فهرست مطالب

مطالعات زن و خانواده - سال ششم شماره 2 (پاییز و زمستان 1397)

نشریه مطالعات زن و خانواده
سال ششم شماره 2 (پاییز و زمستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/07/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • سعیده دانشمندی*، زهرا ایزدیخواه، حسین علی مهرابی صفحات 9-24
    هدف
    هدف از پژوهش حاضر بررسی مدل ساختاری ارتباط بین تجربه کودک آزاری، مهارت های ارتباطی و ویژگی های شخصیت مرزی در جمعیت زنان بود.
    روش
    طرح پژوهش حاضر از نوع همبستگی و بر مبنای مدلسازی معادلات ساختاری بوده است. جامعه آماری شامل کلیه زنان 40-20 ساله ساکن شهرستان نجف آباد، استان اصفهان بود که از میان آنها تعداد 400 نفر با روش نمونه گیری داوطلبانه انتخاب شدند. ابزار مورد استفاده شامل پرسشنامه کودک آزاری و غفلت، پرسشنامه مهارت های ارتباطی و مقیاس شخصیت مرزی بودند. تحلیل داده ها با استفاده از روش تحلیل مسیر انجام گردید.
    یافته ها
    نتایج حاصل از شاخص های برازش، مدل نظری مفروض در پژوهش را مورد تایید قرار داد و نشان داد که ضمن ارتباط مستقیم بین تجربیات کودک آزاری و غفلت و ویژگی های شخصیت مرزی، بین این دو متغیر از طریق مهارت های ارتباطی نیز ارتباط غیر مستقیم وجود دارد (01/0 ≥P).
    نتیجه گیری
    یافته ها حاکی از آن است که بدرفتاری با کودک به دلیل ایجاد نقص در مهارت های ارتباطی آسیب پذیری زنان را نسبت به رشد ویژگی های شخصیت مرزی افزایش می دهد. بنابراین آموزش مهارت های ارتباطی می تواند به عنوان مداخله ای موثر در این گروه از جمعیت بالینی و به منظور ارتقای کیفیت زندگی آنها در نظر گرفته شود.
    کلیدواژگان: بدرفتاری با کودک، کودک آزاری و غفلت، مهارت های ارتباطی، ویژگی های شخصیت مرزی، جمعیت زنان
  • اسماعیل جهانی دولت آباد* صفحات 25-58
    گیدنز، تحولات اخیر در حوزه روابط صمیمی را در قالب فرایند تغییر شکل صمیمیت به سوی رابطه ناب توضیح می دهد و آن را فرایندی جهانی می داند. تعبیری که در بسیاری از تحلیل هایی که از تحولات خانواده و روابط زناشویی در ایران صورت می گیرد نیز مورد توجه قرار گرفته و برخی از پژوهشگران این حوزه از تغییر شکل روابط زناشویی در ایران به سمت رابطه ناب گیدنزی سخن به میان آورده اند. بر همین اساس در مقاله حاضر، که با تکیه بر یافته های یک مطالعه پیمایشی با حجم نمونه 482 نقر در شهر تهران به مرحله نگارش درآمده است، به دنبال پاسخ به این سئوال هستیم که با توجه به واقعیت روابط زناشویی در جامعه امروز ایران، آیا می توان از ایده شکل گیری رابطه ناب گیدنزی در این جامعه دفاع نمود؟ برای این منظور در مطالعه حاضر مدلی مفهومی از ابعاد مختلف رابطه ناب مورد نظر گیدنز مرکب از 5 شاخص اصلی «نقش های زناشویی»، «منطق زناشویی»، «اعتماد زناشویی»، «دوام زناشویی» و «اهمیت زناشویی» ساخته و این مدل را در مطالعه پیمایشی یاد شده در معرض آراء پاسخگویان قرار دادیم. نتایج حاکی از آن است که رابطه ناب مورد نظر گیدنز با میانگین درصدی نزدیک به 32% (در مقابل رابطه سنتی با میانگین درصدی بیش از 68%) تعبیر مناسبی برای توصیف وضعیت روابط زناشویی در جامعه ما فراهم نمی آورد و با توجه به عدم توازن نمرات به دست آمده برای ابعاد مختلف روابط زناشویی می توان اذعان نمود که شاخصه اصلی این جامعه را باید در ترکیب های نگرشی نامتوازن در خصوص زناشویی خلاصه نمود.
