فهرست مطالب

نشریه دانش بیماری شناسی گیاهی
سال دهم شماره 1 (پیاپی 19، پاییز و زمستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/11/13
  • تعداد عناوین: 12
|
  • حسین کربلائی خیاوی*، سید یعقوب سید معصومی، عادل پیرایش، حسین خباز جلفایی صفحات 1-13

    مقدمه :

    سفیدک پودری ناشی از Podosphaera pannosa یکی از بیماری های مهم هلو و شلیل در جهان است. هدف از این پژوهش بررسی واکنش رقم های هلو و شلیل تحت کشت در ایران دربرابر بیماری بود.

    مواد و روش ها

    واکنش رقم های هلوی روبین، ارلی رد، ردتاپ، شاستا، آمسدون، ولوت، انجیری، پاییزه، دیکسی رد، سان کرست و رقم های شلیل ایندپندنس، استارگلد، سانگلد، سانکینگ، گیوتا، شبرنگ کرج، وگا، اوریون، جیوا و وینبرگر نسبت به  بیماری در شرایط آلودگی طبیعی و مایه زنی مصنوعی، در دو آزمایش در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار، در دو سال در ایستگاه تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مشگین شهر مورد ارزیابی قرار گرفتند.

    یافته ها

    تجزیه واریانس داده های آزمایش ها نشان دادند که بین رقم های هر گیاه اختلاف معنی داری در سطح احتمال 1 درصد وجود دارد. رقم های هلوی انجیری و ردتاپ خیلی مقاوم، ولوت، شاستا و ارلی رد مقاوم، آمسدون، دیکسی رد و روبین نیمه مقاوم، سان کرست حساس و پاییزه خیلی حساس به بیماری بودند. رقم شلیل وینبرگر مقاوم و رقم های ایندپندنس، استارگلد، سانکینگ، گیوتا، شبرنگ کرج، وگا، اوریون و جیوا نیمه مقاوم و سانگلد خیلی حساس به بیماری بودند.

    نتیجه گیری:

     هشتاد درصد رقم های مورد مطالعه هلو خیلی مقاوم تا نیمه مقاوم و 20 درصد حساس و خیلی حساس، 90 درصد رقم های مورد مطالعه شلیل مقاوم تا نیمه مقاوم و 10درصد حساس به بیماری سفیدک پودری هستند. یافته های این پژوهش باید در مدیریت بیماری سفیدک پودری هلو و شلیل مد نظر قرار گیرد.

    کلیدواژگان: بیماری، حساس، مقاوم، Podosphaera
  • سعید قهاری*، سمیه قهاری، سجاد قهاری، قربانعلی نعمت زاده صفحات 14-26

    مقدمه:

     فعالیت ضدباکتریایی، ضدقارچی و پاداکسنده ای عصاره متانولی دانه هندوانه ابوجهل (Citrullus colocynthis)، میوه خارشتر (Alhagi maurorum) و برگ زیتون تلخ (Melia azedarach) علیه هشت باکتری و سه قارچ که معمولا باعث آسیب به محصولات کشاورزی می شوند، در این پژوهش مورد بررسی قرار گرفت.

    مواد و روش ها

    فعالیت ضدمیکروبی گیاهان انتخاب شده در شش غلظت روی رشد کلنی 11 ریزجاندار از جمله، سه باکتری گرم مثبت Bacillus subtilis،Staphylococcus aureus و Rathayibacter toxicus، و پنج باکتری گرم منفی Escherichia coli، Pseudomonas aeruginosa، Pseudomonas syringae subsp. syringae، Pseudomonas viridiflava وXanthomonas campestris pv. campestris و نیز سه قارچ Pyricularia oryzae،Botrytis cinerea  و Fusarium oxysporum با استفاده از روش انتشار عصاره در دیسک سنجیده شد. همچنین، فعالیت پاداکسنده ای عصاره این سه گیاه با اندازه گیری فعالیت آنزیم های کاتالاز و گایاکول پراکسیداز و میزان توانایی به دام اندازی رادیکال DPPH مورد ارزیابی قرار گرفت. علاوه بر این، میزان فنل و فلاونویید کل آنها نیز اندازه گیری شدند.

    یافته ها

    عصاره متانولی دانه هندوانه ابوجهل دارای بیشترین فعالیت ضدباکتریایی، بیشترین میزان فعالیت آنزیم های کاتالاز و گایاکول پراکسیداز و بیشترین درصد مهار رادیکال DPPH بود. عصاره متانولی این گیاهان بررشد پرگنه قارچ ها تاثیری نداشتند.

