فهرست مطالب

فصلنامه مطالعات روانشناختی
سال هفدهم شماره 1 (پیاپی 62، بهار 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/04/21
  • تعداد عناوین: 9
|
  • سارا جمالی، محمود نجفی*، فاطمه سادات قریشی، اسحق رحیمیان صفحات 7-22

    خودکشی و افکارخودکشی در میان بیماران دوقطبی کاملا واقعی است و می تواند در هر دو فاز افسردگی یا شیدایی رخ دهد، به همین دلیل هدف این پژوهش بررسی اثربخشی درمان پذیرش و تعهد بر کاهش افکار خودکشی و بهبود انعطاف پذیری روان شناختی بیماران مبتلا به اختلال دوقطبی بود. طرح پژوهش حاضر نیمه آزمایشی از نوع پیش آزمون-پس آزمون با گروه کنترل بود. از بین بیماران دوقطبی بیمارستان کارگرنژاد کاشان، نمونه ای به حجم 30 نفر (15 نفر گروه آزمایش و 15 نفر گروه کنترل) انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل گمارده شدند. ابزارهای این پژوهش پرسشنامه افکار خودکشی بک و پرسشنامه انعطاف پذیری روان شناختی بوند بود، و این پرسشنامه ها در دو مرحله پیش آزمون و پس آزمون اجرا شد. گروه آزمایش طی 8 جلسه 90 دقیقه ای دوبار در هفته تحت درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد قرار گرفتند. به منظور تحلیل داده ها از تحلیل کوواریانس تک متغیره و چندمتغیره استفاده شد. با توجه به نتایج به دست آمده در این پژوهش درمان پذیرش و تعهد موجب کاهش افکار خودکشی و بهبود انعطاف پذیری روان شناختی می شود و می توان از آن به عنوان روش درمانی موثر بهره برد.

    کلیدواژگان: اختلال دوقطبی، افکار خودکشی، انعطاف پذیری روان شناختی، درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد
  • مریم رازقیان، امیرمحسن راه نجات*، المیرا کیانی پور، عبدالمجید بحرینیان، فاطمه معینی، وحید دنیوی صفحات 23-40

    هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر روان نمایشگری بر ‏تنظیم هیجانی- شناختی‎ ‎و خودزنی ‏در سربازان مبتلا به صفات‎ ‎و یا اختلال شخصیت ‏مرزی بود. این پژوهش به روش نیمه تجربی با پیش آزمون و پس آزمون همراه با گروه کنترل در انتظار درمان بود. ‏جامعه آماری شامل کلیه سربازان مبتلابه صفات یا اختلال شخصیت مرزی بودند که در سال 1397 به بیمارستان فوق تخصصی روان پزشکی 505 ارتش جمهوری اسلامی ایران در تهران جهت درمان سرپایی مراجعه کرده بودند و از میان آنها تعداد 20 نفر به روش نمونه گیری دردسترس و هدفمند انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل (هر گروه 10نفر) جای داده شدند. گروه آزمایش در طی 12 جلسه 90 دقیقه ای و به صورت گروهی تحت درمان قرار گرفت، مقیاس های خودزنی کلونسکی، تنظیم شناختی - هیجان گارنفسکی و کریج پیش از آغاز درمان و در پایان جلسات درمان اجرا شد. گروه کنترل هیچ نوع مداخله ای دربافت نکرد. داده ها با استفاده از آزمون آماری تحلیل کوواریانس چندمتغیری تحلیل شدند. نتایج حاکی از بهبود تنظیم هیجانی- شناختی و کاهش موارد اقدام به خودزنی در گروه آزمایش نسبت به گروه کنترل در انتظار درمان بود. در نتیجه می توان از این درمان درجهت تنظیم هیجانی- شناختی‎ ‎و ‏خودزنی در سربازان مبتلا به صفات یا اختلال شخصیت مرزی استفاده کرد. ‏