    کلیدواژگان: خانواده، زناشویی، رابطه ناب، روابط صمیمی، عشق رمانتیک
  • مصطفی رضایی استخروییه*، افلاطون اسفندیاری مهنی، یوسف سبحانی، فاطمه جلالی فر صفحات 59-88
    در روند تغییرات قانونی راجع به مطالبه اجرت المثل فعالیت های زوجه ، شرایط مطالبه اجرت‎المثل و همچنین امکان جمع یا عدم جمع آن با دیگر حقوق مالی زوجه که به طور خاص، هنگام طلاق مطرح می‎شوند(مقرری ماهانه، شرط تنصیف و نحله) محل بحث و اختلاف بوده است. خصوصا با در نظر گرفتن آخرین تحولات قانونی مرتبط با این موضوع (بازگشت اجرت المثل فعالیت های زوجه به شرایط قاعده استیفاء، نسخ ماده واحده اصلاح مقررات طلاق و باقی ماندن بند «ب» تبصره ی 6 آن و عدم نسخ قانون حمایت خانواده سال 1353) ضرورت تحقیقی نو و مستقل در این زمینه نمایان می شود. پژوهش حاضر در همین راستا با روش توصیفی-تحلیلی و با استفاده از داده های کتابخانه ای انجام شده است. در این پژوهش علاوه بر بررسی جدید شرایط اجرت المثل و مشکل محاسبه آن، روشن شده است که علی رغم نسخ ماده واحده مذکور حق اجرت المثل و نحله با توجه به بقای بند ب و فلسفه وضع آن قابل جمع نیستند اما در خصوص شرط تنصیف با توجه به ماهیت و مبنای متفاوت حق دریافت اجرت المثل با شرط تنصیف و نسخ ماده واحده مذکور (علی رغم بقای بند ب تبصره 6 آن) امکان جمع این دو حق فراهم شده است. در خصوص مقرری ماهیانه نیز نظر قائل بر عدم نسخ آن همچنان از منظر حقوقی قابل دفاع است.
    کلیدواژگان: حقوق مالی زوجه، اجرت‎المثل فعالیت زوجه، نحله، مقرری ماهیانه، شرط تنصیف دارایی
  • منصوره زارعان* صفحات 89-110
    سن ازدواج از دو سو قابل بررسی است. در یک سو بحث حداقل سن ازدواج مطرح است و در سوی دیگر افزایش سن ازدواج. مطالعات نشان می دهد پدیده تاخیر در ازدواج به منزله مسئله ای اجتماعی رو به افزایش است. پژوهش حاضر بر آن است که با رویکردی جامعه-شناختی به بررسی عمیق تر دلایل افزایش سن ازدواج از دیدگاه دختران مجرد بپردازد و نظرات آنان را مورد تحلیل قرار دهد. روند پژوهش تحلیل محتوای کیفی و بر اساس گرانددتئوری است که بر مبنای تحلیل پاسخ های شرکت کنندگان صورت می گیرد. جامعه نمونه دانشجویان دانشگاه های دولتی شهر تهران در مقاطع مختلف تحصیلی، می باشند که با رسیدن به اشباع نظری متوقف می گردد. اعتبار یافته ها از طریق دریافت نظرات برخی از پاسخگویان و گرفتن تاایید آن ها به دست می آید. نتایج نشان می دهد که شرکت کنندگان زندگی مجردی را به دو گونه ی " مجردی آسیب زا" و " مجردی لذت بخش " تقسیم می کنند. علت به تاخیر انداختن زنان مجرد را می توان به دو مفهوم اصلی" مناسبت درونی" و "مناسبت بیرونی" محدود دانست. پاسخگویان " سادگی در ازدواج، قدرت درک متقابل در ازدواج، شجاعت برای اقدام ازدواج، مهارت اداره زندگی مستقل، حمایت خانواده نه دخالت در ازدواج و همگونگی فرهنگی" را در ازدواج بهنگام موثر می دانند.کمتر پژوهشی مانند این پژوهش به اهمیت خود فرد در کنار اهمیت عوامل کلان اذعان دارند و پدیده ی تاخیر در سن ازدواج نه در حکم امری شخصی، بلکه به منزله ی مسئله ای اجتماعی نمود می دانند.
