فهرست مطالب

نشریه مدیریت در دانشگاه اسلامی
پیاپی 17 (بهار و تابستان 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/06/01
  • تعداد عناوین: 11
|
  • حسن زارعی صفحه 2
  • جواد عطاران*، سید مهدی الوانی، علی نقی امیری، علی راد، حسن زارعی صفحات 3-24
    هدف

    هدف محققان در این پژوهش، شناسایی، دسته بندی و اولویت بندی مسائل فرهنگی در فرایند خط مشی گذاری با توجه به آموزه های اجتماعی قرآن کریم بود.

    روش

    جامعه آماری تحقیق را خبرگان و فقهای برگزیده دینی در مقطع خارج فقه تشکیل می دهند که از بین آنها بر اساس روش ترکیبی(کیفی- کمی)، هفت نفر برای گردآوری اطلاعات در مرحله اول(مصاحبه عمیق و تشکیل گروه های کانونی) و 12 نفر برای مرحله دوم(توزیع پرسشنامه و شناسایی اهمیت و اولویت مسائل) برگزیده شدند.

    یافته ها

    تجزیه و تحلیل داده ها منجر به شناسایی مهم ترین مسائل فرهنگی در پرتو آیات قرآن کریم و تفاسیر معتبر شیعی شد. لذا، 2201 آیه بیانگر مسئله، در قالب هفت دسته، 170 کد و دو بعد نظری و عملی ارائه شد. پس از انجام آزمونهای دو جمله ای و فریدمن در نرم افزار اس.پی.اس.اس.20، مهم ترین مسائل فرهنگی مستخرجه از آیات قرآن کریم در قالب 144 کد، شناسایی و اولویت بندی شدند.

    نتیجه گیری

    به منظور شناسایی و برنامه ریزی برای برطرف کردن مسائل فرهنگی در سطوح ملی و سازمانی از نتایج به دست آمده در این پژوهش استفاده شود.

    کلیدواژگان: قرآن، مسائل فرهنگی، خط مشی گذاری فرهنگی
  • عباداله بانشی*، عبدالحسین خسروپناه، حسن بیابانی صفحات 25-42
    هدف

    هدف از انجام این پژوهش، بررسی منش و سبک مدیریت و رهبری امام علی(ع) به استناد سیره آن حضرت در نهج البلاغه و تفحص در اقوال و سلوک ایشان، همچنین تطبیق سبک مستخرجه با مبانی رهبری سازمانی موجود در قرآن کریم بود.

    روش

    این پژوهش از حیث هدف، جزء تحقیقات بنیادی طبقه بندی شده و از حیث جمع آوری داده ها، کیفی است و با روش تحلیل محتوا و از طریق واکاوی متن نهج البلاغه انجام شده است.

    یافته ها

    در این بررسی، 430 گزاره متناسب با موضوع، انتخاب و مطالعه شد و در نهایت، 216 شاخص، 34 مفهوم، هشت مقوله و چهار بعد کلی شناسایی شد. نتایج نشان داد می توان منش مدیریتی امام علی(ع) را متاثر از چهار بعد اصول(نگرشی و حقوقی)، اهداف(واسطه ای و غایی)، ارزشها(بایدها و نبایدها) و بسترها(راهبردهای ساختاری و انسانی) دانست.

    نتیجه گیری

    اصول نگرشی و حقوقی زیربنای همه رفتارهای حضرت بوده و در حکم اعتقادات بنیادین و اصول ثابت، همواره مد نظر ایشان بوده اند و اهداف رهبری و مدیریت در جامعه و نیز بایدها و نبایدهای رهبری(ارزشها) منبعث از این اصول اند. اهداف و ارزشهای رهبری نیز بر تدوین راهبردها و بر وضع همه رویه ها، خط مشی ها، سیاستها و قوانین و مقرارت سایه انداخته، حاکمیت می کنند؛ به طوری که اصول زیربنایی مطروحه به عنوان اصول راهبردی، نقش هماهنگ کنندگی در رفتارهای مدیریتی جامعه را ایفا می کنند. بر اساس نتایج این تحقیق، اصول برگرفته از سیره حضرت با اصول منبعث از قرآن کریم(اصول بینشی و اصول منشی) مطابقت دارد.

