دیگر و تحلیل ثانویه و هم چنین بررسی تطبیقی درون کشوری درصدد بررسی رابطه ی توسعه آموزشی و مشارکت انتخاباتی است. تاثیر سواد و تحصیلات بر مشارکت انتخاباتی پیچیده تر از آن است که نظریات نوسازی بر آن تاکید دارد. علیرغم یافته های محققان دیگر، میان مشارکت انتخاباتی و میزان باسوادی رابطه ی مثبت و مستقیمی وجود ندارد. تحلیل مقایسه ی میانگین در میان دو استان ایران نشان داد که رابطه ی میزان باسوادی و مشارکت انتخاباتی در سال 1376، به صورتU وارونه است. بررسی مشارکت انتخاباتی در زیر گروه ها نشان داد که رابطه ی مستقم میزان تحصیلات و مشارکت انتخاباتی پیچیده تر از نظریات نوسازی است. در رابطه ی با گسترش طبقه ی متوسط جدید، نتایج تحقیق نشان داد رابطه ی توسعه ی آموزشی و میزان مشارکت سیاسی بر حسب نوع مشاغل افراد باسواد و وابستگی آن ها به دولت تعیین می شود.
    کلیدواژگان: میزان باسوادی، توسعه ی آموزشی، طبقه ی متوسط جدید، مشارکت انتخاباتی، ایران
  • مریم رفعت جاه، زینب وفادار صفحات 113-137
    در اثر گسترش مدرنیته از یک سو ناظر پیدایش دینداری های متنوع و هویت ها ی دینی جدید و از سوی دیگر رواج سبک های مدرن زندگی در کشورمان هستیم. در این شرایط از آن جا که در جامعه ی ما دین و هویت دینی همواره نقشی تعیین کننده در نگرش ها،گزینش ها و اعمال افراد دارند مطالعه ی نقش باورهای دینی در مواجهه با فرهنگ و سبک زندگی مصرف گرای مدرن در جامعه ی کنونی ایران ضروری می نماید. این پژوهش بر روی زنان تنکابنی انجام گرفته و در آن سعی شده پذیرش یا مقاومت این زنان در مقابل فرهنگ مصرف گرا و یا نحوه ی ترکیب آن با فرهنگ دینی که همواره به اعتدال در مصرف توصیه می کند مورد واکاوی قرار گیرد. شیوه ی نمونه گیری هدف مند بوده و افراد براساس میزان پایبندی دینی و اشتغال در 4 تیپ جای گرفته و مورد مطالعه واقع شدند. یافته های پژوهش حاکی از آن است که میان دینداری و سبک زندگی زنان تنکابنی مورد مطالعه ارتباط وجود دارد، یعنی هر چه میزان دینداری افراد بیش تر بوده، کمتر ازسبک های مدرن زندگی پیروی کرده اند. به علاوه مقایسه ی سبک زندگی و دینداری زنان مذهبی شاغل و غیرشاغل نشان می دهد که اشتغال در رویکردهای مصرفی و شیوه ی زندگی این زنان تفاوت عمده ای ایجاد نمی کند و در هر دو تیپ گرایش دینی در انتخاب های زندگی روزمره تاثیر بیش تری داشته است. هم چنین سبک زندگی زنان شاغل با سبک زندگی زنان غیرشاغل متفاوت بوده، زنان شاغل که سطح تحصیلاتشان نیز بالاتر بوده فراغت خود را غالبا بیرون از خانه و با برنامه ریزی سپری کرده، تقسیم کار خانگی در منزل آنان غالبا مشارکتی بوده و در خرید و مصرف کالا بیش تر به معیارهای کاربردی توجه می کردند. در مقابل زنان غیرشاغل اوقات فراغت شان غالبا در خانه و بدون برنامه ریزی سپری شده، تقسیم کار خانگی در آنان عمدتا جنسیتی و غیرمشارکتی بوده و غالب آنان در خرید کالا ضمن لحاظ کردن معیارهای کاربردی به معیارهای ظاهری و مد بودن آن نیز اهمیت می دادند.
