فهرست مطالب

نشریه مدیریت منابع انسانی در ورزش
سال هفتم شماره 1 (پاییز و زمستان 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/07/01
  • تعداد عناوین: 12
|
  • الهام ابراهیمی* صفحات 1-17
    هدف

    هدف پژوهش ارایه چارچوب شناسایی شایستگی های مدیران ورزشی در اداره کل ورزش و جوانان استان تهران است.

    روش شناسی

    برای نیل به هدف پژوهش سه گام اساسی طی شد. در گام نخست، مدل شایستگی مدیران ورزشی از طریق ادبیات موجود شناسایی و با تشکیل گروه های کانون تایید شد. در گام دوم، وزن شایستگی ها با استفاده از روش دیمتل فازی با مشارکت 12 نفر از مدیران ارشد سازمان تعیین شد. در گام نهایی، براساس تکنیک تاپسیس فازی 8 نفر از کاندیداهای تصدی پست مدیریت اولویت بندی شدند.

    یافته ها

    هفت شایستگی (آگاهی از قوانین و فرآیندهای کسب و کار، آشنایی با دانش و قوانین ورزش، سرپرستی و مدیریت منابع انسانی، مهارت های ارتباطی و روابط عمومی، اقتصاد و امور مالی، مهارت های رهبری و هوش و آگاهی سیاسی) برای مدیران ورزشی احصا شد. ابعاد این شایستگی ها با تشکیل گروه های کانون تایید و نهایی شدند. با تعیین وزن شایستگی ها، درجه اهمیت نسبی آن ها مشخص شد و سه شایستگی هوش سیاسی، مهارت های رهبری و مدیریت منابع انسانی، بیشترین وزن را در مدل به دست آوردند. از تکنیک تاپسیس فازی برای اولویت بندی دقیق کاندیداهای تصدی پست مدیریت استفاده شد و رتبه بندی آن ها برای ورود به مخزن استعدادها مشخص گردید.

    نتیجه گیری

    چارچوب و فرایند معرفی شده برای شناسایی شایستگی های مدیریتی در سایر سازمان های ورزشی نیز قابل کاربرد است؛ هرچند به تبع سازمان ممکن است شایستگی های متفاوتی برای مدیران هر سازمان احصا گردد. وزن دهی شایستگی ها در عمل کمتر به کار گرفته می شود؛ اما در عین حال رویکرد مفیدی برای تعیین اهمیت نسبی شایستگی ها است.

    کلیدواژگان: شناسایی استعداد، شایستگی های مدیران ورزشی، تصمیم گیری چندشاخصه، منطق فازی
  • طاها جلالی، نجف آقایی* صفحات 19-44
    هدف

    هدف از این تحقیق، شناسایی و اولویت بندی شاخص های ارزیابی عملکرد مربیان و بازیکنان تیم های ملی فوتبال جمهوری اسلامی ایران می باشد.

    روش شناسی

    این تحقیق در دو بخش و با استفاده از یک روش تحقیق آمیخته انجام گرفت. در کنار مرور نظام مند، با استفاده از روش بازخورد 360 درجه، منابع ارزیابی کننده انتخاب شدند تا شاخص های ارزیابی عملکرد شناسایی گردند. شرکت کنندگان در این تحقیق شامل مربیان، ورزشکاران، اساتید دانشگاه، پیشکسوتان، داوران، اصحاب رسانه ها و هواداران فوتبال بودند. شیوه نمونه گیری این تحقیق، غیر تصادفی هدفمند است. مطالعه حاضر علاوه بر شناسایی شاخص ها، اولویت بندی آن ها توسط صاحب نظران با استفاده از روش فرایند تحلیل سلسله مراتبی(AHP) را نیز شامل می شود . ابزار مورداستفاده این تحقیق، پرسشنامه محقق ساخته بود و تحلیل داده های آن با استفاده از نرم افزار Expert Choice انجام گرفت.

    یافته ها

    نتایج این تحقیق نشان داد که پنج مقوله "ویژگی های فنی"، "ویژگی های شخصیتی"، "ویژگی های اخلاقی و رفتاری"، "ویژگی های روان شناختی و ارتباطی" و "ویژگی های مدیریتی" شاخص های ارزیابی عملکرد مربیان تیم های ملی فوتبال بودند. برای یک بازیکن تیم ملی فوتبال نیز، شاخص های ارزیابی عملکرد شامل سه مقوله "ویژگی های فنی"، "ویژگی های اخلاقی و رفتاری" و "ویژگی های شخصیتی" می باشند.

    نتیجه گیری

    نتایج تحقیق حاضر، شاخص های جدیدی نسبت به مطالعات مرتبط در گذشته معرفی نمود. به نظر می رسد که رویکرد بازخورد 360 درجه در انتخاب منابع ارزیابی کننده نتایج این تحقیق را نسبت به مطالعات مشابه متمایز ساخته است. محقق علاوه بر پیشنهاد های کاربردی مربوط به هر شاخص، پژوهش در زمینه ارزیابی عملکرد بازیکنان و جبران اغفال پژوهشی موجود را به پژوهشگران آینده پیشنهاد می دهد.

    کلیدواژگان: ارزیابی عملکرد، بازخورد 360 درجه، فوتبال، ویژگی های فنی
  • اکرم مهدی زاده*، فاطمه عبدوی، مصطفی افشاری صفحات 45-59
    هدف

    هدف از انجام این تحقیق تبیین مدل احساس سقف شیشه ای در زنان سطوح ارشد مدیریتی ورزش ایران و مقایسه آن با کشورهای منتخب بود.