    نتیجه گیری

    عصاره متانولی دانه هندوانه ابوجهل باید به عنوان یک منبع بالقوه باکتری کش در حوزه کشاورزی مورد توجه قرار گیرد.

  • شلاله مصلحی*، نگین اسکندرزاده، ناهید واعظ صفحات 27-41

    مقدمه :

    نماتدهای غده ریشه، از نظر خسارت اقتصادی به محصولات کشاورزی، از مهم ترین گروه نماتدهای انگل گیاهی هستند. مبارزه زیستی یکی از روش های ایمن برای محیط زیست در مدیریت این نماتدها به شمار می رود.

    مواد و روش ها

    تاثیر عصاره های آبی تاتوره (Datura stramonium)، داتوره متل (Datura metel) و بنگ دانه (Hyoscyamus niger) بر نماتد Meloidogyne javanica روی خیار در شرایط گلخانه مورد بررسی قرار گرفت. خیارهای کاشته شده در گلدان ها با سوسپانسیون تخم و لارو سن دو نماتد مایه زنی شدند. پس از یک هفته، عصاره آبی هر گیاه با غلظت 66/1 درصد در گلدان های  ریخته شدند. گیاهان پس از 45 روز برداشت شده و برخی شاخص های رشدی گیاه و نماتد ثبت گردیدند.

    یافته ها

    عصاره هیچ کدام از گیاهان، تاثیری در تعداد غده در ریشه نداشتند، اما تعداد کیسه تخم در ریشه و در هر گرم ریشه، تیمارهای دریافت کننده نماتد و عصاره در مقایسه با تیمارهایی که تحت تاثیر عصاره قرار نگرفته بودند دارای تعداد کمتری کیسه تخم بودند. جمعیت نهایی و عامل تولیدمثلی نماتد نیز در تیمارهای دارای عصاره گیاهی در مقایسه با تیمارهای بدون عصاره مقادیر کمتری داشتند. به علاوه، هیچ کدام از عصاره های گیاهی اثر منفی بارزی بر رشد خیار در گلخانه نداشتند.

    نتیجه گیری

    عصاره های Datura stramonium، Datura metel و Hyoscyamus niger به طور نسبی سبب کاهش آلودگی به این نماتد در خیار می شوند بنابراین آنها را به عنوان عوامل بالقوه مهارزیستی نماتدهای غده ریشه می توان در نظر گرفت.

    کلیدواژگان: بنگدانه، تاتوره، خیار، نماتد غده ریشه
  • بهرام شریف نبی، رضا راغبی، فریبا قادری* صفحات 42-63
    مقدمه

    گیاهان تیره Poaceae  مانند ذرت، گندم، جو، سورگوم، انواع یولاف و ارزن بخش مهمی اززیست بومهای کشاورزی هستند. سیاهک ها از مهم ترین بیماری های قارچی این گیاهان هستند که اغلب باعث  خسارت اقتصادی و از بین رفتن بخشی یا تمام محصول آنها میشوند.

    مواد و روش ها

    نمونه برداری از گیاهان تیره Poaceae  آلوده به سیاهک در مزرعه ها و مراتع استانهای مرکزی و لرستان انجام شد. ویژگی های ریخت شناسی و نحوه جوانه زنی تلیوسپور این قارچ ها با میکروسکوپ های نوری زمینه روشن و فلورسنت مطالعه و با استفاده از کلید های معتبر شناسایی شدند. رابطه فیلوژنتیکی این قارچها با سایر سیاهک ها بر اساس توالی یابی ناحیهITS-rDNA نیز مورد بررسی قرار گرفت.

    یافته ها:

     با توجه به نوع میزبان، خصوصیات ریخت شناسی و نحوه جوانه زنی تلیوسپور 12 گونه  U. maydis، U. hordei ،U. turcomanica ،U. avenae ، U.nuda ،U. bromivora، U. cynodontis ، U. tritici،Tilletia laevis،  Tilletia controversa،  Sporisorium reilianum وSporisorium cruentum تشخیص داده شدند. مشخصات ریخت شناسی و رابطه فیلوژنتیکی این قارچ ها با سایر سیاهک ها شرح داده شده است.

    نتیجه گیری

    سیاهک های گیاهان تیره Poaceae  در استان های مرکزی و لرستان شامل هشت گونه از جنس Ustilago، دو گونه از جنس Sporisorium و دو گونه از جنس Tilletia هستند.

    کلیدواژگان: ذرت، گندم، Ustilago، Tilletia، Sporisorium
  • مریم میردریکوند، مصطفی درویش نیا*، عیدی بازگیر، سمیرا پاکباز صفحات 64-75

    مقدمه :

    کانولا یکی از  گیاهان روغنی مهم در جهان است. گونه های  Fusarium می توانند باعث پوسیدگی ریشه و طوقه کانولا شوند.