    کلیدواژگان: سبک زندگی، دینداری، اشتغال، تحصیلات دانشگاهی، اوقات فراغت، معیارهای خرید و مصرف
  • حسین مسعودنیا، راضیه مهرابی کوشکی، ناهید کیانی صفحات 139-165
    افزایش آگاهی های محلی و قومی در دوران معاصر اهمیتی مضاعف یافته است؛ به ویژه آن که به باور گروهی عواملی هم چون جهانی شدن باعث تشدید احساسات قومی و تضعیف هویت ملی می شود. در برابر این ایده، برخی نیز معتقدند افزایش گرایش های قومی با هویت ملی افراد در تعارض نیست و می تواند به تقویت آن کمک کند. امروزه آزمون تجربی هریک از این نظریات در جوامع دارای تنوع قومی و زبانی یک ضرورت محسوب می شود زیرا اتخاذ سیاستهای هویتی در اینگونه جوامع به ویژه ایران، مستلزم رصد همیشگی میزان گرایش جمعیت فعال و به خصوص جوان جامعه به هویت ملی و قومی است. هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه ی هویت ملی و هویت قومی در میان دانشجویان کرد، ترک، لر، ترک و فارس دانشگاه تهران در سال 92-1393 و تاثیر متغیرهای زمینه ای بر آن است. روش این پژوهش پیمایشی است وداده ها ازطریق پرسش نامه در میان 294 نمونه استخراج و با نرم افزار 22SPSS تجزیه و تحلیل شد. یافته ها نشان می دهد برخلاف باور رایج درمیان برخی نظریات، رابطه معکوس و متضادی میان هویت ملی و قومی وجود ندارد و رابطه ای مثبت و هم افزا برقرار است. هم چنین تحلیل تاثیر متغیرهای زمینه ای بر هویت ملی و قومی نشان می دهد جنسیت، نوع رشته ی تحصیلی، سطح تحصیلات بیش ترین پیش بینی کنندگان هویت ملی و نوع مذهب بیش ترین واریانس از هویت قومی دانشجویان را پیش بینی می کند.
    کلیدواژگان: هویت ملی، هویت قومی، دانشجویان دانشگاه تهران، جهانی شدن
  • مهدی منتظرالحجه، مجتبی شریف نژاد، افشین امیدی صفحات 167-183
    دسترسی به توسعه ی ملی و منطقه ای آرمان بزرگ هر ملتی است. درباره ی اثر فرهنگ بر توسعه می توان به ایجاد دارایی های زیادی از قبیل مهارت ها و محصولات فرهنگی اشاره کرد که در ارتقای رفاه جامعه اثر به سزایی دارد. هدف اصلی این پژوهش، ارزیابی میزان توسعه یافتگی شهرستان های استان یزد از سال 1381 تا 1390، بر مبنای شاخص های فرهنگی است. این تحقیق از نوع تحقیقات کاربردی و از لحاظ روش شناسی، توصیفی- تحلیلی محسوب می شود. اطلاعات مورد نیاز برای انجام این پژوهش، از طریق مطالعات اسنادی و کتابخانه ای به دست آمده اند و برای تجزیه و تحلیل داده ها از تکنیک تاکسونومی عددی استفاده شده است. جامعه ی آماری تحقیق، 10 شهرستان استان یزد در سال 1381 و هم چنین 11 شهرستان این استان در سال 1390 بر اساس آخرین تقسیمات سیاسی- اداری استان در همان سال است. نتایج حاصل از این پژوهش،گویای آن است که در طی سال های 1381 و 1390 به ترتیب شهرستان های اردکان و بهاباد، برخوردارترین و شهرستان های طبس و یزد، غیر برخوردارترین شهرستان ها شناخته شده اند. شهرستان هایی از قبیل خاتم و طبس در مقایسه با سایر شهرستان های استان همواره در سال های 1381 و 1390 زیر حد توسعه یافتگی فرهنگی قرار گرفته و در زمره ی شهرستان های غیر برخوردار درآمده اند. شهرستان یزد در سال 1390 با توجه به رشد بالای جمعیت و عدم تطابق رشد شاخص های فرهنگی با رشد جمعیت به عنوان غیر برخوردارترین شهرستان شناسایی شد. با توجه به نقش مرکزیت این شهرستان در استان یزد لازم است برنامه ریزی های لازم در این خصوص انجام پذیرد.
