فهرست مطالب

مطالعات فرهنگی اجتماعی المپیک - پیاپی 4 (پاییز 1399)

نشریه مطالعات فرهنگی اجتماعی المپیک
پیاپی 4 (پاییز 1399)

  • تاریخ انتشار: 1400/03/22
  • تعداد عناوین: 7
|
  • شهرام عبدی*، مهدی طالب پور، علیرضا دبیر، مهدی علیاری صفحات 7-28
    بازی های المپیک دارای ابعاد و جنبه های تاریخی و اجتماعی گوناگونی است که یکی از این حیطه های جذاب و مهم مربوط به بحث غذایی این بازی ها می باشد. هدف این پژوهش بررسی بحث غذایی بازی های المپیک مدرن از آغاز تا پایان قرن بیستم بود. روش پژوهش اسنادی و کتابخانه ای است. اطلاعات مورد نیاز با جمع آوری، دسته بندی و تجزیه و تحلیل کتاب ها، مقالات، گزارش ها، منابع فارسی و لاتین منتشر شده در مورد بازی های المپیک به دست آمده است. یافته های پژوهش نشان داد که بحث غذایی بازی های المپیک از آغاز تا کنون دست خوش تغییرات زیادی در ابعاد مختلف از جمله برنامه ریزی، سازماندهی، هماهنگی، هدایت و کنترل بوده و از نظر مدیریتی، هر المپیک پیشرفت های زیادی را تجربه کرده و به طور کلی یافته های پژوهش به نوعی بیانگر سیر تکاملی بحث غذایی در ادوار برگزار شده بازی های المپیک می باشد. یافته ها همچنین نشان دهنده ابداعات و نوآوری ها در بحث غذایی هر دوره از بازی های المپیک است، جایی که میزبانان در هر دوره حداکثر تلاش خود را می نمایند تا فرهنگ والای خود در بعد آشپزی را به تمامی جهانیان عرضه نمایند. با توجه به یافته های پژوهش، می توان نتیجه گرفت بحث غذایی رویدادهای بزرگ ورزشی از جمله بازی های المپیک دارای ابعاد مدیریتی زیادی است و با شناخت این جنبه ها می توان به نحو مطلوبی این گونه رویدادها را مدیریت و اداره نمود.
    کلیدواژگان: بحث غذایی، المپیک، قرن بیستم، شهر میزبان، ورزش قهرمانی
  • محمد براتی کاریزنو*، محمد کشتی دار، سمیه براتی کاریزنو صفحات 29-48
    تحقیق حاضر با هدف طراحی مدل پیامدهای برون سپاری مدیریت اماکن ورزشی در اداره کل ورزش و جوانان خراسان رضوی به روش ساختاری تفسیری بود. تحقیق حاضر از نوع تحقیقات کیفی با ماهیت توصیفی تحلیلی می باشد و از نوع تحقیقات کاربردی است که به روش ساختاری تفسیری انجام شده است. جامعه آماری تحقیق شامل 15 نفر از اساتید و نخبگان مدیریت ورزشی و رویسای هیات های ورزشی می باشند که به صورت نمونه گیری انتخابی با توجه به تحصیلات و تجربیات و آشنایی قبلی آنان با موضوع تحقیق انتخاب شدند. ابتدا از طریق فرایند دلفی و مصاحبه با خبرگان و تحقیقات کتابخانه ای گویه های تحقیق شامل 39 گویه شناسایی شد. سپس در مرحله بعد گویه ها توسط خبرگان مولفه بندی گردید و در نهایت 8 مولفه برای گویه ها شناسایی گردید. در این مرحله فرایند ساختاری تفسیری اجرا شد و ابتدا شیوه ارتباط مولفه ها با یکدیگر تعیین شد و مشخص گردید و در مرحله بعد، ارتباطات غیرمستقیم مولفه ها نیز در جدول لحاظ شد. در انتها سطح بندی مولفه ها انجام شد و مدل نهایی تحقیق بدست آمد و با تجزیه و تحلیل MICMAC نمودار قدرت نفوذ و وابستگی اجزاء مدل ساختاری-تفسیری نیز تعیین گردید. یافته ها نشان داد مولفه ها دارای 5 سطح می باشند که مدیریت بهتر و نگهداری این اماکن و افزایش رقابت بین اماکن ورزشی در سطح انتهایی و پایه مدل و رعایت الزامات قاونی و سیاسی در سطح اول و بالای مدل قرار گرفتند. با توجه به یافته ها توصیه می شود سازمان های ورزشی با برون سپاری امکان ورزشی به بهره وری بیشتر این اماکن و هم سودآوری بیشتر برای سازمان ورزش و جوانان کمک شایانی کنند
    کلیدواژگان: برون سپاری، مدیریت اماکن ورزشی، اداره کل ورزش و جوانان، مدل ساختاری تفسیری، تجزیه و تحلیل MICMAC
  • علی همتی عفیف، احمد محمودی*، محمدحسین قربانی، عین الله کشاورز ترک صفحات 49-75