    مواد و روش ها

    به منظور شناسایی گونه های Fusarium همراه کانولا، در طول فصل زراعی سال 1397 از ریشه و طوقه گیاهان آلوده و مشکوک به آلودگی از مزرعه های کانولا حومه شهرستان های استان لرستان نمونه برداری صورت گرفت. نمونه ها به آزمایشگاه منتقل شده و عوامل مولد بیماری، با استفاده از محیط کشت های اختصاصی و عمومی جداسازی و خالص سازی و سپس با استفاده از کلیدهای معتبر شناسایی شدند.

    یافته ها

    از نمونه های جمع آوری شده، در مجموع 88 جدایه به دست آمد که بر اساس مشخصات ریخت شناختی شش گونه شامل:Fusarium acuminatum، F. culmorum، diversisporum F.،F. oxysporum، F. sambucinum و F. solani شناسایی شدند و گونه F. culmorum با 21 جدایه (86/23 درصد) و F. solani با 7 جدایه (95/7 درصد) به ترتیب بیش ترین وکم ترین درصد فراوانی را داشتند.

    نتیجه گیری

    کانولا برای نخستین بار به عنوان میزبان جدیدی برای F. diversisporum و F. sambucinum در ایران گزارش می شود.

    کلیدواژگان: پوسیدگی ریشه، کانولا، Fusarium
  • حسین پاسالاری* صفحات 76-85
    مقدمه

    تغییر در مقاومت سیب زمینی به پوسیدگی نرم باکتریایی ممکن است با بیان ژن های مرتبط با بیماری زایی(PR) ارتباط داشته باشد. هدف از اجرای این پژوهش بررسی رابطه بین سطح بیان سه ژن PR و القای مقاومت در نتیجه آلوده سازی سلول های بافت غده ای سیب زمینی با باکتری های بیمارگر در دماهای مختلف به منظور مهار موثر بیماری پوسیدگی نرم باکتریایی سیب زمینی بود.

    مواد و روش ها:

     باکتری های Pectobacterium carotovorum 2A  ، Pectobacterium atrosepticum36A و Dickeya-dadantii ENA49 انتخاب شدند. رقم های سیب زمینی اسکارب نیمه مقاوم به بیماری و  ویسنیانکا  حساس به بیماری، نیز برای آلودگی با باکتری ها انتخاب شدند. آزمایش به صورت فاکتوریل بر پایه طرح کاملا تصادفی با سه تکرار انجام شد. تعداد نسخه های بیان شده mRNA از ژن های PR از طریق PCR در زمان واقعی با کمک آغازگرهای مربوط به این ژن ها تعیین شد. مقایسه میانگین ها با آزمون LSD انجام شد.

    یافته ها: 

    میزان بیان ژن های PR-3، PR-5t و PR-10 در سلول های غده های سیب زمینی در پاسخ به آلودگی به 2A P. carotovorum، 36A  P. atrosepticum و ENA49 D. dadantii، به دما و رقم سیب زمینی بستگی داشت.

    نتیجه گیری: 

    تغییرات معنی دار در مقاومت سیب زمینی به بیماری پوسیدگی نرم باکتریایی در دماهای 28 و 33 درجه سلسیوس با سطح بیان این سه ژن  PRوجود دارد.

  • مریم خضری*، سیمین الهیاری ایگدیر، زهرا آقازاده سوره صفحات 86-96
    مقدمه

    گوجه فرنگی یکی از مهم ترین و پرمصرف ترین سبزی ها در جهان است. گوجه فرنگی یکی از محصولات مهم در استان آذربایجان غربی نیز هست که در اقتصاد کشاورزی استان نقش مهمی دارد. تشخیص دقیق بیماری های باکتریایی، اولین و مهم ترین گام برای ارایه راهکارهای مدیریت این بیماری ها است.

    مواد و روش ها

    مزرعه های گوجه فرنگی حومه شهرستان های این استان بازدید شدند و از بوته های بیمار نمونه برداری شد. باکتری ها از بافت های بیمار جداسازی و خالص سازی شده و براساس خصوصیات فنوتیپی و مولکولی شناسایی شدند. آزمون اثبات بیماری زایی باکتری ها براساس اصول کخ  انجام شد.