    روش شناسی

    تحقیق از نوع کاربردی و از نظر روش گردآوری اطلاعات آمیخته می باشد. جامعه آماری مدیران و کارشناسان خبره ورزشی در حوزه بانوان، ورزشکاران و اعضای هییت علمی بود که به صورت هدفمند برای مصاحبه های کیفی انتخاب وبا نمونه گیری گلوله برفی و انتخاب خبرگان با حداکثر نوسان مورد مصاحبه قرار گرفت. جامعه آماری در بخش کمی کلیه مدیران زن وزارت ورزش و جوانان، فدراسیونهای ورزشی، ادارات کل ورزش و جوانان و کارشناسان خبره زن وزارت ورزش و جوانان بودند که با نمونه گیری کل شمار تعداد 94 پرسشنامه و 19 نفر به روش در دسترس و هدفمند و از طریق ایمیل و واتزآپ به عنوان مدیران زن خارج از کشور انتخاب و پرسشنامه تکمیل کردند.

    یافته ها

    اولویتبندی موانع مدیریتی برای زنان در سطوح ارشد مدیریتی ورزش ایران نشان داد بالاترین اولویت مربوط به موانع مدیریتی و پایین ترین اولویت مربوط به موانع فردی می باشد. بین موانع فرهنگی (55/21=t)، موانع اجتماعی(26/17=t)، موانع سازمانی (98/29=t)، موانع مدیریتی (72/11=t)، موانع قانونی (92/22=t)، موانع سیاسی (63/17=t) و همچنین میزان احساس سقف شیشه ای (019/24=t) در مدیران ورزشی زن ایران و سایر کشورها تفاوت معنی داری وجود دارد ودر تمامی موارد میانگین موانع احساس شده در مدیران ورزشی زن ایرانی بالاتر بود (01/0=p)، اما بین موانع فردی و خانوادگی تفاوت معنی داری مشاهده نشد.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد به طور معنی داری احساس سقف شیشه ای در نمونه های تحقیق بالاتر از متوسط قرار دارد(01/0=p، 18/6=t).

    کلیدواژگان: سازمان های ورزشی، سقف شیشه ای، مدیریت زنان
  • مهدی سلیمی*، فاطمه کشوری صفحات 61-79
    هدف

    هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر سرمایه فکری بر نوآوری و چابکی سازمانی با توجه به نقش میانجی اخلاق حرفه‎ای بود. روش شناسی: جامعه آماری را کلیه کارکنان ادارات ورزش و جوانان استان اصفهان تشکیل دادند که بر این اساس حجم نمونه 260 نفر تعیین و به صورت تصادفی طبقه ای گزینش گردیدند. برای جمع آوری داده ها پیرامون متغیر سرمایه فکری از پرسشنامه بونتیس، چانگ و ریچاردسون، متغیر نوآوری سازمانی از پرسشنامه استاندارد چوپانی، متغیر چابکی سازمانی از پرسشنامه استاندارد جعفر نژاد و شهایی، و متغیر اخلاق حرفه ای از پرسشنامه استاندارد کاردوزیر و براون استفاده شد. همچنین تحلیل داده ها بر اساس مدل سازی معادلات ساختاری در محیط نرم افزار اسمارت پی ال اس انجام پذیرفت.

    یافته ها

    نتایج نشان داد سرمایه فکری با ضریب 24/0 بر نوآوری سازمانی، با ضریب 48/0 بر چابکی سازمانی، و با ضریب 92/0 بر اخلاق حرفه ای اثر مثبت و معناداری دارد. همچنین سرمایه فکری به طور غیرمستقیم و از مسیر میانجی اخلاق حرفه ای با ضریب 69/0 بر نوآوری سازمانی، و با ضریب 52/0 بر چابکی سازمانی اثر مثبت و معنادار دارد.

    نتیجه گیری

    اگرچه توسعه سرمایه فکری به طور مثبت بر نوآوری و چابکی سازمانی اثرگذار است، با این حال ارتقاء اخلاق حرفه ای در کارکنان می تواند این اثرگذاری ها را به طور قابل توجهی بیشتر نماید.

    کلیدواژگان: اخلاق حرفه‎ای، ادارات ورزش و جوانان، چابکی سازمانی، سرمایه فکری، نوآوری سازمانی
  • حسین حسن بیگی*، عباس نظریان مادوانی صفحات 81-97
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف شناسایی و اولویت بندی معیارهای شایستگی مدیران اماکن و فضاهای ورزشی انجام شد.

    روش شناسی

    تحقیق از نوع توصیفی-تحلیلی است که به صورت پیمایشی انجام شد. جامعه آماری، مدیران اماکن و فضاهای ورزشی دولتی و خصوصی شهر تهران بود. طبق جدول مورگان تعداد 169 نفر به عنوان نمونه آماری در نظر گرفته شد. ابزار اندازه-گیری پرسشنامه محقق ساخته بود. با استفاده از نظرات متخصصین، روایی و پایایی پرسشنامه بررسی و مورد تایید قرار گرفت. از تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی برای بررسی روایی سازه و از آزمون رتبه ای فریدمن برای اولویت بندی معیارهای شناسایی شده استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که انگیزه شغل به عنوان یکی از زیر مولفه های مولفه ویژگی های شخصیتی دارای بیشترین بار عاملی (71/0) است و توانمندی در برنامه ریزی، نظارت و ارزشیابی در مدیریت اماکن ورزشی با بار عاملی (79/0)، همین طور آگاهی از امور اداری در مدیریت امور ورزشی با بار عاملی (81/0) و در نهایت آگاهی از امور فنی ساختمان ورزشی با (70/0) دارای بیشترین بار عاملی بود.

    نتیجه گیری

    بهره مندی از نتایج تحقیق و اولویت بندی صورت گرفته، می تواند جهت انتخاب و ارزیابی مدیران بر اساس شایستگی آن ها مفید باشد. مدیران اماکن و فضاهای ورزشی که از شایستگی های لازم برخوردارند، می توانند نقش مهمی در توفیق ورزش داشته باشند و موجب توسعه گرایش آحاد مردم به ورزش، همچنین توسعه تندرستی و بهداشت اجتماعی شوند.

