فهرست مطالب

Journal of Qualitative Research in Health Sciences
Volume:7 Issue: 2, 2018

  • تاریخ انتشار: 1397/04/05
  • تعداد عناوین: 8
|
  • زهره خلجی نیا ، زهرا بهبودی مقدم، علیرضا نیکبخت نصر آبادی صفحات 119-129
    مقدمه
    بارداری یک دوره بحرانی برای هر زن است، اما این دوره برای زنان مبتلا به ویروس نقص ایمنی (اچ آی وی) بسیار حساس و چالش برانگیز می باشد. زنان مبتلا در طی بارداری با احساس انگ، تبعیض و انزوای اجتماعی روبه رو هستند. با این وجود، اطلاعات اندکی در این زمینه وجود دارد. از این رو، مطالعه حاضر به منظور تبیین تجربیات زنان باردار مبتلا به ویروس نقص ایمنی در ایران انجام شد.
    روش
    پژوهش حاضر یک مطالعه کیفی با رویکرد پدیده شناسی هرمنیوتیک بود. 12 زن مبتلا به ویروس نقص ایمنی که به مرکز مشاوره بیماری های رفتاری بیمارستان امام خمینی دانشگاه علوم پزشکی تهران سال 1393 مراجعه کرده بودند، برای شرکت در مطالعه با نمونه گیری مبتنی بر هدف انتخاب شدند. از مصاحبه های عمیق نیمه ساختار یافته جهت جمع آوری داده ها استفاده شد. داده ها پس از انجام 16 مصاحبه با طول مدت بین 40 تا 90 دقیقه با مشارکت کنندگان به غنا و تعمیق لازم رسید و سپس، با روش Diekelmann مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    مشارکت کنندگان این مطالعه در دامنه سنی 22 تا 39 سال بودند. پس از تحلیل داده ها، درون مایه اصلی با 2 درون مایه فرعی ظاهر شد. درون مایه اصلی بارداری در زنان مبتلا به ویروس نقص ایمنی شامل «تجدید انگ» بود که از درون مایه های فرعی سرزنش و طرد شدگی تشکیل شده بود.
    نتیجه‎گیری: تجربه بارداری در زنان مبتلا به ویروس نقص ایمنی با تجدید انگ همراه می باشد. بارداری زمینه را برای سرزنش و طرد شدن فراهم می نماید. بنابراین، یافته های حاصل از پژوهش، لزوم طراحی و مداخله های همه جانبه و متناسب برای کاهش انگ در زنان باردار مبتلا به ویروس نقص ایمنی را تاکید می کند.
    کلیدواژگان: انگ اجتماعی، بارداری، زنان اچ آی وی مثبت، پدیده شناسی
  • امیر ندری ، علی محمد صفانیا ، علی محمد امیرتاش صفحات 130-143
    مقدمه
    شواهد حاکی از آن است که با وجود اهمیت ورزش و فعالیت بدنی بر روی سلامت سالمندان، میزان فعالیت بدنی (ورزش) این قشر آسیب پذیر جامعه رو به کاهش است. از این رو، این مطالعه با هدف شناسایی تعیین کننده های اجرای فعالیت های بدنی سالمندان شهر تهران انجام پذیرفت.
    روش
    مطالعه حاضر از نوع کیفی و با استفاده از روش نظریه زمینه ای (Grounded تئوری) در طی سال های 95-1394 انجام یافت. داده ها با استفاده از مصاحبه های عمیق نیمه ساختار یافته و یادداشت های در عرصه با 30 نفر سالمند و 10 نفر از صاحب نظران عرصه ورزش سالمندی جمع آوری شد. تجزیه و تحلیل داده ها بر اساس نسخه Corbin و Strauss انجام گرفت.
    یافته ها
    مفاهیم مطالعه با استفاده از تحلیل خرد و کلی شناسایی شد. در طی تجزیه و تحلیل داده ها، 350 کد آزاد استخراج شد که 200 کد آزاد به بازدارنده های فعالیت بدنی سالمندان و 150 کد به انگیزاننده های فعالیت بدنی تخصیص داده شد و در قالب 3 مقوله عوامل فردی، عوامل بین فردی و عوامل محیطی طبقه بندی شد.