    یافته ها

    باکتری های بیماریزای گوجه فرنگی در این استان،   Clavibacter michiganensis subsp. michiganensis، Xanthomonas vesicatoria، Pseudomonas syringae pv. tomato،   P. syringae pv. syringae و Dickya chrysanthemi عامل شانکر باکتریایی، لکه باکتریایی، خال زدگی باکتریایی، لکه برگی سیرینگایی و پوسیدگی نرم ساقه هستند. نشانه بیماری ها، ویژگی های فنوتیپی و مولکولی باکتری های بیمارگر، گزارش های پیشین از این باکتری ها در ایران و پراکنش آن ها در مناطق مختلف استان آذربایجان غربی شرح داده شده است.

    نتیجه گیری

    این باکتری ها، به جز باکتری عامل بیماری شانکر باکتریایی گوجه فرنگی، برای نخستین بار از استان آذربایجان غربی گزارش می شوند.

    کلیدواژگان: پوسیدگی ساقه، شانکر باکتریایی، خال زدگی باکتریایی، لکه باکتریایی
  • سعیده دهقانپور فراشاه*، مهرداد صالح زاده صفحات 97-106

    پوسیدگی فوزاریومی ریشه و طوقه یکی از بیماری های مهم گندم در جهان است، که باعث کاهش معنی دار محصول می گردد. بیماری در بسیاری از مناطق تولید گندم در ایران  نیز شایع است. قارچهای F. acuminatum، F. avenaceum، F. culmorum، F. solani، F. semitectum،  F. equiseti، F. crookwellense، F. lateritium، F. moniliforme، F. oxysporum،  F. pseudograminearum، F. sambucinum، F. subglutinans، F. proliferatum، F. longipes، F. nygamai، F. compactum، F. diversisporum، F. fujikuroi، F. javanicum،F. flocciferum و F. tricinctum از بافت های پوسیده ریشه و طوقه گندم در ایران گزارش شده اند و F. culmorum و  F. pseudograminearum به عنوان مهمترین عوامل بیماری شناخته شده اند. روش های مدیریت بیماری شامل برقراری تناوب زراعی، از بین بردن بقایای بوته های بیمار، تنظیم تاریخ کاشت، مبارزه زیستی، ضدعفونی بذر با قارچ کش های حفاظتی و کشت رقمهای نسبتا مقاوم در این مقاله شرح داده شده اند.

  • کاووس کشاورزی*، هادی کریمی پور فرد صفحات 107-116

    گردو یکی از درختان میوه مهم در ایران است، که همواره در معرض هجوم عوامل بیماریزا به ویژه باکتری ها قرار دارد. سه بیماری مهم باکتریایی گردو در ایران سوختگی  باکتریایی (Xanthomonas arboricola pv. juglandis)، شانکرهای پوستی (Brenneria nigrifluens, Brenneria rubrifacians) و گال طوقه (Agrobacterium tumefaciens) هستند. ویژگی های باکتری شناختی و بیماریزایی باکتریهای بیمارگر، روش های مدیریت این بیماریها، به همراه پیشنهادهایی برای شناسایی ژنوتیپ های مقاوم درختان گردو با روش های مولکولی در این مقاله شرح داده شده اند.

    کلیدواژگان: گردو، Agrobacterium، Brenneria، Xanthomonas
  • عیسی ناظریان*، سحر صیاد صفحات 117-127

    بسیاری از بیمارگرهای گیاهی می توانند درون آب آبیاری در مزرعه، باغ یا گلخانه ها انتشار یافته و سبب ایجاد بیماری در محصولات مختلف گردند. تاکنون تعداد زیادی از بیمارگرهای گیاهی شامل 43  شبه قارچ، 27 قارچ، هشت باکتری، 26 ویروس و 13 نماتد از منابع آبی و سیستمهای انتقال آب جداسازی و گزارش شده اند. در بسیاری از گلخانه ها از آفت کشهای مختلف جهت پیشگیری از شیوع و مهار این بیمارگرها استفاده می گردد که این عمل سبب تحمیل هزینه، آلودگی خاک یا آب و امکان بروز مقاومت در بیمارگرها می شود. روش های مختلف تیمار آب برای مهار بیمارگرهای آبزی در سیستم آبیاری با کاربرد مواد شیمیایی مانند کلر، دی اکسیدکلر، مس، نقره و گاز ازن، روش های فیزیکی مانند فیلتر کردن آب، حرارت، اشعه فرابنفش و  استفاده از بیوسورفاکتانتهایی مانند رامنولیپید و نیتراپیرین در این مقاله شرح داده شده اند.