    کلیدواژگان: اماکن ورزشی، توانمندی های مدیریتی، دانش فنی حرفه ای، دانش قانونی، شایستگی مدیران
  • نازنین راسخ*، محمد جوادی پور، زیبا استوان صفحات 99-118
    روش شناسی

     این تحقیق بر مبنای استراتژی، توصیفی؛ برمبنای هدف، کاربردی و در قلمرو مطالعات سازمانی به شمار می رود. بدین منظور شواری راهبری پژوهشگاه علوم ورزشی تشکیل و استراتژی های پژوهشگاه علوم ورزشی در مناظر چهار گانه کارت امتیازی متوازن چیدمان گردید. سنجه های مرتبط با استراتژی ها پس از بررسی اسناد و معیارهای ارزیابی عملکرد سازمان های بالا دستی و سازمانهای مشابه انتخاب و پس از نظرسنجی از ذی نفعان پژوهشگاه نهایی و درنهایت اهداف کمی، اقدامات و ابتکارات تدوین و در شورای راهبری تصویب گردید. از جمله اهم سنجه ها از منظر مالی، می توان به نسبت درامد پژوهشی پژوهشگاه به کل درآمد پژوهشگاه، درآمد حاصل از تجاری سازی و یا فروش دستاوردهای پژوهش و فناوری به ازاء هر پژوهشگر(میلیون ریال)؛ از منظر مشتری، تعداد مقالات چاپ شده مشترک در مجلات معتبر علمی – پژوهشی (ISC-ISI و...) خارجی به ازاء هر پژوهشگرو تعداد اختراعات مشترک ثبت شده در مراجع علمی معتبر خارجی به ازاء هر پژوهشگر؛از منظر فرایندهای داخلی، سرانه ثبت اختراع ملی و سرانه ثبت اختراع بین المللی؛و از منظر رشد و یادگیری، به تعداد دوره های آموزشی جهت مهارت افزایی کارشناسان و تعداد دوره های آموزشی توانمند سازی اعضای هییت علمی اشاره کرد.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد آنچه در نتیجه احصاء سنجه ها بدست می آید وجود متری برای اندازه گیری عمکلرد پژوهشگاه علوم ورزشی است که از ان طریق بتوان به اهداف استراتژیک سازمان نایل آمد.

    کلیدواژگان: سازمان ورزشی، نقشه اجرایی، مدل BSC، ابزار ارزیابی
  • حسن فتحی، بهرام یوسفی*، شهاب بهرامی صفحات 119-136
    هدف

    هدف تحقیق بررسی اثرگذاری شایعه، حمایت سازمانی ادراک شده و تبعیض بر بی تفاوتی سازمانی در کارکنان ادارات تربیت بدنی وزارت آموزش وپرورش بود.

    روش شناسی

    روش تحقیق از نوع توصیفی- همبستگی بود و تحقیق به شیوه پیمایشی اجرا شد. 180 نفر از کارکنان ادارات تربیت بدنی وزارت آموزش وپرورش به عنوان نمونه انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها پرسشنامه جمعیت شناختی، پرسشنامه استاندارد شایعه سازمانی مقیمی و غفاری (1395)، پرسشنامه حمایت سازمانی ادراک شده (POSQ) ایزانبرگر و همکاران (1990)، پرسشنامه بی تفاوتی سازمانی دانایی فرد و همکاران (1389) و پرسشنامه محقق ساخته تبعیض سازمانی استفاده گردید. برای تجزیه وتحلیل داده ها از آمار توصیفی و همچنین برای تعیین روابط خطی بین متغیرها از مدل سازی معادلات ساختاری (SEM استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد شایعه سازمانی با ضریب مسیر 45/0=pc بر حمایت سازمانی ادراک شده، با ضریب مسیر 59/0= pc بر تبعیض سازمانی و در نهایت با ضریب مسیر 43/0=pc بر بی تفاوتی سازمانی دارای اثر مستقیم است. همچنین حمایت سازمانی ادراک شده با ضریب مسیر 39/0- =pc و تبعیض سازمانی 61/0=pc بر بی تفاوتی سازمانی اثرگذار هستند.

    نتیجه گیری

    نتایج تحقیق موید این امر هستند که بی تفاوتی سازمانی خود به خود شکل نمی گیرد، بلکه تابعی از متغیرهایی است که جهت بررسی و رفع آن باید اثرات آنها را نیز مد نظر قرار داد؛ بنابراین جامع نگری و سیستمی عمل کردن برای کاهش بی تفاوتی در کارکنان ادارات تربیت بدنی وزارت آموزش وپرورش لازم است. در راستای این امر باید حمایت سازمانی را افزایش داده، تبعیض سازمانی را کاهش داده و شایعه سازمانی را مدیریت کرد.

    کلیدواژگان: بی تفاوتی، حمایت سازمانی ادراک شده، شایعه، معلم تربیت بدنی، ورزش
  • رضا عبدالهی گدللو*، سید محمد کاشف صفحات 137-150
    هدف

    هدف از پژوهش حاضر بررسی رابطه ی اهمالکاری سازمانی با مولفه های سکوت و بیتفاوتی سازمانی معلمان تربیت بدنی بود.