    نتیجه‎گیری: انگیزاننده های تصورات مثبت از فعالیت بدنی، تصورات مثبت نسبت به خود و عادت به فعالیت بدنی و بازدارنده های تصورات منفی از خود، مشکلات سلامتی، عدم تمایل به فعالیت و مشکلات مدیریت زمان به عنوان تعیین کننده های فعالیت بدنی سالمندان شناسایی شد. ارایه دهندگان خدمات ورزشی می توانند با به کارگیری عوامل انگیزاننده و رفع بازدارنده های مشارکت سالمندان در فعالیت بدنی، مشارکت در فعالیت بدنی را تسهیل کرده و سلامت جسمی و ذهنی سالمندان را بهبود بخشند.
    کلیدواژگان: انگیختن، بازداشتن، تئوری زمینه ای، سالمند، ورزش
  • یگانه آقایی ، سید محمد کلانتر کوشه، ابراهیم نعیمی، عبدالرضا ناصر مقدسی صفحات 144-156
    مقدمه
    بیماری مالتیپل اسکلروزیس (Multiple sclerosis یا MS) در افراد متاهل، تاثیرات سوء فراوانی بر کیفیت زندگی این بیماران دارد. کیفیت زندگی و سازگاری زناشویی بیماران مبتلا به این بیماری نیز می تواند تاثیر بسزایی در نوسان سیر آن داشته باشد. هدف از انجام پژوهش حاضر، تعیین مولفه های روان شناختی موثر بر سازگاری زناشویی متاهلین مبتلا به بیماری MS بود.
    روش
    این مطالعه به صورت کیفی و با روش پدیدار شناختی انجام شد. نمونه گیری به روش هدفمند و از طریق مصاحبه نیمه ساختار یافته با 15 نفر از افراد متاهل مراجعه کننده به بیمارستان سینا که حداقل یکی از زوجین مبتلا به بیماری MS بودند، به حد اشباع رسید.
    یافته ها
    از محتوای مصاحبه های صورت گرفته با متاهلین مبتلا به بیماری MS، 8 مضمون اصلی و 18 مضمون فرعی به دست آمد. مضمون های اصلی شامل «معنویت» ، «تاب آوری» ، «سبک های مقابله با استرس» ، «راهبردهای حل تعارض» ، «طرحواره ها» ، «روابط صمیمانه زوجین» ، «استرس های زندگی» و «واکنش به بخشش» بود.
    نتیجه‎گیری: شرکت کنندگان در ارتباط با مولفه های روان شناختی موثر بر سازگاری زناشویی ، عوامل معنویت، تاب آوری، سبک مقابله با استرس، راهبردهای حل تعارض، طرحواره ها، روابط صمیمانه زوجین، استرس های زندگی و واکنش به بخشش را به ترتیب حایز رتبه های اول تا هشتم می دانستند.
    کلیدواژگان: سازگاری، بیماری مالتیپل اسکلروزیس، ازدواج، مطالعه کیفی
  • مجید موحد ، مریم حسینی صفحات 157-171
    مقدمه
    میانسالی، یکی از مهم ترین دوره های زندگی زنان می باشد که با تجربه تغییرات بدنی مرتبط با سن همراه است. ادراک زنان از این تغییرات بدنی که به صورت اجتماعی برساخته می شود، نقش تعیین کننده ای در رفتارهای سلامت محور آن ها ایفا می کند. با توجه به اهمیت موضوع، پژوهش حاضر که بخشی از یک مطالعه گسترده تر بود، با هدف درک تجربه و معنای ذهنی زنان از تغییرات بدنی و سلامت در دوره میانسالی صورت گرفت.
    روش