    کلیدواژگان: اختلال شخصیت مرزی، تنظیم هیجانی- شناختی&lrm، &lrm، خودزنی، روان نمایشگری
  • سیده هائده کریمی یوسفی، عباس ابوالقاسمی*، سید موسی کافی، عباسعلی حسین خانزاده فیروزجاه صفحات 41-58

    هدف پژوهش حاضر بررسی اثربخشی آموزش مهربانی به خود بر بدتنظیمی هیجانی و فرسودگی تحصیلی دانش آموزان دختر خودآسیب رسان بود. این پژوهش شبه آزمایشی، با طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل انجام شد. جامعه آماری این پژوهش شامل دانش آموزان دختر خودآسیب رسان در پایه یازدهم رشت در سال تحصیلی 98-1397 بود. نمونه پژوهش 35 دانش آموز دختر خودآسیب رسان بود که به صورت تصادفی در دو گروه (18 نفر گروه آموزش مهربانی به خود و 17 نفر گروه کنترل) گمارده شدند. برای جمع آوری داده ها، از پرسشنامه خودآسیب رسان ، مصاحبه بالینی ساختار یافته بر اساس DSM-V، پرسشنامه دشواری در تنظیم هیجان و پرسشنامه فرسودگی تحصیلی استفاده شد. گروه آزمایش، آموزش مهربانی به خود را در هشت جلسه و گروه کنترل، آموزش نما را دریافت کردند. نتایج تحلیل واریانس چند متغیره نشان داد که آموزش مهربانی به خود در کاهش بدتنظیمی هیجانی و فرسودگی تحصیلی دانش آموزان خودآسیب رسان تاثیر دارد. این یافته ها بیان می کند که آموزش مهربانی به خود می تواند به عنوان تعدیل کننده خودآسیب رسانی و بهبود مشکلات هیجانی دانش آموزان خودآسیب رسان در قالب یک بسته آموزشی مکمل مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: بدتنظیمی هیجانی، خودآسیب رسان، فرسودگی تحصیلی، مهربانی به خود
  • سیده منور یزدی*، سمیرا افشاری نژاد صفحات 59-76

    هدف ازانجام این پژوهش بررسی نقش میانجیگری مکانیزم های دفاعی دررابطه بین دلبستگی با ترس از موفقیت دانشجویان دختر بود. روش پژوهش توصیفی و از نوع همبستگی تحلیل مسیر بود. جامعه ی آماری مورد مطالعه درپژوهش حاضر، دانش جویان دختردانشگاه خاتم بودند که 310 نفر با روش نمونه گیری دردسترس، مورد مطالعه قرارگرفتند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه ترس از موفقیت زوکرمن و الیسون، مکانیزم های دفاعی اندرز وسبک دلبستگی هازان و شیوراستفاده شد. تجزیه و تحلیل داده های پژوهش با استفاده از همبستگی پیرسون و آزمون تحلیل مسیر انجام شد . یافته های این پژوهش نشان داد، دلبستگی هم به صورت مستقیم هم به واسطه گری مکانیزم دفاعی روان آزرده برترس از موفقیت تاثیر دارد. با توجه به یافته ها این پژوهش بر اهمیت نقش مکانیزم های دفاعی دررابطه بین ترس از موفقیت تاکید می شود. پیشنهاد می شود درجلسات درمانی و مشاوره ای مکانیزم های دفاعی افراد مورد بررسی قرار گیرد، تا بتوان مطابق با آن اقدامات ضروری انجام شود تا فرد به موفقیت هرچه بیشتر درکار و روابط اجتماعی نایل آید.