    کلیدواژگان: توسعه یافتگی، برنامه ریزی فرهنگی، تاکسونومی عددی، استان یزد
  • شراره مهدی زاده، فاطمه رضایی صفحات 185-205
    این مقاله با تاکید بر آرای گربنر، فستینگر و گیدنز، به دنبال بررسی رابطه ی میزان تماشا، نوع برنامه، نگرش به چهره و ظاهر زنان در ماهواره با مدیریت بدن و پیوند آن با رضایت از بدن، عزت نفس، نگرش خانواده و نگرش دوستان است. برای این منظور نمونه ی 410 نفری از زنان جوان 18 تا 29 سال شهر تهران با استفاده از شیوه ی نمونه گیری خوشه ای سه مرحله ای انتخاب شد. روش تحقیق در این پژوهش، پیمایش و ابزار اصلی گردآوری اطلاعات در آن، پرسش نامه است. نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل داده ها در این اثر، حاکی از وجود رابطه ای معنادار و مستقیم میان میزان تماشا، نوع برنامه ها و نگرش به چهره و ظاهر زنان در ماهواره و مدیریت بدن است. هم چنین یافته ها نشان می دهد که میان نگرش دوستان هم با رضایت و هم با مدیریت بدن رابطه دارد. عزت نفس نیز با رضایت از بدن رابطه دارد.
    کلیدواژگان: مدیریت بدن، تلویزیون های ماهواره ای، رضایت از بدن، عزت نفس، نگرش خانواده، نگرش دوستان
|
  • Gholam Reza Pirouz Pages 9-28
    The rise of the constitutional movement (Mashrootiat) was an introduction to the changes in the traditional society of Iran. This movement (constitution) has led to social and cultural development since it required some orientations to make different groups of people – either intellectuals or illiterates– familiar with the political, social and cultural modernized waves. These orientations were provided through translating European books into Persian, Iranian people’s relationship with people from other countries, intellectual’s knowledge of science and culture, college students and industrial effects, renewal and modernizing the whole country. After the familiarization, there were developments in all aspects of an individual life. During this period, Iran’s literature accepted the cultural changes and developments due to the new ways of social and political activities in the country. In order to be in harmony and adopt these developments for achieving the public’s goal, there was a desire in literature for new method and style considered by the poets and writers. MirzadehEshqi is one of the most active poets and the most effective figure in the literature during the constitutional movement. He realized the need for the change more than others and revealed this important factor in his poems. MirzadehEshqi is a pioneer in applying a new style in Persian poetry while maintaining its origin. During the wave of asking for development and changes, MirzadehEshqi – in his short life – made some changes in the shape, language and content of the poem considered as a significant movement.
    Keywords: renewal, cultural development, constitutional movement, MirzadehEshqi
  • Karim Rezadoost, Alihosin Hossinzadeh, Ehsan Kohansal Pages 29-50
    This research is about social consensus and the effective factors on it in Dehdasht (A city of kohkiloieh and Boier ahmad state). 389 Participants were 15 years old and older, used multistage cluster sampling method and a questionnaire as an instrument that was used for the data collection. The results have shown that social participation, specific social confidence, general social confidence, or social confidence generalized and social economic status have the direct and meaningful relation with dependent variable and so sense of anomie, fatalism, sense of comparative deprivation have the opposite and meaningful relation with the social consensus. Regeration analyses have shown interred variable in this investigation explain 37 per cent of dependent variable variance and here social participation plays the most role in variance explanation of the social consensus. Pass Analysis results have shown social-mental economic status and general social trust don’t have any effect on universalism explanations but have an indirect effect on universalism through deprivation sense and Social participation.