    کلیدواژگان: منش رهبری، مدیریت، سیره، نهج البلاغه، امام علی(ع)
  • قاسم سلیمی*، محبوبه مهرورز، رضا پذیرش صفحات 43-62
    هدف

    هدف کلی از انجام این پژوهش، پیش بینی نقش سرمایه اجتماعی در ارتقای آمادگی کارآفرینی دانشجویان دانشگاه شیراز بود.

    روش

    روش پژوهش در این مقاله، توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه بررسی، شامل کلیه دانشجویان دانشگاه شیراز است که با روش نمونه گیری طبقه ای نسبتی، 272 نفر از آنان انتخاب شدند. به منظور گردآوری داده های پژوهش از پرسشنامه سرمایه اجتماعی گیو و همکاران(2013) و پرسشنامه آمادگی کارآفرینی اومنی و همکاران(2009) استفاده شده است. داده ها نیز با استفاده از روش های آماری تی تک نمونه ای، ضریب همبستگی پیرسون و ضریب رگرسیون چندمتغیره تحلیل شد.

    یافته ها

    نتایج مطالعه حاکی از آن بود که دانشجویان ریسک پذیر نیستند. همچنین بین سرمایه اجتماعی و مولفه ‏های آمادگی کارآفرینی رابطه مثبت و معناداری وجود دارد.

    نتیجه گیری

    نتایج تحلیل داده های پژوهش نشان داد که از میان ابعاد سرمایه اجتماعی، سرمایه شناختی بیش از سایر ابعاد، آمادگی کارآفرینی در دانشجویان را پیش بینی می کند.

    کلیدواژگان: سرمایه اجتماعی، سرمایه انسانی، آمادگی کارآفرینی، دانشجویان دانشگاه شیراز
  • علی یاسینی*، یسرا پناه، امین پناه، صادق رضاپسند صفحات 63-80
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف تدوین راهبردهای فرهنگی دانشگاه های غرب کشور(ایلام، لرستان و رازی کرمانشاه) در سال 96-1395 صورت گرفت.

    روش

    روش پژوهش توصیفی- پیمایشی و جامعه آماری در بخش کیفی، اساتید و متخصصان حوزه فرهنگی و دینی دانشگاه های غرب کشور بود که با استفاده از نمونه گیری گلوله برفی، تعداد 31 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. جامعه آماری در بخش کمی، تمامی کارکنان، مدیران و دانشجویان فعال در حوزه های دینی و فرهنگی دانشگاه های دولتی غرب کشور بودند که با نمونه گیری طبقه ای نسبی، 126 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. از عوامل داخلی و خارجی دانشگاه ها با استفاده از مصاحبه و پرسشنامه بازشناسایی و از طریق پرسشنامه بسته پاسخ نظرسنجی شد. با استفاده از دو ماتریس SWOT و QSPM، داده ها تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    در مجموع، شش راهبرد SO، سه راهبرد ST، پنج راهبرد WO و سه راهبرد WT برای آموزش عالی تدوین شد.

    نتیجه گیری

    واحدهای فرهنگی دانشگاه های غرب کشور از لحاظ موقعیت راهبردی، در منطقه SO قرار دارند؛ بدین معنی که از لحاظ عوامل درونی، دارای قوت و از لحاظ عوامل بیرونی، دارای فرصت اند.

    کلیدواژگان: راهبردهای فرهنگی، تجزیه و تحلیل سوات، ماتریس برنامه ریزی راهبردی کمی، دانشگاه های غرب کشور
  • محمدعلی نعمتی، سیده طیبه موسوی * صفحات 81-102
    هدف

    هدف مطالعه پیش رو، شناسایی و تحلیل مولفه های موثر و ارائه الگوی تحقق دانشگاه پژوهی در دانشگاه اسلامی بوده است.