    این تحقیق به روش کیفی انجام شد. بدین ترتیب، با استفاده از روش نمونه گیری نظری و هدفمند، 22 زن میانسال 40 تا60 ساله به عنوان نمونه انتخاب شدند. داده ها با استفاده از مصاحبه عمیق و نیمه ساختار یافته جمع آوری گردید و سپس مصاحبه ها با روش نظریه زمینه ای و با توجه به مراحل سه گانه کدگذاری باز، محوری و گزینشی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    7 مقوله اصلی و 29 مقوله فرعی پدیدار شد که مقوله های اصلی شامل «تغییر در کیفیت سلامت» ، «یائسگی زنان به مثابه نشانه» ، «رازگونگی تغییرات بدن» ، «احساس زیست میانسالی تهدید شده» ، «طبیعی انگاری درد» ، «نادیده انگاری مشروعیت یافته» و «دوگانه
    مقاومت/ انفعال» بود.
    نتیجه‎گیری: بر اساس نتایج به دست آمده، زنان میانسال زیست تهدید شده ای را تجربه می کنند. بسترهای اجتماعی و فرهنگی که ادراک زنان را شکل می دهد، می تواند موانعی در موفقیت برنامه های سلامت محور و سالمندی موفق ایجاد نماید. بنابراین، برای جلب توجه زنان و همکاری آن ها در برنامه های سلامت محور، نیاز است که ابتدا این باورهای اجتماعی و ذهنی تغییر کند تا زنان فعالانه و مسوولانه در طرح های سلامت مشارکت نمایند.
    کلیدواژگان: یائسگی، میانسالی، نظریه زمینه ای، سلامت، زنان
  • معصومه هاشمیان ، مهناز صلحی ، غلامرضا گرمارودی، علی مهری، حمید جوینی، رضا شهرآبادی صفحات 185-197
    مقدمه
    خشونت علیه زنان، پدیده ای جهانی است که در حوزه های خصوصی و عمومی زندگی تجربه می شود. بررسی تجارب خشونت خانگی و تعیین علل آن در جهت شناخت، پیشگیری و کنترل این پدیده ضروری به نظر می رسد. پژوهش حاضر با هدف تبیین تجارب مردان متاهل از خشونت علیه همسرانشان در شهر سبزوار انجام گردید.
    روش
    در این مطالعه کیفی- توصیفی، مشارکت کنندگان از طریق نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند و سپس به روش گلوله برفی و نظری ادامه یافت. داده ها به وسیله مصاحبه نیمه ساختار یافته چهره به چهره جمع آوری گردید. در مجموع، 20 نفر (15 مرد، 2 همسر، 1 مادر خانم و
    2 مشاور) طی مدت 8 ماه مورد مصاحبه قرار گرفتند. مصاحبه ها با روش تحلیل محتوای Graneheim و Lundman تجریه و تحلیل گردید. جهت حصول دقت و استحکام داده ها، معیارهای مقبولیت، قابلیت انتقال، قابلیت وابستگی و قابلیت اعتماد داده ها بررسی شد.
    یافته ها
    پس از تجزیه و تحلیل داده ها، 3 طبقه اصلی «برقراری تعامل غیر دوستانه» ، «عدم ارضای نیازهای عاطفی زوجین» و «برآورده نکردن نیازهای جنسی شوهر» استخراج گردید.
    نتیجه‎گیری: طراحی مداخلات در جهت برقراری تعامل دوستانه بین زوجین، کمک به آنان برای شناخت و مرتفغ نمودن نیازهای جنسی یکدیگر می تواند در جهت پیشگیری از خشونت علیه زنان موثر باشد.
    کلیدواژگان: مطالعه کیفی، خشونت خانگی، متاهلین، مردان، تجارب زیسته، ایران
  • غلامرضا رجبی ، ذبیحاللهکاوه فارسانی ، عباس امان الهی، رضا خجسته مهر صفحات 198-213
    مقدمه
    کیفیت زناشویی نه تنها سلامت روانی و جسمی افراد را در ازدواج و زندگی مشترک، بلکه روابط و زمینه ها را در بیرون و درون خانواده نیز تحت تاثیر قرار می دهد. از این رو، هدف از انجام پژوهش حاضر، شناسایی مولفه های کیفیت زناشویی زوجین بود.
    روش