    کلیدواژگان: ترس از موفقیت، سبک دلبستگی، مکانیزم های دفاعی
  • مجتبی دهقان، جعفر حسنی*، علیرضا مرادی، شهرام محمدخانی صفحات 77-94

    افرادی که تشخیص سرطان دریافت می کنند نسبت به گذشته، حال و آینده خودشان دچار تردیدهایی می شوند، و روابط شان، کنترل شان بر امور زندگی و تجارب بدنی شان دچار چالش های جدی می گردد. این تجربیات می تواند احساس آنان از خودشان را تغییر دهد. بنابراین، این پژوهش برای کاوش تجربه "احساس خود" در بازماندگان سرطان صورت گرفت. پژوهش کیفی حاضر از تحلیل پدیدارشناسی تفسیری استفاده کرد. مصاحبه نیم ساختاریافته با 17 فرد مبتلا به سرطان انجام گرفت. از اجرای تحلیل پدیدارشناسی تفسیری بر روی متن مصاحبه ها مفهوم کلی "گسست خود" اکتشاف شد که شامل هفت خوشه مفهومی است: گسست زمان شناختی، برجستگی بدن، تداخل در عاملیت، گسست خود فردی، گسست خود ارتباطی، بیش تمایزیافتگی و تجارب هیجانی دردناک. با این نتایج، می توان نتیجه گرفت که در مواجهه با سرطان ابعاد مختلف احساس خود دچار آسیب و شکاف می شود، و شدت آن بر سازگاری بیماران تاثیر می گذارد. این یافته ها بیانگر نیاز بازماندگان سرطان به بازسازی احساس خود است و لازم است مورد توجه خدمات دهندگان حوزه سرطان قرار گیرد.

    کلیدواژگان: سرطان، احساس خود، گسست خود، پدیدارشناسی
  • زینب غفاری*، پریا قاسمی نژاد، مریم چرامی صفحات 95-112

    چکیدهپدیده خودکشی، یکی از مسایل جدی و مهم در حوزه بهداشت روان به ویژه در میان دانشجویان به عنوان یکی از آسیب پذیر ترین اقشار در این زمینه است. لذا شناسایی عواملی که می تواند سبب بروز خودکشی در این افراد شود اهمیت زیادی دارد. هدف پژوهش حاضر بررسی نقش میانجی رفتارهای یاری طلبانه در رابطه بین تنهایی و خودپنهان سازی با افکار خودکشی دانشجویان بود. روش پژوهش همبستگی و جامعه آماری کلیه دانشجویان دانشگاه آزاد شهر شهرکرد در سال تحصیلی 99-1398 بود که از میان آنها تعداد 200 نفر، به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده شامل مقیاس استاندارد افکار خودکشی بک، مقیاس نگرش به درخواست کمک روانشناختی فیشچر و فارینا، مقیاس تنهایی آشر و همکاران و مقیاس خودپنهان سازی لارسون و کاستین بود. داده ها با روش تحلیل مسیر، تحلیل شد. نتایج نشان داد مدل پژوهش از برازش مناسبی برخوردار است. طبق یافته ها تنهایی و خودپنهان سازی از طریق رفتار یاری طلبانه با افکار خودکشی رابطه دارد. در مجموع، تنهایی و خودپنهان سازی می تواند بر درخواست کمک روان شناختی اثرات منفی گذاشته و افکار خودکشی را تقویت نماید.

    کلیدواژگان: افکار خودکشی، تنهایی، خودپنهان سازی، رفتار یاری طلبانه
  • سلمان زارعی* صفحات 113-128

    رفتار خرید اجباری یک رفتار بالقوه خطرناک و اعتیادی است که سبب مجموعه ای از پیامدهای منفی روانشناختی و اجتماعی می شود. از این رو، پژوهش حاضر باهدف تعیین نقش واسطه ای حرمت خود و خودمهارگری در رابطه بین عملکرد خانواده با رفتار خرید اجباری انجام شد. پژوهش حاضر توصیفی و از نوع همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش دانش آموزان دختر دوره دوم متوسطه شهر نورآباد در سال تحصیلی 1398- 1399 بود. از این جامعه تعداد 307 نفر با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای چندمرحله ای انتخاب شدند. داده ها با استفاده از ابزار سنجش خانواده، مقیاس خرید اجباری ادواردز، پرسش نامه خودمهارگری و مقیاس حرمت خود روزنبرگ گردآوری و با استفاده از مدل سازی معادلات ساختاری تحلیل شد. نتایج نشان داد اثر مستقیم عملکرد خانواده بر رفتار خرید اجباری مثبت معنادار و اثر مستقیم حرمت خود و خودمهارگری بر رفتار خرید اجباری منفی معنادار است. همچنین، نتایج نشان داد که نقش واسطه ای حرمت خود و خودمهارگری در رابطه عملکرد خانواده با رفتار خرید اجباری معنادار است. بر اساس یافته ها، می توان نتیجه گرفت عملکرد خانواده، حرمت خود و خودمهارگری مولفه های مهم اثرگذار بر رفتار خرید اجباری در نوجوانان دختر است.