    هدف از پژوهش حاضر، تدوین مدل تاثیرات آینده نگاری سازمانی بر سیاست گذاری در صنعت ورزش ایران می باشد. به روش پژوهش حاضر، توصیفی و از نوع پیمایشی بود و از لحاظ هدف از نوع تحقیقات کاربردی است. جامعه آماری تحقیق شامل مدیران و متخصصان مربوط به موضوع تحقیق است. در مرحله اول برای تدوین چارچوب که نیازمند کشف و تفسیر است، از تکنیک اسنادی استفاده شد و در مراتب بعدی برای طراحی دقیق تر و تکمیل جزییات مدل و روابط عوامل موثر، از مدل سازی معادلات ساختاری استفاده شده است. در تجزیه وتحلیل داده ها از شاخص های آمار توصیفی همچون توزیع فراوانی با رویکرد حداقل مربعات جزیی (PLS) استفاده شده است. نتایج تحقیق نشان داد آینده نگاری سازمانی بر ساختار و نظام ورزش با ضریب 559/0 تاثیرگذار است. آینده نگاری سازمانی بر مشارکت ورزشی با ضریب 460/0 دارای تاثیر معنی داری است. آینده نگاری سازمانی بر تامین مالی با ضریب 454/0 دارای تاثیر معنی داری است. ساختار و نظام ورزش بر فرایند سیاست گذاری ورزشی با ضریب 287/0 دارای تاثیر معنی داری است. مشارکت ورزشی بر فرایند سیاست گذری ورزشی با ضریب 555/0 دارای تاثیر معنی داری است. تامین مالی بر فرایند سیاست گذری ورزشی با ضریب 013/0 دارای تاثیر معنی داری نیست. مقدار GOF برای مدل تحقیق دارای ضریب مطلوب و قابل قبول (326/0) می باشند که نشان می دهد مدل از برازش کلی مناسبی برخوردار است.