    این مطالعه به صورت کیفی و بر پایه تحلیل محتوا انجام شد. 22 زوج به روش نمونه گیری هدفمند- داوطلب از طریق مصاحبه نیمه ساختار یافته تا رسیدن داده ها به اشباع کامل، انتخاب شدند.
    یافته ها
    تحلیل داده ها منجر به ایجاد یک طبقه اصلی به نام «کیفیت زناشویی» گردید که این طبقه از 10 طبقه فرعی شامل «ارتباط زناشویی» ، «باورها و عقاید مذهبی» ، «تعهد زناشویی» ، «گذشت و بخشش» ، «مهارت حل تعارض ها/ حل مساله» ، «انصاف» ، «مهارت مدیریت منابع مالی» ، «عدم دخالت خانواده های اصلی/ اطرافیان» ، «داشتن هدف در زندگی» و «اوقات فراغت» تشکیل شد.
    نتیجه‎گیری: نتایج حاصل شده به بسیاری از مراکز آموزشی و درمانی کمک می کند تا با توجه به عوامل شناسایی شده، برنامه های ضروری را در ارتباط با خانواده ها تدوین کنند. آموزش این عوامل به زوج ها، کمک فراوانی به پیشگیری و جلوگیری از شکست های زندگی و افزایش کیفیت و رضایت در زندگی زناشویی می شود.
    کلیدواژگان: خانواده، رابطه زناشویی، زوجین، مطالعه کیفی
  • محمدحسن آسایش ، کیومرث فرحبخش، علی دلاور، حسین سلیمی بجستانی صفحات 214-229
    مقدمه
    بی وفایی به عنوان یکی از دلایل اصلی ناسازگاری های زناشویی و طلاق، اثرات زیانباری بر کانون خانواده و سلامت روان افراد آسیب دیده دارد. هدف از انجام پژوهش حاضر، شناسایی و تبیین تجارب و واکنش های شناختی زنان آسیب دیده از بی وفایی همسر بود.
    روش
    این مطالعه به روش کیفی از نوع پدیدارشناسی انجام شد و نمونه های مورد نظر را زنان آسیب دیده از بی وفایی همسر ساکن تهران (شمیرانات) در سال 1395 تشکیل دادند. بدین منظور، 18 زن به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند و با استفاده از مصاحبه نیمه ساختار یافته مورد بررسی قرار گرفتند. در نهایت، داده ها به شیوه تحلیل مضمون (تماتیک) تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    تحلیل داده ها منجر به تولید 2 مضمون اصلی، 11 مضمون فرعی و 61 مفهوم اولیه گردید. مضمون اصلی اول «واکنش های شناختی ناسازگارانه» بود که مضامین فرعی «خلل در باورهای دینی» ، «سوء ظن و بی اعتمادی» ، «اشتغال و وسواس فکری» ، «خلل در معنای زندگی» ، «تصمیم گیری غیر سازشی» ، «اندیشه ورزی به مجازات مقصر» ، «خودارزیابی منفی» و «اختلال در تفکر» را در برمی گرفت. مضمون اصلی دوم «واکنش های شناختی سازگارانه» بود و مضامین فرعی «افکار دفاعی مثبت» ، «استمداد به باورهای دینی» و «افکار سازش طلبانه برای تصمیم گیری» را شامل می شد.
    نتیجه‎گیری: بی وفایی از لحاظ شناختی به طور یکسان توسط همه زنان آسیب دیده تجربه نمی شود و آثار شناختی آن می تواند ناسازگارانه و یا سازگارانه باشد. تیپ شخصیتی، اعتقادات مذهبی، داشتن فرزند و کیفیت رابطه با همسر در کیفیت واکنش های زنان آسیب دیده تاثیرگذار است. با توجه به این که یافته ها از یک تحقیق بومی حاصل شد؛ بنابراین، می تواند در ساخت بسته های مداخله ای درمانی راهگشا باشد.
    کلیدواژگان: رفتار جنسی خارج زناشویی، بی عفتی، روابط خارج زناشویی، جنبه های شناختی
  • زینب علیزاده، امین ترابی پور * صفحات 230-239
    مقدمه