    کلیدواژگان: &quot، امری شخصی&quot، مسئله ی اجتماعی&quot، تاخیر در ازدواج&quot، مجردی آسیبزا&quot، مجردی لذتبخش&quot
  • علی اصغر فیروزجاییان گلوگاه*، سهیل صادقی، وحید جان محمدی لرگانی، طاهره لطفی صفحات 111-143
    بررسی مساله طلاق و عوامل موثر بر آن از جمله موضوعاتی است که در دهه های اخیر اندیشمندان اجتماعی را بسیار به خود مشغول داشته است. طلاق در ابعاد گوناگون تاثیر فزاینده ای بر زندگی انسان ها می گذارد. این مقاله با استفاده از مرور سیستماتیک، 19 پژوهش صورت گرفته در حوزه طلاق در بازه زمانی(1395- 1381) را انتخاب و مورد فرا تحلیل قرار داده است. مقاله به دو بخش اصلی تقسیم شده است. در بخش اول به ارزیابی روشی، محتوایی و ساختاری تحقیقات پرداخته شده است و در بخش دوم مهم ترین علل و راهکارهای طلاق مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج حاصل از بررسی تحقیقات انجام شده در حوزه طلاق نشان می دهد در سطح نظری بیشتر از نظریه های خرد همچون مبادله و همسان همسری استفاده شده است. همچنین در بخش عوامل موثر بر طلاق عواملی همچون؛ مداخله اقوام و اطرافیان، اعتیاد، تفاوت ارزش ها و عدم تفاهم (میان عوامل اجتماعی) و عواملی مانند بیکاری و مشکل امرار معاش (در میان عوامل اقتصادی) بیشترین فراوانی را به خود اختصاص داده اند. راهکارهای ارائه شده نیز به چهاردسته نهادهای فرهنگی و اجتماعی، آموزشی، اقتصادی و حمایتی، قانون گذار و نظارتی تقسیم شده است که بیشتر راهکارها متوجه جنبه های آموزشی و خانوادگی بوده است. می توان با افزایش مهارت و دانش ارتباطی بین زن و مرد، ترسیم دقیق و کارشناسانه پیامدهای روانی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی طلاق به منظور جلوگیری از اخذ تصمیمات فوری و کم کردن پدر سالاری در خانواده شاهد کاهش میزان طلاق بود.
    کلیدواژگان: فرا تحلیل، طلاق، عوامل اجتماعی، راهکارها
  • معصومه همتی*، محمد ابراهیم مداحی، سیمین حسینیان، جواد خلعتبری صفحات 145-163
    پژوهش حاضر با هدف مقایسه اثربخشی زوج درمانی مبتنی بر طرحواره درمانی و زوج درمانی مبتنی بر پذیرش و تعهد در تاب آوری خانواده زوجین انجام شد. پژوهش از نوع آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون سه گروهی بود. جامعه آماری، شامل کلیه زوجین متعارض و مراجعه کننده به مراکز مشاوره بود، که از بین آن ها 120 نفر به تصادف انتخاب و پس از اجرای اولیه آزمون غربال گری، تعداد 48 نفر که دارای کم ترین سطح تاب آوری خانوادگی بودند، انتخاب و به تصادف در سه گروه (دو گروه آزمایشی و یک گروه کنترل) جایگزین شدند. ابزار سنجش، پرسشنامه تاب آوری خانواده سیکسبی بود و داده ها از طریق تحلیل کواریانس مورد تحلیل قرار گرفتند. یافته ها نشان داد زوج درمانی مبتنی برطرح واره (p<0/05) و زوج درمانی مبتنی بر پذیرش و تعهد (p<0/05) به طور معناداری موجب افزایش سطح تاب آوری خانواده زوجین شده است. همچنین، در مقایسه زوج درمانی بر مبنای طرحواره درمانی با زوج درمانی مبتنی بر پذیرش و تعهد، مشخص گردید که زوج درمانی بر مبنای طرحواره درمانی تاثیر بیشتری نسبت به زوج درمانی مبتنی بر پذیرش و تعهد دارد (p<0/05).