    روش شناسی

    این پژوهش از نوع توصیفی _ همبستگی، جامعه آماری پژوهش؛ معلمان تربیت بدنی شهرستانهای شاهین دژ و بوکان در سال 1396 با حجم 142 نفر بود. روش نمونه گیری از نوع تصادفی ساده، حجم نمونه با توجه به مدل کرجسی _ مورگان، 103 نفر در نظر گرفته شد. جهت جمع آوری داده ها از پرسشنامه ی اهمالکاری سازمانی (SOP) (با پایایی 0/84 = α)، سکوت سازمانی (OSQ) (با پایایی 0/79 = α) و پرسشنامه ی بیتفاوتی سازمانی (OIQ) (با پایایی 0/87 = α) استفاده شد و داده های جمع آوری شده با استفاده از روش رگرسیون تجزیه و تحلیل گردید.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که با اطمینان 95 درصد متغیرهای سکوت و بیتفاوتی سازمانی به گونه ی معنی داری توان تبیین 30/6=R2 درصد متغیر اهمالکاری سازمانی را دارا هستند (0/553= R، 21/351= (97، 2)F و 0/05 > P). در این زمینه سهم متغیر بیتفاوتی سازمانی (0/568 =بتا) در سطح اطمینان 95 درصد معنی دار بود (0.05 > P)، اما سهم متغیر سکوت-سازمانی (0/568 =بتا) معنی دار نبود (0/05 < P).

    نتیجه گیری

    در راستای پاسخگویی هرچه بیشتر سازمانها، به نیازها و چالشهای گوناگون و توسعه ی سازمانهای خود، پیشنهاد میشود تلاش در جهت توسعه توانمندی های کارکنان و چارهجویی رفع سکوت و بیتفاوتی سازمانی آنان، بعنوان یک الویت جدی در دستور کار سیاستگذاران و برنامه ریزان و مدیران عالی سازمانها قرار گیرد، تا از میزان اهمالکاری کارکنان کاسته شود.

    کلیدواژگان: اهمال کاری سازمانی، سکوت سازمانی، بی تفاوتی سازمانی، معلم، تربیت بدنی
  • زهرا نیکخواه فرخانی، محمد ریحانی* صفحات 151-167

    هدف از پژوهش حاضر، بررسی نقش تعدیلی تعهد سازمانی و رضایت شغلی در تاثیر بازاریابی درونی بر تمایل به ترک خدمت کارکنان ادارات ورزش و جوانان استان خراسان شمالی بود. روش پژوهش از نوع توصیفی- همبستگی و به لحاظ هدف کاربردی بوده است که به صورت میدانی انجام شده است. جامعه آماری پژوهش را کلیه کارکنان ادارات ورزش و جوانان شهرستان های استان خراسان شمالی تشکیل می دادند که شمار آن ها به 185 نفر می رسید. نمونه آماری با بهره گیری از فرمول نمونه گیری کوکران از جامعه محدود 124 نفر برآورد شده که 130 پرسشنامه با بهره گیری از روش نمونه گیری طبقه ای در میان جامعه آماری توزیع گردید. جهت جمع آوری داده ها از استراتژی پیمایش بهره گرفته شد و پرسشنامه ای که مبتنی بر پرسشنامه های استاندارد بازاریابی درونی، تعهد سازمانی، رضایت شغلی و تمایل به ترک خدمت تدوین و دراختیار پاسخ دهندگان قرار گرفت. نتایج نشان داد، بازاریابی درونی برتعهدسازمانی، رضایت شغلی و تمایل به ترک خدمت کارکنان ادارات ورزش وجوانان استان خراسان شمالی تاثیرگذار بوده و رضایت شغلی می تواند تعدیل گر رابطه میان بازاریابی درونی و تمایل به ترک خدمت کارکنان باشد. همچنین مولفه های بازاریابی درونی نیز بر مولفه های یادشده اثرگذار بوده و از میان این مولفه ها «بالندگی منابع انسانی» بیشترین و «چشم انداز» کمترین تاثیر را داشته است. باتوجه به یافته های پژوهش حاضر می توان گفت، مدیران ورزش و جوانان استان خراسان شمالی می توانند با ارایه رویکردی سیستماتیک به آموزش و داشتن برنامه های مدون آموزشی و استقرارنظام جامع ارزیابی عملکرد مبتنی بر شایستگی زمینه ساز بهبود نگرش های شغلی کارکنان دراین سازمان شوند.

    کلیدواژگان: بازاریابی درونی، بالندگی منابع انسانی، رضایت شغلی، تمایل به ترک خدمت، تعهدسازمانی
  • محبوب شیخعلی زاده*، مهدی بشیری صفحات 169-183
    هدف

    جو رقابتی محیط کار تاثیر عمده ای بر روی انگیزه و رفتار کارکنان دارد و سازمان های ورزشی دارای جو سازمانی خاصی هستند که پویا بودن آن می تواند باعث ارتقاء رضایت شغلی کارکنان گردد. هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر مدیریت برند داخلی بر رضایت شغلی کارکنان سازمان ورزشی با تاکید بر نقش میانجی جو رقابتی محیط کار می باشد.

    روش شناسی

    روش تحقیق مطالعه حاضر، توصیفی-همبستگی است که به صورت پیمایشی انجام شده است. 120 نفر از کارکنان اداره کل و ادارات ورزش و جوانان استان آذربایجان شرقی، پرسشنامه های مدیریت برند داخلی پونجایسری و ویلسون (2007)، رضایت شغلی ویسوکی و کروم (1991) و پرسشنامه محقق ساخته جو رقابتی محیط کار را به طور داوطلبانه تکمیل نمودند. جهت تحلیل داده ها از آزمون مدل معادلات ساختاری مبتنی بر حداقل روش مربعات جزیی استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که مدیریت برند داخلی بر رضایت شغلی و جو رقابتی تاثیر مستقیم و معناداری دارد. همچنین نقش میانجی جو رقابتی محیط کار بر رابطه بین مدیریت برند داخلی و رضایت شغلی مورد تایید قرار گرفت (001/0=P). بررسی برازش مدل نیز نشان داد که مدل ارایه شده پژوهش از برازش مناسبی برخوردار می باشد (362/0=GOF).