    کلیدواژگان: حرمت خود، خودمهارگری، رفتار خرید اجباری، عملکرد خانواده
  • مریم ضابط، جهانگیر کرمی*، کامران یزدانبخش صفحات 129-144

    هدف پژوهش حاضر تعیین اثربخشی آموزش تنظیم شناختی هیجان بر اجتناب تجربی زنان مبتلا به اختلال وسواس های فکری-عملی شهرکرمانشاه بود. پژوهش حاضر نیمه آزمایشی است. طرح نیمه آزمایشی پژوهش حاضر پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری با گروه گواه بود. به منظور انتخاب شرکت کنندگان پژوهش، بر اساس فرمول کوکران 1500 نفر از زنان 20 تا 45 ساله به صورت نمونه گیری در دسترس انتخاب گردید. از 169 نفری که تشخیص وسواس فکری عملی را دریافت کردند 40 نفر به صورت تصادفی انتخاب شدند و به صورت تصادفی و با همتا سازی در گروه های آزمایش و گواه گمارده شدند. گمارش اعضا به این صورت بود که 20 نفر در گروه آزمایش پروتکل درمانی مربوط به آموزش تنظیم شناختی هیجان و 20 نفر در گروه کنترل مداخله ای دریافت نکردند. پرسشنامه های شدت وسواس فکری عملی ییل براون و مقیاس چند بعدی اجتناب تجربی در چهار مرحله پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری اول و دوم با فاصله زمانی (یک ماهه) تکمیل شدند. برای تجزیه و تحلیل داده ها، روش تحلیل واریانس با اندازه گیری های مکرر به کار برده شد.. نتایج نشان داد آموزش تنظیم شناختی هیجان بر اجتناب تجربی در نمرات پس آزمون معنی دار است. یافته های این پژوهش به طور بالقوه اثرات کاربردی مهمی برای درمانگران جهت توجه به اثربخشی درمان متمرکز بر تنظیم شناختی هیجان بر اجتناب تجربی بیماران زن مبتلا به وسواس فکری-عملی دارد.

    کلیدواژگان: اجتناب تجربی، تنظیم شناختی هیجان، زنان، وسواس فکری-عملی
  • بهزاد تقی پور، سجاد بشرپور*، نادر حاجلو، محمد نریمانی صفحات 145-160

    پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی آموزش تنظیم هیجان بر حساسیت اضطرابی و نگرانی زنان مبتلا به اختلال پانیک بود. این مطالعه نیمه آزمایشی با استفاده از طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه گواه انجام شد جامعه آماری پژوهش شامل کلیه زنان مبتلا به اختلال پانیک بود که به مراکز جامع سلامت شهر اردبیل در تابستان و پاییز سال 1397 مراجعه کرده بودند، تعداد 30 نفر با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس انتخاب، و به طور تصادفی در دو گروه برابر آزمایش و گواه قرار گرفتند. گروه آزمایشی طی 8 هفته تحت آموش تنظیم هیجان قرار گرفت، و در این مدت بر گروه گواه مداخله ی انجام نگرفت. پرسشنامه حساسیت اضطرابی و نگرانی حالت پنسیلوانیا به عنوان ابزار ارزشیابی مورد استفاده قرار گرفت. داده ها با استفاده از روش های آماری توصیفی و تحلیل کوواریانس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت ند. نتایج به دست آمده از مقایسه پس آزمون دو گروه، حاکی از این است که بین نمرات پس آزمون حساسیت اضطرابی و نگرانی گروه مداخله و کنترل تفاوت معنی داری وجود دارد. بدین صورت که این آموزش توانسته است حساسیت اضطرابی و نگرانی زنان مبتلا به اختلال پانیک را کاهش دهد. مطابق با یافته های پزوهش حاضر می توان آموزش تنظیم هیجان را به عنوان یک روش موثر در جهت کاهش نگرانی و حساسیت اضطرابی زنان مبتلا به اختلال پانیک پیشنهاد کرد.