    روش

    در این پژوهش به واسطه ماهیت و هدف آن، از روش ترکیبی از نوع اکتشافی، بر مبنای طرح تدوین ابزار در دو بخش کیفی و کمی استفاده شده است. در بخش کیفی، از نظریه داده بنیاد و از طریق مطالعه مبانی نظری، تحقیقات پیشین، مستندات مربوط و مصاحبه نیمه ساختمند با 12 نفر از صاحب نظران این حوزه در داخل و خارج از دانشگاه، با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند و به شیوه گلوله برفی بهره گرفته شد.

    یافته ها

    ابتدا 47 مولفه از طریق فرایند کدگذاری باز، شناسایی و سپس، کدهای اولیه بر اساس وجوه تمایز و تشابه و از طریق فرایند کدگذاری محوری و انتخابی، در قالب شش مولفه اصلی(فرهنگ دانشگاهی، مدیریتی ساختاری، علمی حرفه ای، مالی اعتباری، قانونی حقوقی و فناوری اطلاعات) مفهوم سازی و الگوی مولفه های موثر بر تحقق دانشگاه پژوهی در دانشگاه اسلامی، تبیین شد. در بخش کمی، مولفه های اصلی، زیرمولفه های شناسایی شده و الگوی تدوین شده، از طریق بررسی دیدگاه 225 نفر از اعضای هیئت علمی و مدیران و کارشناسان دانشگاه علامه طباطبایی، با بهره گیری از روش های تحلیل عاملی تاییدی و معادلات ساختاری، اعتباریابی و تایید شد.

    نتیجه گیری

    یافته های پژوهش حاضر، بیانگر تایید مولفه های اصلی و زیرمولفه های شناسایی شده و همچنین الگوی مولفه های موثر بر تحقق دانشگاه پژوهی در دانشگاه اسلامی است. همچنین، بررسی برازندگی مدل با بهره گیری از تحلیل عاملی تاییدی، نشانگر برازش مطلوب الگوی تدوین شده است.

    کلیدواژگان: دانشگاه، دانشگاه اسلامی، دانشگاه پژوهی، مولفه، الگو
  • حمیده رفیعی، حسن ملکی*، علی خورسندی صفحات 103-120
    هدف

    این پژوهش با هدف شناسایی و اولویت بندی مولفه های اخلاق حرفه ای اعضای هیئت علمی از دیدگاه اساتید و دانشجویان دانشکده روان شناسی و علوم تربیتی دانشگاه علامه طباطبایی انجام شده است.

    روش

    پژوهش حاضر از لحاظ هدف، کاربردی و توسعه ای و از لحاظ روش، توصیفی- پیمایشی است. در این پژوهش 53 نفر از اساتید و 270 نفر از دانشجویان با روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. ابزار پژوهش، پرسشنامه محقق ساخته اخلاق حرفه ای اعضای هیئت علمی بود و تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار اس.پی.اس.اس.22 انجام شد.

    یافته ها

    مولفه های اخلاق حرفه ای از نظر اساتید و دانشجویان، از اهمیت بالایی برخوردارند. با این حال، در اولویت بندی مولفه ها از نظر اساتید و دانشجویان، تفاوت معنادار وجود دارد.

    نتیجه گیری

    بر اساس یافته های پژوهش، از نظر اساتید و دانشجویان، ویژگی های اخلاقی و شخصیتی اعضای هیئت علمی به عنوان الگوهای موثر در دانشگاه و جامعه، اهمیت زیادی دارد؛ زیرا بر تربیت و کیفیت تفکر دانشجویان و دیگر اعضای جامعه تاثیرگذار است. پیشنهاد می شود اعضای هیئت علمی، اصول اخلاقی را در وظایف حرفه ای خود، نظیر آموزش و پژوهش، برای افزایش اخلاق حرفه ای در محیط دانشگاه و جامعه به کار گیرند.