    نتیجه گیری

    می توان گفت که مدیریت برند داخلی منجر به تعهد کیفیت رفتاری و رضایت شغلی کارکنان ورزشی می شود.

    کلیدواژگان: جو رقابتی، رضایت شغلی، محیط کار، برندسازی داخلی، سازمان ورزشی
  • علیرضا خادم لو، مهدی طالب پور*، محمد کشتی دار، وحید ساعت چیان صفحات 185-205
    هدف

    شناسایی راهبردها و پیامدهای بکارگیری منابع انسانی شایسته در سازمانها و ویژه سازمانهای ورزشی دانشگاه است.

    روش شناسی

    بمنظور تحقق این هدف از روش شناسی کیفی و روش تحقیق نظریه داده بنیاد استفاده شد. از نظر هدف در زمره تحقیقات کاربردی قرار داشت. جامعه تحقیق شامل نخبگان ورزش دانشگاهی (شامل مدیران و کارشناسان ارشد ورزش دانشگاهی) بود و نمونه گیری آزمودنیها بصورت نظری و گلوله برفی صورت گرفت. ابزار جمع آوری داده ها، مصاحبه نیمه ساختاریافته بود و داده های حاصل از مصاحبه ها به روش زمینه ای، کدگذاری شده، تجزیه و تحلیل گردید.

    یافته ها

    نتیجه گروه بندی کدها، نشان دهنده 9 مقوله اصلی، 46 مقوله فرعی و 58 مفهوم بود که در قالب مدل پارادایمی شامل: راهبردها (تفکر راهبردی، تحول سازمانی و نوآوری سازمانی) و پیامدها (توسعه فرهنگ سازمان، توسعه سازمانی، بهره وری، توسعه اجتماعی، مقوله محیطی و پرورش تفکر استراتژیک) در سازمان های ورزشی دانشگاه ها پدیدار شد.

    نتیجه گیری

    با توجه به طیف مخاطبان ورزش دانشگاهی که شامل دانشجویان، کارمندان و اساتید است و همچنین گزینه های غیرورزشی جذاب و جایگزین ورزش دانشگاهی موجود؛ اگر متولیان ورزش دانشگاه ها نتوانند با تکیه بر شایستگی های منابع انسانی و با تحقق راهبردهایی مانند تفکر راهبردی، تحول سازمانی و نوآوری سازمانی زمینه توسعه فرهنگ سازمانی، توسعه سازمانی، بهره وری، توسعه اجتماعی، پرورش تفکر ایدیولوژیک و توجه به مقولات محیطی را فراهم نمایند، قادر به جلب رضایت جامعه مخاطب خود نخواهد بود.لذا توصیه می شود که مدیران بالادستی ورزش دانشگاهی طرح های کارشناسی شده را جهت شناسایی و پیاده سازی شایستگی های لازم برای کارکنان ورزش دانشگاه اجرا و نیروی انسانی را بر اساس شایستگی ها، جذب و استخدام نمایند.

    کلیدواژگان: نیروی انسانی، ورزش دانشگاهی، مدل های شایستگی، نظریه داده بنیاد
  • کیوان موسوی چشمه کبودی*، محمد حکاک، رضا سپهوند، امیرهوشنگ نظرپوری صفحات 207-224
    هدف

    مدیریت استعداد جهانی می تواند تاثیرات مثبت قابل توجهی بر عملکرد سازمان ها داشته باشد. شناسایی فرایندها، بسترها و عوامل ایجاد کننده مدیریت استعداد جهانی می تواند در بهبود عملکرد سازمان های ورزشی موثر واقع شود. هدف از این تحقیق طراحی مدل مدیریت استعداد جهانی با تاکید بر توسعه سرمایه انسانی در سازمان های ورزشی ایران است.روش شناسی:این تحقیق با روش تحقیق کیفی و با ماهیت اکتشافی- بنیادی انجام گرفت. از طریق نمونه گیری هدفمند گلوله برفی و بر اساس مصاحبه های عمیق، داده های تحقیق از متخصصان و مدیران سازمان ها جمع آوری شد. بر اساس روش نظریه داده بنیاد سیستماتیک، داده ها پس از کد گذاری تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که عوامل محیطی و هوشمندی استراتژیک به عنوان عوامل علی، سلامت محیط کار به عنوان بستر حاکم، ساختار درون سازمانی به عنوان عوامل مداخله گر، انضباط مدیریتی به عنوان کنش ها و تعاملات و مسئولیت پذیری و حس تعلق به سازمان و همچنین حزانت از شان کارمند به عنوان پیامدهای مدل مدیریت استعداد جهانی مطرح شدند.

    نتیجه گیری

    بر اساس مدل طرح شده توصیه می شود که نقش عوامل مختلف موثر بر مدیریت استعداد جهانی مد نظر قرار گرفته و برای ترویج و رشد این مهم تدابیر نظام مندی اندیشیده شود.

    کلیدواژگان: مدیریت استعداد، مدیریت استعداد جهانی، انضباط مدیریتی، نظریه داده بنیاد
|
  • Elham Ebrahimi * Pages 1-17
    Objective

    The purpose of the present work was to present a framework to identify the competencies of sport managers (COSMs) in the General Office of Sports and Youth in the Tehran Province.

    Methodology

    Three major steps were taken to achieve the research goal. In the first step, the competency model of the sport managers was identified through the study of the existing literature, and then it was confirmed by the formation of focus groups. In the second step, the weights of competencies were determined using the fuzzy DEMATEL method with the participation of 12 senior managers of the organization. In the final step, based on the fuzzy TOPSIS technique, eight candidates were ranked to enter the talent pool.