    کلیدواژگان: آینده نگاری سازمانی، ساختار و نظام ورزش، تامین مالی، سیاست گذاری ورزشی، مشارکت ورزشی
  • جاسم منوچهری، بهزاد سهیلی*، سهیل سمیعی صفحات 77-98
    کارایی و موفقیت سازمان ها تا حد زیادی بستگی به نیروی انسانی آنها دارد. بنابراین سازمان ها نیز می بایست به عواملی که بر کارکنان و پیشرفت سازمانشان تاثیر می گذارد دقت کنند. لذا این پژوهش با هدف بررسی رابطه بین عدالت سازمانی، رفتار شهروندی سازمانی، استرس شغلی و تعارض کار-خانواده در وزارت ورزش و جوانان و کمیته ملی المپیک انجام گردید. 230 نفر از کارکنان این سازمان ها مقیاس های اندازه گیری پژوهش را تکمیل نمودند. برای تجزیه و تحلیل روابط میان متغیرهای پژوهش، از مدل معادلات ساختاری با کمک نرم افزار لیزرل استفاده شد. یافته های تحلیل عاملی تاییدی نشان داد عدالت سازمانی بر رفتار شهروندی سازمانی تاثیر مثبت و معنی داری دارد و میان عدالت سازمانی و استرس شغلی ارتباط معکوس و معنیدار وجود دارد. افزایش در رفتار شهروندی سازمانی، استرس شغلی را کاهش می دهد و تاثیر استرس شغلی بر تضاد کار-خانواده معنی دار است و مدل از برازش مناسبی برخوردار است. به طور کلی می توان نتیجه گرفت که داشتن نگرشی درست و دقیق از سازمان و شناخت مولفه های تاثیرگذار بر آن از طرف مدیران و بکارگیری رویکردی صیحیح در جهت هدایت کارکنان می تواند سازمان را در مسیر موفقیت قرار دهد و نتایج این تحقیق می تواند مدیران و سازمان ها را در رسیدن به این امر یاری نماید. بنابراین پیشنهاد می شود مدیران سازمان ها با تقویت عدالت و رفتار شهروندی سازمانی و کاهش استرس شغلی و تعارض کار-خانواده در جهت تعالی و موفقیت سازمان خود گام بردارند.
    کلیدواژگان: استرس شغلی، تعارض کار- خانواده، رفتار شهروندی سازمانی، عدالت سازمانی، ورزش
  • بهناز گنجی نمین، محمدحسین ناصرملی، هنگامه زین* صفحات 99-126

    هدف این مقاله، مقایسه اثر تمرینات اصلاحی با و بدون ویبریشن بر دامنه حرکتی در صفحه فرونتال در دختران بدمینتون باز بود. آزمودنی های این تحقیق نیمه تجربی شامل 36 نفر از بازیکنان دختر رشته بدمینتون مبتلابه دفورمیتی گردن و شانه شهر کرج بود که به روش هدفمند در این پژوهش شرکت کرده و به طور تصادفی به سه گروه همسان 12 نفری تمرینات اصلاحی، تمرینات اصلاحی با ویبریشن و کنترل تقسیم شدند. ارزیابی اولیه دفورمیتی شانه با استفاده از اینکلاینومتر دستی انجام شد. جهت ارزیابی دامنه حرکتی مفاصل شانه و گردن از اپلیکیشن کلاینومتر قابل نصب بر روی گوشی های آیفون استفاده شد. پروتکل تمرینات اصلاحی شامل 8 هفته برنامه تمرینات اصلاحی گردن و شانه طبق رویکرد NASM با استفاده از (ریلیز مایوفاشیال- افزایش طول -فعال سازی-انسجام و یکپارچگی) بود. یافته ها نشان داد که تمرینات اصلاحی با و بدون ویبریشن باعث افزایش دامنه حرکتی مفاصل گردن و شانه دختران بدمینتون باز در صفحه فرونتال شد ولی بین تاثیرات تمرینات اصلاحی با و بدون ویبریشن بر دامنه حرکتی در صفحه فرونتال در دختران بدمینتون باز آزمودنی ها، تفاوت معناداری مشاهده نشد