    کلیدواژگان: اخلاق، اخلاق حرفه ای، اعضای هیئت علمی، دانشجویان
  • کریم اسکندری* صفحات 121-148
    هدف

    هدف تحقیق حاضر شناسایی و اولویت بندی مولفه های اخلاق حرفه ای اعضای هیئت علمی دانشگاه پیام نور بر اساس آموزه های اسلامی بوده است.

    روش

    روش این پژوهش از نوع کیفی-کمی است. جامعه آماری تحقیق حاضر تمامی دانشجویان واحدها و مراکز دانشگاه پیام نور استان آذربایجان شرقی است. حجم نمونه با استفاده از جدول مورگان، 384 نفر برآورد شده است. ابزار جمع آوری اطلاعات در این پژوهش، پرسشنامه محقق ساختهای است که پس از سنجش روایی و پایایی آن در اختیار نمونه آماری قرار گرفت.

    یافته ها

    با بررسی متون و منابع اسلامی، به ویژه آیات قرآنی و نهج البلاغه، مولفه های سی گانه اخلاق حرفه ای استخراج شد.

    نتیجه گیری

    از دیدگاه دانشجویان، میانگین هر یک از مولفه های اخلاق حرفه ای در بین اعضای هیئت علمی دانشگاه پیام نور استان آذربایجان شرقی بالاتر از حد متوسط است. از بین مولفه های سی گانه اخلاق حرفه ای، به ترتیب: «خدامحوری اساتید» و «پرهیز از داشتن هرگونه روابط شخصی نزدیک با دانشجویان»، بیشترین و کمترین امتیاز را در بین اعضای هیئت علمی دانشگاه پیام نور استان آذربایجان شرقی کسب کرده اند.

    کلیدواژگان: اخلاق، اخلاق حرفه ای، آموزه های اسلامی، دانشگاه پیام نور
  • ناهید مریخی، فرهاد شفیع پور * صفحات 149-162
    هدف

    پژوهش حاضر به منظور مطالعه رابطه بین سعه صدر و تواضع آموزشی با عدالت آموزشی انجام شده است.

    روش

    این پژوهش به روش توصیفی از نوع همبستگی انجام شده و جامعه آماری آن، شامل کلیه دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد محلات در سال تحصیلی 96-1395 به تعداد 1340 نفر است. با استفاده از شیوه نمونه گیری طبقه بندی متناسب با حجم، در نهایت 302 نفر به طور تصادفی برای تحقیق انتخاب شدند. ابزار پژوهش عبارت است از: پرسشنامه عدالت آموزشی شفیع پور مطلق(1395)(0/92=α)، پرسشنامه محقق ساخته سعه صدر(0/94=α) و پرسشنامه محقق ساخته تواضع آموزشی(0/91=α). برای تجزیه وتحلیل داده ها از آزمون همبستگی پیرسون، تحلیل رگرسیون چندگانه گام به گام و مدل معادله ساختاری استفاده شده است.

    یافته ها

    بین سعه صدر و تواضع آموزشی با عدالت آموزشی، در سطح 0/05>P، رابطه معنادار و مثبت وجود دارد. بهبود نگرش دانشجویان، رابطه بین سعه صدر و تواضع آموزشی با عدالت آموزشی را در سطح 05/0>P واسطه گری می کند.

    نتیجه گیری

    برای بهبود عدالت آموزشی ادراک شده نزد دانشجویان باید اساتید از سعه صدر و تواضع آموزشی برخوردار باشند.

    کلیدواژگان: سعه صدر آموزشی، تواضع آموزشی، عدالت آموزشی
  • احمد ملکی پور*، رضوان حکیم زاده، مرضیه دهقانی، محمدرضا زالی صفحات 163-182
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف کاوش پدیدارشناسانه در تعیین شایستگی های کارآفرینان دانش آموخته در قلمرو رشته های علوم اجتماعی و رفتاری انجام شد.