    Results

    In the first step of the work, the competency model of sport managers including seven core competencies (i.e. awareness of business rules and processes, familiarity with knowledge and rules of sport, supervision and human resource management, communications and public relation skills, economics and finance, leadership skills, and intelligence and political consciousness) was extracted. The dimensions of these competencies were confirmed by the formation of the focus groups. In the second step of the work, by determining the weight or relative importance of competencies, their degree of relative importance was determined, and the three competencies (i.e. political intelligence, leadership skills, and supervision and human resource management) were selected as the most important competencies in the competency model of sports managers. In the third step, the fuzzy TOPSIS decisionmaking technique was used to prioritize the precise ranking of the management candidates, and then the ratings of candidates for entering the talent pool were identified.

    Conclusion

    The framework and process introduced to identify the managerial competencies in other sports organizations can also be applied; however, due to the organization, different competencies can be counted for the managers of each organization. The process of extracting the competency model using a combination of literature in this area and endorsing senior executives is a common approach to develop a competency model. The weighting competencies is one of the less practiced functions but it is also a useful approach to determine the relative importance of competencies in different organizational and managerial positions.

    Keywords: Talent Identification, Competencies of Sport Managers, Multi-dimensional Decisionmaking, Fuzzy Logic
  • Taha Jalali, Najaf Aghaei Pages 19-44
    Objective

    The purpose of this work was to identify and pioritize the performance evaluation indices of football coaches and players of the Iranian national teams.

    Methodology

    This work was conducted in two parts using a mixed methodology. In addition to a systematic review using the 360-degree feedback technique, the evaluation resources were selected to identify the performance evaluation indices. The participants included the football coaches, athletes, university professors, retired athletes, referees, media persons, and fans. The sampling method of this work was purposive. In this work, in addition to identify the indices, they were prioritized by the experts using the Analytical Hierarchy Process (AHP) technique. The instrument used was an AHP questionnaire whose data was entered into the software for a pairwise comparison of the indices.

    Results

    The results obtained showed that the five categories of "technical features", "personality features", "moral and behavioral features", "psychological and communication features", and "managerial features" were the indices of the performance evaluation of the coaches in the Iranian national football teams. Also for a national football player, the performance evaluation indices included the three categories "technical features", "moral and behavioral features", and "personality features".

    Conclusion

    The results of this work introduced new indicators, compared with the previous works. It seems that the 360-degree feedback approach in selection of the evaluatoris capable of distinguishing the results obtained from those obtained in similar studies. In addition to the practical recommendations for each index, the researchers recommend to research about the football player performance evaluation.

    Keywords: Performance evaluation, 360-degree Feedback, Football, Technical Features
  • Akram Mehdizadeh*, Fatemeh Abdavi, Mostafa Afshari Pages 45-59
    Objective

    The purpose of this research work was to investigate the theory of glass ceilings in the field of women's sports.

    Methodology

    The aim of this work was to collect data by a mixed method. Given the research constraints such as the access to people, the statistical society was formed by the managers and sports experts in the field of women, athletes, lawyers, and faculty members, who were selected purposefully for qualitative interviews on the subject of research and selected by the snowball sampling. Selection of the experts was used with maximum oscillation to achieve a theoretical saturation, which eventually led to interviews with the researchers reaching the saturation level. The statistical population in the small section of all female managers was the Ministry of Sports and Youth, sports federations, sports departments and youth, and female experts of the Ministry of Sports and Youth. A total number of 94 questionnaires and 19 subjects were selected by the targeted and accessible method. The women's barriers Questionnaire had 60 items and 8 items, the validity and reliability of which were confirmed. In this work, we used the Fridman test, one sample t-test, independent t-test, and CFA and SPSS and Amos software for analysis.

    Results

    Prioritizing the managerial barriers for women at senior management levels in Iran's sport showed that the highest priority was related to the "management barriers" and the lowest one was related to the "individual barriers". The social barriers (t = 21.55), social barriers (t = 17.26), organizational barriers (t = 29.98), management barriers (t = 11.72), legal barriers (t = 22.92) , political barriers (t = 17.63), and glass roof sensation (t = 24.19) were significantly different among the female managers in Iran and other countries; with this interpretation, in all cases, the average barriers felt in the female sports managers were higher (p = 0.01) but there was no significant difference between the personal and family barriers.

    Conclusion

    Based on the research findings, the internal and external barriers are involved in the women's management. Thus women must, by believing in their abilities and showing their sensitivity to their problems, try to pursue their demands in sports organizations through law and logic.

    Keywords: Sports organizations, Glass ceiling, Women management
  • Mahdi Salimi*, Fatemeh Keshvari Pages 61-79
    Objective

    The aim of the present work was to investigate the effects of the intellectual capital on the organizational innovation and organizational agility considering the mediating role of the professional ethics variable.

    Methodology

    The statistical society was all the staff of the Youth and Sport offices in Isfahan. The sample was determined to be 260 and it was selected by the categorized random method. For data collection about the intellectual capital, organizational innovation, organizational agility, and professional ethics variables, the Bontis, Chua Chong, and Richardson (1998) standard questionnaire; the Choupani (2012) standard questionnaire; the Jafar Nejad and Shahaie (2007) standard questionnaire; and the Cardozier and Brown (2004) standard questionnaire were used, respectively. For data analysis, the structural equation modeling by the SMART PLS software was used.

    Results

    The results obtained showed that the intellectual capital had a positive and significant effect on the organizational innovation by the coefficient of 0.24, on the organizational agility by the coefficient of 0.48, and on the professional ethics by the coefficient of 0.92. Also, the intellectual capital had a positive and significant effect on the organizational innovation and organizational agility by the coefficients of 0.69 and 0.52 indirectly according to the professional ethics mediator path.

    Conclusion

    Although the intellectual capital had positive effects on the organizational i

    Keywords: Intellectual capital, Organizational agility, Organizational innovation, Professional ethics, Youth, Sport offices
  • Hosein Hasan Beigi*, Abbas Nazarian Madavani Pages 81-97
    Objective

    The purpose of this work was to identify and prioritize the competency criteria of managers and sports spaces.