    Keywords: Universalism, Particulation, deprivation sense, Social participation, Kohgiloieh, B oier Ahmad
  • Mohsen Noghani, Ameneh Akhlaghi Pages 51-80
    This study is qualitative design that considered a qualitative analysis of social trust trend of Afghan immigrant elites living in Mashhad. Distrust of immigrants to society and marginalization can create disturbances in conformity, discipline and social integration understanding the elites Trust is important The reason is that they transfer the culture of trust or mistrust to Afghan migrants and Afghanistan society. Focused group discussion was used on five groups of 5-3 persons and Data collection continued until saturation stage. 22 samples were selected using theoretical sampling. The results show that the distrust is in a high level. This distrust is mainly institutional distrust. Structural characteristics of Iran and its institutions and organizations are the most important factors of distrust. Humiliation and discrimination of afghan immigrant are the main reasons of the distrust. It has shaped the immigrant experience during their residency. According to the results, distrust has occurred by the loss of deep trust in the first generation of immigrants to Iran that has been created after revolution. According to Sztompka theory, it is difficult to repair.
    Keywords: Social trust, Elites, Afghan immigrants, Iran
  • Aboalghasem Heidarabadi, Abrahim Salehabadi Pages 81-111
    Electoral participation, as an important form of political participation, is important in discussions of political sociology and sociology of elections. Modernization theory is one of the major theories to explain electoral participation. Part of the impact of modernization on political participation is done through education. This paper shows that the effect of education on electoral participation is more complex than it is emphasized that modernization theory. This article examines the educational development and electoral participation through critical review of other studies, secondary analysis and Sub-national comparative study. Looking at the overall statistics, the literacy rate of electoral participation between 1978 to 2005, there is a contrasting relationship that is inconsistent with the findings of other researchers. This article article is intended to report on this relationship. This analysis showed that nine presidential elections, despite the findings of other researchers, there is not a direct positive relationship between Literacy rates of electoral participation. Given the fact that our data were limited, efforts will be the seventh presidential election (1997) to be analyzed as a case study. Comparison showed in 1997 in the provinces of Iran, between electoral participation and the literacy rate, there is a contrasting relationship as an inverted U shape. Subgroup analysis showed that participation in elections directly related to education and electoral participation is more complex than the theories of modernization. The results showed a relationship between educational development and political participation is determined by the the type of literate people's jobs and their dependence on government.
    Keywords: Literacy rate, education, new middle class, electoral participation, Iran
  • Maryam Rafatjah, Zeinab Vafadar Pages 113-137
    The rise of various religiosity and new religious identities from one hand and the prevalence of modern life styles in Iran from the other hand are due to common modern lifestyles. However, much research show that religion still plays a significant and effective role in directing lifestyles. This situation requires studying the role of religious beliefs on resisting the consumerist modern culture and understanding the relationship between religious identity and modern life styles. This research has been done among Tonkabonian women and tried to investigate the acceptance or resistance of these women against the consumerist culture or its combination with the religious culture which ever advises moderate consumption. The women studied in this research have purposively been chosen from the married ones of Tonekabon city and categorized in four types based on the amount of religiosity and employment. The research findings show some relationships between religiosity and lifestyles among them, that is, the religiosity affects accepting or resisting modern lifestyle and its components (leisure activities, mode of shopping and consumption, and the kind of social communications). It means that the more religious women were the less they followed modern lifestyle. Moreover the comparison between the religious working and non-working women shows that the employment made no difference in their approaches to mode lifestyle and consumption but in either of them, religious attitudes have had more influence on their everyday lifestyle. The findings also indicate that working women lifestyles differ from nonworking women. The working women often spend their leisure outside of home with previous planning in a more favorable and useful way, division of housework in their home is more participatory and most of them consider both applied and aesthetic criteria for shopping.