    روش

    این پژوهش با رویکرد کیفی و استفاده از روش پدیدارشناسی انجام شد. جامعه پژوهش، افراد کارآفرین در قلمرو رشته های علوم اجتماعی و رفتاری بودند که 12 نفر از آنان به طور هدفمند و با تکنیک معیاری و روش گلوله برفی تا رسیدن به اشباع نظری انتخاب شدند. فرایند تحلیل داده ها در بخش مصاحبه نیمه ساختاریافته با دانش آموختگان کارآفرین در رشته های علوم اجتماعی و رفتاری، استقرایی بود که در سه مرحله کدگذاری باز، محوری و گزینشی انجام شد.

    یافته ها

    شایستگی های افراد کارآفرین در قلمرو رشته های علوم اجتماعی و رفتاری، سه مقوله اساسی شایستگی های نگرشی کارآفرینانه(هشت زیرمقوله)، شایستگی های مدیریتی کارآفرینانه(شش زیرمقوله) و شایستگی های فنی کارآفرینانه(پنج زیرمقوله) را شامل می شود.

    نتیجه گیری

    ضروری است که دست اندرکاران و برنامه ریزیان درسی برای سوق دادن دانشجویان قلمرو رشته های علوم اجتماعی و رفتاری به سوی کارآفرینی با تاکید بر فرهنگ اسلامی جامعه، اقدامات لازم را برای بازنگری سرفصلهای برنامه درسی با توجه به اضافه کردن شایستگی های مورد نظر در این حوزه اتخاذ کنند. این امر می تواند راهبردی مطلوب برای ایجاد نوع جدیدی از دانشگاه ها، با عنوان دانشگاه های اسلامی کارآفرین باشد.

    کلیدواژگان: شایستگی، کارآفرینی، رشته های علوم اجتماعی و رفتاری، آموزش عالی
  • مریم سامری* صفحات 183-205
    هدف

    تحقیق حاضر با هدف ارائه الگوی تدریس اثربخش در دانشگاه با بهره گیری از نظرات اساتید و با استفاده از تحلیل شبکه های عصبی مصنوعی انجام گرفت.

    روش

    پژوهش حاضر از حیث هدف، کاربردی و از نوع طرحهای ترکیبی- اکتشافی است. جامعه آماری تحقیق، اساتید دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه است که در قسمت کیفی با 15 نفر از آنان به روش نمونه گیری هدفمند و تا مرحله اشباع نظری یافته ها مصاحبه شد. در قسمت کمی نیز با استفاده از فرمول برآورد حجم نمونه کوکران و به صورت تصادفی طبقه ای، 137 نفر از اساتید به عنوان نمونه انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها و اطلاعات لازم، از دو نوع ابزار مصاحبه نیمه ساختارمند و پرسشنامه محقق ساخته استفاده شده است. روایی و پایایی پرسشنامه ، محرز شد.

    یافته ها

    عوامل موثر بر تدریس اثربخش در پنج مقوله کلی ویژگی های شخصیتی و فردی، ویژگی های علمی و سواد، توانمندی در روابط انسانی و قدرت برقراری ارتباط، مهارت تدریس و مدیریت کلاس درس و مهارت ارزشیابی قابل بررسی است. نتایج تحلیل حساسیت مدل سازی شبکه عصبی مصنوعی نیز نشان داد توانمندی در بعد روابط انسانی و قدرت ایجاد ارتباط و ویژگی های علمی و سواد، به ترتیب بیشترین و کمترین اهمیت را در پیش بینی تدریس اثربخش اساتید دارند.

    نتیجه گیری

    توجه به ایجاد و تقویت روابط انسانی و قدرت ایجاد ارتباط موثر با دانشجو در برنامه ریزی برای آموزش و انتصاب و نگهداری اساتید دانشگاه در تدریس اثربخش اساتید موثر است.