    Methodology

    The research was a descriptive-analytical one and was conducted through survey. According to the sampling table of Morgan, 169 individuals were considered as the statistical sample. The measurement tool was a researcher-made questionnaire. Using the experts’ opinions, the validity and reliability of the questionnaire were studied and the verified exploratory and confirmatory factor analysis was used to evaluate the construct validity, and the Friedman's rank test was used to prioritize the identified criteria.

    Results

    The results obtained showed that job motivation, as one of the sub-components of the personality traits factor, had the most factor load (0.71), and also the ability to plan, monitor, and evaluate the factor in the management of sports facilities (0/79) as well as the knowledge of administrative affairs in the sport management factor (0/81), and finally, knowledge of technical affairs of the sport building factor had the most factor load (0.70).

    Conclusion

    The use of the research results and prioritization can be useful in selecting and evaluating the managers based on their competency. The managers of places and sports spaces that have the necessary competencies can play an important role in the success of the sport and promote the development of the people's attitude to sport as well as the development of health and social health.

    Keywords: Sporting places, managerial capabilities, technical, professional knowledge, legal knowledge managers’ competency
  • Nazanin Rasekh*, Mohammad Javadipour, Ziba Ostovan Pages 99-118
    Purpose

    The purpose of this research work was to design a strategy map for the Sport Sciences Research Institute in Iran using the Balanced Scorecard (BSC) technique. Metodology: This research work is based on a descriptive strategy, and it is applied in terms of purpose and falls within the scope of the organizational studies. The Steering Board of the Sport Sciences Research Institute (SSRI) convened and laid out the strategies of the institute based on the four perspectives of the balanced scorecard model (financial, customer, learning and growth, and internal process). Measures related to the strategies were selected after reviewing the documents and performance appraisal criteria of upstream and similar organizations. Then following a survey of the SSRI stakeholders, these measures were confirmed. Eventually, the quantitative targets, measures, and initiatives were defined, which were then approved by the Steering Board.

    Result

    The results obtained showed that two strategies were based on the financial perspective, five strategies were based on the customer perspective, four strategies were based on the internal process perspective, and one strategy was based on the growth and learning perspective. In addition, there were 15 measures and 19 initiatives in the financial perspective; 55 measures and 54 initiatives and innovations in the customer perspective; 66 measures and 52 initiatives and innovations in the internal process perspective; and five measures and eight initiatives and innovations were in the growth and learning perspective.

    Conclusion

    The results obtained show that what is gained by maintaining the measures is a tool for assessing the performance of SSRI, which could be used to achieve the organization's strategic goals.

    Keywords: Sports Sciences Reaserch Institute, Execution Plan, BSC Model, Assessment Tool
  • Hasan Fathi, Bahram Yousefy*, Shahab Bahrami Pages 119-136
    Objective

    The purpose of this work was to investigate the effects of organizational rumors, perceived organizational support, and organizational discrimination on the organizational indifferences between the employees in the Physical Education departments in the Education Ministry.

    Methodology

    This research work was carried out by a descriptive field method. The whole employees of the Physical Education departments in the Education Ministry were the statistical population; the work was based on the Cochran’s sample size formula. In order to collect information, the organizational rumors of Moqimi and Qafari (2012), perceived organizational support questionnaire (POSQ), organizational discrimination questionnaire (ODQ), and organizational indifference questionnaire (OIQ) were used. The descriptive methods were used to analyze the data, and to determine the effects, the structural equation modeling (SEM) through the software LISREL 8.2 was used.

    Results

    Data analysis of the results obtained showed that the organizational rumors were effective on the perceived organizational support (pc = 0.45), organizational discrimination (pc = 0.59), and the organizational indifferences (pc = 0.43). Also, the organizational discrimination was effective on the organizational indifferences (pc = -0.39) and the perceived organizational support was effective on the organizational indifferences (pc = 0.61).

    Conclusion

    Generally, the organizational indifference is a function of many variables, and hence, to reduce the organizational indifferences between the employees in the Physical Education departments in the Education Ministry, many variables must be considered. We can decrease the organizational indifferences between the employees in the Physical Education departments through a systematic perspective. In order to decrease the organizational indifferences, we must manage the organizational rumors, decrease the organizational discrimination, and increase the organizational support.

    Keywords: Organizational Indifferences, Perceived organizational support, Rumors, Physical education teacher, Sport
  • Reza Abdollahi Godollo*, Seyyed Mohammad Kashef Pages 137-150
    Objective

    The purpose of the present research work was to study the relationship between the components silence and organizational indifference with organizational negligence of physical education teachers.

    Methodology

    This work was of a descriptive-correlation type. The statistical population included the physical education teachers in the Shahin-Dezh and Bokan cities with a volume of 142 people. The sampling method was simple random, and depending on the model Krejcie and Morgan sample size, 103 was considered. The data was collected by the organizational negligence questionnaire, Safari Nia and Amirkhani (2011), organizational silence, Boradas dimitris (2005), organizational indifference, and Danaifard and et al. (2010), and the data was analyzed using the descriptive and inferential statistics.

    Results

    The results obtained showed that the variables organizational silence and indifference were able to predict power organizational negligence with R2 = 29.1%; in this context, the share of the organizational indifference variable ( = 0.568) was significant at the 95% confidence level (P < 0.05) but the share of variable organizational silence ( = 0.153) was not significant (P > 0.05).

    Conclusion

    The variables organizational silence and indifference together explain and predict the variable of organizational negligence. In this case, only the share of the organizational indifference variable is significant, i.e. reducing the organizational indifference of teachers reduces their organizational negligence, and vice versa. It can be suggested that the efforts made to develop the staff abilities and eliminate their silence and organizational indifference should be considered as a serious priority in the policy-makers agenda and planners organizations to decrease the employees’ negligence.