    کلیدواژگان: تمرینات اصلاحی، ویبریشن، دامنه حرکتی، بدمینتون باز
  • رضا حیدری*، علیرضا میلاانی میلانی صفحات 127-161
    ورزش فوتبال پرطرفدارترین و جذاب ترین رشته ورزشی محسوب می شود ، که دارای روابط متقابل با نهادها و ساختارهای مختلف جامعه و زیرساخت های ورزشی دارد. با توجه به خصوصیات منحصر فوتبال نسبت به سایر ورزش ها از جمله طرفداران زیاد و تماشاگران و تحت تاثیر قرار دادن آن در حوزه هایی مانند سیاست ، رسانه ها و هویت های ملی و منطقه ای و از همه مهمتر کارکردهای فراوان مثبت آن به مانند هر پدیده اجتماعی دارای کارکردهای منفی نیز مانند خشونت ،پرخاشگری و وندالیسم می باشد.اوباشگری تماشاگران از پیامدهای منفی تماشاگران در ورزش است که رشته ورزشی فوتبال به دلیل حجم بالای تماشاگران، زمینه مساعدی را برای بروز آن فراهم می کند. اگرچه اوباشگری تماشاگران بعضا با عناوین مجرمانه ای مانند منازعه، ایراد ضرب و جرح عمدی و تخریب اموال مطابقت دارد، بنا به دلایل حقوق کیفری نمی تواند در مواجهه با اوباشگری تماشاگران از تمام ظرفیت خود استفاده کند، به طوری که اغلب با توسعه مسئولیت کیفری شخص حقوقی (باشگاه ها) و توسل بیش از حد به جزای نقدی سعی در مقابله با این پدیده دارد. هدف این مقاله شناخت مهمترین تیوری های ارایه شده در زمینه وندالیسم و پرخاشگری است. در پژوهش حاضر ضمن تشریح کلیاتی از نحوه مقابله حقوق کیفری با اوباشگری تماشاگران ، به طور خاص، مشخصات خاص تماشاگران فوتبال و نیز مشکلات برخورد با رفتار جمعی تماشاگران بعنوان مهمترین چالش هایی که سبب شده حقوق کیفری نتواند از حداکثر ظرفیت خود برای مقابله با این پدیده استفاده کند، بررسی می شود.
    کلیدواژگان: فوتبال، اوباش گری، وندالیسم، تماشاگران، سیاست کیفری
  • محمدهادی الله قلی زاده* صفحات 163-173

    هدف این مقاله بررسی ارتباط فرایندهای مدیریت دانش با توانمندسازی منابع انسانی در کارکنان فدراسیون ورزش های رزمی (موی تای - ساواته) بود. روش تحقیق همبستگی و پیمایشی است و جامعه آماری را تمامی کارکنان انجمن های موی تای و ساواته (100 نفر) در فدراسیون ورزش های رزمی تشکیل می دهند. جهت جمع آوری داده ها از پرسشنامه مدیریت دانش همتی (1389) و پرسشنامه توانمندسازی وان (2005) استفاده شده و تجزیه و تحلیل آماری داده ها بر اساس آزمون همبستگی پیرسون و نرم افزار SPSS انجام گرفت. نتایج نشان داد بین فرایندهای مدیریت دانش در کارکنان با میزان توانمندسازی در آنها در سبک موی تای ارتباط معناداری وجود دارد. این همبستگی (83/0) با فرایندهای مدیریت دانش در کارکنان، میزان توانمندی نیز در آنها بالا می رود. همچنین بین فرایندهای مدیریت دانش در کارکنان با میزان توانمندسازی در آنها در سبک ساواته ارتباط معناداری وجود دارد. این همبستگی 71/0 می باشد و با فرایندهای مدیریت دانش در کارکنان، میزان توانمندی نیز در آنها بالا می رود. در مجموع فرایندهای مدیریت دانش در زمینه توانمندسازی کارکنان در وضعیت مطلوبی قرار دارند.