    کلیدواژگان: تدریس اثربخش، اعضای هیئت علمی، ویزگی های شخصیتی، مهارت تدریس، روابط انسانی
|
  • Hasan Zareye* Page 2
  • Javad Attaran* Pages 3-24
    Objectives

    The present study aims at identifying, classifying and prioritizing Cultural issues in policy making Process from the perspective of verses of Holly Quran.

    Method

    The research population included religious experts and gurus from whom 7 individuals were selected for the first stage (in depth interview and focus group) using mixed method (qualitative-quantitative) and 12 individuals were selected for the second phase (using questionnaire for at identifying, classifying and prioritizing issues).

    Results

    Analysis of the data resulted in identifying the most important issues based on verses of Holly Quran and reliable Shia interpretations. Based on this, 2201 verses of Quran were categorized into 7 categories, 170 codes and two dimensions (theoretical and practical). After conducting binomial and Fridman tests in SPSS, 144 codes were identified and prioritized which represent the most significant cultural issues derived from verses of Quran. Conclusion Eventually, it is recommended that the identified indices be used in handling cultural issues both at organizational as well as national level.

    Keywords: quran, cultural issues, cultural policy making
  • Abdollah Baneshi* Pages 25-42
    Objectives

    The current study intends to explore Imam Alis’s management and leadership behaviors by analyzing his assertions in Nahj-al-Balagheh, investigating his words and conduct and also matching the resultant style with the organizational management principles in Holy Quran.

    Method

    This research can be categorized as a theoretical research in terms of its nature and a qualitative study in terms of data collection procedures employed; in fact, a qualitative content analysis of Nahj-al-Balagheh is performed which provide the required data for the current study.

    Results

    In this analysis, 430 propositions in line with the objectives of the study were selected and explored. Totally, 216 indexes, 34 concepts, 8 variables and four aspects were identified. The results of this analysis indicated that Imam Ali’s managerial conduct is influenced by four main aspects: Principles (attitudinal and legislative), Objectives (mediational and optimal), Values (dos and don’ts) Frameworks/Grounds (human resources and structural strategies) with a frequency of 36%, 4%, 26% and 34%, respectively.

    Conclusion

    Generally, the findings revealed that attitudinal and legislative principles form the basis of all his behaviors and he has always considered them as fundamental beliefs and fixed guidelines. Leadership and management objectives in the society, which are indicative of motivations for accepting responsibility, and also the dos and don’ts of leadership (values) are the results of these principles. Accordingly, the objectives and values of the management (similar to an umbrella) overshadow and govern the development of strategies and determination of methods, policies, laws and regulations to the extent that the aforementioned fundamental principles, which are considered as strategic principles, regulate the management behaviors in the society. Based on the findings of this study it can be maintained that the principles derived from Imam Ali’s conduct and behavior are in line and consistent with the principles (i.e., attitudinal and behavioral principles) of Holy Quran.

    Keywords: leadership conduct, management, assertions, Nahj-al-Balagheh, Imam Ali (PBUH)
  • Ghasem Salimi* Pages 43-62
    Objective

    The general purpose of this research is to predict the role of social capital in enhancing students' entrepreneurship readiness in Shiraz University.

    Method

    The method of this study is descriptive and correlational. The statistical society of this study included all students of Shiraz University that among available sampling method, 272 students were selected and studied. In order to collect the data Research, used the entrepreneurial readiness questionnaire of Omenyi & et al (2009) and social capital questionnaire of GU & et al (2013). Then the data was analyzed thorogh the single-sample t-test, Pearson correlation and Multivariate regression coefficient.

    Results

    The results of study showed that the student had no risk taking and there is also a significant positive relationship between social capital and all of its components with entrepreneurial readiness.

    Conclusion

    Also the result of Multivariate regression coefficient showed that among the dimensions of social capital, cognitive capital, more than any other aspect of social capital, explains and predicts the readiness entrepreneurship on the students of Shiraz University.