    Keywords: Organizational silence, Organizational indifference, Organizational negligence, Physical education teachers
  • Zahra Nikkhah Farkhani, Mohammad Reihani* Pages 151-167
    Objective

    The purpose of this work was to analyze the moderating roles of organizational commitment and job satisfaction in impact of internal marketing on the turn-over intentions of the employees in Sports and Youth organizations in the North Khorasan Province.

    Methodology

    The methods used in this research work were descriptive-correlational and applied research. The statistical population consisted of 185 employees in the Sport and Youth organizations in the North Khorasan Province. Base on the Cochran sampling formula WAS, 124 and 130 questionnaires were distributed among the population. The supportive factor analysis was used to examine the validity of the distributed questionnaire, and the structural equation modeling using the LISREL software was utilized. Having categorized the indicators by the factor analysis, the structural relationships of the model were tested through structural equation modeling.

    Results

    The findings showed the internal marketing effect on the employees' attitudes in Sport and Youth organizations in the North Khorasan Province, and job satisfaction could facilitate the relation between internal marketing and turn-over intention. The results also showed the effect ofinternal marketing elements on the employees' attitudes but "human resource development" had the lowest effect on the employees' attitudes.

    Conclusion

    The results of this work indicate that job satisfaction moderates the relationship between internal marketing and turn-over intention. However, organizational commitment does not moderate the relationship between these two variables in the Sport and Youth departments in the North Khorasan Province. Finally, the Sport and Youth organization management can develop employees' saticfaction using a systematic approach, a training program, and a competency-based performance appraisal system.

    Keywords: Internal marketing, Human resource development, Job satisfaction, Turn-over Intention, Organizational commitment
  • Mahboub Sheikhalizadeh*, Mehdi Bashiri Pages 169-183
    Objective

    The workplace competitive climate has a major influence on the employees’ motivation and behavior, and sports organizations have a particular organizational climate whose dynamic could promote job satisfaction. In this work, we examine the effect of internal brand management on job satisfaction of the sports employees with emphasis on the mediator role of the workplace competitive climate.

    Methodology

    The research method was a descriptive-correlation one, and the survey was in terms of data collection. For this purpose, 120 employees of the Youth and Sports Administration of East Azarbaijan voluntarily filled out the Punjaisri and Wilson internal branding (2007), Wysocki and Kromm job satisfaction (1991), and researcher-made workplace competitive climate questionnaires. The structural equation modeling based on the partial least squares was used to analyze the data.

    Results

    The results obtained showed that the internal brand management had a significant direct effect on job satisfaction and workplace competitive climate. The findings proved the moderation role of workplace competitive climate in the relationship between internal brand management and job satisfaction (P = 0.001). According to the results of the model analysis, the modified model had a good fit (GOF = 0.362).

    Conclusion

    We can say that internal brand management leads to behavioral quality commitment and job satisfaction in the sports employees.

    Keywords: Competitive Climate, Job satisfaction, Employees, Workplace, Internal Brand Management, Sports Organization
  • Alireza khademlou, Mahdi Talebpour*, Mohammad Kashtidar, Vahid Saatchian Pages 185-205
    Objective

    The purpose of the current research work was to identify the strategies and consequences of utilizing the appropriate human resources in physical education institutions of universities.

    Methodology

    In order to achieve this goal, the qualitative methodology and the research method of grounded theory were used, and in terms of purpose, it was an applied research. The research population included the physical education elites in college sports (including the senior executives from the physical education offices of the universities and experts from the Ministry of Sports and Youth), and the samples were taken theoretically and snowball. The data collection tool was a semi-structured interview, and the data from the interviews was analyzed and coded in a context-based way.

    Results

    The results of the grouping of codes represented 9 main categories, 46 sub-categories, and 58 concepts that were presented in the form of a paradigmatic model including the strategies (strategic thinking, organizational transformation, and organizational innovation). The consequences, i.e. development of organization culture, organizational development, productivity, development Social, environmental category, and strategic thinking, emerged in college sports organizations.

    Conclusion

    Considering the range of audiences and clients of college sports that include students, staff, and professors as well as the attractive and alternative options for the existing college sports, if the custodians of college sports can not provide (via relying on human resource competencies and implementing strategies such as strategic thinking, organizational transformation, and organizational innovation) a field for the development of organizational culture, organizational development, productivity, and social development, the development of ideological thinking and focus on the environmental issues will not be able to satisfy the consumers. Therefore, it is recommended that the top managers of college sports carry out the planned plans in order to identify and implement the necessary competencies for college sports staff and to recruit human resources based on competencies.

    Keywords: Human Resources, College Sport, Competency Models, Grounded Theory
  • Keyvan Mousavi Cheshmeh Kaboudi*, Mohammad Hakkak, Reza Sepahvand, AmirHoushang Nazarpouri Pages 207-224
    Objective

    The global talent management can have a significant positive impact on the performance of organizations. Identifying the processes, platforms, and agents of global talent management can help improve the organizational performance. The purpose of this research work was to design a model of global talent management in sports organizations based on the human capital development.

    Methodology

    This work was carried out by a qualitative research with an exploratory-descriptive nature. Through a snowball targeted sampling and based on deep interviews, the research data was collected from the experts and managers. According to the grounded theory method, the data was analyzed after encoding.

    Results

    According to the results obtained, the environmental factors and strategic intelligence as the causative factors, the health of the work environment as the dominant platform, the organizational structure as the intermediary factor, the management discipline as the actions and interactions, and accountability and sense of belonging to the organization as well as the employee were portrayed as a consequence of the global talent management model.

    Conclusion

    Based on the proposed model, it is recommended that the various roles of the effective global talent management are considered to promote and develop this important system of measures.

    Keywords: Talent Management, Global Talent Management, Management Discipline, Grounded Theory