    برون سپاری، راهبردی کلیدی در جهت بهبود عملکرد و اصلاح نظام مالی بیمارستان است. هدف از انجام مطالعه حاضر، تعیین موانع اجرای برون سپاری در خدمات بیمارستان های آموزشی اهواز بود.

    روش

    این پژوهش به روش کیفی و با هدف تحلیل موانع برون سپاری در خدمات بیمارستان های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اهواز در سال 1395 انجام شد. جامعه تحقیق را کارکنان و مدیران بیمارستانی و کارشناسان برون سپاری تشکیل دادند. 23 نفر از مدیران بیمارستان ها، کارشناسان امور قراردادها و کارکنان واحدهای برون سپاری شده در بیمارستان به عنوان نمونه به صورت هدفمند جهت انجام مصاحبه انتخاب شدند. در نهایت، داده ها با استفاده از روش تحلیل محتوا (Content analysis) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    موانع برون سپاری در قالب 4 موضوع اصلی و 16 زیرموضوع استخراج و گزارش شد. موضوعات اصلی شامل «موانع قانونی» ، «موانع مالی» ، «موانع ساختاری- سازمانی» و «موانع اجرایی- مدیریتی» در بیمارستان ها در مسیر اجرای برون سپاری بود. مشارکت کنندگان، مواردی همچون «افزایش کیفیت خدمات» ، «تعدیدل سازمانی» و «افزایش سود» را از مزایای برون سپاری خدمات بیمارستانی عنوان کردند.
    نتیجه‎گیری: برون سپاری بیمارستان ها در هر چهار حیطه قانونی، مالی، مدیریتی و ساختاری با موانع جدی مواجه است. با شناسایی این موانع، می توان اجرای برون سپاری در بیمارستان ها را بهبود بخشید.

    کلیدواژگان: بیمارستان ها، خدمات برون سپاری شده، قراردادها، مطالعه کیفی
|
  • Zohreh Khalejinia Dr , Zahra Behboodi moghadam Dr, Alireza Nikbakht nasrabadi Dr Pages 119-129
    Introduction
    Pregnancy is a challenging period for any woman; it is a more sensitive and challenging time for women living with human immunodeficiency virus (HIV). HIV-infected women are facing a sense of stigma, discrimination, and social exclusion during pregnancy. However, little is known about the experience of pregnancy in HIV-positive women. The present study aimed to explore the lived experiences in HIV-positive pregnant women.
    Method
    This was a qualitative study with hermeneutic phenomenological approach. 12 HIV-infected pregnant women who referred to counseling center for behavioral diseases in Imam Khomeini Hospital, Tehran, Iran, in 2014, were recruited through purposive sampling. Data were collected through semi-structured interviews, and the richness of data was achieved after 16 interviews during 40 to 90 minutes with participants. The data were analyzed using Diekelmann method.
    Results
    Participants were between 22-39 years of age. After data analysis, the main theme (renewal of stigma) and 2 subthemes (blame and rejection) emerged.
    Conclusion
    Although the experience of pregnancy in HIV-positive women was associated with renewal of stigma, pregnancy provides for blame and rejection. The findings of this study emphasize on the necessity of integrating training and education programs to reduce the stigma of HIV and acquired immunodeficiency syndrome (AIDS)
    Keywords: Social stigma, Pregnancy, HIV-positive, Women, Qualitative research
  • Amir Nadri , Ali mohammad Safa nia , Ali mohammad Amirtash Pages 130-143
    Introduction
    Evidence indicates that despite the importance of exercise and physical activity on the health of elderly, the amount of physical activity (exercise) among this vulnerable class of society is declining. This study was conducted with the aim of identifying the determinants of the implementation of physical activities among older adults in Tehran City, Iran.
    Method
    This was a qualitative study with Grounded theory methodology. Data was collected via semi-structured in-depth interviews and field notes during the years 2015-2016. Thirty elderly and 10 sport experts were interviewed. Data analysis was carried out using Corbin and Strauss approach.
    Results
    Concepts of the study were identified using micro- and macro-analysis. In during of data analysis, 350 free codes related to elderly physical activity were extracted and classified into three categories of environmental, interpersonal, and intrapersonal factors, 200 of which were assigned to barriers and 150 to motivators.
    Conclusion
    The determinants of physical activity in elderly were as motivators which included positive impression of physical activity, positive self-perceptions, and habits of physical activity, and inhibitors that included negative self -perceptions, health problems, lack of willingness to work, and time management problems. Providing sports services to the elderly can facilitate their participation in physical activities by exploiting the motivators and removing the barriers, and improve the physical and mental health of the elderly
    Keywords: Motivation, Inhibition, Grounded theory, Aged, Sports
  • Yeganeh Aghaei , Seyed Mohammad Kalantar, Kousheh , Ebrahim Naeemi , Abdolreza Nasermoghadasi Pages 144-156
    Introduction
    Multiple sclerosis (MS) disease has side effects on the quality of life of married people. Moreover, the quality of life and marital adjustment of the patients would impact on their disease process. The purpose of the study was to determine psychological components on marital adjustment among married patients with MS.
    Method
    This was a qualitative and phenomenological research using targeted sampling. Semi-structured interviews were done with 15 married patients with MS (at least one of them suffered from the disease) who came to Sina hospital, Tehran, Iran, until reaching to data saturation.
    Results
    Assessment of effective psychological components on marital adjustment among married people with MS revealed 8 main themes and 18 subthemes. The main themes were as “spirituality”, “resiliency”, “coping with stress skills”, “conflict-resolving strategies”, “schemas”, “intimate spouse relationships”, “life stresses”, “openness to change”, and “responding to forgiveness”.
    Conclusion
    Participants in the study ranked the psychological components as first to ninth as spirituality, resiliency, coping with stress styles, conflict-resolving strategies, schemas, intimate spouses relationships, life stresses, openness to change, and responding to forgiveness
    Keywords: Adjustment, Multiple sclerosis, Marriage ‚Qualitative research
  • Majid Movahed , Maryam Hosseini Pages 157-171
     