    Keywords: social capital, human capital, entrepreneurial readiness, students at shiraz university
  • Ali Yasini* Pages 63-80
    Objectives

    The main purpose of the present study is to develop cultural strategies of the religious agenda of state run Universities of western side of country. .

    Method

    The researchmethod is descriptive and analytical survey. First, using an interview and questionnaire, internal factors (strengths and weaknesses) and external factors (opportunities and threats) of organization was identified and then closed questionnaire has been used. To analyze the data, one-sample t test, confirmatory factor analysis and SWOT analysis method were used

    Results

    Ultimately seventeen strategies include: Six Strategies about SO, three strategies about ST, five strategies for WO and three strategies for WT developed and proposed to the organization.

    Conclusion

    The cultural units of western universities of the country are strategically located in the SO region; that is, they have the opportunity in terms of internal factors and external factors.

    Keywords: cultural strategies, swot analysis, quantitative strategic planning matrix, iranian western universities
  • Seyed Tayyebeh Mosavi* Pages 81-102
    Objectives

    The purpose of this study is to identify and analyze the factors affecting implementation of institutional research (IR) at Islamic Universities and provide a causal model for it.

    Method

    The research methodology adopted here is exploratory mixed method (qualitative and quantitative). In the first part, 12 semi-structured interviews were conducted with institutional research experts and grounded theory approach has been conducted for summarizing and grouping data.

    Results

    In the qualitative part, the factors affecting implementation of institutional research (IR) at Islamic Universities consisting of six components: academic culture, financial - credit, management - structure, information technology, legal - juridical and scientific - professionals are identified and based on the model of causal research explained. In the second part, the collected factors were corroborated by collecting 225 Allameh Tabataba’i University faculties, managers and staffs’ ideas through questionnaires.

    Conclusion

      Finally, check the suitability of the model using confirms matory factor analysis showed that the model is a good fit.

    Keywords: university, islamic university, institutional research, factors, model
  • Hasan Maleki* Pages 103-120
    Objectives

    The purpose of this study is to identify and prioritize the components of professional ethics of factually members from the perspective of factually members and students of Faculty of Psychology and Educational Sciences at Allameh Tabatabae’i University.

    Method

    This is an applied and developmental study and a descriptive survey. Using simple random sampling, the study sample consisted of 53 faculty members and 270 students. The data collection instrument for this survey was a research-made questioner. The analysis was performed with SPSS version 22.

    Result

    The major finding of this study is that professional ethics and its components are highly important from the perspectives of both students and faculty members. However, in terms of prioritizing the components of professional ethics there is a significant difference between the perspectives of students and faculty members.

    Conclusion

    According to the findings, the personal andethical characters of faculty members are greatly important in the university campus and society as well. Because the personal and ethical characters of faculty members are directly influential on the quality of education and thinking of students and citizens. It is, then, suggested that factually members should apply ethical principles on their professional tasks such as instruction and research, on and off campus.

    Keywords: ethics, professional ethics, factually members, students
  • Karim Eskandari* Pages 121-148
    Objectives

    The purpose of this study is to identify and prioritize the components of professional ethics of faculty members of Payame Noor University based on Islamic teachings.

    Method

    The method of the present survey is qualitative- quantitative and for this purpose, 30 components of professional ethics were extracted by examining texts and Islamic sources, in particular Quranic verses and Nahj al-Balaghah. The statistical population of this study is all students of the units and centers of Payame Noor University of East Azarbaijan. The sample size is 384 by Morgan table. The data gathering tool was a researcher-made interview and a researcher-made questionnaire. After assessing its validity and reliability, it was provided to the statistical sample. Descriptive and inferential statistical methods were used to analyze the collected data.