    کلیدواژگان: زوج درمانی مبتنی بر طرح واره درمانی، زوج درمانی مبتنی بر پذیرش و تعهد، تاب آوری خانواده
  • اسمعیل شکری*، کامبیز حیدرزاده، روح الله زابلی صفحات 165-198
    امروزه با گسترش فناوری اطلاعات در جهان و ورود سریع آن به زندگی روزمره، مسایل و ضرورتهای تازه ای از قبیل خرید آنلاین به وجود آمده است. دراین راستا، پژوهش حاضر با توجه به نقش زنان بعنوان یکی از بازیگران اصلی تصمیم گیر خرید در خانواده در پی ارائه مدل خرید آنلاین در زنان است این پژوهش در چارچوب رویکرد کیفی و با به کارگیری روش تحقیق داده بنیاد (رویکرد اشتراوس کوربین) انجام گرفته است. ابزار جمع آوری داده ها مصاحبه عمیق بوده و به منظور گردآوری داده ها با به کارگیری روش نمونه گیری هدفمند با 15 نفر از زنان شهر تهران که در حیطه خرید آنلاین دانش، تمایل و تجربه غنی داشتند مصاحبه انجام شد. تجزیه و تحلیل داده ها در سه مرحله کدگذاری باز، کد گذاری محوری و کد گذاری انتخابی با استفاده از نرم افزار MAXQDA10 صورت پذیرفته است. نتایج پژوهش حاضر منجر به شناسائی 28 مقوله فرعی و 9 مقوله اصلی شد که در قالب مدل پاردایمی شامل قصد استفاده از خرید آنلاین به عنوان مقوله محوری و شرایط علی (ادراک از سیستم خرید و ویژگی های مشتری)، عوامل زمینه ای (تسهیلات و امکانات)، شرایط مداخله گر(کامیابی در خرید و سازگاری و پذیرش اجتماعی) ، راهبردها (ویژگی های وب و محصول و آمیخته ترفیع) و پیامدها (خرید آنلاین) قرار گرفت.
    کلیدواژگان: خرید آنلاین، زنان، تحلیل کیفی داده بنیاد
  • زهرا یوسفی*، ریحانه کریم نژاد صفحات 199-223

    پژوهش حاضر به منظور اثربخشی آموزش همسرداری مبتنی بر شفقت بر بهبود روابط خانوادگی، تعارضات زناشویی، بخشش و صمیمیت زوجین ناشنوا و کم شنوا صورت گرفته است. این پژوهش از نوع پژوهش های شبه آزمایشی بود. جامعه آماری عبارت بود از کلیه زوجین ناشنوای شهر اصفهان. نمونه این پژوهش شامل 20 نفر داوطلب از زوجینن ناشنوا یا نیمه شنوای شهر اصفهان بود که به صورت غیرتصادفی (در دسترس) در دو گروه آزمایش و کنترل جایگزین شدند، در حالی که گروه گواه در لیست انتظار بود. گروه آزمایش طی 8 جلسه 120 دقیقه ای بسته آموزشی را دریافت کردند. ابزارهای پژوهش عبارت بودند از پرسش نامه روابط خانوادگی اولسون و بارونز (2004)، پرسش نامه تعارضات زناشویی (تجدیدنظر شده، 1375، MCQ-R)، پرسش نامه بخشش تامپسون و همکاران (2005) و مقیاس صمیمیت (الکسیس جی، واکر و لیندا تامپسون، 1983، IS)، هر دو گروه در سه مرحله پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری در معرض ارزیابی قرار گرفتند. به منظور بررسی و تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و استنباطی (تحلیل واریانس با اندازه های تکراری) استفاده شد. نتایج ب دست آمده نشان داد آموزش همسرداری مبتنی بر شفقت بر بهبود روابط خانوادگی، بخشش و صمیمیت به طور معنادار موثر بوده است، اما این آموزش بر کاهش کل تعارضات زناشویی موثر نبوده است (05/0< p). طبق یافته های این پژوهش می توان گفت آموزش همسرداری مبتنی بر شفقت روش مناسبی برای بهبود روابط زناشویی، افزایش بخشش و همچنین افزایش صمیمیت در زوجین ناشنوا بوده است.