    Introduction
    Middle age is one of the most important periods in women's life, due to experiencing age-related physical changes. Women's perception of the physical changes that are socially constructed, play a crucial role in their health behaviors. According to importance of the issue, this study is part of a broader study that aimed to understand the women's experience and perception of subjective meaning of physical changes and health in the middle age.
    Method
    This study was conducted using qualitative approach and grounded theory method. Using theoretical and purposive sampling, 22 women aged 40 to 60 years were selected. The data were gathered by using deep and semi-structured interviews. Then, data were analyzed according to 3 procedures of open, axial, and selective coding.
    Results
    7 main categories and 29 subcategories were emerged. These main categories included “changes in the quality of health”, “menopause as a sign”, “mystique body changes”, “feeling threatened midlife inhabitancy”, “natural assume of pain”, “legitimized neglecting”, and “ambivalent of resistance/passivity”.
    Conclusion
    In general, middle-aged women understand and experience "threatened inhabitancy". Social processes that shape this perception can be preventing to health and successful aging programs. So, to attract women's attention and their participations in the health-based programs, it is necessary first, to change the social and mental beliefs of women to make participate in projects actively and responsibly
    Keywords: Menopause, Middle age, Grounded theory, Health, Women
  • Masoumeh Hashemian , Mahnaz Solhi , Gholamreza Gharmaroudi , Ali Mehri , Hamid Joveini , Reza Shahrabadi Pages 185-197
    Introduction
    Violence against women is a universal phenomenon experienced in public and private areas. Assessing the experiences of domestic violence and determining its causes is essential to identify, prevent, and control it. This study was performed to designate married men's experiences of domestic violence on their wives in Sabzevar City, Iran.
    Method
    In this descriptive qualitative study, participants were selected using purposive sampling, and it continued based on snowball and theoretical sampling. A face-to-face semi-structured interview was used to collect the data. A total of 20 participants (15 men, 2 spouses, 2 consultants, and 1 mother-in-law) were interviewed in 8 months. Interviews were analyzed using Graham and Landman’s content analysis method. To ensure consistency and accuracy of data, credibility, transferability, dependability, and conformability criteria were assessed.
    Results
    Three main categories were conceptualized including “unfriendly interaction”, “lack of complying couple’s emotional needs”, and “lack of complying husband’s sexual needs”.
    Conclusion
    Based on results, designing interventions to establish friendly interaction between couples, helping couples to identify each other's emotional and sexual needs, and couples’ effort to meet each other's emotional and sexual needs can be effective in prevention of violence on women
    Keywords: Qualitative research, Domestic violence, Married persons, Men, Life experiences, Iran
  • Gholamreza Rajabi , Zabihollah Kaveh, Farsani , Abbas Amanelahi , Reza Khojasteh, Mehr Pages 198-213
    Introduction
    Marital relationship affects not only individuals’ physical and mental health in marriage and married life, but also contexts and relationships inside and outside the family. The present study, therefore, was an attempt to identify the components of marital relationship.
    Method
    In this qualitative and content analysis-based study, 22 married couples were selected using purposive-voluntary sampling method, and semi-structured interviews were done until data saturation.
    Results