    Results

    The results indicate that from the viewpoint of students, the average of each of the components of professional ethics among faculty members of Payame Noor University of East Azarbaijan is higher than the average rate. Among the 30 components of professional ethics, the "professor’s theocentric behavior" and "avoidance of any personal relationships with students" have the highest and the lowest points among faculty members of Payame Noor University of East Azarbaijan.

    Keywords: ethics, professional ethics, islamic teachings, payame noor university
  • Farhad Shafiepour* Pages 149-162
    Objectives

    The purpose of thisresearch is to study the relationship betweenEducational glosbe and Humility with Educational Justice.

    Method

    Methodology of this research was descriptive- correlation. Statistical community include all of Mahallat branch's students (N=1340). The way of sampling was Stratified Sampling randomly selected (n=302). The instruments of research were three types; educational justice9shafiepour motlagh,2016)(α=0/92), Made researcher questionnaire of  educational glosbe (α=0/94), Made researcher questionnaire of  educational Humility(α=0/91).Data analyzed by Pearson correlation test, multiple step by step regression, and SEM.

    Results

    The results revealed that there were positive and significance relationship between Educational glosbe and Humility with Educational Justice (P<0/05). Improving attitude mediates relationship between Educational glosbe and Humility with Educational Justice (P<0/05).

    Conclusion

    Developing Educational glosbe and Humilitymake educational justice.

    Keywords: educational glosbe, educational humility, educational justice
  • Ahmad Malekipour* Pages 163-182
    Objectives

    This study aims at  Phenomenological Exploration of Identification Entrepreneurial Competencies  in the Fields of Social and Behavioral Sciences.

    Method

    This research is conducted with a qualitative approach using the phenomenological method. The research objects include students in the Fields of Social and Behavioral Sciences at University of Tehran. Twelve of them were selected with snowball sampling for achieving a theoretical saturation. The process of data analysis in the section semi-structured interviews was Inductive and was analyzed in three stages open, axial and selective coding.

    Results

    The results illustrated that Entrepreneurial Competencies  in the Fields of Social and Behavioral Sciences embrace Three main categories and 19 sub-categories including entrepreneurial attitudes competencies (8 subcategories), entrepreneurial management competencies (6 subcategories) and entrepreneurial technical competencies (5 subcategories).

    Conclusion

    Therefore, it is imperative that decision makers and curriculum developers help students in the Fields of Social and Behavioral Sciences Towards entrepreneurship and take the necessary steps to revise the curriculum with regard to adding competencies in this Field With emphasis on Islamic culture community.

    Keywords: competences, entrepreneurship, social, behavioral sciences, higher education
  • Maryam Sameri* Pages 183-205
    Objectives

    The aim of this study is Modeling Effective Teaching of Faculty Members Based on Artificial Neural Network analysis by using faculty member’s views.

    Method

    This study has practical purpose and in terms of research methods was combined and Hybrid-type exploration projects.. The statistical population of the research is the professors of Islamic Azad University of Orumieh Branch. In the qualitative part of the study, 15 faculty members were interviewed through a targeted sampling method and up to the stage of theoretical saturation. In the quantitative part, 137 faculty members were selected as sample using the Cochran sample size formula and stratified random sampling. Two types of semi-structured interviews and a researcher-made questionnaire were used to collect data and information. Validity and reliability of the questionnaire were established.

    Results

    The quality section finding showed that effective teaching had five main dimensions including instructor individual characteristics, Communicative skills, teaching and class management skills, evaluation skills. The results of sensitivity analysis of ANN modeling showed that communication skills had the highest sensitivity at effective teaching quality from faculty member's viewpoints; respectively personal charectricties had the highest sensitivity in effective teaching from students' viewpoints. Conclution: Based on the findings of the research, it can be concluded that paying attention to creating and strengthening the human relations and the power to establish effective communication with the student in planning for the education and appointment and maintenance of university professors in effective teaching of professors is effective.

    Keywords: effective teaching, faculty member, personality, teaching, class management skills, communicative skills, evaluation skills, artificial neural networks