    کلیدواژگان: روابط خانوادگی، تعارضات زناشویی، بخشش، صمیمیت، آموزش همسرداری مبتنی بر شفقت
  • مینا معروف پور*، خدیجه سفیری صفحات 225-255
    مقاله حاضر با هدف تبیین جامعه شناختی عوامل موثر بر تعارض هویتی زنان شهر نقده انجام شد. روش تحقیق پیمایش از نوع همبستگی و تحلیلی می باشد. جامعه آماری شامل زنان متاهل و شاغل 18 تا 45 سال شهر نقده در سال 1395 به تعداد 3062 نفرمی باشد که به صورت تصادفی نسبتی و با استفاده از فرمول کوکران 341 نفر مورد مطالعه قرار گرفتند. ابزار اندازه گیری پرسشنامه محقق ساخته بود که جهت سنجش اعتبار پرسشنامه از اعتبار محتوایی و اعتبار سازه ای و جهت سنجش پایایی پرسشنامه نیز ار آلفای کرون باخ استفاده شد که تایید شدند. نتایج حاصل از spss و ازمون همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی نشان داد که مدرنیته و شاخصهای آن جامعه پذیری مدرن- عناصرهویتی مدرن- منابع فرهنگی و ساختار رفتار گروهی و همچنین جهانی شدن و شاخصهای آن امپراطوری رسانه ها و شیوه زندگی مدرن در تعارض هویتی زنان تاثیر دارند. نتایج رگرسیون چندگانه و تحلیل مسیر نیز نشان داد که مجموع شاخص ها 49 درصد تعارض هویتی زنان شهر نقده را تبیین می کنند که بیشترین سهم را شیوه زندگی مدرن با با بتای541/0 = β و امپراطوری رسانه ها با بتای 44/0 = β و پس از ان جامعه پذیری مدرن با بتای241/0 = β و مولفه منابع فرهنگی با بتای128/0 = β و دو مولفه عناصر هویتی مدرن با بتای 096/0 = β و ساختار ارتباط گروهی با بتای 09/0 = β کم اثرترین شاخصها در تبیین تعارض هویتی زنان بودند.
    کلیدواژگان: مدرنیته، جهانی شدن، تعارض فردی هویت، تعارض جمعی هویت، زنان
  • سکینه جمعه نیا*، محمود جاجرمی، علیرضا قربانی صفحات 257-277
    هدف پژوهش حاضر بررسی شفقت خود و دینداری به عنوان پیش بین های حفظ رابطه زوجین بود. روش تحقیق توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه آماری شامل مادرانی است که فرزندانشان در تابستان 95 در دو کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان فعالیت داشتند به تعداد420 نفر، یک نمونه 200 نفری با استفاده از فرمول کوکران به صورت تصادفی از بین آنان انتخاب شدند. در این پژوهش از پرسشنامه خود شفقتی، دینداری و راهبردهای حفظ رابطه زوجین به عنوان ابزار پژوهش استفاده شد. جهت تحلیل داده ها از روش همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی چندگانه استفاده شد. نتایج نشان داد که بین شفقت خود و دینداری با راهبردهای حفظ رابطه زوجین هبستگی معناداری وجود دارد. هم چنین تحلیل رگرسیون چند متغیری نشان داد که خرده مقیاس های مهربانی با خود و ذهن آگاهی از متغیر شفقت خود و دینداری به طور مثبت و خرده مقیاس های (قضاوت خود و انزوا و فزون طلبی) از متغیر شفقت خود به طور منفی توان پیش بینی راهبردهای حفظ رابطه را دارند و اشتراکات انسانی توان پیش بینی حفظ رابطه را ندارد و در مجموع به صورت مشترک 30/0 واریانس راهبردهای حفظ رابطه زوجین را پیش بینی می کنند. بر اساس این یافته ها می توان نتیجه گرفت که شفقت خود و دینداری در ارتقاء راهبردهای حفظ رابطه زوجین تاثیر دارند.