    کلیدواژگان: آموزش تنظیم هیجان، حساسیت اضطرابی، نگرانی، اختلال پانیک
|
  • Sara Jamali, Mahmood Najafi *, Fatemeh Sadat Ghoreishi, Isaac Rahimianboogar Pages 7-22

    Suicide and suicidal ideation are quite real among bipolar patients and can occur in both phases of depression or mania, for this reason the aim of this study was to evaluate The effectiveness of Treatment Based on Acceptance and Commitment on reducing suicidal ideation and improving psychological resilience in Patients with bipolar disorder. The present study was a semi- experimental, pre-test and post-test type with control group. Among the bipolar patients of Kargarnejad Hospital in Kashan, a sample of 30 people (15 in the experimental group and 15 in the control group) were selected and randomly assigned to the experimental and control groups. The instruments of this study were Beck Suicide Thought Questionnaire and Bond Psychological Flexibility Questionnaire, These Questionnaire were administered in two stages: pre-test and post-test. The experimental group underwent Treatment Based on Acceptance and Commitment in 8 sessions of 90 minutes twice a week. Univariate and multivariate analysis of covariance were used to analyze the data. According to the results obtained in this study, Treatment Based on Acceptance and Commitment reduces suicidal ideation and improves psychological resilience and can be used as an effective treatment.

    Keywords: Bipolar Disorder, psychological resilience, Suicidal Ideation, Acceptance, commitment therapy
  • Maryam Razeghian, Amir Mohsen Rahnejat *, Elmira Kianipour, Abdolmajid Bahrinian, Fateme Moeini, Vahid Donyavi Pages 23-40

    The purpose of the present study was to examine the effect of psychodrama on emotional cognitive regulation and self-harm in soldiers with traits or borderline personality disorder. The research was a semi-experimental method with a pre-test and post-test with a control group that was wating for treatment. The statistical population included all soldiers with traits or borderline personality disorder which had been referred to Army Ground Forces Psychiatric Subspeciality Hospital of the Islamic Republic of Iran in Tehran for outpatient treatment during 2019, and 20 of them were selected by available purposive sampling methods and randomly divided in the experimental and control groups(10 people in each group). The experimental group was under treatment within 12 sessions of 90 minutes. Klonsky self-harm scales, Garnefski and kraaig cognitive emotion regulation scales were administered before the start of treatment and the end of treatment sessions. The control group did not receive any intervention. Data were analyzed using multivariate analysis of covariance. The results showed an improvement in emotional cognitive regulation and a reduction in self-harm in the experimental group compared to the control group waiting for treatment. As a result, this treatment can be used to emotional cognitive regulation and self-harm in soldiers with traits or borderline personality traits or disorders.