    Data analysis led to a key subject titled “marital quality” which its framework included ten components of “marital commitment”, “religious beliefs”, “marital relationship”, “conflict resolution/problem-solving skills”, “financial resources management”, “having a purpose in life”, “lack of interferece by others”, “recreation/leisure times”, “equity”, and “forgiveness”.
    Conclusion
    The results of this study help educational and therapeutic centers to establish necessary programs, based on the identified factors, concerning families. Teaching these factors to couples helps them to prevent breakdowns in life, and to promote their satisfaction and quality in marital life
    Keywords: Family, Marital relationship, Couples, Qualitative research
  • Mohammad Hassan Asayesh , Kiumars Farahbakhsh , Ali Delavar , Hossein Salimi, Bajestani Pages 214-229
    Introduction
    Infidelity, as a main cause for marital maladaptiveness and divorce, has important effects on victim’s family and mental health. This study aimed to identify and explain the cognitive reactions and experiences of women victims of infidelity.
    Method
    The present study employed a qualitative approach along with the interpretative phenomenology method. The study population consisted of women victims of infidelity in Tehran (Shemiranat), Iran, in year 2016. To do so, 18 women who were victims of infidelity were selected through purposive sampling, and investigated by a semi-structured interview. The data elicited from the interviews were analyzed using thematic analysis method.
    Results
    The data analysis resulted in two main themes, 11 subthemes, and 61 initial concepts. As the first theme, “maladaptive cognitive reactions” consisted “porous religious beliefs”, “suspicion”, “obsession”, “damage in the meaning of life”, “maladaptive decision-making”, “thinking to punish the guilty”, “negative self-evaluating, and “thought disorders” as subthemes. The second main theme was “adaptive cognitive reactions” consisting “positive defensive thoughts”, “appeal to religious beliefs”, and “peace-seeking thoughts for the decision-making” as subthemes.
    Conclusion
    From cognitive aspect, the infidelity is not experienced homogeneously by all women victims, and the effects of infidelity can be either maladaptive or adaptive. Personality, religious beliefs, having children, and spousal relationship quality contributed to the women victims’ reactions. Given the fact that the findings have been elicited out of a native study, they may play a vital role in developing the intervention packages
    Keywords: Extramarital sex behavior, Adultery, Extramarital relations, Cognitive aspects
  • Zeynab Alizadeh, Amin Torabipour Pages 230-239
    Introduction

    Outsousing is a key strategy toward improving performance and financial system of hospitals. The aim of study was to determine the obstacles of outsourcing in university hospitals in Ahvaz City, Iran.

    Method

    This qualitative study was performed to determine the obstacles of outsourcing in university hospitals affiliated with Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences, in year 2016. Research population included all hospital managers, employees, and contracting experts. 23 participants were selected as samples purposefully. Data were gathered and concluded using framework analysis method; and were analyzed using content analysis method.

    Results

    The obstacles of outsourcing were extracted and reported in format of 4 themes and 16 subthemes. Main themes were as “legal obstacles”, “financial obstacles”, “organizational/structural obstacles”, and “managerial obstacles”. Moreover, participants mentioned the benefits of outsourcing as “increasing the quality of services”, “organizational downsizing”, and “increasing the profit”.

    Conclusion

    The results of study showed that the hospitals’ outsourcing faced serious problems in legal, financial, organizational/structural, and managerial aspects. Identification of these problems could be useful in solving them

    Keywords: Hospitals, Outsourced services, Contracts, Qualitative research