    کلیدواژگان: شفقت خود، دینداری، راهبردهای حفظ رابطه، پیش بین کننده ها، مادران
|
  • Saeede Daneshmandi *, Zahra Izadikhah, Hossein Ali Mehrabi Pages 9-24
    Aim
    The aim of this study was to examine the structural model of relationship between child maltreatment, interpersonal skills, and features of borderline personality in women population.
    Method
    The design of current research was correlation and based on structural equation modeling. The statistical population consisted of all 20-40 aged women living in Najafabad, Isfahan whom 400 women were selected through voluntary sampling. Applied instruments were Child abuse and Neglect Questionnaire, Interpersonal Skills Test, and Borderline Personality Scale. To analyze the data, Path analysis was used.
    Results
    Results of the fitness indexes confirmed the theoretical causal model of the study and indicated that in addition to a direct path between child abuse and neglect and features of borderline personality, there was an indirect relationship between these two variables through interpersonal skills (P≤0/01).
    Conclusion
    These findings suggest that child maltreatment can increase the vulnerability of women to develop borderline personality traits through disturbing interpersonal skills. Thus, Interpersonal skills training can be considered as an effective intervention to improve life quality of this clinical population.
    Keywords: Child maltreatment, Child abuse, neglect, Interpersonal skills, borderline personality, women population
  • Esmaeel Jahani Dolatabad * Pages 25-58
    Giddens, explains recent changes in field of intimate relations as a process of transforming intimacy into pure relationship and considers it a global process. The concept that has been taken into account in many analyzes of marital relationships in Iran, and some researchers in this area have spoken about the transformation of marital relations into the pure relationship. Accordingly, in the present article, which is based on the findings of a survey study with a sample size of 482 people in Tehran, we seek to answer the question that ‘given the reality of marital relationships in today's Iranian society, are we defend of the forming Giddensian pure relationship in this society?’ For this purpose, I create a conceptual model of pure relationship composed of five main indicators including "marital roles", "marital logic", "marital trust", "marital durability" and "marital significance", and exposed the model to respondent’s votes via the survey. The results of this study in a general statement indicate that the pure relationship with an average percentage of nearly 32% (versus the traditional relationship with an average percentage of over 68%) does not provide a proper explanation for the status of marital relationships in our society. Due to the imbalance scores obtained for the different aspects of marital relations in the sample we can be acknowledge the main characteristic of the society should be summarized in unbalanced marital attitudes.
    Keywords: Family, Marriage, pure relationship, intimate relationships, romantic love
  • Fateme Jalali Far Pages 59-88
    During the process of changes of legislation, the conditions for demanding adequate payment as well as the possibility of its aggregation or disaggregation to with other financial rights of woman which in particular arise during divorce (monthly allowance, the condition of halving of asset and Nehle), has been controversial. especially taking into account the latest legal developments related to this issue (reverting adequate payment of the wife's activities to the principle of conversion, abrogation of the single article of divorce regulatory reform, and the retaining paragraph "B" of its 6th Note and no abrogation of the Family Protection Law of 1974), a new research is needed in this area. This study was carried out with descriptive-analytic method and using library data. In this study, in addition to review of the new conditions of adequate payment and the difficulty in its calculation, it has become clear that, despite the abrogation of the Single Article, the right to adequate payment and Nehle are not mutually exclusive according to the survival of paragraph (b) and the philosophy of its status , but about the condition of halving of asset, considering its distinct nature and its defferent basis from the right of adequate payment as well as abrogation of mentioned single act (despite the survival of paragraph (b) of its 6th Note ), it is possible to aggregate these two rights. In the case of the monthly allowance, the viewpoint on its disabrogation is tenable yet in legal perspective
    Keywords: financial rights of woman, adequate payment of wife activities, Nehle, monthly allowance, condition of halving of asset
  • Mansoreh Zarean * Pages 89-110
    The age of marriage can be examined from both sides. On the one hand, the issue is the minimum age for marriage and, on the other hand, the increase in the age of marriage. Studies show that the phenomenon of delay in marriage as a social problem is increasing. The present study aims to investigate the causes of increasing the age of marriage from the perspective of single girls by the sociological approach and analyzing their views. Qualitative content analysis is based on ground-based analysis based on the analysis of respondents' responses. The sample population of students at Tehran State Universities in different educational levels is stopped by reaching the theoretical saturation. The credibility of the findings is obtained through the receipt of comments from some respondents and their approval. The results show that participants divide single life into "single injured" and "singularly enjoyable" types. The reason for delaying single women can be limited to the two main concepts of "inner occasion" and "external occasion". Respondents say "Simplicity in marriage, the power of mutual understanding in marriage, the courage to practice marriage, the ability to manage independent living, family support, and marital intercourse and cultural integration" are considered effective in marriage. Less research such as this research, The importance of the individual, along with the importance of macro factors, is acknowledged, and the phenomenon of delay at the age of marriage is not a matter of personal conduct, but as a social affair.