    کلیدواژگان: مدیریت دانش، توانمندسازی، منابع انسانی و فدراسیون های ورزشی
|
  • Shahram Abdi *, Mahdi Talebpour, Alireza Dabir, Mehdi Aliyari Pages 7-28
    The Olympic Games have a variety of historical and social aspects that one of the most appealing and important areas are gastronomy of Games. This study aims were an analysis on gastronomy issues of the modern Olympic Games from the beginning to the end of the twentieth century. Methodology is Documentary and library. The required information is obtained by collecting, categorizing and analyzing books, articles, reports, sources of Persian and Latin published on the Olympic Games. The research findings showed that the gastronomy issue of the Games from the beginning has undergone many changes in various aspects, including planning, organizing, co-ordination, leading and control and in terms of management, each Olympics has made many progress, and overall research findings are somehow a reflection of the evolution of gastronomy issue in the era of the Olympic Games. The findings also represent innovations in the gastronomy issue of each round of the Olympic Games that hosts in each era make their best efforts to give their culture their culinary dimension to the whole world. According to the findings of the research, it can be concluded that the discussion of gastronomy major sporting events, including the Olympic Games, has a lot of managerial dimensions and by knowing these aspects, we can manage these events in a desirable manner.
    Keywords: Gastronomy Issue, Olympic, Twentieth Century, Host City, championship sport
  • Mohammad Barati Karizno *, Mohammad Kashtidar, Somayeh Barati Karizno Pages 29-48
    The purpose of this study was to Results model design Outsourcing of sports venue management of Youth and Sports General Directorate of Khorasan Razav by ISM model. The present research is qualitative research with a descriptive-analytical nature and in type of applied research that has been carried out through interpretive structural method. The statistical population of the study consisted of 15 faculty members and sport management and sports experts in sports federations selected by selective sampling according to their education and experience and their previous acquaintance with the subject of research. Firstly, through the Delphi process, interviews with experts and library research, research items were identified as 39 items. Subsequently, the components were compiled by the experts and finally, 8 components were identified for the items. At this stage, interpretive structural process was implemented and the relationship between the components was determined and identified at the first, and in the next step, also the indirect communication of the components was included in the table. At the end, the leveling of the components was done and the final model of the research was obtained and the MICMAC analysis of the power of influence and dependence of components of the structural-interpretative model was determined. The findings showed that the components have 5 levels as the better management and maintenance at the end and the base of model, and Comply with the requirements of law and political at the first and top of the model. According to the findings, it is recommended by outsourcing the possibility of sports, sports organizations can help make these places more productive and more profitable for the sports and youth organization
    Keywords: Outsourcing, Sports venue management, Interpretative Structural Modeling, MICMAC analysis, Youth, Sports General Directorate
  • Ali Hemmati Afif, Ahmad Mahmoudi *, MohammadHosein Ghorbani Pages 49-75

    The purpose of the present study is to develop a model of the effects of organizational futurism on policy making in the Iranian sports industry. The method of this research is descriptive and survey type and in terms of purpose is applied research. The statistical population of the study consists of managers and specialists in the field of research. In the first stage, the documentary technique was used to develop the framework that requires discovery and interpretation, and in the next step, structural equation modeling was used to design the model more precisely and to complement the details of the model and the effective factor relationships. Descriptive statistics such as frequency distribution with partial least squares (PLS) approach were used for data analysis. The results showed that organizational foresight had an impact on sport structure and system with a coefficient of 0.59. Organizational foresight has a significant effect on sport participation with a coefficient of 0.460. Organizational foresight has significant effect on financing with a coefficient of 0.454. Sport structure and system have a significant effect on sport policy making with a coefficient of 0.287. Sport participation has a significant effect on sport policy making process with a coefficient of 0.555. Financing has no significant effect on sport policy making process with coefficient of 0.013. The GOF value for the research model has an acceptable coefficient (0.326) indicating that the model has a good overall fit.

    Keywords: Organizational foresighting, Sport Structure, System, Financing, Sport Policy, sport participation
  • Jasem Manouchehri, Behzad Soheili *, Soheil Samiei Pages 77-98
    The efficiency and success of organizations largely depends on their human resources. Therefore, organizations should also pay attention to the factors that affect the employees and the progress of their organization. Therefore, this study was conducted to investigate the relationship between organizational justice, organizational citizenship behavior, job stress and work-family conflict in the Ministry of Sport and Youth Affairs and the National Olympic Committee of Iran. 230 staff of these organizations completed the research measurement scales. In order to investigate the relationships between research variables, structural equation modeling was used using LISREL software. The findings of confirmatory factor analysis showed that organizational justice had a positive and significant effect on organizational citizenship behavior and there was a significant inverse relationship between organizational justice and job stress. An increase in organizational citizenship behavior reduces job stress and the effect of job stress on work-family conflict is significant. And in general, the model has a good fit. In general, it can be concluded that, having a correct and accurate view of the organization and recognizing its influential components by managers and applying the right approach to guide employees can lead the organization to success, and the results of this research can help managers and organizations to achieve this. Therefore, it is suggested that managers of organizations take steps towards the excellence and success of their organization by strengthening justice and organizational citizenship behavior and reducing job stress and work-family conflict.
    Keywords: Job Stress, work-family conflict, organizational citizenship behavior, Organizational Justice, sport
  • Behnaz Ganji Namin, MohammadHossein Nasermali, Hengameh Zayen * Pages 99-126