    Keywords: borderline personality disorder, emotional-cognitive regulation, psychodrama, self- harm
  • Seyedeh Haedeh Karimi Yousefi, Abbas Abolghasemi *, Seyed Mosa Kafi, Abbas Ali Hosseinkhanzadeh Pages 41-58

    The aim of the study was to investigate the effectiveness of self-kindness training on emotional dysregulation and academic burnouts of girl students with self-harming behavior. This was a quasi-experimental study with pre/post-test design and a control group. The population included all girl students had self-harming behavior in the second grade of the second high school of Rasht in the academic year of 2018-19. The sample consisted of 35 girl student had self-harming behavior that was randomly assigned to two groups (18people self-kindness training group and 17people control group). For data collection, we used Self-Harm Inventory, Structured Clinical Interview Based on DSM-V, Difficulties in Emotion Regulation Scale and Academic Burnout Questionnaire. The experimental group received their kindness training in eight sessions and the control group received facade training. The results of multivariate analysis of variance showed that the self-kindness training effective in reducing emotional dysregulation and academic burnout in students with self-harming behavior. The findings indicated that self-kindness of training can be used as a moderator of self-harming behavior and improving students' emotional problems in the form of a training package supplements.

    Keywords: Academic Burnout, emotional dysregulation, self-harm, self-kindness
  • Seyedeh Monavar Yazdi *, Samira Afsharinezhad Pages 59-76

    The aim of present research was mediating roles of defense mechanisms in relationships of attachment styles with fear of success among female students. The research method was descriptive and correlational by path analysis. The research population consisted of all female students at the khatam University during academic year of 2017-2018. A convenience sampling of 310 students were chosen. In order to collect data, Zuckerman and Allison Fear of Success Scale, Andrews Defense Style Scale and Hazan and Shavers Adult Attachment Style were used. Data were analyzed using Pearson correction coefficient and path analysis. Results showed that neurosis defense mechanisms had mediator roles in relationships between attachment and fear of success. Also attachments affected fear of success directly. Based on these findings the importance of the role of defense mechanisms, in relationships between fear of success, with attachment were emphasized. It is suggested that in therapeutic and counseling sessions, the defense mechanism of individuals should be assessed so that the necessary steps to be taken in order individual could achieve the most success in their works and social relations.

    Keywords: attachment styles, defense mechanisms, Fear of Success
  • Mojtaba Dehghan, Jafar Hasani *, Alireza Moradi, Shahram Mohamadkhani Pages 77-94

    People who receive a cancer diagnosis, they have doubts about their past, present, and future, and are seriously challenged their relationships, their control over life, and their physical experiences. These experiences can change their sense of self. Therefore, this study was conducted to explore the experience of "sense of self" in cancer survivors. The present qualitative research used interpretive phenomenological analysis (IPA). Semi-structured interviews were conducted with 17 people with cancer. From the implementation of interpretive phenomenological analysis on the interview texts, the general concept of "self-disruption" was discovered, which includes seven conceptual clusters: temporal disruption, highlighted body, interference in agency, individual- self disruption, over differentiation, relational- self disruption, painful emotional experiences. With these results, it can be concluded that in the exposure of cancer, different dimensions of sense of self are damaged and disrupted, and its severity affects the patients' adaptation. These findings indicate that cancer survivors need to reconstruction their sense of self, and it should be considered by cancer-related service providers.

    Keywords: Cancer, Sense of Self, Self-Disruption, Phenomenology
  • Zeynab Ghaffari *, Pariya Ghaseminezhad, Maryam Chorami Pages 95-112

    The phenomenon of suicide is one of the most serious and important issues in the field of mental health, especially among university students as one of the most vulnerable groups in this field. Therefore, it is very important to identify the factors that can cause suicide in these people. The purpose of this study was to investigate the mediating role of help-seeking behaviors in relationship between loneliness and self-concealment with suicidal thoughts in university students. The research method was descriptive and research population included all Shahrekord azad university students in academic year 2019-2020 that among them, selected 200 participants by using of available sampling method. Data collection tools were Beck’s standard scale of suicide ideation, Fischer & Farina Help-Seeking Scale, Asher and collage Loneliness Scale and Larson & Chastain Self-Concealment Scale. Data were analyzed by using of path analysis. The findings indicated that research model had a goodness of fit. According to the findings, both loneliness and self-concealment had significant relationship with suicidal thoughts by mediate role of help-seeking behaviors. Collectively, feelings of loneliness and self-concealment can have a negative effect on seeking psychological help and reinforce suicidal thoughts. 