    Keywords: &quot, Personal Occupation, Social Issue, Delay in Marriage, Harmful life Single &quot, Unique Pleasure.&quot
  • Ali Asghar Firozjaeian *, Soheil Sadeghi, Vahid Janmohammadi, Tahere Lotfi Pages 111-143
    Considering divorce and determining factors of it are amongst those issues which have concerned many intellectuals and sociologists in recent decades. Needless to say that there are less social phenomenon half as complicated as divorce. Divorce has a big effect on different aspects of human's life. This essay has Meta-analyzed 19 researches which were conducted on divorce during (1381-1395) by surveying them systematically. This essay is divided into two main sections. The first section of the essay works on checking the content, the approach and the structure of the researches and the second section considers the most determining factors of divorce and its solutions. The results of studying the conducted researches on divorce shows that, on a theoretical level, micro theories such as exchange and homogamy are preferred to be more used. In addition, the section regarding the determining factors of divorce points out that different social and economical factors such as the interference of acquaintances and relatives, addiction, lack of understanding, differences in moral, religious, social, behavioral etc. principles, unemployment and subsistence problems, are in abundance. The proposed solutions are classified into four categories; Socio cultural institutions, educational institutions, economical and supportive institutions and legislator and regulatory institutions. Most aspects of education and family solutions have been found. Can be achieved by increasing knowledge and skills between men and women, detailed drawing and expert psychological, social, cultural and economic Divorce In order to avoid urgent decisions and reducing the patriarchal family was a decrease in the divorce rate.
    Keywords: divorce, Meta-analysis, social factors, solutions
  • Masoume Hemmati *, Mohammad Ebrahim Maddahi, سیمین حسینیان Pages 145-163
    This study was done with the aim of compare the effectiveness of schema-based couple therapy and couples therapy based on acceptance and commitment in resiliency family of couples. The research was experimental type with pre-test, post-test of three groups. The statistical population included all of conflicting couples referred to counseling centers, which were selected of them 120 couple randomly and after the primary screening exam, were choose 48 couple with the least level of resiliency family and were randomly assigned into three groups (two experimental groups and one control group). The research instrument was questionnaire on resiliency family Sixbey and data were analyzed by analysis of co-variance. The result was shown couple therapy based on schema therapy (p<0.05) and couples therapy based on acceptance and commitment significantly increased the resiliency family couples (p<0.05). also, in compare the effectiveness of schema-based couple therapy and couples therapy based on acceptance and commitment, couple therapy based on schema therapy was more effective than couples therapy based on acceptance and commitment in resiliency family of couples (p<0.05).
    Keywords: schema-based couple therapy, couples therapy based on acceptance, commitment, resiliency family, couples
  • Esmail Shokri *, Kambiz Heydarzadeh Hanzaei, Rouhollah .Zaboli Pages 165-198
    Today, with the spread of information technology in the world and its rapid entry into everyday life, new issues and new necessities such as online shopping have been created. In this regard, the present study aims to present a model of online shopping in women in the context of the role of women as one of the main actors in purchasing decisions in the family. This research has been carried out within the framework of the qualitative approach and using the methodology of Grounded Theory (Stranss & Corbin 's approach). The data collection tool was a deep interview and in order to collect data using a targeted sampling method, 15 women in Tehran who were knowledgeable in the online shopping area had a strong desire and experience to interview. Data analysis was performed in three stages: open coding, axial coding and selective coding using MAXQDA10 software. The results of this study led to the identification of 30 sub categories and the 9 main categories that are based on the paradigmatic model including the intention to use online shopping as the axial and causal categories (perception of the purchasing system and customer characteristics, ) context factors (facilities and facilities) , intervening conditions (success in purchasing, social acceptance and adoption), strategies (web and product features, and mix of promotion) and Consequences (online shopping).