    Keywords: Lifestyle, Religious identity, Employment, Higher education, Leisure, Criteria of shopping, consumption
  • Hossein Masoudnia, Raziyeh Mehrabi Kooshki, Nahid Kiani Pages 139-165
    Local and ethnical awareness has highly increased in the contemporary age. Especially, some people believe that factors such as globalization have intensified ethnical sentiments followed by weakening of national identity. On the contrary, some others believe that the increase of ethical tendencies is not in conflict with national identify of people and can be improved. Today, experimental examination of each of these viewpoints in the societies with various ethnics and languages is considered as a necessity because adopting identity-based policies in such societies and especially in Iran requires constant observation and monitoring of tendency level of active population and especially young individuals of the society in national and ethnical identity. The present research aims at examining the relationship between national and ethnical identities among Kurd, Turkish, Lor and Fars students at the University of Tehran in the academic year 2013-14 and their backgrounds were also considered. A surveying method was used to collect data extracted by distribution of a questionnaire among 294 samples and the data was then analyzed by SPS22 software. Findings indicate that despite common popular beliefs among some viewpoints, there is no contradictory relationship between national and ethnical identities. The findings of this research show that there is a positive and synergic relation between national and ethnical identities. Moreover, analysis of the effect of their background on national and ethnical identities indicate that gender, field of study and level of education are the most predictors of national identity and type of religion predicts the highest variance of national identity among students.
    Keywords: National Identity, Ethnical Identity, Students of the University of Tehran, Globalization
  • Mahdi Montazerolhodjah, Mojtaba Sharifnejad, Afshin Omidi Pages 167-183
    Achieving the national and regional development is an ideal desire for any community. Regarding cultural effect on development, the emergence of potentials such as cultural skills and products can significantly improve the social welfare. The main aim of this article is to evaluate the cultural development (i.e., cultural indexes) of Yazd townships during a decade (from 2002 to 2011). This investigation can be considered as an applicable research type and as analytical-descriptive study from methodological viewpoint. To this end, necessary data were obtained from evidence records and library studies, in which a numerical taxonomy technique was used in order to analyze the data. Statistically, the research included 10 townships of Yazd province in 2002 and also 11 townships of this province in 2011 according to the last country political subdivisions and official divisions of province in that year. Based upon the findings of this article, the studies show that the townships of Ardekan, Bahabad respectively in 2002 and 2011 were known as the most prosperous townships, while the townships of Tabas and Yazd were known as the non-prosperous townships. The townships such as Khatam and Tabas were under cultural development level from 2002 to 2011 and they are among non-prosperous townships. The township of Yazd in 2011 due to the high population growth and mismatch Development of cultural indicators with population growth was known as the non-prosperous township. It is necessary for the authorities to consider planning as the central role of this township in Yazd province.
    Keywords: development, cultural planning, numerical taxonomy, Yazd provinc
  • Sharareh Mehdizadeh, Fatemeh Rezaei Pages 185-205
    This article is about emphasizing of Grbner, Festinger and Giddens, looks into the relationship between the rate of watching TV, program type, attitude to face and the appearance of women in the management bodies and its link with the satellite with the body match, self-esteem and friends’ and family’ attitude. For this purpose, the samples of 410 young women from 18 to 29 years from Tehran, and using a three-stage cluster sampling was selected. Research methodology in this study was survey used for data collection. The results of the data analysis showed that the effect of the existence of a significant relationship between the watch and the type of attitude and between the appearance of women in the satellite and the management of the body. Also, the findings indicate that there is a relationship between the attitude of the guys with satisfaction and body management. Also self-esteem also has a relationship with the consent of the body.
    Keywords: Body management, Satellite TV, Body satisfaction, Self, esteem, Attitude, Friends of the family