    کلیدواژگان: تیمار آب، بیمارگرهای گیاهی، بیوفیلم
  • زهرا سلیمی، مریم میرطالبی* صفحات 128-140

    امروزه مشکلات بوم شناختی، زیست محیطی و جامعه شناختی مرتبط با کشاورزی مرسوم بسیار نگران کننده است. بر این اساس، کشاورزی ارگانیک باید به عنوان یک روش جایگزین مورد توجه قرار گیرد که با عدم وجود سموم شیمیایی و کودهای مصنوعی و با کمترین اتلاف عناصر غذایی و انرژی و همچنین کمترین اثرات منفی روی محیط زیست، غذای سالم را فراهم می کند. کشاورزی ارگانیک با این ایده که تمام فرآیندهای درون یک نظام زراعی به هم وابسته اند، اداره می شود و هدف آن دستیابی و حمایت از کارایی، تنوع، خودکفایی، خودتنظیمی و برگشت پذیری از طریق فرآیند های طبیعی با استفاده از امکانات بوم شناختی نظام کشاورزی است. مدیریت بیماری در کشاورزی ارگانیک بر اساس حفظ تنوع زیستی و سلامت خاک است. در این بررسی، ابتدا شرح مختصری از کشاورزی ارگانیک ارایه می شود. سپس روش هایی شرح داده می شوند که در کشاورزی ارگانیک برای مدیریت بیماری ها از آن ها استفاده می گردد؛ مانند بهداشت زراعی، اصلاحات آلی خاک، تناوب طولانی مدت، کاهش خاک ورزی، زمان مناسب کشت، انتخاب رقم مناسب و استفاده از گیاهان پوششی و کشت مخلوط. به طور کلی نتیجه گیری می شود که کشاورزی ارگانیک قابلیت افزایش بازیافت زیست توده و بهینه سازی در دسترس بودن مواد غذایی و ایجاد شرایط مناسب خاک برای رشد گیاه را دارد.

    کلیدواژگان: تنوع زیستی، سرکوب بیماری، سلامت خاک
  • امین الله طهماسبی* صفحات 141-152

    ویروس های گیاهی باعث خسارت عمده به محصولات کشاورزی در سراسر دنیا می شوند. گیاهان از طریق چندین سازوکار دفاعی نظیر یوبی کوییتین به آلودگی های ویروسی پاسخ می دهند. یوبی کوییتین و سیستم یوبی کوییتین پروتیازوم نقش مهمی در تغییر عملکرد و تجزیه پروتئین در گیاهان ایفا می کنند. اتصال یوبی-کوییتین به پروتئین های سلولی باعث تغییر در پایداری، استقرار سلولی و یا فعالیت پروتئین هدف می شود. نقش مهم سیستم یوبی کوییتین پروتیازوم در سازوکارهای دفاعی و سایر فرایندهای گیاه نیز مشخص شده است. ویروس ها به عنوان انگل های اجباری درون سلولی، سازوکارهایی را در جهت تداخل و یا استفاده از سیستم یوبی کوییتین پروتیازوم تکامل داده اند. در مواردی هم ممکن است پروتئین های ویروسی توسط سیستم یوبی کوییتین پروتیازوم مورد هدف قرار گیرند. یوبی کوییتینه شدن پروتئین ها نقش مهمی در برهمکنش گیاه-ویروس ایفا می کند که می تواند منجر به مقاومت گیاه یا بیماریزایی در گیاه میزبان شود. بنابراین، شناخت بیشتر سیستم یوبی کوییتین پروتیازوم و بررسی نقش آن در برهمکنش ویروس-گیاه، می-تواند باعث توسعه روش های جدید برای افزایش مقاومت به آلودگی های ویروسی در گیاهان شود.

    کلیدواژگان: بیمارگر گیاهی، بیماریزایی، پروتئین، مقاومت
|
  • Hossein Karbalaei Khiavi*, Seyed Yaghob Seyed Masoumi, Adel Pirayesh, Hossein Khabbaz Jolfaei Pages 1-13
    Introduction

    Powdery mildew caused by Podosphaera pannosa is one of the most important diseases of peaches and nectarines worldwide, including Iran. The aim of this research was to investigate the response of peaches and nectarines under cultivation in Iran to the disease.

    Materials and Methods

    Reaction of ten peach cultivars vs. Robin, Early Red, Red Top, Shasta, Amesdn, Velvet, Anjiri, Paeizeh, Dixi Red, and Sun Crest, and ten nectarine cultivars vs. Independence, Stargold, Sangold, Sanking, Giuta, Shabrang Karaj, Vega, Orion, Jiova and Veinberger were evaluated for disease in natural and artificial infection conditions in two experiments in a randomized complete block design with three replications over two years at the Meshgin Shahr Agricultural and Natural Resources Research Station.