    The aim of this study is to compare the effect of corrective exercises with and without vibration on range of motion in the frontal plate in female Badminton players. The subjects of this quasi-experimental study included 36 female badminton players with neck and shoulder deformities in Karaj city who participated in this study in a purposeful manner and were randomly divided into three identical groups of 12 corrective exercises, corrective exercises with vibration and control. Preliminary evaluation of shoulder deformity was performed using a manual inclinometer. To evaluate the range of motion of the shoulder and neck joints, a clinometer application that can be installed on iPhones was used. The correction training protocol included an 8-week neck and shoulder correction training program according to the NASM approach using (myofascial release, lengthening, activation, cohesion and integration). The second experimental group, in addition to corrective exercises, also had vibration intervention. Correction exercises (supplementation) were performed with vibration in two parts: flexibility and strength. Flexibility exercises were performed at the beginning of the session with a frequency of five to 18 Hz and a range of two to four millimeters. In contrast, strength training had a frequency (eventually) of 50 Hz, and the person trained on the machine for a maximum of two minutes. Complementary vibration exercises were performed in three to four sets of two minutes (maximum), with a rest of 60 to 90 seconds. Hypotheses were analyzed using one-way analysis of variance and Tukey post-hoc test. The results showed that corrective exercises with and without vibration increased the range of motion of the neck and shoulder joints of female badminton players in the frontal plate, but there was a significant difference between the effects of corrective exercises with and without vibration on the range of motion of the frontal plate in female badminton players

    Keywords: Corrective exercises, vibration, Range of Motion
  • Reza Heydari *, Alireza Milani Pages 127-161
    Football is the most popular and attractive sport, which has interactions with various institutions and structures of society and sports infrastructure. Due to the unique characteristics of football compared to other sports, including many fans and spectators, and influencing it in areas such as politics, media and national and regional identities, and most importantly, its many positive functions as any phenomenon Social also has negative functions such as violence, aggression and vandalism. Spectator hooliganism is one of the negative consequences of spectators in sports, and the sport of football, due to the large number of spectators, provides a favorable environment for its occurrence. Although spectator mobs are sometimes associated with criminal offenses such as litigation, intentional assault, and destruction of property, for criminal law reasons they cannot use their full potential in the face of spectator mobs, often with the development of criminal liability. Legal (clubs) and excessive recourse to fines are trying to counter this phenomenon. The purpose of this article is to identify the most important theories presented in the field of vandalism and aggression. In the present study, while explaining the generalities of how to deal with criminal law with spectator mobs, in particular, the specific characteristics of football spectators and the problems of dealing with the collective behavior of spectators as the most important challenges that caused criminal law to not exceed its maximum capacity to deal with this phenomenon. Use, checked.
    Keywords: Football, hooliganism, Vandalism, spectators, Criminal policy
  • MohammadHadi Alahgholizad * Pages 163-173

    The purpose of this study was to investigate the relationship between knowledge management processes and human resource empowerment in the members of the martial arts federation (Muay Thai-Savateh). The research method is a survey-correlation. The statistical population of this research is composed of all employees of Muay Thai and Savate associations (100 people) in the martial arts federation. Sample size is set to 100. To collect the data, Hemmati Knowledge Management Questionnaire (2010) and Van's Empowerment Questionnaire (2005), the statistical analysis of the research data is based on Pearson correlation test and using SPSS software. The results showed that there is a significant relationship between knowledge management processes in employees with the amount of empowerment in them in Muay Thu style. This correlation is 0.83, and with the knowledge management processes in the staff, the level of ability is also elevated. The results also showed that there is a significant relationship between the knowledge management processes in the staff with the amount of empowerment in them in the Savate style. This correlation is about 0.71, and with the knowledge management processes in the staff, the level of ability is also rising. Overall, the results of the analysis showed that knowledge management processes are in a desirable situation in the field of employee empowerment

    Keywords: Knowledge Management, Empowerment, human resources, Muay Thai, Savate