    Keywords: Loneliness, self-concealment, Suicidal Thoughts, help-seeking
  • Salman Zarei * Pages 113-128

    Compulsive buying is a potentially dangerous and addictive behavior that causes a series of negative psychological and social consequences. So, the aim of current study was to investigate the mediating role of self-esteem and self- control in the relationship between family functioning and compulsive buying behavior. The research design was descriptive – correlational. From the female adolescents’ population of Nourabad high school students in academic year of 1398-1399, a total of 307 subjects were selected via multistage cluster sampling method and were tested by Family Assessment Device, Edwards Compulsive Buying Scale, Self- control Questionnaire and Rosenberg Self-esteem Scale. To analyze the data structural equation modeling were conducted.The results showed that direct effect of family functioning on compulsive buying behavior was significantly positive, the direct effect of self-esteem and direct effect of self-control on compulsive buying behavior were significantly negative. Also, results showed that the mediating role of self-esteem and self-control in the relationship between family functioning and compulsive buying behavior was significant. Based on the findings, it can be concluded that family functioning, self-esteem, and self- control are important factors affecting female adolescents’ compulsive buying Behavior.

    Keywords: Compulsive Buying Behavior, family functioning, Self- control, self- esteem
  • Maryam Zabet, Jahangir Karami *, Kamran Yazdanbakhsh Pages 129-144

    The purpose of this study was to determine the effectiveness of cognitive emotion regulation training on the experiential avoidance of women with obsessive-compulsive disorder in Kermanshah city. The present study was a quasi-experimental. The quasi-experimental design of the present study was pre-test, post-test and follow-up with a control group. In order to select the participants of the study, using Cochran formula, 1500 women aged 20 to 45 years were selected by available sampling. Of the 169 people who received the diagnosis of OCD, 40 people were randomly selected and matched and randomly assigned to experimental and control groups. The members were assigned in such a way that 20 people in the experimental group receive treatment protocol related to cognitive emotion regulation training and 20 people in the control group did not receive any intervention. The Yale Brown Obsessive-Compulsive Disorder Questionnaire and the Multidimensional experiential avoidance Scale were completed in four stages: pre-test, post-test, and first and second follow-up at intervals (one month). For data analysis, the method of analysis of variance with repeated measures was used. The results showed that cognitive emotion regulation training was significant on experimental avoidance in post-test scores. Findings of this study had potentially significant practical effects for therapists to pay attention to the effectiveness of focused therapy on cognitive emotion regulation on the experiential avoidance of female patients with obsessive-compulsive disorder.

    Keywords: Cognitive Emotion Regulation, Experiential Avoidance, obsessive-compulsive disorder, Women
  • Behzad Taghipuor, Sajjad Basharpoor *, Nader Hajilo, Mohamad Narimani Pages 145-160

    The present study was conducted to investigate the effectiveness of emotion regulation rraining on anxiety sensitivity and worry in women with panic disorder. This semi-experimental study was carried out using pre-test and post-test with control group from all panic disorder patients visited in Ardabil comprehensive health clinic in summer and fall 2018, 30 patients were selected through the availability sampling method and randomly were placed into two equal experimental and control groups. Experimental group experienced 8 weeks of Emotion Regulation, while control group were just followed. Anxiety Sensitivity questionnaire and Pennsylvania state worry questionnaire were used as the study instrument. Data were analyzed by descriptive indexes and analysis of covariance. The result of comparing post-test of scores in two group showed that there were significant difference in Anxiety Sensitivity and worry scores intervention group and the control group. In a way that this training reduced could Anxiety Sensitivity and worry in Women with Panic Disorder. According to the findings of the present study, emotion regulation training can be suggested as an efficient method to reduced anxiety sensitivity and worry in women with panic Disorder

    Keywords: emotion regulation, Anxiety Sensitivity, worry, Panic Disorder