    Results

    Analysis of variance of experimental data showed that there was a significant difference between cultivars of each plant at a probability level of 1%. Peach cultivars Anjiri and Red top were very resistant, Velvet, Shasta and Early red ‎were resistant; Amesdn, Dixi red and Robin were moderately resistant; Sun ‎crest was susceptible and Paeizeh was in very susceptible. Weinberger nectarine cultivars were resistant and Independence, Stargold, Sanking, Giuta, Shabrang Karaj, Vega, Orion and Jiova cultivars were semi-resistant and Sangold was very susceptible to disease.  

    Conclusion

    Eighty percent of the studied peach cultivars are very resistant to semi-resistant and 20% sensitive and very sensitive, 90% of the studied nectarine cultivars are resistant to semi-resistant and 10% susceptible to powdery mildew. Findings of this research should be considered in the management of peach and nectarine powdery mildew.

    Keywords: Diease, Resistant, Sensitive, Podosphaera
  • SAEID GHAHARI*, SOMAYEH GHAHARI, SAJJAD GHAHARI, GHORBANALI NEMATZADEH Pages 14-26
    Introduction

    Antibacterial, antifungal and antioxidant activity of methanolic extracts of Colocynth (Citrullus colocynthis) seeds, Camelthorn  (Alhagi maurorum) fruit and Chinaberry (Melia azedarach) leaves on eight bacteria and three fungi, which usually cause damage to agricultural products examined in this research.

    Material and Methods

    Antimicrobial activity of selected plants in six concentrations on 11 microorganisms including, three gram-positive bacteria vs. Bacillus subtilis, Staphylococcus aureus, and Rathayibacter toxicus, and five gram-negative bacteria vs. Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa, Pseudomonas syringae subsp. syringae, Pseudomonas viridiflava, and Xanthomonas campestris pv. campestris, as well as three fungi vs. Pyricularia oryzae, Fusarium oxysporum and Botrytis cinerea was measured using the disk diffusion method. Also, the antioxidant activity of the extracts of these  plants was evaluated by measuring the enzymes of catalase and guaiacol peroxidase and evaluating the ability to trap DPPH radicals. In addition, the amount of total phenols and flavonoids in these plants extracts were measured.

    Results

    Methanolic extract of Colocynth seeds had the highest antibacterial activity, the highest activity of catalase and guaiacol peroxidase enzymes and the highest percentage of DPPH radical inhibition. Methanolic extracts of these plants had no effect on fungal colony growth.

    Conclusion

    Methanolic extract of Colocynth seeds can be considered as potential sources of bactericides in agriculture.

    Keywords: Bacillus, Pseudomonas, Xanthomonas
  • SHALALEH MOSLEHI*, NEGIN ESKANDARZADEH, NAHID VAEZ Pages 27-41
    Introduction

    Root-knot nematodes are one of the most important groups of plant parasitic nematodes in terms of economic damage to agricultural products. Biological control is one of the most environmentally friendly methods for management of nematodes.

    Material and Methods

    The effects of aqueous extracts of jimsonweed (Datura stramonium), metel (Datura metel) and henbane (Hyoscyamus niger) was evaluated against Meloidogyne javanica on cucumber, under greenhouse condition, in this study. Cucumber plants were inoculated with suspension of eggs and second stage juveniles of nematode. After a week, 1.66% concentration of each plant extract were irrigated in the pots. Plants were harvested after 45 days and some plant growth parameters and nematode reproductive parameters were recorded.

    Results

    The extract of any of the plants did not affect the number of knots on the roots and per gram of the roots. However, number of egg- masses per root and gram of root, treatments including nematodes and extracts had fewer masses compared to treatments without plant extracts. Final population and reproductive factor had also lower values in treatments with plant extract compared to treatments without it. In addition, the plant extracts had no negative effect on the growth factors of the cucumber in the greenhouse.

    Conclusion

    The extracts of Datura stramonium, Datura metel and Hyoscyamus niger reduced the reproduction of nematodes respectively, therefore they can be considered as potential agents in biological control of root-knot nematodes.

    Keywords: Cucumber, Jimsonweed, Henbane, Root-knot nematode
  • Bahram Sharifnabi, Reza Raghebi, Fariba Ghaderi* Pages 42-63
    Introduction

    Poaceous plants such as corn, wheat, barley, sorghum, oats and millet are an important part of agricultural ecosystems. Smuts are one of the most important fungal diseases of these plants, which often cause economic damage and the destruction of part or all of their yields.

    Materials and Methods

    Poaceous smut infected plants in farms and pastures of Markazi and Lorestan provinces were sampled. Morphological characteristics of these fungi and their germination type of teliospores were studied with bright field and fluorescent microscopes and identified using valid keys. The phylogenetic relationship of these fungi with other smuts was also investigated based on ITS-rDNA region sequencing.