    Keywords: Online Shopping, Women, Qualitative Data Analysis Grounded Theory
  • Zahra Yousefi *, Reyhaneh Karimnezhad Pages 199-223

    The purpose of the research was to examine the effectiveness of spouse treating based compassion training on improving family relation, marital conflicts, forgiveness and intimacy among deaf and semi-deaf couples. It was semi-experimental research. The statistical population was all deaf and semi-deaf couples. They were voluntary selected and designed voluntary in control and experimental groups. While control group was in waiting list, experimental group was received training package in eight 120 minutes session. The measurement was family relation (Olson & Barones, 2004), marital conflicts inventory (MCQ-R), forgiveness scales (Thompson et al, 2005) and intimacy scales (Alexis J et al, 1983). Both groups were evaluated in pre, post test and follow-up. Data was analyzed by descriptive statistic (means and standard deviations) and inferential statistic (repeated measure variance). The results showed the training is effective on family relation, forgiveness and intimacy among couples but it is not effective on total score of marital conflicts. As results the training is proper method to improving family relations, forgiveness and intimacy among deaf couples.

    Keywords: Family Relations, Marital Conflicts, forgiveness, Intimacy, Spouse Treating based Compassion
  • Mina Maroufpour *, Khadijeh Safiri Pages 225-255
    The present research was done for sociological explanation of effective factors influence on women’s identity conflict of Naghadeh city in 2017. The method of this study is survey correlation analysis and the population was all of 18-45 aged married and employed women of Naghadeh city in 2017 which were 3062 women and among them 341 were chosen and studied through Cookeran formula in random stratified way. Researcher’s self-made questionnaire was used as research’s measurement tool; the validity of test was content validity and the reliability was construct reliability evaluated by Cronbach's alpha technique which was approved. The obtained results of Spss analysis and Pearson correlation and liner regression tests revealed that modernity and its indicators: modern socialization- modern identity elements- cultural resources and group behavior structure; also, globalization and its indexes: Media Empire and modern living style had an effective influence on women’s identity conflict. The results of multiple regression and path analysis showed that all effective factors can predict 49% of women’s identity conflict in which modern living style with = β 0/541 has the maim role, media empire with = β0/44 and then modern socialization with = β 0/241, cultural resources with = β0/128, two modern identity elements with = β 0/096 and group behavior structure with = β 0/09 were the less effective indexes in explaining women’s identity conflict.
    Keywords: Modernity, Socialization, Individual Identity Conflict, Collective Identity Conflict, Women
  • Sakineh Jomenia *, Mahmoud Jajarmi, Alireza Ghorbani Pages 257-277
    The aim of this study was investigating self-condescension and religiosity as the preconditions for maintaining couples' relationships. The research method was descriptive correlational. The statistical population consisted of mothers whose children were taking part in two centers of intellectual development of children and teenagers in summer of 1395. A 200- people-sample was selected randomly out of 420 people in statistical Society by using Cochran formula. In this research, self-help questionnaire, religiosity and strategies for maintaining the relationship of couples were used as a research tool. For data analyzing, Pearson correlation and multiple linear regressions were used. The results showed that there were a significant correlation between self-compassion and religiosity with strategies for maintaining couples'. Also, multivariate regression analysis showed that the subscales of kindness with self and mind, awareness of self-compassion and religiosity positively and subscales (self-judgment and isolation and outspokenness) of their self-compassion variables negatively predicted strategies for maintaining relationship and human coexistence were not able to predict the preservation of the relationship, and in aggregate commonly predict the variance of relationships between the couples (0/30). According to findings, it can be concluded that self-compassion and religiosity have an effect on promoting the strategies for maintaining couples' relationships.
    Keywords: Self-compassion, Religiosity, Maintaining relationship couples, Predictor, Mothers