    Results

    According to the type of host, morphological characteristics and mode of teliospores germination 12 species vs. U. maydis, U. hordei, U. turcomanica, U. avenae, U.nuda, U. bromivora, U. cynodontis, U. tritici, Tilletia laevis, Tilletia controversa Sporisorium reilianum and S. cruentum were diagnosed. The morphological characteristics and phylogenetic relationship of these fungi with other smuts are described.

    Conclusion

    The smuts of poaceous plants in Markazi and Lorestan provinces include eight species of the genus Ustilago, two species of the genus Sporisorium and two species of the genus Tilletia.

    Keywords: Corn, Wheat, Ustilago, Tilletia, Sporisorium
  • Maryam Mirderikvand, Mostafa Darvishnia*, Eidy Bazgir, Samira Pakbaz Pages 64-75
    Introduction

    Canola is one of the most important oilseeds in the world. Fusarium species can causes of canola root and crown rot.

    Material and Methods

    In order to identify Fusarium species associated with rapeseed, some samples of the roots and crown of infected and suspicious plants were taken from rapeseed fields in the counties of Lorestan Province during the 2018 growing season. The samples were transferred to the laboratory and pathogenic fungi isolated and purified using specific and public media and then identified with valid keys.

    Results

    A total of 88 isolates were obtained from the collected samples, which due to the morphological characteristics as F. acuminatum, F. culmorum, F. diversisporum, F. oxysporum, F. sambucinum, and F. solani. F. culmorum with 21 isolates (23.86%) and F. solani with 7 isolates (7.95%) had the highest and lowest frequency percentage, respectively.

    Conclusion

    Canola is reported for the first time as a new host for F. diversisporum and F. sambucinum in Iran.

    Keywords: Canola, Fusarium, Root rot
  • Hossein Pasalari* Pages 76-85
    Introduction

    Changes in the resistance to bacterial soft rot in potatoes can be linked to the expression of pathogenesis-related (PR) genes. The aim of this study was to investigate the relationship between the accumulation of PR genes and the induction of resistance through infection of potato tuber cells with pathogenic bacteria at different temperatures in order to effectively combat bacterial soft rot disease in potatoes.

    Materials and Methods

    Pectobacterium carotovorum 2A, Pectobacterium atrosepticum 36A, and Dickeya dadantii ENA49 were used in this study. For bacterial infection, the potato cultivars semi-resistant cultivar Scarab  and susceptible cultivar Vesnianka, were used. The factorial experiment with three replications was carried out according to a completely randomized design. The relative level of mRNA copies of PR genes was determined by RT-PCR using primers of these genes. The mean values were compared according to the LSD test.

    Results

    The experiments demonstrated the induction of PR-3, PR-5t and PR-10 in potato tuber cells in response to infection with  P. carotovorum 2A, P. atrosepticum 36A  and D. dadantii ENA49. It has been shown that the degree of induction of resistance genes depends on the temperature and the potato cultivar.

    Conclusion

    It can be concluded that significant changes in potato resistance to bacterial soft rot at temperatures of 28 and 33 ° C are associated with the expression of these PR genes.

    Keywords: Dickeya, Pectobacterium, Scarab, Vesnianka
  • Maryam Khezri*, Simin Allahyari Igdir, Zahra Aghazadeh Soureh Pages 86-96
    Introduction

    Tomato is one of the most important and most widely consumed vegetable in the world. Tomato also is one of the most important products in West Azerbaijan Province of Iran, which plays an important role in the province's agricultural economy. Accurate bacterial disease diagnosis is the first and most important step in designation methods of disease management.

    Materials and Methods

    Tomato farms in the suburbs of the province cities were visited and diseased plants were sampled. Bacteria were isolated and purified from patient tissues and identified based on phenotypic and molecular characteristics. The bacterial pathogenicity test was performed according to Koch principles.

    Results

    Tomato bacterial pathogens in this province include Clavibacter michiganensis subsp. michiganensis, Xanthomonas vesicatoria, Pseudomonas syringae pv. tomato, P. syringae pv. syringae and Dickya chrysanthemi, agents of bacterial canker,  bacterial spot, bacterial speck,  syringe leaf spot and soft stem rot. Disease symptoms, phenotypic and molecular properties of pathogenic bacteria, previous reports on these bacteria from Iran and their distribution in different regions of West Azerbaijan Province are presented.

    Conclusion

    These bacteria, with the exception of the tomato bacterial canker agent, are reported for the first time from West Azerbaijan province.

    Keywords: Stem rot, Bacterial canker, Bacterial speck, Bacterial spot
  • Saeedeh Dehghanpour Farashah*, Mehrdad Salehzadeh Pages 97-106

    Fusarium root and crown rot is one of the most important wheat diseases in the world, which causes a significant reduction in yield. The disease is also common in many wheat production areas in Iran. F. acuminatum, F. avenaceum, F. culmorum, F. solani, F. semitectum, F. equiseti, F. crookwellense, F. lateritium, F. moniliforme, F. oxysporum, F. pseudograminearum, F. sambucinum, F. subglutinans,F. proliferatum, F. longipes, F. nygamai, F. compactum, F. diversisporum, F. fujikuroi, F. javanicum, F. flocciferum and F. tricinctum have been reported from rotten tissues of wheat root and crown in Iran and F. culmorum and F. pseudograminearum are known as the most important disease agents. Disease management methods including crop rotation, removal of diseased plant debris, setting planting date, biological control, seed disinfection with protective fungicides and cultivation of relatively resistant cultivars are described in this article.

    Keywords: Trichoderma, Pseudomonas, Piriformospora
  • Kavous Keshavarzi*, Hadi Karimipour Fard Pages 107-116

    Walnut is one of the most important fruit trees in Iran, which is always exposed to pathogens, especially bacteria. The three most important bacterial diseases of walnut in Iran are bacterial blight (Xanthomonas arboricola pv. juglandis), skin cankers (Brenneria nigrifluens, Brenneria rubrifacians) and crown gall (Agrobacterium tumefaciens). Bacteriological characteristics and pathogenicity of pathogenic bacteria, methods of managing these diseases, along with suggestions for identifying resistant genotypes of walnut trees by molecular methods are described in this article.

    Keywords: Walnut, Agrobacterium, Brenneria, Xanthomonas
  • Eisa Nazerian*, Sahar Sayad Pages 117-127

    Many plant pathogens can spread into irrigation water in farms, gardens or greenhouses and cause disease in various crops. So far, a large number of plant pathogens including 43 fungal-like organisms, 27 fungi, eight bacteria, 26 viruses and 13 nematodes have been isolated and reported from water sources and water transmission systems. In many greenhouses, various pesticides are used to prevent the spread and control of these pathogens, which imposes costs, soil or water pollution, and the possibility of resistance in pathogens. Different methods of water treatment to control aquatic pathogens in the irrigation system using chemicals such as chlorine, chlorine dioxide, copper, silver and ozone, physical methods such as water filtration, heat, ultraviolet rays and the use of biosurfactants such as rhamnolipid and  nitrapyrin, are described in this article.

    Keywords: Water treatment, Plant pathogens, Biofilm
  • Zahra Salimi, Maryam Mirtalebi* Pages 128-140

    Today the ecological, ecological and sociological problems of conventional agriculture are of great concern. Accordingly, organic farming should be viewed as an alternative approach that provides safe and healthy nutrition by eliminating synthetic pesticides and fertilizers with the least loss of nutrients and energy and the least negative impact on the environment. Organic farming is guided by the idea that all processes within an agro-ecosystem are interdependent and it aims to achieve efficiency, diversity, self-sufficiency, self-regulation and resilience through natural processes using the ecological possibilities of the agricultural system. Disease management in organic farming is based on maintaining biodiversity and soil health. In this review, a brief description of organic farming is given first. The next other practices used in organic farming to control disease include sanitation, organic soil improvement, long-term crop rotations, reduced tillage, the right harvesting time, the selection of crops and varieties, and the use of catch crops and also, catch crop cultivation. In conclusion, organic farming has the potential to improve the recycling of biomass and optimize the availability of nutrients and ensure favorable soil conditions for plant growth.

    Keywords: Biological diversity, Disease suppression, Soil health
  • Aminallah Tahmasebi* Pages 141-152

    Plant viruses cause major losses to agricultural crops worldwide. Plants react to the virus infections via several defense mechanisms, such as ubiquitination. Ubiquitin (Ub) and ubiquitin proteasome system (UPS) play key role in the function modification and degradation of proteins in plants. Ub attachment to the cellular proteins alters the stability, the cellular establishment or activity of the target protein. The key role of UPS has been revealed in defense mechanisms and other plant processes. Viruses as obligate intracellular parasites have evolved mechanisms to interfere UPS. In some cases, it has been shown that viral proteins were targeted by this system. Ubiquitination plays an important role in plant–virus interaction which can lead to plant resistance or pathogenicity in the host plant. Therefore, further understanding of UPS and its role in plant-virus interaction can develop novel methods to increase resistance to viral infections in plants.

    Keywords: Pathogenicity, Plant pathogen, Protein, Resistance